![]() |
#301 | |
Zadomowienie
|
Dot.: WOMEN ON WEB czyli medyczna aborcja...
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
O ile dobrze kojarze, to pigułki z tej strony kosztują mniej niż porządny, używany wózek.
Mój tablet mnie nie lubi, więc z góry przepraszam za literówki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
BAN stały
|
dokładnie, skrobanka to nie 50 zł.
a akurat antykoncepcja nie jest droga, zwłaszcza jeżeli chodzi o tabletki, bo jeszc szeroki wybór, od 10 po 20, 50 zł a te 25 zł na miesiac to nie jest straszny wydatek, a skuteczność bardzo wysoka, praktycznie 100%, jak sie nie zapomni o tabletce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
Ale nie każda kobieta moze stosować antykoncepcje hormonalną, a prezerwatywy są mniej skuteczne.
Mój tablet mnie nie lubi, więc z góry przepraszam za literówki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
Ale nie o tym temat
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego, że tabletki z tej strony są tanie to ich koszt to minimum 90 euro, a dostęp do nich nie jest taki łatwy bo mają problemy z dostarczaniem ich do Polski i potrzeba wysyłać najpierw do osób trzecich a to dodatkowy czas. A idąc do ginekologa zapłaci w granicy 2000zł. Także nie wiem czy to takie tanie:/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety na chwilę obecną poziom popędu seksualnego ludzi w wieku od 13-20 lat w dużej mierze dużo mocniej wyprzedza wiedzę o tym z czym się seks wiąże. Nie mają pojęcia często jak dokładnie zachodzi się w ciąże ( pyt. w stylu jak na ręke"spadła" sperma, wytarłam o chusteczkę i dotknęłam łechtaczki to czy będę w ciąży?"), nie wiedzą czym są cykle, a stosunek przerywany uważają za świetną metodę antykoncepcyjną. Cytat:
Z tym, że pudełko prezerwatyw jest droższe niż tabletki ( zakładając, że tabletki mamy na miesiąc za 25 pln, a pudełko z 4 prezerwatywami za 6-10 pln, a seks uprawiamy duuużo częściej)
![]() |
![]() |
#308 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Idąc tym kluczem, sporo osób nie powinno współżyć, póki po studiach dobrej pracy nie znajdą ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc mam gdzieś, że jakaś kobieta skrobałaby się co 2 miesiące. Nawet gdyby było to refundowane, to znacznie mniejszy koszt niż utrzymanie niechcianych dzieci.
Normalny człowiek raczej wybiera regularną antykoncepcję ze względów czysto pragmatycznych chociażby, tj. finansowych, logistyczno-organizacyjnych, zdrowotnych. Ci głupi lepiej żeby się nie mnożyli z pożytkiem dla całego społeczeństwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#311 |
Wizażowy Kot Igor
|
Przeczytałam wybiórczo kilka postów w wątku i przykro mi się zrobiło, że przekształcił się on w wojnę i sąd.
Dziewczyny, każda ma prawo do własnego zdania w kwestii aborcji i nikt nikogo nie przekona do zmiany zdania. Dobrze, że taka strona istnieje. Dziewczyny opowiadają tam swoje historie, nie narzucają nikomu: "Idź, usuń". Przeciwnie, wskazują i 'za' i 'przeciw'. Zawsze piszą: "Przemyśl dobrze tę decyzję". Osobiście jestem zwolenniczką całkowitej legalizacji aborcji na zyczenie, ale też NIGDY nie doradziłabym nikomu, żeby dokonał aborcji. To nie jest wyrwanie zęba. Taka decyzja wymaga dokładnego przemyślenia. Bo to nie ja będę żyła z konsekwencjami tej decyzji. Dlatego bardzo mi się podoba podejście częsci Użytkowniczek do tematu i nie rozumiem krytyki, którą niektóre Wizażanki tu zamieszczają. Na stronie nie występują wrzaskliwe łyse babony wykrzykujące hasła o wolności absolutnej i palące staniki. Jeszcze raz powtarzam: dobrze, że taka strona powstała.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
Nie wiem skąd to twierdzenie, że bedąc w ciąży czy mając już dziecko życie sie kończy i nie można chodzić do szkoly zdać matury czy isc na studia? U mnie na studiach było kilka dziewczyn w ciąży, a w klasie maturalnej moja koleżanka z ławki zaszła w ciążę. I nikt nie robil problemów. Prawda jest taka, że ten kto chcę się uczyć będzie to robił, kto chce dalej się rozwijąć czy spelniać zawodowo też to osiągnie, nie ma co zwalać winy na dzieci.
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Jestem za aborcją ,ale tylko w szczególnych przypadkach-gwałt, uszkodzenia płodu itp. na pewno nie wtedy ,gdy para uprawia seks za obopólną zgodą i przyjemnością
![]() :,, ojej ,najwyżej wyskrobię"-to jest podejście kompletnie odczłowieczone i pozbawione jakichkolwiek zasad,po postu moralne dno. Uprawiając seks trzeba brać pod uwagę też konsekwencje i fakt, że najlepsza antykoncepcja z różnych względów może zawieść.Seks jest dla dorosłych/dojrzałych ludzi,a nie dla tych, którzy chcą się bawić bez względu na konsekwencje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Nie wyobrażam sobie być kiedykolwiek matką, czy w ogóle urodzić dziecko, dla mnie to największy koszmar. I co, mam nigdy seksu nie uprawiać? Aborcja to też konsekwencje. To też ryzyko, bo coś może pójść nie tak. Ale podjęłabym to ryzyko tak czy siak.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=santos;22837167]
Cytat:
![]() Idiotyczne gadanie o tym, że ciążę z gwałtu można legalnie usunąć ![]() Prawo do aborcji polega na daniu wyboru. Jak ktoś nie chce przerywać ciąży, niech tego nie robi, ale przy tym niech nie robi wszytskiego, aby innym to utrudnić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chcę się tutaj roztrząsać nad tym kto chce być matką, a kto nie. To sprawa osobista. Kto ma dokonać aborcji ten i tak to zrobi nieważne czy jest legalna czy nie. Tylko zastanawia mnie czemu ma służyć taka legalizacja? Czy temu żeby to się w lepszych warunkach odbywało? Jeśli to jest powód to nawet ok mogę zrozumieć chociaż szczerze to chyba jakoś nie czuje współczucia dla kobiet, które dokonały aborcji, a później miały jakieś komplikacje, problemy zdrowotne czy psychiczne. Ale jeśli za taką legalizacją ma iść także jej refundowanie to się w o ogóle nie zgadzam. Bo czemu podatnicy mają płacić za czyjeś wpadki? Tak często mówi się ,,moje ciało, moja decyzja", to powinno być,,moje ciało, moja decyzja, moje koszty".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A żeby uniknąć takich sytuacji jest właśnie antykoncepcja, a nie aborcja. Bo seks jest dla dorosłych, a nie dla dzieci i nie chodzi mi tutaj o wiek, a raczej o dojrzałość. Jak się nie wie jak założyć prezerwatywę, gdzie ją kupić, do czego służą tabletki antykoncepcyjne to najwidoczniej tak przyjemność nie jest dla niego bo jest jeszcze dzieciuchem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podkreślonego. No błagam, co to w ogóle za tekst?! Nie, nie o to chodzi byś seksu nie uprawiała tylko o to byś się zabezpieczała jak każdy, dorosły i rozsądny człowiek. Kupić tabletki , włożyć Mirene, używać prezerwatyw- cokolwiek, byle coś co daje 99,9% zabezpieczenia i przestrzegać zasad używania. A jeśli wtedy będzie wpadka to już inna sprawa i inne podejście do tematu aborcji niż w przypadku gdy Ktoś sobie uprawia stosunek przerywany albo używa antykoncepcji jak mu się przypomni.
![]() |
![]() |
#320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I cieszę się, że istnieje taka strona - bo dzięki niej miałam wybór. A sama możliwość wyboru znaczy już bardzo dużo. Mój tablet mnie nie lubi, więc z góry przepraszam za literówki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ponieważ wątek nie jest po to by spierać się kto ma rację ( bo chyba tego nawet nie idzie stwierdzić) to tylko wskazuję na różnice w naszych poglądach, a nie oceniam ani Twojej ani innych postawy.
![]() |
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Każdy popełnia błędy, ale nie każdy błąd musi oznaczać rujnowanie sobie życia. I ja jestem zdania, że lepiej jest usunąć nieświadomy zarodek, niż potencjalnie unieszczęśliwać 3 osoby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo idąc tym tokiem myślenia: skoro można ,,zabić" zarodek, bo jest nieświadomy, zależny i ma niewykształcone narządy to mozna też zabić noworodka, bo jest niezależny, nieświadomy życia i śmierci i rozwojowo to czysta niewyuczona karta. A za to już wielkie potępienie na wizażu i kara więzienia. Dlaczego nie oburza Cię, że miasto płaci za ,,sylwestra z gwiazdami" grube pieniądze żeby robić sobie reklemę, a nie podoba Ci się, że ludzie dostają zapomogi i Twoim zdaniem lepiej żeby się WCALE NIE URODZILI. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
zuy mod
|
Bawi mnie podejrzenie, ze jakby zalegalizowac aborcje to tabuny dziewczyn skrobaloby sie dwa razy do roku.
Na pewno, przeciez na calym Zachodzie, gdzie w wiekszosci krajow aborcja jest legalna kazda kobieta ma statystycznie 3 aborcje na koncie ![]() wysłano z mojej Xperii SP
![]() |
![]() |
#325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
Lepiej odjąć sobie żeby dziecko utrzymać. Dla mnie smieszna jest kobita, która usunęła dziecko, bo nie ma kasy, a sama ubiera się w najnowszych kolekcjach w Zarze i H&M, a półki jej pękają od kosmetyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
zuy mod
|
Rozumiesz, ze wychowanie dziecka wymaga czegos wiecej niz pieniedzy?
wysłano z mojej Xperii SP
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |||
jestę wieszczę
|
Cytat:
Ja mogę i usunąć ciążę i dać zapomogę na Dom Dziecka, nie widzę problemu. Ale wolałabym zasponsorować komuś aborcję, niż łożyć później na utrzymanie dzieciaka w DD. Nie porównuj zarodka do noworodka, bo to przepaść. Zarodek nie ma wykształconego w pełni mózgu, a noworodek i owszem. I pardon, ale skąd wiesz tak dobrze, co mnie oburza a co nie, skoro mnie nie znasz? Nie podoba mi się, że ludzie dostają zapomogi, jeżeli nic nie robią w kierunku poprawienia swego bytu, tylko chleją i trzaskają kolejne dzieciaki. I tak, uważam, że lepiej się nie urodzić, niż być nieszczęśliwym czy niechcianym. To moje zdanie, jak widać Twoje jest inne. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Zbastuj z zaslepieniem i ta ' nauka' bo jezeli chodzi o ten temat zdania sa podzielone.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.