Mamusie listopad 2019- cz. 3 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-20, 15:56   #3271
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Nie wiem,ja kupiłam używkę Adamexa za pięć stów , na gwarancji, jeździl jak nówka z sklepu teraz będzie dla syna. A jak się postaram to go jeszcze sprzedam za więcej niz kupiłam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jakiś vicco? Massimo?

owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-20, 16:08   #3272
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss_Bow Pokaż wiadomość
Ja chodzę na jogę typowo dla ciężarnych. Można chodzić na normalną jogę, ale instruktor musi wiedzieć, że jesteś w ciąży, bo wiele ćwiczeń wymaga modyfikacji i osobiście nie polecam takiego rozwiązania, chyba, że jesteś doświadczona w praktykowaniu jogi i znasz dobrze swoje ciało. Na naszych zajęciach instruktorka zawsze nam mówi co mamy robić z brzuszkiem i na co mamy zwracać uwagę, żeby nie ścisnąć za bardzo maluszka czy nie nadwyrężyć stawów, bo przez działanie relaksyny w ciąży można sobie niechcący krzywdę zrobić. Wszystko idealnie dostosowane do ciężarówek na różnych etapach

Dzięki za informacje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-20, 17:45   #3273
Mikaa92
Zadomowienie

U mnie dzisiaj dzień wolny od młodego jak wyszłam o 11 tak dopiero wróciłam do domu. Musiałam zresetować głowę bo siedzę z nim non stop od końca czerwca i już mi czacha dymiła a tak.. Matka wypoczeta, dziecko stęsknione, tylko tatuś jakoś taki umęczony ważne że wszyscy zadowoleni

Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-20, 17:50   #3274
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Jakiś vicco? Massimo?

Pajero

U nas lipiec też wolny w żłobku, sierpień wraca, a od września do przedszkola. Ale ja chłonę każdą minutę z córką bo tego czasu razem tak mało.

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-20, 18:56   #3275
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj dzień wolny od młodego jak wyszłam o 11 tak dopiero wróciłam do domu. Musiałam zresetować głowę bo siedzę z nim non stop od końca czerwca i już mi czacha dymiła a tak.. Matka wypoczeta, dziecko stęsknione, tylko tatuś jakoś taki umęczony ważne że wszyscy zadowoleni

Cytat:
Pajero

U nas lipiec też wolny w żłobku, sierpień wraca, a od września do przedszkola. Ale ja chłonę każdą minutę z córką bo tego czasu razem tak mało.

A dyżurów w przedszkolach i zlobkach u Was nie ma?

Stary 2019-07-20, 19:30   #3276
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:

Są ale pomyślałam, że skoro jestem w domu to nie będę go wysyłać do obcego przedszkola, obcych dzieci i opiekunek.. Czasami żałuję na prawdę taka ze mnie wyrodna matka

Stary 2019-07-20, 19:41   #3277
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:

Są , ale nie sądzę żeby dla dziecka to było dobre rozwiązanie co roku z mężem kombinowaliśmy tak,żeby ten miesiąc się dzielić opieka. Zresztą dziecku też są potrzebne wakacje,a nie 12 miesięcy w placówce.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-07-20, 19:41   #3278
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość
Ja teraz jestem zapisana na kurs dla kobiet rodzacych drugie dziecko, wiec jestem bardzo ciekawa czy sie czegos nowego dowiem. Koniec kursu bedzie w 32 tc.
Ciekawe, co omawiają na takim kursie
Cytat:
Czyli nie jestem sama

A ja chyba będę zmuszona kupić rożek z względu na córkę. Bo na bank będzie chciała trzymać brata,a nie mam zamiaru jej zabraniać. Więc chyba w rozku będzie jej bezpieczniej.

Wczoraj na podwórku dzieciaki z ieraly kwiatki i przyniosła jeden dla mnie,a drugi dla dzidzi

Moja też na będzie chciała tulić braciszka.
Cytat:
Osiwieć można z tymi wózkami. Co salon to inne opinie i inne "lepsze" od "lepsiejszych" w salonie poprzednim. Oj, coś czuję, że skończy się na bebetto torino albo używanym anexie.
Hit- pani chciała nam sprzedać wózek z wystawy 300zł drożej niż mają w sklepie internetowym nowe

Bo to jest kwestia układów między sprzedawcą a producentem jak kupowaliśmy nasz wózek to facet w hurtowni odradzał nam anexa, a chwalił nasz. Pół roku później jak byliśmy kupić spacerówkę babeczce polecał anexa, a odradzał nasz
Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość

To fakt czasami czacha dymi

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-20, 19:48   #3279
Likka9
Zakorzenienie

Ja sobie bardzo teraz cenie ten czas z córką. Wiem,że przy drugim będzie go coraz mniej. A najgorsze dla mnie było te 8-9 godzin w żłobku, czasami i 10 kiedy ja musiałam zawieźć i odebrać. Przecież to człowiek wracał, chwilę się pobawił, kolacja kąpiel i spać ... Od weekendu do weekendu , gdzie jeszcze zarówno ja i mąż w w weekendy pracujemy. No mąż różnie,ale ja praktycznie 3 soboty, niedzielę. Masakra. Teraz chyba nie wrócę na cały etat, szkoda mi tego czasu z dziećmi. Albo znowu zaczepie się na jakiejś wiosce na kierownika,żeby weekendy mieć wolne i o 16 zamykać aptekę.

Edytowane przez Likka9
Czas edycji: 2019-07-20 o 19:51
Stary 2019-07-20, 20:09   #3280
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Moja też na będzie chciała tulić braciszka.
Moja na pewno tez tylko moja braciszka do potrzymania nie dostanie, bo nie jest w stanie utrzymac talerza wazacego 200g, a co dopiero dziecka wazacego kilka kg

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-20, 20:44   #3281
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie bardzo teraz cenie ten czas z córką. Wiem,że przy drugim będzie go coraz mniej. A najgorsze dla mnie było te 8-9 godzin w żłobku, czasami i 10 kiedy ja musiałam zawieźć i odebrać. Przecież to człowiek wracał, chwilę się pobawił, kolacja kąpiel i spać ... Od weekendu do weekendu , gdzie jeszcze zarówno ja i mąż w w weekendy pracujemy. No mąż różnie,ale ja praktycznie 3 soboty, niedzielę. Masakra. Teraz chyba nie wrócę na cały etat, szkoda mi tego czasu z dziećmi. Albo znowu zaczepie się na jakiejś wiosce na kierownika,żeby weekendy mieć wolne i o 16 zamykać aptekę.

Pamiętam tyranie po 12h w soboty i niedziele w sklepie. Jaką ulgą było wprowadzenie wolnych od handlu niedziel.
Nie zazdroszczę, w szczególności braku czasu z dzieckiem.
Ja po macierzyńskim będę szukać pracy na miejscu, jak najbliżej, do max 16. A jak nie to wrócę do przedstawicielstwa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-20, 21:05   #3282
Likka9
Zakorzenienie

Niestety u mnie w mieście apteki są czynne od rana do nocy, weekendy, wiele jest też całodobowych. Wręcz czynne 8-20 to luksus, ja teraz pracowałam w takiej czynnej od 5:00.
I weź zaprowadź dziecko do placówki jak masz na 6:00 albo odbierz pracując na drugą zmianę i nie mając męża pracującego do 16:00.

Stary 2019-07-20, 21:08   #3283
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety u mnie w mieście apteki są czynne od rana do nocy, weekendy, wiele jest też całodobowych. Wręcz czynne 8-20 to luksus, ja teraz pracowałam w takiej czynnej od 5:00.
I weź zaprowadź dziecko do placówki jak masz na 6:00 albo odbierz pracując na drugą zmianę i nie mając męża pracującego do 16:00.

No to jesteś w ciemnej...

Chociaż teściowa opowiadała, że jak odprowadzała tż do przedszkola, a zaczynała zmianę na 6, to ugadywała się ze sprzataczkami, że zostawi go o 5:30 w ich kanciapie. I tak bidował do 8, z kanapką w dłoniach

Ale teraz pewnie by to nie przeszło.

Stary 2019-07-20, 21:16   #3284
misiaa91
Zakorzenienie

U nas jest ten plus, że moi rodzice mogliby malucha odebrać np. z przedszkola, bo mimo że pracują, to mają swoją firmę, więc nienormowany czas pracy. Ale to i tak kwestia kilku lat. Mnie po macierzyńskim czeka szukanie pracy, także zobaczymy.

Kupiliśmy wreszcie to tiny 3w1 I odebrałam kolejną paczkę z ciuszkami, także kolekcja się powiększa
Stary 2019-07-20, 21:17   #3285
Likka9
Zakorzenienie

Dlatego ja poważnie rozważam część etatu, szukanie jakimś cudem na jedną zmianę w mieście (choć u nas nawet szpitalne to od rana do nocy czynne), albo bujanie się na jakaś wioskę. W sumie całą swoją "karierę" pracowałam poza miastem, pomijając ostatnie pół roku.

Albo zmiana branży tylko pomysłu brak na siebie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-20, 21:24   #3286
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Likka, świat przedstawicieli med-farm stoi otworem
Chociaż ze mną zaczynała dziewczyna po farmacji, przepracowała 5 czy 6 lat w aptece, popracowała 2 miesiące jako przedstawicielka i zrezygnowała: wróciła do apteki.

Stary 2019-07-20, 21:30   #3287
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Cytat:
Likka, świat przedstawicieli med-farm stoi otworem
Chociaż ze mną zaczynała dziewczyna po farmacji, przepracowała 5 czy 6 lat w aptece, popracowała 2 miesiące jako przedstawicielka i zrezygnowała: wróciła do apteki.

Do tego trzeba mieć talent, ja bym nie potrafiła czegoś wcisnąć, niby praca w aptece to też sprzedaż ale nie do końca. Jesteśmy w czarne dupie w tych aptekach, też myślę co by tu zrobić żeby tyle nie pracować, 40h tygodniowo w zupełności wystarczy.
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-20, 21:37   #3288
Likka9
Zakorzenienie

Dla mnie ph to praca na krótko, przejściowa, dobra jak nie można znaleźć nic w zawodzie, na pewno już nie na teraz.

Teraz to ja bym mogła przejść do inspektoratu albo do nfzu,ale u nas nawet stołków wolnych nie ma, trzymam rękę na pulsie i nie wiem czy przez rok był jakiś etat wolny. Mam wrażenie , że w aptece dojdzie się do pewnego etapu i ściana.

Stary 2019-07-20, 21:44   #3289
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

U mnie system 2-zmianowy. Mąż będzie musiał się ogarniać do 16.30 czy 17 (zależnie od żłobka). Nie robię nadgodzin. Będę chyba brać częściej weekendy, żeby mieć więcej czasu w tygodniu... Całodobowe apteki są u mnie dwie, nie interesowała mnie praca w takiej.
Przedstawiciel - brrrr, praca z koszmarów
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-20, 22:07   #3290
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli co? Jeśli wymagam pełnych kół to bez różnicy czy to wózek za 2.5tys czy za 1.5tys?

Czasami tak. Zależy jak Ci się trafi. My z pierwszy daliśmy ponad 2 tyś i nie był warty żadnej złotówki.
Cytat:
Są , ale nie sądzę żeby dla dziecka to było dobre rozwiązanie co roku z mężem kombinowaliśmy tak,żeby ten miesiąc się dzielić opieka. Zresztą dziecku też są potrzebne wakacje,a nie 12 miesięcy w placówce.

Nasza chodzi całe lato. W lipcu miała tydzień przerwy. W sierpniu zobaczymy, może też tydzień zrobimy, może nie. Póki co bardzo chce, ma tam przyjaciółkę i obie za sobą tęsknią. Możliwe, że za rok już będzie chciała wakacje, zresztą będzie mieć rodzeństwo więc też inaczej.

Ja za to nie planuje wracać do pracy wcześniej niż jak Liwia skończy 3 lata. Chyba, że będę musiała. Zresztą czeka mnie wtedy szukanie nowej. Może przez ten czas rozkręca coś swojego, zobaczymy.
Przy córce straciłam za dużo czasu, praca też zamiast pracą marzeń okazała się pracą z najgorszych snów. Nigdy sobie nie mogłam wybaczyć, że poświęciłam się jej kosztem dziecka.

Stary 2019-07-21, 04:38   #3291
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Czasami tak. Zależy jak Ci się trafi. My z pierwszy daliśmy ponad 2 tyś i nie był warty żadnej złotówki. Nasza chodzi całe lato. W lipcu miała tydzień przerwy. W sierpniu zobaczymy, może też tydzień zrobimy, może nie. Póki co bardzo chce, ma tam przyjaciółkę i obie za sobą tęsknią. Możliwe, że za rok już będzie chciała wakacje, zresztą będzie mieć rodzeństwo więc też inaczej.

Ja za to nie planuje wracać do pracy wcześniej niż jak Liwia skończy 3 lata. Chyba, że będę musiała. Zresztą czeka mnie wtedy szukanie nowej. Może przez ten czas rozkręca coś swojego, zobaczymy.
Przy córce straciłam za dużo czasu, praca też zamiast pracą marzeń okazała się pracą z najgorszych snów. Nigdy sobie nie mogłam wybaczyć, że poświęciłam się jej kosztem dziecka.

Najgorsze w takich sytuacjach jest to, że tego nie widzimy :/ budzimy się z przyslowiową ręką w nocniku, jak już czas straciliśmy.
Trzymam kciuki za własny biznes. Bo wiadomo, pierwsze dwa lata wyjęte z życia ale potem, jak się uda, to jesteś swoim szefem

Moja bratowa wczoraj (w końcu!) doszła do wniosku, że idzie na l4 bo i "tak nikt nie doceni jej pracy i poświęcenia". Z jedej strony: lepiej późno niż wcale (obstawialismy, że będzie "bohaterką" pracująca do godziny przed porodem), a z drugiej strony mogła być na l4 od początku, trafiłaby wtedy na strajki nauczycieli i tak naprawdę spędziłaby miesiąc ze starszym dzieckiem

Dzień dobry, u mnie zbiera się na piękną burze. Zobaczymy co z tego będzie [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87013825]U mnie system 2-zmianowy. Mąż będzie musiał się ogarniać do 16.30 czy 17 (zależnie od żłobka). Nie robię nadgodzin. Będę chyba brać częściej weekendy, żeby mieć więcej czasu w tygodniu... Całodobowe apteki są u mnie dwie, nie interesowała mnie praca w takiej.
Przedstawiciel - brrrr, praca z koszmarów [/QUOTE]Przedstawicielstwo nie jest takie złe wiadomo, zależy od ekipy na którą się trafi i lekarzy z którymi się pracuje mnie najbardziej w moim teamie wkurzało kolesiostwo i wchodzenie w zadek. Bo ja po prostu nie z tych co używają wazeliny jnie:

Stary 2019-07-21, 05:26   #3292
Nurek1119
Zakorzenienie

Dzień dobry

Stary 2019-07-21, 05:37   #3293
Nurek1119
Zakorzenienie

Coraz bliżej

IMG_7313.jpg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-21, 06:39   #3294
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Coraz bliżej

Załącznik 7683987

Ależ leci! Zaraz kolejna studniówka na wątku.

Dzień dobry. Ja mam 39 tygodni macierzyńskiego płatnego w UK (który zacznie być naliczany jeszcze przed porodem), także na pewno nie wrócę do pracy, zaraz jak się skończy, bo nie wyobrażam sobie zostawić takiego malucha.
Stary 2019-07-21, 06:48   #3295
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Ależ leci! Zaraz kolejna studniówka na wątku.

Dzień dobry. Ja mam 39 tygodni macierzyńskiego płatnego w UK (który zacznie być naliczany jeszcze przed porodem), także na pewno nie wrócę do pracy, zaraz jak się skończy, bo nie wyobrażam sobie zostawić takiego malucha.

To rzeczywiście mało czasu
Ja poki co planuje rok posiedzieć w domu a potem wrócić do pracy ale dlatego ze ja lubie pracowac i nie wyobrażam sobie być w domu tak długo. Ale oczywiście może mi się jeszcze odmienić

Stary 2019-07-21, 07:05   #3296
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
To rzeczywiście mało czasu
Ja poki co planuje rok posiedzieć w domu a potem wrócić do pracy ale dlatego ze ja lubie pracowac i nie wyobrażam sobie być w domu tak długo. Ale oczywiście może mi się jeszcze odmienić

Zdecydowanie za mało, można wziąć 52 tygodnie, z czego te ostatnie są niepłatne i pewnie tak zrobię, a potem będziemy myśleć.

Tak jak mówisz, wszystko wyjdzie w praniu. U mnie ten plus, że nie musiałabym oddawać malucha do żłobka, bo moi rodzice chętnie pomogą.
Stary 2019-07-21, 07:17   #3297
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie za mało, można wziąć 52 tygodnie, z czego te ostatnie są niepłatne i pewnie tak zrobię, a potem będziemy myśleć.

Tak jak mówisz, wszystko wyjdzie w praniu. U mnie ten plus, że nie musiałabym oddawać malucha do żłobka, bo moi rodzice chętnie pomogą.

U mnie teściowa jest chętna ale nie wiem czy tego chce

Stary 2019-07-21, 07:30   #3298
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Coraz bliżej

Załącznik 7683987

5 dni i studniówka

Stary 2019-07-21, 07:36   #3299
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
5 dni i studniówka

Najbardziej się cieszę jak Wojtek się rusza fajnie będzie go mieć już za kilka miesięcy przy sobie

Stary 2019-07-21, 07:38   #3300
Mikaa92
Zadomowienie

Dzień dobry u nas zaczęty 27 tydzień... Kiedy to zleciało? Znalazłam też wagę bo mnie to gnębiło czy przypadkiem nie folguje sobie za bardzo i wychodzi +2.3kg od pierwszej wizyty czyli można jeść dalej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości