|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Właśnie wychodze z hotelu, jeszcze do doktora i do domu. Dziewczyny ogólnie jest wszystko super, gardlo odpuścilo itd, nie czuje bólu piersi tylko delikatny dyskomfort, nie mam problemu ze wstaniem ale najgorsze jest... SPANIE NA PLECACH. Podkladałam poduszki mniejsze i wieksze, wyzej i nizej i NIC. Mam niesamowity ból w tej części gdzie talia. Macie na to jakieś sposoby ? Dzisiejszej nocy pierwszy raz zwatpiłam własnie przez to przeklete spanie
![]()
#272 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
![]()
![]() |
#273 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() unsafe O! widzę, że i Ty ze Śląska ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale co, jak co, córeczek zazdoszcze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie tak powinien byc ten świat skonstruowany.. Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry Dziewczynki ![]() jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego, ale wpadam się z Wami przywitać, co by z obiegu nie wypaść za bardzo ![]() ![]() buziaki i miłego dnia wszystkim ![]()
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wywaliło mi opryszczke. Dosłownie k...a w 3 inuty i 2 bąbelki które rosły w oczach. Poleciałam do apteki i pani aptekarka nie chciała mi sprzedać heviranu (PI.%^@%#^@%%$#NDA jedna)
na szczęscie w drugiej pobliskiej aptece pracuje taki życzliwy pan magister który zawsze poratuje w potrzebie ![]() Dzień dobry Wszystkim
#275 |
Wtajemniczenie
|
Amorcio, i jak tam Twoja córcia teraz? Macie jakieś rehabilitacje, czy dogoniła rówieśników? Jeju, ja co i rusz słyszę o przedwczesnych porodach, sama będąc w 2 ciąży strasznie się tego obawiałam; mam znajomych, którym urodził się synuś w uwaga!! 22tc
![]() Nie tak powinien byc ten świat powinien byc skonstruowany. Moja corcia na szczescie nie miala zagrozenia zycia, tam u gory nade. mna czuwali i wczas wykryto, ze cos zlego sie ze mna dzieje i co najwazniejsze z dobra diagnoza trafilam do szpitala. Malutka byla kiesiac w klinice bo w DE rodzona i tam sa przepisy, ze dziecko do 36 tyg nie moze zostac wypisane do domku, noc przdd wypisem ma na ojomie test pracy serduszka i plucek, wypuszczaja dziecko gotowe do uzytku. Dzieki polskiej poloznej ktora byla przy nas, nie mialam problemu z dostepnoscia do dobrych lekarzy, sama mnie umawiala na takie takie terminy jak potrzebowalam poprzez swoje kolezanki pielegniarki (tam tak samo jak u nas, wszytko po znajomosciach zalatwisz). Mialysmy swietnego rehabilitanta, daleko jezdzilam ale bylo warto. Rehabilitacja byla metoda Bobarth, u nas to rzadkość a szkoda, duzo lepsza dla malych dzieci i to rodzicow ucza ja, po co i dlaczego rehabilitowac dzieciatko, wiec postepy sa szybkie bo cwiczy codziennie. Jak wrocilismy musialam sie prosic o skierowanie do osrdoka wczesniej interwencji chociaz w PL nalezy sie kazdemu wczesniakowi do ukonczenia 2l. Tu cwiczy tylko rehabilitant/ka, efekty sa na pewno ale wyglada to juz zupelnie inaczej. Moja corcia miala duza dysplazje st biodrowych i dlugo lezala w rozporce, spowodowalo to, ze miesnie brzuszka, pleckow ma slabe i przez to opoznione mocno, siadanie...itd. W klinice napatrzylam sie na takie malenstwa po 500-600gr ratowane za wszelka cene. Lekarze nie mowia jak bedzie wygladalo zycie takiego dzidziusia, jak bedzie funkcjonowalo, bardzo czesto jest roslinka, nikt nie mowi jak bedzie wygladalo zycie calej rodziny. Licza sie statystyki, a rodzice licza, ze przy dzisiejszej technice to wlasnie ich dziecko bedzie zdrowe. No i mamy nowy sloneczny dzien, u mnie juz wszyscy zasmarkani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, załadowałam zdjęcia maluchów.
#278 | |
Raczkowanie
|
włąsnie wracam z Twojej galerii, jakie one są śliczne!
czy mi się wydaje czy "urosły"? ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() ach, i witam nowe dziewczyny na forum oraz nowe cycolinki! gratulacje!
14.03 dr MW ![]() Edytowane przez margo50100 Czas edycji: 2013-02-07 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
#281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pomyśłałam ze jesli mam się męczyć to lepiej przed operacją troche przywyknąć no i już jest ok! Śpię na plecach, ale musze mieć wysoko poduchy pod głowe i plecy. Tylko rano ta nieodprata ochota poleżenia na boczku i tego sobie nie odmawiam, bo jesczez mogę. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Hej, jak się czujesz? Jak Twoje cycuszki? wrzucaj fotki, daj nam się też pocieszyć... ![]()
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Są są maluchami. Nie wiem o co mi chodzi bo takie niby chciałam. Plus jest taki, że czuję, jakby były moje od zawsze
![]() ![]() ![]()
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To ja push upa takiego duzego nie chce bede sie bala ze mi piersi znieksztalci ![]() ![]()
![]() |
#284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale teraz już jest ok... opanowałam i je ![]()
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Dostałam maila z odpowiedzią od dr. Niestety nie wiem jak on czytał, że nie na wszystkie pytania odpowiedział:/
Wstawiam, może komuś się przyda: - czy można u Państwa w klinice kupić dodatkowy stanik pooperacyjny? minęły dwa tygodnie i nie wyobrażam sobie, jak ten stanik będzie wyglądał przez następny miesiąc, kiedy mam go nosić ![]() dla mnie kupienie drugiego na zmianę i to najlepiej takiego, który ma pas oddzielnie (żeby móc go później wykorzystać do spania)? - od kiedy (jak długo po operacji) mogę bez ryzyka dla piersi spać na boku? - jak długo tworzy się słynna torebka wokół implantu? - od kiedy można piersi swobodnie dotykać, nie mówię tu o ściskaniu itp tylko o zwykły dotykaniu? - czy mogę smarować piersi dowolnym balsamem, jakimś przeciw rozstępom, czy innym? - czy oprócz dzwigania i podnoszenia wysoko rąk są jakieś czynności, którymi mogę sobie zaszkodzić i których powinnam unikać? - czy bół pod pachami po lekkim przesileniu (przy zwykłych czynnościach) jest normalny? I odpowiedź: Witam Panią, w tej chwili może Pani jeszcze okresowo odczuwać ból. Spać na boku można próbować w 4 tygodnie po operacji. Kształtowanie się torebki trwa ok.6 tygodni, natomiast jej pogrubienie może wystąpić po kilku miesiącach lub latach. Skórę piersi proszę smarować dowolnym balsamem. Proponuję nabyć zwykły sportowy biustonosz i zakładać go na czas prania i schnięcia biustonosza pooperacyjnego. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- No i nadal nie wiem od kiedy można je dotykać (np delikatnie w trakcie...no wiecie... ![]() Opcja noszenia w kólko tego samego stanika mnie doprowadza do szału, bo on już jest zjechany. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- A o co chodzi z tym pogrubianiem się torebki, Dziewczynki?
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja napisze cos odnosnie rozmiarów
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja osobiscie balam se kupic stanika ze zle go dobiore wczesniej kupowalam mega push up ktore wszystkie mialam takie same tylko kolorami sie roznily. A tutaj bylo trzeba dobrac odpowiednia miske i odpowiedni rozmiar pod biustem zeby nic tam nie uciskalo. Tego sie balam ze kupujac zle dobrany stanik zrobie sobie krzywde.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wydaje mi się że ten Twój staniczek jest bardzo podobny do tego: http://allegro.pl/gatta-bra-perfect-...965181560.html tylko że Twój jest biały i na Tobie o niebo lepiej się prezentuje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie jak to jest z tymi przymiarkami z ryżem? potem żelki wychodzą mniejsze czy większe od tych ryżowych? lece na usg, (nadzieja mnie nie opuszcza że ta oprycha zniknie...trzymajcie kciuki proszę) miłego dnia!
![]() |
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
przedp-Kształtowanie się torebki trwa ok.6 tygodni, natomiast jej pogrubienie
może wystąpić po kilku miesiącach lub latach. Jestem ciekawa jesli niedaj boże zrobi sie pogrbienie czy reklamacja obejmuje i wymieniaja implanty bede musiała się spytać dr jak bede już w dniu op ![]()
już są 28.02.2013 dr J.J. Wrocław ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jusi84 Czas edycji: 2013-02-07 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wszystko było ok, ale dzisiaj strasznie mnie ciągnie w prawej piersi.. No ale cóż, jeszcze trochę pewnie musi poboleć.. Jutro wrzucam foty po zdjęciu szwów, a dzisiaj TŁUSTY CZWARTEK, więc om nom nom pączusie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Ile pączków zjadłyście?? Ja o dziwo! zjadłam dwa,ale wiem,ze będzie niedługo dostawa,bo rodzice coś mi wiozą-sami się postarali i wyszło im masa tego!!Chętne zapraszam do skosztowania ![]() ![]() Amorcio, widzę,ze nasze crócie miały podobne wymiary urodzeniowe- moja też miała ledwo 44cm i ważyła 1990gram W szpitalu byłyśmy 3 tygodnie, a konsekwencje mamy do dziś:-( Jesli chodzi o rehabilitację,to wydaje mi się,ze miałaś na myśli metodę Vojty-ona jest bardziej "drastyczna",ale o wiele skuteczniejsza niż własnie Bobath, którym dziecią są normalnie ćwiczone-także w OWI Vojtę rzadko się własnie stosuje i głownie robią to rodzice. My specjalnie jeździmy w tym celu do Sopotu,bo mało kto uczy tego:-( Tomatti, mój mąż też się ze mną próbował targować i jak robiliśmy próbę ryżową,to co chwilę mi dosypywał tego ryżu ![]() ![]() Ale ja jestem tu chyba jakimś wyjątkiem na forum,bo nigdy mi nie zależało na wielkości-nie miałam z tym problemów.Odpowiadało mi zawsze moje 75B,ale po ciązach mi opadło i nie sterczy ![]() A w sumie mi o to najbradziej chodzi...zdaję się jednak na lekarza i po prostu co on zadecyduje to wezmę-jesli się uprze ze większe bo będą lepiej wyglądać to jakoś to zniosę ![]() ![]() A dziś byłam u kosmetyczki i pytałam jak to jest kiedy Pani zze zrobionym biustem przychodzą na masaż i okazuje się,ze nie jest problemem położyc się na brzuchu i lezeć na tych piersiach,a ja kurka się o to zamartwiałam-wiem,ze spanie to jest nie wskazane,ale mysle ze przez godzinę jak tak poleżę to nic się chyba nie stanie?? No oczywiście,chodzi tez o własną wygodę... Margo, a opryszczka jest przeciwwskazaniem do operacji,ze tak się martwisz? Ja wiem,ze to tylko paskudnie wygląda,ale sama nie miałam nigdy i w sumie to nie wiem o co z nią własciwie chodzi?? No i jeszcze mam pytanie odnosnie tego zgrubienia torebki, co napisał doktor do przedpo?? Pierwszy raz o tym słyszałam...Myu ratuj?! |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na razie niczym nie smarowałam moich blizn i właśnie dziś zadałam pytanie bardziej doświadczonym dziewczynom co one polecają Jeśli chodzi o habit to ja od początku miałam stanik pooperacyjny. Taki sportowy z rzepą z przodu i żadnych innych. Do dziś w nim chodzę i śpię, choć spać już w nim nie muszę , ale bezpieczniej się czuję.Bardzo wygodny, ale mocno zabudowany i wystaje często przy szyi spod bluzek. Nie miałam żadnych taśm. Codziennie miałam go zdejmować i kąpać się . Takie zalecenia doktora.
![]() |
#296 | |
Raczkowanie
|
Witam Was kochane w ten piekny słoneczny dzionek!!
![]() Cytat:
![]() ![]() A mi na orzeszku pekła plomba w zębie i sobie wypadła ![]() ![]()
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
coś takiego znalazłam
![]() Współczesne metody postępowania w przypadku pojawienia się torebek łącznotkankowych wokół implantów piersiowych. Powiększenie piersi przy użyciu implantów silikonowych wywołuje zawsze niewielki, miejscowy odczyn zapalny, manifestujący się powstaniem torebek łącznotkankowych wokół implantów. W 95% przypadków torebki są niewyczuwalne, piersi są naturalne, miękkie i nie są bolesne. 5 % przypadków to pacjentki, u których odczyn miejscowy był znacznie silniejszy i powstałe wokół implantów torebki są twarde, mało sprężyste, dają dolegliwości bólowe, zwłaszcza w okresie przed miesiączką. Piersi są twarde, nieruchome, palpacyjnie tkliwe. Jak można zapobiegać powstawaniu terebek łącznotkankowych wokół implantów piersiowych? Nie ma znaczenia firma produkująca implanty silikonowe. Niezwykła staranność operacyjna, staranna hemostaza ( zamykanie krwawiących naczyń krwionośnych), używanie nietalkowanych rękawic, wymiana rękawic tuż przed włożeniem implantu do przygotowanej loży, drenaż loży zapobiegaja tworzeniu się torebek łącznotkankowych. W przypadku nadmiernego krwawienia, mimo starannej hemostazy u niektórych pacjentek, u których podejrzewamy powstanie niewielkiego krwiaka, przepłukujemy lożę lekiem o nazwie MITOMICIN-C, w opdowiedniej dawce i przez odpowiedni czas, po czym starannie przepłukujemy lożę roztworem soli fizjologicznej.
#298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu do niczego się nie przyzwyczajała. Korzystaj póki możesz śpij na brzuchu , boku .. itd ![]() ![]()
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
no właśnie sex aaa to trzeba duuuuuużo ja to tylko w weekendy na razie mam
![]() ![]() ![]() ![]()
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.