Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 10:21   #1
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2

Witam wszystkie szczesliwe 'brzuchatki' w drugiej czesci naszego watku

Jesli masz ochote podzielic sie swoimi radosciami czy smutkami, pochwalic sie zdjeciem z USG czy wlasnego brzuszka, popytac co kupic na wyprawke czy pokazac co juz wybralas to napisz do nas. Nie ma to jak grupka dziewczyn cieszacych sie ze swojego stanu. A dodatkowa radoscia jest mozliwosc rozmawiania o tym i dzielenia sie z innymi!

Bez obaw piszcie o swoich planach wzgledem siebie, wlasnej powiekszajacej sie rodziny czy macierzynstwa. Jestesmy tutaj po to zeby wysluchac a nie osadzac.

Jesli probujesz zajsc w ciaze i masz ochote zapytac o rade nie wahaj sie. Wytezymy nasze glowki zeby pomoc Ci najlepiej jak umiemy!

Rozmowy w 'toku' czas zaczac...

Mamusie
Darusiaaaa - Daria, 23, tp 27 marzec - urodzila coreczke Oliwie 5 kwietnia foteczka
kardashi - Karolina, 20, tp 17 maj - urodzila coreczke Blanke 22 maja foteczka
she oo - Aleksandra, 25, tp 23 czerwiec - urodzila synka Kubusia 27 czerwca foteczka
latkoo - Karolina, 24, tp 12 lipiec - urodzila synka Filipka 5 lipca foteczka
mlmFM - Sandra, 24, tp 4 sierpień - urodzila coreczke Magdalenke 6 lipca
Carol77 - Karolina, 32, tp 15 lipiec - urodzila synka Filipka 8 lipca foteczka
Linka24 - Ewelina, 25, tp 5 lipiec - urodzila synka Michalka 9 lipca foteczka
Gosiaro - Gosia, 26, tp 20 lipiec - urodzila coreczke Majke 21 lipca foteczka
marlenka0505 - Marlena, 30, tp 25 lipiec - urodzila synka Wojtusia 3 sierpnia foteczka
Kasia_Dublin - Kasia, 26, tp 16 sierpień - urodzila coreczke Anie 8 sierpnia foteczka
metropolitan - Karolina, 25, tp 10 wrzesień - urodzila coreczke Blanke 31 sierpnia foteczka
pandziolka-Ania, 26, tp 1 wrzesień - urodzila synka Wojtusia 7 wrzesnia foteczka
enis84 - Ania, 25, tp 9 październik - urodzila synka Franka 29 wrzesnia
Weronisia -Weronika, 34, tp 31 październik - urodzila synka Pascala 2 października foteczka
monia9980 - Monika, 24, tp 20 październik - urodzila coreczke Nikole 16 października foteczka
irsin - Agata, 25, tp 31 październik - urodzila coreczke Jagodke 19 pazdziernika
skorpionek19 - Kasia, 29, tp 16 październik - urodzila synka Kubusia 23 pazdziernika

Brzuchatki
M25 - Marta, 26, tp 10 listopad
agnieszka255 - Agnieszka, 25, tp 25 listopad
lisek15 - Jola, 27, tp 5 grudzień
Pamela86 - Pamela, 24, tp 7 styczeń
Motylek85 - Natalia, 25, tp 11 styczeń
Katarina89 - Kasia, 21, tp 13 styczeń
kasikzaki - Kasia, 27, tp 25 styczeń
uwaga - Ania, 23, tp 29 styczeń
Montii - Paula, 20, tp 8 marzec
Anula_81 - Ania, 29, tp 7 maj

Staraczki
rinoa_woman - Ania, 24
sas - Monika, 25

Czy to jawa czy to sen...

Edytowane przez Kasia_Dublin
Czas edycji: 2010-10-26 o 19:46
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 10:32   #2
latko0
Zadomowienie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2

To ja się melduje jako pierwsza
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 10:37   #3
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dziewczynki chcialam wam podziekowac za ten wateczek. Jestescie mega kochane i mam nadzieje ze jeszcze duuuzo czesci bedzie zakladanych

Stary 2010-05-27, 10:37   #4
sas
Wtajemniczenie

Ja tez sie melduje
ale nie ma mnie na zadnej liscie tak smutno jakos buuu
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 10:48   #5
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Ja tez sie melduje
ale nie ma mnie na zadnej liscie tak smutno jakos buuu
No to zaraz to naprawimy. Wrzuce cie do staraczek i nie martw sie anulka tez sie nie stara jeszcze ale bedzie i ty tez . O ile dobrze pamietam to masz 25 lat tak?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

A ja wogole zapomnialam ponarzekac na liska tez . Motylkowi sie dostalo a lisek tez nas opuscila i juz nie daje znac co u niej slychac

Stary 2010-05-27, 10:54   #6
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kochane
To ja sie tez melduję posłusznie

Ja dzisiaj humor mam kiepski, kiepsko sie czuje, zoladek i jelita nawalaja, coraz gorzej i ciezej jest mezus wczoraj po17 pojechal do swojej mamy i wrocil o 7:30 zeby Ole zawiesc do szkoly, 8 h w aucie, ale on sie bardzo boi,ze mamiemoze sie cos gorszego stac i niedozyje nastepnego roku,plakac mi sie chce normalnie, wczoraj wieczorem dzwonilam do kuzynki lekarki i bedzie zalatwiala wizyty u specjalistow, ehh to zycie jest czasami okrutne.

Karolinko kochana uważaj na siebie! Jejku az sie przerazilam, musisz wytrzymac te strategiczne 2 tygodnie, potem Filuś moze si erodzic i bedzie sam oddychal, trzymam kciuki zebys chociaz te 4 tyg wytrzymala no i ja tez moje szyjka jest twarda, ale nigdy nic nie wiadomo. Ja czekam na przesylke z podkladami do porodu i na lozko i majtki siateczkowe i koszulki. Co do brzusia twardego, to ja mam non stop, w nocy jak na nim leze, tzn na bokach to w dodatku boli jak opadnie, nawet podusie i waz nie pomagaja ja biore isoptin 4x1 na ten brzus i boli mniej, ale twardnieje i tak

Kasieńko super, ze wystep udany, pamietam Oli wystepy w przedszkolku, zawsze ryczalam

Weronisiu
ja na pewno kupie ten samoopalacz, dzieki za zdjecie!

Kasieńko dziekuje za 2 czesc wateczku kochana jak bedziesz miala nazwe tego samoopalacza, to ja poprosze, chetnie tez go kupie

Linka kciuki trzymam za wizyte

Irsin nic sie nie martw, zdasz nastepnym razem!!

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Weronisiu powiedz mi czy to jest to samo? Boja niemieckiego ni w ząb

http://www.allegro.pl/item1050410274...ce_150_ml.html

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 10:57   #7
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
No to zaraz to naprawimy. Wrzuce cie do staraczek i nie martw sie anulka tez sie nie stara jeszcze ale bedzie i ty tez . O ile dobrze pamietam to masz 25 lat tak? [COLOR="Silver"]
dziekuje kochana cio prawda ja sie jeszcze nie staram ale moze dzidzius sam jakos niespodizewanie sie pojawi i zrobi nam psikusowa niespodzianke oj nawet nie wiecie jak bym chciala tak jeszcze mam Kasiu 25 latek

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Ja dzisiaj humor mam kiepski, kiepsko sie czuje, zoladek i jelita nawalaja, coraz gorzej i ciezej jest mezus wczoraj po17 pojechal do swojej mamy i wrocil o 7:30 zeby Ole zawiesc do szkoly, 8 h w aucie, ale on sie bardzo boi,ze mamiemoze sie cos gorszego stac i niedozyje nastepnego roku,plakac mi sie chce normalnie, wczoraj wieczorem dzwonilam do kuzynki lekarki i bedzie zalatwiala wizyty u specjalistow, ehh to zycie jest czasami okrutne.

Karolinko kochana uważaj na siebie! Jejku az sie przerazilam, musisz wytrzymac te strategiczne 2 tygodnie, potem Filuś moze si erodzic i bedzie sam oddychal, trzymam kciuki zebys chociaz te 4 tyg wytrzymala no i ja tez moje szyjka jest twarda, ale nigdy nic nie wiadomo. Ja czekam na przesylke z podkladami do porodu i na lozko i majtki siateczkowe i koszulki. Co do brzusia twardego, to ja mam non stop, w nocy jak na nim leze, tzn na bokach to w dodatku boli jak opadnie, nawet podusie i waz nie pomagaja ja biore isoptin 4x1 na ten brzus i boli mniej, ale twardnieje i tak

!
Oj biedactwo przykro mi jeszcze raz z powodu tesciowej naprawe! ale musicie byc dobrej mysli..lekarze napewno jej pomoga i Wy swoja opieka i miloscią napewno dajecie jest mnostwo sily ja wiem jakie to uczucie bac sie o kogos i zastanawiac sie czy dozyje np nastepnych swiat ale nigdy nie nalezy sie poddawac!!!!
mam nadzieje, ze bedziesz lepiej sie czula Karolciu buziak na lepsze samopoczucie i fizyczne i psychiczne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 11:07   #8
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dziekuje kochana cio prawda ja sie jeszcze nie staram ale moze dzidzius sam jakos niespodizewanie sie pojawi i zrobi nam psikusowa niespodzianke oj nawet nie wiecie jak bym chciala tak jeszcze mam Kasiu 25 latek

Oj biedactwo przykro mi jeszcze raz z powodu tesciowej naprawe! ale musicie byc dobrej mysli..lekarze napewno jej pomoga i Wy swoja opieka i miloscią napewno dajecie jest mnostwo sily ja wiem jakie to uczucie bac sie o kogos i zastanawiac sie czy dozyje np nastepnych swiat ale nigdy nie nalezy sie poddawac!!!!
mam nadzieje, ze bedziesz lepiej sie czula Karolciu buziak na lepsze samopoczucie i fizyczne i psychiczne
Dziękuję Moniczko kochana za wsparcie i miłe słowakurcze każda z nas ma jakies zgryzy i problemy, ehh jak ja bym chciała żeby teściowa wyzdrowiała, tym bardziej, ze naprawde takich ludzi to ze świeczką można szukać. Ja musze wię wziąć za siebie, bo Filusia musze donosić, nei wyobrażam sobie widoku jego pod respiratorem, wiem, ze juz wszystkie organy ma rozwinięte i gotowe do samodzielnej pracy, tylko płucka jeszcze przez te 2 tyg muszą dojrzeć.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-05-27, 11:13   #9
metropolitan
Zadomowienie

cześć dziubki! też się melduję!

słuchajcie, moja dzidzia tak się rozszalała i takie harce urządzała w nocy, że aż mnie obudziła, kopała mnie chyba jednocześnie nóżkami i uderzała rączkami albo główką, bo mi oba boki skakały i pomyśleć że jeszcze niedawno się martwiłam, bo nic się nie ruszała. a może ona tak po tym you can dance, naoglądała się i też chciała potańczyć sobie

przed chwilą kot mi wyskoczył przez okno!!! jaka jestem na nią zła! ona wie, że jej nie wolno, zresztą i tak już okna nie możemy otworzyć całego, tylko lufciki uchylamy i ona jakimś cudem tam wskoczyła i wyskoczyła na chodnik (spoko, niski parter) i w najlepsze na spacer się udała. ale mi stracha napędziła, musiałam się szybko ubrać i zgarnęłam ją z podwórka, bo ona jest taka, że by sama nie umiała raczej wrócić do domu.

jeśli chodzi o samoopalacz, to ja nie wiem czemu nie wolno, ja balsam brązujący i krem samoopalający do pyszczka używam od samego początku ciąży, i dzięki temu wyglądam jakoś. też mam z l'oreala ale balsam nutri slim bronze, jego trzeba stosować często, żeby był efekt, bo to balsam a nie samoopalacz, ale polecam go bo jest super. dzisiaj idę do pycholka jakiś nowy kupić i też nie wiem jaki, może też jakiś z l;oreala jest, zaraz tu wyczaję na KWC
zresztą do pycholka używam też perełek brązujących, i powiem wam że od razu buzia tak zdrowiej wygląda, bo tak to taka ściana, nienawidzę takiej bladości fuj.

kasiu, to my ci dziękujemy za ten wąteczek, myślę, że to było najlepsze co mogło nas spotkać, że założyłyśmy wtedy nowy wątek
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:38   #10
Kasia_Dublin
Zadomowienie

kasikzaki nie mamy cie jeszcze na liscie. Kochana podaj mi swoje imie, wiek i przyblizony termin porodu to cie na nia wrzuce

Stary 2010-05-27, 11:39   #11
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie kochane

Kasieńko super, ze wystep udany, pamietam Oli wystepy w przedszkolku, zawsze ryczalam

Weronisiu ja na pewno kupie ten samoopalacz, dzieki za zdjecie!

Kasieńko dziekuje za 2 czesc wateczku kochana jak bedziesz miala nazwe tego samoopalacza, to ja poprosze, chetnie tez go kupie

Linka kciuki trzymam za wizyte

Irsin nic sie nie martw, zdasz nastepnym razem!!

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Weronisiu powiedz mi czy to jest to samo? Boja niemieckiego ni w ząb

http://www.allegro.pl/item1050410274...ce_150_ml.html
Kochana tak strasznie mi przykro z powodu teściowej, to jest najgorsze że tym wpsaniałym i kochanym osobą przydarzają się złe rzeczy, a tych złych ludzi nic nie trafia. Jak to się mówi złego diabli nie biora... Trzymam kciuki kochana, żeby wszystko było dobrze. Musiy być.

Moja gin. powiedziała że nawet jak bym teraz rodziła to nie jest najgorzej bo już filuś duży jest, no ale lepiej wiadomo żeby poczekał do tego 38 tyg. żeby nie miał że jest wcześniak. Położna na SR mówiła że w Polsce jest troszkę głupio skonstrułowane określanie wczesniaków, bo jesli dziecko urodzi się przed chyba 36 to jest wczesniak nawet jak waży ponad 3 kg. i wszystko jest dobrze, a jak dziecko ueodzi się już po 36 to nawet jak waży 2 kg. to jest git. A tego wczesniaczka to ciągają po lekarzach na kontrole.

Ja już majtki kupiłam te siatkowane 4szt, podkłady, wkładki, koszule narazie jedną do szpitala mam.

Ostatnio właśnie robiłam większe zakupki na allegro. Kupiłam też taki kocyk jak Ty, i jeszcze jeden taki dwuwarstwowy, pieluszki tetrowe i flanelowe, ręczniczek, wanienkę ze stelarzem, termometr do kąpieli, zestaw nożyczki i takie tam, fridę do noska kupiłam, skarpetusie. Kupiłam też sobie pas poporodowy taki żeby brzuszek się szybciej wciągnął.
No i zamówiłam też kosmetyki dla Filipka te penaten: krem ochronny do pupci, chusteczki, meczko do ciała z oliwką, rumiankowy płyn do kąpieli i nawilżający krem do buzi i ciałka.

Ogólnie to chyba muszę jeszcze kupić z jedną koszule do szpitala, przewijak, szczotkę do mycia butelek, podgrzewacz (ale to jeśli nawet kupie po porodzie to nic się nie stanie bo planuje karmić piersią )oktanisept do pępuszka bo gaziki już mam, szczoteczkę do włosków i grzebyczek, pościel z prześcieradłem, no i proszek do prania żeby ciuszki wreszcie poprać. I chyba będe miała wszystko
Coś jeszcze potrzeba o czymś zapomniałam?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 12:12   #12
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Kochana tak strasznie mi przykro z powodu teściowej, to jest najgorsze że tym wpsaniałym i kochanym osobą przydarzają się złe rzeczy, a tych złych ludzi nic nie trafia. Jak to się mówi złego diabli nie biora... Trzymam kciuki kochana, żeby wszystko było dobrze. Musiy być.

Moja gin. powiedziała że nawet jak bym teraz rodziła to nie jest najgorzej bo już filuś duży jest, no ale lepiej wiadomo żeby poczekał do tego 38 tyg. żeby nie miał że jest wcześniak. Położna na SR mówiła że w Polsce jest troszkę głupio skonstrułowane określanie wczesniaków, bo jesli dziecko urodzi się przed chyba 36 to jest wczesniak nawet jak waży ponad 3 kg. i wszystko jest dobrze, a jak dziecko ueodzi się już po 36 to nawet jak waży 2 kg. to jest git. A tego wczesniaczka to ciągają po lekarzach na kontrole.

Ja już majtki kupiłam te siatkowane 4szt, podkłady, wkładki, koszule narazie jedną do szpitala mam.

Ostatnio właśnie robiłam większe zakupki na allegro. Kupiłam też taki kocyk jak Ty, i jeszcze jeden taki dwuwarstwowy, pieluszki tetrowe i flanelowe, ręczniczek, wanienkę ze stelarzem, termometr do kąpieli, zestaw nożyczki i takie tam, fridę do noska kupiłam, skarpetusie. Kupiłam też sobie pas poporodowy taki żeby brzuszek się szybciej wciągnął.
No i zamówiłam też kosmetyki dla Filipka te penaten: krem ochronny do pupci, chusteczki, meczko do ciała z oliwką, rumiankowy płyn do kąpieli i nawilżający krem do buzi i ciałka.

Ogólnie to chyba muszę jeszcze kupić z jedną koszule do szpitala, przewijak, szczotkę do mycia butelek, podgrzewacz (ale to jeśli nawet kupie po porodzie to nic się nie stanie bo planuje karmić piersią )oktanisept do pępuszka bo gaziki już mam, szczoteczkę do włosków i grzebyczek, pościel z prześcieradłem, no i proszek do prania żeby ciuszki wreszcie poprać. I chyba będe miała wszystko
Coś jeszcze potrzeba o czymś zapomniałam?
Dziękuje skarbie no właśnie, te chodzące motyki nic nie rusza.... nie wime może ci ludzie dostaja kolejne szanse na poprawę, ale z tego co ja widze, wcale sie nie poprawiaja... smutne to jest strasznie i człowiek taki w tym wszystkim jest bezradny Ja też wierzę, że wszystko się ułoży i teściowa wyzdrowieje.

No właśnie te nasze chore normy!! Nasz ma już pewnie z 2200 od poniedziałku minely 3 dni a jak na tydzień może do 200 dkg dzidzia tyć to tak będzie, a ja czytałam, ze jak maluszek ma 2,5 kg albo jak Ty mowisz 2 to już zaden wczesniak nie jest, mnie lekarz prosto powiedzial po 34 tc moze sie rodzic bezpiecznie.

Ja mam 3 pary tych majtów podpasek mam 4 paczki, jedne Hartmanna :
http://www.allegro.pl/item1040401419...i_orginal.html

http://www.allegro.pl/item1057155136...o_orginal.html

a inne Abeny, http://www.allegro.pl/item1044096840...na_normal.html

bo te belli sa fatalne, mialam je przy Oli i one dalej sa takie daremne jak byly, fuj, mokro mi bylo caly czas i one takie cierpkie,ze az na sama mysl ciarki mnie przechodza
A kupiłam jeszcze 6 podkładów na łózko do szpitala, gaziki ze spirytusem,taki płyn do mycia pupki:

http://www.allegro.pl/item1053023054...panthenol.html

Takie ceratki na ramię zamiast tetry:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1037580498

ale tetrę też kupie z 6 sztuk

patyczki do czyszczenia, no i penaten balsam nawilzajacy 24h, do pupki kremik, zel od stop do glow, kremik do buzi i na wszelki wypadek puder.

A koszulki zamówiłam 2 takie:

http://www.allegro.pl/item1048363322...ia_gratis.html

wkładki laktacyjne tez mam, termometru nie kupuje, wanienke bede miec od kuzynki, albo w ikei kupimy taka antypoślizgową za 26 zł, gruszkę do noska i szczoteczke do włosków ale to na samym końcu a szczotki do butelek mam w domku, ale powiem Ci, ze mnie się one przy Oli nie przydały, w rękach myłam i wyparzałam i bylo super, one bardzo rysują plastik.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Co do pasa poporodowego, to ja nie będe kupować, będe od razu ćwiczyc brzuszki, ten pas powiem Ci rozleniwia mięśnie i mnie nic nie dał po porodzie, a był tak cholernie niewygodny, ze nie mogłam się ruszac ani dychac, ja od razu sie wezmę za siebie, jakoś zwalczę flaczka

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Zapomniałam, ze mam tez juz tez pieluszki 3-6 kg kupione w biedronce DADA się zwą, sa super, niczym nie odbiegaja od papmpersow, jest ich 75 sztuk a kosztowaly 29 zł i mam 4 paki nawilzajacych chusteczek do pupki i proszek dzidziuś jeszcze tylko płyn do płukania loveli albo jelpa i bedziemy prac

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Filuś teraz prowadzi jakąś wojnę w brzuszku wygina śmiało ciało jak nie wiem

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-05-27 o 12:06
Stary 2010-05-27, 12:23   #13
motylek85
Zakorzenienie

ja też się melduję Kasia może i ja dołączę na listę waszą nie mam jeszcze terminu potwierdzonego przez gina ale z terminu ostatniej @ wychodzi 11.01.2011

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 12:26   #14
enis84
Zakorzenienie

no to w takim razie ja też się melduje
ucze się dziś do egzaminu i nie jestem z Wami na bierząco

troszkę brzuszek jakby mnie boli, tak z góry jakoś nie wiem co to
spać mi się chce i nie chce mi się uczyć
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 12:31   #15
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
ja też się melduję Kasia może i ja dołączę na listę waszą nie mam jeszcze terminu potwierdzonego przez gina ale z terminu ostatniej @ wychodzi 11.01.2011
A no tak faktycznie, ciebie tez nie ma slonce. No to juz cie dopisuje

Stary 2010-05-27, 12:36   #16
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
A no tak faktycznie, ciebie tez nie ma slonce. No to juz cie dopisuje
dziękuję

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 12:42   #17
skorpionek19
Rozeznanie

JA TEŻ SIĘ MELDUJĘ...

Sas - przepraszam kochana za poranne przywitanie, nie chciałam nikogo urazić.. wybacz proszę... ale my tu traktujemy wszystkie bardzo przyjacielsko.. Kochana Ty jesteś jedną z nas.. a dzidzia też będzie u Ciebie

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 12:46   #18
monia9980
Raczkowanie

wiec witajcie,takze sie melduje

ja tez przy Klaudii uzywalam tych pieluszek z biedronki sa super i sa tanie,POLECAM

boze jak fajnie juz robicie takie ostatnie zakupy,listy...a ja do pazdziernika czekam...najgorsze ze cale lato z duzym brzuszkiem,moze byc meczace,Klaudia jest z czerwca.
odwolali nam dzien matki w szkole bo ospa panuje,i pozalewanych dzieci tyle,dzis tylko 10 z 26 bylo.ale dostalam slicznego kwiatuszka od mojej ksiezniczki, sama zrobila.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87tv73gc29xjvi.png

http://s9.suwaczek.com/201010161765.png

http://www.naobcasach.pl/m.linijka.i.17046.jpg

Edytowane przez monia9980
Czas edycji: 2010-05-27 o 13:04
monia9980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 13:03   #19
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje skarbie no właśnie, te chodzące motyki nic nie rusza.... nie wime może ci ludzie dostaja kolejne szanse na poprawę, ale z tego co ja widze, wcale sie nie poprawiaja... smutne to jest strasznie i człowiek taki w tym wszystkim jest bezradny Ja też wierzę, że wszystko się ułoży i teściowa wyzdrowieje.

No właśnie te nasze chore normy!! Nasz ma już pewnie z 2200 od poniedziałku minely 3 dni a jak na tydzień może do 200 dkg dzidzia tyć to tak będzie, a ja czytałam, ze jak maluszek ma 2,5 kg albo jak Ty mowisz 2 to już zaden wczesniak nie jest, mnie lekarz prosto powiedzial po 34 tc moze sie rodzic bezpiecznie.

Ja mam 3 pary tych majtów podpasek mam 4 paczki, jedne Hartmanna :
http://www.allegro.pl/item1040401419...i_orginal.html

http://www.allegro.pl/item1057155136...o_orginal.html

a inne Abeny, http://www.allegro.pl/item1044096840...na_normal.html

bo te belli sa fatalne, mialam je przy Oli i one dalej sa takie daremne jak byly, fuj, mokro mi bylo caly czas i one takie cierpkie,ze az na sama mysl ciarki mnie przechodza
A kupiłam jeszcze 6 podkładów na łózko do szpitala, gaziki ze spirytusem,taki płyn do mycia pupki:

http://www.allegro.pl/item1053023054...panthenol.html

Takie ceratki na ramię zamiast tetry:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1037580498

ale tetrę też kupie z 6 sztuk

patyczki do czyszczenia, no i penaten balsam nawilzajacy 24h, do pupki kremik, zel od stop do glow, kremik do buzi i na wszelki wypadek puder.

A koszulki zamówiłam 2 takie:

http://www.allegro.pl/item1048363322...ia_gratis.html

wkładki laktacyjne tez mam, termometru nie kupuje, wanienke bede miec od kuzynki, albo w ikei kupimy taka antypoślizgową za 26 zł, gruszkę do noska i szczoteczke do włosków ale to na samym końcu a szczotki do butelek mam w domku, ale powiem Ci, ze mnie się one przy Oli nie przydały, w rękach myłam i wyparzałam i bylo super, one bardzo rysują plastik.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Co do pasa poporodowego, to ja nie będe kupować, będe od razu ćwiczyc brzuszki, ten pas powiem Ci rozleniwia mięśnie i mnie nic nie dał po porodzie, a był tak cholernie niewygodny, ze nie mogłam się ruszac ani dychac, ja od razu sie wezmę za siebie, jakoś zwalczę flaczka

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Zapomniałam, ze mam tez juz tez pieluszki 3-6 kg kupione w biedronce DADA się zwą, sa super, niczym nie odbiegaja od papmpersow, jest ich 75 sztuk a kosztowaly 29 zł i mam 4 paki nawilzajacych chusteczek do pupki i proszek dzidziuś jeszcze tylko płyn do płukania loveli albo jelpa i bedziemy prac

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Filuś teraz prowadzi jakąś wojnę w brzuszku wygina śmiało ciało jak nie wiem
No ja kupiłam te belli, ale tylko jedną paczkę. Skoro piszesz że są takie fatalne to chyba kupie teraz inne, może właśnie te Abeny. A majtki to mam takie same

Pieluszki chce kupić belli bo mają wycięte specjalnie zagłebienie żeby nie dotykać pępuszka. Nie wiem tylko czy po za tym są dobre. Położna ze SR mowiła że praktycznie wszystkie te pieluszki to prawie to samo, a że zdaża się że najczęściej uczulają pampersy.

koszule chcę zamówić tą

http://www.allegro.pl/item1039653061...rmienia_m.html

musze też kupić podkłady na materac, ale nie wiem jeszcze jakie.
Stary 2010-05-27, 13:06   #20
monia9980
Raczkowanie

ja moge Ci polecic Happy i wlasnie te z biedronki,sa naprawde fajne ale jednak happy troche kosztuja,nie wspomne o pampersach
te z biedronki sa tez papierowe nie jakas tam folia jak w hipermarketach czasem..

ta koszula calkiem fajna,nawet ladna a nie tak jak kiedys wor po kartoflach..

Edytowane przez monia9980
Czas edycji: 2010-05-27 o 13:08
Stary 2010-05-27, 13:15   #21
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monia9980 Pokaż wiadomość
ja moge Ci polecic Happy i wlasnie te z biedronki,sa naprawde fajne ale jednak happy troche kosztuja,nie wspomne o pampersach
te z biedronki sa tez papierowe nie jakas tam folia jak w hipermarketach czasem..

ta koszula calkiem fajna,nawet ladna a nie tak jak kiedys wor po kartoflach..
To prawda jest całkiem ładna, a ja nie chcę wyglądać w szpitalu jak w worku na ziemniaki ta co już sobie kupiłam tez jest całkiem zgrabniutka. Zastanawiałam się nad taką na ramiączka, ja strasznie takie lubie, ale stwierdziłam że po szpitalu to trochę nieładnie tak paradować, i najwyżej w domu w takich będe chodzić. Zresztą w domu mam prawie wszysrtkie na ramiączka
Stary 2010-05-27, 13:19   #22
monia9980
Raczkowanie

Cytat:
To prawda jest całkiem ładna, a ja nie chcę wyglądać w szpitalu jak w worku na ziemniaki ta co już sobie kupiłam tez jest całkiem zgrabniutka. Zastanawiałam się nad taką na ramiączka, ja strasznie takie lubie, ale stwierdziłam że po szpitalu to trochę nieładnie tak paradować, i najwyżej w domu w takich będe chodzić. Zresztą w domu mam prawie wszysrtkie na ramiączka
ja ogolnie nie sypiam w pidzamach poprostu nie lubie,zwykly mezowy t-shirt i juz,ale do szpitala cos sie przyda,i dosc duzy dekolt ma ze do karmienia latwo..podoba mi sie,dobra laseczki ja narazie spadam po meza do pracy,wlasnie padac zaczyna...usz ta pogoda!#@$$^&&**(( jakby malo wody bylo!!!

Stary 2010-05-27, 13:26   #23
latko0
Zadomowienie

A ja stwierdziłąm że jak już tak siedzę sobie to odrazu zamówiłam tą koszulę i podkłady na łóżko i gaziki oraz te podkłady Abeny co pisałaś Karolinko
Stary 2010-05-27, 13:30   #24
pandziolka
Raczkowanie

ja też się melduję w nowej części
fajnie nam idzie to plotkowanie

a ja dzisiaj znowu załapałam dołka totalnego jak pomyślałam,że mój tatuś nie zobaczy Wojtusia i że mój synek nie pozna tak fantastycznego człowieka jakim był jego dziadzio...
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 13:46   #25
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skorpionek19 Pokaż wiadomość
JA TEŻ SIĘ MELDUJĘ...

Sas - przepraszam kochana za poranne przywitanie, nie chciałam nikogo urazić.. wybacz proszę... ale my tu traktujemy wszystkie bardzo przyjacielsko.. Kochana Ty jesteś jedną z nas.. a dzidzia też będzie u Ciebie
nic nie szkodzi ja wiem, ze jestem jedna z was tylko troszke dluzej musze czekac na bejbika ale za to bede miala mnostow przyjaznych mamus ktroe mysle pomoga mi w przyszlosci z ciazai maluszkiem

Pandziolka ja Cie rozumiem naprawde moj tato tez byl przekochanym czlowiekiem i jak pomysle, ze moje dziecko nie bedzie miec dziadka, tym bardziej, ze wiem jak moj tato czulby sie dumny idac z wnukiem i wogole, z reszta juz raz przeszylam placz na wlasnym slubie-juz tam zabraklo mojego taty ale kochana oni sa przy nas caly czas! i czuwaja nad nami ja w to wierze!!! damy rade a Wotusiowi bedziesz opowiadac jak to cudowny byl jego dziadek
Stary 2010-05-27, 14:00   #26
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Kochane ja tez chcialam sie pochwalic zakupami . Lecimy z tz-em do polski niedlugo wiec bede mogla sobie te rzeczy poprzewozic. A wiec kupilam tylko rzeczy z motherhood.pl:
- 2 przewijaki:
http://motherhood.pl/produkt/podreczny-przewijak.html

- 2 podkladki pod przescieradlo:
http://motherhood.pl/produkt/podklad...scieradlo.html

- 1 reczniczek (niestety nie ma juz motylkow wiec wzielam aniolka
http://motherhood.pl/produkt/recznik.html

- 1 zestaw flanelek
http://motherhood.pl/produkt/flanelki.html

Super jest ta stronka

Stary 2010-05-27, 14:32   #27
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Kochane ja tez chcialam sie pochwalic zakupami . Lecimy z tz-em do polski niedlugo wiec bede mogla sobie te rzeczy poprzewozic. A wiec kupilam tylko rzeczy z motherhood.pl:
- 2 przewijaki:
http://motherhood.pl/produkt/podreczny-przewijak.html

- 2 podkladki pod przescieradlo:
http://motherhood.pl/produkt/podklad...scieradlo.html

- 1 reczniczek (niestety nie ma juz motylkow wiec wzielam aniolka
http://motherhood.pl/produkt/recznik.html

- 1 zestaw flanelek
http://motherhood.pl/produkt/flanelki.html

Super jest ta stronka
Mi się strasznie podoba ta podkładka pod prześcieradło, też sobie kupie taką
Naprawdę mają fajne rzeczy
Stary 2010-05-27, 14:35   #28
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
No ja kupiłam te belli, ale tylko jedną paczkę. Skoro piszesz że są takie fatalne to chyba kupie teraz inne, może właśnie te Abeny. A majtki to mam takie same

Pieluszki chce kupić belli bo mają wycięte specjalnie zagłebienie żeby nie dotykać pępuszka. Nie wiem tylko czy po za tym są dobre. Położna ze SR mowiła że praktycznie wszystkie te pieluszki to prawie to samo, a że zdaża się że najczęściej uczulają pampersy.

koszule chcę zamówić tą

http://www.allegro.pl/item1039653061...rmienia_m.html

musze też kupić podkłady na materac, ale nie wiem jeszcze jakie.
Cytat:
A ja stwierdziłąm że jak już tak siedzę sobie to odrazu zamówiłam tą koszulę i podkłady na łóżko i gaziki oraz te podkłady Abeny co pisałaś Karolinko

Ja też chciałam tą koszulkę, ale wybrałam te tańsze, bo ja i tak nie śpię w koszulach, tylko majtusie i t-shirt a ta muzzy ma dekolt za duży ja jeszcze stanik musze kupic,ale nie do karmienia specjalny tylko normalny rozpinany z przodu.

Te podkłady to mam tena lady:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1053358337

Super, ze pokupowałaś sobie
Mówię Ci, fatalne sa te belli, przynajmniej dla mnie, fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, tamte sa droższe-abena i hartmann ale bez porownania, a poza tym, one tez zapach pochlaniaja, a belli nic i sie tak wszystko rozmazuje na nich, bleeeeeeeeeeeeeeeeeee

Mężuś właśnie wyniki odebral i kochane mam super!!!!!!!!! hemoglobinka 12,2, a norma jest na kartce od 12 ( a ciążowa od11,5-13,5) jak sie ciesze, neutrocyty wzrosly ponad normę, ale w 3 trymestrze tak już właśnie jest i to jest jak najbardziej ok, mocz też super kamień z serca, a co najśmiejszniejsze mam napisane, ze mam grupę krwi A RhD ujemny, ja na wypisie ze szpitala po porodzie Oli miałam A Rh- ja to jakiś dziwląg jestem no ale allo przeciwciał nie ma więc nie ma mowy o konflikcie serollogicznym

Irsin
Ty się nie przemęczaj, może żołądek Cie boli kochana, mnie czesto boli.

Kasieńko
piękne zakupki!!!!!!!!!!!!! Ja ręczniczki mam nowe frotowe i duże, będe ich używac, kupiliśmy do salonu ale salonu kosmetycznego nie ma i mamy dużo ręczników wolnych a ta stronka jest super, a podkład dostanę razem z łóżeczkiem a poza tym te 6 nie użyję w szpitalu na pewno więc też podłoże pod prześcieradełko

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-05-27 o 14:45
Stary 2010-05-27, 14:38   #29
Katarina89
Raczkowanie

To i ja się dopiszę

A ja właśnie niedawno wróciłam od gina.
USG mi nie zrobił, wypisał mi tylko jakie badania mam zrobić. Sama dzisiaj rano, (jeszcze) bez wizyty u niego poszłam zrobić grupę krwi i przeciwciała. Pomacał mnie tylko od środka i powiedział, że na 99,99% może potwierdzić moje przypuszczenia, że jestem w ciąży, ale USG mi nie zrobi, bo i tak wiele nie zobaczymy, zaprosił mnie na USG za 2 tygodnie, to dostanę zdjęcie i będzie już mógł stwierdzić jaka to ciąża.
Pogratulował oczywiście i życzył powodzenia. Karty ciąży mi nie zakładał, bo powiedziałam, że za niecałe 3tygodnie się wyprowadzam pod Warszawę (teraz jestem Legnica, kawałek od Wrocławia), więc nie za bardzo będzie możliwość by on prowadził ciążę.
Porobię badania, on zrobi mi USG za 2 tygodnie i dostanę wszystko już praktycznie gotowe do karty ciąży.

Achhh... I wyliczył mi termin na 13 stycznia 2011.

Czyli:
Kasia, lat 21, tp 13 stycznia 2011

Edytowane przez Katarina89
Czas edycji: 2010-05-27 o 14:43
Katarina89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 14:44   #30
skorpionek19
Rozeznanie

latko0 - koszulka śliczna....ja 8 czerwca jadę na to USG i ECHO serduszka , jak mi powiedzą, że ok. to tez zabieram sie za zakupy.. będzie dokładnie 22 tydz. więc po mału mozna..

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości