Piękna sylewetka do wakacji - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 16:46   #301
ista89
Raczkowanie

Dot.: Piękna sylewetka do wakacji

Cytat:
Napisane przez fleur_deLys Pokaż wiadomość
Ista nie będzie klapy, ja już robiłam ten sernik nieraz i zawsze mi wychodzi; malin dodaję tak ok. szklanki, nie więcej i koniecznie rozmrożonych, i nic mi nie pływa, ale można dać dla świętego spokoju 2 budynie a nie jeden, wtedy się lepiej masa "scementuje"

co do świątecznych ciast, to ja też coś czuję, że niestety im ulegnę, za bardzo je lubię, a w końcu są tylko raz w roku Ale mam zamiar jeść je tylko rano i zaraz potem zasuwać na rower lub długi spacer szybkim krokiem, więc może w biodra nie pójdzie.

Obiad: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, 2 łyżkami greckiego jogurtu i 1 krm razowego chleba (cieniutką).

A mama mi wrednie robi smaka - kupiła ciasto drożdżowe z czarną porzeczką i ostentacyjnie postawiła na stole; Kiedyś byłam bardzo chuda i chyba się jej utrwaliło, że trzeba mnie tuczyć, bo zniknę; tyle, że już nie jestem chudzinką i naprawdę nie potrzebuję tuczenia Trudno być na diecie, kiedy wszyscy wokół starają się sabotować moje plany Na szczęście mam jeszcze tyci kawałek mojego sernika - zjem go na podwieczorek z kubkiem zielonej herbaty i będę się trzymać z daleka od kuchni.
Zawsze WYCHODZIŁ mi świetny jabłecznik. Do czasu... Siostra urodziła dziecko i chciałam jej zanieść coś słodkiego. Więc bardzo się starałam, aby ciasto było super. Nie wiem co się stało, ale podejrzewam, że z mąką coś było nie tak, bo mimo odpowiednich proporcji, cisto przelewało się przez palce. Więc dodałam mąki tyle, aby ulepić kulę. Po wyjęciu z piekarnika mogłam nim orzechy rozbijać, takie było twarde
Z sernikiem tak się nie uda więc co by się nie działo, zjem go ze smakiem

Niestety, rodzina to wróg numer jeden odchudzania. Nie dość, żę patrzą jak na ufo-ludka, to jeszcze komentarze, że w anoreksję wpadnę

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez S_Candall Pokaż wiadomość
Ista
Z tym łakomstwem z słodyczami to możemy sobie ręcę podać.Ja mogłabym żyć na samych słodyczach i to jest mój największy wróg w diecie.W Święta pewnie polegnę,nie pod względem jedzenia-tylko słodyczy
[/LEFT][/FONT][/LEFT][/FONT][/LEFT][/LEFT][/LEFT][/LEFT][/LEFT]
Nie raz sobie mówiłam, że gdyby słodycze odchudzały, byłabym najszczuplejszą osobą na świecie. Niestety, to tylko marzenia
Skoro już wiemy, że najprawdopodobniej słodkości zdominują nasze świąteczne menu, to może zacznijmy z tym walczyć Myślałam już sobie, aby tym razem jeść tylko jedno dziennie i dużo ruszać się na świeżym powietrzu. Co z tego wyjdzie nie wiem. Pocieszające jest przynajmniej to, że Wielkanoc jest znacznie krótsza niż Boże Narodzenie
ista89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 18:16   #302
primavery
Raczkowanie

cześc dziewczyny... jutro będzie 2 tygodnie jak się odchudzam.

Chyba coś schudłam ale czekam z ważeniem do poniedziałku tak jak piszecie

U nas tez pogoda do bani... nie chce mi się ćwiczyć za diabła. na dokładkę z nudów chce mi sie jeść.
Pójdę do kina ale boję się jak wytrzymam bez popcornu

Mój dzisiejszy jadłospis:
Ś - 2 kromki chlebka pełnoziarnistego z pomidorem i pastą ze słonecznika
II Ś - jabłko starte z otrębami
O - dziki ryz z warzywami
podw. - orzechy z rodzynkami
kol - drobiowe szaszłyki z brązowym ryżem
Wymiękłam i do tego zjadłam juz jabłko i gruszkę... nie wiem czy na tym uda mi się skonczyć
primavery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 19:24   #303
Adriennne
Raczkowanie

GG do Adriennne

primavery uda się. Krok po kroczku. Dobrze że to jabłko i gruszka a nie czekolada i paluszki.

Moje obawy co do Świąt są identyczne, zwłaszcza, że jestem głównym cukiernikiem w domu i wszystko piekę, w tym roku z 4 ciasta. I jak tu nie spróbować.

U mnie od wczoraj leje, a jest paskudnie, do tego mam mnóstwo rzeczy na głowie i choć staram się trzymać dietę jest trudno:

wczoraj zjadłam:
śniadanie ok 10 owsianka z jabłkiem
II śn/ obiad ok.14 duży talerz rożnych sałatek, większość z sosami :/
podwieczorek ok.18 jogurt + grahamka
kolacja 22 !!!! 3 kromki chleba żytniego bez drożdży z serkiem kanapkowym i jajkiem

poszłam spać 00.30 więc można uznać że zasada jedzenia 3h przed snem została zachowana. ćwiczeń: 0

natomiast dziś:
śniadania ok 8 owsianka (od dziś płatki owsiane górskie królują) z jabłkiem i rodzynkami
II śn ok.12 jogurt jogobella 8 zbóż + zwykła bułka którą kupiłam bo wyglądała jak grahamka ale niestety była tylko karmelizowana
obiad ok.16 spagetti z makaronem razowym
kolacja 21 - kubek mleka i duuuży kubek herbaty

dodatkowo między 12 a 19 podjadałam (ok.12) ciasteczka zbożowe LU GO musli, niby nie mają dużo kalorii (100g 404, 1 ciastko ma 12,5 g), ale jednak były

ćwiczenia: malowanie, a najpierw ścieranie dość dużego pokoju a jeszcze zrobię 8 minut ABS i to (zobaczę ile część dam radę) ->http://www.youtube.com/watch?v=Bfoek...eature=related

Miłego wieczoru

Edytowane przez Adriennne
Czas edycji: 2012-03-31 o 20:31
Adriennne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 20:05   #304
fleur_deLys
Raczkowanie

niestety, całodniowe szczucie mnie ciastem do spółki z PMS, podłą pogodą i drastycznie niskim poziomem cukru we krwi zdołały mnie pokonać
kolacja ok.18 była jeszcze zupełnie w porządku: jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i sałatką (sałata, pomidor, ogórek, kiełki etc. taki zestaw, jak wczoraj);
Lecz teraz mnie zmogło i pożarłam duży kawałek ciasta drożdżowego z porzeczkami i pomarańczą

Jestem taka zła na siebie, zwłaszcza, że a) jest wieczór b) nie ćwiczyłam ani dziś, ani wczoraj
Choćby jutro padało, idę na bardzoo długi marszobieg, albo na rower. muszę jakoś odpokutować, zwłaszcza, iż wiem, że ciężko mi schudnąć; Jak byłam kiedyś na mega dobrze ułożonej diecie i faktycznie jej przestrzegałam, a do tego ćwiczyłam bardzo dużo, to i tak spadek przez miesiąc na wadze był niewielki - jakieś 2 kg, choć obwody poleciały. A teraz choć już niby coś tam zrzuciłam, to obwody ani drgną, więc tym bardziej nie mogę sobie pobłażać
ach, żeby tak mieć apetyt na np. ogórki, a nie na słodycze
fleur_deLys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 20:21   #305
primavery
Raczkowanie

W związku z tym, że łażę po domu i szukam co tu zjeść poddałam się i w geście rozpaczy przypomniał mi się naprawdę świetny przepis na zapchanie żołądka mało kaloryczną a baaaaardzo zdrową sałatką:

- brokuł
- 2 jajka
- szczypior lub por
- jogurt naturalny
- pieprz/ ząbek czosnku
- duży pomidor
Brokuł gotujemy aldente, jajka na twardo resztę kroimy i do misy. Zalewamy jogurtem wymieszanym z pieprzem i można czosnek kto lubi

wychodzi tego dużo więc pokona najgorszy głód. czas przygotowania do 20 minut
Stary 2012-04-01, 05:39   #306
Mahdab
Zakorzenienie

Moja mama robiła swego czasu bardzo podobną sałatkę, tylko z kalafiorem zamiast brokuła ( i oczywiście majonezem )

Dziewczyny wracam do Was! Wyleczyłam się na tyle, że mogę już jeść w miarę normalnie. W poniedziałek się zważę, chociaż wiem, że jak nie utyłam to z pewnością nie schudłam. Za mało jadłam i z powodu bólu jak najrzadziej. Jeszcze nie mogłam otwierać ust, nawet na tyle, żeby widelec czy łyżkę włożyć Naprawdę nie dawałam rady, jakieś 3 dni nie jadłam prawie nic, jednego dnia na śniadanie tylko dałam radę wmusić pół jogurtu, a na obiad 3 kopytka! Jak już jadłam to starałam się coś kalorycznego, żeby nie paść. Szok po prostu. Sport też odpuściłam, bo przy takim cierpieniu wcale nie było mi to w głowie. Teraz jeszcze z powodu choroby nie odczuwam głodu, ale już wczoraj się starałam zjeść dietetycznie.

Cieszę się, że Wam przynajmniej idzie bardzo dobrze Mam nadzieję, że od teraz i mi nic nie zakłóci wracania do formy.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 08:14   #307
S_Candall
Raczkowanie

Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"

Mahdab
Współczuje Ci kochana Może coś tam Ci spadło-chodzi o wagę... Mogłaś kuipć sobie w aptece koktajle kaloryczne,bo teraz po takim nic jedzeniu Twój organizm będzie się bronił przed utratą wagi.Najlepiej wspomóc dietę większą ilością białka.
U mnie wczoraj spadła śnieg!!! Pobobno na Święta też ma byc taka pogoda???I jak tu nie siedzieć w domu i się nie objadać z nudów Gdyby było ładniej można by wyjść na jakiś spacer w celu spalenia nadmiaru kcal.a tak-nawet w domu nie będzie jak poćwiczyć,bo zawsze pełno ludzi.
Przyznam się bez bicia,że wczoraj pożarłam pół paczki Haribo-zabijcie mnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 10:52   #308
Tetrix
Rozeznanie

U mnie też padał śnieg, a nawet mały grad
Właśnie zaklepałam wakacje we Włoszech i aż mi słabo na myśl o pokazaniu się na plaży

Tetrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 13:20   #309
S_Candall
Raczkowanie

U mnie są zamiecie śnieżne więc o wyjściu na dwór nie ma mowy...
-jedynka,2xgraham z ogórkiem,serkiem i pomidorem.
-serniczek.
-filety i surówka.
-mały jogurt.
-jajko (bez żółtka),pomidor i 2 plastry fileta z kurczaka.
Stary 2012-04-01, 13:41   #310
Adelajda84
Wtajemniczenie

U mnie też śnieżyca na maksa.Byłam dziś pierwszy raz na vacu line-było super.Zjadłam a w zasadzie wypiłam rano duży kefir a po powrocie z siłki jogurt truskawkowy
Adelajda84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 16:56   #311
kselijka
Raczkowanie

U mnie dziś:
I omlet z 3 białek i 1 żółtka smażony na niewielkiej ilości masła + 3 łyżeczki maminiego dżemu porzeczkowego
II orzeszki nerkowca - zjadłam całą paczkę 160g
III 2 wafle ryżowe i kosta czekolady
IV miseczka (z 4 łyżki) kaszki mannej
V miseczka sałaty z tarta marchewka + 3 łyżki jogurtu naturalnego z pieprzem i czosnkiem

Jak widać - fantastycznie Mam tak podły nastój od paru dni, że nawet nie mam ochoty na ćwiczenia i wgl na nic co skutkuje (jak widac) brakiem diety

Chce mi sie płakać...

Chudniemy! ... 6-5-4-3-2-1-0

kselijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 17:21   #312
Dreamer9o
Rozeznanie

Hej dziewczyny, co to za smutki, jakaś taka ogólna rezygnacja, brak humoru co u niektórych? Nie podoba mi się to ! Po to tu jesteśmy, żeby się wspierać, więc ja tu chce Was troszkę chociaż zmotywować i podbudować
Otóż, grzeszkami się aż tak nie przejmujcie, jak już ktoś wcześniej napisał od tego od razu kilka kilo nam nie przybędzie. Oczywiście lepiej byłoby nie grzeszyć, ale czasami coś pysznego też nam się należy
Pamiętajcie, że się nie odchudzamy, tylko prowadzimy zdrowy tryb życia!
Co do ćwiczeń, wiadomo raz ma się lepszy, raz gorszy dzień, czasami leń dopadnie... ale mówi się trudno, jednak nie poddajemy się całkiem, tylko wracamy do ćwiczeń następnego dnia, a motywować musi nas myśl o lecie, że założymy sukienki, spodenki, spódniczki, STROJE KĄPIELOWE i chcemy być piękne i czuć się swobodnie.
Mamy czas do lata, więc spokojnie razem damy rade!
Dziewczyny bierzemy się w garść i dalej w drogę po upragnioną wagę/sylwetkę!

Powiedziałam ja, grzesząc wczoraj na imprezie piwem i nie tylko.
Ale jestem podbudowana, bo spotkałam mnóstwo znajomych, których nie widziałam jakiś czas i niby schudłam dopiero ok. 4kg, ale wczoraj się nasłuchałam jak ładnie wyglądam (musiałam się Wam pochwalić tą wspaniała dla mnie wiadomością )
Stary 2012-04-01, 18:03   #313
fleur_deLys
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, co to za smutki, jakaś taka ogólna rezygnacja, brak humoru co u niektórych? Nie podoba mi się to ! Po to tu jesteśmy, żeby się wspierać, więc ja tu chce Was troszkę chociaż zmotywować i podbudować
Otóż, grzeszkami się aż tak nie przejmujcie, jak już ktoś wcześniej napisał od tego od razu kilka kilo nam nie przybędzie. Oczywiście lepiej byłoby nie grzeszyć, ale czasami coś pysznego też nam się należy
Pamiętajcie, że się nie odchudzamy, tylko prowadzimy zdrowy tryb życia!
Co do ćwiczeń, wiadomo raz ma się lepszy, raz gorszy dzień, czasami leń dopadnie... ale mówi się trudno, jednak nie poddajemy się całkiem, tylko wracamy do ćwiczeń następnego dnia, a motywować musi nas myśl o lecie, że założymy sukienki, spodenki, spódniczki, STROJE KĄPIELOWE i chcemy być piękne i czuć się swobodnie.
Mamy czas do lata, więc spokojnie razem damy rade!
Dziewczyny bierzemy się w garść i dalej w drogę po upragnioną wagę/sylwetkę!

Powiedziałam ja, grzesząc wczoraj na imprezie piwem i nie tylko.
Ale jestem podbudowana, bo spotkałam mnóstwo znajomych, których nie widziałam jakiś czas i niby schudłam dopiero ok. 4kg, ale wczoraj się nasłuchałam jak ładnie wyglądam (musiałam się Wam pochwalić tą wspaniała dla mnie wiadomością )
Amen!! podpisuję się powyższym obiema rękami, zwłaszcza, że zależy mi na stałych zmianach nawyków żywieniowych - moja dieta ma być na całe życie, a nie na miesiąc! No i gratuluję Dreamer spadku wagi
Ogólne zniechęcenie możemy zwalić na pogodę, która nam wykręciła świński numer, lepiej żeby się poprawiła do świąt
Po wczorajszej wpadce, dziś się pilnuję: waga pokazała 58,6, ale nie wiem na ile to miarodajne, bo zbliża mi się tzw. period , a ponieważ termin wypada jutro, to nie wiem czy jest sens się jutro ważyć??

dzisiejsze menu:

śnd: musli z 3 łyżek otrębów pszennych, 3 łyżek płatków owsianych, połowy małego banana, 1 dużej truskawki (świeżej) z mlekiem (wyjątkowo 2% tłuszczu, bo mi chude "wyszło"); 1 tycia kromka chleba razowego z 1 łyżeczką masła orzechowego bez cukru i soli; kawa z mlekiem

lunch: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą i 2 łyżkami jogurtu greckiego
obiad: plaster pieczeni z chudego schabu; pieczarki, ogórek zielony, kiełki brokuł, sałata z jogurtem.
podwieczorek: wafel ryżowy posmarowany jogurtem i łyżeczką dżemu truskawkowego; slim coffe z mlekiem

S_Candall
nie liczę kalorii wcale - na wyczucie sernik kalorii dużo mieć nie może, bo po prostu nie zawiera nic tuczącego - za to ma dużo białka, co dla mnie jest ważniejsze niż jego wartość kaloryczna. No, ale wiadomo, że całego na raz lepiej nie jeść Jeśli użyjesz sera o 3-4 % tłuszczu, to naprawdę nie masz się czym przejmować. Na pewno od niego nie utyjesz. Ja go traktuję nie tyle jako deser, co jako wartościowy białkowy posiłek. Choć zaczynam powoli tęsknić do koktajli białkowych
fleur_deLys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 19:26   #314
ista89
Raczkowanie

Hej Dziewczyny

Tak jak wspomniała fleur_deLys, to pewnie przez pogodę ten zły nastrój i więcej dietetycznych grzeszków. Mnie również to nie ominęło. Na dodatek nie mam sprzymierzeńca w walce z kilogramami. Mój chłopak puka się w głowę, jak mówię mu, że źle się czuję w swoim ciele. Staram się wytłumaczyć mu, że chcę na stałe wprowadzić zdrowe nawyki żywienieowe tak aby mnie nie kusiło podjadanie. Ale on to ma jak widać w nosie. Wogóle zaczyna się już chyba wszystko sypać...
Dzisiaj z żalu zjadłam dwa gofry i czuję się taaaaaaka ciężka, aż się boję jutrzejszego ważenia

I śniadanie 7.15 - owsianka na mleku z bakaliami (pestki, orzechy, śliwki, żurawina), pokrzywa i zielona herbata, szklanka wody z cytryną
II śniadanie 10.10 - jajecznica z dwóch jaj z łososiem i szczypiorkiem + kromka razowca, jabłko
obiad 13.20 - sałata: sałata, pomarańcza, cztery orzechy włoskie, sezam, dwa plasterki żółtego sera, miód, oliwa, ocet, sok z cytryny
deser 14.00 - dwa gofry z łyżeczką dżemu malinowego, jabłko, zielona herbata
podwieczorek 17.00 - miksowany chudy twaróg z orzechami i łyżeczką oleju z pestek dyni
ok.19 - szklanka mleka z drożdżami
Stary 2012-04-01, 19:53   #315
Adriennne
Raczkowanie

GG do Adriennne

Hej dziewuszki, ja dziś nie wytrzymałam i wskoczyłam na wagę i załamka tylko 0,3 w dół, choć ważyłam się w ubraniu to będzie może 0,5 kg. A wcześniejszy wynik był taki ładny...

fleur_deLys, masz rację że chodzi o zmianę żywienia, więc nie możemy sobie całkowicie odmawiać dobrego jedzenia bo potem bach i dopadnie Nas głodomorra, więc ISTA nie przejmuj się(bardzo) tymi goframi.

Polecam ćwiczenia do których zamieściłam wczoraj link, wypróbowałam i te 5 część (coś ok.40 minut) nawet szybko minęło, a naprawdę można się zmachać świetny zamiennik jak na zewnątrz plucha i śnieg! w kwietniu!

dzisiejszy jadłospis:
śniadanie ok.10 - i kromka zwykłego chleba z kiełbasą i jajkiem i jedna tekturka z serkiem piątnica

II śn/obiad ok.14.30 - 4 lub 5 tekturek z serkiem kanapkowym figura i makrelą

podwieczorek/kolacja ok.18.30 - dużo sałatki: kapusta pekińska, marchewka, ogórek i kurczak

dodatkowo między 18 a 20.30 zjadłam 5 małych kromek z masłem pysznego chleba wieloziarnistego świeżo wyjętego z piekarnika (choć zrobił się zakalec

tak z 15 minut biegałam a zaraz zabieram się za te same co wczoraj ćwiczenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 22:00   #316
primavery
Raczkowanie

no i ja tez dzisiaj troszkę pogrzeszyłam... ale byliśmy u mamy na obiedzie

ś - parówka z 3 kromkami Vasa, ogórek zielony , serek
II ś - sałatka z brokuła z jajkiem i pomidorem
Ob - pieczona kaczka, marchew z groszkiem , rosół z makaronem [ połowa porcji}
podw - ciasto
kolacja - sushi [ 6 krążków]

teraz pomarańcza

Cytat:
Amen!! podpisuję się powyższym obiema rękami, zwłaszcza, że zależy mi na stałych zmianach nawyków żywieniowych - moja dieta ma być na całe życie, a nie na miesiąc!
fleur_deLys to dokładnie tak jak i mnie...tyle razy już chudłam po czym powoli wracałam do nadwagi, że teraz mam swoje przyrzexczenie , że to nie na miesiąc a stała zmiana nawyków żywieniowych- moje zdrowie najważniejsze

TURBO FIRE- DAJĘ RADĘ od 1 V
Stary 2012-04-02, 07:05   #317
fliegen
Raczkowanie

No, no, no.. widzę, że jak wrócę z uczelni to będę miała co czytać po weekendzie.

Ważenie - oj Taaaaak się cieszę... 60kg u mnie!
Stary 2012-04-02, 07:33   #318
S_Candall
Raczkowanie

U mnie wczoraj niestety po obiedzie pojawili się znajomi i zamiast dwóch ostatnich posiłków,wypiłam 2 lampki wina
Dzisija na wadze 50.6kg.
dziewczyny co porabiacie na co dzień?W jakim wieku jesteście???
Stary 2012-04-02, 08:09   #319
ista89
Raczkowanie

Cześć wszystkim

Wybaczcie dziewczyny, ale ja już z tą pogodą nie wyrabiam właśnie sypie u mnie grad...
S_Candall mamy tą samą wagę. U mnie dziś 50,6, ale cieszyć się z tego nie zamierzam, bo tydzień temu było 50,5. Podejrzewam, że teraz będzie 2-3 tygodnie zastoju zanim waga znowu ruszy. Nie umiem schudnąć poniżej 50kg będąc najedzona. Waga zacznie spadać dopiero jak będę niedojadać. Tak było przy moim ostatnim odchudzaniu. Wiem, że w tym tygodniu sobie nieźle pofolgowałam z podjadaniem, ale miałam nadzieję, że codzienne ćwiczenia jednak to przebiją. No ale cóż, walczymy dalej

Co do Twojego pytania S_Candall, mam 23 latka i jestem grafikiem komputerowym. Pracuję, ale jeszcze się uczę do czerwca

Dzisiejszy jadłospis:

I śniadanie 7.15 - owsianka na mleku z bakaliami (pestki, orzechy, śliwki, żurawina), kubek pokrzywy
II śniadanie 10.10 - kanapka z jajkiem, sałatą, odrobiną masła, pomidorem + pół pomarańczy
obiad 13.20 - sałata: sałata, cebula, ćwiartka pomidora, jajko, szynka, kilka oliwek,olej z pestek dyni, oliwa, ocet, kromka pieczywa
podwieczorek 17.00 - miksowany chudy twaróg z pomarańczą i odrobiną cynamonu
ok.19 - szklanka mleka z drożdżami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 08:13   #320
S_Candall
Raczkowanie

Ista
Ja jestem zadowolona,bo jeszcze niedawno było 3kg.więcej.Też będę miała ciężko zejść poniżej 50kg. Ile masz wzrostu?Ja będę bardziej się cieszyć z utraty cm.niż kg.bo moje biodra mnie dobijają
Stary 2012-04-02, 08:29   #321
ista89
Raczkowanie

Cytat:
Ista
Ja jestem zadowolona,bo jeszcze niedawno było 3kg.więcej.Też będę miała ciężko zejść poniżej 50kg. Ile masz wzrostu?Ja będę bardziej się cieszyć z utraty cm.niż kg.bo moje biodra mnie dobijają
Wzrost również mamy ten sam tj 162cm. Budowę chyba też mamy podobną. Je mam tendencję do otyłości brzusznej. Zawsze najwięcej zbiera mi się na brzuchu, pupie, udach no i boczki, boczki, boczki królują
A jak chudnę, to w pierwszej kolejności ramiona i piersi, niestety. Brzuch schodzi na samym końcu.
Masz rację, bardziej miarodajne jest mierzenie sobie obwodów, niż waga. Ta może być różna w zależności od dnia cyklu. Muszę się zaopatrzyć w centymetr krawiecki.
Stary 2012-04-02, 08:44   #322
primavery
Raczkowanie

ja dzisiaj zrobiłam ważenie i delikatnie mówiąc trochę się wściekłam.... tyle wyrzeczeń a ja raptem zrzuciłam z siebie 0,5 kg
I czemu?

Mam jedynie nadzieję , że to objaw zbliżającej się @. Wynika z tego , że powinnam zacząć się też mierzyć..ale ciągle nie chce mi się znaleźć metra taka właśnie ze mnie jest ciamcia.

tak czy inaczej moja waga UWAGA wynosi 83 kg

piszę to publicznie , żeby się przed Wami odsłonić możecie mnie bić.

ś - faszerowany pomidor kaszą kuskus z warzywami
II ś - koktail bananowo- wiśniowy na mleku sojowym
O - kurczak z fasolka szparagową i purre z groszku
Pod - deser truskawkowy
kol- - kotlety sojowe z warzywami

każda z tych porcji miesći mi się w garści.

TURBO FIRE- DAJĘ RADĘ od 1 V
Stary 2012-04-02, 09:32   #323
S_Candall
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ista89 Pokaż wiadomość
Wzrost również mamy ten sam tj 162cm. Budowę chyba też mamy podobną. Je mam tendencję do otyłości brzusznej. Zawsze najwięcej zbiera mi się na brzuchu, pupie, udach no i boczki, boczki, boczki królują
A jak chudnę, to w pierwszej kolejności ramiona i piersi, niestety. Brzuch schodzi na samym końcu.
Masz rację, bardziej miarodajne jest mierzenie sobie obwodów, niż waga. Ta może być różna w zależności od dnia cyklu. Muszę się zaopatrzyć w centymetr krawiecki.
Ja mam tendencję do tycia w pupie i udach Z brzuchem problemu nie mam,tylko te biodra.Figurę mam niefajną,bo między talią (62cm.) a biodrami (92cm.) Mam 30cm.różnicy
A jak chudnę to też niestety z ramion i biustu
Primavery
Wagą się nie sugeruj,tym bardziej jak jesteś przed @.Ja tydzień przed @ ważyłam prawie 3kg.więcej
Stary 2012-04-02, 09:43   #324
Andziussska
Raczkowanie

Hej dziewczyny;D jak tam co tam ja mam tydzien wolny ;D aż nie ma co robic;d ale umowilam sie z koloezanka i idziemy za godzine odebrac moje prawko i pozniej na miasto wiec z dala od jedzenia;D muszę się pochwalić ze cały tydzień waga pokazywała 61,8 a dziś aż nie wierzyłam wiec zważyłam się z 5 razy ale dalej było 61 !! wiec jestem szczęśliwa
Już wasze wagi wstawiłam do tabelki;d ... jak zwykle tabelka zostanie wstawiona około godziny 20 - 21 miłego dnia

obecna waga: 71,9..69..66..63..60 ..58..55???
I cel: 65 kg
II cel: 60 kg
III cel: 55 kg
Andziussska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 09:47   #325
ista89
Raczkowanie

Cytat:
[I]Ja mam tendencję do tycia w pupie i udach Z brzuchem problemu nie mam,tylko te biodra.Figurę mam niefajną,bo między talią (62cm.) a biodrami (92cm.) Mam 30cm.różnicy[LEFT]A jak chudnę to też niestety z ramion i biustu
To masz super wcięcie w tali Ja jestem klocek i tali praktycznie u mnie nie widać. Gdzieś czytałam, że najlepsze kobiecy wymiary są wtedy, gdy stosunek tali do bioder wynosi 0,7. Niestety nie mam czym się teraz zmierzyć, ale różnica między biodrami a talią jest u mnie niewielka
Stary 2012-04-02, 09:48   #326
Adriennne
Raczkowanie

GG do Adriennne

Dzień doberek

Moje dzisiejsze ważenie - 65,3. Czyli tylko 0,2 mniej, no ale też można uznać że jestem przed @ tzn. biorę anty i mój pseudo@ wypada w czwartek.

S_Candall ja mam 172 cm, 23 latka (w tym roku skończę) i studiuję prawo

Edytowane przez Adriennne
Czas edycji: 2012-04-02 o 10:04
Stary 2012-04-02, 10:55   #327
malinowa kate
BAN stały

Już po ćwiczeniach.
Wybieram się do sklepu po parę produktów bo wieczorkiem przyjeźdza mój D. i zaplanwałam, że zrobie kebaby. Ciekawę jak wyjdą.
Zastanawiam się tylko czy to nie jest spory grzeszek dla diety.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Aaa... zapomniałam napisac jak ważenie. Waga wskazała52,3.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez S_Candal-[COLOR="Black"
dziewczyny co porabiacie na co dzień?W jakim wieku jesteście???[/COLOR][/LEFT][/COLOR][/LEFT]
We wrześniu będzie 20 lat, na codzień straszny łasuch, uwielbiam gotować, próbować, zajadać;D Mniamu Wiem że to źle...walczę z tym
Uczę się i szukam pracy. Snuję plany wakacyjne
malinowa kate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 11:09   #328
S_Candall
Raczkowanie

Aj dziewczyny to Wy takie młode jesteście...
Ja z zawodu jestem fryzjerką,a douczony to tech.dentystyczny,teraz pracuje jako asystent stomatologa,a raczej na recepcji w gabinecie stom.od czasu do czasu farbuje,strzygę znajomych.Malinowa Kate
Ja dzisiaj jem obiad na mieście,kebaba z kury w cieście,ale bez ciasta...Nie wiem z jakiego Ty mięsa robisz i czy w bułce,czy na tortilli-będzie miał mniej kcal.
Stary 2012-04-02, 11:13   #329
Dreamer9o
Rozeznanie

Dzień dobry
U mnie dziś na wadze : 57 kg
Tak więc, nie jest źle. Szkoda, że to całe zrzucanie zbędnych kg tak długo trwa... Ale dobrze, że jesteście to przynajmniej nie poddam się
W tym tyg zamierzam bardziej przyłożyć się do ćwiczeń...

Cytat:
dziewczyny co porabiacie na co dzień?W jakim wieku jesteście???
Ja mam 22 lata, studiuję dwa kierunki dzienne. ogólnie to kocham moje życie staram się brać z niego jak najwięcej i cieszyć nawet najdrobniejszymi szczegółami. Uwielbiam podróżować obecnie studia nie pozwalają mi na zbyt częste wyjazdy, ale wiecznie kombinuję i coś tam się dzieję w tym moim życiu
Stary 2012-04-02, 11:29   #330
malinowa kate
BAN stały

Candall-- kebab w bułce, mięsko z kury... do swojego dam mięsko pieczone zamiast smażonego i mniej sosów i będzie git.
malinowa kate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości