30,40 plus od A do Z cz.2 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 23:41   #301
Michell72
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2

Tig daj fotkę pliss,ojej kocurek..Kama znam rozterki,kłade sie z tym na gore tylko(nakladka)obie wywołują odruch wymiotny,wiec -góraa rano przeklinam zapał..boli....wolę tez po stokroc nakłuwanie i inne cuda wianki..wybielanie -niewdzięczne i bolesne...szczoteczki
CURAPROX polecam...uzywam i lubię...oj spróbuj słomki,spróbuj-będzie zaraz po amerykancu-zobaczysz,nie za słodkie,z nutką dekadencji przygryzania -pomiędzyi 3,50 paczka..mniam...Tig pokaz kociaka..jezu jakbym chciała no...................

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

jak warto Abis ..1500 za jednen zabieg-zafirro zapłacilam ..wariatka o....a to wysmuklenie i zaznaczenie kosci policzkowych trafia w moje gusta..patrz i opisuj efekty..faktycznie widac kosci policzkowe juz??

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

wspaniały jest do dupy nawet nie...hi hi..wydałam bez zalu..poszedł sobie w swiat..wspaniały...
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 00:04   #302
Tigerr
Zadomowienie

Miszuś , fotki za dwa , trzy dni ..
Kicia zestresowana okropnie
Wyciągnęłam ją na siłę , z transporterka , coby obejrzeć .
Zajrzałam w uszy ....... Masakra Świerzb nigdy nie leczony , zastygnięty , aż uszy pokrwawione .....Leki na świerzb mam oczywiście , ale nie wolno , bo karmi Wyczyściłam uszka biedulce , poszło mi pół buteleczki świeżo otwartego skwalanu ... Uszy czyści się olejem z dyni , ale nie mam , więc w ruch poszedł własnie skwalan z BU...
A kicia ma niebieskie oczy
Wygląda tak tylko ma futerko nie kremowe , tylko jasnoczekoladowe)

http://kicia.waw.pl/tha021.htm
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 02:17   #303
Tigerr
Zadomowienie

Kocham przesilenie wiosenne ....
Cały dzien ból głowy i fatalne samopoczucie , a teraz bezsenność .......
Wrrrrrrrrrrrrrrrrr....:pa la:
Stary 2012-03-28, 07:43   #304
xnika
Rozeznanie

Witam no i niestety idę do lekarza, wczoraj wieczorem (mimo Gripexu) temperaturę miałam 38,9 a rano zaraz po przebudzeniu 37,9. Do mojej dyrektorki już zadzwoniłam że do końca tyg prawdopodobnie będę miała L4.

Dodatkowo zaczyna mnie kaszel męczyć i to taki brzydki.

Ogólnie czuje się fatalnie, nawet jak ktoś by mi powiedział że bierze mnie na zakupy i będzie za wszystko płacił to nie mam siły ani ochoty.

Czytając wasze wpisy, ciesze się z jednego, że mam aktualnie wszystkie ząbki zdrowe

A tak na marginesie odnośnie AnneMarie Boerlind, przesyłka na stronie z Douglasa teraz tylko 6,50 więc warto zamówić jej kosmetyki.
xnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 07:47   #305
Absit
Zadomowienie

biedna Tig

ja w druga strone..chodze szybciej spac....

wstalam podpuchnieta dzisiaj i mam twarde poliki ale tak podobno ma byc ( ze niby twarde beda ok 2 tyg) ok 2 tygodni sie ten koktajl wchlania i w tym czasie nalezy pic jak najwiecej wody bo kwas hialuronowy wiaze sie z woda

ale ze za oknem sloneczko to juz mi sie humor poprawia

kawa??
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:27   #306
Michell72
Zakorzenienie

o bozesz chce kotka..chociaz łaczenie z kocurkiem to dobry pomysł jak kotke mam w domu?????Abi dostałas paczkę????siedze uziemiona na sklepie 8 godz ,jedna pracownica chora,druga ma jutro jakis spadek wiec jutro przydałoby sie klonowanieKawa dziewuszki???

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Abi opisz mi dokładnie..polika Ci sie wyszczuplą i zaznacza kosci bardziej tak?a przy okazji ujędrnisz sie i pozbędziesz bruzd...a czoło i pod oczami ?tam tez miałas coś wstrzykiwane:cm ok:
Stary 2012-03-28, 09:33   #307
Tigerr
Zadomowienie

Kawa .....

Xnika, kuruj się i zdrowiej !!!

U mnie niestety pogoda bez zmian; szaro-buro, wiatr i zimno ....
no i głowa boli oczywiście .....

Ja chcę na Teneryfęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęeee

Abiś , co tam , troszkę podpuchnięta .... ale jakie efekty będą ....

Lapi, jak tam jelitka ?

Beti , kupiłaś tę piękną tytkę ?

Dziś już mi się nie uda , tak jak wczoraj byczyć w domu , więc idę olej z głowy zmyć i ruszam w miasto .....Ale mi się nie chceeeeeeeeeeeeeeeee

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 09:53   #308
201608151053
Konto usunięte

A nie kupiłam torebki, oczywiście
Stwierdziła, ze za tę cenę mogę mieć skórzaną bardziej uniwersalna, na każdą porę roku...A ten teraz jest modny, a za chwilę przestanie. Nie to, żebym zwracała na to uwagę specjalnie, bo nie zwracam...
Poza tym w szafie leży z 10 sztuk na sezon wiosenno-letni...
I mam na oku dwie aukcje torebkowe na Allegro
Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość
U mnie niestety pogoda bez zmian; szaro-buro, wiatr i zimno ....no i głowa boli oczywiście .....
Wysyłam Ci dolnośląskie slońce, u nas jeszcze pięknie, od jutra paskudna pogoda ponoć wraca

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2012-03-28 o 10:02
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:02   #309
Tigerr
Zadomowienie

No właśnie....skórzane torebki są niestety drogie ....
Ale ta była/ jest naprawdę śliczna.... A ten kolor nosi się już od jakiegoś czasu i pewnie jeszcze długo będzie się nosić ...
Ja także nowe torebki kupuję nieskórzane , ze względu na cenę ...
Ta moja ostatnia ze Stradivariusa jest wyjątkowo marnego gatunku , ale i tak ją lubię ...
Beti , wyciągaj torebki z szafy i po kolei noś ...

A mnie potrzebne camelowe buty wiosenne , najlepiej na obcasiku ....

Kicia nadal nie je ...
Jak do popołudnia się nie zmieni będę karmić strzykawką na siłę ....
Stary 2012-03-28, 10:10   #310
Catherine1980
Rozeznanie

Oj wy moje choróbki. Herbatka z miodem - któras chętna?

Jak mnie kiedyś wzięło na zakup kota to ała - rodzina mi siłą wybijała z mózgownicy że w mieszkaniu to bez sensu.

Tez poszalałam i jak co roku na wiosne nowa torebka batyckiego.

http://allegro.pl/nowa-torebka-batycki-i2215774394.html
taka malutka

Edytowane przez Catherine1980
Czas edycji: 2012-03-28 o 10:12
Catherine1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:13   #311
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie....skórzane torebki są niestety drogie ....
Ale ta była/ jest naprawdę śliczna.... A ten kolor nosi się już od jakiegoś czasu i pewnie jeszcze długo będzie się nosić ...
Ja także nowe torebki kupuję nieskórzane , ze względu na cenę ...
Beti , wyciągaj torebki z szafy i po kolei noś ...

A mnie potrzebne camelowe buty wiosenne , najlepiej na obcasiku ...
Zawsze mogę ją zamowić raz jeszcze
Co do butów, postanowiłam, że w tym roku donaszam i kupuję tylko baleriny na lato, bo sandałów nie używam, wyłącznie kryte obuwie noszę. Ale wszystkie posiadane buty, mniej lub bardziej używane, załatwiły mi stopy Mam po dwa plastry na piętach i zmywanie wieczorem tego kleju doprowadza mnie do szału I nawet gdybym chciała się złamać i kupić coś nowego przez zmasakrowane stopy nawet nie mogę zmierzyć
A, latałam ostatnio po sklepach szukając jakiś jasnych spodni/bluzek. Wróciłam z czarnymicygaretka mi, chociaż obiecałam sobie w stronę czerni nawet nie patrzećAle były przecenione i w dobrym gatunku, i nie muszę ich skracać, więc uznałam, że zakup przydatny...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 10:16   #312
Catherine1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
Zawsze mogę ją zamowić raz jeszcze
Co do butów, postanowiłam, że w tym roku donaszam i kupuję tylko baleriny na lato, bo sandałów nie używam, wyłącznie kryte obuwie noszę. Ale wszystkie posiadane buty, mniej lub bardziej używane, załatwiły mi stopy Mam po dwa plastry na piętach i zmywanie wieczorem tego kleju doprowadza mnie do szału I nawet gdybym chciała się złamać i kupić coś nowego przez zmasakrowane stopy nawet nie mogę zmierzyć
A, latałam ostatnio po sklepach szukając jakiś jasnych spodni/bluzek. Wróciłam z czarnymicygaretka mi, chociaż obiecałam sobie w stronę czerni nawet nie patrzećAle były przecenione i w dobrym gatunku, i nie muszę ich skracać, więc uznałam, że zakup przydatny...
Jakbym czytała siebie
Idę po szpilki a wracam z kolejną białą koszulą do domu
Catherine1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:51   #313
Kamlisa
Zakorzenienie

no i skad u Ciebie taka sliczna i taka zaniedbana kotka z malenstwem...?!
Nas na szczescie swiezb ominał - zaden z naszych kotow, wzietych z wioski/działki/rynku/progu - nie mial nic w uszach. wyjatek - kociak znaleziony na srodku szosy, ktory trafil do mamy i ktory jest teraz tłusciutka, niskopodłogowa kotka Dzis mielismy wizyte weta, wziełam do domu ( co jest trudne, bo jest zarobiony), bo to znacznie prosciej - 4 koty na glebe, unieruchomienie - szczepionki w zastrzykach.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez xnika Pokaż wiadomość
Witam no i niestety idę do lekarza, wczoraj wieczorem (mimo Gripexu) temperaturę miałam 38,9 a rano zaraz po przebudzeniu 37,9. Do mojej dyrektorki już zadzwoniłam że do końca tyg prawdopodobnie będę miała L4.

Dodatkowo zaczyna mnie kaszel męczyć i to taki brzydki.

Ogólnie czuje się fatalnie, nawet jak ktoś by mi powiedział że bierze mnie na zakupy i będzie za wszystko płacił to nie mam siły ani ochoty.
.
Xnika, mowiłam - przy temperaturze nie ma zartow. grypa zaniedbana moze sie fatalnie skonczyc.
Dzis u nas słonce i od razu mam wyzsze ciesnienie - 105/60. wczoraj po południu miałam 76/70 , jak zobaczyłam - od razu rozbolała mnie głowa...
Za mna chodza nowe torebki z wittchen
http://www.sklep.wittchen.com/produc...ka-damska.html
Sliczne, ale drogie, wiec na razie tylko chodza Gdyby ta miała dłuzsze raczki to kto wie...
http://www.sklep.wittchen.com/catego...-elegance.html

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-03-28 o 11:01
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 11:16   #314
Michell72
Zakorzenienie

Kama Tig łapie wszystko co lata hi hi samopas,kastruje od razu takze idealna jest na niewiernych mężów...kupiłam dzis
CLARINS
ECLAT MINUTE INSTANT LIGHT COMPLEXION PERFECTOR
10 ml
OO - ROSE SHIMMER...i
The Body Shop Body Tea Tree - płatki peelingujące...
Stary 2012-03-28, 13:39   #315
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Za mna chodza nowe torebki z wittchen
http://www.sklep.wittchen.com/produc...ka-damska.html
Sliczne, ale drogie, wiec na razie tylko chodza Gdyby ta miała dłuzsze raczki to kto wie...
http://www.sklep.wittchen.com/catego...-elegance.html
Poczekaj na kiermasz albo wyprzedaże...Chociaż wtedy ta kwiecista może być mało przydatna Też lubię Wittchena, chociaż ceny, zwłaszcza kolekcji young, nieskórzanej, mają zabójcze (400 zł!)-szaleństwo. Byly czasy, kiedy na wyprzedażach kupowałam po 3 torebki young, bo ceny bywały świetne. A teraz nawet w outlecie drożyzna.
A w skórzanych wkurza mnie kopiowanie np. miu miu. Już mogliby się wysilić na coś własnego..
Stary 2012-03-28, 18:46   #316
marcelinka12
Rozeznanie

Kama, Lapi polecalyscie samooplacze do twarzy moge prosic jeszcze raz
marcelinka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:54   #317
Michell72
Zakorzenienie

Miała z Was ktoras ten krem?the body shop VITAMIN E – NOURISHING NIGHT CREAM...Kama następny w kolejce na spółkę..ma swietne recenzje na forach zagranicznych..

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Dzisiaj dostałam lieraca krem i serum-
Premium, Anti-Age Global..i Abi od Ciebie-dziękuję w jednym jest ten nowy Twoj nabytek a drugi to ten z filtrami sun protection tak???
Stary 2012-03-28, 19:19   #318
Kamlisa
Zakorzenienie

dzis jadłam sałatke na kolacje, czujac sie, jak krolik Nie to, bym była wrogiem zieleniny - ale od razu wiem, ze jestem na diecie I ze jest tysiac innych potraw, ktore wolałabym jesc zamiast tego...Ale za połtora miesiaca urlop, a ja nadal wygladam gorzej, niz jesienia...Oczywiscie nie odchudzam sie dla urlopu, skoro tam zamierzam jesc dobre rzeczy...po prostu wolałabym, by było mnie mniej

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez marcelinka12 Pokaż wiadomość
Kama, Lapi polecalyscie samooplacze do twarzy moge prosic jeszcze raz
ja lubie clarinsa
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...zy.html&next=1
a ostatnio kupiłam, a jeszcze nie testowałam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...te.html&next=1
Stary 2012-03-28, 20:52   #319
Absit
Zadomowienie

Miszus od rana lezy paczuszka, zaraz bede po kolei wskakiwac i przymierzac

Kama a nie boisz sie samoopalacza w kroplach?? kurcze ja bym sie bala ze nierownomiernie rozprowadze

Xnika duzo zdrowka...teraz przy przesileniu wiosennym strasznie duzo wirusow i bakteri nabiera werwy i atakuje

z zakupem kremow chwilowo sie wstrzymuje ludzac sie nadzieja ze te matricium dostane wreszcie..ale chyba sie tylko ludze

i niestety ale strasze wygladem znowu
a mialo byc tak pieknie......

mam podsiniaczone oczy i kilka siniaczkow na policzkach o opuchliznie nie wspominajac..jutro z rana lece pokazac sie dr bo nie wyglada to za dobrze...albo on cos zle zrobil albo moja krzepliwosc jest zerowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 21:19   #320
Tigerr
Zadomowienie

Kicia zjadła mięska z ręki
Uszka jednak będziemy leczyć , bo są w masakrycznym stanie , będę je smarować lekarstwem tylko patyczkiem higienicznym , delikatnie , nie będę zapuszczać tej maści ...

Ja miałam półroczną przerwę w tymczasowaniu , teraz wracam ...U mnie zawsze "coś" jest...
Kicię przywiozła mi koleżanka , z którą współpracuję zwierzakowo...
Gdzieś Z Lublina .Pani się przeprowadza z domku do bloku i kota w bloku nie chce ....
Nawet nie chcę wiedzieć co się stało z pozostałymi dziećmi tej kotki , bo przecież kotki raczej nie rodzą pojedynczych kociąt ....

A to , że ja łapię wszystko i kastruję , to prawda

Miszka, Lolę sterylizuj !!!!!
Bo jak przyjadę to ją sama zawiozę ....

I......... czy Ty przypadkiem nie masz bana na kremy ?

Oglądałam wczoraj filmik na youtubie ... i spodobał mi się fluid Clinique Redness Solutions..... https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...up-spf-15.html

Chyba zamówię próbki ....

Kama, mnie na myśl o urlopie , skóra cierpnie ....
Jadę z suchelcami , które bardzo dbają o swoje sylwetki .... Ćwiczą, tańczą , siłownia itd ...
Mam ochotę się wycofać z wspólnego urlopowania...
Łatwiej tak przecież , niż wziąć się kurde , za siebie
Ale powoli dojrzewam do myśli , że 1 kwietnia trza karnet wznowić ...
Tak na prima aprilis ....

Kama , a Ty jak katar ? Wyleczyłaś już ? Kiedy do Poznania się wybierasz ? Ja będę jechać pewnie w sobotę po świętach ..... Może jakoś byśmy się zgrały ?

Xnika , co lekarz powiedział ? Antybiotyk musiał dać ?

Beti , zastanów się nad tą torebką ......bo jest śliczna !!!! Krój ma ponadczasowy .... I ten kolor na pewno długo będzie się jeszcze nosić ....
nie wiem ile kosztuje , co prawda ... ale pewnie jest , kurde droga ...

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Abiś , Może taką masz wrażliwą skórę , unaczynioną mocno ....
Smaruj buziaka czymś gojąco-kojącym...

Jeżeli nie czujesz jakiegoś pulsowania , mocnego,bolesnego napięcia skóry , to może po prostu tak reagujesz ...
Ale na pewno nie zaszkodzi się pokazać lekarzowi ....
Stary 2012-03-28, 21:29   #321
Kamlisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
Miszus od rana lezy paczuszka, zaraz bede po kolei wskakiwac i przymierzac

Kama a nie boisz sie samoopalacza w kroplach?? kurcze ja bym sie bala ze nierownomiernie rozprowadze

Xnika duzo zdrowka...teraz przy przesileniu wiosennym strasznie duzo wirusow i bakteri nabiera werwy i atakuje

z zakupem kremow chwilowo sie wstrzymuje ludzac sie nadzieja ze te matricium dostane wreszcie..ale chyba sie tylko ludze

i niestety ale strasze wygladem znowu
a mialo byc tak pieknie......

mam podsiniaczone oczy i kilka siniaczkow na policzkach o opuchliznie nie wspominajac..jutro z rana lece pokazac sie dr bo nie wyglada to za dobrze...albo on cos zle zrobil albo moja krzepliwosc jest zerowa
Abi, obawiam sie, ze to moze byc normalne - obrzek jest prawie zawsze po wypelniaczach, siniaki tez moga byc...
A matricium tez jeszcze nie dostałam, ale wiem z roznych konkursów, ze oni naprawde sie nie spiesza
Stary 2012-03-28, 22:26   #322
Michell72
Zakorzenienie

Abis bidulko pociesz sie ze jak minie będziesz piękna...ale faktycznie dla spokoju ducha i mysli pozytywnych,jedz i pokaz..Tig pokaz kociaka...jej chcę maluszka...clinique na naczynka dobry a Tys bez nich jakby,,za tłusty na lato..zamów probki ale.............:rolleyes :

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

co to za rasa Tig???http://allegro.pl/koty-kocieta-egzot...234464588.html

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

oj jakie sliczne http://allegro.pl/maine-coon-kocieta...238576270.html
Stary 2012-03-28, 22:39   #323
LAPIEL
Zakorzenienie

Hello

po Starym Browarze się dziś szlajałam i puściłam sporo kasy ....kupiłam skórzany żakiet w Dieslu ...zawsze o takim marzyłam ...cena co prawda zwaliła mnie z nóg ale szukałam takiego od dawna no i kupiłam ....a co tam raz się żyje ....

poszalałam też troszkę w Sephora , kupiłam perfum Paco Rabbane XS Black , samoopalacz Clarinsa i lakier Chanel (kolor April - własnie mam świeżo nim paznokietki u nóg pomalowane

marcelinko na plamki używam teraz żelowe serum rozjaśniające Dr. Brandt ...już je kończę i dziś przyszło nowe serum rozjaśniające Xylogic Depigmantation - to są kropelki z pipetką...

Abi , to z Twoją buźką to norma ...musiał Ci lekarz trafić na naczynka stąd siniaczki ...ja tez mam opuchliznę i siniaki bite 2 tyg ....

Tig, dzięki za troskę ...juz lepiej...schudłam 2 kg bo mało jem ...mąż się śmieje ,że się karmię paszą ( kasza jaglana

spłukana ale szczęśliwa życzę Wam dobrej nocki ....mnie też ta zmiana czasu i przesilenie daje nieźle czadu , idę zatem spać ....rano "nie tomna" się znów obudzę ...
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 23:08   #324
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Catherine1980 Pokaż wiadomość
Jakbym czytała siebie
Idę po szpilki a wracam z kolejną białą koszulą do domu
widze ze jest nas sporo w tym klubie
ja wracam z butami i bielizna ....zawsze......

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Abi, obawiam sie, ze to moze byc normalne - obrzek jest prawie zawsze po wypelniaczach, siniaki tez moga byc...
A matricium tez jeszcze nie dostałam, ale wiem z roznych konkursów, ze oni naprawde sie nie spiesza
kurczaczki noooooo...jakos tak to powiedzial, ze wydawalo mi sie ze nie bede sie musiala ukrywac......eh...pewnie zafiksowalam sie na zabiegu i sluchalam jednym uchem...jak to ja :/

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Abis bidulko pociesz sie ze jak minie będziesz piękna...ale faktycznie dla spokoju ducha i mysli pozytywnych,jedz i pokaz..[COLOR="Silver"]
no lepiej zeby hihihihihi za te kase to chce look one million $$$$

Miszus wybralam ciuszki, czesc niestety na mnie nie pasuje, spodniczka np spadla mi z tylka a plaszczyk chociaz lovely za waski w cycach
kase wysylam raniutko i paczuszke tez, na poczcie bede najpozniej ok 10

napisz mi na priv nr konta

Cytat:
Napisane przez LAPIEL Pokaż wiadomość
Hello ...

po Starym Browarze się dziś szlajałam i puściłam sporo kasy ....kupiłam skórzany żakiet w Dieslu ...zawsze o takim marzyłam ...cena co prawda zwaliła mnie z nóg ale szukałam takiego od dawna no i kupiłam ....a co tam raz się żyje ....

poszalałam też troszkę w Sephora , kupiłam perfum Paco Rabbane XS Black , samoopalacz Clarinsa i lakier Chanel (kolor April - własnie mam świeżo nim paznokietki u nóg pomalowane ...

Abi , to z Twoją buźką to norma ...musiał Ci lekarz trafić na naczynka stąd siniaczki ...ja tez mam opuchliznę i siniaki bite 2 tyg ....
...
aaa fajnie tak zaszalec
kurcze jakos nie zapamietalam zeby mi mowil...poczekalabym chociaz do czwartku z zabiegiem ...no ale mowi sie trudno..mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej .....oby ...hahaha bo ludzi strasze .....

dobranoc moje mile ....do jutra
Stary 2012-03-28, 23:53   #325
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LAPIEL Pokaż wiadomość
Hello

poszalałam też troszkę w Sephora , kupiłam perfum Paco Rabbane XS Black , samoopalacz Clarinsa i lakier Chanel (kolor April - własnie mam świeżo nim paznokietki u nóg pomalowane

marcelinko na plamki używam teraz żelowe serum rozjaśniające Dr. Brandt ...już je kończę i dziś przyszło nowe serum rozjaśniające Xylogic Depigmantation - to są kropelki z pipetką...

Tig, dzięki za troskę ...juz lepiej...schudłam 2 kg bo mało jem ...mąż się śmieje ,że się karmię paszą ( kasza jaglana

spłukana ale szczęśliwa życzę Wam dobrej nocki ....mnie też ta zmiana czasu i przesilenie daje nieźle czadu , idę zatem spać ....rano "nie tomna" się znów obudzę ...
Na początek ( z zazdrości) się poczepiam .... :
Mam trzy główne "hople" językowe , których nie mogę znieść :
WZIĄŚĆ,
WEZNE
i
PERFUM .....

czyli : Wziąć , wezmę i PERFUMY ....

A teraz do rzeczy : Żakiet SKÓRZANY w DIESL'U ?!
Lapi, bank obrabowałaś ?
Ja w Browarze w Dieslu zakochałam się w torebce ... Ale cena była kosmiczna .....ponad 3 tys ......

To ja tu się o Ciebie martwię, rady Ci daję a TY mi TAK ??????!!!!!!!!!:pal a:

Miszka , jutro zrobię fotki maluszkowi , ale to zwykły burasek jest...
Kicia się rozkręca trochę, dziś próbowała mnie dziabnąć podczas czyszczenia uszu.... Ale .......Nie ze mną te numery Bruner ....

Ta pierwsza rasa , to taka właśnie : EGZOTYCZNA . Egzotyki to dla mnie skrzyżowanie persa z brytyjczykiem
A te drugie to oczywiście maine coony ...
Nie mam złudzeń , za tę cenę żadne z nich rodowodów nie posiadają
Teraz handlarze tak piszą , ze z rodowodem , bo innych nie wolno ogłaszać ...
Byli tacy też mądrzy , jak weszła ustawa zakazująca handlu zwierzętami bez rodowodu, którzy wystawiali do sprzedaży obrożę np. za 500 zł , a w gratisie..... szczeniak - Owczarka Niemieckiego ...
Byli nawet dowcipnisie co sprzedawali pchłę a w gratisie dawali psa ...

Błagam nie kupuj kota na allegro ....
Jak już będziesz zdecydowana naprawdę na drugiego kota to coś Ci załatwię pięknego ...
Stary 2012-03-29, 08:03   #326
LAPIEL
Zakorzenienie

dobry kawę pijemy

...Tig naprawdę się czepiasz no ....dla mne słowo perfumy jest idiotyczne ...tak jak by ich było kilka... i zawsze mówie perfum skoro kupilam 1 buteleczkę , wiedząc ,że jest to nie poprawnie ...

ja z kolei nie lubie jak ktoś mówi "włanczać "...a mówi tak wielu ludzi ...ale nikogo nie poprawiam ...jedynie dziecko swoje

dajmy spokój literówkom i lapsusom językowym ...czasami poprostu tez sie literka "smyknie " przez przypadek w pisowni ...

Ty chyba myslisz ,że ja na tej paszy taka jestem szczęśliwa co ?....no jakoś nie bardzo ....przyzwyczajam się do głodu ...to mnie jakoś też nie uszczęsliwia bo jeść lubię ...

aaa i jeszcze jedno sprostowanie - banku nie obrabowałam hihi... mąż mi sypnął kaski na wiosenne szaleństwa ...i na pociechę Ci powiem ,że w Dieaslu dają 10% rabatu przy większych sumach

jeju , mam ambicje zaraz na orbitka wleźć ...teraz kilka dni przez ten brzuch nie jeździłam ...czas się wziąć ...

ależ u mnie wieje ...zmiana pogody ...na deszcz

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-03-29 o 08:15
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:44   #327
201608040942
Konto usunięte

Lapiel, a twoj maz to nie chce haremu zalozyc? ja tez bym chciala zeby mi sypnal ;o) obcej babie pewnie kasa nie sypnie, ale swojej to juz tak, wiec jak by co to ja chetna jestem ;o)

ja narazie musze sie ogarniac z zakupami do maja. Poki co to czekaja dwa rachunki na przelew i na dniach bedzie kolejny, na ktory czekam juz prawie 2 m-ce ;o) i naprawde bede czekac do maja ;o) Japonkowe sandalki na lato mi sie marza i dzielnie sie rozgladam. Jedne nawet zamowilam, ale paczka poszla nazad. Moze do lata cos upoluje, ale zeby nie w kwietniu ;o) Do fryzjera bym poszla, ale nie tutaj , nie chce znow wyjsc bez wlosow. Poczakam do lipca, jak bedziemy w PL, wlosy juz beda odrosniete i niech mi moja fryzjerka w PL boba znow zrobi, tzn juz go mam, ale jeszcze nie taki jak trzeba ;o( wlosy ciut przykrotkie sa
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:06   #328
Tigerr
Zadomowienie

O nie ... TEN PERFUM .... nie zniese .....

A co do "włanczać" , to masz rację Lapi ....Powiem szczerze , że rzadko kto mówi poprawnie : "włączać "

Ja uważam , że należy poprawiać , bo ludzie czasem nie wiedzą jak się mówi poprawnie ... i mówią z błędem nieświadomie ....
Oczywiście poprawiamy osoby tylko nam bliskie , czy też dobrze znane ...

Np. w przypadku tego CHANELA ....sama tak pisałam/mówiłam.... wydawało się to tak naturalne : kosmetyki Chanela .....ale po analizie , ( a wcześniej po poprawce Beti) wychodzi nam prawdziwy lapsus językowy ......bo to tak samo jakby to była polska projektantka o nazwisku Kwiatkowska , a my byśmy mówiły np . błyszczyk Kwiatkowskiego .....

A w przypadku perfum , to jest tak , że ten rzeczownik nie posiada l. pojedynczej .....po prostu

Mam ochotę nagrać Wam , moje kochane, filmik , z tego , co dzieje się za moim oknem .... Wieje prawdziwy wicher i leje deszcz , który wali z ogromna siła o szyby ....

Dziś robię smalec....Bo się skończył .....a TŻ jedzie jutro na rajd i sobie zażyczył.... Zawsze kroję , ale chyba dziś zmielę ....

Kto leci ze mną do Egiptu ? Bo się okazało , że moja Kaś ma w czasie wyjazdu Egiptu turniej międzynarodowy w Izoli (Słowenia) i chciałaby pojechać ...

Edytowane przez Tigerr
Czas edycji: 2012-03-29 o 09:10
Stary 2012-03-29, 09:22   #329
Michell72
Zakorzenienie

ja lecę Tig ..mąz mnie w..a dalej,zostawiam tan majdan i lecimy ..przyslę mu wielbłada

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

buraski są najukochansze,moja Lola jest dachowcem i nie zamieniłabym jej na żadnego rasowego kociaka..jak zwykle wczoraj..poszło o kota...hi hi znasz Tig moje zdanie i R...co do kotów..powtórka z rozrywkinie kupuję tylko oglądam i kocham je sobie z daleka te kocięta

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Abis jak pyszczek?lepiej dziś???Lapi ale fajnie..zrób fotkę zakietu...miło tak zaszaleć ale mnie zrujnowało..piko..2 zestawy ,plus zwrotnice,ludziki,dworce, garaze itd... to podejrzewam za zakiety miałabym dwa...trudno syn maszynista a mama biedna
Stary 2012-03-29, 09:40   #330
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
O nie ... TEN PERFUM .... nie zniese .....

A co do "włanczać" , to masz rację Lapi ....Powiem szczerze , że rzadko kto mówi poprawnie : "włączać "

Ja uważam , że należy poprawiać , bo ludzie czasem nie wiedzą jak się mówi poprawnie ... i mówią z błędem nieświadomie ....
Oczywiście poprawiamy osoby tylko nam bliskie , czy też dobrze znane ...

Np. w przypadku tego CHANELA ....sama tak pisałam/mówiłam.... wydawało się to tak naturalne : kosmetyki Chanela .....ale po analizie , ( a wcześniej po poprawce Beti) wychodzi nam prawdziwy lapsus językowy ......bo to tak samo jakby to była polska projektantka o nazwisku Kwiatkowska , a my byśmy mówiły np . błyszczyk Kwiatkowskiego .....

A w przypadku perfum , to jest tak , że ten rzeczownik nie posiada l. pojedynczej .....po prostu
Tigi, uwielbiam Cię

Dodam jeszcze, że nie ma kosmetyków Rubinsteina, bo ona też była kobietą

Skorzystałam dziś, po raz pierwszy, z oferty Groupona. Dentystycznej. Parę kroków ode mnie. Już się zarejestrowałam.
Cytat:
Mam ochotę nagrać Wam , moje kochane, filmik , z tego , co dzieje się za moim oknem .... Wieje prawdziwy wicher i leje deszcz , który wali z ogromna siła o szyby ....

Dziś robię smalec....Bo się skończył .....a TŻ jedzie jutro na rajd i sobie zażyczył.... Zawsze kroję , ale chyba dziś zmielę ....
Szkoda czasu na krojenie, Tigi...Ze zmielonego tez wychodzi dobry. ...
Na DŚ jeszcze trochę słońca, ale niebo takie deszczowo/śniegowe jakby

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2012-03-29 o 09:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości