|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pełen make-up czy natura? - nasz wygląd codzienny
Cytat:
![]() Ty tak serio? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Tak samo jak zauważ jedna blizna na ręce czy nodze albo jakieś znamię nie sprawia, że ktoś traci na urodzie i jest szpetny. Nie wiem, co to jest piętno ladacznicy, wg mnie tautaże w dawniejszych czasach kojarzyły się z, hm, pewnym miejscem odosobnienia (podobnie jak np. wygolone głowy), a nie z ladacznicami (nie wiem, czy Cię dobrze zrozumiałam). Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Po 2 jak widzisz brak makijażu lub jego nadmiar w Twoim przypadku nie robi żadnej różnicy odnośnie Twojej umiejętności czytania ze zrozumieniem, bo gdybyś czytała ten wątek widziałabyś, że wspomniałam, że się nie maluję. Ja nie muszę :P, ale mogę i chyba mam zamiar. :P ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- ITy jak sobie potrzebujesz wierzyć, że dla facetów wygląd ich kobiet nie jest wazny to na zdrowie. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Piętno ladacznicy", najbardziej popularny damski tatuaż - http://naszetatuaze.pl/tatuaz/3193/t...ach-3841_3.jpg , http://i1.klientki.pl/158cdb1ca8a876554b15766cb66b87f8 , http://i1.klientki.pl/957f9544eade360f746dc1c69e4c5af3 ![]() Prawda, jednak wybieg mody to coś zupełnie innego, przynajmniej dla mnie. Tam są inspiracje, pewne pomysły projektantów, niekoniecznie życiowe.
![]() |
![]() |
#304 |
Konto usunięte
|
Tak, przegapiłam Twoje niemalowanie się. O ja nierozumnie czytająca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#306 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kosmetyki pielęgnacyjne jak najbardziej (myślę, że powoli zaczynamy wychodzić ze stereotypowego myślenia 'dla chłopa mydło i dezodorant'), dla trądziku leki - ale zanim to pomoże nie widzę w używaniu makepu nic dziwnego/nie na miejscu - o ile, rzecz jasna owy korektor/puder są dopasowane, ale to przecież tak samo dotyczy kobiet i mężczyzn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Biorąc pod uwagę łatwość, z jaką zachodzą zmiany społeczne, to jednak ciężko stwierdzić czego szuka facet u kobiety (i odwrotnie). |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, mnie tam obcy facet z korektorem nie przeszkadza. Ale swojego bym nie chciała z nim zobaczyć ![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46399983]Ale "świetny wizerunek" nie jest elementem kobiecości. Jesteś tak samo kobietą kiedy stworzysz ten 'świetny wizerunek' jak i wtedy, kiedy siedzisz w dresie uwalanym czekoladą. Nie jesteś w stanie stwierdzić na ile coś jest mechanizmem biologicznym, a na ile kulturowym. Biorąc pod uwagę łatwość, z jaką zachodzą zmiany społeczne, to jednak ciężko stwierdzić czego szuka facet u kobiety (i odwrotnie).[/QUOTE] No co Ty Lisbeth, kobieta jest kobietą dopiero jak założy maskę kobiety. Też się właśnie nad tym zastanawiam. W Japonii czy Kenii trochę inaczej wybierają sobie partnerów niż my. Jest to widocznie uwarunkowane ściśle kulturowo. Chyba, że zaczniemy się spierać, że Azjaci i Afrykanie mają inne mechanizmy biologiczne niż my? ![]()
![]() |
![]() |
#310 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
2. Błagam Cię. Makijaż dostosowuje się do wizerunku i do płci. 100% panów których oglądasz w telewizji ma na sobie sceniczną tapetę - korektory, pudry, podkłady, wypełnione brwi, wypełniony zarost. Makijaż to nie tylko sztuczne rzęsy i błyszczyk. Btw, czytam teraz historię marki Maybelline - gdy założyciel wymyślił pierwszy tusz do rzęs i brwi, to stosował go również jego brat i sporo innych mężczyzn z otoczenia. Wtedy równouprawnienia nie było.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-05-11 o 10:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#312 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
sissy that walk
|
Owszem, i wyglądają. Dlatego nie widzę powodu żeby nie mieli robić tego samego na większe okazje, tak jak kobiety.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Jak nie widzą potrzeby?
![]() |
#315 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż jak najbardziej u kobiet postępuje zmiana pozytywna, czyli chcą być niezależne, kształcić się, itd;, o tyle wśród facetów wciąż - moim zdaniem - silnie dominuje pogląd, że od kobiety oczekuje się głównie dbania o dom/rodzinę, itp. Niestety w przypadku facetów nagminnie wysłuchuję, jeśli pojawi się taka wzmianka, że feminizm kończy się kiedy trzeba wnieść szafę na 5te pietro ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-11 o 10:46 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No cóż, gusta są po prostu różne. Nawet technicznie dobrze wykonany makijaż dla kogoś może być brzydki czy nie pasować do twarzy, na której jest.
![]() |
![]() |
#317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#318 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli chodzi o żylastość rąk to nie jest to akurat uważane ze jej atut. Jesli chodzi o szczękę to dla mnie pokaźna na pewno nie jest, poza tym rzadko która kobieta jest idealna jak grecka bogini, a trudno, aby uważać, że kobieta nie może być piękna tylko dlatego, że ma nosek dłuższy albo coś. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście wstawię pranie i ugotuję, w końcu łaski nie robię, jak się tak upierasz, a jak robiłem to w domu przy mamusi to się nawet nad tym nie zastanawiam, ale tak naprawdę częsciej ty wstajesz do dziecka (bo musisz, bo ja ''nie słysze'' jak w nocy płacze) i częsciej ty je kładziesz do spania bo ja jestem zmęczony albo leci jakiś boks ;-), a poza tym i tak wszyscy wiemy, że to ty masz tak naprawdę w genach uganianie się za dzieciakami. ![]() To tak z grubsza, zanim oczywiście wyjedziesz z hasłami na temat kobiet, które zarabiają lepiej. Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-11 o 11:20 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46400650]Chodziło mi o to, że wizerunek, jakikolwiek by nie był, nie dodaje ani nie ujmuje kobiecości.
[/QUOTE] Masz racje. Ta pani jest tak samo kobieca jak np. Eva Longoria. Wygladaja prawie jak blizniaczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46400975]Masz racje. Ta pani jest tak samo kobieca jak np. Eva Longoria. Wygladaja prawie jak blizniaczki.[/QUOTE]
Kocica ![]() Ja myślę, że Lisabeth z tą kobiecością chodziło ogólnie o bycie kobietą, czyli że czy jesteś super wystylizowana czy jesteś w drechu i tłustych włosach jesteś w takim samym stopniu kobietą. Przynajmniej ja to tak zinterpretowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46400975]Masz racje. Ta pani jest tak samo kobieca jak np. Eva Longoria. Wygladaja prawie jak blizniaczki.[/QUOTE]Tak, jest tak samo kobieca. Jeśli ma jajniki, to jej "bycie kobietą" jest równorzędne. To, że masz jakiś tam ulubiony wzorzec tego jak chcesz wyglądać, nie oznacza, że będziesz od tego bardziej "kobieca". Możesz się najwyżej lepiej czuć albo uważać, że lepiej wyglądasz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
Przykład kobiety, która w makijażu ( świetnie zrobionym) wygląda gorzej niż bez :
https://www.youtube.com/watch?v=GL_iDPd625Y |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46401236]
Tak, jest tak samo kobieca. Jeśli ma jajniki, to jej "bycie kobietą" jest równorzędne. To, że masz jakiś tam ulubiony wzorzec tego jak chcesz wyglądać, nie oznacza, że będziesz od tego bardziej "kobieca". Możesz się najwyżej lepiej czuć albo uważać, że lepiej wyglądasz.[/QUOTE] To co piszesz jest nielogiczne. Kobiecosc to zbior cech charakterystycznych dla kobiec. Dla Ciebie posiadanie jajnikow to wszystko. Dla mnie nie. Na zdjeciu, ktore zalinkowalam widze kobiete, ktora przypomina mezczyzne. Musialam sie dwa razy upewnic czy aby na faceta nie patrze. Dla Ciebie cechy budowy ciala to wszystko. Dla mnie nie. Pisanie wiec z taka "wszechwiedza" jaka prezentujesz jest z grunty bezpodstawne i nielogiczne poniewaz mozesz pisac tylko i wylacznie na podstawie swojego postrzegania kobiecosc. Generalnej definicji nie ustanowisz choc bardzo sie starasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Jakie są te ogólne, podręcznikowe cechy charakterystyczne dla kobiecości?
![]() |
#328 |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46401410]To co piszesz jest nielogiczne. Kobiecosc to zbior cech charakterystycznych dla kobiec. Dla Ciebie posiadanie jajnikow to wszystko. Dla mnie nie. Na zdjeciu, ktore zalinkowalam widze kobiete, ktora przypomina mezczyzne. Musialam sie dwa razy upewnic czy aby na faceta nie patrze. Dla Ciebie cechy budowy ciala to wszystko. Dla mnie nie. Pisanie wiec z taka "wszechwiedza" jaka prezentujesz jest z grunty bezpodstawne i nielogiczne poniewaz mozesz pisac tylko i wylacznie na podstawie swojego postrzegania kobiecosc. Generalnej definicji nie ustanowisz choc bardzo sie starasz.[/QUOTE]To co piszę jest bardzo logiczne. Jeśli kobiecość to zbiór cech charakterystycznych dla kobiet ogólnie, to bardzo niewiele rzeczy wchodzi w jej skład. Makijaż czy konkretne kroje odzieży nie mogą zdefiniować tego czy ktoś jest kobietą czy nie. Twoje upodobania estetyczne też tej kobiecość nie definiują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby kobiety się nie malowały jak nie chcą ( ![]() ![]() ![]() Niby po co i dla kogo kobiety mają się depilować albo udawać, że skóra którejś nie łuszczy się suchymi płatami, co za różnica, czy kobieta udaje, że ma gładką nawilżoną skórę czy pomalowany kontur oczu. ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-11 o 11:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Szef ds. Wymianek
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46401236]Tak, jest tak samo kobieca. Jeśli ma jajniki, to jej "bycie kobietą" jest równorzędne. [/QUOTE]
A jeśli obok jajników ma jeszcze męskie gruczoły rozrodcze?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.