![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze wiersze
Wow, Andriotti... smakowity kąsek wrzuciłaś
![]()
![]() |
#302 |
Rozeznanie
|
dziękuję bardzo
![]()
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#304 |
Wtajemniczenie
|
Andriotti - brawa dla tej Pani
![]() Naprawdę niezły ![]()
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Andriotti ostro
![]() ![]()
![]() |
#306 |
Rozeznanie
|
o matko, to mnie zadziwiłyście
![]()
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
Do M.
Nie było cię przy mnie… Nie było cię gdy płakałam, Nie było cię gdy tęskniłam, Gdy potrzebowałam… Nie było cię przy mnie… Nie było cię kiedy miałeś być, Nie było cię gdy kochałam, Gdy chciałam kochać… Nie było cię przy mnie… A teraz gdy przyzwyczaiłam się, Że cię nie ma … Ty jesteś! Chcesz być… Wypowiadasz te słowa.. A one gryzą, I nie chcą przestać! To tak boli… Chcę byś pamiętał , Chcę byś zapomniał! A ty pamiętasz, Zapominasz. Nie ma cię przy mnie… Ja cię potrzebuję… Rozumiesz? Potrzebuję… świeże i jeszcze ociekające od moich łez...
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Moje bazgrołki sprzed kilku miesięcy
![]() "Brak sił" Otwieram oczy i czuję znów lęk, samotność, ból Dzisiaj nie mam nic, zabrali mi ostatni życia szkic... "Ucieknę"- myślę, lecz nie mam sił by wstać "Zostanę"- ogarnia moją duszę płacz "Mam dosyć"- lecz ciągle wierzyć chcę "Zapomnę"- i znów przegram walkę ze "złem"...
![]() |
#309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo mi się podoba !! ![]()
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
wantxme dziękuję
![]()
![]() |
#311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
po prostu uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam <3
![]() |
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
Wiersz,ktory napisalam kilka lat temu...mała byłam
![]() Powoli…czerwoną kredką rysuje wielkie serce… Dwa złoto -biało-niebieskie skrzydła, tuż po Jego bokach Nie upadnie. Biorę niebieską kredke… Rysuje niebo..magicznie błękitne,wielkie Bezkresu Biorę żołtą kredke Słońce … Wielkie, złote, radosne…cieple A teraz zielen tak… Zieloną kredką narysuję całe morze zielonych łąk Biorę zdjęcie .. I kopertę… Wkładam swoje szczęscie do koperty, Z moim adresem,, Czekam az listonosz mi je przyniesie…
Jestem przeciez wirtualna. Jak anioł. Anioly też sa wirtualne. Zawsze takie były. Nawet na tysiac lat przed Internetem. Ale w moim przypadku to kłamstwo. Ja TYLKO jestem wirtualna. Nic nie mam wspólnego z aniołem Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
o i jeszcze jeden....ależ one sa kiepskie
![]() ![]() A jutro… A jutro będę się huśtać I dotkę Nieba I jak to na huśtawce raz będę wyzej Raz nizej Jednak nad sobą ciągle mieć będę błękit Bezkresnego nieba A jutro… A jutro zjem całą pomarańczę W sobie będę mieć pomarańczową Energię słońca A jutro… A jutro wejdę na drzewo Dotknę biedronki i poproszę O kawałek chleba Z nieba A jutro… A jutro będę się śmiać do upadłego Będę śpiewać i skakać Będę pisać wiersze I płakać Ze szczęścia A jutro… A jutro zerwę kwiaty Brzoskwiniowe, truskawkowe Jabłkowe i bananowe A dziś… A dziś muszę odpocząc, Przygotować się do jutra
Jestem przeciez wirtualna. Jak anioł. Anioly też sa wirtualne. Zawsze takie były. Nawet na tysiac lat przed Internetem. Ale w moim przypadku to kłamstwo. Ja TYLKO jestem wirtualna. Nic nie mam wspólnego z aniołem Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
ten wiersz to ja napisałam tak dawno, już sama nawet nie pamiętam kiedy:
Źle Ci w życiu Gdy tylko możesz płaczesz w ukryciu Nic nie sprawia Ci radości Unikasz jakichkolwiek znajomości Chciałabyś w końcu na wieczność zasnąć Drzwiami za tym wszystkim trzasnąć Ciągle ludzi oszukujesz Mówisz im, że świetnie się czujesz A gdy zostajesz sama Na ciele pojawia się kolejna rana Białym bandażem obwiązana Jednak Ty jesteś wciąż sama Zakrwawiona i zapłakana
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
to po smierci mojego chlopaka.bardzo osobisty...
kolejna wylana lza zbyt cicha, by ja uslyszec kolejne kropelki deszczu nad zapalonym zniczem zastanawiam sie dlaczego ta cene w tym wieku musiales zaplacic mysle o tym jak bardzo czlowiek kocha cos co przed chwila stracil i nadal nie moge uwierzyc szukam wsrod tlumu Twej twarzy to sie nie stalo naprawde pewnie chciales mnie tylko przestraszyc.. stoje przed Twoim domem swiatlo nadal nie gasnie wiem, ze wychodzisz na spacer zawsze po jedenastej z mala nutka nadziei ktora grzeje mnie od srodka poczekam jeszcze chwileczke zaraz Cie pewnie spotkam nie ma Cie jednak,wiec wracam ktos krzyczy: to juz koniec uderzam piescia w lustro krew kapie na podloge kolejny raz dzwonie do Ciebie wciaz numer tkwi w telefonie lecz gluchy dzwiek tylko w sluchawce ze strachu drza mi dlonie Boze powiedz dlaczego, dlaczego tak sie stalo? czym Cie obrazil, zawinil co Ci sie w nim nie spodobalo?! przyszywa mnie zimny dreszcz centymetr po centymetrze dlaczego Go stad zabrales dlaczego zabrales powietrze?! patrze w niebo z nadzieja nie ma zadnej odpowiedzi a moze On jest juz tam z Toba moze juz obok siedzi krzycze w obledzie do Ciebie w rozpaczy przeklinam Cie Panie odpowiedz mi teraz! natychmiast! uslysz moje wolanie wczoraj wieczorem byl u mnie suszyl mi zly gdy plakalam lezal ku mego boku czul jak oddychalam pewnie tam mu jest lepiej tam juz pewnie nie cierpi Boze przekaz mu tylko ze bede za Nim tesknic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jesteście naprawdę wspaniałe !
![]()
![]() |
#317 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
poleciały mi łzy...jesteś wspaniała...dziękuje... ![]()
![]() |
![]() |
#318 |
Rozeznanie
|
Obiłam serce rozumoszczelnym materiałem
Słowa pachnące awangardą wyjęłam z szuflady Podpaliłam i tak już zarośnięte chwastami muzeum myśli Niech pan się już nie dobija już otworzę te cholerne drzwi <jakkolwiek czy ma to forme wiersza pewna nie jestem;p>
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Może jeszcze jeden "wiersz" zamieszczę
![]() Odnalazłam marzenie, którego szukałam od lat, Wspaniałego człowieka, który mógł odmienić mój świat Przyszłam, zobaczyłam blask Twoich oczu Poczułam, że mogę znów szczęśliwa być A Ty, powiedziałeś że nie jestem dla Ciebie... Że jestem za słaba, by żyć... Czekałam na Ciebie nie od wczoraj Tęskniłam, nie od kilku dni Tak bardzo się bałam, rozumiesz?! A Ty... tylko zatrzasnąłeś drzwi...
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Ty miałeś być moim życiem...
Spełnieniem moich marzeń... Moim całym światem... Odeszłeś... Zostawiłeś mnie samą W tym beznadziejnym życiu teraz trwam Twój widok dostarczał mi siły by dalej trwać Nie ma Ciebie... Ty zastąpiłeś mi cały świat... Byłeś wszystkim czego potrzebowałam... Na pewno mnie nie pamiętasz... już nie wiesz kim jestem... Szkoda... bo nikt nie nauczył mnie tak kochać jak Ty... **** Ostatnimi siłami odbijam sie od dna Kolejny dzień spędziłam sama Znowu w nocy płakałam Znowu cały dzień przeryczałam Następny raz mnie oszukali... i wyśmiali... Prawdę omijają... bólu unikają Z czasem kolejna pojawia sie sznyta Pod rękawem ukryta I na cięciu duszy i ciała moje zycie polega Gdy kolejna osoba na zadanie bólu nalega Gdy jakakolwiek pojawia się nadzieja Jeszcze w tej samej chwili umiera...
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny no co jest? Nikt nic nie pisze? Wiosenne zawias? Tęskno mi za waszymi cudami
edit: no to ja daje nowy tworek ![]() Będziemy się mijać jeszcze jakiś czas Dziwnie pospieszać wzrok żeby się odwrócił Przywoływać pogardliwe myśli Upadłe słowa - teatr maskowy akt pierwszy scena druga – że niby bez bólu Sięgam w sterte pudeł na strychu Chcę wyciągnąć ponadgryzane wspomnienia Pusto? Może zapodziały się W niedawno W niedaleko Oboje wiemy Wierzymy w szczęście W bajkę w której dla tego drugiego Nie ma już miejsca Będziemy się mijać…
"Codziennie możemy żyć pełnym życiem. To nasz wybór. Postawa jest wszystkim." Słoneczne Reggae przygoda na Jamajce, gdy zamykam oczy, to czuję się jak w bajce (; Edytowane przez Andriotti Czas edycji: 2008-05-04 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Gość
|
Ja też się przyłaczyć mogę?
![]() Oto mój wiersz: Jesienna szaruga Mój wielki aniele gdzie ty jesteś Czekam tu na ciebie A w szyby deszcz dzwoni i płacze za tobą tak jak ja Smutno mi i szaro, tak jak te liście co opadły na wietrze I drzewa szare, i niebo szare, a jak jesteś ty to i wiosna jest ze mną Kolorowe kwiaty, drzewa zielone i słońce co świeci jasnymi promieniami A teraz bez ciebie, to jak bez słowika, smutno, szaro Deszcz dzwoni i pluszczy, krople na oknach zostają Bo cały świat płacze, tak jak ja Smutna, szara, smętna, jak ta mysz co biega w pokoju i schronienia szuka Smutno mi, kolorowe liści już nie ma i moje łzy łzy, które mi lecą ze smutku, bo ciebie koło nie ma Mój wielki aniele, gdzie ty jesteś Czekam tu na ciebie A w szyby deszcz dzwoni i płacze za tobą tak jak ja Bo wiosna przychodzi z tobą i odchodzi, gdy cię nie ma Cały się świat śmieje razem ze mną, a bez ciebie to smutno tylko i szaro A deszcz pluszczy i zaraz smutna zima będzie Tylko ten śnieg wszędzie i smutno bez ciebie Koło kominka tak cieplutko, ale smutno. Usnę, smutna, zapłakana, przykryta ciepłym kocem koło niego Tylko jeszcze łyk herbaty I skończę pisać ten smutny list, mój słowiku, mój aniele Mój wielki aniele, gdzie ty jesteś Czekam tu na ciebie A w szyby deszcz dzwoni i płacze za tobą tak jak ja. Oto i moja mała próbka twórczości. Pozdrawiam Weronka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Wronko
![]() ![]() ![]() Andriotti ja jestem ostatnio anty płodna wierszowo ![]()
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, że tak się wtrącam
![]() Witam wszystkie Panie, przynaje sie, że podczytuje często ten wątek i niektóre wiersze ... ah ![]() Będę jeśli muszę … Szmaragdy w oczy włożę Srebrne włosy zaplotę w długi warkocz, splącze je nicią jedwabną Skórę moją pozłoci szczęście Nie będziesz musiał się za mnie wstydzić, Blask karatów osiądzie się na mnie Wyobrażasz sobie ? Jeśli muszę być dla ciebie rzeczą Będę, będę brylantem Kobietą cenną Dla Ciebie W największych kasynach wychwalać będę Cię najdroższymi ze znanych mi słów Tylko bądź Możesz nagi - cały w sadzy Oczy z węgla, matowe i czarne Papierowe serce z kartonowego pudełka bo z papierowego serca wychodzi najpiękniejsze origami Słowa wyświechtane jak kopciuszkowy fartuch Ale kochaj proszę Miłością Nie plastikowym substytutem.
![]() |
![]() |
#325 |
Gość
|
To daję następny malinko.
![]() *** Tęskno mi za tobą, mój dębie Fruwam sama jak motylek na łące. A gdzie ty jesteś mój kochany? Nie mam gdzie usiąść Tak miło mi było przy tobie W twoim słodkim cieniu I nektar z twoich kwiatów pić Tak słodki, jak miód, na moje smutne serce A gdzie ty jesteś mój kochany dębie? Wyrąbali cię? Jak tak to nie mam dokąd iść, bo smutno mi i serce mi płacze bez ciebie. Choć byś nie żył kocham cię nad całe moje życie.... **** |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
Pancza, bardzo mi się podoba
![]() dawno nie pisałam - chyba z kilka miesięcy, ale dziś mnie naszła wena i spłodziłam dwa monotematyczne, trochę grafomańskie wiersze ![]() miał jej serce w garści kiedy za mocno ścisnął płakała mówiła krwią że go kocha całował ją po dłoniach czekaliśmy razem patrzyliśmy na jego trzęsące się ręce sypał jej w serce sól w oczy piach płakała i zaciskała pętlę mocniej ~~~~~~~~~~~ przygryzam usta cały świat jest teraz w tobie brudzę cię wiśniową szminką księżyc na nas krzyczy tak bardzo tęskniłam szukam twoich błękitnych oczu rozdrapuję ranę odwracasz wzrok nie chcesz patrzeć jak się wykrwawiam wyrzekam się wyrzekam się
![]() |
#327 |
Wtajemniczenie
|
Załączam goldfishowski.
Co na głównej stronie? Zabił swoją żonę. Co z tego wynika? Logistyka. W tłumie się wysadził. Allach mu doradził. Co z tego wynika? Metafizyka. Mamy zdjęcie miesiąca. Matka martwego brzdąca. Co z tego wynika? Matematyka. Na śmierć go pobili. Za dużo wypili. Co z tego wynika? Okulistyka. Studentka nie żyje. Dzięki kokainie. Co z tego wynika? Akwarystyka. Znalazł bezdomnego. Już zamarzniętego. Co z tego wynika? Marynistyka. Logiki nie widzisz? Sensu tu brakuje? To ja się przyłącze. Też go poszukuję.
![]() |
#328 |
Rozeznanie
|
Złota Rybko jestem pod wrażeniem *.*
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
goldfish, ja w gronie Twoich wielbicielek. To jest zgrabne i ma sens, na przekór przewrotnym słowom wiersza... Kolejny raz brawo.
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
,,Życia krąg"
Wędrując przez życie jesteś jak kometa, która i tak sie wypali... Idąc przez siebie pamiętaj,że dzień sie kończy... Ciesząc się światem wiedz o tym, że lato przemija... Będąc młodym człowiekiem rośniesz jak róża, która uschnie... Biorąc od życia co najlepsze pogódź się z tym, że woda wysycha... Lecz nie martw się śmiercią komety, jej ogień rozpali dzień, który kończąc sie staje sie latem... Ciesząc się ,młody człowieku, wodą, która daje Ci życie... Gdy to wszystko się ksończy to zacznie się od nowa... Umierając Dajesz nowe życie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.