![]() |
#301 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Piękna sylewetka do wakacji
Cytat:
![]() Z sernikiem tak się nie uda więc co by się nie działo, zjem go ze smakiem ![]() Niestety, rodzina to wróg numer jeden odchudzania. Nie dość, żę patrzą jak na ufo-ludka, to jeszcze komentarze, że w anoreksję wpadnę ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() Skoro już wiemy, że najprawdopodobniej słodkości zdominują nasze świąteczne menu, to może zacznijmy z tym walczyć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
cześc dziewczyny... jutro będzie 2 tygodnie jak się odchudzam.
Chyba coś schudłam ale czekam z ważeniem do poniedziałku tak jak piszecie ![]() U nas tez pogoda do bani... nie chce mi się ćwiczyć za diabła. na dokładkę z nudów chce mi sie jeść. Pójdę do kina ale boję się jak wytrzymam bez popcornu ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: Ś - 2 kromki chlebka pełnoziarnistego z pomidorem i pastą ze słonecznika II Ś - jabłko starte z otrębami O - dziki ryz z warzywami podw. - orzechy z rodzynkami kol - drobiowe szaszłyki z brązowym ryżem Wymiękłam i do tego zjadłam juz jabłko i gruszkę... nie wiem czy na tym uda mi się skonczyć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
primavery uda się. Krok po kroczku. Dobrze że to jabłko i gruszka a nie czekolada i paluszki.
Moje obawy co do Świąt są identyczne, zwłaszcza, że jestem głównym cukiernikiem w domu i wszystko piekę, w tym roku z 4 ciasta. I jak tu nie spróbować. U mnie od wczoraj leje, a jest paskudnie, do tego mam mnóstwo rzeczy na głowie i choć staram się trzymać dietę jest trudno: wczoraj zjadłam: śniadanie ok 10 owsianka z jabłkiem II śn/ obiad ok.14 duży talerz rożnych sałatek, większość z sosami :/ podwieczorek ok.18 jogurt + grahamka kolacja 22 !!!! 3 kromki chleba żytniego bez drożdży z serkiem kanapkowym i jajkiem poszłam spać 00.30 więc można uznać że zasada jedzenia 3h przed snem została zachowana. ćwiczeń: 0 natomiast dziś: śniadania ok 8 owsianka (od dziś płatki owsiane górskie królują) z jabłkiem i rodzynkami II śn ok.12 jogurt jogobella 8 zbóż + zwykła bułka którą kupiłam bo wyglądała jak grahamka ale niestety była tylko karmelizowana obiad ok.16 spagetti z makaronem razowym kolacja 21 - kubek mleka i duuuży kubek herbaty dodatkowo między 12 a 19 podjadałam (ok.12) ciasteczka zbożowe LU GO musli, niby nie mają dużo kalorii (100g 404, 1 ciastko ma 12,5 g), ale jednak były ![]() ćwiczenia: malowanie, a najpierw ścieranie dość dużego pokoju ![]() Miłego wieczoru ![]() Edytowane przez Adriennne Czas edycji: 2012-03-31 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
niestety, całodniowe szczucie mnie ciastem do spółki z PMS, podłą pogodą i drastycznie niskim poziomem cukru we krwi zdołały mnie pokonać
![]() kolacja ok.18 była jeszcze zupełnie w porządku: jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i sałatką (sałata, pomidor, ogórek, kiełki etc. taki zestaw, jak wczoraj); Lecz teraz mnie zmogło i pożarłam duży kawałek ciasta drożdżowego z porzeczkami i pomarańczą ![]() ![]() ![]() Jestem taka zła na siebie, zwłaszcza, że a) jest wieczór b) nie ćwiczyłam ani dziś, ani wczoraj ![]() Choćby jutro padało, idę na bardzoo długi marszobieg, albo na rower. muszę jakoś odpokutować ![]() ![]() ![]() ach, żeby tak mieć apetyt na np. ogórki, a nie na słodycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
W związku z tym, że łażę po domu i szukam co tu zjeść poddałam się i w geście rozpaczy przypomniał mi się naprawdę świetny przepis na zapchanie żołądka mało kaloryczną a baaaaardzo zdrową sałatką:
- brokuł - 2 jajka - szczypior lub por - jogurt naturalny - pieprz/ ząbek czosnku - duży pomidor Brokuł gotujemy aldente, jajka na twardo resztę kroimy i do misy. Zalewamy jogurtem wymieszanym z pieprzem i można czosnek kto lubi ![]() wychodzi tego dużo więc pokona najgorszy głód. czas przygotowania do 20 minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Moja mama robiła swego czasu bardzo podobną sałatkę, tylko z kalafiorem zamiast brokuła ( i oczywiście majonezem
![]() Dziewczyny wracam do Was! Wyleczyłam się na tyle, że mogę już jeść w miarę normalnie. W poniedziałek się zważę, chociaż wiem, że jak nie utyłam to z pewnością nie schudłam. Za mało jadłam i z powodu bólu jak najrzadziej. Jeszcze nie mogłam otwierać ust, nawet na tyle, żeby widelec czy łyżkę włożyć ![]() Cieszę się, że Wam przynajmniej idzie bardzo dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
Mahdab
Współczuje Ci kochana
![]() U mnie wczoraj spadła śnieg!!! ![]() ![]() Przyznam się bez bicia,że wczoraj pożarłam pół paczki Haribo-zabijcie mnie ![]()
![]() |
![]() |
#308 |
Rozeznanie
|
U mnie też padał śnieg, a nawet mały grad
![]() Właśnie zaklepałam wakacje we Włoszech i aż mi słabo na myśl o pokazaniu się na plaży ![]()
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
U mnie są zamiecie śnieżne
![]() -jedynka,2xgraham z ogórkiem,serkiem i pomidorem.
-serniczek. -filety i surówka. -mały jogurt. -jajko (bez żółtka),pomidor i 2 plastry fileta z kurczaka.
![]() |
![]() |
#310 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też śnieżyca na maksa.Byłam dziś pierwszy raz na vacu line-było super.Zjadłam a w zasadzie wypiłam rano duży kefir a po powrocie z siłki jogurt truskawkowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
U mnie dziś:
I omlet z 3 białek i 1 żółtka smażony na niewielkiej ilości masła + 3 łyżeczki maminiego dżemu porzeczkowego II orzeszki nerkowca - zjadłam całą paczkę 160g ![]() ![]() III 2 wafle ryżowe i kosta czekolady ![]() IV miseczka (z 4 łyżki) kaszki mannej V miseczka sałaty z tarta marchewka + 3 łyżki jogurtu naturalnego z pieprzem i czosnkiem Jak widać - fantastycznie ![]() ![]() ![]() ![]() Chce mi sie płakać... ![]() ![]()
![]() |
#312 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, co to za smutki, jakaś taka ogólna rezygnacja, brak humoru co u niektórych?
![]() ![]() Otóż, grzeszkami się aż tak nie przejmujcie, jak już ktoś wcześniej napisał od tego od razu kilka kilo nam nie przybędzie. Oczywiście lepiej byłoby nie grzeszyć, ale czasami coś pysznego też nam się należy ![]() Pamiętajcie, że się nie odchudzamy, tylko prowadzimy zdrowy tryb życia! ![]() Co do ćwiczeń, wiadomo raz ma się lepszy, raz gorszy dzień, czasami leń dopadnie... ale mówi się trudno, jednak nie poddajemy się całkiem, tylko wracamy do ćwiczeń następnego dnia, a motywować musi nas myśl o lecie, że założymy sukienki, spodenki, spódniczki, STROJE KĄPIELOWE i chcemy być piękne i czuć się swobodnie. Mamy czas do lata, więc spokojnie razem damy rade! Dziewczyny bierzemy się w garść i dalej w drogę po upragnioną wagę/sylwetkę! ![]() Powiedziałam ja, grzesząc wczoraj na imprezie piwem i nie tylko. ![]() Ale jestem podbudowana, bo spotkałam mnóstwo znajomych, których nie widziałam jakiś czas i niby schudłam dopiero ok. 4kg, ale wczoraj się nasłuchałam jak ładnie wyglądam ![]() ![]()
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólne zniechęcenie możemy zwalić na pogodę, która nam wykręciła świński numer ![]() ![]() Po wczorajszej wpadce, dziś się pilnuję: waga pokazała 58,6, ale nie wiem na ile to miarodajne, bo zbliża mi się tzw. period ![]() dzisiejsze menu: śnd: musli z 3 łyżek otrębów pszennych, 3 łyżek płatków owsianych, połowy małego banana, 1 dużej truskawki (świeżej ![]() lunch: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą i 2 łyżkami jogurtu greckiego obiad: plaster pieczeni z chudego schabu; pieczarki, ogórek zielony, kiełki brokuł, sałata z jogurtem. podwieczorek: wafel ryżowy posmarowany jogurtem i łyżeczką dżemu truskawkowego; slim coffe z mlekiem S_Candall nie liczę kalorii wcale - na wyczucie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Tak jak wspomniała fleur_deLys, to pewnie przez pogodę ten zły nastrój i więcej dietetycznych grzeszków. Mnie również to nie ominęło. Na dodatek nie mam sprzymierzeńca w walce z kilogramami. Mój chłopak puka się w głowę, jak mówię mu, że źle się czuję w swoim ciele. Staram się wytłumaczyć mu, że chcę na stałe wprowadzić zdrowe nawyki żywienieowe tak aby mnie nie kusiło podjadanie. Ale on to ma jak widać w nosie. Wogóle zaczyna się już chyba wszystko sypać... Dzisiaj z żalu zjadłam dwa gofry i czuję się taaaaaaka ciężka, aż się boję jutrzejszego ważenia ![]() I śniadanie 7.15 - owsianka na mleku z bakaliami (pestki, orzechy, śliwki, żurawina), pokrzywa i zielona herbata, szklanka wody z cytryną II śniadanie 10.10 - jajecznica z dwóch jaj z łososiem i szczypiorkiem + kromka razowca, jabłko obiad 13.20 - sałata: sałata, pomarańcza, cztery orzechy włoskie, sezam, dwa plasterki żółtego sera, miód, oliwa, ocet, sok z cytryny deser 14.00 - dwa gofry z łyżeczką dżemu malinowego, jabłko, zielona herbata podwieczorek 17.00 - miksowany chudy twaróg z orzechami i łyżeczką oleju z pestek dyni ok.19 - szklanka mleka z drożdżami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki, ja dziś nie wytrzymałam i wskoczyłam na wagę i załamka tylko 0,3 w dół, choć ważyłam się w ubraniu to będzie może 0,5 kg. A wcześniejszy wynik był taki ładny...
fleur_deLys, masz rację że chodzi o zmianę żywienia, więc nie możemy sobie całkowicie odmawiać dobrego jedzenia bo potem bach i dopadnie Nas głodomorra, więc ISTA nie przejmuj się(bardzo) tymi goframi. Polecam ćwiczenia do których zamieściłam wczoraj link, wypróbowałam i te 5 część (coś ok.40 minut) nawet szybko minęło, a naprawdę można się zmachać ![]() dzisiejszy jadłospis: śniadanie ok.10 - i kromka zwykłego ![]() II śn/obiad ok.14.30 - 4 lub 5 tekturek z serkiem kanapkowym figura i makrelą podwieczorek/kolacja ok.18.30 - dużo sałatki: kapusta pekińska, marchewka, ogórek i kurczak dodatkowo między 18 a 20.30 zjadłam 5 małych kromek z masłem pysznego chleba wieloziarnistego świeżo wyjętego z piekarnika (choć zrobił się zakalec ![]() tak z 15 minut biegałam a zaraz zabieram się za te same co wczoraj ćwiczenia |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Raczkowanie
|
no i ja tez dzisiaj troszkę pogrzeszyłam... ale byliśmy u mamy na obiedzie
![]() ś - parówka z 3 kromkami Vasa, ogórek zielony , serek II ś - sałatka z brokuła z jajkiem i pomidorem Ob - pieczona kaczka, marchew z groszkiem , rosół z makaronem [ połowa porcji} podw - ciasto ![]() kolacja - sushi [ 6 krążków] teraz pomarańcza Cytat:
![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
No, no, no.. widzę, że jak wrócę z uczelni to będę miała co czytać po weekendzie.
Ważenie - oj ![]()
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
U mnie wczoraj niestety po obiedzie pojawili się znajomi i zamiast dwóch ostatnich posiłków,wypiłam 2 lampki wina
![]() Dzisija na wadze 50.6kg.
dziewczyny co porabiacie na co dzień?W jakim wieku jesteście???
![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() Wybaczcie dziewczyny, ale ja już z tą pogodą nie wyrabiam ![]() S_Candall mamy tą samą wagę. U mnie dziś 50,6, ale cieszyć się z tego nie zamierzam, bo tydzień temu było 50,5. Podejrzewam, że teraz będzie 2-3 tygodnie zastoju zanim waga znowu ruszy. Nie umiem schudnąć poniżej 50kg będąc najedzona. Waga zacznie spadać dopiero jak będę niedojadać. Tak było przy moim ostatnim odchudzaniu. Wiem, że w tym tygodniu sobie nieźle pofolgowałam z podjadaniem, ale miałam nadzieję, że codzienne ćwiczenia jednak to przebiją. No ale cóż, walczymy dalej ![]() Co do Twojego pytania S_Candall, mam 23 latka ![]() ![]() Dzisiejszy jadłospis: I śniadanie 7.15 - owsianka na mleku z bakaliami (pestki, orzechy, śliwki, żurawina), kubek pokrzywy II śniadanie 10.10 - kanapka z jajkiem, sałatą, odrobiną masła, pomidorem + pół pomarańczy obiad 13.20 - sałata: sałata, cebula, ćwiartka pomidora, jajko, szynka, kilka oliwek,olej z pestek dyni, oliwa, ocet, kromka pieczywa podwieczorek 17.00 - miksowany chudy twaróg z pomarańczą i odrobiną cynamonu ok.19 - szklanka mleka z drożdżami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Ista
Ja jestem zadowolona,bo jeszcze niedawno było 3kg.więcej.Też będę miała ciężko zejść poniżej 50kg.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#321 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak chudnę, to w pierwszej kolejności ramiona i piersi, niestety. Brzuch schodzi na samym końcu. Masz rację, bardziej miarodajne jest mierzenie sobie obwodów, niż waga. Ta może być różna w zależności od dnia cyklu. Muszę się zaopatrzyć w centymetr krawiecki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zrobiłam ważenie i delikatnie mówiąc trochę się wściekłam.... tyle wyrzeczeń a ja raptem zrzuciłam z siebie 0,5 kg
![]() I czemu ![]() Mam jedynie nadzieję , że to objaw zbliżającej się @. Wynika z tego , że powinnam zacząć się też mierzyć..ale ciągle nie chce mi się znaleźć metra ![]() tak czy inaczej moja waga UWAGA wynosi 83 kg ![]() piszę to publicznie , żeby się przed Wami odsłonić ![]() ś - faszerowany pomidor kaszą kuskus z warzywami II ś - koktail bananowo- wiśniowy na mleku sojowym O - kurczak z fasolka szparagową i purre z groszku Pod - deser truskawkowy kol- - kotlety sojowe z warzywami każda z tych porcji miesći mi się w garści.
![]() |
#323 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak chudnę to też niestety z ramion i biustu
Primavery Wagą się nie sugeruj,tym bardziej jak jesteś przed @.Ja tydzień przed @ ważyłam prawie 3kg.więcej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny;D jak tam co tam
![]() ![]() ![]() ![]() Już wasze wagi wstawiłam do tabelki;d ... jak zwykle tabelka zostanie wstawiona około godziny 20 - 21 ![]()
![]() |
#325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Moje dzisiejsze ważenie - 65,3. Czyli tylko 0,2 mniej, no ale też można uznać że jestem przed @ tzn. biorę anty i mój pseudo@ wypada w czwartek. S_Candall ja mam 172 cm, 23 latka (w tym roku skończę) i studiuję prawo ![]() Edytowane przez Adriennne Czas edycji: 2012-04-02 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
BAN stały
|
Już po ćwiczeniach.
Wybieram się do sklepu po parę produktów bo wieczorkiem przyjeźdza mój D. i zaplanwałam, że zrobie kebaby ![]() ![]() Zastanawiam się tylko czy to nie jest spory grzeszek dla diety. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Aaa... zapomniałam napisac jak ważenie. Waga wskazała52,3 ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Uczę się i szukam pracy. Snuję plany wakacyjne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Aj dziewczyny to Wy takie młode jesteście...
Ja z zawodu jestem fryzjerką,a douczony to tech.dentystyczny,teraz pracuje jako asystent stomatologa,a raczej na recepcji w gabinecie stom.od czasu do czasu farbuje,strzygę znajomych.Malinowa Kate
Ja dzisiaj jem obiad na mieście,kebaba z kury w cieście,ale bez ciasta...Nie wiem z jakiego Ty mięsa robisz i czy w bułce,czy na tortilli-będzie miał mniej kcal.
![]() |
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dziś na wadze : 57 kg Tak więc, nie jest źle. Szkoda, że to całe zrzucanie zbędnych kg tak długo trwa... Ale dobrze, że jesteście to przynajmniej nie poddam się ![]() W tym tyg zamierzam bardziej przyłożyć się do ćwiczeń... ![]() Ja mam 22 lata, studiuję dwa kierunki dzienne. ogólnie to kocham moje życie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#330 |
BAN stały
|
Candall-- kebab w bułce, mięsko z kury... do swojego dam mięsko pieczone zamiast smażonego i mniej sosów i będzie git.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.