![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłość, a seks..
Cytat:
Wiesz co, macie rację. Durna jestem jak ten Głupi Jaś z ruskiej bajki, frazesami tu szczekam a przecież każdy głupi oczywistości oczywiste wie bo to oczywiste. Niech szavka sobie ma tą nadwagę na zdrowie w końcu 100 kila kobiecie to co to tam - nic takiego sama widzi przecież a jak ktoś jeszcze zauważy - cham, prostak i "jakontakmógł"! Niech nic z nią nie robi bo mąż też nie Adonis i w dodatku burak zapyziały bez serca, do odstrzału szowinistyczna świnia. A jak coś, jakieś refleksje o zgrozo by naszły, to niech wpadnie do Rembertowej na maila a ta ją po pleckach poklepie. To jej na pewno pomoże, a nawet im obu. Doraźnie - żyć nie umierać.
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
autorka leży skuta w szpitalu, leczona insuliną? Nie? To po co ten przykład z doopy?
Natomiast owszem, rodzice jakos nadzwyczajnie nie dbają o siebie - ale jako żywo, nie stoję i nie brzęczę im nad uchem, ani równiez nie przezywam ich od idiotów, że o siebie nie dbają bo żadna z tycvh rzeczy na nich nie podziała i nie podziałałaby życie to nie jest taka bajka jak tutaj - i brzęczenie, wymądrzanie się i stuletnie gadanie komuś nie odnosi żadnego skutku, jak ktoś nie chce sam o siebie zadbać dlatego też i troskę okażę i wspomnę (nie chamsko) to co trzeba, a również jak nadarzy się okazja, to zadziałam właściwie - ale nigdy tak, żeby kogoś zmusić na siłę (ciekawer jak? kajdanki założę i zmuszę? ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
w necie to same mocne w gębie - ale jakby chodziło o bliską osobę, to nagle nie byłoby wszystko czarno-białe, tylko nabrałoby 50 odcieni szarości: -że nie wypada bliskim takich uwag rzucać -że gadaniem i tak nikogo do schudnięcia nie zmusisz (ciekawy byłby to przypadek i nietypowy: przez zrzędzenie czyjeś ktoś miałby zacząć chudnąć %) -że sposobu prostego nie ma - można próbowac motywować, ale NIE obrażać (da to skutek zerowy), ani NIE wymądrzac się (bo mądrali nie chce się słuchać) Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-12 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast ja uważam, że jeżeli mój TŻ miałby w tyłku to, że się roztyłam, to znaczy, że nie szanuje mnie na tyle, żeby mną potrząsnąć i zadbać o moje zdrowie. Bo po to się ma bliskich, nie żeby lizali tyłek, tylko żeby umieli potrząsnąć człowiekiem wtedy kiedy trzeba.
![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz się więc z czego cieszyć natomiast są całe falangi ludzi, którzy nie są gruboskórni i ich to jednak dotyka ![]() wyobraź sobie, że takie ludzie istnieją, dziwne, nie? Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-12 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i sedno! Laska jeszcze nie leży konająca to niech się szanuje zamiast zapobiegać! ![]() Kij w oko chamom co pierdzielą o jutrzejszych konsekwencjach dzisiejszych czynów! OLE!
![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
....i kurde nic to nie działa, patrz! Niby tak pięknie mówię i w ogóle, a jednak nie działa - dlaczego! Przecież powinno, bo zapobiegam! OLE, niech żyją tacy jak ty, widocznie lepiej i łatwiej cię utwierdzać w przemądrzałości - a nie próbować naprawiać! Po co patrzeć na konsekwencje, widocznie musisz być najmądrzejsza w całej wsi! ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-12 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą, z Twoich wypowiedzi wynika, że osobie otyłej w ogóle nie można powiedzieć, żeby schudła, że nadprogramowe kilogramy są niezdrowe. A z tym się nie zgadzam.
![]() |
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jane, znasz to przysłowie o kotle co przyganiał garowi?
![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawiasz z jakimś krewkim człowiekiem i on cię popycha, bo widzi, ze nie może cię przekonać odczuwasz szok i złość! ...ale potem on ci mówi: przepraszam, ze to zerobiłem, ale musiałem to zrobić, żebyś się uspokoiła... naprawde, nie było innego sposobu, przepraszam, ale nie umiałem inaczej... czemu jakoś nadal nie będziesz umiała mu przebaczyć? to samo z nią: najpierw dostaje w twarz tymi szokującymi słowami a potem ma przejść nad nimi do porządku dziennego, "bo przeprosił" naprawdę, spójrz na to z tej strony, bo i sama byś tak łatwo nie przełknęła tych słów, straciłabyś dużą dozę zaufania do tego człowieka, bo zobaczyłaś jak łatwo mu przychodzi cię oceniać bez zważania na twoje uczucia to zostaje w pamięci mi dwa lata temu najbliższa osoba powiedziała słowa w złości, które były chamskie - ta osoba uważała, ze ma rację, więc mi bez ogródek powiedziała to co myśli... pod wpływem emocji to się stało potem były przeprosiny to było dwa lata temu. A ja nadal mam żal, ponieważ nadal myślę "to wszystko da się zrozumieć... ale to nigdy nie powinno miec miejsca, nie wobec mnie, bo nie zasłużyłam niczym na tak chamskie słowa" - i żal mam dalej. I ile bym o tym nie myślała, to nadal wraca pytanie: dlaczego, za co, ja bym tego nigdy nie zrobiła tej osobie. Wraca i wraca, ile razy pomyśle o tamtej sytuacji i się nad nią zastanowię - to nadal zbiera mi się na łzy, nie przez to, ze zostałam obrażona, tylko że najbliższy mi człowiek, który nigsdy w tym kierunku nie wykazywał skłonności, by robić mi taką przykrość - jednak sobie na nią pozwolił. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-12 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Strasznie bawią mnie te puste gadki o tym jak to nie warto się zmieniać dla innych, tylko dla siebie. otóż, tym innym jest nie kto inny a mąż, na którym autorce zależy. I tak się składa, że jak się jest w związku to nie obowiązuje już ta niczym nie skrępowana wolność, trzeba liczyć się ze zdaniem drugiej strony aby wszystko miało ręce i nogi. Ja sobie np. nie zafarbuję nagle włosów na fioletowo-niebiesko bo wiem, że by się to mojemu Tżtowi nie spodobało i uważam za całkowicie naturalne, że uwzględniam jego zdanie w istotnych kwestiach, które mnie dotyczą. Jak coś nam nie pasuje to sobie to po prostu mówimy, czy to chodzi o wygląd czy o zachowanie - i jest to fajne, bo dzięki temu stajemy się dla siebie lepsi. Więc jako singiel nie wmawiaj autorce, że ma święte prawo źle wyglądać wymagając przy tym aby słowa na ten temat nie powiedział - bo nie ma. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat przy nowotworach i innych chorobach nie da się cofnąć czasu ani skutków, więc można o tym myśleć jedynie z wyprzedzeniem, bo potem jest już za późno.
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2013-06-12 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
no to okażę ci przyjacielską szczerość i powiem: przestań się mądrzyć, co kto ma robić i jak ma wyglądać, bo nikogo twoje zdanie nie musi obchodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() spróbuj może popatrzeć na siebie trochę z dystansem, może wtedy uda się dostrzec tę wielką belkę w oku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
ta, teksty z belkami od kogoś, kto obraża autora, bo ma wagę za dużą jak na twój standard i estetyczną wrażliwość!
czekam na więcej mądrości, u Coelho znajdziesz na przykład wiele do cytowania ^^ Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-12 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i strasznie naobrażałam autora - napisałam, że jest gruba z zaniedbania. łojezusicku, powinni mnie zamknąć za zniesławienie. ...a to tylko rzeczywistość skrzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
no skrzeczy, to jest prawdą
ale rozpłyń się w błogim samozadowoleniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo abstrahując od tego, że ona jest na niego zła za te słowa. Piszesz ciągle, że ona ma patrzeć tylko na siebie. Nie, pomijając już partnera, ona powinna też patrzeć na swoje dzieci. I to dla nich powinna się starać, żeby być zdrowa, żeby móc się z nimi bawić w przyszłości, a nie żeby z nich półsieroty uczynić. Dlatego dla mnie pisanie, że ona, jej wybory jest śmieszne. Jak się wchodzi w związek, zakłada rodzinę, to się bierze pod uwagę to, że trzeba się będzie liczyć ze zdaniem drugiej osoby i nie będzie już 100% beztroski i wolności.
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że dzieci nie są na tyle dziwne, by swej matki nie lubić, bo 90 waży
ponadto: jakoś nie widzę wokół siebie, aby grubi masowo padali jak muchi po 50 roku życia i dzieci osieracali, bo ważą 90 zamiast ważyć 60. Więc nie podpinaj pod to "dobra dziecka", żeby dramatyczniej brzmiało, ponieważ tu tylko o odczucia estetyczne męża chodzi. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-12 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Konto usunięte
|
tylko. No tak. Facet to w końcu podgatunek, jego odczucia estetyczne są mniej ważne niż moje zamiłowanie do nadmiernej tuszy. Po co liczyć się z jego zdaniem, w końcu ja ja ja, moje zdanie, moje prawo, moja wolność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Hrodebert
|
Cytat:
Puste gadki to nie są bo weź się postaw na miejscu Autorki Chłop ci mówi > Salix spasłaś się jak świnia ,jak tak patrze na ciebie to mnie na rzygi bierze ,zobacz taka Zośka od Stefka urodziła trojkę dzieci a dupa z niej niezła aż mi ślinka cieknie . To co ty sobie w takim momencie myślisz ? No tak Heniu ma rację, ta Zośka to zgrabna rzeczywiście , muszę schudnąć dla niego bo znajdzie sobie taką zgrabną jak ona, i tej suki to ja do domu już nie wpuszczę . Czy> O ty taki owaki sam słoninę na przemian z boczkiem żresz ,jak buty wiążesz to ci twarz z niedotlenienia sinieje a mi tu uwagę zwracasz .Ja ci pokaże ile jestem warta Zośka to przy mnie jak kaszalot będzie wyglądać . Albo przykład taki : Salix widziałaś tą Zośkę od Stefka ta to ma cyce jak donice ,ten to szczęście ma ,taka baba to skarb .Jak byś se takie strzeliła to bym cię 5 razy dziennie brał . ^zmieniła byś się dla męża swego lubego ? Oczywiście że w związku należy się liczyć z partnerem i konsultować nawet kolor włosów ale na zasadzie doradztwa ,opinii a nie kategorycznych żądań ,zakazów popartych chamskimi odzywkami . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Warto byś schudła dla samej siebie. Muszę powiedzieć, że sama ważyłam 86 kg przy 170cm, przez to miałam też za duzą insulinę, spore ciśnienie ok 140 ta pierwsza wartość. A schudłam do 65 kg przy 170 cm, czuje się lżej, nie jestem chuda, ale nie noszę już tyle ciężaru, ciśnienie zazwyczaj idealne 120 na 80, ogólnie lepiej
![]() A męża pomijam, bo faktycznie mógł inaczej się wyrazić. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-06-12 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Salix, nie wiem, może dla ciebie to podgatunek, nie wnikam
ale jeśli mąż nie liczy się z jej uczuciami - to jemu nie należy się nadskakiwanie w skowronkach, żeby go zadowolić ponieważ jak ktoś cię obraża (nawet najsłodszymi słowami) - to i sama mu nie nadskakujesz, "bo cię przeprosił, więc problemu nie ma" co widać i teraz: zamiast lubić mnie za przyjacielską szczerość, to ty ziewasz ostentacyjnie i fochy strzelasz no i źle robisz! Rób tak, jak od innych wymagasz: doceń moją przyjacielską szczerość, bo ci źle nie życzę i nie brnij dalej w obrażanie autorki, tylko (tak jak autorka powinna schudnąć, to i ty ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-12 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#325 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2013-06-12 o 14:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Rozeznanie
|
Miłość, a seks..
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tym polega moje pisanie teraz. Jesli ktoś to widzi jak usprawiedliwianie - to nic na to nie poradzę. Zresztą już wolę usprawiedliwiać, bo naprawdę wolę widzieć, jak ktoś siebie szanuje, nie ważne jak wyglądając - niż komuś podkopywać wiarę w siebie, bo "ma być zdrowy jak w reklamie płatków Fit". Jeśli natomiast chodzi o sam problem: sama zapewne wiesz, że twoje prośby, groźby niewiele by wskórały, nie przekonasz mamy takim gadaniem na pewno nie przekonasz jej obrażaniem, więc w tym się zapewne zgodzimy, że facet autorki zadziałał absolutnie przeciwskutecznie - zamiast coś polepszyć, to zawalił sprawę dokumentnie i teraz będzie ciężko cokolwiek odratować mam ciotkę, która waży pewnie ze 160 kilogramów, o ile nie więcej od kiedy pamiętam, to była to kobieta wielka ale przy tym wątku tak się zastanawiam nad praktyczną stroną: co niby zrobić, żeby ktoś schudł? Może swojej mamie i mówiłaś, że warto byłoby schudnąć - ale sama wiesz, ile to dało. A mianowicie: niczego to nie daje, bo żeby schudnąć to potrzeba własnej woli, by to zrobić. I ty, mimo że wiesz, że możesz ją przedcześnie stracić, mimo, że wiesz, że ona szkodzi sobie - to nie masz żadnych narzędzi, które by spowodowały, że ona schudnie. Możesz co najwyżej wspomnieć czasem z troską o tym. ...Ciekawa jestem, czy tak to u ciebie wygląda. Bo u mnie tak. Ojciec chrycha jak gruźlik, ma astmę przez papierosy - a ja, jak się zastanowię, jak niby go przekonać, żeby zaczął to leczyć - to nie mam żadnych skutecznych sposobów! Własnie o to sie wszystko rozbija: obrażanie jest przeciwskuteczne i zamiast kogoś zdopingować, to zrazi tą osobę do ciebie, na dodatek żadnego skutku większego to nie odniesie przemowy delikatne - też są jakoś tak mało skuteczne nie mówienie niczego - też guzik da Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-12 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Rozeznanie
|
Miłość, a seks..
Co do obrazania zgadzam sie z Toba - nigdy mama ode mnie zadnego przykrego slowa nie uslyszala. Co wiecej zawsze jej mowilam, ze zgrabna z niej kobitka - bo pomimo rozmiaru 50 ma naprawde ladna figure - ot, taka klepsydra w rozmiarze XX...L
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Nie ma seksu bo widocznie go już nie pociągasz. Zamiast siedzieć na forum i prosić o poradę wciągaj dresy i idź pobiegać albo zrób chociaż jakiś trening w domu. 1 - 2 h aktywności fizycznej dziennie powinno być absolutną koniecznością. Im człowiek starszy tym więcej bo metabolizm spowalnia, a wysiłek go jednak nakręca. Nie trzeba chodzić do żadnej kosmetyczki by pomalować sobie paznokcie czy pobawić się jakimiś zabiegami w domu. Nie widzieć czemu większość kobiet po ślubie się zaniedbuje masakrycznie ;(
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
serena.avon, dajmy jej czas, przecież teraz nie będzie na chybcika się dostosowywac do przykrych uwag męża, bo musi, bo wypada, bo coś-tam
ochłonie, uspokoi się, emocji się nie wyłącza przełącznikiem ------------ no właśnie, i ja sama też mam ten problem, jak piszę: wiem, ze ojciec zdrowy nie jest, ale jak do sprawy się zabrać - nie wiem =( Cytat:
więc twoja duma i uprzedzenie, ze tak powiem delikatnie, jest mi obojętna, skoro za nic potrafisz człowieka przez necik określić, w necie takaś mocna - jakby przyszło komuś w twarz powiedzieć, że jest niezadbanym grubasem, to byś odwagi cywilnej na to nie miała, więc bycie dla ciebie autorytetem to jest ostatnia rzecz, która mnie w tej chwili zajmuje ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-12 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.