|
|
#301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyścia '09 - nareszcie część XXVI!
Cytat:
chusteczki dla małego nawilżane 5 pak chleba, bułek, mięsa, dwa duże słoiki jabłek do szarlotki, generalnie wszystko i nic i 100zł poszłooo ![]() Cytat:
![]() Antek źle się czuje chyba przez to, że wczoraj zjadłam kilka szt winogron ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- zaczynam rok akademicki dopiero 29/30 października (!!!)
|
|
|
#302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o lekką dietę to jestem specjalistą Ty masz o tyle dobrze, że możesz duszone jeść a to już dużo więcej możliwości Ci daje ja polecam piersi z kurczaka pieczone w folii I polecam gotowanie na parze, ja kupiłam parowar i jestem mega zadowolona, obiad robi się szybko, nie muszę go pilnować no i wiem, że mi nie zaszkodzi O i ryby dużo jem, gotowana jest niezbyt smaczna, ale z pary bardzo mi smakuje ![]() A jak już kompletnie nie mam pomysłu na obiad to jem makaron z białym serem do tego trochę masła i cukru Cytat:
Wszystko będzie dobrze, przecież tyle już się znacie ![]() Cytat:
st kolacja ![]() ![]() Jejku, co tak późno??!! Kupiłam sobie spódniczkę a jutro idę do fryzjera..
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ucałuj Antosia od Cioci Vinki ![]() organizm, no własnie u nas nie ma zwyczaju podawania kolacji jak się zaprasza po obiedzie.. ale już wiem co zrobię będzie tort, czekoladowe miseczki z lodami i malinami, a do tego kupię winogrona i melona i podam tak o na stół do tego kawa/herbata/białe wino i powinno być dobrze
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Też muszę iść do fryzjera w końcu. Zbieram się od początku wakacji
|
|
|
|
#305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż teraz właśnie i tak nie mogę Ale już mam obiad, dziękujęCytat:
Teraz kupowałam leki, to mama za nie zapłaciła dużo 300 zł a jest ich wcale nie tak dużo.Cytat:
![]() Wiesz co, na pewno to będę robić Więc teraz jak nie mam innych możliwości to zrobię to co napisałaś. Super![]() Ale wytłumacz mi tylko jak makaron z białym serem masłem i cukrem? Kurczę, dziewczyny dzięki za pomoc
|
|
|
#306 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Uch, wrocilam ze spaceru, pojadłam i trza sie okrzesac
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Vinka, właśnie miałam pisać, żebyś skorzystala z ostatnich letnich owoców albo pierwszych jesiennych. Lekkie to i do deseru zawsze pasuje.
Cytat:
Ale bym zjadła... ![]() Antosiowi na pewno szybko przejdzie Cytat:
![]() Wróciłam od TŻta i rozłożyło mnie totalnie. Miałam jutro z koleżanką się spotkać, ale chyba zaproszę ją do siebie, bo nie chce mi się łazić po mieście, nawet nie mam cieplejszych ubrań tu, bo wszystko w Wawie... ![]() Mucha, nie martw się! Rodzice na pewno się polubią. |
||
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
inv, jedzenie gotowane na parze jest pyszne
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba w sobotę jakieś muffiny zrobię. Zjadłabym na pocieszenie
Chociaż jakoś wątpię, że poprawią mi humor
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym się nie denerwować, ale nie umiem
|
|
|
|
#311 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Mucha, ja się wszystkim denerwuję więc
![]() Sydunia, ja też bym zjadła, ale cakliem nie umiem nic robic slodiego. Tylko banalne ciastka
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Ale muffiny się prosto robi, bo tylko dodaje kolejne składniki i miesza, miesza, wykłada do papilotek i piecze. Nic więcej
|
|
|
|
#313 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wiem, ale ja nie mam wyczucia, chce dopiescic i zwykle wszystko mam spalone
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
bo przenosimy się z fabryki w inne miejsce i nie są remonty skończone jeszcze
w sumie to dobrze, Antek będzie trochę większy Miesiąc to bardzo dużo na takim etapie ![]() Cytat:
![]() Moja mama robi superpyszną szarlotkę a jeszcze lepszy sernik Chociaż dawno nie jadłam to pamiętam ![]() Antkowi już lepiej chyba hehucałowany ![]() Cytat:
|
|
|
#315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie ma czego się wstydzić! To jest mega proste Gotujesz normalnie makaron, tylko bez soli!! Biały ser, taki zwykły twaróg rozwalasz na talerzu widelcem i do tego dajesz ten makaron. To polewasz masłem (oryginalnie dajemy rozpuszczone na patelni czy w garnuszku, ale ja daję teraz zwykłe i czekam aż się samo rozpuści ) i trochę cukrem posypać do smaku! Mówię Ci, pycha ![]() Cytat:
Ale jest zdrowsze A ja zaraz idę do fryzjera
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Pierwszy raz słyszę o takiej potrawie xD To makaron zwykły długi? Może spróbuję to zrobić w tygodniu, ale nie wiem
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam właśnie z miasta, byłam na pobieraniu krwi i zrobiliśmy sobie z TŻtem mięsne zakupy, bo w Wawie pusta lodowka... A teraz muszę się brać za sprzątanie... Tak mi się nie chce |
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
nii
bo to bym robiła jakbym na kolacje zapraszała. Właśnie u mnie jest tak że się mówi że się zaprasza na kawę, albo na obiad, albo na kolacje właśnie. Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, była któraś z Was w komisji wyborczej? Ile można tam zarobic/jak długo to trwa/i o co chodzi z tym szkoleniem? bo ja będę
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale tutaj kucharskie tematy wypłynęły Trochę się w nich nie odnajduję, bo o ile jeść kocham to z gotowaniem różnie Vinka, u nas to jest ok. 130zł, z tego co wiem są dwie zmiany a w nocy wszyscy przychodzą na liczenie głosów. |
|
|
|
#320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam dzisiaj jechać do domu. No właśnie - miałam. Idziemy rano z TŻem do garażu a tam w tylnym kole flak TŻ zmienił koło i okazało się, że najechałam na jakąś małą śrubkę która wbiła mi się w oponę... (tiaa.. moje szczęście ), a jako że koło które miałam w zapasie nie było pewne ( jakiś czas temu schodziło mi z niego powietrze ) i pan w warsztacie stwierdził że mam już stare i zniszczone opony musiałam wydać ok 500 za nowe opony i ich montaż. Moje fundusze poszły ... w las ![]() Mam nadzieję że przed wieczorem dotrę jakoś do domu, bo przecież mam wizytę u gina, a to ostatni moment kiedy mogę przed studiami iśc.. Sorry, ale tak mnie to wszystko zestresowało i wkurzyło, że musiałam się wygadać... Dziewczyny, mam jeszcze takie pytanie. W niedzielę mam 1 urodziny chrześniaka. Ja nie miałam czasu, więc mama kupowała mi prezent. Mam dla niego coś w tym stylu tylko trochę mniejsze: http://www.target.com/p/Fisher-Price...e/-/A-11740599 tylko moje ma jeszcze przyciski, z których są różne dźwięki + jakieś ubranka. Myślicie, że to dobry prezent ? To jest taka dość bogata rodzinka i boje się, że chrzestny kupi coś wypasionego a mój przy tym licho wyjdzie i będzie, że kasy skąpie. Poradźcie
|
|
#321 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Moim zdaniem fajna rzecz, bo to jednak cwiczyy dziecku jakieś zdolnosci manualne
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Wiecie co, właśnie odgrzebałąm nasz maturalny wątek, w któym pisałysmy po maturze z polskiego jakie jesteśmy zszokowane Chłopami i tym, że był jakiś Bylica i miał córki, a tu zaręczyny, dzieci, studia...
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
A to na maturze byli Chłopi? Ja pamiętam tylko charakterystykę z Tadzia
![]() Szarość, moim zdaniem też ok. Wiadomo, że jesteś studentką więc nie zarabiasz kokosów
Edytowane przez balletoevs Czas edycji: 2011-09-16 o 12:37 |
|
|
|
#323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A makaron to najlepiej jakiś gruby świderki czy rurki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Szarość fajny prezent
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba zaraz przegrzebię ubrania. Dawno nie zaglądałam, co mam tutaj w szafach, a może akurat coś na jesień sobie zabiorę do Wawy... Przeraża mnie, że już się robi zimno i zaraz bedzie zima
|
|
|
|
|
#325 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Tak, pisałąm Chłopów i o stosunkach Bylicy z córkami!
(bez skojarzeń)Czytałąm chłopów w wakacje przed maturą i moja polonistka uznałą, że to nieprawda i do odpowiedzi wkułam streszczenie zeby miec swiety spokoj, stad moj wybor zeby pisac chlopów ![]() O i ze gotówka to nei wyraz potoczny.
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie martw się tym jak wypadniesz, każdy kupuje taki prezent na jaki go stać. Jesteś studentką, więc pewnie liczą się z tym, że masz trochę mniej pieniędzy, niż chrzestny . U mnie nigdy żadne z rodzeństwa nie robiło mi wyrzutów.
|
|
|
|
|
#327 |
|
Pani Buka
|
ciekawe czy ja kiedykolwiek zostanę czyjąś chrzestną
ale po mojej rodzinie widzę, że wybór takiej osoby to wcale nie jest prosta sprawa. u mnie w porządku - chrzestnym jest brat mamy, chrzestną żona brata taty widuję ich stosunkowo często, a moi rodzice mają z nimi bliskie kontakty. ale już moja siostra ma za chrzestnych osoby z trochę dalszej rodziny, których by pewnie na ulicy nie poznała... i lepiej by moi rodzice zrobili, jakby jej chrzestnymi zrobili swoich długoletnich przyjaciół - chociaż niespokrewnionych. moja mama też ma jednego chrześniaka w bliskiej rodzinie, a drugiego ja nigdy nie widziałam na oczy
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama bym miała problem z wyborem chrzestnych dla dziecka. Nie mam rodzeństwa, kuzynostwo też niewielkie - i kontakty raczej w najlepszym wypadku średnie. Odpada. Pozostaje mi przyjaciółka - 15 lat się znamy więc to chyba najbliższa i najbardziej zaufana osoba.
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję, że jak mój brat kiedyś będzie miał dziecko, to nie przyjdzie mu do głowy, że miałby ktokolwiek inny niż ja być chrzestną
Tak jak np. kompletnie mi nie zależy, żeby być świadkiem na jego ślubie, tak nie wyobrażam sobie, żebym miała nie zostać chrzestną
|
|
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie melon jest bez smaku
![]() Cytat:
![]() Tak mnie to ciekawi że będę musiała spróbować ![]() Cytat:
![]() I mam ewentualnie dwie osoby, bo albo kuzyn albo kuzynka (jeszcze o ile by mnie wybrali) Mają prawie po 30 lat, ale jakoś im się nie pali do małżeństwa i rodzicielstwa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

chusteczki dla małego nawilżane 5 pak
chleba, bułek, mięsa, dwa duże słoiki jabłek do szarlotki, generalnie wszystko i nic i 100zł poszłooo 
chyba przez to, że wczoraj zjadłam kilka szt winogron

st kolacja 

Ale bym zjadła...