Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 16:01   #271
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Mateusz uklada usta jakby mial zagwizdac, a potem taki lobuzerski usmieszek.

Gratki wszystkim nowym mamom
buahah moj robi to samo, buźka jak do gwizdania a później jaka radość
ostatnio zrobił kupę..tacie na bluzkę
i zaraz później taki mega uśmiech
a ja zamiast mu pomóc, podłożyć tetrę, cokolwiek to sikałam ze śmiechu aż mi łzy poleciały

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie

diatoma gratulacje

uff widze ze wasze dzieciatka tez siedza wam na cycach dosc dlugo ja juz myslalam ze tylko moja taka niezdecydowana raz zasypia raz je Emilka tak jak Fabian Montii je bardzo łapczywie i zawsze nalyka sie powietrza
jakby ktoś miał im zabrać tego cyca...

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Mamusie, a uzywacie juz bujaczkow dla swoich maluszkow?? bo moj pieszczoszek uwielbia byc noszony na raczkach i chcemy kupic bujaczek, moze sie sprawdzi tylko kazdy mi gada ze maly w nim 5 minut nie posiedzi.. ehh draznia juz mnie te DOBRE rady wszystkich wkolo
my mamy z fisher price leżaczek bujaczek dla mnie rewelka!
czasem Fabian marudzi to wsadzam do leżaczka i daje go do kuchni a ja np robie sobie śniadanie a on lezy grzecznie i kuka sobie na mnie, leżaczek ma też funkcję wibracji to dopiero go uspokaja

Fabian jak z butelki to je od 60 do 80
zależy od apetytu chyba
a na cycku różnie, czasem 10 minut a czasem się rozleniwia i nawet 40 !

Ja byłam na pierwszych ćwiczeniach, tatuś podał butlę z moim mlekiem i luzik, dziecko zasnęło samo w łóżeczku, wróciłam, obiad gotowy, spokój relaks ,ah cudeńko ... oby tak było również jutro

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:47   #272
Jok3r
Zadomowienie

[QUOTE=emila28101987;25760 366]Mamusie, a uzywacie juz bujaczkow dla swoich maluszkow?? bo moj pieszczoszek uwielbia byc noszony na raczkach i chcemy kupic bujaczek, moze sie sprawdzi tylko kazdy mi gada ze maly w nim 5 minut nie posiedzi.. ehh draznia juz mnie te DOBRE rady wszystkich wkolo [/QUOTE

Poniewaz Mateusz byl malutki jak sie urodzil i caly czas jest raczej drobniutkiej budowy to troszke sie boje wkladac go do lezaczka, bo jako, ze to lezaczek z hustawka to siedzisko jest dosc glebokie i maly bylby wygiety w palak w nim, wiec poki co musza mu wystarczyc rece mamy, lub taty
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 17:13   #273
Montii
Zakorzenienie

ja to sie zastanawiam czy mi dobrze dziecko zmierzyli, on niby 58 cm, w 56 sie topi, no ja wiem,ze rozmiar rozmiarowi nie rowny ale kazdy w szoku bo ciagle mi mowia jaki to on drobniutki i malutki a 58 cm to duuzo

[LEFT]
Stary 2011-03-16, 20:40   #274
Eirene1987
Zakorzenienie

KOCHANE WRESZCIE CZARNA87 NAPISAŁA SMSKA PRZED CHWILKĄ:

"Maja przyszła na świat dzisiaj o 20.50. Waży 3570 i ma 57cm. Włoski po mamusi hehe Rodziłam od 12.00 i w końcu zrobili mi cc. Buziaki dla Was mamusie. jestem przeszczęśliwa że już po wszystkim. Swoje przeżyłam ale było warto!. Mocno ściskam i wracam już niedługo! "

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 21:20   #275
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Mamusie, a uzywacie juz bujaczkow dla swoich maluszkow?? bo moj pieszczoszek uwielbia byc noszony na raczkach i chcemy kupic bujaczek, moze sie sprawdzi tylko kazdy mi gada ze maly w nim 5 minut nie posiedzi.. ehh draznia juz mnie te DOBRE rady wszystkich wkolo
my mamy kołyske a raczej jak narazie nie korzystamy z bujania. Jest zablokowana
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

"Maja przyszła na świat dzisiaj o 20.50. Waży 3570 i ma 57cm. Włoski po mamusi hehe Rodziłam od 12.00 i w końcu zrobili mi cc. Buziaki dla Was mamusie. jestem przeszczęśliwa że już po wszystkim. Swoje przeżyłam ale było warto!. Mocno ściskam i wracam już niedługo! "
gratulacje

U mnie Natalka też prawie 60ml wypija, jestem w szoku ale butelka ją rozbudza więc jeszcze potem jest cyc na uspokojenie. Dlatego jak narazie staram się unikać butelki, ale jak cyce pełne to co zrobić
A najdłużej ciągła 20 min chyba, na ogól to po 10 zasypia

jakich pieluszek używacie? Myśle by wypróbować Huggisy jak skonczą nam się pampersy. Miałam próbki z Happy ale dla mnie to są dziwne jakieś.
I jakich wkładek laktacyjnych używacie?

A mnie chyba dopada dołek, zmęczenie i ogólny brak sił i ochoty cieszenia się z małej...wieczorami to już tak marudze jestem zła i mam wszystkiego dość. Fizycznie po tej cc też ciężko. Porażka...

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-03-16 o 21:25
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 07:05   #276
Tity
Zakorzenienie

czarna gratulacje!!!!:roza :
blackrose ja też mam chwile zwątpienia i się wściekam. Dzisiaj mały wstał w nocy na 3 godziny, a licząc kręcenie się w łóżku i stękanie to 4...mąż pojechał nieprzytomny do pracy...ja też ledwo żyję.
A cyca potrafi ciągnąć i 40 minut, czasami 10-15.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 07:20   #277
Montii
Zakorzenienie

czarna gratulacje!

Majeczka większa od Fabianka to się nasze dzieci pozamieniały

u nas nocka super dzisiaj
tż położył o 21 spać małego do łóżeczka, zasnął sam, pobudka o 4 i teraz jeszcze śpi..

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

ale chwile zwątpienia też mam czasem, jednak wiem,że kiedy ja się denerwuje to i On także staram się uspokoić ;/

pogoda okropna..a jutro idziemy małego rejestrować i do lekarza.

[LEFT]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 08:42   #278
patrycja_22
Rozeznanie

Czarna gratulacje kochana : roza:

Blackrose też miewam takie chwile zwątpienia i wtedy lepiej żeby nikt się do mnie nie zbliżał Obwiniam się wtedy, że zamiast się cieszyć maluszkiem to ja się denerwuję, że nie może usnąć albo że marudzi. A dodatkowo stresuje się bo muszę pisać pracę inżynierską bo w lipcu obrona a ja nie mam kompletnie sił
Ale wiem, że trzeba się wziąć w garść i cieszyć się, że mam pięknego i zdrowego synka a reszta to się jakoś ułoży

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:01   #279
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
czarna gratulacje!

Majeczka większa od Fabianka to się nasze dzieci pozamieniały
właśnie ty zawsze mówiłaś że fabianek będzie duży a czarna że Maja będzie malutka hehe

Stary 2011-03-17, 09:03   #280
wanilia83
Zadomowienie

Nadusia też jest niezdecydowana przy cycu troche poje potem zasypia i nie da się jej dobudzić no to odkładam do łóżeczka a tu bach znowu niezadowolenie i szukanie cyca, na cycu siedzi od 10 max pół godziny

Cytat:

super strasznie gratuluje wracaj do formy szybko,

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

jakich pieluszek używacie? Myśle by wypróbować Huggisy jak skonczą nam się pampersy. Miałam próbki z Happy ale dla mnie to są dziwne jakieś.

A mnie chyba dopada dołek, zmęczenie i ogólny brak sił i ochoty cieszenia się z małej...wieczorami to już tak marudze jestem zła i mam wszystkiego dość. Fizycznie po tej cc też ciężko. Porażka...

ja używałam już pampersów premium care, pampersów zwykłych i huggisów jak dla mnie najlepsze pampersy bo najmiększe ale huggisy też spełniają swoją role, też mam próbkę z happy 1 ale są mega sztywne i większe niż pampersy więc troszkę poczekam z założeniem

co do wkładek ja używam z rossmana, belli i baby one, najlepsze te ostatnie, najgorsze z belli zawsze przeciekają

dołka jeszcze nie przechodziłam chociaż ponoć dość często występuje po porodzie, mam nadzieję że szybko wam przejdzie

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 11:27   #281
blackrose4u
Wtajemniczenie

mnie najbardziej denerwuje że jak małą położe po karmieniu to często dostaje czkawki więc znowu musi być cyc by jej przeszło, no ale jak już ją ułoże to mam te 3 godziny spokoju ale w moim tempie po tej cc ledwo zdąże ogarnąć w okól siebie, ledwo siąde to juz mała zaczyna się kręcić i tak w kółko. Mam nadzieje że się wszystko unormuje jak fizycznie dojde do siebie.

dziewczyny po cc macie opuchnięty ten szew? Bo ja mam z jednej strony, niby to tak może jeszcze być że jest w normie, mam nadzieje że to jest spuchnięte a nie że nadbyło im skóry i tak to zszyli i została buła

faktcznie te happy są jakieś gigantyczne, 1 zuzyłam ale 2 to na dużo większe dziecko. A te premium care to jakoś kolosalnie różnią się od tych zwykłych?Bo powiem że miałam pare próbek ale nawet nie wiem kiedy je zuzyłam tzn nie odróżniłam ich od zwykłych.

A od siebie nie polecam tych chusteczek nawilżanych z Cleanic Kindii czy Kinduś. Są mokre ale z opakowania zawsze wyciągają się dwie, są mocno posklejane. Do wypróbowania mam jeszcze z Pampersów i Belli.

A co do wkładek to ja mam z TT i są fajne nie przemakają. Po nocy to aż cieżkie jak mam nawał, ale nie zdażyło mi się by przemokły. To jak te mi się skończą to wypróbuje te z Baby one (a gdzie je kupie?)

oczekujemy
Stary 2011-03-17, 11:33   #282
Montii
Zakorzenienie

Ja mam wkładki z Johnosona i są ok, miałam te z rossmana i poprzeciekały strasznie
swoją drogą laktacja też mi się już unormowała i nie mam tyle mleka co wcześniej.

[LEFT]
Stary 2011-03-17, 11:39   #283
Eirene1987
Zakorzenienie

moje drogie następny dzieciaczek Mam smsa od Monikal:

"W pon. o 8.51 narodził się mój Mały Cud. To 3280g i 57cm miłości jest najpiękniejszym dla nas prezentem od życia. Pozdrawiam Monikal i Zosia "

znów się popłakałam... gratulacje

Stary 2011-03-17, 12:01   #284
Montii
Zakorzenienie

Monikal gratulacje!!!!!!!!! klask i:

a ja kupiłam dla Fabianka
http://allegro.pl/show_item.php?item=1496770760

[LEFT]
Stary 2011-03-17, 12:12   #285
Agattek33
Raczkowanie

Witam Mamuśki!!!

Nasza coreczka Marysia przyszla na swiat 8 marca o 20.37

Ma 56cm i wazy 3080, jest cudowna ma burze wloskow i nie moge sie na nia napatrzec.

Gratuluje wszystkim juz rozpakowanym mam nadzieje ze znajde chwilke zeby sie poudzielac na watku. Na razie jest ciezko choc nie powiem mala spi ale mecza ja czkawki, choc nie przeszkadz jej to we snie. Polozna mowi ze czkawka, kichanie, zimne nozki i raczki to do 6 tygodnia normalne. W sobote zaczynamy werandowanie a jak pogoda dopisze to we wtorek pierwszy spacerek.

bede was czytac o swicie po pierwszym karmieniu, kiedy i mala i tatuś jeszcze dosypiaja
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 12:22   #286
wanilia83
Zadomowienie

właśnie miałam akcje pod tytułem "mega kupa-niekończąca się opowieść " młoda zasrała dokładnie wszystko od 3 pampersów podrząd na przewijaku skończywszy nie omieszkała narobić mi na rękę i zapaskudzić podkładu, o matyldo ale przeszłam chrzest bojowy

blackrose ja dostałam wkładki z babyono (źle poprzednio napisałam ) do laktatora w formie gratisu, ale widziałam że na allegro też są w granicach 15 zł 60 szt

co do pampersów premium care to różnią się troszkę wyglądem i wg mnie lepiej wchłaniają kupę

montii mi do tej pory rossmanowskie nie przeciekły ale z belli to już standard że wszystko dookoła mokre

Cytat:
moje drogie następny dzieciaczek Mam smsa od Monikal:

"W pon. o 8.51 narodził się mój Mały Cud. To 3280g i 57cm miłości jest najpiękniejszym dla nas prezentem od życia. Pozdrawiam Monikal i Zosia "

znów się popłakałam... gratulacje

gratulacje dla mamusi

Eirene ty nam tu nie płacz bo za niedługo też będziesz tulić swoje maleństwo

montii super ciuszki

agattek33
witaj

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-03-17 o 12:24
Stary 2011-03-17, 12:33   #287
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

melduje sie na odchowalni

dopiero teraz i nie na dlugo bo walcze z tym karmieniem piersia ale mi nie wychodiz i zacyznam watpic ze mi wyjdzie...:-(
eh mamuski cieszczie sie ze mozecie karmic naturalnie - z butelkami jest tyle zachdou ze juz nie djae rady a to dopiero 6 dni w domu...

milego dzionka

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:57
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 12:38   #288
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agattek33 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki!!!

Nasza coreczka Marysia przyszla na swiat 8 marca o 20.37

Ma 56cm i wazy 3080, jest cudowna ma burze wloskow i nie moge sie na nia napatrzec.

Gratuluje wszystkim juz rozpakowanym mam nadzieje ze znajde chwilke zeby sie poudzielac na watku. Na razie jest ciezko choc nie powiem mala spi ale mecza ja czkawki, choc nie przeszkadz jej to we snie. Polozna mowi ze czkawka, kichanie, zimne nozki i raczki to do 6 tygodnia normalne. W sobote zaczynamy werandowanie a jak pogoda dopisze to we wtorek pierwszy spacerek.

bede was czytac o swicie po pierwszym karmieniu, kiedy i mala i tatuś jeszcze dosypiaja
witaj !!! gratulacje

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
właśnie miałam akcje pod tytułem "mega kupa-niekończąca się opowieść " młoda zasrała dokładnie wszystko od 3 pampersów podrząd na przewijaku skończywszy nie omieszkała narobić mi na rękę i zapaskudzić podkładu, o matyldo ale przeszłam chrzest bojowy

u nas standardem jest narobienie w czystego pampersa
ma wyczucie..

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc mamuski

melduje sie na odchowalni

dopiero teraz i nie na dlugo bo walcze z tym karmieniem piersia ale mi nie wychodiz i zacyznam watpic ze mi wyjdzie...:-(
eh mamuski cieszczie sie ze mozecie karmic naturalnie - z butelkami jest tyle zachdou ze juz nie djae rady a to dopiero 6 dni w domu...

milego dzionka
nie poddawaj się! ja też miałam załamkę, ale rozkręciłam laktacje, niestety w szpitalu mogłam liczyć tylko na siebie
marzyłam by wrócić do domu i dać bebiko ale stwierdziłam,że daje sobie max 2 dni a jak sie nie uda to MM.. ale udało się.. a u Ciebie w czym tkwi problem?

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Kasiu no i Rafałek jest śliczny ! mamy ten sam zestaw z h&m
a jaki to rozmiar?

[LEFT]
Stary 2011-03-17, 12:45   #289
Tity
Zakorzenienie

blackrose ja też mam opuchliznę po jednej stronie, ale to dlatego, że mi się straszne krwiaki porobiły na około rany i w sumie one najdłużej bolą. Rany prawie już nie czuję.
kasiapruszków śliczny dzidziuś Nie martw się karmieniem, jeszcze się unormuje Tylko często niech mały ciumka sobie.
wanilia ale sie uśmiałam....(dobrze się pośmiać jak nie dotyczy ) Ale ja właśnie też słyszę podejrzane dźwięki z pokoju obok

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 13:00   #290
wanilia83
Zadomowienie

tity uważaj pewnie akcja "mega kupa-niekończąca się opowieść " ciebie też kiedyś spotka

kasiapruszków
śliczny Rafałek

to ja też się pochwale swoją córą a co

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-04-13 o 12:22
Stary 2011-03-17, 13:02   #291
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie najbardziej denerwuje że jak małą położe po karmieniu to często dostaje czkawki więc znowu musi być cyc by jej przeszło, no ale jak już ją ułoże to mam te 3 godziny spokoju ale w moim tempie po tej cc ledwo zdąże ogarnąć w okól siebie, ledwo siąde to juz mała zaczyna się kręcić i tak w kółko. Mam nadzieje że się wszystko unormuje jak fizycznie dojde do siebie.

dziewczyny po cc macie opuchnięty ten szew? Bo ja mam z jednej strony, niby to tak może jeszcze być że jest w normie, mam nadzieje że to jest spuchnięte a nie że nadbyło im skóry i tak to zszyli i została buła
wiesz co mi położna na sr mówiła, że ona dawała kropelki cytryny na czkawkę, ale jak się boimy cytrusów, to żeby kupić cebion (wit c w kropelkach) i wtedy kropelkę daći podobno prezechodzi

co do szwu (nie miałam cc, ale miałam operację w tym samym miejscu) to mój też kawałkami puchł, a później się wygładził, teraz jak mi brzuch urósł, to znowu jest duży i się rozciągnął, ale mam nadzieję, że po porodzie wsiąknie

wanilia ale się uśmiałam z tej kupy pewnie teraz się śieję, a później będzie mnie to samo czekać
a córcia superowa

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

o mój boże, a ten kot to taki wielki, czy tak zdjęcie z góry zrobione????????
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 13:04   #292
Olusiaa_
Zakorzenienie

wanilia83
Twoja niunia jest przecudowna
i kicia zresztą też
kasiapruszkow
supersynio!

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2011-03-17 o 13:06
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:52   #293
Ewelqa1985
Zadomowienie

czarna monikal gratulacje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:23   #294
patrycja_22
Rozeznanie

monikal gratulacje !!!

Monti dresik super. Fajne jasne kolorki takie jak lubię

Wanilia "niekończąca się opowieść o kupie" u nas również często występuje i zazwyczaj ja jestem cała w kupce, Alanek i cały przewijak a czasem jak wystrzeli to i podłoga
Twoja córcia jest śliczna Wanilia

kasiapruszkow
synek cudny

Co do wkładek to ja mam z Belli i mi się sprawdziły . Z TT też miałam i też były ok.

Dziewczyny czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet karmiących? Ja nie biorę ale przyszło mi dzisiaj na myśl, że może warto.

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-03-17 o 15:30
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:27   #295
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
my mamy kołyske a raczej jak narazie nie korzystamy z bujania. Jest zablokowana

gratulacje

U mnie Natalka też prawie 60ml wypija, jestem w szoku ale butelka ją rozbudza więc jeszcze potem jest cyc na uspokojenie. Dlatego jak narazie staram się unikać butelki, ale jak cyce pełne to co zrobić
A najdłużej ciągła 20 min chyba, na ogól to po 10 zasypia

Poki co Pampki Premium Care. Wykonczylam Babdydreamy ze szpitala i juz ich wiecej nie kupie. Sa sztywne i luzne w udach, wiec co kupa to przesiakala. Mam probke Happy, ale pampres jest starsznie duzy i tez sztywny. Tak wiec troszke nas to bedzie kosztowalo, ale bedziemy sie trzymac Pampersow.
Wkladki mam Belli i w sumie wszystko ok tylko, ze jak mi mleko poleci to szybko robi mi sie mokro w staniku i wtedy sutki sie starsznie zaparzaja i bola. Jak zdjemuje pozniej to mam wrecz przyklejone te wkladki to cyckow. Jednak mialam probki z Aventu i sa do bani, bo slabo sie przyklejaja i sa cieniutkie wiec malo chlonne.
Kurcze mialam nadzieje na stopniowe zanikanie pokarmu i zaczelam sciagac rzadziej i nie do ostatniej kropli, a tu na odwrot i mleko plynie mi jak rzeka. No kurka co chwile czuje jak naplywa, co chwile mi cieknie i co chwile czuje jakbym miala juz wypelnione po brzegi cycole. W sumie nie narzekalabym, ale kurcze ten bol jest juz tak meczacy, ze naprawde marze, zeby juz przestal mi sie ten pokarm wytwarzac.
Chwile zwatpienia mialam na poczatku, ale to wynikalo jedynie ze zmeczenia. Ja jestem z natury spioch i najwieksza kara dla mnie jest nie wyspanie sie. Przyzwyczajona, ze srednio sypialam po 10h nagle mam pobudki co 2h i zero szans na odespanie. Jednak z czasem to wszystko mija i z kazdym dniem mam tego czasu coraz wiecej i coraz lepioej wyspana chodze. Do wszystkiego sie czlowiek przyzwyczaja
Opuchlizne na moim drugim "usmiechu" mam nadal i miejscami jest lekko zaczerwieniona, ale to od odrostow na wzgorku lonowym, bo jak siedze to mnie te szpile kloja wlasnie w usmiech. Najbardziej jednak wkurza mnie ta dretwota. Caly usmiech i kilka cm dookola niego nie czuje nic. Czasem mnie skora swedzi i to czuje, ale nie moge sie podrapac, bo nie czuje, ze sie drapie Nie wiem kiedy to zniknie, ale jest wkurzajace.
Gratki dla kolejnych mamusiek
Stary 2011-03-17, 16:24   #296
blackrose4u
Wtajemniczenie

co do witaminek dla nas to ja muszę brać Ascofer na tą krew, ale jakoś narazie zapominam

jok3r też mam to miejsce zdrętwiałe tzn takie odczucie i też zaczynają mi robi się odrosty w miejscu rany zobaczymy jak to będzie jak zarośnie martwi mnie ta opuchlizna. Wiem że to dopiero tydzień po ale dalej boli i rana i w środku

Agattek witaj

kasia nie poddawaj się! To dla dobra dzidzi

monikal gratulacje!

musieliśmy kupić ciuszki dla małej bo większość mamy za duże. Topi się w pajacach. Dokupiliśmy spioszki. Nie wierzyłam wcześniej że aż tak małe dzieciątko będzie.

A jak z powrotem brzuszków do normy? Ja dzisiaj wchodze na wage

Dzisiaj porobimy zdjęcia Natalce przy kąpieli

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-03-17 o 16:27
Stary 2011-03-17, 17:22   #297
iizabelaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny

ja na chwilkę do was,

bo właśnie myślę jakie mleko kupić dla Małej,
jest taki wybór w sklepach, że zgłupiałam

w końcu ona w każdej chwili może nas zaskoczyć, aja nie będę wiedziała co kazać tż kupić
Stary 2011-03-17, 17:34   #298
Jok3r
Zadomowienie

Mnie w sumie moze nie tyle bolala ta rana co ciagnely troszke szwy w jednym miejscu, a opuchlizna sie nie przejmuj, bo to w koncu nie byle zadrapanie tylko powazna rana. Moj maz mowi na moj usmiech murzynskie usta, wiec mozesz sobie wyobrazic jakie mam napuchniete

Z ciuszkami tez mialam problem, bo Mateusz jest "wysoki", ale chudziutki, wiec albo ciuszki byly za krotkie, ale szerokie, albo za duze, no ale jakos sobie dalam rade.Nie kupowalismy,bo z kazdym dniem maly "dorasta" to kolejnych pajacykow itp, a w szafach czeka stos ciuszkow

Brzuch mam juz PRAWIE taki jak przed ciaza. Bardzo szybko mi znika i dobrze, bo spodnie ciazowe sa juz o wiele za duze i spadaja mi z tylka, ale moje kochane biodrowki niestety jeszcze sa za male. No i nie chce tez, zeby spodnie draznily mi moj drugi usmiech, wiec najlepiej czuje sie w dresiakach

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Izka dopoki nie upewnisz sie, ze mala bedzie okazem zdrowia tz nie bedzie miala zadnych alergii itp to najlepiej kup np Bebiko HA czy inne hipoalergiczne mleka. Ponoc najlepsze i najsmaczniejsze jest Hipp. Ja kupilam Bebiko HA ze wzgledu na ogola dostepnosc w sklepach, ale pech chcial, ze akurat Bebiko jest gorzkie w smaku. Tz nie wiem czy kazde czy tylko to HA, bo lekarka tego nie sprecyzowala, ale na szczescie Mateusz wcina az mu sie uszy trzesa
Stary 2011-03-17, 17:46   #299
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Izka dopoki nie upewnisz sie, ze mala bedzie okazem zdrowia tz nie bedzie miala zadnych alergii itp to najlepiej kup np Bebiko HA czy inne hipoalergiczne mleka. Ponoc najlepsze i najsmaczniejsze jest Hipp. Ja kupilam Bebiko HA ze wzgledu na ogola dostepnosc w sklepach, ale pech chcial, ze akurat Bebiko jest gorzkie w smaku. Tz nie wiem czy kazde czy tylko to HA, bo lekarka tego nie sprecyzowala, ale na szczescie Mateusz wcina az mu sie uszy trzesa
ja raz spróbowałam Nutramigenu który pije mój siostrzeniec to myślałam, że zwymiotuję a on wcina je że szok

no ale tak myślę, że jak zacznę od takiego hipoalergicznego to się nie dowiem czy jest uczulona czy nie

właśnie myślałam ze względu na dostępność o Bebiko albo NAN

weszłam sobie na stronę Bebilonu i szukam info o melku dla noworodka a tam najpierw artykuł o karmieniu piersią a potem takie cuś
Uwaga!
Informacje dotyczące mlek początkowych są dostępne tylko na wyraźną prośbę Rodziców. Oświadczam, że chcę przeglądać informacje dotyczące mlek początkowych.

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-03-17 o 17:49
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 17:51   #300
wanilia83
Zadomowienie

ego ego kot większy od córki chociaż nie tak wielki jak wyszedł na zdjęciu

dziękujemy dziewczyny za miłe słowa

patrycja mi zostały jeszcze witaminy dla kobiet w ciąży i je biorę

iza
ja do tej pory nie kupiłam mleka, chociaż położna powiedziała żeby mieć na wszelki wypadek, muszę to naprawić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości