![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: 30+ ... zapraszam :)
Hejka
![]() Dziewczyny, ostatnio oglądałam "Rozmowy w toku", w programie była mowa o zrzucaniu zbędnych kilogramów. Gośćmi specjalnymi były: dietetyczka i psycholog. Była tam dziewczyna, która w ciągu roku schudła około 100kg ![]() ![]() Oczywiście ten sposób odchudzania został skrytykowany. Ale dowiedziałam się od pani dietetyczki, że nie powinno się unikać węglowodanów i wbrew panującej opinii: ziemniaki, makaron, ryż i kasze nie tuczą tylko ODCHUDZAJĄ!!! Oczywiście spożywane w granicach rozsądku. I powiem Wam, bardzo mi się spodobała ta wypowiedź ![]() Lenka, nie wiem czy ten sposób pomoże i Tobie, ale mi na opuchnięcia i zatrzymywanie wody pomaga picie kefiru (200ml) na śniadanie ![]() Poletto, mi nalepiej "wchodzi" woda mineralna po ćwiczeniach. W ciągu dnia też mam z tym problem ![]() Dorinka, ale mi smaka zrobiłaś tą makrelą wędzoną ![]() Dzisiejsze menu: 8,30 cappuccino 9,00 kromka + 1/2 makreli wędzonej (Dorinka ![]() 13,30 barszczyk czerwony (zabielany) + ziemniaki z cebulką 17,00 gofry z bitą śmietaną (3szt) własej roboty Teraz popijam kawę, a po programie "Mam talent" zaserwuję sobie hydromasaż. Dzisiejsze menu nie jest na medal... ale cały tydzień odżywiałam się wzorowo, więc dostanę rozgrzeszenie? ![]() Miłego weekendu życzę ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie one właśnie powodowały to puchnięcie, od kiedy nie biorę od 3 miesięcy czuję się lekko i lżej, wcześniej najbardziej pomagało mi picie wody mineralnej w dużej ilości, choć początki tego sa takie że jest uczucie jeszcze większego spuchnięcia, później dopiero odpuszcza ![]() Nie wchodziłam ostatnio na wagę ale czuję w ciuchach luz, dodatkowo zauważyłam że spadły mi wymiary tyłka, co potwierdził mój mąż ![]() ![]() Jutro skontroluję wagę ![]() Bettix oby to była prawda z węglowodanami, bo ja też bardzo lubię ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-11-02 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Witajcie w kolejnym tygodniu
![]() ![]() Dorinka, moim zdaniem właśnie połączenie diety i ruchu daje efekt ![]() Bettix, z tymi węglami byłoby zbawienne dla większości odchudzaczek, ale jakoś wszystkie inne diety mówią co innego ![]() ![]() ![]() Lenka, dla mnie powstrzymanie się od węgli to nie jest jakieś szczególne wyrzeczenie, ja tak generalnie wolę produkty białkowe niż węglowodanowe - taki typ ![]() Ja dziś wogóle nie mam nastroju do pracy ![]() ![]() Dziś na śniadanie jeden płat śledzia w śmietanie, białko jaja na twardo, kawałek białego sera i dwa plasterki sera pleśniowego + jeden kawałek razowego z masłem i mięta. Wcześniej kawa. Buzaczki!
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
Dorinka30 nie biorę juz tabletek, przestałam ładnych kilka miesięcy temu, wiem, że one nasilają problem. Ja ogólnie mam tendencje do puchnięcia
![]() Poletta zazdroszczę ci tego umiłowania do białek. Jak przeczytałam, co dzisiaj zjadłaś na śniadanie, to az mnie zemdliło ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też zazdroszczę Poletto że Ty taka białkowa jesteś ![]() Ja niestety nie potrafię zupełnie węglowoadnów wykluczyć z diety ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lecę w końcu do pracy ![]()
![]() |
![]() |
#307 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dorinka, trzymam kciuki za jutrzejsze ważenie ![]() Lenka, kusisz tymi naleśniczkami, ojjj kusisz ![]() Jutro mój mąż wyjeżdża na 4 dni w delegację no i zobaczymy czy jestem taka dzielna ![]() Znając życie będę co chwilę odwiedzać lodówkę, a ćwiczyć samej pewnie nie będzie mi się chciało ![]() Miłego dnia dziewcznki ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
Dorinka, Słońce gdyby nie mąż, to napewno tak długo bym nie wytrwała
![]() ![]() ![]() ![]() Może poodwiedzam siostry? Wtedy szybciej czas zleci...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci takiego dopingu ![]() Ja muszę sama się mobilizować i jeszcze mojego lenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak już go odpowiednio zmotywujesz to w podzięce na rękach będzie nosił ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
Zupa - krem cebulowa
1 kg cebuli włoszczyzna 1 kostka rosołowa śmietana 18 % ser żółty do potarcia grzanki (można kupić gotowe lub zrobić samemu z pszennego pieczywa lub bagietki) sól, pieprz do smaku natka pietruszki Margaryna 2-3 ząbki czosnku 0,5 kg cebuli (obrać, okroić na ćwiartki albo nawet na połówki-nie ma znaczenia i tak wszystko potem będzie miksowane) zalewamy w garnku wodą, dodajemy obraną włoszczyzne, kostkę rosołową i czekamy aż się zagotuje. Pozostałą cebulę obieramy, kroimy w paski, dodajemy przeciśnięty czosnek i podsmażamy na margarynie na złoty kolor. Gdy cebula będzie już podsmażona wrzucamy do garnka w którym gotuje się pozostała cebula z włoszczyzną, woda powinna przykrywać całą cebulę, ale nie wiele więcej, bo będzie za mało esencjonalna. Gotować 1 godzinę. Po ugotowaniu z zupy wyjąć włoszczyznę - więcej nam już nie będzie potrzebna, można ją zużyć np.do sałatki. Zupę zmiksować blenderem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę (wg uznania). Podawać w miseczkach, ułożyć grzaneczki(drobna kosteczka)i posypać utartym żółtym serem oraz drobno posiekaną natką pietruszki.
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
Ta zupa, to rzeczywiście nie jest dietetyczna
![]() Od dawna mam smaka na zupę cebulową, ale nie znałam osoby, która by takową robiła. No i proszę... znalazłam ![]() ![]() Może nawet jutro ugotuję na 3 dni będę miała spokój z obiadami ![]() Ja już po biegańku i hula hoop, zaraz zabieram się za brzusie, bo mąż właśnie skończył biegać. Potem kąpiel i idę do wyrka. W pracy mam podsumowanie miesiąca, po południu siedziałam w kuchni i piekłam mężowi na drogę cebulaki. A teraz marzy mi się tylko łózeczko... padam... Dobrej nocki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zakupiłam olej lniany, nie wiem czy słyszałyście że jest bardzo zdrowy i polecany- zwłaszcza do twarożków z sera białego chudego- dzisiaj mam zamiar w pracy taki stworzyć na - czyli ser biały, pietrucha, pomidorek w kostkę, polane olejem lnianym - wymieszane -pycha ![]() Na II śniadanie makrela znowu ![]() A w domu na obiadokolację pierś z kurczaka w porach z ryżem ![]() Aha, na wadze 1,5 kg w dół niby niewiele,liczyłam na więcej ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
Dorinka30 ja tam bym się cieszyła nawet z 1kg w dół
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja myslę że ten aerobik bardzo CI pomoże, ja chodzę tylko raz w tygodniu i sama nie mogę uwierzyć, jak na plus moja figura się zmienia , także trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
Dorinka, pięknie Ci idzie
![]() ![]() ![]() ![]() Ile jeszcze planujesz zrzucić? Lenka, po wysiłku fizycznym samopoczucie jest boskie ![]() ![]() A ja od wczoraj sama w domku urzęduję, ale nie dałam się swojemu lenistwu i ćwiczyłam. Po przebiegnięciu 6,5km z prędkością 7,4km/h nie czułam zmęczenia i dołożyłam sobie jeszcze 0,5km z prędkością 12km/h. To był dopiero czad... musiałam uważać, żeby się nie zabić, tak śmigałam, hehe. Brzuszki też zrobiłam, natomiast HH sobie odpuściłam, bo samej mi się nie chce kręcić. Dzisiejszy dzień wykorzystam na zabiegi kosmetyczne. Mam jakieś parcie na odrobinę luksusu, więc będzie hydromasaż, depilacja i robienie paznokietków ![]() No i oczywiście ćwiczenia, bo wczoraj fajnie mi się biegało ![]() A w piątek ważenie, myślę, że nie będzie źle ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Ja wczoraj zasłużyłam na tytuł brzydala dnia
![]() ![]() ![]() Bettix, co to za cebulaki??? A zupę musiałam dobić drugi raz, bo pierwsza zniknęła w ciągu 1 dnia a chętni byli nadal ![]() ![]() Ja tez mam w tym tygodniu "salonik piękności" - pazury muszę zrobić dziś, jutro kosmetyczka i fryzjer, bo w sobotę mam dużą imprezę ![]() ![]() Dorinka, gratuluję spadku wagi ! ![]() Lenka, super, że też się zmobiliozowałaś - niedługo będziemy wątkiem nie odchudzaczek, ale superlasek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Dziś na śniadanko mała miseczka sałatki z wędzonego kurczaka i białko jaja na twardo + mięta, II śniadanie garść orzechów, a zaraz idę zjeść obiadek - jakies mięcho z warzywami. Na wieczór planuję makrelę ![]()
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
Widzę, że Dorinka nie tylko mnie zaraziła makrelą
![]() Poletto, cebulaki to takie drożdżowe pierożki nadziewane posmażoną cebulą i pieczone w piekarniku. Po południu wstawię fotkę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieki dziewczyny za gratulacje, mam zamiar jeszcze schudnąć 2 kg a reszta to utrzymac cel, a wiadomo że to czasem jest trudniejsze niż schudnięcie ![]() Drożdzowe pierożki brzmią smakowicie, ale czy to nie skomplikowane jest w przygotowaniu czasem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Zadomowienie
|
To już nie dużo Ci zostało
![]() A pierożki są bardzo proste, jak się Wam spodobają, to podam przepis. Z przepisu wychodzi 60 cebulaczków, trochę większe niż od szklanki, bo puszką po groszku zielonym wycinałam kółeczka. A na taką pogodę cebula jak najbardziej wskazana.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
Bettix, poproszę o przepisik, bo brzmi apetycznie
![]() ![]() A co do makreli, to ja pisałam że wszystkie ryby poza karpiem w każdej postaci ![]() Ja własnie wciągnęłam obiadek - gotowana pierś + surówka z marchewki. Teraz wiaderko kawy z mlekiem (zwykłym)
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
Obiecane fotki:
Załącznik 2629592 Załącznik 2629593 A przepisik jutro wkleję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
Bettix75 wklejaj koniecznie ten przepis, bo aż mi ślinka leci na widok tych twoich smakołyków
![]() ![]() ![]()
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
Bettix, czekam na przepisik, zrobiłabym coś takiego na weekend, tylko z połowy porcji, bo 60 szt to musiałabym osiedle całe obdzielić
![]() U mnie wczoraj plan zrealizowany- siłownia zaliczona, paznokcie zrobione, na kolację jednak nie udało mi się kupić makreli (ale na pewno uzupełnię zapasy dzisiaj), więc zjadłam kilka plastrów szynki konserwowej z Krakusa ![]() ![]() ![]() Dziś już jestem po kawce z mlekiem. Plan na dziś to ciąg dalszy "salonu piękności" ![]() Pozdrówka dla Wszystkich!
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To moje ulubione danie nr 1, na równi z barszczykiem czerwonym i uszkami ![]() Poletta, lubisz zapiekankę z makaronu? Ja często robię, bo to łatwy do odgrzania obiad. Mam też fotkę jak by co ![]() Dorinka, ja makrelę mam kupioną na jutro ![]() ![]() Cebulaki (przepis na ok. 60 szt.) ciasto: 3 szkl. mąki tortowej 1 margaryna - w temp. pokojowej 1 jajko 10 dag drożdży (zrobić rozczyn) 100 ml mleka farsz: 1 - 1,2 kg cebuli 2 łyżki oleju Delecta KNORR (przyprawa czerwona do drobiu) Maggi pieprz 1.Mąkę przesiać dodać margarynę, jajko, rozczyn i mleko. Wszystko zagnieść na jednolitą masę. Przykryć i na godzinę wstawić do lodówki. 2. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Zeszklić na oleju (bardzo krótko). Wystudzić. Cebula powinna sama zmięknąć. Doprawić do smaku przyprawami. Odcedzić tłuszczu. 3.Ciasto rozwałkować na placek o grubości ok. 3 - 5 mm. Szklanką wykrawać krążki, nakładać farsz, zwijać pierożki i widelcem zagniatać brzegi. Piec ok. 15 - 20 minut w temp 160 st. Fajnie wyglądają też w formie prostokątów, jako paszteciki. Pyszne są na gorąco i zimno, nawet na drugi dzień. Można podgrzać je też w mikrofalówce (nie długo bo tracą kruchość). Ps. Jeżeli cebula będzie za mokra, w trakcie pieczenia może pojawić się sok. Najczęściej dosyć szybko się przypala i raczej mało efektownie wygląda. Jeśli coś takiego Wam się pokaże, trzeba bardziej odsączyć farsz. Moje dzisiejsze menu: 7,00 serek wiejski ze szczypiorkiem, jajkiem i papryką + 2Pano 7,20 kawa czarna 11,00 2 kromki drożdżówki z masełkiem (własny wypiek), herbata miętowa z jabłkiem 15,30 barszczyk czerwony z ziemniakami (dostałam od siostry, bo wie, że uwielbiam) Po południu kawka, może jakieś ciacho do niej? Ćwiczonka też będą ![]() A jutro pochwalę się wagą, bo jest czym ![]() Buziaczki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
Bettix, dzięki za przepisik, wypróbuję do barszczu jako paszteciki
![]() ![]() U mnie na śniadanko trochę sałatki z tuńczyka, dwa plasterki pieczeni, dwa plaserki sera pleśniowego + 2 kawałki razowego chleba z masłem i mięta.
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Bettix cebularze wymiatają ![]() ![]() ![]() dzisiaj u mnie śniadanie niedietetyczne- bo sandwich z serem i kiełbaską krakowską i ketchupem - dobrze, że rano to zdążę spalić to. Na II śniadanie twarożek według własnej koncepcji- czyli ser chudy, tuńczyk, pomidor, pietruszka- zalane olejem lnianym - pycha Później kromka pełnoziarnistego z serem żółtym. A na obiad jeszcze pomysłów brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Poletto, cebulę nie smażymy na rumiano
![]() ![]() Przepis pochodzi ze strony "Wielkie Żarcie", uwielbiam tam buszować, dlatego też jak coś mi posmakuje uwieczniam na zdjęciu, aby wystawić pozytywny komentarz autorce przepisu ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Dorinko, szkoda, że nie da się skosztować z ekranu monitora... wtedy napewno byś zrobiła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
Ja też uwielbiam WŻ, cebulowa jest stamtąd tylko lekko zmodyfikowana o moje doświadczenie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.