|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Dziewczyny, mi dr tłumaczył o tej torebce, ale ja już nie pamiętam tego dokładnie. Czy może któraś z cycolinek, która wybiera się w najbliższym czasie na konsultację DOKŁADNIE o to wypytać, tak, żeby było zrozumiałe ponotować i nam wyłożyć?
Z opryszczką trzeba bardzo uważać, to jest niepozorne, ale bardzo niebezpieczne w wielu sytuacjach i moim zdaniem może być przeciwwskazaniem.
#302 |
Rozeznanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Dzień dobry wszystkim
![]() ![]() tomatti kiedy wybierasz się na konsultację do doktorka? ![]() I dziewczyny jak to jest z tym opalaniem po operacji..? |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Wtajemniczenie
|
ja się zastanawiam właśnie czy smarować czy lepiej te plasterki silikonowe na blizny stosować. Bo niektórzy lekarze zalecają nie smarować maściami bo może się rozejść blizna. Ale w tym milionie pytań zapomniałam o to zapytać, muszę sobie przygotować listę pytań pooperacyjnych
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za zniknięcie oprychy, ja wczoraj czułam jakieś lekkie mrowienie to usta profilaktycznie smarowałam, bo op mam 5 dni po Tobie i też się boję opryszczki Kurcze, muszę zmolestować Tż-ta żeby mi tą moją marną wyjściówkę obfotografował
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki tak tu naparzacie ze nienadynżam
![]() ![]() Co do stanikow mój jest cholernie zabudowany i sztywny ściska biust niczym bandaz,czy to dobrze wpłynie na ich kształt ? Na ile zbliżenia sie piersi do siebie jeszcze mogę liczyć ? Póki co jest ciutke przestrzeni pomiędzy ale zawsze miałam do tego skłonność moje osobiste jak były przy wyższej wadze albo w ciąży to wchodziły pod pachy dlatego obawiam sie jak to bedzie z implantami A jeżeli chodzi o opryszczke mojej znajomej nie powiększyli ust nawet,lekarz argumentował ze to wirus i osłabienie organizmu,podejrzewam ze przy piersiach może to byc istotne ![]() Jeżeli chodzi o zabki to prostowanie Orto super sprawa ja miałam krzywulce okropne niby to nie szpecilo bo mam regularne rysy twarzy i jakos ludzie nie kapowali sie ze z zębami cos nie teges ale różnica jest ogromna,wrzuce jutro zdjęcia przed i po co mi tam może komuś sie przyda i rownież podejmie dobra decyzje ![]() Pączków jeszcze nie zjadłam wcale bo czekam u dr na ściągnięcie szwow z tego lewego,mocniej opuchnietego i dwa razy juz podszywanego cycka :/ (przy cięciu sutka sie rozeszlo) i juz mam stracha co dalej :O
![]() ![]() 17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin ![]() 160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się ![]() Edytowane przez scheherezade Czas edycji: 2013-02-07 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do zgrubienia torebki - to jest to capsular contracture - czyli tzw cc, jedno z powikłań które może się zdażyć po op Cytat:
"Piersi w indywidualnym dla każdego czasie układają się i miękną. Niepokoić może fakt gdy po kilku miesiącach po ułożeniu jedna pierś zaczyna robić się bardziej twarda, mniej ruchoma, mniejsza i podnosi się ku górze, czasem odsłaniając bliznę. Być może wówczas dochodzi do powikłania zwanego nadmiernym przerostem torebki ( kapsulacją). Jest to zjawisko o nieustalonej dotychczas etiologii i występuje niezależnie od udziału pacjenta lub lekarza. W takiej sytuacji należy zgłosić się niezwłocznie do kontroli. W początkowych etapie kapsulacji stosujemy farmakoterapię. Niestety zaawansowane stadium przykurczu wymaga reoperacji, polegającej na wycięciu przerośniętej torebki i wymianie implantu."
![]() Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2013-02-07 o 23:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
Amorcio,
Jesli chodzi o rehabilitację,to wydaje mi się,ze miałaś na myśli metodę Vojty-ona jest bardziej "drastyczna",ale o wiele skuteczniejsza niż własnie Bobath, którym dziecią są normalnie ćwiczone-także w OWI Vojtę rzadko się własnie stosuje i głownie robią to rodzice. Nie Ilonko, mialam na mysli a raczej moja corcia byla rehabilitowana metoda Bobarth w HH, takie mialam skierowanie od lekarza. Z tego co wiem metda Vojty jest dla wiekszych dzieci czyli takich jak nasze teraz, przynajmniej tak mi tlumaczyl i lekarz i rehabilitant w HH. Z tego co ja moge porownac np wlasnych obserwacji tu i tam to niestety ale tam rehabilitacja dawala lepsze efekty, z tym, ze my nie mamy takich problemow jak Ty ![]() Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-02-07 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() a co do opryszki to moja znajoma nie mogła powiększyć piersi jak miała opryszczke niestety, tak jak dziewczyny wcześniej pisały jest to wirus i organizm jest osłabiony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
czesc:P Dawno mnie nie było
![]() ![]() ![]() ![]() A chciałam sie zapytać czy możecie mi polecić coś dobrego na roztępny? po ciąży zostały mi na piersiach i teraz z boku widać:P
#310 | |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki melduje sie w 9 czesci
![]() bylam na konsultacji jest ok potemn napisze wszystko ze szczegolami ![]() kupilam 3 stanikiiiii ![]() amorcio piersi rowniutkie i sliczniutkie bedzie superr po op-to tyle widzialam z tego co nadrobilam hehhe ![]() buziaki i pozdrowionka ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Droga Pani Katrinko!!! Bardzo nam się tu nie spodobał odcinek Rozmów w Toku, poświęcony operacjom plastycznym,a konkretnie powiększaniu biustów!! Program okazał się bardzo tenedncyjny, sprowadzał nas-kobiety-często z kompleksami-do jakichś pustaków,co to mają fanaberię zrobienia z siebie Barbie, upewniając w tym resztę społeczenstwa,ze tylko cizie robią sobie cycki!! A faceci,ktorzy tam robili za publikę,to z góry mieli chyba przykazane,zeby kibicować naturalkom!! A w którym momencie wiszący cycek,tudzież jego brak jest seksowny?! Z jednej strony robicie program o tym,ze operacje pomagają ludziom wyjsc z kompleksow a z drugiej naśmiewacie się ze takie osoby chodzą po ulicach?! Dwie skrajności... Jak Pani zrobi program o tym,ze zwykła,normalna kobieta, po ciąży i karmienu chce PO PROSTU zrobic sobie biust i nie ubliża to jej inteligencji,to na pewno się zgłosi nie jedna chętna-póki co to nas odstraszyliście.... [B]iloona79 Myadiva belseno Krystel13 Ania2003 tomatti jusi84 margo50100 foamclene123 Zabulek1 dreamer365 przedpo kicia_nh kasikkk87 ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Wtajemniczenie
|
Lubuss, któraś z dziewczyn tu pisala o tolpie, ze jest bardzo zadowolna
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oliwko zgadzam się z tym co napisałaś odnośnie rozmiarów. Chociaż u mnie wejść by na pewno weszło więcej, tylko się bałam jak to będzie wyglądało, że się nie oswoję itp i mogłam trochę zaryzykować bo 40 ml w te czy w tamtą, Ale istnieje też domniemanie, że jakbym wzięła + 40 ml to żałowałabym, że nie wzięłam + 80ml itd. Trza się cieszyć tym co jest. Jak już w pełni dojdę do siebie, to zaczynam walkę....ze swoimi nogami ![]() Póki co brzuch mnie boli po 3im pączku... Ku....ja jutro do pracy, a śnieg wali od paru godzin i ja paralityk mam jutro autem jechać ehhh.
![]() |
#314 |
Wtajemniczenie
|
U mnie bedzie w tym roku tlusty piatek. Nigdzie nie wychodzilam dzis, siedzimy zasmarkane
![]() Klaudeczka ![]() Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-02-07 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to jakos sie nazywa dokladniej bo nie moge znalesc
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
hurraaa udało mi się wejść!!!!!!pozdrowienia z hurghady kochanie moje!!!jest super,jest ciepło,dziś wręcz za ..ciepło!!mój tż nie jest moim tż...bo mnie kocha i uwielbia....całuje i nosi na rękach..tzn jest taki jak powinien być normalnie!!nie będę komentować póki..co!!!nie ma cudów ....ja wiem!!
ogólnie bawię się cudownie....jutro mija tydzień laby!!!cycuchy robią wrażenie,jest ze mną jedna kolezanka przed operacją i mówi że sie nie może napatrzeć na moje!!!!!! MAYU BYŁAM NAWET NA MASAŻU!!!Myślałam wtedy o Tobie...myślę..co ta maya miała na myśli mówiąc że nie da sie a żelkami??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() także ja CAŁUJĘ i przesyłam trochę słońca!!!nie czytam bo oczywiste jest że czasu nie mam..na wakacjach!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
dr.M.W. Wrocław!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez klaudeczka2010 Czas edycji: 2013-02-07 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I ta metoda jest jak najbardziej dla małych dzieci-dla dużych już nie bardzo-moja ma 2 latka i już się nie daje tak-dlatego jedziemy na Bobath-to metoda ogólnoznana....coś mi się wydaje,że nie do końca się zrozumiałyśmy z tymi metodami ![]() ![]() Lubuss, w albumie byłam-cycuchy masz super i Ci szczerze zazdroszczę, bo odrazu myślę,ze też bym mogła je miec,tym bardziej ze mamy wyjazd w ciepłe miejsca na weekend majowy ![]() Klaudeczka, to cudowne co piszesz-mam na myśli tż,ale może mu słoneczko przygrzało,to jest Kochany ![]() powrocie w zimowy kraj....jeju jak dobrze,ze na wybrzeżu tego sniegu jest zawsze najmniej-prawie nie wiem co to znaczy okopać się w śniegu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
To ja polecalam tołpe, dokladniej to krem wzmacniający przeciw rozstępom dla mam. Teraz kupilam mustellle jak dla mnie okropna nie polecam..
![]() Klaudeczko wypoczywaj kochana buziaki ![]() ![]() ![]()
#319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Opryszczka świadczy o osłabieniu organizmu Jezeli wystąpi opryszczka to jest skutek tego osłabienia, a wirus opryszczki jest w takim organizmie cały czas wcześniej tylko uśpiony. Nie dyskwalifikuje do operacji W przypadku robienia ust tak jak to ktoś pisał wcześniej jest to natomiast dyskwalifikacja bo deformuje je na jakiś czas, w innych przypadkach niekoniecznie.
![]() |
#321 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pytałam na konslutacji /bo mi to cholerstwo wyskakuje dość czesto/ i Pan Doktor powiedział, że jest to przeciwskazanie. Dlatego zaliczyłam tą załamkę, ale...ale własnie rozmawiałam z Panem Doktorem i jest ok. Gdyby dzień wczęsniej przed zabiegiem znaczy sie wyskoczyła to problem ale tydzień przed to ok. Tylko zeby nic wiecej się nie pojawiło?!?!!
Lece z maksymalną dawką heviranu, maść hascovir i zaraz przetrzepię lodówkę, czosnek, cebula, cytryna, ocet a nawet soda. Podobno hamują rozwój opryszki wiec zdusze gnide żeby jej się rozmnażać nie zachciało... Klauduś, wypoczywaj i przywieź nam trochę słońca, ciepła i pozytywnej energii!!! Ninka, dziękuję za kciuki! ps. to jak z tymi ryżowymi testami? oddają stan po op? większe mniejsze? kto robił łapka w góre? ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#322 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() właśnie- tak sobie siedziałam u dentystki z rozwartą paszczęką i nagle spojrzałam na wiszący na ścianie zegarek- była 15.48 i tak mnie ciarki przeleciały że równo za tydzień o tej godzinie tez będę rozdziabiać gębusię ino z rurką intubacyjną ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- no ja stanęłam (na razie) na 6 sztuce...... ![]() ![]()
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
... no pięknie, 5 bąbelków....
#324 |
Zadomowienie
|
Margoo,
nie zażywaj czosnku pod jakąkolwiek postacią!! To rozrzedza krew i nawet mi doktorek powiedział, ze 2 tyg. przed op. zero aspiryny i czosnku!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
ale zewnętrznie, smarować tą opryszczke też nie?
![]()
#327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ilona ma rację, mnie też dr przed czosnkiem ostrzegał.
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Zadomowienie
|
Ania2003 Ty chyba powinnaś jeszcze poczekać ze smarowaniem blizn, bo jesteś 3 tygodnie po operacji. Ja na drugiej kontroli pytałam mojego i powiedział, że narazie niczym nie smarować, na następnej (tzn w sumie tej wczorajszej) zobaczy jak blizny wyglądają i wtedy coś przepisze. U mnie to "coś" to maść silikonowa. Mówił, że droga (faktycznie kurcze 40 euro za malutką tubeczkę), ale wg niego bardzo dobra. Od dziś będę smarować i ciekawa jestem jakie będą efekty
![]() Myu ja głupek jestem ![]() ![]() ![]() ![]() Hehe na początku też pomyślałam o Anice, żeby jej się pewnie taka przydała ![]() Wczoraj byłam na tej kontroli i miałam też za Twoją radą pytać o te moje sutki. Kurcze mi jak Ci już pisałam wydawały się normalne i już nawet wiem dlaczego. Pokazał mi zdjęcia przed i one wyglądały tak samo. Z resztą tam chyba u mnie w galerii też mniej więcej to widać. W lewej piersi był też bardziej na lewo wysunięty. Wszystko skrupulatnie mi opisał, łącznie z tym, dlaczego tak a nie inaczej umiejscowił implant, gdyż normalnie sutki powinny być na środku implantu. W sumie przypuszczałam, że tak jest, ale pewności nie miałam. Mi dzisiaj dwa miesiąca stuknęły ![]() ![]() ![]() ![]()
07 grudzień 2012 Dr B. D'H (Belgia) ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2013-02-07 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Kicia dawaj fotki a nie sie obijasz
![]() ![]()
#330 |
Zadomowienie
|
Hehe fotki może za miesiąc wrzucę
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.