Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 17:45   #301
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
No i wrzucam fotki Amci, berecik maly wiec wymienie na wiekszy..widac to po jej mince, prawda? ..no i na drugiej smieszka jak zwykle
JAka slicznosci no berecik ciutek wiekszy

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Mam pytanie - jakie paczki dostałyscie oprócz hippa i co w nich bylo? Ja dostalam tylko hippa
ja tylko bobovite tzn ta w której było mleko bebiko kaszka deserek jabłkowy i sliniaczek a i próbka bebilonu i ulotki

ja hippa nie dostałam

dzis mi przyszły pampersy 5 sztuk super sa w dotyku takie miłe załoze młodej na noc zobaczymy jak sie sprawdza

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
My też tylko Hippa...

Może jeszcze dostaniesz. To przychodzi gdy maleństwo ma 4 miesiące

moja ma prawie 6 i wypełniłam wszystkie ankiety jakie tylko były
a z hippu i gerbera nie dostałam

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
Dawno nie chwaliłam się moim słodziakiem

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Tak z ciekawości i w kwestiach edukacyjnych.

Napiszcie z jakiego regionu Polski jesteście, czy był Mikołaj i kto nosił paczki pod choinkę?
mikołaj nosił w mikołajki a pod choinką to dzieciątko
zawsze sie zostawiało uchylone okno i przed kolacja nie wolno było do tego pokoju wchodzic wtedy dzieciatko (CZYT RODZICE HIHIH) podrzucało prezenty

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23044970]
Pod choinkę prezenty przynosi Dzieciątko. Wpierw dzieci w oknie wypatrują pierwszej gwiazdki, a zanim siądą do stołu otwierają okno, żeby dzieciątko mogło przynieść prezenty- u nas to super funkcjonuje, bo choinka w pokoju TV, a wigilię spożywamy w jadalni... więc tatuś bez problemu w trakcie wigilii wymyka się, żeby prezenty pod choinkę podłożyć.
W moim rodzinnym domu też tak było... i bardzo długo w Dzieciątko wierzyłam.

-
[/QUOTE]
ja tez ja tez szkoda ze poznałam prawde

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Witajcie, my już po wizycie u lekarza, jako przyczynę sapania pediatra stwierdziła okres grzewczy i zbyt małą ilość spacerów... co prawda pada, ale młoda smacznie śpi pod daszkiem na balkonie już 30 min...

Powiedziała żeby wkładać Laurę do jacuzzi ( są specjalne maty do wanny) podobno bąbelki mają dobrze wpłynąć na ogólną kondycję dziecka..
Z tych gorszych rzeczy dowiedzieliśmy się że mała ma dość głośne szmery nad serduszkiem, dostaliśmy skierowanie na echo serca 17 listopada, reszty tego, co mówiła już nie słyszałam bo zamarłam z przerażenia.............. .................

Dziewczyny z Warszawy , jeśli nie musicie robić badania natychmiast to z kardiologów dziecięcych polecam prof. Werner(zapisy na pół roku) i Joannę Dengel(zapisy na styczeń)... masakra
ja zapisałam się do Piotrowskiej-Wichłacz bo zależało mi na czasie a i tak 2 tyg musimy czekać...

Jestem w innym świecie, tak bardzo się martwię
nie martw sie gdyby to było cos złego juz dawno by cos malenkiej sie działo
po 2 czasem dzieciaki maja szmery i to wcale nie ma nic wspólnego z serduchem
po 3 moja Ami ma ASDII a na profilaktycznym badaniu szmeru nie ma i gdyby nie katowice nikt by nawet nie wiedział ze takowa wade ma

Obecnie dla rozpoznania wady serca nie są potrzebne liczne wizyty u kardiologa dziecięcego. Szmer serca można określić po pierwszym i jedynym badaniu USG. . Jak wspomniałem, najczęściej jest to szmer niewinny i nie ma potrzeby kolejnych wizyt u kardiologa dziecięcego. Wtedy szmer nie ma znaczenia, a z czasem, kiedy dziecko (i serce) podrośnie, ustąpi.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
A tak w ogóle melduję się w kolejnej części wątku. Później postaram się napisać co u Nas słychać.
Pozdrowienia
no wreszcie sie odezwałas ja sie martwiłam o was i o mała

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:30   #302
velluto
Zadomowienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napiszcie z jakiego regionu Polski jesteście, czy był Mikołaj i kto nosił paczki pod choinkę?
u nas na 6 grudnia przychodził Mikołaj i zostawiał prezenty pod poduszka - zwkle cos drobnego. Pod choinką prezenty zostawiał Dziadek Mróz a u męża - Gwiazdor Oboje jestesmy ze świętokrzyskiego tylko z różnych części

Cytat:
Witajcie, my już po wizycie u lekarza, jako przyczynę sapania pediatra stwierdziła okres grzewczy i zbyt małą ilość spacerów... co prawda pada, ale młoda smacznie śpi pod daszkiem na balkonie już 30 min...

Powiedziała żeby wkładać Laurę do jacuzzi ( są specjalne maty do wanny) podobno bąbelki mają dobrze wpłynąć na ogólną kondycję dziecka..
Z tych gorszych rzeczy dowiedzieliśmy się że mała ma dość głośne szmery nad serduszkiem, dostaliśmy skierowanie na echo serca 17 listopada, reszty tego, co mówiła już nie słyszałam bo zamarłam z przerażenia.............. .................

Dziewczyny z Warszawy , jeśli nie musicie robić badania natychmiast to z kardiologów dziecięcych polecam prof. Werner(zapisy na pół roku) i Joannę Dengel(zapisy na styczeń)... masakra
ja zapisałam się do Piotrowskiej-Wichłacz bo zależało mi na czasie a i tak 2 tyg musimy czekać...

nie martw sie na zapas, może sie okazać, że wszystko jest ok tego Ci życzę
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:38   #303
Oolcia86
Rozeznanie

GG do Oolcia86

Cytat:
Laski, co myślicie o takim kombinezoniku do wózka??

A może któraś taki ma?
sliczny ten kombinezon,mysle ze bedzie cieplutki.
my kupilismy w tesco za 30 zl, przecena z 80.niebieski, ale wzielam wiekszy rozmiar,9-12 mcy. bo na pierwsza czesc zimy mamy tygryska z pitter pater a jak wyrosnie to bedzie ten nowy.
Oolcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:40   #304
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A ja kurde poszukuję rossmanowskiej ksiażeczki.
Widziałam kiedyś w gazetce, za 15 zł.. I w środku bylo lustereczko, jakieś wystające, szeleszczące rzeczy.. i niee maaa..
A wiesz że ja też. Przejrzałam w Katowicach już 3 rossmanny i nic. Ale co się dziwić za taką cenę każdy by chciał mieć.
Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Dziś nam piecyk gazowy wybuchł, więc trzeba szybko nowy kupić, to na razie nie będę mężowi marudzić.
Ale nic się Wam nie stało??
Cytat:
Ano właśnie o te nóżki mi idzie. Nie chcę butków dopinanych, bo to mniej ciepłe, a jak luźne nogawki be ściągacza to znowu dzieć lubi girkę wyjąć.
Ja mam i takie całościowe kombinezony i z dopinanymi butkami i rękawiczkami. Jeszcze nie sprawdziłam które lepsze.
Ja mam między innymi takie:

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-11-04 o 18:52
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:42   #305
Oolcia86
Rozeznanie

GG do Oolcia86

moj Tygrysek

kombinezon nie jest za gruby wiec w sam raz na teraz,ale w zimie w cieplejsze dni mysle ze tez bedzie oki,ubiore go cieplej pod spód przykryje kocykiem i juz

Edytowane przez Oolcia86
Czas edycji: 2010-12-02 o 20:23
Oolcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:44   #306
bratkab
Zadomowienie

Fajny tygrysek
Stary 2010-11-04, 18:47   #307
Darianna25
Zakorzenienie

Imprezy na poł roczku nie zamierzam robić.3 dni przed wigilią to wypada wiec nie ma sensu.

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Fajna ta kostka

A kiedy robicie mikołaja- wiem głupie pytanie ja jak byłam mała było obchodzone 6 grudnia a teraz to widzę że i 6 i pod choinkę. U nas pod choinkę przychodził dziadek mróz ale to były jakieś tam drobne słodycze. Jakie macie pomysły na prezent oprócz tych już tu zamieszczonych/

Dziewczyny wiem ze już pytałam ale ponawiam pytanko o krzesełko do karmienia- polecacie jakieś? Muszę kupić bo w foteliku już się jej karmić nie da musiałabym go co tydzień prać

Ja też nie dostałam bo i ankiety nie wypełniałam.
Ja mam Chicco Polly i z tego co widze niczym nie rózni się od tego co ma Siala.

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość

Siala czy Ty sadzasz juz Sebka w tym krzesełku? bo on jeden z młodszych na wątku i tak siem zastanawiam czy ten sprzęt daje radę takim maluchom?
Moja Olcia od 3mż korzysta z krzesełka.Tam jest opcja połleżaca.

A u nas katar osiągnął swoje apogenum.Sam leci z nosa.A jak wyczyszcze frida to za chwile znowu chlupie w nosku.

Dziś zjadłysmy mango+jabłko+banan.(ja tez spróbowałam)
Nie było dziś kupy.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:57   #308
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Witajcie

Piękne te Wasze dzieciaczki.
Olivko Korni wygląda na bardzo dorosłą i ma śliczne oczka.
Olcia super tygrysek u Nas Botal był wykryty przypadkiem i był on dość spory, bo u 2miesięcznego dziecka nie ważącego zbyt wiele przeciek wynosił ponad 3mm i lekarze uznali, że sam się nie zamknie i nie ma na co czekać i zrobili zabieg odwiązania Botala.
A u Was to tylko podejrzenie? Skąd to podejrzenie?
Silpe trzymam kciuki za badanie.
Szaja co z Agatką? Wyjaśniło się dlaczego nie ma apetytu?
Edzia a co lekarze mówią na asdII Amelci? Z tego co cytała to w 99% się samo zrasta

U Nas wszystko dobrze. Karolinka cały czas się turla z brzuszka na plecki i odwrotnie
Mleczka też nie je za dużo jak bodejże Stefanek Justin. Dziennie je 5 posiłków - w tym około 250-350ml mleczka, 2 słoiki po 190g obiadek i deserek - kupujemy z Rossmana. Karolci smakują a my możemy zaoszczędzić trochę i wieczorem po kąpieli je 125ml wody plus 7 łyżek Sinlacu. Śpi jak dawniej do 8 rano bez żadnch pobudek w nocy
Wkleję fotkę jak znajdę kabel usb.

Mała rwie się do siadania - czy Wy sadzacie swoje dzieciaczki np. na kolanach czy podciągacie je do siadu? Nam neurolog 2 tyg. temu powiedział, że jest gotowa do siadania, ale ma sama się nauczyć. Tzn. mam jej w ogóle nie pomagać i po prostu któregoś dnia usiądzie sama? Hmmmm...

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]

Edytowane przez Biricchina
Czas edycji: 2010-11-04 o 19:00
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:18   #309
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie

Piękne te Wasze dzieciaczki.
Olivko Korni wygląda na bardzo dorosłą i ma śliczne oczka.
Olcia super tygrysek u Nas Botal był wykryty przypadkiem i był on dość spory, bo u 2miesięcznego dziecka nie ważącego zbyt wiele przeciek wynosił ponad 3mm i lekarze uznali, że sam się nie zamknie i nie ma na co czekać i zrobili zabieg odwiązania Botala.
A u Was to tylko podejrzenie? Skąd to podejrzenie?
Silpe trzymam kciuki za badanie.
Szaja co z Agatką? Wyjaśniło się dlaczego nie ma apetytu?
Edzia a co lekarze mówią na asdII Amelci? Z tego co cytała to w 99% się samo zrasta

U Nas wszystko dobrze. Karolinka cały czas się turla z brzuszka na plecki i odwrotnie
Mleczka też nie je za dużo jak bodejże Stefanek Justin. Dziennie je 5 posiłków - w tym około 250-350ml mleczka, 2 słoiki po 190g obiadek i deserek - kupujemy z Rossmana. Karolci smakują a my możemy zaoszczędzić trochę i wieczorem po kąpieli je 125ml wody plus 7 łyżek Sinlacu. Śpi jak dawniej do 8 rano bez żadnch pobudek w nocy

Mała rwie się do siadania - czy Wy sadzacie swoje dzieciaczki np. na kolanach czy podciągacie je do siadu? Nam neurolog 2 tyg. temu powiedział, że jest gotowa do siadania, ale ma sama się nauczyć. Tzn. mam jej w ogóle nie pomagać i po prostu któregoś dnia usiądzie sama? Hmmmm...
hihi, mamy identyczny schemat jedzeniowy
az ulzylo
nam tez mowili, ze maly usiedzie sam, ale on az sie denerwuje... w swojej glowce to on juz siedzi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:23   #310
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:

Blanka śpi.. a jak się obudzi to wleje wooody do wanny i się pokąpieeemy
Szczerze wam zazdroszczę tej kąpieli w wannie. My mamy tylko prysznic i to z płytkim brodzikiem Bardzo mi szkoda Brunia.Nie będzie miał się gdzie pochlapać,jak będzie większy Namówiłam tż na zmianę brodzika na głęboki...Tylko kiedy on to zrobi???

Cytat:

Ja jestem z wielkopolski. 6 grudnia jest Mikołaj,ale nie przychodzi do domu.Dostawaliśmy poprostu(niby on zostawiał) najczęściej jakiś drobiazg,słodycze.
A po wigilii przychodził Gwiazdor z workiem z prezentami i rózgą.Rózga na dupkę dla niegrzecznych dzieci niby,a i tak wszyscy dostawali tylko prezenty.Potem,jak byliśmy starsi to dzwonił dzwonek do drzwi,mama szła otworzyć i mówiła,że gwiazdor przyniósł prezenty,ale spieszył się do innych dzieci.
I to na Boże Narodzenie były mega prezenty
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:28   #311
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
hihi, mamy identyczny schemat jedzeniowy
az ulzylo
nam tez mowili, ze maly usiedzie sam, ale on az sie denerwuje... w swojej glowce to on juz siedzi
Mi też, ufff

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 19:30   #312
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oolcia86 Pokaż wiadomość
u mojego synka podejzewaja niedomkniety przewód tetniczy Botalla. tez przepłakałam kilka tygodni, ale wiem ze moje plakanie nic nie da.wzielam sie w garsc i niecierpliwie wyczekujemy 10tego

mam nadzieję, że wszystko bedzie w porządku
Cytat:
To raczej dla siebie mamy jeść.

Dziecko wyciąga z nas, np. wapń z zębów, kości. Na zasadzie pasożytnictwa - jakkolwiek to brzmi, ale taka prawda. My uzupełniamy niedobory, dla siebie.

Przykład Olivki wyżej.
Mój też niezły - 5 tyg. i 22kg w dół. A dziecko wg lekarki za szybki przyrost masy ciała.
Jadłam jak mi matka przywiozła (wtedy wszystko jak wyżej napisałam: kapustę białą, sałatkę z cebulą), poza tym nosiłam i nosiłam dziecko. Całymi dniami gdy byłam sama, nie jadłam nic. A jego karmiłam. On rósł, a ja chodziłam po ścianach i miałam zawroty głowy.

U mnie też to pytanie padło, gdy przyszła pediatra. A jak powiedziałam, że jem tylko gotowane mięso i marchewkę (w pierwszych dniach po szpitalu - zresztą nie mogłam inaczej po 4 dniach głodówki, bo mi flaki wywalało z bólu) to dostałam taką z***kę że świat mały.

Więc co lekarz to teoria.

Ja próbowałam. I nie widziałam różnicy.
Ale może ja mam wyżarte kubki smakowe.
i tak można by dyskutować o końca świata i o jeden dzień dłużej
a najlepsze jest to, że taka dyskusja wywiązała się teraz, gdy nasze dzieciaki już same niebawem będą jeść wszystko
ja mleko tylko troszeczkę spróbowałam, jakoś na więcej nie mam ochoty

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Dziś moje dziecię jest cudowne. Miał w ciągu dnia dwie drzemki po prawie 2 godz. Teraz się bawi, potem jedzonko, kąpiel i spanie. Jutro będę robiła co się da, aby dzień była taki jak dziś.
u nas dziś było identycznie dwie drzemki ponad 2h idealny rozkład dnia i nawet udało nam sie zjesc cały słoiczek co prawda zajęło nam to 3 dni, ale to i tak duży sukces

Cytat:
A ja kurde poszukuję rossmanowskiej ksiażeczki.
Widziałam kiedyś w gazetce, za 15 zł.. I w środku bylo lustereczko, jakieś wystające, szeleszczące rzeczy.. i niee maaa..

Moja @ dziś się pojawiła..
Ja też napaliłam się na tą książeczkę, widziałam ja w gazetce. Ale jeszcze nie pytałam, czy u nas ja mają

Ja @ jeszcze nie miałam
Cytat:

A może któraś taki ma?
wygląda bardzo fajnie ja tez mam taki razem ze stopkami ile kosztuje?

Cytat:
Dziś nam piecyk gazowy wybuchł

pokazuje i jak? jest podobieństwo?
nic Wam się nie stało?
fajniutki
Stary 2010-11-04, 19:34   #313
olivka_7
Zakorzenienie

Biricchina to widzę że przeszliście niezłe nerwy dobrze że już wszystko ok.
No ja wiem że dziecko niby w końcu samo siądzie ale ja tak małą podciągam za rączki tzn ona sama się dźwiga- już na łokciu umie się trochę podnieść oczywiście nie sadzam na siłę i nie obkładam poduchami ale na kolanach siedzi
Chyba też się w końcu skuszę na te Rossmanowskie-na razie nie kupowałam bo wydawały mi się za duże - moja mała na razie je tak ok100g obiadku a deserku pół ale zamierzam jej dawać już obiadek po całym słoiczku.
Czekamy na zdjęcia

Darianna no i chyba właśnie na ten się zdecydujemy
Wiesz co nie wiem czy tam u siebie dostaniesz ale ja jak mała miała katar używałam zamiast Fridy "KATARKU" to jest takie coś podobne tylko podłącza się do odkurzacza- wiem strasznie brzmi ale regulujesz na rączce odkurzacza siłę ssania a sama ta rurka też ogranicza siłę a wychodzi duuuużo więcej niż ustami się wyciągnie. Tak robiłam kilka razy dziennie - nie ma szans zrobić dziecku krzywdę poważnie to ssanie jest bardzo lekkie zresztą przed użyciem się sprawdza. Do tego kropiłam do spania na pieluszkę 2 kropelki Oilbas Oil i podkładałam pod materacyk jej podusię której i tak nie używamy żeby było wyżej. I to pomogło katar odciągany regularnie nie spłynął na gardło, a tego się bałam a dzięki kropelkom mała lepiej w nocy spała.

Ale mnie mój chłop wkurzył nawet pisać nie będę bo wrrrrr
w skrócie myślał że on pójdzie na mecz a ja będę czekać z uśpionym dzieckiem i gotową kolacją- a takiego...

kaszpirek ja to samo tyle że my mamy brodzik płytkami wysadzony i taki odpływ co się nie da zatkać. można by było remontować ale tak zrobiliśmy na szybko bo się budujemy- nie pomyśleliśmy o dziecku coś muszę na to wymyślić bo też mi jej szkoda tym bardziej że uwielbia się pluskać i jest wrzask od kilku dni jak się ją wyciąga z wanienki bo ona jeszcze chce
w pokoju już powoli nie da się jej kąpać bo jeszcze kilka kąpieli i trzeba będzie panele wymienić dziś to już potop szwedzki był normalnie- aż mam to nakręcone to jak wrzucę na YT pokażę co to dziewcze wyprawia

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-11-04 o 19:41
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:36   #314
velluto
Zadomowienie

Cytat:
moj Tygrysek

kombinezon nie jest za gruby wiec w sam raz na teraz,ale w zimie w cieplejsze dni mysle ze tez bedzie oki,ubiore go cieplej pod spód przykryje kocykiem i juz
prawdziwy tiger
Stary 2010-11-04, 19:38   #315
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23046290]
Seria, o której wczoraj pisałam, to MOJE MALEŃSTWO. Ta seria to chyba 6 książeczek, tekturowe kartki i miękka okładka - proste ilustracje i bardzo pozotywny tekst (dzisiaj sobie poczytałam co niektóre twarde książeczki - zgroza ). My mamy to:
http://www.gandalf.com.pl/b/piesek-moje-malenstwo/
W empiku 10zł, ale w normalnej niefirmowej księgarni 7zł.
[/QUOTE]
To jest wydawnictwo Olesiejuk- bardzo lubię ich ksiażeczki.
Maksiu ma całą serię "Mały chłopiec" i "Mały bohater".
i kilka z serii "Obrazki dla maluchów".
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 19:40   #316
ona1981
Zakorzenienie

Kafuniax słodziak
Olcia cudny tygrysek
Biricchina pewnie nie ma co przesadzać z tym sadzaniem w jedną i w drugą stronę. Ja mojego starszaka nie sadzałam, ale on uwielbiał być na brzuszku, bardzo szybko zaczął raczkować (po 6 miesiącu) i właśnie z pozycji na czworaka zaczął sam siadać, tak boczkiem na początku, podpierając się z boku rączką. No ale jak się dziecko nie garnie do raczkowania to niby jak ma usiąść, przecież z leżenia na plecach się nie podciągnie. No sama nie wiem. Ja chyba Szymonowi troche pomogę w tym siadaniu

A te paczki od Pampersa czemu dostajecie? Jakieś kupony wypełniałyście? Ja nic nie wiem a też chcę dostać
Stary 2010-11-04, 19:49   #317
velluto
Zadomowienie

Cytat:

witaj dobrze wiedzieć, że u Was wszystko w porządku
Moje dziecko tez rwie się do siadania raz dziennie robimy ćwiczenie i podciągam ją za rączki do siadania. Na kolanach sadzam ją sobie bardzo często, podtrzymuję ją wtedy pod paszki. Zresztą inaczej nie da się jej utrzymać na kolanach

yustyna - super, że napisalaś to tak dokładnie o tym mięsie oddzielanym mechanicznie nie miałam o tym zielonego pojęcia teraz będę bardzo uważnie czytać etykiety, choć i tak zawsze staram się to robić na szczęście ja kupiłam słoiczki tylko z jagnięciną i królikiem i tam nic takiego nie ma

Dziewczyny ma któraś z Was coś takiego - http://allegro.pl/s-m-tommee-tippee-...287391600.html Myślicie, że sprawdzi się?
Stary 2010-11-04, 19:49   #318
kaszpirek
Raczkowanie

olivka to tak jak u nas.Ja już od dawna kąpie w łazience.I chwała za to,bo podłogę to pewnie już bym musiała wymienić.Normalnie szał!
Dziś miałam zachlapaną całą twarz(aż mi tusz z rzęs zjechał ),mokre włosy,o ciuchach nie wspomnę Musiałam spodnie i bluzkę przebrać.
Stary 2010-11-04, 19:49   #319
justin18061976
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23053832]To jest wydawnictwo Olesiejuk- bardzo lubię ich ksiażeczki.
Maksiu ma całą serię "Mały chłopiec" i "Mały bohater".
i kilka z serii "Obrazki dla maluchów".[/QUOTE]

Lea pisalam ci prywatna, ale chyba nie doszla
masz jeszcze linka do video, gdzie Maksiu zapyla w chodziku?
wklej jeszcze raz, plizzzz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 19:51   #320
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
A te paczki od Pampersa czemu dostajecie? Jakieś kupony wypełniałyście? Ja nic nie wiem a też chcę dostać
wchodzisz na stronę ******************, podajesz swoje dane, jako kod wpisujesz dry max, i dostajesz próbkę 5 nowych pieluszek pampres premium care
edit.
na stronę p a m p e r s p r e m i u m . pl (oczywiście bez spacji)

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2010-11-04 o 19:56
Stary 2010-11-04, 19:59   #321
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:

nic Wam się nie stało?
fajniutki
Cytat:
Nic na szczęście, buchnął ogień, wyleciała obudowa, ja akurat myłam zęby-bylam obok piecyka, zapaliło się pranie na sznurkach, spadło do wanienki Szczepanka, która była w dużej wannie i plastik się troszkę spalił. Wszystko to były sekundy, zaraz polałam wodą. Od jutra nowy...ufff

Bratko, dałam dziś soczek w niekapku i zdjęłam tą uszczelkę i normalnie jak się przechyli to leci, może tak sie nauczy. Coś tam mu do buźki wleciało.
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Dziś zjadłysmy mango+jabłko+banan.(ja tez spróbowałam)
Nie było dziś kupy.
mniam! u nas była kupa, ale twarda i nie mam pojęcia po czym...

Cytat:
moj Tygrysek

Cytat:
Jakby się uprzeć. Bratem mógłby być.

Uroczy jest i tak dorośle patrzy. On ma ciemne oczka i włoski? Czy to światło?
Ciemne oczy, średnie włosy ale włosów mało

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Właśnie Velluto, dzięki za namiary na pampersy. Jak pisalam, dziś do mnie przyszły. Bardzo fajne, cieniutkie, zobaczymy jakie w praktyce

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:00   #322
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Nic na szczęście, buchnął ogień, wyleciała obudowa, ja akurat myłam zęby-bylam obok piecyka, zapaliło się pranie na sznurkach, spadło do wanienki Szczepanka, która była w dużej wannie i plastik się troszkę spalił. Wszystko to były sekundy, zaraz polałam wodą. Od jutra nowy...ufff
brzmi jak z jakiegos horroru
dobrze, że nic Ci się nie stało
Stary 2010-11-04, 20:01   #323
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
my mamy echo 10 listopada.czekam juz od 2 miesiecy na wizyte,wczesniej czekalam 3 miesiace na wizyte zeby lekarz tylko go osłuchal(jestem z opolskiego i jest tu tylko 1 lekarz kardiolog-pediatra)
facet jest beznadziejny,wredy,niemił y i cwaniacki.
oolcia, niunia, będzie dobrze, nie martwcie się na zapas.

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
a ja dziś odebrałam wyniki krwi Michasi i niestety PLT podwyzszone Jutro jedziemy do pediatry,zobaczymy co powie.Teraz mała śpi.....może dzięki temu przetrymam ją dłuzej

Cytat:
i
co do @,to ja pierwszy raz mialam pod koniec wrzesnia, a teraz spoznia mi sie tydzien
ja miałam pierwszą @, potem kolejnej nie dostałam , dopiero trzecią znów miałam, po 60 dniach od pierwszej.

Cytat:

I znowu się udało.
Drzemaliśmy:
7:10 - 9:20 (to rekompensata za pobudkę o 4:45 )
11:30 - 12:00 na dworze
14:10 - 14:40 na dworze
i teraz drzemiemy od 17:05
niedawno pisałyśmy, że nasze dzieciaki za małe na jedna drzemkę, tymczasem Tymek od trzech dni tak właśnie funkcjonuje... nie wiem, czy to z powodu choroby, czy tak mu już zostanie.
7:00- pobudka
do 11:00 aktywność
11:00-15:00 drzemka
do 18:30 aktywność
kąpiel, papu i sen od 19:00.
I potem dwa warianty: albo budzi się na mleko o północy, albo o 5:30, wypija i dalej śpi do 7:00.
W sumie to mi tak pasuje, mogłoby tak zostać.

Cytat:

A może któraś taki ma?
granatowy fajniejszy.
Wygodny do ubierania- bo rozpinany z obu stron na całe długości.

Cytat:
Mnie się marzy Bondolino.
fajne, ale ciut drogawe...

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
My po szczepieniu....masakra była...mały krzyczeć zaczoł jak go tylko położyli na wadze a potem było tylko gorzej
dla małego krzykacza.

Cytat:
Ja mam i takie całościowe kombinezony i z dopinanymi butkami i rękawiczkami. Jeszcze nie sprawdziłam które lepsze.
niezła kolekcja... niejedna kobietka tylu okryć wierzchnich na sezon zimowy nie ma.

Cytat:
moj Tygrysek

Cytat:
Lea pisalam ci prywatna, ale chyba nie doszla
masz jeszcze linka do video, gdzie Maksiu zapyla w chodziku?
wklej jeszcze raz, plizzzz
doszło, doszło, tylko jeszcze nie czytalam, wpierw tutaj wpadłam, co by zaległości nadrobić.
Tutaj wszystkie moje filmiki:
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 20:03   #324
velluto
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie Velluto, dzięki za namiary na pampersy. Jak pisalam, dziś do mnie przyszły. Bardzo fajne, cieniutkie, zobaczymy jakie w praktyce
nie ma sprawy ja tez w koncu musze je wypróbować
Stary 2010-11-04, 20:07   #325
evean
Raczkowanie

kafuniax ło matko! a jakby wybuchł pod wasza niobecność? nie da rady inaczej rozwiązać sprawy ciepłej wody ? nie ma to jak bieżąca

Lea to nie drzemka to pół nocy

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:09   #326
velluto
Zadomowienie

Jeszcze Wam coś "opowiem"
Chciałam kupić lampę podłogową, znalazłam w jednym sklepie internetowym taniej niż na allegro, więc napisałam kilka maili z zapytaniami o różne rzeczy w tym m.in. z prośbą o rzetelne podanie koloru oprawy lampy (wcześniej gość nie napisał mi czy jest matowa czy błyszcząca). I dostałam taka odpowiedź:
<Nie jest tak błyszczący jak "chrom" ale tez nie jest matowy jak "aluminium".>

Chyba gość miał mnie już dość
Stary 2010-11-04, 20:11   #327
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:

u mnie 6 grudnia był Mikołaj i przynosił prezenty (słodycze i drobiazgi) do butów, które musiały być porządnie wyczyszczone i ustawione przed pójściem spać pod drzwiami a w Wigilię prezenty przynosił Gwiazdor i kładł je pod choinkę- i to były już większe prezenty

Cytat:
trzymam kciuki, żeby okazało się, że to nic groźnego

Cytat:
no wlasnie i tak trzymac, ja czasami wieczorekiem maseczke sobie jakas trzasne, ale najczesciej albo zelazko, albo jestem tak padnieta, ze tylko spac

aa jesli chodzi o nalesniki, to smazysz zwykle nalesniki ja ciasto robie z maki, mleka, wody, troche proszku do pieczenia, cukier waniliowy, kwasna smietana (lyzka), jajko, jak juz usmaze, cwiartkuje banany, smaruje nalesnika nutella (fajnie sie rozpuszcza),wszystko zawijam i gotowe REWELACJA!
chwilę wcześniej mówiłam tż, że jutro te naleśniki będą na obiad

Cytat:

my mamy echo 10 listopada.czekam juz od 2 miesiecy na wizyte,wczesniej czekalam 3 miesiace na wizyte zeby lekarz tylko go osłuchal(jestem z opolskiego i jest tu tylko 1 lekarz kardiolog-pediatra)
facet jest beznadziejny,wredy,niemił y i cwaniacki.

u mojego synka podejzewaja niedomkniety przewód tetniczy Botalla. tez przepłakałam kilka tygodni, ale wiem ze moje plakanie nic nie da.wzielam sie w garsc i niecierpliwie wyczekujemy 10tego

nie martw sie bedzie dobrze!
za wizytę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

Cytat:

A może któraś taki ma?
bardzo ładny tylko obawiałabym się, że jak troszkę urosną mu nóżki to będą za krótkie nogawki, nie wiem czy odpinane nie są w tej kwestii lepsze ale jeszcze żadnego nie przetestowałam więc się nie znam
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość

My po szczepieniu....masakra była...mały krzyczeć zaczoł jak go tylko położyli na wadze a potem było tylko gorzejnie mogłam go wogóle uspokoic...ale juz po wszystkim...ma już 69 cm i wazy 7600kg więc oki..
nie zapytałam doktorowej o nic bo tak krzyczał,że wogóle nie słyszałm co mówi
utul maluszka od nas
Cytat:
A wiesz że ja też. Przejrzałam w Katowicach już 3 rossmanny i nic. Ale co się dziwić za taką cenę każdy by chciał mieć.

to jesteś zaopatrzona na zimę! super

Cytat:
moj Tygrysek

genialny, jeśli mogę zapytać, gdzie kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość

na stronie pampersa można zamówić próbki

dziękujemy za komplementy i za wszystkie rady
dziś przetrzymałam Wiktora o godz dłużej i musiałam uśpić na rękach a już się przebudził na jedzonko, czyli o 2 godz wcześniej więcej już nie będę go męczyć, niech sam sobie ureguluje czas
Stary 2010-11-04, 20:12   #328
justin18061976
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23054552]
doszło, doszło, tylko jeszcze nie czytalam, wpierw tutaj wpadłam, co by zaległości nadrobić.
Tutaj wszystkie moje filmiki:
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum[/QUOTE]

kochanie, sorki, ze mecze, ale wyswietlilo mi MOJE filmiki na youtube

Stary 2010-11-04, 20:14   #329
kaszpirek
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23054552]
7:00- pobudka
do 11:00 aktywność
11:00-15:00 drzemka
do 18:30 aktywność
kąpiel, papu i sen od 19:00.
I potem dwa warianty: albo budzi się na mleko o północy, albo o 5:30, wypija i dalej śpi do 7:00.
W sumie to mi tak pasuje, mogłoby tak zostać.
[/QUOTE]

Nie dziwię się.Mi też by pasowała jedna trwająca 4 h () a nie 4 po 30 min.Można coś konkretnego zrobić.A ja wszystko biegiem i odliczam czas,który mi jeszcze został

Wieczorem tego czasu już więcej dla siebie,Bruno zasypia ok 19,ale i chęci brak na cokolwiek!Nawet na pitulasy
Stary 2010-11-04, 20:20   #330
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość
kafuniax ło matko! a jakby wybuchł pod wasza niobecność? nie da rady inaczej rozwiązać sprawy ciepłej wody ? nie ma to jak bieżąca

Lea to nie drzemka to pół nocy
Piecyk miał problem wtedy, gdy była odkręcona ciepła woda, więc pod naszą nieobecnośc nie miał jak się zapalić. Chwała Bogu

Cytat:
Jeszcze Wam coś "opowiem"
Chciałam kupić lampę podłogową, znalazłam w jednym sklepie internetowym taniej niż na allegro, więc napisałam kilka maili z zapytaniami o różne rzeczy w tym m.in. z prośbą o rzetelne podanie koloru oprawy lampy (wcześniej gość nie napisał mi czy jest matowa czy błyszcząca). I dostałam taka odpowiedź:
<Nie jest tak błyszczący jak "chrom" ale tez nie jest matowy jak "aluminium".>

Chyba gość miał mnie już dość
a co do tego zestawu z TT, podoba mi się. Widziałam w auchan i chyba kupię...

A ja chciałam zapytać o kubek lovi 360*, macie? od kiedy można próbować podawać w tym picie?

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości