Kosmetyki kolorowe ColourPop - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-29, 14:43   #301
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Dot.: Kosmetyki kolorowe ColourPop

Cytat:
Napisane przez airam12 Pokaż wiadomość
Szczęściara!
Tym bardziej się zastanawiam gdzie utknęła moja paczka...
No ale nic, najwyżej napiszę do CP jak mi się cierpliwość skończy
Ja właśnie sie zastanawiam czemu jedne paczki sa rejestrowane w każdym punkcie przeładunkowym i wdać to w śledzeniu, a innym nie wyświetla tego, albo utyka paczka gdzieś... to nie jest fajne, nie powinno tak być

A co do doliczania cła - mnie sie wdaje ze to zależy bardziej od „widzi mi sie” celnika
Pierwszą paczkę miałam na 21$, druga na 33, a te co idą na 52 i 21. A ostatnia niewysłana na 21. Dam znać czy dolicza do nich cło czy nie.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-29, 15:02   #302
airam12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ja właśnie sie zastanawiam czemu jedne paczki sa rejestrowane w każdym punkcie przeładunkowym i wdać to w śledzeniu, a innym nie wyświetla tego, albo utyka paczka gdzieś... to nie jest fajne, nie powinno tak być

A co do doliczania cła - mnie sie wdaje ze to zależy bardziej od „widzi mi sie” celnika
Pierwszą paczkę miałam na 21$, druga na 33, a te co idą na 52 i 21. A ostatnia niewysłana na 21. Dam znać czy dolicza do nich cło czy nie.
Zdecydowanie się zgadzam, że coś tam kuleje.

Tak mnie jeszcze nurtuje - jakbym chciała gdzieś napisać to mając status "Okęcie" gdzie miałabym napisać?
Do CP napiszę za tydzień, żeby się nie plumkali że nie minęło jeszcze 21 dni (kliknęłam zamówienie 2.01, wysłali 8.01, a dla mnie jakby całaaaaa wiecznooooość), PP nie zanotowała przesyłki w PL... Nic tylko czekać?

Czekam koniecznie na info czy i ile doliczyli
airam12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-29, 15:25   #303
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Zdecydowanie się zgadzam, że coś tam kuleje.

Tak mnie jeszcze nurtuje - jakbym chciała gdzieś napisać to mając status "Okęcie" gdzie miałabym napisać?
Do CP napiszę za tydzień, żeby się nie plumkali że nie minęło jeszcze 21 dni (kliknęłam zamówienie 2.01, wysłali 8.01, a dla mnie jakby całaaaaa wiecznooooość), PP nie zanotowała przesyłki w PL... Nic tylko czekać?

Czekam koniecznie na info czy i ile doliczyli
Ja bym pisała do CP, w końcu to oni mi sprzedają kosmetyki i oni powinni sie rozeznać gdzie paczka i skontaktować z przewoźnikiem.
Ewentualnie na infolinie poczty polskiej może z podaniem nr paczki. Ale to nie wiem czy cos by zdziałało sie, skoro na śledzeniu PP nie maja jej, może jednak warto spróbować?

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

A miałam pytać - a co Ci pisze na statusie ostatnim tym zagranicznym? Jaki dokładnie tekst po angielsku?

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2018-01-29 o 15:41
Stary 2018-01-29, 15:35   #304
airam12
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym pisała do CP, w końcu to oni mi sprzedają kosmetyki i oni powinni sie rozeznać gdzie paczka i skontaktować z przewoźnikiem.
Ewentualnie na infolinie poczty polskiej może z podaniem nr paczki. Ale to nie wiem czy cos by zdziałało sie, skoro na śledzeniu PAP nie maja jej, może jednak warto spróbować?

Dobra sugestia, tak zrobię.

Cytat:
A miałam pytać - a co Ci pisze na statusie ostatnim tym zagranicznym? Jaki dokładnie tekst po angielsku?

"Your item departed a transfer airport in OKECIE, WARSAW, POLAND on January 18, 2018 at 1:35 pm. The item is currently in transit to the destination."

Bardzo się cieszę, że idzie, ale coś dojść nie może.
Stary 2018-01-29, 15:38   #305
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

Dobra sugestia, tak zrobię.

"Your item departed a transfer airport in OKECIE, WARSAW, POLAND on January 18, 2018 at 1:35 pm. The item is currently in transit to the destination."

Bardzo się cieszę, że idzie, ale coś dojść nie może.
Kurde, to obawiam sie ze będę miała to samo z moimi dwoma paczkami
Mam taki sam status obydwu od wczoraj, znaczy ze na Okęciu ich juz nie ma.
Ale przed chwila weszłam na tracking polskiej strony poczty i jednej przesyłki tracking rzekomo kończy sie na NY lotnisku, a na druga w ogóle nic nie ma w śledzeniu
A pamietam ze jak dwie pierwsze paczki dwie szły to od razu od Okęcia tez miałam tracking na polskiej stronie.
No, teraz to i ja zaczynam sie bać ze mnie tez zamilknie link

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2018-01-29 o 15:40
Stary 2018-01-29, 15:41   #306
Rotkohl
Zakorzenienie

U mnie Colourpop nie odpisuje teraz zupełnie, na WER twierdzą, że to nie rejestrowana przesyłka. Czekam co na poczcie u mnie załatwia, bo mieli dzwonić do Wer'u sami.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-29, 15:42   #307
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
U mnie Colourpop nie odpisuje teraz zupełnie, na WER twierdzą, że to nie rejestrowana przesyłka. Czekam co na poczcie u mnie załatwia, bo mieli dzwonić do Wer'u sami.

Bzdury na wer twierdzą, bo gdyby tak było, to by nie było w śledzeniu po żadnej ze stron. Generalnie w kulki sobie lecą

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-01-29, 15:44   #308
airam12
Raczkowanie

Cytat:
Kurde, to obawiam sie ze będę miała to samo z moimi dwoma paczkami
Mam taki sam status obydwu od wczoraj, znaczy ze na Okęciu ich juz nie ma.
Ale przed chwila weszłam na tracking polskiej strony poczty i jednej przesyłki tracking rzekomo kończy sie na NY lotnisku, a na druga w ogóle nic nie ma w śledzeniu
Moja paczka w trackingu PP też "utknęła" na wysłano z NY
Stary 2018-01-29, 15:47   #309
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Bzdury na wer twierdzą, bo gdyby tak było, to by nie było w śledzeniu po żadnej ze stron. Generalnie w kulki sobie lecą
Niekoniecznie, są takie przesyłki w połowie rejestrowane, tj takie sledzone tylko do granicy, a w Pl już nie. Niemniej jednak ta przesyłka powinna być rejestrowana, bo jakoś nie wydaje mi się, żeby CP wysyłało raz taka, a raz taka przesyłka.

Stary 2018-01-29, 15:50   #310
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Moja paczka w trackingu PP też "utknęła" na wysłano z NY
No to znaczy, ze tym razem będę miała z obiema takie same przeboje jak Ty
A żeby ich szlag trafił

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Niekoniecznie, są takie przesyłki w połowie rejestrowane, tj takie sledzone tylko do granicy, a w Pl już nie. Niemniej jednak ta przesyłka powinna być rejestrowana, bo jakoś nie wydaje mi się, żeby CP wysyłało raz taka, a raz taka przesyłka.

No, ale to ok, może i takie sa, ale dlaczego niektóre maja siedzenie i tu i tu od początku do końca a inne nie? CP wysyła jak mu sie uwidzi, czy jak? Powinno być tak samo.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-01-29, 15:55   #311
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
No to znaczy, ze tym razem będę miała z obiema takie same przeboje jak Ty
A żeby ich szlag trafił

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

No, ale to ok, może i takie sa, ale dlaczego niektóre maja siedzenie i tu i tu od początku do końca a inne nie? CP wysyła jak mu sie uwidzi, czy jak? Powinno być tak samo.
Dlatego też twierdzę, że akurat z tymi sciemniaja. Jak zwykle burdel w PP

Stary 2018-01-29, 15:56   #312
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Dlatego też twierdzę, że akurat z tymi sciemniaja. Jak zwykle burdel w PP

Właśnie widze, ze burdel kurde no, zaczynam sie wpieniac powoli

Swoją droga ciekawe bardzo gdzie sa te przesyłki, skoro na Okęciu ich nie ma, na poczcie waszej tez nie, gdzieś przecież kurde musza być.... w transporcie nie, bo ileż można ..

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2018-01-29 o 15:58
Stary 2018-01-29, 16:05   #313
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie widze, ze burdel kurde no, zaczynam sie wpieniac powoli

Swoją droga ciekawe bardzo gdzie sa te przesyłki, skoro na Okęciu ich nie ma, na poczcie waszej tez nie, gdzieś przecież kurde musza być.... w transporcie nie, bo ileż można ..
U mnie minęło już 21 dni roboczych od wysłania, paczka 9 lub 8 była na Okęciu. Burdel na poczcie był zawsze, więc tu nie jestem zaskoczona. Natomiast bardzo jestem rozczarowana olewczym podejściem CP, czas deklarowany minął, ja już jakiś czas temu wiedziałam, ze paczka przepadla - bo ja do tej pory tracking nie drgnal tzn, że już wsiakla. Nie lubię bardzo prosić się aż o pomoc ze strony sklepu. Odpisuja generalnie cały czas na odczepnego albo nie odpisuja wcale. Więcej nerwów najem sie przez nich niż przez pp.

Stary 2018-01-29, 16:09   #314
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
U mnie minęło już 21 dni roboczych od wysłania, paczka 9 lub 8 była na Okęciu. Burdel na poczcie był zawsze, więc tu nie jestem zaskoczona. Natomiast bardzo jestem rozczarowana olewczym podejściem CP, czas deklarowany minął, ja już jakiś czas temu wiedziałam, ze paczka przepadla - bo ja do tej pory tracking nie drgnal tzn, że już wsiakla. Nie lubię bardzo prosić się aż o pomoc ze strony sklepu. Odpisuja generalnie cały czas na odczepnego albo nie odpisuja wcale. Więcej nerwów najem sie przez nich niż przez pp.

Czyli wchodzi na to, ze te paczki ktoś sobie porostu przytulił ....
Cóż, stanowisko CP godne pozalowania. Taka duża firma i taki wstyd, ze nie raczy sie konkretnie zainteresować....

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-01-29, 16:47   #315
airam12
Raczkowanie

Cytat:
Daj znać jak coś Ci się uda ugrać...
Stary 2018-01-29, 17:08   #316
my_vampiree
Rozeznanie

Moja paczka wczoraj dotarła na okęcie (wysłana 24 więc tempo ekspresowe póki co) i podobnie jak u was tracking pp kończy się na wysłaniu z NY. Po waszych postach widzę, że CP mam regularny problem z ginącymi paczkami albo takimi, które idą zdecydowanie za długo. Dziwię się, że w takim razie nadal wysyłają paczki zagraniczne USPS a nie jakimś porządnym kurierem. Nie wiem jaka jest różnica w koszcie wysyłki, ale chyba bardziej się opłaca im wysłać paczkę kilka $ drożej niż jak np, w moim przypadku wysyłać drugą paczkę z kosmetykami za 50kilka $. Ale to moje zdanie, widocznie w CP nie mają takiego samego podejścia.
Stary 2018-01-29, 17:22   #317
airam12
Raczkowanie

W ramach ciekawostki dodam, że do tej pory ze Stanów zamawiałam dwa razy (iherb.com ) - najtańszą, nierejestrowaną przesyłką, bez śledzenia.
Raz doszło po miesiącu, a drugim razem po dwóch tygodniach. Jak nie było śledzenia to człowiek grzecznie czeka aż się doczeka (albo nie... ), a tak to się głównie irytuje...
Stary 2018-01-29, 18:28   #318
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez my_vampiree Pokaż wiadomość
Dziwię się, że w takim razie nadal wysyłają paczki zagraniczne USPS a nie jakimś porządnym kurierem. Nie wiem jaka jest różnica w koszcie wysyłki, ale chyba bardziej się opłaca im wysłać paczkę kilka $ drożej niż jak np, w moim przypadku wysyłać drugą paczkę z kosmetykami za 50kilka $. Ale to moje zdanie, widocznie w CP nie mają takiego samego podejścia.
Podejrzewam, że pewnie jakoś reklamują te paczki i uzyskują odszkodowanie za nie.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-29, 20:10   #319
my_vampiree
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że pewnie jakoś reklamują te paczki i uzyskują odszkodowanie za nie.
Zapewne tak, raczej nie sądzę, że tak pozwalają poczcie gubić paczki. Mimo to perspektywa kolejnej zagubionej przesyłki, wypisywania do nich i proszenia może skutecznie zniechęcić do składania zamówień.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-29, 20:22   #320
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez my_vampiree Pokaż wiadomość
Zapewne tak, raczej nie sądzę, że tak pozwalają poczcie gubić paczki. Mimo to perspektywa kolejnej zagubionej przesyłki, wypisywania do nich i proszenia może skutecznie zniechęcić do składania zamówień.
Juz samo czytanie o perypetiach dostarczeniowch tutaj moze zniechęcić

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-01-29, 20:24   #321
staska_stasia
Zakorzenienie

Ostatecznie skusiłam się i kliknęłam tę paletkę, szczególnie, że po zapisaniu się do newslettera otrzymałam 5$ rabatu W międzyczasie, na komputerze z lepszą matrycą, spodobały mi się jeszcze "You had me at hello" i "Double entendre", ale bałam się jednak trochę ovatowania i oclenia. Czekam na jakąś bezpłatną dostawę.
Stary 2018-01-29, 20:27   #322
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Ostatecznie skusiłam się i kliknęłam tę paletkę, szczególnie, że po zapisaniu się do newslettera otrzymałam 5$ rabatu W międzyczasie, na komputerze z lepszą matrycą, spodobały mi się jeszcze "You had me at hello" i "Double entendre", ale bałam się jednak trochę ovatowania i oclenia. Czekam na jakąś bezpłatną dostawę.
Ja tak kupuje właśnie jak nie ma rabatów żadnych specjalnych - klikam kod newslettera i mam polowe sumy za wysyłkę
Ale i tak najfajniej sie kupowało po świętach na sale, te ceny
Ta nowa paletę dzisiaj mi wysłali, Double Entendre niby wczoraj Okęcie opuściła, ale jak pisałam wyżej - śledzenia na PP brak i nie wiem czy dojdzie Hello mam w ogóle im dłużej oglądalam na necie te ich palety tym więcej mi sie zachciało i poklikałam

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2018-01-29 o 20:28
Stary 2018-01-29, 20:43   #323
staska_stasia
Zakorzenienie

Ja mam całe dzikie mnóstwo brązowych cieni z inglota, więc tak bardzo mnie nie ciągnie do tej Double. Ale ta Hello... Zobaczę jak przyjdzie to, co teraz zamówiłam i czy będę zadowolona Jeszcze spodobały mi się pomadki Flurries i Top 8, ale to może kiedyś, bo nie potrafię ładnie malować ust płynnymi pomadkami i na ogół one tylko leżą w kosmetyczce
Stary 2018-01-29, 21:07   #324
airam12
Raczkowanie

Ja też mam sporo neutralnych z Inglota, ale mimo to zamówiłam Double Entendre i You had me at hello, przebieram niecierpliwie nóżkami, bo tak mi się spodobały na zdjęciach/filmikach
Stary 2018-01-29, 21:14   #325
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Idąc tym tropem, to ja ban na cienie powinnam miec dożywotnio - tyle ich mam
A póki co jaram sie juz drugi tydzień I Think I Love You - Ta paleta jest bezbłędna
Zachciało mi sie teraz Yes Please

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-01-30, 02:47   #326
my_vampiree
Rozeznanie

Moja paczka została przyjęta w WER Warszawa, czy to oznacza, że ominęło mnie płacenie podatku?

P.S. Jakby kogoś interesowało dlaczego o 4 w nocy sprawdzam status przesyłki to powiem tylko, że sesja na studiach mnie dopadła
Stary 2018-01-30, 11:51   #327
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Jedna moja paczka ta tańsza jest w dalszym transporcie, na stronie PP też juz jest poza wawką, natomiast druga, droższa dalej mam status Okęcie departet, a polskiego sledzenia brak.
W ogóle dziwne, ze poniżej 50$ moje paczki zaczynają sie od liter LX, a powyzej 50$ od UM.

Live long and prosper
🖖🏻

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-30, 11:53   #328
Rotkohl
Zakorzenienie

I ta Um Ci nie idzie? No właśnie czyli może z tym trackingiem UM jednak tak jest ze nie rejestrowany, bo u mnie to samo. i na WER właśnie mówili, że jak jest ten początek to nierejestrowana...

Stary 2018-01-30, 12:01   #329
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
I ta Um Ci nie idzie? No właśnie czyli może z tym trackingiem UM jednak tak jest ze nie rejestrowany, bo u mnie to samo. i na WER właśnie mówili, że jak jest ten początek to nierejestrowana...

Ze strony linka USA idzie, chociaz zatrzymała sie własnie na Departet - Okęcie mimo ze obie przyszły razem. Ale na polskiej stronie zero sledzenia. I moim zdaniem ta droższa czyli UM własnie powinna byc tym bardziej rejestrowana
A na ile miałas $ swoją UM?

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-01-30, 12:05   #330
Rotkohl
Zakorzenienie

Na pewno ponad 50$ tak jak mówiłam, są takie rodzaje paczek sledzonych tylko do granicy. Nie wiem może takie paczki ich drożej kosztują i chcą przyoszczedzic albo minimalizuja tym ryzyko VAT? Nie wiem.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości