![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Heej kochane
![]() U nas była położna. Obejrzała małą. Pępuszek jest ok, trochę podkrwawiał ale powiedziała ze ma prawo i lada moment odpadnie. Ramionko po szczepionce ma ok. Miała taką lekką wysypkę ale powiedziała ze to od tych lamp co leżała z żóltaczką, że jest podrażniona skóra, że jej dziecko tak samo mialo. I tak samo ta sucha skórka.. bo jej się tak łuszczyła, że tez od lamp. Ale powiedziała żebym kupiła oilatum do kąpieli i przez pierwszy miesiąc dopuki sie skórka jej nie unormuje w tym kąpała małą. i 7 lipca mamy szczepienie ![]() A teraz mała śpi, ja zaraz się uszykuje i jak się obudzi, zjemy i idziemy na spacerek ![]() Oo.. a dostałam w szpitalu te gaziki niby do pępuszka.. ![]() ![]() Darusia jaka laska.. fiu fiuuu.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
mowilam ze gaziki do wywalenia
![]() ja kapie moja w balneum-tez super i chyba tansze niz oliatum.
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Ja już chyba kupię te oilatum, tak wszyscy mowią ze to takie dobre, więc już nie bede próbowała innych, bo ona ma taką podrażnioną tą skórkę..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Postaram się w piątek tu zajrzeć i wkleić fotkę. U mnie jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
a u nas w szkole panuje ospa....
w poniedzialek maja wycieczke,jedna tak plakala dziewczynka losie jak mi jej szkoda ![]() ![]()
#306 |
Wtajemniczenie
|
Metropolitan nic nawet nie mów, szlag mnie trafia normalnie! Wyjsc z domu sie nie da bo po pierwsze zimno jak cholera, pada deszcz a poza tym to mój jedyny ostatni w miarę szeroki płaszcz już jest za mały, wiec nie mam nawet w czym wyjść! No do wariakowa mnie wyślą.
Dziewczynki, czy króraś z was mogłaby mi przedstawić w miare listę tego co zapakowac do torby do szpitala?? bo sie powoli mam zamiar z tym zmierzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Zadomowienie
|
Irsin, no brzuchol normalnie ogroooomniasty
![]() Kardashi, ja też słyszałam bardzo dobre opinie o tym oilatum. No to dzidzia już wiemy, zdrowa i szczęśliwa, ale nic nie mówisz jak się czuje świeżo upieczona mamunia? no i tatuś też oczywiście! pewnie jesteście zakochani w małym brzdącu po uszy ![]() Carol, dobrze że u latkoo wszystko ok, bo juz myślałam, że jakaś akcja była. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- BADANIA: -grupa krwi, czynnik RH (oryginał) -badanie na obecność przeciwciał anty(przy ujemnym Rh) -HBS (na nosicielstwo żółtaczki) - odczyn WR( w kierunku kiły) -USG (po 36 tc) -ostatnia krew i mocz NA CZAS PORODU DLA MAMY: - koszulki nocne, ciepłe skarpetki -lewatywa jednorazowa (jeśli szpital nie zapewnia) -maszynka do golenia (jeśli jest konieczność ogolenia krocza) -chusteczka lub pielucha do przecierania twarzy -pomadka do ust wysuszonych podczas oddychania -woda mineralna -zegarek do pomiaru skurczów DLA TATY: -ubranie jednorazowe -kapcie -picie i kanapki -zegarek i telefon -aparat foto lub kamera DLA DZIECKA: -paczka pieluszek -2 pieluszki tetrowe -chusteczki nawilżające -krem na odparzenia -ubranka (również niedrapki, rożek, kocyk, ręcznik itp.) -mydełko -spirytus i gaziki do pępka -szczoteczka do włosów DLA MAMY PO PORODZIE: -koszulki nocne do karmienia -majtki jednorazowe -szlafrok, kapcie, klapki pod prysznic -kosmetyki, podpaski -2 ręczniki -2 biustonosze i wkładki laktacyjne -maść na brodawki -herbatka na laktację -poduszka poporodowa -książka do czytania -ręczniki papierowe, papier toaletowy -termometr -sztućce, kubek -telefon i ładowarka NIEZBĘDNE DOKUMENTY: -dowód -karta NFZ -karta ciąży -skierowanie do szpitala -nr NIP pracodawcy lub własny jeśli masz działalność NA WYJŚCIE ZE SZPITALA -wygodne ubranie dla mamy -ubranko dla dziecka -krem ochronny dla dziecka -fotelik samochodowy od anagąican elźein tsej atsil at einm ald eż ,ęzcanzaz uzar ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- BADANIA: -grupa krwi, czynnik RH (oryginał) -badanie na obecność przeciwciał anty(przy ujemnym Rh) -HBS (na nosicielstwo żółtaczki) - odczyn WR( w kierunku kiły) -USG (po 36 tc) -ostatnia krew i mocz NA CZAS PORODU DLA MAMY: - koszulki nocne, ciepłe skarpetki -lewatywa jednorazowa (jeśli szpital nie zapewnia) -maszynka do golenia (jeśli jest konieczność ogolenia krocza) -chusteczka lub pielucha do przecierania twarzy -pomadka do ust wysuszonych podczas oddychania -woda mineralna -zegarek do pomiaru skurczów DLA TATY: -ubranie jednorazowe -kapcie -picie i kanapki -zegarek i telefon -aparat foto lub kamera DLA DZIECKA: -paczka pieluszek -2 pieluszki tetrowe -chusteczki nawilżające -krem na odparzenia -ubranka (również niedrapki, rożek, kocyk, ręcznik itp.) -mydełko -spirytus i gaziki do pępka -szczoteczka do włosów DLA MAMY PO PORODZIE: -koszulki nocne do karmienia -majtki jednorazowe -szlafrok, kapcie, klapki pod prysznic -kosmetyki, podpaski -2 ręczniki -2 biustonosze i wkładki laktacyjne -maść na brodawki -herbatka na laktację -poduszka poporodowa -książka do czytania -ręczniki papierowe, papier toaletowy -termometr -sztućce, kubek -telefon i ładowarka NIEZBĘDNE DOKUMENTY: -dowód -karta NFZ -karta ciąży -skierowanie do szpitala -nr NIP pracodawcy lub własny jeśli masz działalność NA WYJŚCIE ZE SZPITALA -wygodne ubranie dla mamy -ubranko dla dziecka -krem ochronny dla dziecka -fotelik samochodowy od razu mówię, że dla mnie ta lista jest NIECO naciągana, i ja niektórych rzeczy nie kumam ![]() ale ja siem nie znam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
Bosh... to tira trzeba ładować....
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
o kurde cuś mi nie wyszło z tą edycją
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- dokładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A więc: ręcznik koszule do spania (ja miałam dwie i było mi za mało no bo dłuzej lezałyśmy i mi dowozili ![]() majtki ( ja mialam zwykle bawełniane) podkłady na łóżko (u mnie dawali ale nie wiedzialam ![]() podklady poporodowe te belli (ale dla mnie one są do ![]() wkładki do stanika staniczek jakiś miękki kosmetyki klapki pod prysznic coś do schrupania po porodzie jakies herbatniczki czy biszkopty wodyy duuuzo i polecam też maść na sutki (ja miałam Maltan i polecam) bo w pierwszej dobie maluszki mogą nam pogryźć sutki i bedzie boolaaałooo I polecam tez mokre chusteczki, ja miałam Lactacyd one sa z tym kwasem mlekowym podobno takie dobre to jest ![]() ![]() no i może jakąś kanapeczkę dla tatusia ![]() ![]() No i dla małej miałam paczkę pieluszek i mokre chusteczki ![]() No i dokumenty (dowód, legitymacja, badanka, grupa krwi i karta ciąży) Cytat:
Hmm.. no co do mamusi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tatuś to już wogóle. Non stop chce ją brać na ręce, jak nie śpi to leżą sobie sobie na łóżku i Tż z nią rozmawia, opowiada coś, w nocy wstaje (jak głośniej mała jęknie ![]() ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-06-02 o 12:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Wtajemniczenie
|
Metropolitan. nie rozjuszaj mnie bo i tak dziś już jestem rozdrażniona prze tę pogodę.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki !!!
Przepraszam, że się nie odzywałam ale w poniedziałek Tż miał stłuczkę samochodową i same rozumiecie... całe szczęście nikomu nic się nie stało. Ale samochodzik kupiony w maju już stoi u mechanika.. Jak odebrałam telefon , o tym wypadku to myślałam, że trafie do szpitala... dzisiaj jest już lepiej... kupę kasy na remont.. aj, spłakałam się niesamowicie.. A tż praktycznie nie śpi... Szczęście od Boga , że malutka nie jechała z mężżem, bo uderzenie było własnie w ten bok, gdzie ona ma fotelik.. A tak bardzo chciała, ale przekonałam ją, żeby została ze mną.... Karolinko, wózeczek sliczny i taki praktyczny, a prezencik od Tz czarujący. Irsin.. brzusio malusi, zgrabniutki.. Darusia obie dziewczynki wygladacie bajecznie.. nie wiem co komu mam pisać, przepraszam...ale tyle tu naskrobałyście, wybaczcie.. Trzymajcie się buziaki!!!!!!!!!
#313 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki mało ostatnio pisałam ale dziś mam taką super wiadomość, że muszę się z wami nią podzielić
![]() widziałam Juniora!!! (tak go pieszczotliwie nazywamy z mężem bo ja jestem przekonana, że to będzie chłopulek) ![]() mam foto ale wkleję dopiero jak będę u siebie bo tu nie mam jak zrzucić na kompa... maleństwo ma całe 1,65cm i termin porodu taki jak według ostatniej @ czyli na magiczny 11.01.2011 ![]() ![]()
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze nic nikomy sie nie stalo zlego! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
Motylku to super wiesci
![]() ![]() ![]() Skorpionek tak mi przykro. Boziu dobrze ze twoj tz jest caly i zdrowy. Samochodem sie nie martwcie. Zobacz ze ktos tam w niebie nad wami czuwa ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Skorpionku przykro mi ze teraz musisz się tak denerwować..... Kasia i Weronisia.....dziewczyny pozazdrościć siły na te Wasze remonty.....ciekawe czy ja też będę miała tyle werwy ![]() Darusia...córeczka jest taka rozkoszna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Przyszły mi dzisiaj papiery od lekarza, dosyć szybko ![]() ![]() Na kolejną wizytę u ginka wybieram się chyba 17ego czerwca. Nie wiem dokładnie bo dopiero na miejscu w Polsce mogę się umówić. Czyli za jakieś 2 tyg . ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy latalyscie na jakies wakacje z biur podrozy -polskich?
Jakie macie wrazenia? My chcemy leciec pod koniec czerwca moze do Hiszpanii. |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
irsin ja nie kozystalam nigdy ale szczerze to tylko dlatego ze teraz przez internet naprawde da sie samemu cos zorganizowac za nizsza cene. Ja bym poszla do biura po oferty owszem ale potem samemu bym jeszcze poszukala podobnych w internecie i sprawdzila gdzie wychodzi taniej... No i jesli tz jest w anglii to lepiej jakbyscie lecieli gdzies stamtad bo ogolnie jest taniej
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Motylku super wieści kochana
![]() ![]() ![]() Karolinko ło matko, ile rzeczy na tej liście ![]() ![]() Lista rzeczy do porodu: Dokumenty: karta ciąży, dowód osobisty, Karta ubezpieczenia zdrowotnego, wynik grupy krwi,aktualne wyniki ułladu krzepnięcia INR PT i morfologii, badanie na paciorkowce, adres poradni dziecięcej do której zgłoszone będzie dziecko. Dla mamy: podkłady jednorazowe Semi 5szt, szlafrok, 2 koszule, pantofle, przybory toaletowe, duże podpaski, majtki siateczkowe Dla dziecka: chusteczki nawilżane, pampersy, śpiochy kaftaniki koszulki lub body po 3szt z każdego rodzaju, rożek. Kasieńko kurcze tak Ci współczuje, a to pech, najważneijsze, ze mężowi nic się nie stało, najgorsze te koszty naprawy! Kurde, kochanie tylko się już nie denerwuj, nie możesz! Linka ja chodze w bluzie sportowej z kapturem i spodniach z dresiku i tak mi jest najwygodniej, wszystkie rzeczy z resztą mam za małe ![]() Irsin no zaczyna być widać ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-02 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zadomowienie
|
Linka wiem, lepiej o tym nie myśleć, bo człowiek się wku... niepotrzebnie
Motylku, super wiadomość. To wspaniałe uczucie zobaczyć maluszka. Kardashi, ale macie fajnie, że już możecie sobie tak poleżeć z malutką w łóżeczku. ja jestem przekonana, że mój małż też oszaleje bo on od początku chciał dziewuszkę. Irsin, ja byłam z Itaki i było super, mieliśmy all inclusive i to był naprawdę wypas, gdybym nie chciała, to bym nie musiała brać żadnej kasy ze sobą. no ale wiadomo jakieś wycieczki, zakupy ciuchy itp. także itakę polecam. aha, jeszcze to jest istotne, że miałam zapalenie nerki wtedy, złapało mnie już na miejscu i pokryli mi koszty wizyt w klinice i leków, także super, nie musiałam płacić grosza. byłam dzisiaj w takiej hurtowni bielizny i mają tam takie śliczne komplety koszulki nocne+szlafroczki bawełniane. jeden bardzo mi się podobał, ale był czarny szlafroczek do niego i nie wiem, czy nie będę wyglądała jak śmierć po porodzie i to jeszcze w czarnym szlafroczku ale był naprawdę elegancki i kurde się teraz będę bić z myślami. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- skorpionku, to straszne że tż miał taką okropną stłuczkę, bogu dzięki nic mu się nie stało! |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochane jesteście dziewczynki, strasznie wam dziękuje za troskę strasznie miło mi się zrobił że o mnie myślicie ![]() U mnie dobrze, strasznie dużo mieliśmy do zrobienia Wczoraj byliśmy w sądzie po wypis z ksiąg wiczystych (najpierw do kasy zapłacić kolejka, oczywiście nikt mnie nie puścił, później po sam wypis i szoooook normalnie wzieliśmy numerek a tam 75 os. oczekujących myślałam że padnę. No i zabrałam od męża papiery i weszłam tam do pokoju i poprosiłam panie czy mogą mi to wydać, bo ja nie jestem w stanie tyle czekać, i kobitki w ciągu 2 minut wydały mi to ![]() http://www.allegro.pl/item1052129793_1052129793.html Kupiliśmy mu taką huśtaweczkę, męża brat cioteczny polecał że ma i mały kocha tą huśtawkę. No i udało się za suuuper cenę bo nowa kosztuje koło 400 zł albo więcej a my kupilismy za 150 ![]() A później przyjechałą do mnie przyjaciółka z angli więc już wieczorem nie miałam siły do was wpaść. A dziś musiałam podjechać załatwić pare spraw z pracy ponieważ są sprawy które ja pilotuje i nawet jak jestem na zwolnieniu to muszę dopilnować bo ja mam płacone za ten projekt i jak dopilnuje to wiem że jest dobrze i pieniążki za to dostanę szybciej. Kochane ogólnie tylko pobierznie was przeczytałam I chciałąm powiedzieć Gosiu piękny brzuś cudowne zdjęcie, strasznie mi się podoba też może ściągnę pomnysł ![]() Irnis także śliczny brzuś i już robi się widoczny Wreoniczko nie wolno tak szaleć, mąz to na rękach powinien Cię nosić! Karolinko - Ola wygląda jak by skórę zedrzeć z Ciebie, śliczna z niej panienka ![]() Któraś z was wstawiałą jeszcze zdjęcie córeczki, i strasznie mi się spodobało, taką śliczną minkę walnęła ![]() Darusia zdjęcia córeczki piękne , no i duża już z niej dziewczynka ![]() No i strasznie dziękujemy za rady ![]() Nie wiem jak u was, ale u mnie dziś było meeeeeeeega gorąco nogi pierwszy raz mi tak spuchły nie wspomnę o paluczkach u rąk, musiałą biegiem ściągać obrączkę bo chyba później to by ją musieli przeciąć. Tak po za tym to chciałąm wam jeszcze coś opisać, ale mam taką sklerozę że szook, mąż wszędzie rozkłada mi kartki bo chyba jak by głowa nie była przymocowana do karku to też bym jej zapomniała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Witam. Przepraszam, że się wtrącam, ale mam do Was pytanie
![]()
#323 |
Zakorzenienie
|
Byłyśmy z małą na spacerku. ale się nachodziłyśmy..
![]() ![]() A teraz mała zasnęła dopiero.. bo brzuszek ją pobolewał, trochę popłakiwała. Zrobiła kupke i zasnęła.. A biedulka trochę się wymęczyła.. |
![]() ![]() |
![]() |
#324 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Wtajemniczenie
|
Oo jesteś Latko
![]() ![]() A swoją drogą to gdzie wy mieszkacie ze czujecie duchotę??? |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Ja spod wawy
![]() Taki skwar byl że o jejjuu ![]() a później jaka burza! nagle ciemno, czarno i ulewa, pioruny, grzmoty! |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
hej brzuchatki!
hej kochane!!! jestem z powrotem!dawno sie nie odzywalam bo mialam troche na glowie i niestety wciaz nie moge myslec o fasolce jeszcze. Wlasnie wrocilam z PL, jestem co prawda nieprzytomna, bo wstalam o 2:30!!! w nocy, zeby zlapac w tych straszliwych ulewach samolot o 6 rano a o 10-tej juz by w pracy, i wlasnie niedawno dopiero wrocilam. ledwie zyje. Nie wiem jak was nadrobie, bo naskrobalyscie tak duzo, ze az oczoplasu dostalam ![]() Pani dermatolog potwierdzila niestety ta grzybice i to jakas wyjatkowo paskudna, niestety leczenie moze potrwac ok 2miesiace wiec ze staranek i tak nici. dostalam antybiotyk doustnie plus masc i mam sie trzymac bardzo ostroznie z daleka od dotykania tz ![]() na raczce wlokniak - wlasciwie na zyle, dlatego koniecznie wyciac, ale dopiero zrobie to po wakacjach, bo aktualnie mam dosyc lekarzy i szpitali!! grrrrr no ale u ginekologa tez nie bylo rozowo. zbadal i od razu ze grzybica nie do konca doleczona plus mam tam ewidentnie dalej jakas infekcje bakteryjna bo cale zapalenie jest, wiec znowu antybiotyk plus dopochwowo i lactovaginal bo przeciez mam organizm niezle wyjalowiony ![]() ![]() no i dostalam skierowanie na wszelkie mozliwe badania pod katem ciazy plus infekcji. wiec chlamydie wszelkiego rodzaju bakterie, posiewy wymazy itp. zostawilam w tych przychodniach lekka reka ok 1000 zl! masakra ![]() ale nie trace fasonu. widocznie taki rok prawda? zaczal sie utrata fasolki w nowy rok i tak sie ciagnie jak krew z nosa, ale ja wierze, ze nastepny bedzie lepszy. chociaz sobie dzisiaj teraz jak przyszlam troche poplakalam, chyba z tego zmeczenia ![]() musze teraz was podoczytywac, choc z pewnoscia zasne za chwile, bo ledwie na oczy patrze. dodatkowo w PL wtzn miedzyczasie na pocieszenie buszowalam po Tatuum i poszlam do kosmetyczki na peeling kawitacyjny, oczyszczasnie, kwas migdalowy i paznokcie i...guzik! ciagle czuje sie dzisiaj brzydka i krowiasta. grrr... ehh tak sie rozpisalam, bo nie mialam sie komu pozalic przez te 3 dni. moje psiasioly kolo 30-stki nie pala sie do dzieci jeszcze i nie rozumieja moich frustracji ![]() calujeeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
w zyciu nie mialam tylu zbednych rzeczy
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- bardzo dziekujemy za komplementy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.