![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: kobiety odpicowane i zaniedbane
Cytat:
Ok, to zaczynamy. Ogólnie też mam polara w domu - baaardzo dobre stare pralki, nie do zajeżdżenia. Tzn po 15 latach się popsują ![]() http://elektrotanya.com/whirlpool_po.../download.html tu masz instrukcje ![]() foto1: e - energooszczędne - znaczy przy małych zabrudzeniach, wtedy temperatura niższa jest ogólnie znaczek prysznica - dodatkowe płukanie znaczek miski - woda do połowy bębna (znaczy wrzucisz dwie rzeczy i klikasz to, aby nie zapełniać całego bębna tylko do połowy) foto2: pierwsze trzy to masz pranie długie wstępne+ zasadnicze,płukanie, wirowanie tutaj jak masz mocne zabrudzenia i pranie typu pościel, firanki - trwa długo - tego nie ustawiaj potem masz bawełnę i pranie kolorowe - tutaj do 60 stopni możesz ustawiać - druga grupa potem masz mieszane, syntetyki, delikatne - tutaj radziłabym tak max 40stopni (chyba że metka mówi inaczej) - trzecia grupa czwarta grupa - wełna i pranie ręczne (w zalezności od tego co masz na metkach) przy tym radzę niskie wirowanie dawać. Do tego momentu masz pranie ciut dłuższe potem następnie grupa piąta płukanie + lekkie wirowanie (krótkie) potem płukanie plus silne wirowanie (dłuższe) No i ostatnie to pranie krótkie - wirowanie wstępne, końcowe i wypuszczenie wody. Czyli tak, jak zwykłe koszulki, bielizna, to dajesz albo na krótkie jak do odświeżenia, albo na ten znaczek z koszulką, ja bym dawała też na mieszane. Do konkretnych delikatnych tkanin mało wirowania (ustaw max 800 ogólnie) temperatura max 60, chociaż lepiej mniejszą foto trzy/cztery regulacja temperatury i regulacja wirowania delikatne rzeczy mało wirowania, niech obciekną - czyli wełna, jedwab reszta na 800 aa i masz znaczek też bez wirowania, ale to wiesz, będziesz miała całe mokre pranie. Do wełny się nada, żeby nie rozciągnęło. Nastaw się, że pranie będzie ci się prało ogólnie ok. 1,5h Dalej, wiesz gdzie masz wsypać proszek? Bo z tego co wiem, to te od góry wkładane? Aha - max ok. 5kg prania na raz. Nie wlewasz NIGDY płynu do środka bębna i nie mieszaj płynu z proszkiem. Prać firanek chyba nie będziesz? Proszek możesz dawać do środka, ale lepiej do właściwej przegrody, chociaż jak masz od góry, to na drzwiach jest pewnie? No i przycisk włącz - jak zablokujesz pralkę. Ogólnie miga ci tam jakieś światełko? ![]() ufff.... rozumiesz coś czy inaczej tłumaczyć?
![]() |
#302 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-05-21 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Konto usunięte
|
czarny kot no jasne że jest różnica czy się suszy ciepłym czy zimnym, ale inaczej suszy zimnym suszarka 2300 a inaczej zimnym suszarka 1700.
no też zależy od długości włosów i stopnia zniszczenia rzecz jasna. ja suszę na pierwszym stopniu ciepła ale na maksymalnym nawiewie |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zawsze suszę na maksymalnym nawiewie ![]() a stopni ciepła mam trzy: 1-zimny, 2-średniociepły, 3-gorący. Niestety suszę na stopniu 2, bo na 1 nie mam czasu rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
ja czasami moge moje suszyc pol godizny a i tak sa wilgotne, a suszarka ma 2000 :gleba:
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
W tym momencie jestem w szoku i to głębokim. Według mnie pralka to podstawowe urządzenie i kompletnie nie rozumiem Cię w tym momencie. Piszesz, że od lat... Jakbyś 20 zł miesięcznie odkładała już byś miała pralkę najtańszą...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | |
.
|
Cytat:
![]() |
#309 |
Konto usunięte
|
ckin2u a ile lat masz suszarkę? ma jonizację? hm moze cos sie popsuło? chyba ze masz bardzo długie włosy
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tez druga suszarke - obrotowa ( 1000 ) nia wlosy suszy sie latwiej, ale pewnie dlatego, ze bezposrednio sa one na nia nawijane. Lubie nia suszyc bo nie dosc, ze suszy to jeszcze modeluje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się z Tobą, też mnie to zszokowało. Kiedyś musiałam przez jakiś czas prać ręcznie - masakra. I rachunki za wodę wyższe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Konto usunięte
|
ckin2u może łatwiej by ci się suszyło gdybyś robiła to partiami? podpinasz włosy i suszysz spód chwilę potem kolejną partię potem kolejną a potem ze szczotkowaniem włosów. też mam obrotową i nią wykonuję "ostatnie szlify" na czasem wilgotnych włosach. mi np bardzo pomaga dyfuzor w suszarce, powietrze nie jest rozrzucane po pomieszczeniu tylko kierowane centralnie na wybrane partie
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() Ale uwazam, ze to fajna sprawa dla kogos kto kompletnie nie radzi sobie z zestawem szczotka + suszarka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#317 |
Konto usunięte
|
nooo obrotowa suszarko lokówka to jest wybawienie, wystarczy pięć ruchów a włosy wyglądają jakbym wyszła od fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#319 |
Konto usunięte
|
dla mnie to problem, jak wprowadziłam się na wynajmowane bez pralki to kupiłam używana za 300, którą potem sprzedałam za 400, potem mieszkałam w mieszkaniu z pralką, teraz bez pralki i nie wyobrażam sobie jej nie kupić.
jezu drogi :P jestem jakaś dziwna co :P ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- prosz :p http://olx.pl/oferta/pralka-whirlpoo...tml#db240f7ddc http://olx.pl/oferta/pralka-whirlpoo...tml#db240f7ddc :p podejrzewam że mogłabym nie chodzić miesiąc na imprezey byleby nie żyć w średniowieczu i mieć pralkę :P |
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#322 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
.
|
Cytat:
![]() |
#324 |
Konto usunięte
|
ja nie wiem czemu sprzedałam tę pierwszą ale w sumie potrzebowałam kasy a ktoś dał mi zarobić
![]() naprawdę to nie jest filozofia znaleźć super sprawną fajną pralkę za dwie stówki. naprawdę nie rozumiem jak ktoś moze prać ręcznie xD |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale np. ja się tak "rozbestwiłam", że nie wyobrażam sobie nie mieć zmywarki i ręcznie zmywać naczynia ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() To nie zależy jedynie od ilości, ale też od struktury, porowatości włosów. Jedne włosy chłoną wodę jak gąbką i schną godzinami, inne po kilkunastu minutach będą ledwo wilgotne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Karoooo nie wiem jak Ci dziękować, za Twoją pomoc. Pięknie mi to wszystko rozpisałaś. kochana jesteś
![]() ![]() jeszcze pytanko- jak chcę ustawić krótkie pranie to nastawiam na tą najmniejszą kropeczkę koło 'miseczki'?? ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- i czy opcje 'płukanie+wirowanie' ustawia sie tylko po praniu gdy chcemy użyć dodatkowo płynu do płukania tkanin ?
#329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pyt 1: tak powinno być, ale najlepiej wrzuć kilka szmat na krzyż, włącz połowę bębna i sprawdź. Też żebyś sprawdziła jak mocno wiruje. Ustaw sobie też optymalne wirowanie i temperaturę ![]() ![]() Reszta jak jakieś pytania możesz na priv ![]() pyt 2: tak, jeśli chcesz np. dodatkowo coś wypłukać, bądź tylko odswieżyć, bo to zapełnia bęben, trochę pomieli, wypłuka i odwiruje.
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Do autorki:
Jezu dziewczyno w czym masz problem, nie chcesz się odpicowywać to tego nie rób i już. Ale naucz się prać, bo w Twoim wieku to już wstyd żeby nie umieć metki zczytać, dobrać odpowiedni program i włączyć pralkę z detergentem-oto wielka tajemnica prania ![]() I zacznij brać prysznic codziennie bo sam dezodorant Ci nie pomoże kiedy się już spocisz. Wtedy też chcąc nie chcąc umyjesz włosy. Też mam przetłuszczające się, polecam. Nie musisz się malować, ale kiedy wyjdziesz z domu świeża i pachnąca na pewno poczujesz się pewniej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.