![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chwilowa utrata rozumku??? :)))
up
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Ehh...poczytałam sobie i jak zwykle na takich wątkach się usmiałam
![]() ![]() 1. Mój TŻ ostatnio robił sobie herbatkę przed śniadankiem, tak żeby spokojnie sobie przestygła i była akurat jak już zje. No i wlał wrzątek itd. Później próbuje herbatę, myśli "Jakaś taka wodnista" - Okazało się, że herbaty nie wsypał ![]() 2. Często zdarza mi się wejść do innego pomieszczenia niż zamierzałam i jeszcze w dodatku zupełnie odruchowo coś zacząć robić. Np. zamierzałam iść do łazienki a poszłam do kuchni i otworzyłam lodówkę - i wtedy właśnie się zastanawiam "co to ja chciałam?" ![]() 3. Mam dwupiętrowe mieszkanie i zdarzało mi się wyłączyć na dole telewizor po czym wywędrować wraz z pilotem do mnie na górę do pokoju ![]() 4. U mnie w domu notorycznie giną wszelkiego rodzaju obieraczki do kartofli...i nikt się nie chce przyznać, że zapewne wywala je wraz z obierkami ![]() 5. Mam odruch zamieniania rzeczy miejscami, więc jeśli mam coś włożyć do zlewu i jednocześnie drugą rzecz wywalić do kosza, to najczęściej robię na odwrót (ale to chyba dość częste u wszystkich ![]() 6. Zdarza mi się usiąść na własnym kocie (tak samo jak innym domownikom) - on jest po prostu błyskawiczny jeżeli chodzi o zajmowanie cudzego miejsca ![]() 7. Zdarza mi się, że rozbieram się do spania...zamyślę się - i zaczynam się znowu ubierać (tudzież ubieram się do wyjścia, a zaczynam znów pidżamę zakładać ![]() 8. A najlepsze numery zawsze wykręcam przy zdejmowania/zakładaniu soczewek, np. najpierw założę soczewki, wyleję zużyty płyn z pudełeczka...zamyślę się i nalewam nowy ![]() ![]() A tak w tym samym temacie...ponieważ jestem przyzwyczajona do noszenia soczewek zazwyczaj, to jak mam okulary w domu, to zdarza mi się chlapnąć wodą prosto na okulary - bo przecież chcę umyć twarz, tak? ![]() ![]() 9. A jeszcze się kiedyś zastanawiałam idąc po bilet do kiosku czy chcę powiedzieć "poproszę bilet ulgowy dziesięciominutowy" czy "poproszę bilet za 85 groszy" i jak była moja kolei to powiedziałam "poproszę bilet za 10 groszy" ![]() ![]()
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
1. Zdarzyło mi się umyć włosy płynem do higieny intymnej, a zęby żelem do mycia twarzy
![]() 2. Kiedyś włozyłam pilota od telewizora do lodówki ![]() 3. Posoliłam herbate zamiast ją posłodzić 4. Mój TŻ ugryzł kiedyś myszkę od komputera zamiast kanapki która leżała obok ![]() 5. Mama TŻ używała komórki zamiast myszki od komputera, zaczęła machać tym telefonem i krzyczeć do TŻ że myszka się zepsuła. 6. Kilka razy wyszłam z domu w pantoflach. 7. Zdarzyło mi się wyjść ze sklepu samoobsługowego z koszykiem na zakupy w ręku. 8. Ze szpitala wyszłam na ulice w ochraniaczach na buty. 9. W swoim aucie mam blokade zakładaną na kierownice, notorycznie zaapominam jej zdjąć. Odpale samochód, zapne pasy i wtedy zorientuje się, że blokady nie zdjęłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2009-01-29 o 18:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
dobre
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- szampon do wlosow wycisnelam na szczoteczke.. ale opamietalam sie w dobrym momencie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Najczęściej rozmawiając z kumpelą przez telefon: 'Kurczę, chyba zgubiłam telefon, nigdzie go nie ma...'
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
A co w tym dziwnego? ;>
Ja też czasami wyrzucam łyżeczki do kosza, ostatnio mało co nie umyłam zębów peelingiem do twarzy xD W ostatniej chwili zorientowałam się co robię. Próbowałam odpalic papierosa z drugiej strony ![]() Kiedyś się zamyśliłam i sobie deodorantem w szyję prysnęłam, pomyliłam z perfumami. Raz zaczęłam do mamy po angielsku mówic (często rozmawiam z kolegą z Indii i zapomniałam się spowrotem przestawic na polski ^^) Więcej grzechów nie pamiętam ![]()
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój kolega wypalił kilka machów, zanim się pokapował ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Ale ona napisała w pantoflach, a nie w kapciach.
Chyba, że w jakiejś gwarze to znaczy to samo, to zwracam honor ![]()
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet na DeeZee: http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/pantofle/ ale różni ludzie różnie mówią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
Oo, rzeczywiście :P
Ja się z takim określeniem nie spotkałam u siebie, na kapcie mówię po prostu kapcie. A pantofle to dla mnie buty do noszenia na zewnątrz, na obcasie raczej takie ![]()
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj po wyjęciu prania z pralki, zauważyłam coś dziwnego w kieszeni bluzy... była tam łyżeczka, pewnie schowałam ją tam podczas picia kawy lub herbaty, ale po co to nie wiem. ![]() A tak swoją drogą u jednego z moich braci w kieszeniach można wiele skarbów znaleźć: śrubki, wiertełka, śrubokręt, łyżeczki się również zdarzają.
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj po zjedzeniu jogurtu poszłam do kuchni wyrzucić kubeczek, ale w koszu nie było nowego worka (mama zabrała do wyrzucenia i nie założyła zmiennego). No to siup, worek, kubeczek i chwila zawachania... po czym łapa w kubeł i wyjmuję łyżeczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
wczoraj wyniosłam zuzyty pampers mojego dziecka z kupa do kuchni i rezolutnie wsadzilam go do lodowki
![]()
![]() |
#316 |
PIP.
|
moja przyjaciolka szla sobie kiedys kolo kosciola, akurat wychodzil z niego ksiadz i powiedzial "Szczęść Boże", a kumpela "nawzajem"
![]() jak bylam mala to jechalysmy z mama tramwajem, naprzeciwko nas usiadl jakis Murzyn, a ja mowie na caly glos "mamo, patrz, KOLEŻKA!" [bo murzynek bambo w afryce mieszka, ciemna ma skore ten nasz kolezka ![]() czesto jak jestem w pracy i dzwoni telefon to chce odbierac komorke i sie dziwie, ze nikt sie nie odzywa ![]() a wczoraj wrocilam ze spaceru z psem, akurat dzwonil telefon, wiec pobieglam go odebrac, potem stwierdzilam, ze musze do lazienki skoczyc, zrobilam sobie kanapke i herbate i zasiadlam przed tv.. po jakiejs godzinie zastanowilo mnie, ze pies sie cos kolo mnie nie polozyl, jak to ma w zwyczaju, zagladam na korytarz, a on tam ciagle siedzi z zalozona smycza i grzecznie czeka ![]() [dostal 3 ciastka w ramach przeprosin ![]()
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
o matko, biedak ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
*tydzien temu, koło godziny 13.00 wchodzi do pokoju znajoma babci, która akurat przyszła nas odwiedzic, a ja ją witam : "dobry wieczór"
![]() * całe życie zamyslona i nieprzytomna, wchodzę do apteki i mówię: "poproszę wapno w proszku" Mina pani farmaceutki bezcenna ![]() Edytowane przez mila17 Czas edycji: 2009-10-06 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja raz chciałam kupić w sklepie mąkę tartą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Wtajemniczenie
|
Ja raz pocukrowałam jajko sadzone
![]() ![]() A raz rozmawialam przez kom. i pytam sie osoby, z ktora gadałam: -Jezu gdzie jest moja komorka, znowu zgubilam
![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
boski wątek
![]() ja ostatnio podałam pani przy kasie kartę kodów internetowych zamiast płatniczej ![]() a innym razem wyszłam ze sklepu w takich foliowych rękawiczkach do nakładania pieczywa, albo zostawiłam psa pod sklepem, na szczęście się wkurzył na mnie i swoim szczekaniem mnie doprowadził do porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Często jak zamierzam jeść płatki, to mleko chowam do szafki z płatkami a płatki do lodówki
![]() Koleżanka mojej mamy kiedyś schowała buty do lodówki i pół dnia ich szukała ![]()
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
No cóż, ostatnio jestem trochę zakręcona.
![]() Zawsze, jak idę spać, biorę ze sobą komórkę, w której mam nastawiony budzik. Rano, jak budzik zaczyna dzwonić, będąc jeszcze półprzytomna, wciskam guziczek i mam jeszcze 5 minut "drzemki" (prawdę mówiąc, wciskam go ze trzy razy i tym sposobem drzemka trwa 15 minut ![]() A parę dni temu budzik dzwoni, ja wciskam guziczek a tu nic... dzwoni dalej. Wciskam jeszcze raz- nic. ![]() Okazało się, że zamiast komórki zabrałam do wyra pilota od TV. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
Ja często jak jem jakiś serek czy coś podobnego, wkładam opakowanie do zlewu a łyżeczkę do śmieci
![]() ![]()
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
ooqoqqiwuwe
Edytowane przez sylwusbdg Czas edycji: 2013-11-23 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.