Poprawiamy maturę w maju 2009 :) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-01, 11:38   #301
Nenya_89
Zadomowienie

Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)

Cytat:
Napisane przez misiu12 Pokaż wiadomość
W pierwszej klasie liceum na półrocze byłam z chemii zagrożona Chodziłam do klasy angielskiej, a chemię miałam na podstawie. Przed rozszerzoną maturą z chemii nie umiałam zasnąć bo byłam pewna, że nie zdam, a miałam 70% ;] Myślę, że jakbyś na spokojnie przerobiła cały materiał z chemii, pooglądała wcześniejsze matury to zobaczyłabyś, że to nie jest takie trudne
Niby z chemią jakichś wielkich problemów nie miałam. Mogłam mieć 4 na koniec, ale poświęciłam chemię na rzesz historii z której pisałam maturę. Nie wiem tylko na czym polega to rozszerzenie? Czego jest więcej?

Książki, strona po stronie - klik
Nenya_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-01, 11:52   #302
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nenya_89 Pokaż wiadomość
Myśl, myśl bo ja też się już waham z tymi studiami. Może od Ciebie coś podłapię. Miała być biotechnologia, ale w sumie to nie wiem czy ja później pracę znajdę.. Ciągnie mnie na psychologię, ale jedyne uczelnie które są w miarę blisko mojego miasta to UMCS i KUL w Lublinie i UJ w Krakowie A jakbym się tak na UJ dostała - ale by wszystkim szczeny poopadały mi pierwszej. Próbowałam kiedyś rozszyfrować przelicznik na UJ ale nic z tego dalej nie wiem...
Studiowanie na UJ to na pewno prestiż

Ale nawet jeśli jakimś cudem bym się dostała, to raczej moich rodziców nie byłoby stać na moje utrzymanie w Krakowie. Ale nie żałuję, Katowice bliżej domu, godzinka pociągiem.

Cytat:
Ja się teraz zastanawiam nad: psychologią/technologią żywienia/inż biomedyczną - ale nie wiem co po tym będę robić no i zainteresowałaś mnie analityką. Zawsze marzyła mi się praca w laboratorium tylko mały problem: chemia - nie dam rady rozszerzonej zdać
Ja teraz myślę rozważam tylko 3 opcje: AE - gospodarka przestrzenna albo logistyka lub historia sztuki. Pewnie wybiorę AE...

Historia czy geografia? Co 5 minut zmieniam zdanie Dobrze, że nie umiem np. niemieckiego tak jak angielskiego, bo jeszcze bym miała dylemat co do języka
Chyba jednak historia Albo geografia? Historia
Stary 2008-11-01, 12:06   #303
Nenya_89
Zadomowienie

Ja głupia mam ochotę zdawać historię, polski to już na pewno i teraz jeszcze o tej chemii myślę nie wiem po co mi to. Muszę się zdecydować co w końcu chcę studiować. Analityka mi już trochę przeszła - poczytałam opinie na temat tych studiów, większość negatywnych. Teraz mi jeszcze Zdrowie publiczne wpadło do głowy Najbardziej się boję, że jak już się dostanę na studia to nie dam sobie rady

Help

Nija a może jedno i drugie??

(zamiast się uczyć biologii to siedzę przed komputerem i studiów szukam )

Stary 2008-11-01, 12:09   #304
misiu12
Raczkowanie

Hmm co do rozszerzenia z chemii to za dużej różnicy z podstawą nie ma, niektóre pytania na maturze podstawowej były praktycznie takie same Różnicą jest trudność zadań obliczeniowych, na rozszerzenie trzeba umieć elektrolizę, elektrochemię, białka, cukry, tłuszcze.

Nija_
ty zmieniasz co 5 minut przedmioty maturalne, a ja kierunki studiów
misiu12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-01, 12:13   #305
Nenya_89
Zadomowienie

Cytat:
Hmm co do rozszerzenia z chemii to za dużej różnicy z podstawą nie ma, niektóre pytania na maturze podstawowej były praktycznie takie same Różnicą jest trudność zadań obliczeniowych, na rozszerzenie trzeba umieć elektrolizę, elektrochemię, białka, cukry, tłuszcze.
Białka, cukry, tłuszcze to i na biologię mi się przydadzą
Cytat:
Nija_ ty zmieniasz co 5 minut przedmioty maturalne, a ja kierunki studiów
A ja jedno i drugie

Stary 2008-11-01, 15:27   #306
wenedka
Zakorzenienie

Nija, nie mozesz obu zdawac? Mozesz troche poduczyc sie z histy i podejsc ponownie, a noz sie uda poprawic, a przeciez gorszego wyniku nie wpisuja.
Wiesz, ze duzo zalezy od arkusza.

Z chemii to troche trzeba sie nawkuwac, znac te wszystkie prawa itp.
Mnie sie nie chcialo tego uczyc, dlatego zostalam tepakiem chemicznym, ale glupia nie bylam, tylko leniwa.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-01, 18:21   #307
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:

Nija_ ty zmieniasz co 5 minut przedmioty maturalne, a ja kierunki studiów
Ja też zmieniam kierunku studiów Ale pewnie zostanę przy AE.

Cytat:
Nija a może jedno i drugie??
Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Nija, nie mozesz obu zdawac? Mozesz troche poduczyc sie z histy i podejsc ponownie, a noz sie uda poprawic, a przeciez gorszego wyniku nie wpisuja.
Wiesz, ze duzo zalezy od arkusza.
Jak wpiszę i historię i geografię to będzie znowu takie wszystko i nic Wiem, że dużo zależy od arkusza, ale chciałabym się poświęcić jednemu przedmiotowi (+ angielski oczywiście). Bo jednak chciałabym jeszcze gdzieś iść do pracy, jak skończę ten staż. Nie wiem, może kolejny staż, a może praca w jakimś H&Mie czy C&A (ale to już jak będę miała prawko, bo nie mam dojazdów o tak różnych godzinach i jakbym kończyła po drugiej zmianie).

Z historii niby dużo umiem, ale to takie niby Wiele rzeczy zapomniałam... A z drugiej strony zawsze miałam problemy z mapą, a na geografię wypadałoby znać całą mapę świata... Eh, ja to zawsze mam dylematy
Stary 2008-11-01, 19:21   #308
Nenya_89
Zadomowienie

Ja już mam dosyć tego myślenia - cały dzień siedzę nad tymi studiami i dalej nic nie wiem.

Pod uwagę idzie :
- psychologia UMCS i KUL (UJ gdzie gratis ang rozsz. i z każdego przedmiotu min. 90%) tylko, że ja nie chcę do Lublina...
- analityka medyczna, gdzie muszę zdawać jeszcze chemię - też Lublin
- zdrowie publiczne, i tutaj też chemia - i Rzeszów

A ja chcę Kraków

w końcu się zdenerwuje i pójdę na administrację

Stary 2008-11-01, 19:53   #309
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
w końcu się zdenerwuje i pójdę na administrację
Znam trochę ludzi z administracji i raczej nie narzekają na studia. Mało zajęć i mają kiedy poimprezować (w przeciwieństwie do nas ) Jedyna wada tego kierunku to fakt, że wiele osób idzie tam tylko po to żeby sie przenieść na prawo i przez to są objawy wyścigu szczurów.
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-01, 19:58   #310
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już mam dosyć tego myślenia - cały dzień siedzę nad tymi studiami i dalej nic nie wiem.
Ja też tak kiedyś siedziałam i całymi dniami przeglądałam wszystkie strony wszystkich uczelni (z wyjątkiem politechnik ). Ale to było jeszcze wtedy, kiedy chciałam studiować historię Kościoła na Papieskiej Akademii Teologicznej w Krakowie
Stary 2008-11-01, 20:16   #311
Nenya_89
Zadomowienie

Tak sobie czytam o psychologii na UJ i tak sobie myślę, że w zasięgu ręki jest. Co prawda dalej nie rozumiem tego durnego przelicznika, ale co tam - czytając forum UJ-otu ludzie piszą, że z podstawą można się dostać więc chyba nie jest tak źle

Dobra kończę myślenie - zdaję biologię i polski na rozszerzeniu. Chociaż ang też mnie kusi - w klasie z podstawą byłam prawie najlepsza ale jak widzę arkusz rozsz to dziękuję. Gramatyka mnie przeraża

Dobra: mobilizacja - cel psychologia na UJ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-01, 20:35   #312
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie czytam o psychologii na UJ i tak sobie myślę, że w zasięgu ręki jest. Co prawda dalej nie rozumiem tego durnego przelicznika, ale co tam - czytając forum UJ-otu ludzie piszą, że z podstawą można się dostać więc chyba nie jest tak źle

Dobra kończę myślenie - zdaję biologię i polski na rozszerzeniu. Chociaż ang też mnie kusi - w klasie z podstawą byłam prawie najlepsza ale jak widzę arkusz rozsz to dziękuję. Gramatyka mnie przeraża

Dobra: mobilizacja - cel psychologia na UJ
To w takim razie ja ostatecznie zdaję (poprawiam) angielski i historię, rozszerzenie. Wykreślam z deklaracji polski i wos.

I moim celem jest AE w Katowicach Zaraz napiszę wiadomość na n-k do koleżanki, z którą miałam razem mieszkać, tylko przez swoją głupotę zmarnowałam tę szansę. Nie złożyłam papierów na żadne studia, co moich znajomych tak dziwi, że kiedy przypadkowo się tego dowiadują, oczy im wyłażą z orbit

Przeczytam całego Władcę Pierścieni (udało mi się w bibliotece wypożyczyć wszystkie 3 części )- powiedzmy, że zajmie mi to jakiś miesiąc i potem czytam już tylko książki związane z historią
Stary 2008-11-01, 20:41   #313
Nenya_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
To w takim razie ja ostatecznie zdaję (poprawiam) angielski i historię, rozszerzenie. Wykreślam z deklaracji polski i wos.

I moim celem jest AE w Katowicach Zaraz napiszę wiadomość na n-k do koleżanki, z którą miałam razem mieszkać, tylko przez swoją głupotę zmarnowałam tę szansę. Nie złożyłam papierów na żadne studia, co moich znajomych tak dziwi, że kiedy przypadkowo się tego dowiadują, oczy im wyłażą z orbit

Przeczytam całego Władcę Pierścieni (udało mi się w bibliotece wypożyczyć wszystkie 3 części )- powiedzmy, że zajmie mi to jakiś miesiąc i potem czytam już tylko książki związane z historią
Zdawałaś już angielski na rozszerzeniu??

Władca jest fajny kiedyś obiecałam sobie, że przeczytam go po angielski, ale jak na razie tego postanowienia nie spełniłam. Może kiedyś...

Stary 2008-11-01, 20:46   #314
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Heh dość ciekawy moment No ale to w sumei też do historii się zalicza Ja niestety w swojej lekturze zatrzymałam się na Hobbicie, bo brat "Władcę" porozpożyczał kolegom i zapomniał którym ALe jak zdam egzaminy to trzeba będzie o tym pomyśleć

Teraz mam ogólnie zastój z czytaniem. (Wierzcie lub nie, ale nawet Harrego Pottera nie przeczytałam Gdzieś przy 4 części utknęłam) A już o stercie książek Roberta Ludluma, któe nawet teraz mnie wołają nie wspomnę.. Ech, głupie studia

Stary 2008-11-01, 20:48   #315
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Zdawałaś już angielski na rozszerzeniu??

Władca jest fajny kiedyś obiecałam sobie, że przeczytam go po angielski, ale jak na razie tego postanowienia nie spełniłam. Może kiedyś...
Nie, angielski zdawałam na poziomie podstawowym.

Ale na pierwszej próbnej maturze pisałam angielski rozszerzony, miałam 52%. Ale jakoś tak bałam się, że mogę nie zdać i zmieniłam na podstawę.

Za to z historii byłam pewna, że majowa matura pójdzie mi świetnie, miałam 66% (12/20 za wypracowanie), z moich obliczeń wynika, że na majowej maturze za wypracowanie musiałabym dostać 4/20 a to ciekawe, bo w mojej opinii napisałam je dużo lepiej niż to na próbnej - to o Polsce i Węgrzech w XX wieku było obszerniejsze i w ogóle jakieś takie bardziej na temat i bardziej uporządkowane tematycznie.

Władca... to podobno świetna książka, ale przeraża mnie trochę grubość tych 3 tomów.
Stary 2008-11-01, 20:52   #316
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choomik Pokaż wiadomość
Heh dość ciekawy moment No ale to w sumei też do historii się zalicza Ja niestety w swojej lekturze zatrzymałam się na Hobbicie, bo brat "Władcę" porozpożyczał kolegom i zapomniał którym ALe jak zdam egzaminy to trzeba będzie o tym pomyśleć

Teraz mam ogólnie zastój z czytaniem. (Wierzcie lub nie, ale nawet Harrego Pottera nie przeczytałam Gdzieś przy 4 części utknęłam) A już o stercie książek Roberta Ludluma, któe nawet teraz mnie wołają nie wspomnę.. Ech, głupie studia
Ja przeczytałam całą serię o Harrym Ale to się bardzo szybko czyta.
Tylko ostatniej części nie przeczytałam, bo nie miałam pieniędzy, żeby kupić (tzn. miałam, ale zawsze był potrzebniejsze wydatki), w bibliotece nie pytałam. Ale oczywiście najważniejsze fakty z książki znam
I tak na półce stoi cała seria w twardych oprawach bez ostatniej części...
Stary 2008-11-01, 20:54   #317
Nenya_89
Zadomowienie

Cytat:
Nie, angielski zdawałam na poziomie podstawowym.

Ale na pierwszej próbnej maturze pisałam angielski rozszerzony, miałam 52%. Ale jakoś tak bałam się, że mogę nie zdać i zmieniłam na podstawę.

Za to z historii byłam pewna, że majowa matura pójdzie mi świetnie, miałam 66% (12/20 za wypracowanie), z moich obliczeń wynika, że na majowej maturze za wypracowanie musiałabym dostać 4/20 a to ciekawe, bo w mojej opinii napisałam je dużo lepiej niż to na próbnej - to o Polsce i Węgrzech w XX wieku było obszerniejsze i w ogóle jakieś takie bardziej na temat i bardziej uporządkowane tematycznie.

Władca... to podobno świetna książka, ale przeraża mnie trochę grubość tych 3 tomów.
a może byt tak jeszcze angielski tylko, że nie dam rady z gramatyką i słuchaniem

Niech Cię ta grubość nie przeraża -czytałam WP trzy razy i za każdym było mi mało tych stron. Weź pod uwagę to że tom trzeci to w dużej części przypisy Jedyne co mnie wkurzało to podział II i III tomu na części

Stary 2008-11-01, 20:57   #318
wenedka
Zakorzenienie

Ej, co do gramatyki na rozszerzeniu to wg mnie jest to najlatwiesza czesc Do wyuczenia i juz. Zreszta, tylko iles tam struktur moze sie pojawic.

Ja dzis nic naukowego nie zrobilam. Do kosciola poszlam (angielskiego ) i staralam sie po angielsku wszystko mowic :p Kupie sobie mszalik :p
piją!

Stary 2008-11-01, 21:06   #319
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Wen, jeszcze nie wszystko stracone Jest 22, więc najwyższy czas zeby rozpocząć naukę

Stary 2008-11-01, 21:13   #320
wenedka
Zakorzenienie

Nie, no ja czytam ksiazke historyczna i powtarzam starozytnosc, ale niech te mpo powtorek pozostanie moja slodka tajemnica

I ten IELTS na glowie..
piją!

Stary 2008-11-01, 21:39   #321
nebya
Wtajemniczenie

A to ciekawe, bo ja też zaczęłam czytać Władcę Po raz nie wiem który I ogólnie dużo teraz czytam, bo nareszcie mam na to czas. Zrobiłam sobie powtórkę z kryminałów ( Agatha Christie), Harry Potter wszystkie części i teraz właśnie Władca. Ten wolny rok ma swoje plusy, kiedy ja w życiu będę miała znowu tyle czasu na czytanie? Chyba na emeryturze

Wszystko fajnie, tylko znowu nic nie zrobiłam w kierunku matury Wczoraj była u mnie moja kuzynka, która studiuje medycynę i trochę mi opowiedziała o studiach lekarskich. I znowu się na nie nakręciłam jak nie wiem. Moja mama mówi, że ja już mam obsesję tej medycyny, ale kiedy ja czuje, że tylko to chcę w życiu robić I ostatnio mam dziwne ciągoty w kierunku neurochirurgii, nie wiem może za dużo seriali Ale do tego teraz mnie ciągnie zdecydowanie, wiem, że może się to jeszcze milion razy zmienić, ale akurat ta specjalizacja ma w sobie to coś- daje niesamowitą satysfakcję i olbrzymi dreszczyk emocji

nebya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-01, 21:52   #322
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ej, co do gramatyki na rozszerzeniu to wg mnie jest to najlatwiesza czesc Do wyuczenia i juz. Zreszta, tylko iles tam struktur moze sie pojawic.

Ja dzis nic naukowego nie zrobilam. Do kosciola poszlam (angielskiego ) i staralam sie po angielsku wszystko mowic :p Kupie sobie mszalik :p
Wstyd się przyznać, ale ja już nawet zapomniałam tych wszystkich trybów warunkowych i trudniejszych przypadków strony biernej.

Our Father, who art in heaven...

Cytat:
a może byt tak jeszcze angielski tylko, że nie dam rady z gramatyką i słuchaniem

Niech Cię ta grubość nie przeraża -czytałam WP trzy razy i za każdym było mi mało tych stron. Weź pod uwagę to że tom trzeci to w dużej części przypisy Jedyne co mnie wkurzało to podział II i III tomu na części
Muszę wreszcie zacząć czytać, bo skończy mi się termin w bibliotece Ale chyba został mi jeszcze ponad miesiąc...

Ja najbardziej boję się na angielskim słuchania. Najmniej pisania, bo to ćwiczyliśmy w szkole pod kątem właśnie matury rozszerzonej, pisaliśmy opowiadania, rozprawki, opisy i bardzo dobrze mi szło. Ale słuchanie - tragedia

Cytat:
Napisane przez Choomik Pokaż wiadomość
Wen, jeszcze nie wszystko stracone Jest 22, więc najwyższy czas zeby rozpocząć naukę
I ja wychodzę z tego założenia, więc jak tylko wyjdę z wanny (a zaraz się tam udaję ) zrobię jeszcze ze 2 zadania z Grammar in Use.
Stary 2008-11-01, 22:00   #323
wenedka
Zakorzenienie

Nija, to wszystko jest o tyle latwe, ze sa wytyczone reguly i tylko wycwiczyc na kilkunastu zadankach i pojdzie
Ja na istocie zywej cwiczylam, chociaz ona nigdy mi bledow nie wytykala.
Sluchaie, musze przyznac, jest glupie. Nie tyle akcenty i samo rozumienie, ale zadania sa dziwne.

Z wypracowania mialam max. i to akurat z opisu, ktorego w ogole nie cwiczylam.

Ale podobo angielski jest najtrudniejszym jezykiem obcym na maturze, tzn. podchwytliwe zadania sie pojawiaja.
piją!

Stary 2008-11-02, 08:03   #324
Nenya_89
Zadomowienie

Znajdę sobie jakieś nielegalne podręczniki do angielskiego i popatrzę co tam jest. I jakiś arkusz jeszcze. O i CKE odwiedzę i pooglądam biuletyn. W sumie to nic nie stracę jak napiszę ten angielski. Jedynie moja ambicja ucierpi, ale na ten ból jestem już odporna

Ja właśnie też czytam sporo. W liceum tylko lektury czytałam praktycznie. A teraz zamiast siedzieć nad biologią to sobie czytam

Najgorsze jest to, że muszę znaleźć pracę. Wyboru wielkiego nie ma i jak trafię do sklepu to cały dzień zmarnowany. Kiedy ja znajdę czas na naukę? O czytaniu nie wspomnę

Stary 2008-11-02, 08:58   #325
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Znajdę sobie jakieś nielegalne podręczniki do angielskiego i popatrzę co tam jest. I jakiś arkusz jeszcze. O i CKE odwiedzę i pooglądam biuletyn. W sumie to nic nie stracę jak napiszę ten angielski. Jedynie moja ambicja ucierpi, ale na ten ból jestem już odporna

Ja właśnie też czytam sporo. W liceum tylko lektury czytałam praktycznie. A teraz zamiast siedzieć nad biologią to sobie czytam

Najgorsze jest to, że muszę znaleźć pracę. Wyboru wielkiego nie ma i jak trafię do sklepu to cały dzień zmarnowany. Kiedy ja znajdę czas na naukę? O czytaniu nie wspomnę
Ja pracowałam w sklepie spożywczym... Wytrzymałam całe 3 dni
Potem poszłam do urzędu pracy i poprosiłam o oferty stażów, no i tak trafiłam na ten mój staż. Sklepy spożywcze Ci odradzam, strata czasu i nerwów
Stary 2008-11-02, 10:42   #326
tamia
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Ja pracowałam w sklepie spożywczym... Wytrzymałam całe 3 dni
Potem poszłam do urzędu pracy i poprosiłam o oferty stażów, no i tak trafiłam na ten mój staż. Sklepy spożywcze Ci odradzam, strata czasu i nerwów
ja pracuje w sklpie.. mięsnym..
jest cięzko, ale luzik.. jak nie ma czego innego to, to na razie jest dobre..;p
ja pracuje od 6 do 14, albo od 13 do, wiec na nauke znajde jakos czas..

chociaz kogo ja chce oszukac jak siedze w domu to nigdy mi sie nie chce nawet, ponadto nawet o tym nie pomysle zeby zajrec do ksazki jakiejs.. jaa

dzis sie poucze anglika i poczytam ksiazke.cos mi kolezkanka wypozyczyla.. chyba 100 lat samotnosci

to milej niedzieli, tymczasem ja lece do sklepu po jedzenie, bo pustki w lodowce studenckiej ;p

a ja powalam was na pysk.. !
tamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 10:47   #327
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamia Pokaż wiadomość
ja pracuje w sklpie.. mięsnym..
jest cięzko, ale luzik.. jak nie ma czego innego to, to na razie jest dobre..;p
ja pracuje od 6 do 14, albo od 13 do, wiec na nauke znajde jakos czas..
W mięsnym to już w ogóle bym nie wytrzymała (jestem wege).

Tak sobie myślę, że pójdę jutro do biblioteki po książkę o Baracku Obamie, facet może zostać pierwszym czarnoskórym prezydentem w USA, a ja nic o nim nie wiem
Ale przecież historia i angielski ważniejsze
Stary 2008-11-02, 12:51   #328
Nija_
Zakorzenienie

Historia czy geografia? Nie potrafię się zdecydować, a chciałabym już sobie kupić repetytorium i testy (tzn. po wypłacie, po 10.).

Wolę się uczyć o rewolucji francuskiej niż o tym, jak wybuchają wulkany, ale wiadomo.. Czy ja zawsze muszę być taka niezdecydowana?

Przeanalizuję jeszcze raz arkusze z historii i geografii, poczytam sprawozdanie z matury 2008 (średnie wyniki, najczęstsze błędy) i trzeba będzie się na coś zdecydować...
Stary 2008-11-02, 12:58   #329
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
W mięsnym to już w ogóle bym nie wytrzymała (jestem wege).

Tak sobie myślę, że pójdę jutro do biblioteki po książkę o Baracku Obamie, facet może zostać pierwszym czarnoskórym prezydentem w USA, a ja nic o nim nie wiem
Ale przecież historia i angielski ważniejsze
Ej no to jest 2 w 1

Stary 2008-11-02, 13:00   #330
Nenya_89
Zadomowienie

Jakbym miała pracować od 10-18 to cały dzień mam rozwalony. I w sobotę też praca. W spożywczym bym nie chciała: szukam czegoś w sklepach odzieżowych czy drogeriach.
Ja dzisiaj nauki nic nie tknęłam. Może jutro

Nija zdawaj historię.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości