Basen, a zbędne kilogramy!!!Pływanie-Czy to działa? - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-06, 14:25   #301
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Basen, a zbędne kilogramy!!!Pływanie-Czy to działa?

Cytat:
Napisane przez nikuuus Pokaż wiadomość
Najważniejsza jest regularność, czyli chodzac raz lub dwa razy w tygodniu. Tak naprawde plywajac dopiero po okolo 30 minutach zaczynasz spalac tłuszcz, także trzeba spiąć tyłek i do roboty nie chodzi o szybkość tylko o poprawność wykonywania ruchów.

witam pływające dziewczyny! (to moj pierwszy post ever )
czy aby na pewno dopiero po 30 minutach? ja pływam właśnie 30 minut (przepływam przy tym żabką 40-parę długości 20-metrowego basenu) trochę załamka jeśli to prawda... z tym, że ja wpadam na basen prosto z siłowni, gdzie "napierniczam" ok. godziny aerobów i potem jeszcze parę siłowych więc mięśnie mam już z lekka rozgrzane i tak 5/6 dni w tygodniu jak tylko mam pałera
a czy Wy jeszcze pływacie dziewczyny? bo wiecie, tak w kupie raźniej
pozdrawiam cieplutko!
Stary 2008-09-02, 12:52   #302
ti21
Przyczajenie

POLECAM bardzo dietę Cathrine Zeta Jones składającą się z zupy kapuścianej.Mozna ją stosować dwa razy w roku nie więcej.Wpisz sobie w wyszukiwarce "dieta Cathrine Zeta Jones"tam znajdziesz przepis na tę zupę.Jeść zupę musisz przez cały tydzień,do tego bez ograniczeń można jeść owoce nic poza tym.Stosuj podczas tego tygodnia ćwiczenia oraz kremy ujędrniające ciało.Dzięki zupie oraz twojej wytrwałści mozesz schudnąć w ciągu jednego tygonia AŻ 6 KILO!!!Trzeba być barzdzo wytrwałym ponieważ po trzecim dniu mdli na sam widok zupki.Ja jadłam tę zupe 3,4 dni ćwiczyłam i stosowałam kremy ujedrniajace schudłam 2 kilo a ciało poprawiło sie na super ładne,ale że jestem łasuchem i leniem oraz nie posiadam upragnionej silnej woli moja kuracja zakończyła sie efektem jojo.Dlatego wybierz sobie taki tydzień w którym będziesz miała jak największy power,wtedy napewno sie uda. powodzenia i pozdrawiam serdecznie odezwij się jeśli się uda.
ti21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 15:05   #303
mmooonia
Rozeznanie

Dziwne zeby sie nie skonczyla efektem jojo :/ 6 kg w tydzien to duuuzo za duzo no i na samej zupce i owocach cwiczac to sie wyzyc nie da. To nie trzeba byc lasuchem zeby miec efekt jojo , wystarczy zaczac jesc normalnie..

"Nie okłamuj samej siebie, po prostu więcej trenuj" Soria

mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 17:12   #304
LaSeniorita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ti21 Pokaż wiadomość
POLECAM bardzo dietę Cathrine Zeta Jones składającą się z zupy kapuścianej.Mozna ją stosować dwa razy w roku nie więcej.Wpisz sobie w wyszukiwarce "dieta Cathrine Zeta Jones"tam znajdziesz przepis na tę zupę.Jeść zupę musisz przez cały tydzień,do tego bez ograniczeń można jeść owoce nic poza tym.Stosuj podczas tego tygodnia ćwiczenia oraz kremy ujędrniające ciało.Dzięki zupie oraz twojej wytrwałści mozesz schudnąć w ciągu jednego tygonia AŻ 6 KILO!!!Trzeba być barzdzo wytrwałym ponieważ po trzecim dniu mdli na sam widok zupki.Ja jadłam tę zupe 3,4 dni ćwiczyłam i stosowałam kremy ujedrniajace schudłam 2 kilo a ciało poprawiło sie na super ładne,ale że jestem łasuchem i leniem oraz nie posiadam upragnionej silnej woli moja kuracja zakończyła sie efektem jojo.Dlatego wybierz sobie taki tydzień w którym będziesz miała jak największy power,wtedy napewno sie uda. powodzenia i pozdrawiam serdecznie odezwij się jeśli się uda.
kolejna dieta cud??
Stary 2008-09-09, 11:51   #305
LadyInBlack2
Rozeznanie

Z tym basenem to różnie bywa.

Ja kocham pływać, sprawia mi to przeogromną frajdę, bardzo odpręża. Zazwyczaj pływam dość intensywnie, rzadko robię przerwy Chodziłam na basen 2x tyg, chciałam zrzucić trochę ciała przed ślubem I efekt był taki, że musiałam poszerzać górę sukni ślubnej o 2,5 cm, bo rozrosłam się w barkach Dodatkowo TŻ stwierdził, że "zmalały" mi piersi!! Wystraszyłam się trochę więc zarzuciłam basen na 3 miesiące. Wszystko wróciło do normy, piersi podobno też ale kurczę.. no zatęskniłam za basenem.
Teraz wznowiłam trening ale ograniczyłam się do 1x w tyg. Może przestanę pływać jak szaleniec to nic mi się nie powiększy, gdzie nie powinno ani nie zmaleje, co nie powinno Ktoś ma podobne doświadczenia?
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 21:57   #306
mmooonia
Rozeznanie

Ja plywalam przez pol roku 2 razy w tygodniu, raz dosc intensywnie bo trzeba bylo sie podporzadkowac zleceniom na zajeciach a raz troche lzej.. ale do lagodnych treningow to tez na pewno nie nalezalo. I nie zauwazylam zmiany zeby mi sie cos rozrozlo a cos zmalalo :P co prawda nie mialam porownania na zadnym ciasnym gorsecie a na bluzce zmiany mogly byc niezauwazalne. ale piersi mi na pewno nie zmalaly przez to [i tak nie sa duze :P ]

"Nie okłamuj samej siebie, po prostu więcej trenuj" Soria

mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 19:01   #307
SaDlIcA
Przyczajenie

Wink Dot.: Basen, a zbędne kilogramy!!!Pływanie-Czy to działa?

Witam wszystkich na forum
Ja jestem taka powiedzmy nie bardzo obeznana w tym wszystkim i dlatego chciałam się zapytać Was:
1. czym jest L- karnityna????
2.Jak ona działa????
3.Jakie są jej skutki uboczne????
4.Czy jak przestanie się ją zażywać czy wrócę do dawnej sylwetki czy możę coś innego????
5. Czy ona w ogóle coś daje???? Jak tak to co????

Bardzo Was proszę o wyjaśnienie mi tego <prosi>
Z góry bardzo, bardzo Wam dziękuję:*:*:*:*
SaDlIcA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 20:01   #308
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez SaDlIcA Pokaż wiadomość
Witam wszystkich na forum
Ja jestem taka powiedzmy nie bardzo obeznana w tym wszystkim i dlatego chciałam się zapytać Was:
1. czym jest L- karnityna????
2.Jak ona działa????
3.Jakie są jej skutki uboczne????
4.Czy jak przestanie się ją zażywać czy wrócę do dawnej sylwetki czy możę coś innego????
5. Czy ona w ogóle coś daje???? Jak tak to co????

Bardzo Was proszę o wyjaśnienie mi tego <prosi>
Z góry bardzo, bardzo Wam dziękuję:*:*:*:*
a czemu pytasz o l-karnitynę w wątku o basenie?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 14:52   #309
etna25
Raczkowanie

Straszne rzeczy tu piszecie, ja pływam wda razy w tygodniu po 45minut. W środy z instruktorem-ćwiczenia w wodzie, a w sobotę luźno sama. Ale się tu naczytałam, że to mało daje takie luźne pływanie że mnie trochę zdołowało
etna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 15:09   #310
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez etna25 Pokaż wiadomość
Straszne rzeczy tu piszecie, ja pływam wda razy w tygodniu po 45minut. W środy z instruktorem-ćwiczenia w wodzie, a w sobotę luźno sama. Ale się tu naczytałam, że to mało daje takie luźne pływanie że mnie trochę zdołowało
wiadomo, że lepsze nawet luźne pływanie niż siedzenie w domu przed telewizorem i zajadanie się chipsami

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 21:17   #311
fairytale
Raczkowanie

A mi dalo duzo plywanie :P A plywam nizbyt intesywnie, z deseczka 30-40min trzy razy w tygodniu. Do tego dieta polegjaca na zredukowaniu o polowe slodyczy i tluszczow. I czasem 8 min 8bs. Eekt - 2,5kg w miesiac (ale to dlatego ze nie moge sie powstrzymac od jedzenia czekoladki i duzej ilosci owocow).
fairytale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 21:06   #312
Merlieth
Raczkowanie

;]
wszystko zależy od tego jak intenyswnie pływasz.Jeśli jest to powolne ,rekreacyjne pływanie to bez diety efekt będzie taki,że ciałko będzie jędrniejsze,organizm zdrowszy ale owe 5 kg będziesz chudła bardzo powoli albo wcale ->tylko np spadnie 1 kg.
Jesli będziesz pływała intensywnie->tak,że zmęczenie będzie duże po każdej wizycie na basenie ,do tego ciutke ograniczysz kaloryczność posiłkow to schudniesz napewno;D
Merlieth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-14, 21:17   #313
etna25
Raczkowanie

Już mi trochę lepiej, ale postaram się pływać trochę bardziej intensywnie.
Stary 2008-12-14, 21:28   #314
magrat16
Zakorzenienie

Mało intensywne pływanie też przynosi efekty- tyle, że wolniej, raczej wysmukla. Pływanie intensywne wyrabia bardziej mięśnie. Mówię tu o swoim przypadku
Niestety nie byłam na basenie od ho,ho,ho... Po prostu nie mam gdzie go wcisnąć.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 10:10   #315
LadyInBlack2
Rozeznanie

ja pływam intensywnie, praktycznie 50 min bez przerw, na początku rozgrzewka, powoli, potem szybciej i intensywniej, potem 10-15 min trening samych nóg z deską, pod koniec kilka basenów intensywnie, potem stopniowo zwalniam.

Teraz pływam 2x w tyg, przymierzam się do jeszcze 1 dnia ale narazie urozmaicam trening na basenie zajęciami z pilatesu więc generalnie 3x/tyg regularnie ćwiczę.

Na początku schudłam 2,5 kg bardzo szybko, teraz waga jakby stoi Wkurza mnie to trochę bo nie jem słodyczy już prawie 2 miesiące, nie jestem wprawdzie na żadnej diecie, jem normalnie ale zdrowo, po treningu staram się jeść białko i widzę, że tylko ręce, szyja i jej okolice się wysmukliły a dół ciała jakby strajkował a mi tak zależy zwłaszcza na wyrzeźbieniu brzucha i ud.

Nie wiem czy powinnam zwiększyć liczbę treningów tygodniowo czy wprowadzić jakiś inny rodzaj sportu w życie poza basenem

a może kurczę robię cos nie tak?
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 21:20   #316
etna25
Raczkowanie

LadyInBlack2

jeśli mogę coś doradzić to na dolne części ciała tzn na uda mi bardzo pomógł rowerek stacjonarny. Kupiłam go w lipcu miałam rozm. spodni 44, a teraz mam 38. Codziennie od lipca 45minut. Plus dwa razy w tygodniu basen.
Stary 2009-01-14, 12:30   #317
niuja
Rozeznanie

W końcu odnalazłam w okolicy basen na moją kieszeń<jupi> Zamierzam chodzić dwa razy w tygodniu na ostre pływanie bo zależy mi na rzeźbieniu sylwetki,co Wy na to?Poczytałam,że ta aktywność jest dobra,ale do otrzymania efektów potrzeba dobrego przyłożenia się.Jak się przyłożyć,żeby zrzucić brzuszek i wyrzeźbić jego mięśnie(i inne,przede wszystkim - pleców i rąk?)
Za pomoc przeogromnie dziękuję
Stary 2009-01-14, 18:23   #318
winyl
Zakorzenienie

Co do pytania w tytule wątku - porządne pływanie pomaga.
Michael Phelps jada dziennie 12 000 kcal (!! tu nie ma pomyłki w ilości zer!), spędza 36 godzin tygodniowo na basenie i ma ciało, którego można pozazdrościć!

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 18:46   #319
niuja
Rozeznanie

Ale co znaczy porzadne pływanie - odpowiednia technika,dużo czasu,regularne pływanie?Będę dźwięczna za wskazówki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 19:04   #320
winyl
Zakorzenienie

Wiesz co na pewno najlepiej z trenerem. A ten facet hmm On pływa na tyle zawodowo, że bardziej się nie da. Na olimpiadzie jest 8 konkurencji pływackich - On wygrał wszystkie, przy czym w 7 pobił rekord świata.

Ale tak na poważnie, na naszym amatorskim poziomie - na pewno ważne jest, jakim stylem się pływa, wiadomo, że takim delifnem to spalasz z 4 razy więcej kalorii niż zwykłym kraulem.

XOXO
Stary 2009-06-12, 20:13   #321
ygga8
Rozeznanie

hej
Ja pływam od niedawna, dokładnie od miesiąca, chodze na basen jak mam czas, nieregularnie, ale zawsze 2 razy w tygodniu , czasem częsciej. I co zauwazyłam? Ciało mi sie 'zbiło'. mięśnie na ramionach sie zarysowały i obwód sie zwiekszył, schudłam jak nrazie 2,5kg. i oczywiscie lepiej sie czuje mam wiecej energii . diety nie stosuje, jadłam tak jak wczesniej (nawet teraz troche wiecej). poprostu zaczełam sie ruszac polecam wszystkim !

moja wymiana książek!!
ygga8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 12:49   #322
elajna888
Rozeznanie

witam ja kilka lat temu trenowałam pływactwo, potem już nie miałam na to czasu niestety wiec chodziłam od czasu do czasu żćy się zrelaksować postanowiłam, że od września zacznę chodzić regularnie, tym bardziej, że wyremontowali pobliską pływalnie i w następnym tygodniu ma być już otwarta.

Widziałam, że rozmawiałyście o tym czy lepiej chodzić na basen z kimś czy samemu. Ja ewentualnie będe chodzić z tatą, bo wiem, że on idzie tak pływać, a nie wygłupiać się i pluskać w wodzie jak koleżanki. Dlatego wole chodzic sama lub z osobą, która będzie skupiać się na ostrym pływaniu.

Oczywiście mam nadzieje, że zrzuce troszkę zbędnego ciałka mój przepis na sukces:
2 razy w tygodniu basen + odstawienie słodyczy + duża ilość wody + regularne, zdrowe posiłki + brzuszki i ćwiczenia rozciagające w domu
może to nie jest nadzwyczajna metoda, ale zawsze to coś

a Wy nadal pływacie?
Stary 2009-08-25, 20:52   #323
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elajna888 Pokaż wiadomość
a Wy nadal pływacie?
Ja regularnie raz w tygodniu od 3,5 roku
Co do towarzystwa to masz absolutna rację. Przez ten czas tylko raz się dałam namówić kumpeli i do dziś pamiętam to wyjście jako czas stracony. Równie dobrze mogłam z nią iść na kawę bo gadała cały czas zamiast pływać Dlatego chodzę sama albo z pewną osoba która też idzie z myślą o pływaniu a pogaduchy zostawia na sam koniec do sauny
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 21:41   #324
winyl
Zakorzenienie

A jak tak pływasz raz w tygodniu to ma to zbawienny wpływ na Twoją figurę? Stosujesz jakąś dietę, ćwiczysz coś jeszcze? Ja właśnie pranuję wielki come back na basen, po kilku latach przerwy no i wiem, że na więcej niż raz w tygodniu nie będę mieć czasu.

XOXO
Stary 2009-11-17, 19:12   #325
Misiata
Raczkowanie

ja też zamierzam zapisać się na basen 1 w tygodniu na 1 godzinkę na początek mam nadzieje że troche rozruszam moje boczki
Misiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 11:26   #326
OnaJuzNieZyje
Zadomowienie

wczoraj 25 długości

dziś też sie wybieram

2014r:
Skalpel x 1
Bez slodyczy 1/30
OnaJuzNieZyje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 18:01   #327
DJ Guciek
Zadomowienie

Dziewczyny, a Wy ile płacicie za pojedyncze wejście, a ile za karnet i na ile wejść? Zastanawiam się czy by nie zacząć chodzić na basen, z tym, że muszę dojeżdżać spory kawałek, a telefonu nikt nie raczy tam odebrać i nie wiem na jakie koszty mam się nastawiać
kat. C+E - 19.01.2012

DJ Guciek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 20:03   #328
OnaJuzNieZyje
Zadomowienie

ja osobiście mam karnet od rodziców z zakładu. u nas na basenie pierwsza godzina kosztuje 6-7 zł a potem a potem kazdy natępny kwadrans ok 1,50...jakoś tak...

w weekendy jest drożej.

2014r:
Skalpel x 1
Bez slodyczy 1/30
OnaJuzNieZyje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 07:06   #329
ygga8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DJ Guciek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a Wy ile płacicie za pojedyncze wejście, a ile za karnet i na ile wejść? Zastanawiam się czy by nie zacząć chodzić na basen, z tym, że muszę dojeżdżać spory kawałek, a telefonu nikt nie raczy tam odebrać i nie wiem na jakie koszty mam się nastawiać
wiesz to zależny od miejscowości , liczby basenów , i jaki ten basen jest ja np chodzę za 7zł , poza basenem znajduje się tez tam takie mini aqua , jacuzzi i mini zjeżdżalnia. a cena jest zniżkowa dla studentów awf (bo to basen przy awfie) a normalny bilet kosztuje 13zł.. jest jeszcze u mnie basen gdzie za wejście zapłaciłabym 4zł , tylko że czystość w tym basenie pozostawia wiele do życzenia..

moja wymiana książek!!
ygga8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 10:12   #330
Aaliyah1981
Zadomowienie

a mnie basen pomogl i to bardzo najpierw chodzilam tak jak wy na tradycyjne plywanie 5 razy w tygodniu po ok 1h . Poniewaz mam astme i bardzo szybko sie mecze po miesiacu zmienilam to tradycyjne plywanie na zajecia z aquafit-u chodze juz 3 miesiac 4 razy w tygodniu plus 5 dzien plywam wolno na basenie .Musze wam powiedziec ,ze efekty sa ogromne wrocilam do swojej starej wagi , cialko coraz ladniejsze .Jesli macie u siebie na basenie taka forme aktywnosci goraco polecam
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości