Problem z mężem... - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 11:26   #301
Princesska22
Zadomowienie

Dot.: Problem z mężem...

Cytat:
Napisane przez aleksa85 Pokaż wiadomość
Czuje sie mega źle... A jak mi tu zaczęto sugerować ze on moze kogos miec to ja bylam pewna ze nie, pozniej jakies watpliwosci ale i tak nie wierzyłam w to do końca.
Jak ja głupia

Rozumiem , że czujesz sie zle, tutaj tylko czas pomoże. Pewnie większosć z nas tak samo jak Ty odpychała mysli ze mąż może zdradzać.

Nie jestes glupia! Dobrze, że pogadalaś z tym znajomym, teraz juz wiesz jak to wygląda. Tak jak napisalam....wywal go ze swojego zycia a pozniej najlepiej organizować sobie tak kazdy dzien by co chwile cos robić....mi to pomogło...Tobie tez pomoże...
Princesska22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 11:27   #302
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymln Pokaż wiadomość
Życzę siły, pamiętaj nie jesteś sama, masz za sobą wizaż.pl !
Dokładnie tak!!! Jesteśmy z Tobą
MartaMagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 11:30   #303
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Moj maz zaczał na mnie krzyczec ze zatańczyłam z innymi w tym z jego najlepszym kumplem, zaczał mi robic jakies wymowki z kosmosu, zrobił się tak zazdrosny jakbym go co namniej zdradziła.
Czyli to były JEGO wyrzuty sumienia...
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 11:33   #304
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
Czyli to były JEGO wyrzuty sumienia...
Nie sądzę. Wyrzuty sumienia świadczyłyby o tym, że pan wie, że zrobił źle. Nie tak by się objawiały. Zarzucanie autorce wątku, że może zdradzić to nie wyrzuty sumienia, a ocenianie jej własną miarą, przerzucanie na nią odpowiedzialności za swoje grzechy. Tym gorzej to o nim świadczy.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 11:33   #305
Kattie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Czuje sie mega źle... A jak mi tu zaczęto sugerować ze on moze kogos miec to ja bylam pewna ze nie, pozniej jakies watpliwosci ale i tak nie wierzyłam w to do końca.
Jak ja głupia
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 11:38   #306
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nie sądzę. Wyrzuty sumienia świadczyłyby o tym, że pan wie, że zrobił źle. Nie tak by się objawiały. Zarzucanie autorce wątku, że może zdradzić to nie wyrzuty sumienia, a ocenianie jej własną miarą, przerzucanie na nią odpowiedzialności za swoje grzechy. Tym gorzej to o nim świadczy.
Myślę, że on wiedział, że zrobił źle. Ale prościej było jej zarzucić, że się zachowuje źle niż samemu się przyznać do zdrady. Pewnie to taka strategia psychologiczna, żeby samemu się wybielić w swojej głowie i przypisać jej tak naprawdę tylko swoją winę.
Cytat:
Stary 2012-09-14, 11:40   #307
aleksa85
Raczkowanie

Dzieki za ciepłe słowa. Oj bedzie ciezko, bo juz jest, ale teraz wiem że muszę to zrobić dla siebie. Pierwszy raz od bardzo dawna mysle o sobie a nie o nim.
Tłukę sobie do głowy że jestem silna, a czuję się taka malutka i zdeptana...
aleksa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 11:41   #308
Princesska22
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki za ciepłe słowa. Oj bedzie ciezko, bo juz jest, ale teraz wiem że muszę to zrobić dla siebie. Pierwszy raz od bardzo dawna mysle o sobie a nie o nim.
Bedziesz dzisiaj jeszcze rozmawiac z męzem ?
Stary 2012-09-14, 11:42   #309
ama4
High Quality Since 2007

Ale to TY jesteś silna, a nie on. Tu nie chodzi o umiejętność krzyczenia czy zdradzania ale o to, jak TY się dla niego poświęcałaś, jak TOBIE zależało. On jest w tym momencie mniej niż malutki.
Cytat:
Stary 2012-09-14, 11:43   #310
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz, a mimo to znalazłaś w sobie odwagę, aby zawalczyć o siebie. Gdzieś tam w środku Ciebie tkwi silna kobieta, jaką niewątpliwie jesteś.
Stary 2012-09-14, 11:44   #311
aleksa85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Princesska22 Pokaż wiadomość
Bedziesz dzisiaj jeszcze rozmawiac z męzem ?
Tak po pracy nie wiem na co bym miala czekac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 11:45   #312
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Tak po pracy nie wiem na co bym miala czekac.
Cały wizaż trzyma kciuki Odezwij się potem... Masz siostrę? Jakaś dziewczyna z tych ostatnio spotkanych jest Ci bliższa? Dobrze by było, żebyś nie była sama przez weekend...
Cytat:
Stary 2012-09-14, 11:49   #313
aleksa85
Raczkowanie

Siostry nie mam, ale mam wspaniała przyjaciółke i wiem że ona mi nawet o 3 w nocy nie odmowi i wiem ze mam was
Oczywiście napisze wam co i jak.
Stary 2012-09-14, 11:50   #314
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Siostry nie mam, ale mam wspaniała przyjaciółke i wiem że ona mi nawet o 3 w nocy nie odmowi i wiem ze mam was
Stary 2012-09-14, 11:55   #315
molisia
Raczkowanie

Trzymaj się kochana!! nie jest Ciebie wart ten Gość. Powodzenia!

" Porażka daje możliwość rozpoczęcia czegoś nowego w sposób bardziej przemyślany ".

Henry Ford
molisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 11:58   #316
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Zadzwoń do niej już teraz i się umówcie. Kupcie lody, butelkę dobrej wódki i pogadajcie, może niech nawet nocuje u Ciebie przez weekend? Nie zadręczysz się myślami. Bo myślenie szkodzi
Cytat:
Stary 2012-09-14, 12:00   #317
Princesska22
Zadomowienie

Szkoda, ze nie mieszkamy blisko, wszystkie bysmy wpadły
Stary 2012-09-14, 12:11   #318
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, ze nie mieszkamy blisko, wszystkie bysmy wpadły
Ale by była imprezka
Stary 2012-09-14, 12:34   #319
winogronek
Wtajemniczenie

No i tak jak podejrzewałam ...

Dobrze , że tu napisałaś bo być może nadal żyłabyś w niewiedzy.

Teraz dobrze rozegraj tą rozmowę może wyciągniesz podczas niej coś więcej jeśli oczywiście chcesz.

Trzymam za ciebie kciuki !

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 12:42   #320
aleksa85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez winogronek Pokaż wiadomość
No i tak jak podejrzewałam ...

Dobrze , że tu napisałaś bo być może nadal żyłabyś w niewiedzy.

Teraz dobrze rozegraj tą rozmowę może wyciągniesz podczas niej coś więcej jeśli oczywiście chcesz.

Trzymam za ciebie kciuki !
To fakt zawsze podchodziłam sceptycznie do tajkch miejsc, a gdybym nie napisała to już dawno by było jak kiedyś i dalej bym żyla w nieswiadomosci.

Nie bardzo wiem co mogę wyciągnąć, ja nawet nie wiem co mu powiedzieć...
Stary 2012-09-14, 12:46   #321
Princesska22
Zadomowienie

Cytat:
To fakt zawsze podchodziłam sceptycznie do tajkch miejsc, a gdybym nie napisała to już dawno by było jak kiedyś i dalej bym żyla w nieswiadomosci.

Powiedz mu ze wiesz, że CIe zdradzil i że ma sie jeszcze dzisiaj wyprowadzić...wszystko i na temat...
Stary 2012-09-14, 12:52   #322
201803290936
Konto usunięte

Cytat:

Twoim błędem przez długi czas było dawanie mu władzy, to, że decyzja (wisząca w powietrzu) cały czas była w jego rękach. Koniec z tym. Ty decydujesz. Nie wiesz co mu powiedzieć? A czego byś chciała? Ma się wyprowadzić? Spakuj mu walizki i po prostu mu to powiedz. Ty masz władzę. Zadecydujesz, czy chcesz się rozwieść, czy z czasem wybaczyć (ja tego absolutnie nie doradzam, ale wiem, że to jedna z opcji). Nie on. Ty. Nie wdawaj się w nim w dyskusje, w pseudo-szczerze rozmowy (piszę "pseudo" bo z jego strony to na tą chwilę byłyby tylko obiecanki bez pokrycia i krokodyle łzy; wątpię, czy jest w stanie się zmienić, a jeżeli już to na pewno nie w dzień, czy tydzień, to musiałby być mega długi proces z jego inicjatywy, przez niego przeprowadzony, bez Twojego udziału), tylko powiedz czego na tą chwilę oczekujesz. Nie daj się wpędzić w poczucie winy, nie odpowiadaj na zaczepne pytania. Nie, kochany, skończyliśmy rozmawiać.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 13:54   #323
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
Myślę, że on wiedział, że zrobił źle. Ale prościej było jej zarzucić, że się zachowuje źle niż samemu się przyznać do zdrady. Pewnie to taka strategia psychologiczna, żeby samemu się wybielić w swojej głowie i przypisać jej tak naprawdę tylko swoją winę.
Tak. To dość powszechnie występujący mechanizm obronny zwany projekcją, który pozwala pozbyć się psychicznego dyskomfortu i usprawiedliwić przed sobą wszelkie odstępstwa od przyjętych norm moralnych.

W tym konkretnym przypadku jednak obstawiam, iż dążenie do zamknięcia autorki w domu wynikało nie tylko z projekcji jej małżonka, ale także ze zwykłego strachu przed wyjściem na jaw jego grzeszków.Odcięcie jej od znajomych zmniejszało ryzyko, że dotrą do niej jakieś wiadomości. Nie można też wykluczyć, że facet świadomie lub podświadomie sabotował ten związek po cichu, tak aby wyjść z sytuacji obronną ręką i zwalić winę na żonę.

Aleksa85, trzymaj się dzielnie i bądź twarda. Pamiętaj, że to Ty rozdajesz karty i masz wszystkie asy w rękawie. Przed rozmową z mężem staraj się wyciszyć emocje, przygotuj sobie w głowie co masz mu do powiedzenia a potem po prostu spokojnie i stanowczo mu to zakomunikuk. Możesz jasno poinformować go, że Twoja cierpliwość się wyczerpała, nie będziesz dłużej znosić jego zdrad, emocjonalnego popaprania ani huśtawek, które Ci systematycznie funduje. Zażądaj, aby choć raz zachował się jak mężczyzna i w końcu się wyprowadził zgodnie ze swoimi zapowiedziami. On pewnie znowu będzie próbował na Tobie swoich sztuczek, rzuci Ci jakąś marchewkę wyznając miłość i obiecując poprawę , albo wprost przeciwnie pogrozi Ci kijem obwiniając Ciebie za rozpad związku. Może nawet posunąć się do zarzutów, że to Twój brak karności i dyscypliny oraz szlajanie się ze znajomymi popchnęło biedaczka w ramiona innej. Nie daj się skołować ani wpędzić w poczucie winy. To on zawalił i nie powinnaś czuć się winna pokazując mu drzwi! Zasługujesz na coś lepszego.

Moim zdaniem tutaj nie ma już czego ratować. Ten facet nie wykazuje chęci zmian, niszczy Cię psychicznie, tłamsi Twoje ja. Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze jego zdrady i lekceważący stosunek do Ciebie. Ten związek w pewnym momencie przestał dawać Ci szczęście, zamiast tego zaczął ciągnąć Cię w dół, stał się złotą klatką i areną perfidnych gierek oraz manipulacji ze strony mężą. Doszło nawet do tego, że zwątpiłaś w swoje możliwości, stałaś się cieniem dawnej siebie i Twój pazur został przytępiony. Bez tego faceta będziesz szczęśliwsza, odżyjesz i obudzisz się z letargu.

Życzę Ci dużo spokoju i opanowania w chwili konfrontacji z mężem oraz wewnętrznej siły w tym trudnym okresie.

Edytowane przez tacyta
Czas edycji: 2012-09-14 o 14:36
tacyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 15:11   #324
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Twoim błędem przez długi czas było dawanie mu władzy, to, że decyzja (wisząca w powietrzu) cały czas była w jego rękach. Koniec z tym. Ty decydujesz. Nie wiesz co mu powiedzieć? A czego byś chciała? Ma się wyprowadzić? Spakuj mu walizki i po prostu mu to powiedz. Ty masz władzę. Zadecydujesz, czy chcesz się rozwieść, czy z czasem wybaczyć (ja tego absolutnie nie doradzam, ale wiem, że to jedna z opcji). Nie on. Ty. Nie wdawaj się w nim w dyskusje, w pseudo-szczerze rozmowy (piszę "pseudo" bo z jego strony to na tą chwilę byłyby tylko obiecanki bez pokrycia i krokodyle łzy; wątpię, czy jest w stanie się zmienić, a jeżeli już to na pewno nie w dzień, czy tydzień, to musiałby być mega długi proces z jego inicjatywy, przez niego przeprowadzony, bez Twojego udziału), tylko powiedz czego na tą chwilę oczekujesz. Nie daj się wpędzić w poczucie winy, nie odpowiadaj na zaczepne pytania. Nie, kochany, skończyliśmy rozmawiać.
Zgadzam się z całością wypowiedzi. Autorko, powiedz mu, że wiesz o zdradzie. I że nie będziesz już jego służącą, że masz go dość i spokojnie sobie poradzisz bez niego, a w razie rozwodu masz dowody na jego winę i jeszcze alimenty będziesz od niego ciągnąć, za to, kim cię zrobił. )masz prawo do alimentów, jesli rozwód będzie z jego winy).
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 15:28   #325
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

Cytat:
Napisane przez tacyta Pokaż wiadomość
W tym konkretnym przypadku jednak obstawiam, iż dążenie do zamknięcia autorki w domu wynikało nie tylko z projekcji jej małżonka, ale także ze zwykłego strachu przed wyjściem na jaw jego grzeszków.Odcięcie jej od znajomych zmniejszało ryzyko, że dotrą do niej jakieś wiadomości.
dokladnie to napisalam kilka stron wczesniej;/ szkoda ze sie sprawdzilo
Stary 2012-09-14, 15:48   #326
Princesska22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Zgadzam się z całością wypowiedzi. Autorko, powiedz mu, że wiesz o zdradzie. I że nie będziesz już jego służącą, że masz go dość i spokojnie sobie poradzisz bez niego, a w razie rozwodu masz dowody na jego winę i jeszcze alimenty będziesz od niego ciągnąć, za to, kim cię zrobił. )masz prawo do alimentów, jesli rozwód będzie z jego winy).

Autorka ma prawo do alimenty także jezeli rozwod nie bedzie z jego winy a bedzie miec male zarobki więc nie bedzie mogła sama zaspokoic wszystkich usprawidliwionych potrzeb.
Stary 2012-09-14, 16:06   #327
ama4
High Quality Since 2007

Jestem ciekawa jeszcze jednej rzeczy. Jeśli dojdzie do rozwodu - to czy te wszystkie anioły moralności, które nie mówiły autorce o tym, że mąż ją zdradził, będą przynajmniej świadkami w sądzie i powiedzą, jak było naprawdę...
Cytat:
Stary 2012-09-14, 17:00   #328
kalincia
BAN stały

Cytat:
Autorka ma prawo do alimenty także jezeli rozwod nie bedzie z jego winy a bedzie miec male zarobki więc nie bedzie mogła sama zaspokoic wszystkich usprawidliwionych potrzeb.
Tylko, jeśli z jego winy, - ma to prawo do kolejnego zamążpójścia lub do końca życia bez zamążpójścia.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 18:14   #329
aleksa85
Raczkowanie

I się posypało...

Zaraz po pracy zaczełam rozmowę. Powiedziałam mu że chcę zeby się wyprowadził, że jest mi bardzo żle w takim małżeństwie. Że on nic nie robi, totalnie nic. Że pozwoliłam mu się poniżyć, obrazić, ale teraz to do mnie wraca i czuję się z tym podle, źle, nieszczęsliwie. Że wiem że mnie zdradził, ze mam dowód. To w dużym skrócie.
Najpierw cisza, zaprzeczył zdrady, wyparł się tak że mu uwierzyłam. Może on się z nią nie przespał tylko był "niegrzeczny w inny sposób".
Odparłam tylko że już postanowiłam, choć w środku wszystko mi krzyczało że mam tak nie mówić. Powiedziałam że wychodze i ma mi puścić sygnał jak go nie bedzie.
Poszłam pojeździć na rowerze jak wróciłam jego nie było. Zdążył spotkać mojego brata i powiedzieć mu że chyba pojedzie do lasu bo u rodziców się nie zatrzyma bo mu wstyd że go wyrzuciłam. Mamie powiedział że robił wszystko żeby mnie zatrzymać, ze mnie kocha, a ja go wyrzuciłam. Mama na mnie wyskoczyła (ona nic nie wie), brat mnie prosi zebym z nim porozmawiala a ja jak ta zimna i bezduszna powiedzialm nie i poszłam do siebie.
Teraz siedze i mysle czy moze to wszystko tak wyglada z mojego punktu widzenia, moze faktycznie cos przeoczyłam i czy nie za szybko podjełam ta decyzję....

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Czuję się jak egoistka która myśli tylko o sobie...
Stary 2012-09-14, 18:18   #330
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Mama na mnie wyskoczyła (ona nic nie wie), brat mnie prosi zebym z nim porozmawiala a ja jak ta zimna i bezduszna powiedzialm nie i poszłam do siebie.
mówią tak, bo jak sama piszesz - nie wiedzą nic albo nie wiedzą wszystkiego

Cytat:
Teraz siedze i mysle czy moze to wszystko tak wyglada z mojego punktu widzenia, moze faktycznie cos przeoczyłam i czy nie za szybko podjełam ta decyzję...
10 lat to nie jest za szybko!

Cytat:
Cytat:
Czuję się jak egoistka która myśli tylko o sobie...
WRESZCIE myślisz o sobie. Musisz się nauczyć zdrowego egoizmu, inaczej ciągle w życiu będziesz dostawać po tyłku.

Bardzo, bardzo się cieszę, że byłaś stanowcza. Opłaci się, zobaczysz!
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości