|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
też uważam, że lepiej nie iść. Mi jako młodej zrobiłoby mi się przykro, że kto tak olewa moje przyjęcie
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
Cytat:
Ale czulam sie jakby mnie tam wlasnie konmi zaciagneli (dluga historia, dlaczego wypadalo tam byc). Po drugie tam bylo ponad 200 osob, i widzialam, ze mlodych nawet nie interesowalo kto juz wychodzi, ze wypadaloby sie pozegnac. Mlodzi mieli swoja grupke osob, z ktorymi caly czas siedzieli, a reszta jakos sie nie interesowali (mlodzi mieli niespelna 19 lat - wpadka). Totalna olewka. Jedna osoba nawet sie zadlawila czyms, to mlodzi w ogole sie tym nie przejeli, po prostu mieli swoja impreze i tyle.Nawet bylam swiadkiem klotni mlodych z rodzicami, ktorzy zwracali im na to uwage. Ale spokojnie, nie bylam osamotniona. Dom weselny byl jakby w parku, i na kazdej lawce siedzieli goscie (moj przedzial wiekowy) ktorzy zajmowali sie bardziej np swoimi telefonami niz zabawa na sali. Nie bylam jedyna czytajaca. w kazdym razie mlodzi sie nie obrazili ;] Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-12-17 o 15:24 |
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiesz, niektórzy zjedzą więcej niż dwie porcje ![]() Cytat:
|
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama bym takiego raczej nie zorganizowała ale jako gość sie wybrać to chetnie ![]() Cytat:
zapoznawczy Jak potańcówka. Wesela slużą też temu żeby inni młodzi ludzie sie mogli poznac .Przynajmniej kiedyś tak uwarzano, wręcz była to jedna z głównych okazji ,zapraszano jak najwięcej ludzi młodych (jeszcze oznaczano ich bukiecikami kżeby było wiadomo kto jest panną lub kawalerem Teraz ma mniejsze znaczenie wieksozśc osób nawet nie myśli o takim aspekcie wesela, goście ,wesela ma być dla młodych . |
||
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolę mniejsze przyjęcia wesele niż takie wielkie
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często słyszałam, ze kiedyś młodzi na weselach się zapoznawali. A teraz trzeba sobie przyprowadzic osobę towarzysząca i się jej trzymać a jak nie to grzać miejsce przy stole. To nie są dobre czasy dla singli.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on przyszedł sam. Ona też i się połączyli w jedno
|
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
OOO, ja to bym chciała pójść na takie 'greckie' wesele
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A mi się nie podoba, jak goście mimo wyraźnego napisu przyprowadzają dzieci. Sama na razie nie mam partnera, ślubu nie planuję, ale wiem, że nie będzie na nim dzieci. I często gęsto jest tak, że na zaproszeniu jest napisane "Małgorzata i Piotr Iksińscy" a państwo Iksińscy rozumieją to jako "Małgorzata, Piotr, Julcia, Kacperek i Majeczka Iksińscy". Oczywiście nie podobają mi się suknie bezy, ale też nie podobają mi się te nie wiadomo jak awangardowe i wymyślne, w zamyśle "Kowalska z II piętra miała takie wiejskie wesele i suknię bezę. Ja to będę miała inną! Lepszą! " I w rzeczywistości idziesz w czymś takim (drugie i trzecie zdjęcie). Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2013-12-27 o 21:19 |
|
|
|
|
|
#311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
to znaczy jakie ? Cytat:
A ta druga mi sie bardzo podoba chociaz nie przepadam za "krótko z przodu"
Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-12-28 o 23:59 |
|||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#312 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. No mi się nie podobają suknie przesadzone w żadną stronę. Ani mega skromne, które wyglądają jak zwykła, prosta, biała sukienka (zał. 4), ani wymienione wyżej bezy, ani też awangarda, oryginalność i niespotykany krój w jednym. Fajnie jest jak suknia jest oryginalna + reszta dodatków raczej skromna, a nie suknia nie wiadomo jak asymetryczna, wielki kapelusz, wielka oryginalna biżuteria, niespotykane buty i wielki bukiet wlokący się po podłodze. (np. ostatni załacznik) |
|
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skojarzylo mi sie z pewnym blogiem -osobny wpis o ksiedze dla gosci sprowadzanej z net-a-porter -o poszukiwaniu butów - opakowaniu na podarki dla gości -zdjęcia z przymierek sukni ślubnych w salonach projektantów - projekt zaproszen -sesja zdjeciowa itd itp i tak ze 30 postów o weselu wszystko idelanie pod kolor i z naziwskiem od projektanta a efekt moim zdaniem nieproporcjonalny do kasy i zapewne wysiłku na zdjecia zwłaszcza zwrociłam bo ta tematyka jest mi najbliższa i moim zdaniem naprawde marnie wiem po co jechac do Paryza żeby pokazywac podskoki, barierki,autokary, suche liscie ? ![]() pana młodego nie widać ale słynne podeszwy tak ![]() ![]()
Edytowane przez Dione Czas edycji: 2014-01-06 o 23:53 Powód: dodanie zdjec |
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Paryża pojechali, bo lubią to miasto i tam chcieli sobie zrobić sesję. Niektóre dziewczyny wchodzą w sukni do morza/jeziora i nikt nie pyta ''po co?''. Widocznie to autor miał na myśli. Sama sesja jakoś nieszczególnie mi się podoba, ale widziałam tylko kilka zdjęć, więc nie wypowiem się o całości. Wesele było robione dla ok. 200 osób, co ograniczało wybór sali, a jednak z okrągłymi stolikami wyglądałoby to lepiej. Niestety, okrągłe stoły zajmują więcej miejsca. Sam ślub był drogi, ale w tym przypadku koszty generowała liczba gości, bo jednak mało kto robi takie ''weselicha''.
Edytowane przez cherry_flamme Czas edycji: 2014-01-07 o 01:15 |
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Tradycje, trendy - polskie i zagranicz
Ja streściłam relację ślubną pisząc zgodnie z prawdą, że było cudownie i podając ogólnie z jakich usług korzystałam. Do dziś, 3 lata po dostaję zapytania na priv o wizażystkę, fotografa czy jubilera, a potem podziękowania, że faktycznie niedrogo, a jakość świetna. I nie mam żadnych powiązań, polecam jako zadowolona klientka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#316 | |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Tradycje, trendy - polskie i zagranicz
Cytat:
nawet nie "po co?" a "PO CO?!" A propos sukni bez - bardziej mi się podobają skromniejsze, ale te, które wkleiła Tinkerbell są naprawdę piękne, imho. dla mnie typowa beza to takie coś: http://www.google.pl/imgres?client=f...0&tx=107&ty=34 |
|
|
|
|
|
#317 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś na mnie dziewczyna niemal krzyczała próbując wytłumaczyć mi, że na punkcie skupu złomu wychodzą świetne zdjęcia ślubne. Przykro mi, ale ja się nie przekonam. Jeszcze lepszy trend znalazłam oczywiście zachodni, w związku z powyższym powinnyśmy zacząć ślepo kopiować, aby "zacząć zbliżać się do zachodnich standardów", mając na uwadze, że co zachodnie, to lepsze ![]() Wklejam: https://www.google.pl/search?q=trash...w=1600&bih=747 Ale u nas to raczej się nie przyjmie, aż tak nowocześni to chyba nie jesteśmy. Może to nie nawet kwestia nowoczesności, ale tego, że suknie są drogie i większość PM liczy, że jeszcze swoją sprzeda i parę groszy wpadnie. Zdjęcia a'la topielica i płonąca kieca najlepsze:-P ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Cytat:
Serio moim zdaniem to jest zły pomysł. Bo po części gościom też się odbiera swoistego rodzaju niespodziankę. Co i jak będzie wyglądać, jak zespół będzie grał, jak tort będzie wyglądał i jaki smak będzie miał i z jakiej będzie cukierni. A wrzucanie fotek z przymiarek sukni? To już bezsens totalnie. Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2014-01-07 o 11:03 |
|||
|
|
|
|
#318 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko kilka zdjec ale za to jakich .Ja myślałm że sie pokazuje najlepsze ![]() jak lubią to miasto to mogli tam na wycieczke jechapo co jechac do pięknego miasta żeby zrobić zdjecia które tego nie oddaja i same w sobien ie są ładne ![]() Wiezą Eiffla mozna łatwo wkleic Po prostu z takimi pienidzmy mozna było zainswestować w dobrego fotografa i efekt byłby o wiele lepszy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja widziałam relacje z wesela na blogach ;Na slubnym blogu dziewczyna opisywala swój ślub dwóch postach - nie 40 ! Pisała o muzyce zabawach, o tym jak ustała z narzecznym kwestie, o swoich inspiracjach. To była relacja z waznego dnia A to sie czyta jak serie reklam , nie pisze o weselu zabawie tylko o produktach ,przedmiotach Co to za post z 5 zdaniami o tym że daje gościom m'n'msy ? mi nie chodizło i wypisywanie firm jako takiem ja sie odnosiłam do wypowiedzi mm444 ("ujawniane co tydzień, by stopniować wrażenia, sensacyjne wiadomości typu " mamy zaszczyt poinformować, że na naszym eleganckim, wykwintnym przyjęciu weselnym pojawi się też stoisko pozwalające degustować najprawdziwsze sery pleśniowe, a nie jakieś barachło z biedry za 4,99zł"") Nie chodizło mi o wypisywanie firm -do tego niec nie mam ,wrecz uważam że wypada ale po weselu jak jest sie zadowolnym z usług , jak sie postarali warto ich polecić ( i tak pewnie ludzie beda pytac ) ale niech to wygląda tak ; a nie pisanie miesiacami przed weselem i poł roku po że buty to bedom labałtiny, suknia konieicznie od któregos topowego polskiego projektanta, ksiązka Lanvin za z net-a-porter (ciekawe czym sie sie rózni papier od Lanvin że kosztuje 1,5 tysiaka ? ), po co o każdym detalu najmniejszym jest osobny post ( liczacy sobie kilka zdan)?Co z tego że suknia od projektanta jak wygląda w niej jakby miała biust do pępka ? Ogólnie zdjecia z wesela ,dekroacje-jak dla mnie duzo hałasu a nic szału nie robi . Po prostu tu dojenie jednego tematu w nieskończoność,aż do znudzenia mam wrażenie że chodzi o metki i szpan i nabijanie statystyk bloga a nie radość z dnia ślubu
|
||||
|
|
|
|
#319 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
śledziłam tę ślubną serię na jej blogu i myślałam, że efekt końcowy to będzie jedno wielkie 'wow' a jak zobaczyłam zdjęcia z wesela to mi ręce opadły tyle pieniędzy wydać, a wszystko i tak wyglądało jak typowe polskie wesele, czyli dość słabo
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#320 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
dziewczyny, co to za blog?
czy to tej dziewczyny, która planowała swój ślub w kilkunastu wątkach na forum gazety.pl? |
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blog - no i ślub- jednej z chyba popularniejszych blogerek modowych fashionelki moda... a akurat stroje obojga są bardzo słabym elementem chociażby tu - on źle zapiety ganitur, ona w tej sukience ma biust o cokolwiek dziwnym ksztalcie ,te zakałdki odstajce dołem daja wrażnie jakby byl obwisły i spłaszczony http://imageshack.us/a/img542/8060/z9sp.png szkoda bo figura ładna, sukienka fajna ale razem sie nie prezentuja najepiej |
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio kilka razy słyszałam w radiu o projekcie muzuem entograficznego na nagrywanie muzyki a właściwie całego tła dżwiekowego z wesela
http://etnomuzeum.eu/Aktualnosci,671...ioportret.html podoba wam sie ten pomysł ? chcilibyście poznać rezultat końcowy a moze chetnie sami byście sie zgłosili ? ![]() i w ogóle co sądzicie o muzyce na weselach obecnie |
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Mi się jej blog podoba, za to cała szopka ze ślubem mniej
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie podobaly opisy slubne na blogu. bylam ciekawa szczegolow.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
nie pisałam o blogu ale tym wątku ślubnym. Chociaz dla mnie sam blog nie reprezentuja sobą wysokiego poziomu, jestem zaskoczona że jest tak bardzo popularny .No ale wątek nie jest od oceniania blogów zwłaszcza modowych
![]() Jakim kluczem waszym zdaniem powinno sie kierować przy zapraszaniu na wesle/ akceptowaniu zaproszenie ? Tylko osoby najblizsz,e jakis kontakt ? Czesto na wiazau sie przewija wątek bliskości z danym gościem w sensie czy przyjśc , czy zaprosic, Dla mnie bycie szczególnie bliska osobą nie jest kluczowym czynnikiem. Jak ktos ma kamerlane przyjęcie ,zle sie czuje w tłumie to wiadomo że zaprasza tylko garstke wybranych najbliższych . Ale dla mnie na typowe dość duże wesele to sie zaprasza nie tylko osobybardzo bliskie. Moze przesadzam ale nasunęło mi sie skojarzenie że czasem wesele obecnie to przyjęcie VIP z selekcja jak do ekluzywnego klubu
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem za tym, aby zapraszać w miarę możliwości osoby, które po prostu lubimy. Czasem lepiej zaprosić grono fajnych koleżanek, które rozkręcą wesele niż siostrę dziadka od strony matki z drugiego końca kraju bo tak wypada.
Mama mojej koleżanki kazała na jej wesele zaprosić samą liczną rodzinę, ale na szczęście koleżanka się postawiła i zaprosiła najlepsze koleżanki i bardzo fajnie wyszło, bo to zawsze świeża, młoda krew.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

Nikt chyba końmi na wesele nie zaciągał, więc po co iść i się odcinać, lepiej zostać w domu i tam czytać.

Ale czulam sie jakby mnie tam wlasnie konmi zaciagneli (dluga historia, dlaczego wypadalo tam byc). Po drugie tam bylo ponad 200 osob, i widzialam, ze mlodych nawet nie interesowalo kto juz wychodzi, ze wypadaloby sie pozegnac. Mlodzi mieli swoja grupke osob, z ktorymi caly czas siedzieli, a reszta jakos sie nie interesowali (mlodzi mieli niespelna 19 lat - wpadka). Totalna olewka. Jedna osoba nawet sie zadlawila czyms, to mlodzi w ogole sie tym nie przejeli, po prostu mieli swoja impreze i tyle.