|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie od 28.12, zapraszam! Bądźmy zgrabne do wiosny!!
no ja po tygodniu odchudzania z rana waze 1 kg mniej. Jest juz 56. Nie mam takiej dokładnej wagi elektronicznej, tylko zwykła ze wskazówką... :/
miałam to zrobić dziś ale zrobię jutro rano - pomierzę się i jeszcze cyknę zdjęcia. Tylko gdzie je ukryje??? ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2011-01-05 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A na rowerku stacjonarnym walne sobie fotę z czasu kiedy byłam zadowolona ze swojego ciałka.
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
My w sumie BUNNY mamy podobną ilość kg do zrzucenia ale Ty chyba wyższa jestes. Niedużo a jednak przeszkadzają... No więc jutro robimy fotki a potem bedziemy je palić!!!!!! i cieszyć się nowym ciałem
![]() Jestem tak okropnie głodna...... może to z braku mięcha... jakoś ostatnio na nie nie trafiam,,,,
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Moje pytanie brzmi: Czy zupy są tuczące? I teraz proszę o Wasze zdanie na ten temat. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- A teraz z innej beczki. Przypomniała mi się ostatnia rozmowa z moją jakże szczupłą koleżanką. Rozmowa ta dotyczyła diety. Ja opowiadałam jej, ze próbuję i jak to wygląda w moim wypadku, natomiast ona mi opowiadała o jej udanej walce z paroma zbędnymi kilogramami. Gdy ja powiedziałam, ze czasami slaba wola bierze górę i pozwole sobie na cos slodkiego, jak juz mam "ssanie", to ona mi na to, ze tez tak miala, ale znalazła na to niezły sposób. Otóż... wymiotowała po prawie każdym "grzeszku". Powiedziałam, ze to obrzydliwe, trąci bulimią i takie tam. A ona mi na to, ze sie ze mna zgadza i po kilku takich "zabiegach" zanim zdecydowała się na coś słodkiego, dwa razy sie namyśliła. I tak udało jej sie zwalczyc pociąg do słodyczy, poniewaz zdawała sobie sprawę, ze za każdy dietowy grzech płaci nieprzyjemnymi doznaniami w postaci wymiotów, które wprawdzie były przez nią wywoływane, no ale czego sie nie robi..... Tragedia co?? Oczywiście poleciłam jej popukanie sie w czoło. Czy Wy dziewczyny tez jestescie takimi desperatkami? Bo ja na pewno nie.
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
nienawidze wymiotować i robię to kiedy nie mam wyjścia, tzn. w sumie kiedy organizm nie ma wyjścia.. z własnej woli, zeby pozbyć sie posiłku - nigdy!!!!
nie polecam, uważam ze to niemądre tak forsować żołądek.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2013-05-24 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Znam kilka takich "gwiazd", które stwierdziły, ze to najlepszy sposób na schudniecie. Jedna z nich przepłaciła to anemią i włosy wypadały jej garściami. Słyszałam tez, ze bulimiczki można poznać po...zębach. Szczególnie trzonowce sa zniszczone przez działanie kwasów żołądkowych. Traktujcie to jako przestrogę. Albo chudy tyłek szybko i brak zębów, brzydka cera oraz oddech o zapachu wymiocin, albo cierpliwość, wyrzeczenia i trochę pracy. I tego się trzymajmy.
Ponawiam pytanie: Czy zupy sa tuczące? Pytam, bo dzis spałaszowałam duuuza miche ogórkowej, była pyszna ![]()
165 cm, 23 lata. Było kiedyś 65kg ![]() Bedzie niedługo 57 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emilius Czas edycji: 2011-01-05 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Dobre pytanie z tymi zupami, bo ja dzis ugotowałam biały barszczyk. ale nie jadłam....
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Znalazłam cytat na jakiejs stronie dotyczącej walki z nadwagą
Zupy nie tuczą, jeśli nie gotujemy ich na tłustym mięsie oraz nie zagęścimy ich tradycyjnie zasmażką czy śmietaną. Warto zrezygnować z zagęszczania, a śmietanę zastąpić naturalnym jogurtem. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Moja była zageszczona śmietana 18, wiec troche nabroiłam.
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
Ja też kiedyś wymiotowałam po jedzeniu, ale dlatego, że się PRZEJADAŁAM. Ach szkoda gadać, było, minęło, nigdy więcej
![]() Ja dziś zgrzeszyłam ;/ Kanapką oczywiście. Idę się pochlastać. Zamówiłam sobie stepper, mam nadzieję, że na poniedziałek będzie, bo chcę zacząć ćwiczyć w końcu. Nie wiem, czy to stosujecie, ale ja polecam Wam podczas ćwiczeń obwiązywać się folią streczem ![]() ![]() ![]() Ajć, zmęczona jestem tą dietą.
![]() |
#310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też jestem zmęczona tym odchudzaniem, ale przecież warto!!! a mały grzeszek od czasu do czasu to nic złego dopóki nad tym panujemy ![]() zmieniłam podpis. mierzyłam pas, tuż pod pępkiem, chyba dobrze? Mam nadzieję ze te brzuszki pomogą na te cm..... często tu zaglądam, siedzę w domu wiec mam czas. Ale wiecie, strasznie mi to zagladanie pomaga!!!! Bez Was to byłaby klapa!!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2013-05-24 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Rozeznanie
|
Kurcze muszę Wam powiedzieć, że jednak a6w działa. Po tygodniu widzę dużą różnicę. Prawda, że ćwiczenia do najłatwiejszych nie należą, po 2 dniach nie chciało mi się już ćwiczyć, ale teraz wiem, że będę, bo mój brzuch robi się taki ładny
![]() Gdyby nie Wy nie zaczęłabym tych ćwiczeń, więc dziękuję bardzo ![]() Fajnie, mieć chociaż coś z czego można być zadowolonym ![]() Waga powoli leci w dół, więc ogółem jestem zadowolona. Kurcze nie mogę tylko poskromić apetytu na słodycze ![]()
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
A ja dziś sukces ! Schudłam już 3,7 kg
![]() A dziś waga już nie pokazała ósemki z przodu ![]() 79,7 i tak duuużo ale idzie ładnie ![]() + dziś 9 dzień a6w Powodzenia Dziewczyny ![]()
![]() |
#314 | |
Rozeznanie
|
muszę się uczyć a tak mi sie nie chce;/ w poniedzialek i wtorek same koła;/
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
za szybko kliknęłam odpowiedz, przepraszam ![]() Niestety, znam ten ból. Ćwiczenia też zabierają sporo czasu, a trzeba się uczyć. Ja teraz też muszę wybierać między jazdą na rowerku, pójściem do klubu czy nauką ![]() co zrobić, powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
NNaTT jak Ty duzo już schudłas?!
![]()
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
ja mam dzis okropny dzień
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2013-05-24 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() u mnie średniawka - poćwiczyłam, ale siedzenie w domu nie sprzyja odchudzaniu ![]() biorę się za siebie konkretnie i wrócę tu jak wypracuję o siebie właściwą drogę. To moja ostatnia szansa ... trzymam kciuki ![]()
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które nie są na żadnej diecie, lecz po prostu mniej jedzą. Co jecie, kiedy np idziecie do pracy? [nie może być nic CIEPŁEGO, bo nie mam takiej możliwości, a grahamki z sałatką jarzynową nie chcę :/)
Chcę Lepiej. Chyba pora iść spać. Edytowane przez BlueManiaczka Czas edycji: 2011-01-06 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Ja jem wszystko tylko małe porcje ,zupę np.nalewam do małej salaterki oszukuje się że mam pełną miskę.Tak samo robię z ziemniakami na mały talerzyk przyklepuję widać ,że pełen mięsko i surówka i gotowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
u mnie to najczesniej serek wiejski, z pieczywem lekkim się już nie rozstaję....
na jutro zaopatrzyłam sie w twaróg a na obiad planuje schabik na parze ugotować z kalafiorem. poza tym jajko na twardo tez bywa.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2013-05-24 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam takie pytanie... czy herbata czerwona w ilości 1litra dziennie jest w jakiś sposób nie zdrowa? bo gdzieś czytałam, że nie powinno się tyle jej pić...ale ja jeszcze pije zieloną i wodę mineralną.... w sumie to jakieś 3 litry dziennie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O, o , o ![]() ![]() ![]() Herbatę czerwoną podobno powinno się pić tylko do posiłków, ale ile dziennie nie wiem, więć nie pomogę ![]()
![]() |
![]() |
#323 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nom to mamy podobne cele ![]() Wolny minął u mnie spokojniutko,żadnych zachcianek,ale zrobiłam sobie dukanowa piankę cytrynowa i galaretkę ![]()
"Nie rezygnuj z celu tylko dlatego,że jego osiągniecie wymaga czasu,czas i tak upłynie" Edytowane przez BunnyZukino333 Czas edycji: 2011-01-07 o 06:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Ojjjjjjjj.....ciężko
brak silnej woli to mój największy wróg, ale od dziś postaram się bardziej ja wprawdzie nie stosuję żadnej konkretnej diety - staram się jeść mniejsze ilości, ograniczyłam chleb, ziemniaki i tłuste, słodyczy nie lubię więc nie mam z tym problemu obiecałam sobie też, że będę ćwiczyć, ale.................... nie mam czasu - z pracy pędem po dziecko do przedszkola później szybko dom, bo trzeba przygotować jakiś obiad, potem zabawa z dziećmi, które stęsknione po całym dniu potrafią strasznie dać w kość, o 19 jakaś kolacyjka kompanko dzieciaczków - po tych ostatnich czynnościach jestem tak zmęczona, że kiedy dzieciaki już śpią o 21 zalegam bezwładnie przed TV i jak tu znaleźć czas na ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj przesadziłam z iloscią kolacji, ale surówka to była wiec.... ![]() Dla mnie cwiczenia kiedyś były też niemożliwoscia, Póki co nie zamierzam przestać ![]() ![]() letja, nie wiem, moze po prostu trzeba do tego dojrzeć.... próbujesz ileś tam razy wziać sie za siebie, aż pewnego dnia..... ![]() spróbuj jeden dzień, potem drugi.... moze sie wciagniesz w ćwiczenia. No i trzymaj sie tego forum ![]() ![]() ![]() Ja "pokochałam" pana od "8-minutówek" na you tube. A to wszystko dzieki dziewczynom stad.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2013-05-24 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nom od czasu ciąży mam wielki kłopot z brzuszkiem:/ nawet będąc bardzo szczupła wciąż walczyłam z brzuchem.A to w ogóle dziwna sprawa bo znam kobietki co tyły 20kg w ciąży i wracały do formy a ja 8kg i dupa...brzuch mi tylko urósł w ciąży no i biust No a po ciąży brzuch został,a cycki zniknęły hehe.Trzeba zaakceptować ![]() aga8603 a ty tez dzieciaczka juz masz?? Co do 6 weidera to może razem wystartujemy z nia i będziemy się motywować i wspierać i meldować czy dzień zaliczony?? p.s ile masz wzrostu??
"Nie rezygnuj z celu tylko dlatego,że jego osiągniecie wymaga czasu,czas i tak upłynie" Edytowane przez BunnyZukino333 Czas edycji: 2011-01-07 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
macie rację dziewczyny, nie ma co narzekać tylko brać się do ... ćwiczeń
![]() myślę, że ja sama przed sobą się troszkę usprawiedliwiam "mam dwójkę dzieci i nie mam czasu" to taka wygodna wymówka, a po ciąży troszkę przybyło i jest się czego pozbywać, tym bardziej, że ja należałam do grupy kobiet, które w ciąży przytyły ok 20 kg - niestety nie udało się ich tak łatwo zrzucić, do wagi początkowej brakuje jeszcze -11 kg, ale z wami mam nadzieję, że do wiosny będę choć w połowie drogi od dziś ćwiczenia, możecie coś ciekawego polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
To co robie ja, dokładnie w takiej kolejnosci, a poleciła mi Emillius:
http://www.youtube.com/watch?v=sWjTn...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=uLIfN-31Bgs http://www.youtube.com/watch?v=dnBhn...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=iSKX9...eature=related popularna jest też a6w: http://www.a6w.pl/
![]() |
#330 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do wiosny będziemy wszystkie piękne,a do lata to juz w ogóle super ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
To co ruszamy razem z tym weiderem od dzisiaj??
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.