![]() |
#301 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe dzieciaczki 2011:)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#303 |
Przyczajenie
|
mam pytanko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wsadziliśmy dziś małą do huśtawki, takiej domowej zawieszanej na haki. Całkiem zadowolona była - zawsze to jakaś atrakcja w te deszczowe dni, bo już sami nie wiemy co wymyślać. No bo ile można na dywanie leżeć i bawić się zabawkami... Aha, zauważyłam, że idą nam górne zęby. Widać już jeden biały paseczek ![]() ![]() Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-07-31 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
gratulacje ząbków! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#308 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
fajne to nosidełko tez się nad nim zastanawiałam ale chyba przepłaciłaś bo na allegro są po 100zł z przesyłką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
Magda_lenka ja tez jestem jestem "cycowa" i moj maly je dosyc czesto i mniejsze ilosci w porownaniu do dzieci karmionych mm. Czasami mam juz ochote zakonczyc laktacje, zas z drugiej strony wiem, ze bede tesknic za tym. I tak dlugo wytrzymalysmy....
![]() Majka co do nosidelka to nie pomoge - poniewaz nie mamy. Mojemu Tomkowi juz przebila sie druga dolna jedynka. Fajnie dziecko wyglada z 2 zabkami ![]() Dziewczyny kiedy ta pogoda sie wreszcie poprawi - juz mam dosc siedzenia z malym w domku.
![]() |
#310 |
Przyczajenie
|
Też mam już dość tej pogody
![]() Od wczoraj mama ma urlop i jest przy małej a ja siedzę i piszę pracę muszę ją wkońcu skończyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() U nas pogoda piękna ![]() ![]() Miszi, gratuluję kolejnego zęba. U nas pomału idą górne... Ja do września muszę przestać karmić piersią, przynajmniej w dzień. Jeju, jak ja nie chcę wracać do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
hejka dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj pierwszy raz od porodu zjadłam moje ukochane pierożki ![]() ![]() pozdrawiam Was serdecznie ![]()
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- chce je sprzedac za 70zł bo doliczam juz sobie przesyłke-kolor ma niebieski.jak chcesz to wstawie Ci zdjecie
![]() |
![]() |
#314 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
net mi sie zacina-co za koszmar...kurcze codziennie po troche czytam i nie moge zabrac sie za pisanie. majka podaje Ci link do mojego nosidełka http://tablica.pl/oferta/-sprzedam-n...ny-IDe1B1.html może masz kogoś znajomego kto szuka czegoś takiego? a teraz musze Wam napisac-wróciłam do pracy i stwierdzam-to jakis koszmar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzina jest w życiu oparciem-czymś co chroni...co daje siłę... Edytowane przez agnieszka0087 Czas edycji: 2011-08-03 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
Agnieszka lepiej idź do neurologa, oczywiście najpierw do pediatry po skierowanie. Lepiej dmuchać na zimne, mały skończył pół roczku i powinien już obracać się w każdą stronę. Może wystarczą rehabilitacje, ale lekarz na pewno powie Ci wszystko na ten temat. I nie histeryzujesz, to Twój największy skarb i martwisz się o niego. A co do opiekunki, bardzo dobrze trafiliście, z Twoich opowiadań wynika że ta pani jest świetną osobą.
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
Aguś, też uważam, że w sprawie tego obracania mogłabyś skonsultować się z lekarzem - może na początek po prostu wybierzcie się do pediatry?
Nie martw się o to raczkowanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Witam, czy można się przyłączyć?
Jestem mamą od 26. stycznia 2011, moja córka Ewa przyszła na świat przez cc, po masakrycznie długim porodzie, z 3 punktami Apgar (w 10. minucie - 7 punktów) i z zapaleniem płuc. Jak na razie jest zdrowa i rozwija się świetnie - widzę, że nieco później niż Wasze dzieci rozwija się ruchowo, ale jest bardzo silna, 3 razy w tygodniu jeździmy z nią na rehabilitację. Apetyt ma, jest ogólnie grzeczna i kochana ![]() Waży mniej, niż Wasze dzieciaki - ok. 7400 g, ale jest długa. Obecnie pewnie ma ok. 72 cm. Przy porodzie miała 3230 g i 52 cm ![]() Nie karmię piersią, mała pije Nutramigen 4x dziennie i obiadek słoiczkowy + owoce (też słoiczkowe). Planuję kupić jej dobrą, bezcukrową kaszkę i zastąpić jej jeden posiłek. Mleko pije z butelki (firma Lovi), a obiadki - normalnie, łyżeczką. Soczki i herbatki też pije z butelki, sama nie wiem, czy to czas, żeby uczyć ją z czegoś innego - nie trzyma na razie samodzielnie butelki ![]() I mamy dwie dolne jedynki! ![]() Pozdrawiam. P.s.: A propos glutenu, już go wprowadzamy od dłuższego czasu - najpierw była kaszka manna do obiadku, teraz dodajemy jej trochę kaszki Nestle "Zdrowy brzuszek" do mleka przed snem. Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2011-08-04 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Witaj asiuk
![]() fajnie że się dołączyłaś, będzie na weselej ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Asiuk, witaj
![]() Współczuję przeżyć związanych z porodem ![]() ![]() Spadam na spacerek, bo pogoda piękna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się kiszę w pracy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Przyczajenie
|
Agnieszka bardzo ładne nosidełko ale mojemu mężowi wzorek się nie podoba i uparł się na kolor czarny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
Jaasia bardzo dlugo wytrzymalas bez jedzenia pierozkow - ja do 4 miesiaca uwazalam co jadlam, a pozniej stopniowo zaczelam jesc wszystko (oprocz alkoholu oczywiscie )
Agnieszka fajnie, ze znalezliscie "taka" pania Ele, a tesciowa sie nie przejmuj - niech sie ugryzie... Mysle, ze dla swietego spokoju warto skonsultowac sie z lekarzem, zobaczycie co Wam powie. Moj maly tez jeszcze nie raczkuje, podnosi tylek do gory, ale mysle ze jeszcze troche mu brakuje. Siedziec tez jeszcze nie siedzi, mysle ze w odpowiednim czasie sam zacznie. Kazde dziecko rozwija sie inaczej, uwazam ze nie ma co panikowac i robic nic na sile... Witaj Asiuk. Moj Tomus wazy dokladnie tyle samo co Twoja Ewa i ma tyle samo dlugosci. Lekarz powiedzial, ze bardzo dobrze przybiera na wadze i nic mu nie brakuje, wiec nie martw sie, ze Ewa wazy mniej niz inne dzieci. Udanego wypoczynku w gorach. ![]()
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, Miszi
![]() ![]() Ja mam nosidło Babybjorn, ale nie wiem, jaki model - jest mocno używane, chyba po 4. dziecku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Coraz nas tu więcej...Mój Maik też jeszcze nie trzyma sobie sam butelki ale myślę ze chyba jeszcze ma czas
![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Hej, mieliśmy dziś udany dzień
![]() Przed południem zapakowałam małą do samochodu i pojechałam do koleżanki, która mieszka w sąsiedniej miejscowości. Kumpela ta ma 1,5 rocznego synka, śmiechu i zabawy było co niemiara. Moja córcia wprost uwielbia dzieci, kwiczała i machała tymi rączkami i nóżkami, że nie mogłam jej utrzymać ![]() ![]() ![]() Co do trzymania butelki, to moja trzyma sama za te uchwyty, ale butelka jest mała 150 ml ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
i u nas dziś udany dzień
![]() ![]() z samego rańca zapukał do nas kurier i przyniósł paczkę do Karolka ![]() ![]() później mały grill i mały był tak zmęczony że już dawno śpi ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Witam nową mamusie
![]() Agnieszka - moja mała na początku też obracała się tylko w jedną stronę, bo tak jej było łatwiej i chyba bardziej wolała. Teraz szaleje we wszystkie strony wiec może to tylko kwestia czasu, ale dla twojego spokoju wybierz się do lekarza. Moja mała nie tylko raczkuje, ale i się wspina gdzie tylko może ![]() ![]() wiem że dzieci się różnie rozwijają ale ja nie wiem czy to dobre dla jej kręgosłupa, że już tyle stoi :-/ ale w sumie to nie mam na to wpływu, bo ja jej nie ułatwiam wspinaczki. Poza tym to czekamy na ząbki, jak na razie to nic nie widać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mamy pierwszego ząbka,dolną lewą jedynkę-przebija sie dopiero ale juz ją czuc!!! NIESTETY-SUKIENKI NIE BĘDZIE-tż był pierwszy.... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.