|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
kochane Iweczka napisała smska
![]() "Dziś o 15 poprzez cięcie cesarskie urodziła się Nasza córeczka 3350 i 54cm. Pozdrawiamy! Iweczka" Agattek33 gratki wielkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Iweczka gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() ![]() wanilia śliczna dziewczynka ![]() blackrose u mnie brzuszek troszkę wisi jeszcze nad raną, ale już nie wygląda jak ciążowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja jak byłam wczoraj w pracy, to moja główna księgowa wyskoczyła z tekstem "to co kupiłaś już mleko? najlepsze to chyba humana?" zdziwiła mnie po pierwsze bo zazwyczaj wszyscy namawiają na karmienie piersią, a ona tak jakby w ogóle nie dopuszczała myśli, że ja mogękarmić, po drugie ona ma syna 23 letniego i nie sądziłam, że się zna na mlekach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Wtajemniczenie
|
też nie kupiłam mleka dla małej. Jakoś nawet o tym nie pomyślałam skoro mam pokarm.
Jeszcze w sprawie cc: czy Was też ciągnie przy sikaniu? Taki w środku bół jakby zasysający mieśnie nie wiem jak to wytłumaczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
Ja nie czuje w ogole napelnionego pecherza. Jak mi sie przypomni to ide po prostu do kibelka. Natomiast odczuwam taki dziwny bol w podbrzuszu przy wyproznianiu.
Mleko dobrze jest miec w domu, bo ja np mialam pewnego wieczora kryzys i mimo, ze laktacja dzien wczesniej "dzialala" bez zarzutu to nagle mialam za malo mleka i musialam dokarmic MM. |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
blackrose teraz już prawie nie czuję, ale pierwsze sikania były bolesne i to przez dobry tydzień. A teraz też nie czuję jak Jok3r pęcherza idę jak stwierdzę, że już dużo czasu minęło od ostatniego siku
![]() Co do MM to ja nie kupowałam nawet na wszelki wypadek, bo stwierdziłam, że mleko mam to po co. A w razie czego wyślę męża do sklepu po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | ||||
Zakorzenienie
|
a co jest się czym chwalić! ślicznotka, o !
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brzuch jak stoje mam płaski ale jak siądę to niestety jest wałeczek,trzeba dopracować ![]() Cytat:
Ja mam jedno mleko awaryjnie. Cały czas miałam dużoo pokarmu aż nagle go po prostu straciłam, piersi jakby puste, 30 minut laktatorem i 5 ml... zaczęłam płakać no i błędne koło ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
Hej! Ja biorę wit.od początku.Nazywają sie omega pregna.
Też mam oponkę na brzuchu jak siadam,bo na stojąco prawie nie odstaje. Smarujecie czymś brzuch?? Ja konczę oliwke którą używałam w ciązy,ale myśle co by tu kupić może ujędrniającego ![]() Do dziewczyn karmiących: jak wygląda Wasza dieta? Co jecie?Bo ja to sie boję cokolwiek,żeby Malutka nie płakała potem przeze mnie,bo juz tak się zdarzało...
#309 |
Zadomowienie
|
tity, monti dziękujemy razem z Nadusią
![]() u mnie też sikanie w pierwszym tygodniu to była jakaś porażka dosłownie aż mnie napinało jak miałam się załatwić nie mówię nawet o drugiej sprawie bo do dziś bez czopka ani rusz ![]() ![]() co do jedzenia to u mnie praktycznie dzień wygląda tak samo zaczynam od ciemnego chleba z szynką lub polędwicą (ewentualnie na to kawałeczek sera ) potem przekąska w postaci herbatników lub biszkoptów, na obiad gotowane mięso + zupa warzywna lub rosół, na kolację makaron z tartym jabłkiem lub kanapki, jutro będę robić makaron ze szpinakiem tylko nie wiem czy przełknę niedoprawiony szpinak ![]()
#310 |
Wtajemniczenie
|
jejuu dziewczyny jak wy to robicie ze tak chudniecie??????
ja mam jeszcze 9kg nadbagażu. ![]() ![]() ![]() ![]() mokra ja jem głównie kurczaka i indyka ![]() ![]() wczoraj skusiłam sie na piernika - ojj nie spodobało sie to mojej małej ![]() śniadanka, kolacje jakos potrafie urozmaicic ale z obiadami to mam problem ![]() ale szperam po necie....dzisiaj pieczona rybka na ryżu ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-18 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Wtajemniczenie
|
czyli z tym pęchęrzem to chyba normalne na początku. Ciesze się że nie jestem sama
![]() a co do diety to jem normalnie czyli to co w ciąży i przed. W szpitalu były gotowane rzeczy ale już w domu normalnie kotlet usmażony, nawet kalafior jadłam. Kurcze może jednak warto mieć te mleko w zapasie kupione. Dzisiaj w nocy to miałam piersi normalne bez nawału a poprzedniej to 60ml z jednej! Albo normuje się ta laktacja albo nie wiem co jest... W realu są Huggies za 38zł i chusteczki nawilżane też Huggies gratis do tego. Kupujemy na wypróbowanie. Natalka po kąpieli i na kolanach u tatusia: Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-03-18 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pięknego masz Aniołka ![]() wiecie co ja z jednej strony to sie ciesze,ze jem tak bardziej zdrowo bo wiem, ze musze sie ograniczyc w niektorych produktach a ze mam slaba wole i na zadnej diecie nie moge wytrzymac dluzej niz tydzien ![]() moje dziecie jest moim motywatorem ![]() ![]() z drugiej strony tak jak pisalam wyzej mam dosc tego jedzenia, alee poszukuje nowych przepisow i bede ubogacac to moje menu zeby bylo zdrowe i roznorodne ![]() tęsknie za schabowym ale i na niego przyjdzie czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie MM kupilam na w razie W no i na poczatku chcialam karmic tylko MM, wiec musialam miec do szpitala. No i kiedys zabraklo mi w cycach pokarmu tak jak Montii i problem, bo srodek nocy, a maly placze, ale przystawilam go do piersi, a maz szybko rozrobil mleko. Szwagierka dostala tez poznym wieczorem zapalenia jakiegos i to znienacka, bo byla chyba w sklepie czy gdzies i pozniej nagle wysoka temp, zero pokarmu, zimne dreszcze i zonk. Pojechala na pogotowie i cos jej tam kazali brac, ale mala jakos tzreba bylo nakarmic. Tak, wiec nie ma co liczyc na ten nasz pokarm, bo rozne sytuacje sie zdarzaja, a po co sie denerwowac. Brzuch schodzi mi bardzo szybko, aczkolwiek tak jak powiedzial mi lekarz na 1 prenatalnych. Ze wzgledu na miesniaka niestety bedzie mi to wszystko dluzej schodzilo. Nie przeszkadza mi to az tak bardzo, bo i tak pogoda z dupy i ubieram sie na cebulke. Gorzej gdyby to bylo lato, alseczki w bikini, albo w ciuszkach xs ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- No ja niby ograniczam szamke i nie jem warzyw wzdymajacych, ale sa smakolyki, ktorym bardzo trudno sie oprzec i czasem zgrzesze i zjem kawalek czekolady czy wypije ciut wiecej mleka niz powinnam. Kieruje sie raczej tym, ze dzieci sa rozne i nie kazdemu musi zaszkodzic ta czekolada czy kalafior, ale poki malemu nie skancza sie te prezenia i "wyciskanie" kupy czy baczka to nie bede mu dodatkowo fundowac wzdecia po kukurydzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Rozeznanie
|
blackrose4u - cudna ta Twoja córcia
![]() wanilia83 - koper można pić w zasadzie od początku, tylko bez przesady - 2, 3 filiżanki dziennie. Można też dawać maleństwu po ukończeniu tygodnia. Ja piłam, ale działało tak sobie. Od 2 dni daję Lence troszkę do picia i mała bez problemów się odgazowuje. Właśnie chwilę temu załatwiła mnie na cacy +2 pampersy+podkład+narzutę na sofie!!! Taki miała rozrzut ![]() Też szukam urozmaiceń jedzeniowych, bo przejadły mi się gotowane kurczaki, mdłe zupki, marchewki... przez ten sam smak wszystkiego wydaje mi się, że jestem ciągle głodna i szukam smaku, a tu kicha... ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- A ze smakołyków próbowałam ciasteczka owsiane i z małą nic się nie działo. Nie mają mleka, jajek, ani mąki i szybko się je robi ![]()
#315 |
Zakorzenienie
|
#316 |
Zakorzenienie
|
Blackrose Natalka jest śliczna
![]() ![]() Jeżeli mowa o brzuszku, to jestem w pełnym szoku, bo obawiałam się "zwisa" ![]() ![]()
#317 |
Wtajemniczenie
|
no i z pieluszek nici. Mąż dzwonił ze zostały same jakieś duże rozmiary
![]() też mnie wkurzają spodnie ciążowe bo mam dość już tego pasa, a w jeansy sprzed ciąży nie będę nawet narazie próbować wchodzić ze względu na cięcie. A jestem bardzo ciekawa czy pasowałyby. Narazie kupiłam sobie dresy, bo i tak nigdzie nie mam w planach wychodzić. Wy macie "zabawe" z kupą wszędzie a nam mała sika po zdjęciu pampersa i nim zdąży się zareagować to ciuszki obsikane i trzeba przebrać, ach... ![]() a co do kremów to nie mam planach używać narazie ze względu na uśmiech. u mnie dzisiaj na obiad makaron z serem posypany cynamonem, a jutro upieke sobie babkę cytrynową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() odrazu po jedzeniu nawet ![]() a ze smakołyków to hmm lecę na biszkoptach i podpłomykach ![]() jutro moja mama ma imieniny, uczta sie szykuje ![]() najchetniej to wybyłabym z domu na czas tej imprezy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może mama uwzględni Ciebie w menu i przygotuje jakąś miłą niespodziankę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zadomowienie
|
w końcu mogę przyjść na ten wątek
![]() wkleję tego samego posta co na poczekalni, w weekend dopiszę więcej ![]() --- Hej dziewczęta ![]() ja dopiero tu dotarłam, nawet nie próbuję na razie nadrabiać zaległych postów ![]() Jak wiecie Filip pojawił się na świecie 13 marca o godzinie 13 ![]() dla nas wymarzona data bo mamy szczęście w rodzinie do trzynastek, poza tym ślub braliśmy 13-go ![]() postaram się zebrać w weekend i opisać poród bo na razie walczę ze stanem zapalnym przy szwach i siedzieć nie mogę ![]() ale poza tym moje samopoczucie ok, karmię piersią i jest dobrze, Filipek grzeczny ![]() ogólnie poród błyskawica bo zaczął się ok. 10.30 odejściem wód i zakończył o 13 ![]() wszystko Wam opowiem jutro/pojutrze ![]() maluszek nasz PRZEŚLICZNY i przekochany ![]() na szybko wstawiam zdjęcia dwa, jedno z porodu, pozostałe już z domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
dan3b śliczny synek i mamusia
![]() ![]() ![]() ![]() A mi mąż kupił koper włoski i własnie popijam, zobaczymy, czy pomoże małemu, jemu też trochę dam wieczorem. Ale pachnie pięknie, jak anyżowe cukierki ![]() Też bym coś słodkiego pojadła, najchętniej nutellę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja czytałam, że można jeść pieczone mięso
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | ||||
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
dziekujemy z Rafciem za komplementy ![]() Cytat:
![]() a z karmieniem to mam problem bo maly przyzwyczail sie do butli a ja chcialam koniecznie karmic piersia a nie mialam sily po cc, poznej "dobre rady " ze nie mam pokarmu , ze za male brodawki,.. i sie psychicznie podlamalam, a teraz serce mi sie kraje jak malego zmuszam do cyca, a on placze i czeka ze dostanie butle, najgorzse jest w tym wszystkim to ze pokarm mialam i mam nawet juz nawal przeszlam, brodawki do przezycia, tz kupil nakladki, tylko zero wsparcia i pocieszenia a tylko oceny i szufladkowanie.. eh mam nadzieje ze naucze Rafcia cyca jesc bo juz mam dosc tych butli, choc watpie czasami.. do tego zoltaczka mu nie zeszla i juz mielismy jedno pobranie krwi w srode a w poniedzialek nastepne...eh mam nadzieje ze szybko wyjdziemy na prosta slicznosci ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no to mialas rzeczywiscie szybki porod moj tez byl szybki bo po godxzinie zakonczyl sie cc a bobasek miodzio dobrej nocki |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aga kochana opisywałaś już swój poród na poczekalni bo jestem ciekawa jak spisał się częstochowski szpital? ![]() deneb śliczny maluszek ![]() kasiapruszkow nie poddawaj się przystawiaj malutkiego jak najczęściej do piersi i może się przekona ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-03-18 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
nam położna mówiła że wszystko można wprowadzać czego nie można na początku ale po jednej rzeczy - 2-3 dni obserwujesz jeśli nic się nie dzieje to ok, wprowadzasz następny pokarm itd. i ona mówiła że tak po miesiącu żeby zacząć wprowadzać.
#326 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u nas w szpitalu byly Huggies i maly miał czerwoną pupę ale teraz nie wiem czy to wina huggiesow czy tego ze pupa nie byla wietrzona... ;/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
takze smigam w leginsach ![]() ![]() a ciazowe ciuszki wystawie na allegro nie chce juz na nie patrzec ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja się chwalę! Odpadł nam pępek ![]() nareszcie ![]() byliśmy dzisiaj zarejestrować Fabianka , jak zawsze na ostatnią chwilę ![]() A ja czuję się fantastycznie, tatuś zasnął z maluszkiem a ja zrobiłam sobie 10 km na rowerku stacjonarnym , 15 minut masowałam pośladki na masażerze , peeling kawowy, balsamy i malowanie pazurków ![]() No i matka szczęśliwa ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- aha a co do diety to ja jem wszystko, tzn pierwsze 3-4 dni w domku nie jadłam prawie nic bo zero apetytu a jak już to suchary. a teraz stopniowo sprawdzałam co mogę i na szczęście Fabek nie reaguje na nic bolącym brzuszkiem ( tfu tfu ) ale grochówki fasoli itp nie mam zamiaru próbować ![]() no i położna mowiła mi żeby mało przypraw i np ogórków konserwowych nie a kiszone już tak.. ![]()
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
montii gratulujemy odpadniętego pępuszka
![]() ![]() blackrose o rany ale Natalka jest śliczna ![]() ![]() ![]() napisz mi które Huggisy są przecenione deneb Filipek śliczny ![]() ![]() ![]() kasiapruszkow jaki smak dżemu jadasz ?? mam ochotę i nie wiem jaki smak wybrać też już zaczęłam pić herbatkę z kopru, mała pierdzi aż miło ![]() mam pytanie jak u was z krwawieniem po porodzie ?? u mnie zaczynało zanikać a przed chwilą wypadł ze mnie wielki skrzep ![]() ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-03-18 o 18:29 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Wtajemniczenie
|
deneb to szybciutki poród
![]() ![]() Montii a jak teraz z pupcią? lepiej czy zmieniłaś pieluszki i nie wiesz co pomogło? wanilia w gazetce były wypisane wszystkie rozmiary, ale jak mąż był na sklepie to zostały same duże. A rodzaj: Huggies Premium. |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A kopru sama się napiłam, ale mały nie chce ![]() ![]() A pępuszek też mu odpadł 3 dni temu ![]() ![]() Aha dziewczyny ile czasu trwa u Was wietrzenie pupy, mój ma ciągle zaczerwienioną i podejrzewam, że za krótko mu wietrzenie robię... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Tity szczęściaro
![]() ![]() ![]() gratulujemy odpadnięcia pępuszka ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.