|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() ![]() Zwracam honor, ma 4 kólka ![]() Ja mam Condora na 6, 2 z tyłu i po 2 mniejsze z przodu, ale większe niż w Mambie ![]()
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-24 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
LadySith ja też chodze na razie do pracy, z racji że pracuje w przedszkolu z 3 latkami myślę tez od grudnia iść na L4.
Dużo trzeba się schylać np. przy śpiewaniu pokazując czy ćwiczeniu, maluszkom trzeba wszystko pokazać a mnie będzie coraz trudniej chyba ![]()
#303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko trochę za duży, 2 litrowy byłby w sam raz!!!!
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LadySith ja na L4 jestem od 12 lipca, miałam ciążowe komplikacje i wysłali mnie. I tak szczerze mówiąc gdybym pracowała (widzę to po sobie, a uwierz mi, że siedzenie w domu to katorga dla mnie) to pewnie do października lub listopada. Poza tym wszyscy dookoła (doświadczone mamusie) mówią mi, żebym jak najwięcej teraz odpoczywała, bo potem to już mogę o tym zapomnieć. Stokrotka81 bardzo dobra rada ![]() weraa11 kochana ja to miałam czas taki, że na żadne wędliny, ani na mięso nie mogłam patrzeć (nie będąc w ciąży), teraz jem niektóre rzeczy ze smakiem. A mój mąż to aż wczoraj zrobił wielkie gały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
ja jestem od 5 tc na 4, ale cały pierwszy trymestr przeleżałam. Ja tam w domu nie siedzę;-) Nadrabiam zaległości
![]() Przyjechały sery pleśniowe z Francji to sobie najwyżej powąchać mogę. Bo te francuskie to z mleka niepasteryzowanego:-( Niby mogę polski president czy coś-pasteryzowane, ale one w smaku mają niewiele wspólnego z tymi "prawdziwymi", cóz mąz zje:-(
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-24 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
ja do pracy chodzę głównie z tego powodu, że siedząc w domu to bym chyba zwariowało. miałam małą próbkę na początku - 10 dni siedzenia w domu na chorobowym-przeziębienie i po 5 dniach już wysiadałam od tego nic nie robienia...
trochę znam ten ból - teście przywieźli oscypki z zakopanego w wakacje, to sobie mogłam tylko pochlipać nad nimi.. bo uwielbiam..
#307 |
Zakorzenienie
|
bo się nudzicie;-) Ja przez tyle miesięcy kilka razy tylko siedziałam w domu, tak cały dzień, no chyba, że się źle czułam
![]()
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22837191]Cześć Dziewczynki
![]() jakoś tak nie mam ostatnio weny na pisanie,podczytuje Was i jestem na bierząco...ale za to mam wene na jedzenie ,najlepiej to bym jadła ,spała,jadla,spała...itd. odebrałam wyniki badań i mi tym razem hemoglobina spadła też nisko mam 9.6 a jakiś czas była 11, mialam brać tylko witaminy ,ale teraz to pewnie nie wystarczy mysiopez-mi bardzo podoba sie GTX i GT też jest fajny ,ja nie musialam przy kupnie wózka kierować sie waga bo mieszkam w domku to ten plus c ytrynko-łózeczko i pościelka bardzo ładne weraa,Justine-brzuszki slczne ,mój bardziej do Justine podobny (bo większy) ale też starszy, poruszalyście temat wanienki ja mam jeszcze po mojej malej nie profilowana ,taką nakładaną na wanne ,a wycieralam ją na podlodze ,skladałam koc na to ręcznik i nie sprawialo mi to problemu ,kregoslup tez mnie nie bolal bo to przecież chwilka ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- vilya-ja od siostry dostałam ten drugi (z księżycem)ale czy bedę uzywać to nie wiem ,dziewczynki wolalam przewijać na łóżku było mi wygodniej[/QUOTE] A który tydzień??? Witam się niedzielnie ![]() ![]() Miłej niedzielki zycze, my z maleństwem dziś mamy dzien lenistwa, poleżymy sobie.
#309 |
Zadomowienie
|
Wera ja już nie będę komentować zachowania twojego TŻ i nie będę ci radziła co zrobić - bo to już nieraz napisałam co o nim myślę i co myślę o Twoim związku a raczej jego braku - bo zawsze później tłumaczyłaś swojego TŻ i twierdziłaś, że jest wszystko ok i że nie powinniśmy radzić komuś żeby się rozstać.
Wera może jednak powinnaś się skonsultować, ile powinnaś jeść w ciąży - bo brzuszka nie masz a sama mówisz że dziecko mało przybiera. Może dlatego ci się tak wybrzusza, bo jest głodne. Może zapisz sobie dokładnie pory i co zjadłaś i potem zweryfikuj. Byc może to krwawienie z dziąseł wynika z faktu że dziecko czerpie z ciebie składniki odżywcze, bo ma za mało z pokarmu. A to może dla Ciebie mieć przykre konsekwencje - np w postaci utraty zębów. Bo krwawienie przy szczotkowaniu to ok, ale kiedyś pisałaś że dziąsła ci same krwawiły ii to w dużej ilości. Być może jest wszystko ok, ale lepiej to sprawdzić szybciej. Im szczuplejsza osoba tym powinna przytyć więcej w ciąży. Jak się spytałam mojej gin czy te 12 kg to nie za dużo to powiedziała, że nie że właśnie osoby z moją figurą wg jej doświadczenia więcej tyją w ciąży - i nie ma się co obawiać ze po ciąży zostanie bo w czasie porodu i krótko po porodzie się tą wagę straci. Zresztą czy w naszym przypadku ta waga jest aż taka ważna. Dużo nie mogą przytyć osoby przy kości czy otyłe - bo kobieta która waży 80 kg i przytyje w ciąży 30 no to jest niedobrze i mogą być powikłania ale taka co waży 50 jak przytyje 20 to nic się nie stanie. Ja jestem już od początku czerwca na zwolnieniu lekarskim. Na początku miałam komplikacje - musiałam leżeć, później też się słabo czułam a teraz to już w ogóle porażka - nieraz 3 razy na tydzień po lekarzach jeżdżę i siedzę pół dnia w kolejkach. Nie wyobrażam sobie chodzić do pracy. Zresztą pracę mam taką, że i tak nie bardzo mogłabym pracować. Jak ktoś ma wszystko z ciążą ok, dobrze się czuje i praca pozwala to można pracować, jak zdrowie nie pozwala to niestety a raczej na szczęście jest to L4. Ktoś pytał się o łóżeczka ze szczebelkami prostokątnymi - ja bym nie kupiła bo może dziecko się uderzyć o kant. A ja znowu po śniadaniu za dużo cukru mam ![]() Witam nowe osóbki. A i jeszcze właśnie dzisiaj przyszła na świt w mojej rodzinie - u kuzyna dziewczynka waga 3500 nic więcej nie wiem. Ale dzieciaczków to u nas będzie jeden ma teraz 1,5 miesiąca, druga się teraz urodziła, moja w styczniu i w kwietniu kolejny kuzyn będzie miał dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To życze nam i sobie i Tobie byśmy zaakceptowały siebie w wersji XXL ![]() ![]()
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
Oj Wera, Wera sądziłam że do tego czasu wydorośleje, nabierze jakiegoś dystansu do kolegów i samego siebie...a otworzy się na WAS.
Ciężko mi zauważyć jakiś pozytyw waszego ... hmm "związku" ? bo ja mam wrażenie jakbyście faktycznie byli znajomymi - wpadnie na 5minut powie coś i pójdzie...bo ma kolegów i mecz i coś. Najważniejsze jest NASTAWIENIE, skoro on nastawia się od razu na ANTY to nic dobrego z tego może nie wyjść, ale mam cichą nadzieję że jak dziecko weźmie raz czy drugi na ręce - to od razu inaczej na to spojrzy. Kwestia nazwiska - zadziwił mnie, cholernie! To jego dziecko więc dlaczego masz mu dawać swoje nazwisko? Daj mu jego nazwisko i zażądaj alimentów - nie miej skrupułów, bo on ich nie ma! Ma się przyznać do tego dziecka i już! ![]() To że jest nieodpowiedzialny nie oznacza, że Ty masz być biedna i zdana na swoich rodziców. Szkoda...szkoda że chłopak w tym wieku jest tak niemądry, ale nic nie poradzisz - tak został wychowany przez rodzinę i kolegów, dlatego Ty wpajaj swojej dzidzi inne wartości. Trzymaj się i pamiętaj, jesteś fajną laską...niejeden facet na pewno by chciał mieć taką dziewczynę; jak nie ten to inny pokocha Twoją niunię ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Ale teraz to się dobiłam!!!! Kupiłam ochraniacz gdzie ma w szerokości zagłówka 60cm ... a moje łóżeczko będzie miało 70cm ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
wera
a propos odżywiania, parę razy zwróciłam uwagę, że Twoj dzienny jadłospis to : kanapka, chipsy/burger, frytki. Tak to nie dostarczasz dziecku nic:-( Jedz owoce, kasze, pełne makarony, chude wędliny, owoce, bakalie. Wszystkiego po trochu. Nie ważne ile, ważne co zawiera ![]() ![]() Brzuszek masz mini, ja taki miałam w 4 miesiącu ![]() Fakt, zdarza się,że niektórym kobietom brzuchy mało rosną, ale dzieciorki ładnie przybierają- na zewnątrz nie widać bo mają taką a nie inną budowę. Więc Słońce apeluję- jedz zdrowo ![]() Kurde zjadłabym frytek;-) 3 mam kciuki pogadaj z ginem ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- oglądam Kuchenne.. kurde Gessler taka światowa a mówi "pUre" matko...
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziwnie rozegrali to ze zdjeciami, moja kuzynka robila zdjecia po obiedzie i 1 tancu... wyskoczyli na 2h; a teraz widze jest tez moda - ze robia sobie 1dzien przed lub 2dni po ceremonii ![]()
![]() |
#315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
http://niebowgebie.blox.pl/html/1310...146,169.html?2 uważajcie na pierwsze przepisy na Halloween;-)
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiedzą że jestem w ciąży, wszystko robią za mnie........tzn.......... moim zadaniem jako n-lki jest prowadzenie zajęć zabaw itd, natmiast wszelkie przebieranie ubieranie rozbieranie do spania zabieranie od rodziców to praca pomocy także nie narzekam abym się przemęczała ![]() Ale chce jak najwięcej ich nauczyć a przy tym trzeba się gimnastykować ![]() ![]() Jak brzuszek będzie przeszkadzał to zwolnienie ale chciałabym pociągnąć do końca roku ![]() Cytat:
![]() czasem wkurza mnie ta baba ![]()
![]() |
#320 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() mam w planach w piątek pochłonąć coś niezdrowego jak dotrę do Poznania ![]() ![]() Wera dobrze doradza Ci Muron i zastosuj się ładnie ![]() Ja staram się jeść codziennie jakieś witaminy bo dbam o małego ![]() ![]()
![]() |
#321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest kompletnie niedojrzały i dziecinny. Ja na twoim miejscu obserwujac jego zachowanie porzadnie bym sie zastanowiła czy chce spedzić nim reszte życia. A takie bycie ze soba "na siłe" tylko po to by nie tworzyć rozbitej rodziny nie ma sensu. Dziecka nie oszukasz "pozornym szczesciem" dziecko napewno wyczuje napiecie miedzy rodzicami. Lepiej się rostac niz pozniej całe zycie sie meczyc, kłocić...i znosić siebie nawzajem.Ty jestes w ciazy, jestes młoda,według mnie mało samodzielna...potrzebujes z wsparcia, pomocy. potzrebujesz męzczyzny odpowiedzialnego, rozsądnego a nie chłopczyka dla rozrywki. Widze, że jak juz przestaliscie razem gdzies wychodzic,stałaś sie poważniejsza, odpowiedzialniejsza, nie w głowie ci już imprezki..to jemu to przeszkadza. Facet wyraźnie nie dojrzał do roli ojca i meza, to widac. Nie postepuje tak jak powinien. Jednak dziwi mnie ten fakt bo nie jest młodziutki, ma 26 lat...dokładnie tyle mój mąż skonczy w listopadzie.Od poczatku wiedzialam ze jest dokladnie takim facetem ktorym mozna wiązać przyszłośc. odpowiedzialny, pracowity.Słuchaj mój maz w ciagu 1 roku...poznał mnie, rozkochał w sobie do tego stopnia ze mimo wczesniejszych powaznych przejsc z facetami postanowilam sprobowac , oswiadczył mi sie, wzielismy ślub, zaszłam w ciąże, wynajelismy mieszkanie a potem je kupilismy. A teraz ciagnie dwie prace by ani mi ani dziecki niczego nie brakowalo. Jeszcze co przyjał moja siostrzyczke na swoje wychowanie, wychowujemy ja wspolnie, mieszka z nami, jest dla niej ajkby nie patzrec jak ojciec...i nie bał sie odpowiedzialnosci...ja uwazam ze jak ktos naprawde kocha to dla tej drugiej osoby zrobi wszystko...w ciagu 1 roku..tyle powaznych zyciowych decyzji ..i teraz jestesmy przeszczesliwi. A wczesniej powiem ci ze miałam chłopaka, ktory miał juz wtedy 26 lat teraz 27 ma i zupelne przeciwnienstwo...takze wiek nie zawsze jest tu wyznacznikiem podejscia do zycia. I jak byłam z tamtym mieszkalismy u jego rodzicow, myslalam ze chwilowo,m ze potem cos wynajmiemy ale do pracy sie nie rwal a jak juz znalalz to wyplate wydawala na swoje przyjemnosci piwko, piłka nozna...nie czulam sie dla niego najwazniejsza i nie czulam ze bede z nim szczesliwa..co to za facet ktory w tym wieku mieszka z mamusia i jest na jej utrzymaniu, nie mysli powaznie o zyciu..mialam tego dosc mieszkalismy razem , bylismy para 1,5 roku i co dalej/??nie zapowiadalo sie na nic ani na wynajecie czegos i stanie sie odpowiedzialnym a ni na zareczyny..slub..a jak mowilam ze moja siostra predzej czy pozniej bedzi ze mnamieszkac ze chce ja wychowywac,spanikowal..po wiedzial ze nie da rady, ze on nie czuje sie gotowy do takiej odpowiedzialnosci...przej rzałam go..byuł dzieciakiem a ja nie takiego faceta szukalam i skonczylam ten zwiazek i nie zaluje....przezyłam to bardzo..bo wiazalam z nim juz jakies plany na przyszlosc ale widac on miala zupelnie inne marzenia i plany. A po co Ci to wszytsko pisze, zeby Ci uswiadomic, ze na jednym facecie świat sie nie konczy i ze skoro twoj TZ, nie czuje sie gotowy nie jest odpowiedzialny to na sile go nie zmienisz. On otwarcie ci mowi ze nie jest gotowy...niestety nie masz takich zdolnosci by mu nawkladac do glowy jak on ma zyc o czym marzyc i czego chciec. Pamietaj, że twoje marzenia i plany nie koniecznie musza być jego marzeniami i planami. Widocznie prawda jest taka, że to nie ten, nie pasujecie do siebie.A do Ciebie nalezy deczyja czy mimo to bedziesz o was walczyc( sama) czy odpuscisz i poszukasz swojego szczescia...z tego co piszesz to on nawet nie wie czy cie kocha, sory wera ale jak jak bym cos takiego uslyszala to honor by mi nie pozwolil sie przed nim plaszczyc i czekac na cud. A on penie zrozumie swoj blad ale bedzie juz za pozno zrozumie jak zauwazy ze koledzy, impreza, siłka i piłka nie daja mu juz szczescia...ale to moze trwac latami..masz cierpliwosc by czekac i cierpiec.. Sorki za rozpisanie..ale przemysl to dziewczyno, bo jak opisujesz jego zachowanie to żal mi ciebie ze tracisz na niego swoj czas i nerwy...a takie gadanie " bo go kocham"..dobija mnie..ale najywraźniej on ciebie niei do milosci go nie zmusisz.Powodzenia zycze i spokoju prtzed wszystkim.
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkim Wam dziekuje,,pomagacie mi, nie spodziewałam sie takich opini.Liczyłam raczej na delikatne(bo wiem, ze dobre z was dziewczynki)ale jednak słowa krytyki na temat mojegi wygladu=wagi....ale aż mi miło..już teraz całkiem wyluzuje sobie a co ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę się nauczyłam pracując w Szkocji w drogiej restauracji, szokiem było dla mnie przejście potem w innym mieście do takiej zwykłej knajpki+pubu w centrum. Wczesniej kieliszki, krochmalone serwety, bułeczki na oczekiwanie, etykieta, zakaz zapisywania wszystko w głowie, żadnych frytek, wino za 40 Ł, a potem hamburgery, oszukiwana pepsi;-) Ale za to boska lasagne kto da ten przepis na rogaliki?? We wtorek bratanek przejedzie się moim wózku-musimy wypróbować, oby pogoda była aloe po powrocie z macierzyńskiego to zmienimy organizację pracy... ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tego spaghetti , narobiłaś mi straszliwej ochoty a przyznam sie, że takiego nigdy nie robiłam, zawsze bolognese. Chętnie bym sprobowła upichcic, bedziesz tak miła i kopsniesz przepis ![]() ![]()
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- ja idę na moje kokardki ![]() Chciałabym spiżarnię z produktami z całego swiata jak Nigella ![]() W ogóle taki zamykany kącik z miejscem na wszystko ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- ja polecam na szybko spaghettti - czosnek na oliwie z oliwek, sól pieprz + parmezan jakieś parmino ew. i natka pietruszki. Proste a pycha
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Ja na L4 jestem od 5 lipca i niestety 8 lipca mieli podpisywac ze mna nowa umowe, na samodzielnym stanowisku z duza podwyzka..ale cóz lekarka kazała do łożka, bo miałam plamienia to tak zrobiłam i w sumie podobnie jak Muron przelezalam cały I trymestr, całe wakcje...ale warto było teraz nie moge sie nacieszyc cudownymi kopniaczkami i ta swiadomosci.".jestem w ciazy"'nosze małego człowieczka pod sowim sercem"..powiedzcie ...Czy jest coś piekniejszego na świecie????Nie moge nacieszyc sie tym , że bede mama...tym bardziej ze usilnie 7 dlugich cykli sie staralismy...juz tracilismy nadzieje mialam isc na badania..a tu prosze....niespodzianka.. prezent slubny od Boga
![]() ![]() ![]() Takze poki co odpoczywam i radziłabym to kazdej przyszlej mamie tym pracujacym szczegolnie...nie po to kodeks pracy w Polsce przewuduje tyle przywilejów dla ciezarnych by z nich nie skorzystac a L4 w ciazy jest płatne 100% wiec nic tylko..lezec do gory brzuchem...Ja sie przestrszylam jak musialam lezec i ostro zwonilam tempo nawet dziekanke wzielam i teraz niczym sie nie martwie, nie stresuje,..odpoczywam i skupiam sie tylko na ciazy i dziecku..tzn..przez akies 4 godzinki w ciagu dnia jak wyprawie siostre do szkoly i czekam za nim wroci...bo obowiazki wiadomo tez mam..ale nie chcialabym teraz gonic..praca dom studia siostra nieee.eee.e..odpoczywam poki moge, i wszytskie swiezo upieczone mamusie mowia mi bym korzystala z tegopoki moge bo jak dzidzia sie urodzi pochlonie caly moj czas;-)
#328 |
Zakorzenienie
|
mysiopez jesteśmy w podobnej sytuacji, przed ciążą zrzuciłam 13 kg i nikt poza najbliższymi mnie nie widział, bo nie było okazji, teraz jak jestem w ciąży to siostra mówi masz wielki brzuch (bo wie jak wyglądałam po odchudzaniu), a reszta, że nic nie widać
![]() Dziewczynki i też zdecyduję się chyba na spagetti dzisiaj, bo nie chce mi się kompletnie gotować......oby mąż zjadł..... |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mniami, ja dzisiaj zupkę miałam - zupy mogłabym jesć i jeść...z resztą wszystko ![]() ![]() ja wczoraj lepiłam mięsne pierogi wiec na jutro mam obiad, na pojutrze już sobie rozplanowałam: http://www.wielkiezarcie.com/recipe31295.html (tylko nie z kiełbachą bo coś mnie odtrąca taka zapiekana...tylko z mięskiem zmielonym)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.