|
|
#301 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Intercyza
Intercyza wcale nie da Ci spokoju od darcia kotów w sądzie i poza nim, jak ktoś się uprze żeby zrobić z Twojego życia piekło, to je zrobi bez względu na ilość papierów, które podpiszesz przed ślubem i w trakcie trwania małżeństwa.
|
|
|
#302 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
A jak ojciec idzie do pracy to nadal ma kontakt z dzieckiem, ale zdecydowanie krótszy. Dziecko potrzebuje OBOJGA rodziców. Ale nie jest tak dobrze, że i ojciec i matka mogą siedzieć w domu z dzieckiem 24/7. Czasem któreś musi iść do pracy. I dzieje się to bez szkody dla dziecka, zaręczam.
To nie tak, że dziecko jest szczęśliwe tylko jak widzi matkę przez 24 godziny. A jak matki nie ma przez np. 10 godzin na dobę, to dziecko od razu jest nieszczęśliwe, ma problemy emocjonalne, jest niekochane i w ogóle... Cytat:
Bo 10 godzin jest w pracy, a potem zajmuje się domem i nie ma czasu na dziecko ![]() To nie jest tak... W czasie dnia dzieckiem i domem zajmuje się niepracujący rodzic, a jak ten pracujący wraca to on zajmuje się dzieckiem. A niepracujący (zarobkowo) wykonuje prace domowe, których nie zdążył wykonać w czasie dnia. I nie ma znaczenia czy pracującym rodzicem jest matka czy ojciec. Cytat:
Wiadomo, że dziecko nie musi przebywać z rodzicami 24/7 ![]() Cytat:
Ale dałam Ci bardzo dobrą odpowiedź: pracująca matka spędza poza domem dokładnie tyle samo czasu, ile w analogicznej sytuacji spędzałby pracujący ojciec.Przecież nie będę Ci opowiadać, że moja ciocia Wiesia pracuje, ile czasu zajmuje jej dojazd do pracy, ile czasu z tej pracy wraca Cytat:
Taka prawda, niestety. Sądy przyznają matkom opiekę nad dzieckiem, bo matka to matka i z definicji jest lepsza
|
|
|
#303 | |||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie zrozumiesz, bo inaczej postrzegamy świat i siebie. Ja wiem, że świata nie zmienię, ale mogę zmienić siebie i swoje postrzeganie świata. Moje szczęście zależy ode mnie. Twoje od innych ludzi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie ma znaczenie. Cytat:
Komfort bycia z nianią. Ładna nazwa. Tak się teraz nazywa wytłumaczenie tego, że kariera jest ważniejsza dla kobiety niż jej własne dziecko?A ile musi? To widocznie słabo uważałaś. Cytat:
Cytat:
Jak najbardziej zdrowe, bo ... matka to matka. Edytowane przez A kuku Czas edycji: 2011-05-11 o 13:57 |
|||||||||
|
|
|
|
#304 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
To powiedz mi, dlaczego nie?
Cytat:
Cytat:
Są zmienne, tak jak w pewnym okresie życia najważniejsze jest zadbać o wykształcenie, tak w innym najważniejsze jest znaleźć pracę, bo bez tego nie da się przeżyć. Dla niektórych najważniejsze całe życie było hobby, ale w pewnym momencie następuje zazwyczaj przewartościowanie i jest to całkiem naturalne. Cytat:
Nie, nie Twój interes mieszać się innym w ich układy, jeśli im tak dobrze, bo są sprzeczne z Twoimi wartościami i zasadami. Pomyśleć to sobie wiadomo, wszystko możesz, ale krytykować czy umniejszać, to niech Cię ręka boska broni Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesteś w błędzie. Liczy się jakość czasu, a nie ilość. Co masz do przedszkoli? I skąd porównanie do domu dziecka ![]() Jeśli byłoby tak, jak Ty mówisz, to duża większość kobiet to już po prostu patologia, bo raczyła wrócić do pracy i dziecko źle odchowa, a powinna siedzieć w chałupie. Szerzenie takich stereotypów, jak Twoje ojciec jest mniej ważny jak matka, on nigdy jej nie dorówna z góry skazuje Cię na słabszy kontakt z dzieckiem i umniejsza rolę ojca w domu. Cytat:
A co do drugiej części - no problemos, dajesz mi ignora i nie musisz się pocić nad odpowiedziami na moje pytania ![]() Cytat:
Cytat:
Ależ w czym chybiłam? Że pod tym względem jesteś podobny? No przecież jesteś. |
|||||||||
|
|
|
|
#305 | ||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak nie ojciec, to matka.Cytat:
![]() Zresztą, najfajniejszym i najlepszym sposobem wyrównania ilości czasu jaką dziecko spędza z każdym z rodziców, jest podzielenie się rodziców urlopem. Pół dawanego przez prawo czasu to matka spędza z dzieckiem, a pół ojciec. A potem rodzice razem wracają do pracy zawodowej ![]() Cytat:
![]() Pracująca matka nie opuszcza dziecka na 6 miesięcy. Czy na 2 lata. Ot, "opuszcza" dziecko na +/- 10 godzin. Z czego część z tych godzin dziecko jeszcze przesypia... A przez kilka godzin bawi się z tatą ![]() A potem matka wraca do domu i przez kilka godzin zajmuje się dzieckiem ![]() Cytat:
Czyli Twoim zdaniem jak ojciec idzie na 10 godzin do pracy, to po powrocie do domu zabiera się za obowiązki domowe i dalej nie ma czasu dla dziecka... Chyba, że jak ojciec wraca do domu to niczego nie robi, niech się matka domem zajmuje. A jak w analogicznej sytuacji matka wraca do domu, to niech ona do garów idzie. A tatuś dalej się będzie dzieckiem zajmował Cytat:
![]() Cytat:
Potem o podobnej godzinie wracają do domu i razem zajmują się dzieckiem. I nie ma potem problemów, że "ojca/matki prawie w domu nie ma". Bo rodzice są i to w tych samych godzinach. Razem się popołudniami i wieczorami zajmują dzieckiem ![]() Cytat:
Ciocia Wiesia wychodzi na tyle samo czasu do pracy, na ile wychodziłby wujek Kazek.Skoro ojciec może zostawić dziecko na x czasu, to i matka może w analogicznej sytuacji. Naprawdę nie rozumiem dlaczego tak umniejsza się rolę ojca w wychowaniu dziecka. Dlaczego ciągle się mówi tylko o tym, że dziecko potrzebuje miłości matki. Tak jakby miłość ojca była gorsza Cytat:
Mówiłam - dziecko potrzebuje OBOJGA rodziców. Poczytaj sobie o problemach emocjonalnych jakie mają dzieci wychowywane bez ojca, to zrozumiesz jak ważny jest ojciec
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama pracowała. I jakoś nie czuję się emocjonalnie "niedorobiona" przez to. Tyle, że kiedyś pracowało się do 15, a że mieszkaliśmy w małym mieście mama w domu była już koło15,15. Ja i moje rodzeństwo spędzaliśmy czas w żłobku i przedszkolu, gdzie mieliśmy styczność z innymi dziećmi a tym samym możliwość "socjalizacji" od lat najmłodszych. Wiadomo, smutno było jak mama musiała do tej pracy iść ale za to jaka radocha była jak przychodziła nas odebrać ![]() I fakt, że gdyby nie pracowała miałaby dla nas więcej czasu, i zgaduję, że różnice byłyby takie, że: 1. Obiad robiłaby codziennie 2 daniowy z deserem - ale ja jakoś nie płaczę z tego powodu,że tak nie było. Może dzięki temu mam ciągle extra figurę ![]() 2. Byłoby w domu bardziej posprzątane, częściej odkurzone itp - może gdyby tak było nie byłabym dziś taką bałaganiarą, ale to w sumie nie mój problem jak mi coś przeszkadza to w końcu potrafię się zebrać i zrobić.3. Byłaby z nami 24/7 i pewnie bym się cieszyła, ale z drugiej strony byłabym na pewno mniej samodzielna, mniej kontaktowa, a tak od małego miałam kontakt z innymi dziećmi a w domu jakieś obowiązki, mama mnie w niczym nie wyręczała, więc szybko musiałam się nauczyć rzeczy typu wiązanie sznurówek, zrobienie sobie kanapki, a póżniej innych, poważniejszych obowiązków. Generalnie nie uważam, żeby moja mama zrobiła źle, że pracowała. Zresztą, nie oszukujmy się, musiała. Bo tato nie dałby rady nas wszystkich utrzymać z jednej pensji. Nie uważam,żebym przez to miała jakieś braki emocjonalne itp. A wręcz przeciwnie, widzę pozytywne aspekty takiej sytuacji. I sama chciałabym wrócić do pracy po urodzeniu dziecka, ale nie tak od razu - chciałabym zostać z nim minimum rok w domu, jednak nie wiem czy będę mogła sobie na to pozwolić. Bo zwyczajnie mamy takie czasy, że nie da rady z jednej pensji wyżyć. Żałuję też tego, że obecnie praca od 7 do 15 jest praktycznie niemożliwa do znalezienia. Ja pracuję do 16,30 i w domu jestem najprędzej o 17 i niestety, ale na dzień dzisiejszy nie mam zielonego pojęcia co zrobię jak będę to dziecko miała. Ale na penwo nie zrezygnuję zupełnie z pracy, bo nie mogę sobie na to pozwolić. Ale mam w planach coś swojego, co mogłabym robić w domu. I mam nadzieję, że mi się to kiedyś uda. Tylko pewnie powiesz, że pracując w domu też upośledzę moje dziecko, bo nie poświęcę mu tego czasu w 100% ... p.s. Żeby nie było,że rodzice nie zapewnili mi nic więcej niż tradycyjną opiekę - rodzice poświęcali nam sporo swojego czasu wolnego - jeździliśmy na wycieczki, na działkę, tato uczył mnie grać w szachy, bryza itd,, mama nauczyła mnie szyć, robiliśmy razem dużo ciekawych rzeczy.
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2011-05-11 o 15:15 |
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i lepsze to niz jakby matka calkowicie oddala sie dziecku...bo dziecko predzej czy pozniej sie odnajdzie w spoleczenstwie a szkoda tez poswiecac te ladne pare lat na 100% czasu dla dziecka jak mozna wszystko ze soba pogodzic zreszta takie niemowle czy 2-3 letnie pamietac nie bedzie ze mamusia wiecej pracowala niz sie zajmowala
|
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie twierdzę,że matka musi zostac z dzieckiem ,ot -kwestia wyboru dwojga ludzi,ale nie mów,ze dopoki dziecko nie jest w stanie zapamietac mozna robic cokolwiek ![]() Psychika człowieka kształtuje sie od pierwszych dni.
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie mówię tu że mam coś przeciwko kobietom, które siedzą w domu z dziećmi - to jest ich wybór, jeśli rodzinę na to stać to jak najbardzije. Tylko jest ryzyko, że się takie dziecko "zachucha". Tak samo nie można zostawiać dziecka na cały dzień i zasuwać do 19 np. We wszystkim musi być jakiś rozsądek. (p.s. A kuku już mnie tak bardzo chyba nie lubi )
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2011-05-11 o 15:56 |
|
|
|
|
|
#310 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Dopiero koło drugiego roku życia kształtują się ośrodki Hipokampa. Także dopiero od mniej więcej drugiego roku życia dziecko zaczyna mieć pamięć deklaratywną (pamięć o emocji). Wcześniej ma tylko pamięć emocji. Pierwsze dwa lata są bardzo ważne, ale właśnie ze względu na emocje. Także w późniejszych latach dziecko nie będzie pamiętało, że matka wychodzi o 6.30 do pracy. Będzie pamiętało tylko emocje. Także jeżeli matka będzie pracowała, a tata będzie siedział w domu z dzieckiem i troskliwie się nim zajmował, nie powinno być problemów. Zwłaszcza, że po południu/wieczorem matka wróci z pracy i będzie się zajmowała dzieckiem
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-05-11 o 15:47 |
|
|
|
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie dziecko widzi tylko sam fakt ze mamy nie ma...ale nie umie zrozumiec po co i dlaczego a wtedy taka mama/tato/obydwoje pracuja na rodzine wiadome i wlasnie dobrze piszesz we wszystkim musi byc rozsadek . trzeba rowno podzielic czas na prace i na dziecko. lecz dla mnie wychowywanie nie mozna utozsamiac stricte ze zajmowaniem sie, mimo ze te dwa pojecia wystepuja razem, nigdy oddzielnie.---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
mialem wtedy 3 lata...ajjj w ogole lata 90 najlepiej wspominam
|
||
|
|
|
|
#312 | |||||||||||||||||||||||||||||
|
BAN stały
|
Chociażby dlatego, że na poparcie swojej tezy nie podałaś żadnego argumentu więc generalnie teza jest do kitu.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie zauważyłem. Cytat:
Chatul odpowiadała na kwestię, w której wyraźnie zaznaczyłem, żeby z patologiami nie wyjeżdżała, bo to wiem. Cytat:
Cytat:
Bo tam się tak przepytuje kandydatów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A moim zdaniem tak jest lepiej dla dziecka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez A kuku Czas edycji: 2011-05-11 o 16:04 |
|||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam wtedy chyba niecałe 2 lata.
|
|
|
#314 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ciekawe, że nie czułaś się w żłobku tak bezpiecznie jak z mamą? Może dla której z Was jest jakiś dowód na coś?
|
|
|
|
|
|
#315 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu się rozchodzi o coś zupełnie innego ...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
powiem Ci tak, ja będąc dzieckiem i tak uważałam,że ojciec za dużo chce z nami robić, ciągle coś wymyślał - a to narty, a to rowery, basen, nauka niemieckiego, wycieczki w góry itd. A ja wolałam zamknąć się w pokoju i coś tam sobie potworzyć w samotności ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 | ||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Gdyż?
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że w 10 godzin byś dał radę ![]() Chyba, że po prostu wolałbyś uciec do pracy zarobkowej, bo jest łatwiejsza od wychowania dziecka? I to o to chodzi? ![]() No to nie. Cytat:
Cytat:
Ale ojciec wcale nie zająłby się dzieckiem gorzej niż matka. Zwłaszcza, że rozmawiamy o normalnych, pełnych rodzinach. Wtedy matka wraca po południu czy wieczorem i domu, i zajmuje się dzieckiem. Także to dziecko normalnie ma matkę. Tyle, że ona nie zajmuje się nim od rana do popołudnia tylko od popołudnia do wieczora ![]() Cytat:
Która byłaby z dzieckiem tylko do południa. A potem rodzice razem zajmowaliby się dzieckiem ![]() Jak niania jest fajna, to w czym problem. Lepiej dla dziecka jak ma rodziców razem po południu, niż jak ma jednego na stałe, a drugiego wieczorami ledwie na chwilę. Cytat:
Cytat:
Mówiliśmy właśnie o wychowywaniu dzieci bez ojca. O sytuacji, w której rodzice się rozstają, a opieka nad dzieckiem zostaje przyznana matce. Nie ma co ukrywać, w rozbitej rodzinie dziecku jest trudniej. I nie ma co ukrywać - rodzic, któremu nie została przyznana opieka nad dzieckiem, staje się rodzicem mniej ważnym, bo mniej uczestniczącym w życiu dziecka. Bo widzi je rzadziej itd. Ale może nieprecyzyjnie się wyraziłam. Nie chodziło mi o wychowywanie dziecka zupełnie bez ojca, co z małym udziałem ojca ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() Znam ludzi, których matki wróciły do pracy szybko po porodzie. Znam ludzi, których matki pracowały dopiero jak dzieci poszły do przedszkola. Znam ludzi, których matki poszły do pracy dopiero jak dzieci poszły do szkoły. Znam ludzi, których matki nie pracują do dziś... I co? I nic. Naprawdę nie widzę żeby któraś grupa była pokrzywdzona. Pokrzywdzeni są tylko ci, których rodzice się nimi mało interesowali. A miłość, opiekę i zainteresowanie można dać niezależnie od tego, czy się pracuje czy nie... Nie mówimy przecież o pracoholizmie, o siedzeniu w pracy od 7 do 21. Tylko o 8godzinnym systemie pracy. A nie interesować się dzieckiem może nawet matka, która jest z nim w domu 24/7. Znam osobiście takie przypadki. Wtedy to jest dramat...
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czemu oczekujesz,że dziewczyny będą chciały Cię przekonać, rzucać dowodami. To,że dziecko kocha się najbardziej na świecie, nie oznacza, że tylko ono istnieje. Jeśli lubie ubierać się na zielono to nie znaczy,że będzie tak codziennie. Niech za dowód wystarczy to,że kobiety uciekają z domu do pracy bo chcą się realizować. Kobieta jest nie tylko matką i nie jest to jej jedyna funkcja. Ważne,żeby była szczęśliwa. Według Ciebie ojciec ma prawo zbierać to co najlepsze w opiece nad dzieckiem, zabawy, spacery a kobieta przez 8 h ma prać, sprzątać. Praca jest nie tylko źródłem dochodu, ale też daje satysfakcję. Jeśli będę miała córkę to właśnie przez pójście do pracy dam jej przykład,że nie musi (ale może jeśli zechce) zostać w domu i się nim zajmować. I nie zapominaj,że wielu mężczyzn też wiele osiągnęło dzięki kobietom, ich doradztwu (nie sprzątaniu i odciążaniu od obowiązków) a że kobiet wybitnych było mniej wynika jedynie,że miały trudniejszą drogę, aby się wybić z powodu patriarchatu |
|
|
|
|
|
#318 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#319 | ||||||||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dlatego, bo, ponieważ. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bliźniaczej. Cytat:
Cytat:
Oczywiście!!! Jeśli matka jest dobrą matką, to jest ogrom pozytywnych emocji i wrażeń: bezpieczeństwa, miłości, czułości, przekonania o własnej wartości, unikalności, wyjątkowości, etc. To potężna zaliczka na całe przyszłe życie!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Dla mężczyzny kobiety są tym, czym żagle dla żaglowca - nie popłynie bez nich." Jacques Chardonne |
||||||||||||||
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak już tu ktoś pisał - są matki siedzące z dzieckiem 24/7 w domu, ale oglądające w tym czasie seriale, plotkujące z sąsiadką, a dziecko niby z mamą a pozostawione same sobie .. tu nie ma reguły.
|
|
|
#321 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie od tego ucieka Dlatego lekarze, marynarze, żołnierze ,profesorowie,którzy wyjeżdżają na sympozja też nie powinni mieć dzieci? W takim przypadku dziecko zostaje bez ojca, albo ma ojca dorywczo ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Nie. Byłam na wykładzie o przestępczości. Kiedyś było tak samo, tylko nie było tv, więc się o tym nie wiedziało. Statystyki są odobne w różnych odstępach czasu (raz mniej, raz więcej- wtedy gdy kobiety nie podejmowały pracy) |
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko nie musi mieć 24/7 opieki matki, żeby nie odwalić głupoty. Jeśli ma równo pod sufitem to ma i koniec. I znowu mogę w sumie podać swój przykład - nie musiałam szukać na ulicy jakiegoś poklasku, nie musiałam tam szukać miłości, zrozumienia i nie wiem czego jeszcze, bo miałam to w domu. Tzw "ulica" (czyli w moim przypadku podwórko osiedlowe) była dla mnie placem zabaw a nie środowiskiem wychowawczym.
|
|
|
#324 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
To nie jest kwestia miejsca ani towarzystwa, tylko zaburzenia rytmu życia. Zaprzeczę. Kwestia nie w placówkach, tylko w pierdzielonym bezstresowym wychowaniu. I nie ma znaczenia czy rodzic pracuje czy nie.
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się jeszcze zastanawiam - A ku ku, do kiedy planujesz roztaczać taki parasol ochronnny nad dizieckiem w postaci 24/7 siedzącej z nim kobiety? Kiedy jest dla Ciebie odpowiedni czas, na odstawienie dziecka od mamy? Czy nie uważasz, że takie dziecko idąc do szkoły będzie bardziej przeżywało rozłąkę z matką niż takie, które jest przyzwyczajone,że mama czasem wychodzi? Czy taki nastolatek, który ma matkę 24/7 w domu da sobie radę sam na studiach? Kiedy w końcu można odpuścić?
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za off top ,ale KuKu-strasznie się czyta Twoje wypowiedzi, rozbijasz inne wypowiedzi na czynniki pierwsze i na każdą część odpowiadasz jednym, dwoma zdaniami:/I tak w każdym wątku.Nie lepiej potraktować to całościowo?
|
|
|
|
|
#327 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Marynarz jeśli pływa po pół roku to powinien się nad tym głęboko zastanowić, bo dziecko faktycznie chowa się bez ojca. Żołnierz niech sobie ma dzieci ile chce pod warunkiem, że nie jest pasjonatem misji w Iraku lub Afganistanie. Ale tu raczej chodzi o odpowiedzialność, o której nie można mówić jeśli każdego dnia ryzykuje się życiem i istnieje całkiem realna możliwość, że osieroci się to, co się narobiło. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
To kiedy mi wpojono te wartości, skoro wieczorem byłam taka śpiąca i zmęczona ??
Zaręczam, że żadne ufoludki mnie nie porwały ... A wartości mam takie, że nie raz ludzie patrzą na mnie jak na dziwoląga ... bo "wszyscy tak robią" to czemu ja uważam, że nie powinnam
|
|
#329 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() To co z tą intercyzą ?
|
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na szczęście swoje wspomnienia huśtawek, placów zabaw, robienia bazy w krzakach ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- I za to lubię wizaż ![]() Zdarza mi się czasem przeglądając stare wątki przeczytać 1 post a potem ostatni z ciekawości na czym się skończyło a tam oczywiście awantura na inny temat
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

po prostu jak kobieta jest zmija i zolza (badz facet chciwy i cwaniak) to bedzie darcie kotow w sadzie i poza nim. badziej tu o klocenie sie chodzilo mi

Bo 10 godzin jest w pracy, a potem zajmuje się domem i nie ma czasu na dziecko 

Komfort bycia z nianią. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ciocia Wiesia wychodzi na tyle samo czasu do pracy, na ile wychodziłby wujek Kazek.

mialem wtedy 3 lata...ajjj w ogole lata 90 najlepiej wspominam