|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Ponieważ na kp ciężko jest stwierdzić ile tak naprawdę dziecko zjadla to ja bym przystawiala tyle ile Przemus chce Z tym autyzmem to ja szczerze wątpię jak oni na to wpadli, że np po rota? Jak rota się szczepi w pierwszych miesiącach życia z autyzm można zdiagnozować dopiero po 2rz dziecka U niemowlęcia naprawdę to raczej nie jest możliwe żeby rozpoznać autyzm, bo ma objawy podobne do wielu innych schorzeń. Lucy kciuki żeby morfologia była ok ![]() J znowu ryla całą drogę do szkoły
|
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Masz rację. Autyzm jest jednym z najtrudniejszych schorzeń do diagnozy. A ja mam nerwa dalej. .. zasrany kurier jeszcze nie przyszedł. Ani odkurzyc ani sprzątać bo boję się że nie uslysze go
|
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Czasem myślę, że łatwiej byłoby gdybym nie miala wyboru... a tak pretensje do siebie jakąkolwiek decyzje nie podejmę. 😕 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
|
#305 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczynki
U nas skok jak nic. Hania śpi juz 3 dobę z rzędu bardzo długo, dziś zaczęła dobę przed 10 dopiero! A zasypia 20:30-21... Akurat to mnie cieszy, ten efekt skoku natomiast w ciągu dnia snu Z E R O, przy piersi stęka i wije się, obraca, odpycha nogami, no cuda wyczynia. Koniec końców udaje się ją nakarmić, ale gimnastyka jest. Do tego do około 13-15 jest grzeczna, marudna, ale bez darcia, ale im później tym gorzej. Od 16 jest źle, a od ok 18 dokąd nie zaśnie tragedia. Wczoraj dałam ją mamie na spacer o 18, a sama z tż na zakupy. Jak wróciliśmy to normalnie się popłakałam tak miała zapuchnięte i czerwone oczka od płaczu do tego mówię matce, że koło 19 niech da jej butle 120 ml, co i tak dla Hani jest niepełna porcja, ale dokarmie z piersi jak wrócę i co? Dała jej 90 ml bo nie powinna tyle jeść mm Dziś czwarty dzień i na razie wszystko jak zawsze. Boję się wieczoru Cytat:
Każdy ma prawo do swojej opinii, ale moja jest dokładnie taka sama jak Ani.Choć tak jak pisałam, nie ukrywam, że zastanowiłabym się nad szczepieniem więcej razy gdybym miała więcej pieniędzy. Tak nawet już nie drąże tego tematu w głowie i tyle. Szczepie na obowiązkowe choroby i tyle. A to co Aninis napisałaś o tych szczepionkach, że dają do biedniejszych krajów, masakra... Nóż się w kieszeni otwiera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Oby Zuza w końcu się uspokoiła, a Tobie laktacja polepszyla. U mnie tez laktacja raz spoko a raz prawie zerowa. Także to chyba normalne.Aaaa no tak u mnie będzie za 6 dni chyba rocznica drugiej kreseczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile cm mają wasze spacerówki? Po rozłożeniu? Bo nie wiem czy shitu nie kupiłam...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- O te 2w1 mi chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#307 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Aninis mocne kciuki
![]() Lucy kciuki za morfologia jestem pewna ze żelazo pomogło ![]() Joann Przemusia widocznie lubi tuli się z mamusia ja bym dostawała z resztą Domiś ostatnio też ciągle nocne pobudki i karmie na żądanie czuje się jakbym noworodka miała. do tego.marudny i placzliwy strasznie ale to chyba żeby bo jak żelem posmaruje to cisza no i czuje ze dolne dziąsła bardziej płaskie i miękkie więc coś musi być na rzeczy. do tego dalej walczę z jego sucha skóra na dekolcie bo tam mi się drapie nawet czasem do krwi wyprobowalam już tyle balsamów w tym miesiącu poszło na nie 300zl dziś też mam inny mam nadzieję że pomoże. Co do szczepień ja byłam pewna że będę szczepić niestety teraz po pierwszym zastrzyku przez który alergia się mega nasilila i walczę z wysypka już prawie miesiąc i widzę jak mały cierpi to mam mieszane uczucia :-/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#309 | ||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
a takie śliczne ma.Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Marta pewnie ledwo zipiesz po tej nocy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#311 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
masakra na serio Cie podziwiam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() joann- wow, niezła waga !!! nursiii- witaj My mamy w niedzielę chrzciny i wszyscy potwierdzili swoją obecność. Będę miała 20 gości, 5 małych dzieci i Krzysia... Masakra... i też w mieszkaniu. Wczoraj po 21 drałowałam po dodatkowe komplety szklanek Jeśli chodzi o szczepienia na pneumo- ja zaszczepię w okolicach sierpnia bo mała idzie od września do przedszkola. Ona jest zaszczepiona na pneumo (1 dawka po 2 r.ż) i też tak jak Lamia- nie wiem co starsze może przynieść z zewnątrz. Widze, że temat autyzmu wraca- ja mam nadzieję, że z Krzysiem jest ok bo u TŻ-ta w rodzinie są 3 przypadki chłopców z tym. Pisałam Wam, że jego kuzynka miała chłopczyka i u niego po 3 roku to zdiagnozowano. Ona też była pewna, że to po szczepieniu. Postarali się o drugie- na nic nie szczepiła tego młodszego. NIC. Przychodziły do niej wezwania mandaty i też się okazało, że młodszy ma tą chorobę. Ja patrzę na Krzysia i widzę, że potrzebuje kontaktu z ludźmi (uwielbia i jest bardzo towarzyski), wodzi oczami za zabawkami, nasłuchuje. Wydaje mi się, że jest ok i mam nadzieję, że po szczepieniu tym po roku nie będzie jakiegoś kroku wstecz...
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przyznam się Wam, że zawaliłam na całej linii... nie nadaję się do organizacji takich imprez. Mieliśmy jechać do restauracji... zarezerwować stolik. I tak zwlekałam z załatwieniem sprawy, że już za późno. Wczoraj jeździłam z tż żeby cos innego załatwić i lipa... w końcu się wnerwiłam i stwierdziłam, że zamówię żarcie do domu i tyle ...nie będę się przejmować. A z moim wisicycem w restauracji tylko bym się wnerwiała, że nie mam jak zjeść. A tak zjem na spokojnie w domu. Najwyżej sobie odgrzeję w mikrofali. A po poludniu pojedziemy gdzieś na spacer i jakieś lody i porobimy zdjęcia i mam wszystko w pompie 😈 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Aninis może i lepiej 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w szmateksie
Kupiłam sobie bluzkę, Lilce kapelutek z H&M za całą złotówkę a Patryśkowi komplecik koszulka ze spodenkami z metką za 3,50, ogrodniczki też z metką za 2 zł i 3 parsy spodenek
|
|
|
|
|
#318 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Najważniejsze, że Twoje dziecko ok, ale bardzo smutna sprawa z dziećmi kuzynki życie potrafi być okrutne i po raz kolejny napisze, że nasze problemy z dziećmi na tym wątku jak dotąd -odpukac- to żadne problemy...Cytat:
![]() Cytat:
Przyszedł mój tata i siedzi z marudą, a ja odpoczywam. Chociaż zaraz się zabieram za obowiązki bo dużo tego jest, zwłaszcza, że w weekend nic nie zrobię i zwłaszcza, że jutro zaczyna się Euro.... 😀😀😀😀😀😀 Ale ogólnie jestem niezadowolona z tych Chrzcin dzieci siostry tż, czyli mojej szwagierki. Nie chce wyjść na skąpą, bardziej chodzi mi o to, że wolę dać co mamy na Hanię no ale... Jedziemy tam w sb rano po lekarzu (rehabilitacja, kontrola postępów) 330 km autostrada za same bramki w jedną stronę 30 zł, paliwo, śpimy u tej siostry właśnie z oszczędności (bo tam drogie noclegi) czyli w jednym trzypokojowym mieszkaniu będą trzy 3miesieczne niemowlaki 😂😂😂 w nd chrzest i tż wymyślił 1000 zł prezentu 😞😞😞 i i tak to wynegocjowałam z 1200 😒 no i powrót pewnie koło 20 masakra i jeszcze jakieś małe zakupy rozpakować się. Chciałabym zostać w Krakowie 😒 No, ale wiadomo, tż się cieszy to dla niego siedzę cicho ale w środku chce mi się płakać 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy będzie dobry ten komplecik nie wiem ale za 3,50 żal było nie brać
Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2016-06-09 o 13:13 |
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Aga nie widzę na apce😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojego namiotu nie wstawiam bo nic ciekawego
|
|
|
|
|
|
#322 |
|
Rozeznanie
|
Esor ile na chrzciny 😨 masakra. Ostatnio mój teść szedł na chrzest do swojego dużo młodszego brata i dali 500 zł. Z tego co wiem to chrzestni dali podobnie... 😐 Ja bym próbowała negocjować jeszcze chyba...
U mnie mleka zawsze było dużo, więc się zmartwiłam ale mam herbatki i parę saszetek femaltikera. I na wszelki wypadek kupię puszkę mm i będę jej żelazo z tym rozrabiać żeby się ze smakiem oswoiła, bo jak odpukać laktacja padnie to będzie kłopot 😡 My chrzcimy 16.07 i też by nie przeszło jak u Aninis. Rodzina by sie na śmierć obraziła. Jestem na etapie wybierania restauracji i zaproszeń... Kurde dostałam jakiejś rewolucji żołądkowej 😞 ze spaceru wracaliśmy biegiem i teraz też latam co chwilę 😐 oby nie jakiś wirus
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chrzcin...Każdy daje tyle na ile go stać...ale według mnie 1000 to jest duża kwota i na chrzciny bym tyle nie dała i głupio bym się czuła jak by ktoś tyle dał bo miałabym poczucie że w razie chrzcin u tej osoby miałabym poczucie obowiązku dania takiej samej kwoty...
|
|
|
|
|
#324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I staram się nie narzekać pomimo tego, że wielu Wam zazdroszczę... ale też wiele z Was ma gorzej niż ja. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
3 niemowlaki pod jednym dachem to będzie ciekawie? 1000 na chrzest to chyba sporo? To na komunie dwa tysiaki a na ślub 20 chyba Ja tam nie wiem, ale jak u nas będzie chrzest to chyba bym padła jak by nam ktoś tyle dał U nas pogoda więc buszuje w ogrodzie, przesadzam kwiatki, pomidory i zioła Teraz przerwa na cycanko
|
|
|
|
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trzeba jakoś się pogodzić bo idzie zwariować. A zmęczenie... cóż nie znam wypoczetej matki 😂 Cytat:
|
|
|
#327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez bym poszla do szmateksu, ale tu gdzie mieszkam go nie ma, a jak jestem na urlopie w domu rodzinnym, to mi jakos nie po drodze.---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Badzia, no to szykuje sie impra Pomiescicie sie? My robilismy chrzciny tez w domu i bylo nas 10 osob plus 3 dzieci bylo ledwo ledwo z miejscem, no ale u nas salon nieduzy.Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Aninis, az dziwne ze nie bylo w restauracji choc jednego stolika wolnego! Ale jesli Lilka jest wisicycem, to moze faktycznie lepiej zorganizowac impreze w domu ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Esor, skok to masakra, badz dzielna! Jak dziecko tak placze wydawaloby sie bez powodu to mozna zwariowac... Dzisiaj u nas tez dzien pod znakiem marudzenia. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Esor, tez uwazam za 1000 zl to duzo, my dawalismy o polowe mniej. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#328 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
Lamia, moze zjadlas cos nieswiezego i stad ta rewolucja?
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos aut... my to mamy szczęście. 2 auta i w jednym w sobotę padł rozrusznik a w drugim dzisiaj komputer szaleje z czujnikami opon, więc coś też padło. Moje pierwsze pytanie do tż jak mi o tym powiedział to czy dojedziemy nim na usg na 16tą 😕 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Powiedzcie ze jak karmie tylko i wylacznie piersia to dziecko samo wie ile potrzebuje, prawda?? Nie da sie go przekarmiac, prawda? Bo juz glupieje normalnie
Ponieważ na kp ciężko jest stwierdzić ile tak naprawdę dziecko zjadla to ja bym przystawiala tyle ile Przemus chce
U niemowlęcia naprawdę to raczej nie jest możliwe żeby rozpoznać autyzm, bo ma objawy podobne do wielu innych schorzeń.

chyba że to przez to 5 (!!!!) karmień w nocy... Albo częste karmienia przez małą ilość mleka, kto by to wyczuł :/
My w nocy jakies 7 karmien.

Teraz przerwa na cycanko