![]() |
#301 | |
Konto usunięte
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
Do mnie dzwonili w piątek o 19:30 :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też szukam pracy od dawna. Nie wysyłam CV do call centre,poniważ nie widzę siebie w tej pracy(chyba,że byłoby to odbieranie telefonów) Jednak chyba niedługo zaczne i tam wysyłać bo pracy nie ma żadnej. Zaniosłam CV gdzie się da,znajde jakies ogłoszenie w necie to też odrazu wysyłam,ale nic ![]() doświadczenie w handlu i gastronomii mam, aparycję niennagannę tez a jednak i tak to za mało ![]()
![]() |
![]() |
#307 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do grona osób bezrobotnych. Nie pracuję od lutego. Mieszkam w 50 tys mieście i niestety tu nawet nie ma gdzie cv wysyłać. Jak ma się znajmości to pracę można dostać, a tak... Nie wiem już co robić
![]() Co do pracy telemarketera- pracowałam 2 miesiące (u mnie w mieście jest TP i tu pracowali prawie wszyscy ![]() ![]() Umówionym na rozmowy dziewczynom życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
step by step, a własny biznes? Ja Wam powiem, Dziewczyny, że po tych poszukiwaniach to już mam dosyć i sama bym sobie otworzyła firmę. Mojej również bezrobotnej koleżance ( pani inż. geolog) marzy się dom weselny czy coś w tym stylu. Gdybyśmy dostały mega kredyt, to byśmy to otworzyły, choć ja wybitnie antyweselna, ale rozkręcać biznes mogę. Tylko, że pieniądze z UE to za mała pula, a kredytu nikt nam nie da
![]() Ł@siczk@, przemyśl koszty i wybadaj rynek, tzn. firmy zainteresowane ewentualnie ofertą. Może zrób jakieś badania terenowe, pod przykrywką badań do pracy z socjologii czy czegoś takiego...A angielski dla dzieci w tych prywatnych przedszkolach? W Krakowie szukają anglistów do przedszkoli... n-nika, to jest ten chory paradoks. Uczysz się, to Cię nie chcą. Nie uczysz się, to Cię też nie chcą. Ja ostatnio trafiam na same oferty dla studentów i dla ludzi z orzeczeniem o niepełnosprawności. Hmm, jestem full dyspozycyjna, sprawna, bystra itd., i właśnie dlatego nie ma dla mnie pracy. Przenieś się do dużego miasta. Poszukaj pracy w knajpach. Tam najłatwiej ustalić grafik.Dasz radę!!! Danaeee84, a co Ty skończyłaś? Też zastanawiam się nad telemarketingiem...Choć w Kraku o to ciężko, bo to typowa robota dla studenta...Raz mnie chcieli do takiego telemarketingu, ale do windykacji...Spanikowałam ... Kica, fany zawód masz. Nie zrażaj się tym, że masz ograniczenia czasowe. Wysyłaj cv ile się da. Google i Panorama Firm i jedz po adresach po prostu. Myślę, że jako studentkę przyjmą Cię bardzo chętnie, zwł. do rejestracji. Mój kolega pracował w rejestracji fajnej przychodni prywatnej. Mógł mi załatwić robotę, ale oczywiście chcieli studenta, a ja byłam już po studiach :/ Szkoda, bo bardzo by mi pasowała taka praca. anetka832, tak jak i za Hosenkę, tak za Ciebie trzymam kciuki. Powiedz mi tylko, bo temat mnie zainteresował, co robi taki stacjonarny doradca? Musi wydzwaniać po klientach? I jak ewentualnie odróżniać ogłoszenie o pracy dla takiego stacjonarnego doradcy od tego "freelancesera"?Szuka m pomysłu na siebie, dlatego pytam... maudy, jak szukasz pracy w knajpie, to podrukuj cv i poroznoś po prostu po knajpach. Wredne to zajęcie, ale pracowałam w knajpie, to wiem. Spróbuj też wysmarować maile do hoteli. Takie od siebie. Taki mini list motywacyjny w treści maila i cv dołączone. Ja tak pisałam do wydawnictw.Niestety, w branży wydawniczej trzeba mieć mega plecy. tyska85, widzę, że się jednak złamałaś, ale jak nie ma roboty, a Ty jesteś specjalistą, to cóż robić?...Może będą fajne warunki. Co jak co, ale Ty to powinnaś mieć własny sklep i zatrudniać wizażanki z tego wątku. Ot, co! ![]() O Dżizys! Przegięłam z tym pisaniem!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie wkurza to, że ja np. pracowałam 1,5 roku prawie w ZUSie, a teraz, przez to, że jak idiotka poszłam na dzienne (nie wiem po co...), to muszę się łapać takiej idiotycznej pracy :/ I jeszcze mnie drażni, że to spotkanie rekrutacyjne jest o 14:30. Wolałabym mieć to już z głowy, a nie pół dnia się denerwować niewiadomo czym :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Raczkowanie
|
Jik
Cytat:
![]() ![]() Ależ oczywiście,że rzuciłabym tutaj ogłoszenie ![]() ![]() Tak Wam powiem,że zaczynam się lekko stresować przed tą rozmową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
Danaeee84, to fajne kierunki...Plusem dziennych jest to, że nie płacisz...Ale faktycznie, po robocie w ZUSie, telemarketing to oczko niżej na drabinie kariery...Składaj w międzyczasie podania do urzędów...Przynajmniej wybadasz rynek i jakoś przecierpisz ten telemarketing, jak będziesz mieć świadomość, że będą Cię chcieli po studiach. Co do wsparcia TŻ...Lepiej, żeby chociaż on pracował. Od wspierania masz nas!
![]() tyska85, a jednak Ty się nadajesz do własnego biznesu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A teraz do urzędów nie ma co składać, bo nie wezmą nikogo studiującego. Próbowałam do zusu na to moje stanowisko i się nie udało na część etatu. Po prostu zaraz po studiach znowu będę składać - wiem, że się nadaję do takiej pracy i jestem w niej bardzo dobra, więc pewnie za rok coś znajdę. Kurczę, w tym zusie to się czułam doceniana... Zawsze dostawałam premie wyższe od górnego pułapu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
Raczkowanie
|
Jik
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Wtajemniczenie
|
Jik
wlasnie jutro zamierzam chodzic po wszystkich knajpach w moim miescie ![]() Swoja droga denerwuje mnie to ze , ktors na rozmowie mowi ze zadzwoni bez wzgledu na to czy sie prace dostalo czy nie a potem telefonu od danej osoby nigdy nie ma. Powinni chociaz zadzwonic i powiedziec ze im przykro ale pracy nie bedzie ![]() A tak mi mowili ze jak by co to moge przyjsc pracowac do McDonald , bo juz tam pracowalam i takie tam, ale po zastanowieniu praca tam byla by teraz dla mnie katorga ze wzgledu na sytlacje jakie sie tam porobily ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Konto usunięte
|
Ja się raz spotkałam z mailem informującym, że pracę dostał ktoś inny. Ładnie i miło był sformułowany
![]() I raz zadzwonili, że przyjęli kogoś innego. Ale rozmowa to był pic na wodę (do policji na pracę biurową - proszę opowiedzieć coś o sobie, dziękujemy, następny; i 2,5h czekania na swoją kolej, bo najlepiej zaprosić wszystkich na jedną godzinę zamiast jakoś to rozbić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jik, taki stacjonarny doradca, to osoba, która pracuje zazwyczaj na etacie w biurze/siedzibie firmy i doradza ( w moim wypadku ubezpiecza ) przychodzącym klientom. Co do kwestii wydzwaniania do klientów itp. to już zależy od polityki firmy, od tego w jaki sposób zamierza przyciągać do siebie klientów. W poprzednim miejscu pracy "kierownictwo" zachęcało klientów do odwiedzenia naszego biura poprzez ulotki, więc generalnie nie musiałam do nikogo wydzwaniać ( tyle że biuro było w kiepskim miejscu, mało klientów przychodziło, koszty rosły i zostałam wymieniona na tańszą, a nawet darmową siłę roboczą w postaci stażystki z rynku pracy ![]() A jeśli chodzi Ci o odróżnianie tego typu ogłoszeń to bywa bardzo różnie - jeśli w wymaganiach jest zaznaczona duża mobilność, aktywne prawo jazdy, gotowość do częstych podróży, to raczej nie chodzi o pracę biurową ![]() Ale za to zapotrzebowanie na pracowników ( agentów ) w tej branży jest bardzo duże ![]()
![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
Trzymajcie kciuki
![]() Dam znać jak będę w domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
|
powalcie ich tam dziewczyny na kolana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
tyska85 i Danaeee84 trzymam za Was mooooooooooooooocno!!!!!! !!!!!
anetka832, faktycznie głupio zapytałam. Przecież jak prawko chcą, to znaczy, że trzeba jeździć do klientów. Jakoś w ten poniedziałek nie myślę. Szukam studiów podyplomowych. Cholera jasna, nie mam pomysłu na siebie. Wszystko trwa 2 lata. Za ten czas, to już się może rynek pracy zmienić radykalnie. No i nie mogę dwa lata czekać na pracę!!!!!! Co za głupi kraj ta Polska. Cholera, może za politykę trzeba się brać. Ja bym mogła być taką aktywistką społeczną. Chodzić na pikiety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
Jik to prawda ze nic teraz nie jest pewne i niewiadomo co ze soba potem zrobic . A jesli chodzi o polityke to naprawde szkoda slow i nerwow na to wszystko .Chyba nie doczekamy dnia ze w Polsce beda tacy politycy to takim zwyklym ludziom beda szli na reke
![]() Kurde jak ja bym politykiem zostala to bym kazala wszystkim pracodawcom miec jakies okreslony czas na powiadomienie o przyjsciu na rozmowe, bo to czekanie na jaki kolwiek telefon mnie wykancza juz ![]() Ale za jakies kilka lat otworze wlasny lokal i sama dla siebie bede szefem ![]() ![]() ![]() ![]() wlasnie zadzwonila do mnie Pani z hotelu i powiedziala zebym jutro na 10 sobie przyszla z nimi porozmawiac ![]() ![]() Edytowane przez maudy Czas edycji: 2009-08-31 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wróciłam z mojego spotkania... 7 osób ze mną było. Najpierw kazali się zautoprezentować - jedyna odważna poszłam na pierwszy ogień, bo w sumie mi na tym średnio zależy. Potem ja akurat wylosowałam herbatę i trzeba było to zaprezentować, aby zachęcić do kupna. Co mi kompletnie nie wyszło, bo nie jestem aż tak kreatywna ![]() ![]() I tyle. Wyniki do piątku. Raczej na to nie liczę, bo to nie dla mnie, ale kolejne doświadczenie w rozmowach mam... I dalej szukanie pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Wtajemniczenie
|
Danaeee84
nie dziekuje zeby nie zapeszyc, chociaz prawde powiedziawszy wolalabym prace w klubie zeby moc sie na barmanek szkolic ![]() a tsk to telamarketing tez chbya nie byl by dla mnie, za bardzo bym sie stresowala ze mi sie nie uda nikogo namowic na kupno danego produktu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tyle, że znajomych mi brak, więc nie wiedziała co powiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.