![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Do mnie nikt nie dzwoni w sprawie książeczek
![]() Ale nie o tym chciałam. Patrzcie co mi małż pokazał przed chwilą: http://www.facebook.com/photo.php?v=132367083592139 |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dobra, a co zrobisz, jak dziecko będzie starsze, dasz mu coś do pogryzienia i też się zacznie krztusić? A to nie jest wykluczone, a wręcz bardzo prawdopodobne. Wiele dzieci karmionych papką przy podawaniu jedzenia w kawałkach na początku krztusi się nimi bardziej, niż młodsze dzieci przy początkach BLW Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Małż też uczył małą "zostaw", ale tylko w odniesieniu do kontaktu. Efekt taki, że jak wyciąga rękę do kontaktu jak się to powie to od razu rękę cofa i idzie sobie dalej. Ale do innych przedmiotów już to nie działa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zawieszka też ładna ![]() ale jednak to oparcie mnie w ogóle nie przekonuje ![]() haha zawsze o tym samym myślę ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#304 | ||
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witaj ![]() ![]() Świetnie się prezentuje! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Karolina, Blue, ja też z Wami będę młodego wysyłać na wczasy odchudzające ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
To pewnie było wtedy jak miałam mniej czasu na wizaz Że ja takiego cuda wcześniej nie widziałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale tak, jak wspominała (chyba) Maciejka_ - każdemu wedle potrzeb. Ja naprawdę podziwiam te z was (bo chyba są takie?), które są w stanie znieść z 3 piętra (prawie 70 schodów) wózek (typu 3 w 1) z siedzącym w środku dzieckiem. Spacerówka od mojej Mamby waży w sumie niewiele, raptem 11,5 kg, ale dokładając do tego wagę małej - no nie, nie zniosę, mowy nie ma. Albo zniosę, ale już się więcej nie wyprostuję ![]() A mój kręgosłup, może wbrew pozorom, TEŻ jest ważny. Jak siądzie - g. zrobię. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko u nas raczej by się nie sprawdziło ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętacie wyraz twarzy Waszego dziecka jak je wreszcie zobaczyłyście? ![]() ![]() Mój mąż też czasem panikuje... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Wtajemniczenie
|
To już nas jest czworo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#315 | ||
Zakorzenienie
|
łe u nas dosyc napadało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o mamo moja maruda nie cche spać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny (zwłaszcza te które mają więcej niż jedno dziecko) zgadzacie się?
![]() Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8.miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moja koleżanka z Polski jest we wczesnej ciąży-zapytała mnie czy na początku miałam robione badanie na poziom progesteronu (badanie z krwi). W UK tego nie robią, ale jestem ciekawa czy w Polsce to jest standardowe badanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że mam Was, bo zaczynam świrować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kocyk super, ale czy przypadkiem nie masz już podobnego ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę w tle kojec, jakie ma wymiary? Muszę kupić i się głowię jaki, na pewno chcę drewniany z podłogą, a takie mają bok o dł 1m i się zastanawiam czy nie będzie za ciasno w nim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ty masz szczuplaczka nie zapowiada się na grubaska ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my kojca nie mamy i mieć nie będziemy. Luśce dość szybko przestał wystarczać nawet spory dywan, jakbym ją wsadziła do kojca, to by się to skończyło rykami nie z tej ziemi...
![]() |
#321 |
Zadomowienie
|
hej
rozmowę mam przełożoną prawdopodobnie na poniedziałek ![]() Dep wózek super i Zosieńka zadowolona dziewczyny dodomku ma znowu promocję na m.in mleko Hipp 32.99 ![]() Haniu ja też takiego badania nie miałam Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2013-02-19 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na temat tego badania
![]() ![]() My mamy kojec-wygląda jak łóżeczko turystyczne, jest z materacem. Wymiary 70x100. |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Hej
widzę że trzymałyście kciuki dziękujemy zaraz dokładniej nadrobię ale na szybko napiszę, że było OK ![]() zabieg był w szpitalu dziecięcym, tłumy straszne, jak w szkole na przerwie - tyle dzieci... zostaliśmy raz dwa obsłuzeni przez naszą lekarke (chyba dzieki wcześniejszym wizytom prywatnym) zabieg trwał chwilę, dosłowie ze 2 minuty, mała oczywiscie mocno płakała, ale szybciutko się uspokoiła i zasnęła a obudziła sie już wesolutka ![]() oczko wygląda ładnie i póki co nie ropieje i mam pytanie do Sol - czy po tym udanym zabiegu oczko już w ogóle nie ropiało? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
robi się je pewnie tylko w szczególnych, indywidualnych przypadkach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ropa leciała chyba od następnego dnia po zabiegu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc moim zdaniem jak już kupować, to jak największy Można też kupić takie specjalne barierki drewniane, ale to drogo wychodzi
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Linka super że mała tak dzielnie zniosła zabieg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.