|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
vil myśmy też chcieli maxi cosi mobi on jest bez bazy ale wyczytalam wczoraj że pasuje tylko do konkretnych aut mimo zapinania pasami (nasz jest za stary) o co chodzi z tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
cloche u Nas tez ta titanicowa lapka : love: tylko wczesniej jeszcze mietosi te piers i szczypie. Ale faceci pewnie sa bardziej delikatni
![]() Xal ale czad z tym zasnieciem ![]() Sofinka moja urzadzila sobie dyskoteke od 12.30 do 2 w nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I już się obudziła ![]()
![]() |
#3275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3276 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jak nie to wtedy będę się martwić co dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zakorzenienie
|
xal ale u nas właśnie skok trwa
![]() Wczoraj wybraliśmy się do lasu, w końcu piękna pogoda ![]() ![]() vil miło się czyta że Przemek jest mało wymagający. Pamiętam jak u was było na początku ![]() Mysia boski ten Twój cudak ![]() vujka jak pięknie książeczkę ogląda. Z mlekiem nie pomogę, spróbuj w dzień czy zje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh, moj smoczkowy, ale ostatnio niebardzo chce smoczka ssac. woli cyca ![]() ![]() wspolczuje dyskoteki... ![]() ![]()
![]() |
#3279 |
Zakorzenienie
|
karolina zazdroszczę wanny:d my mamy prysznic
a naklejki fajne ![]() nuna biedna Ty, mam nadzieję że będzie u was coraz lepiej loney brawa za zaśnięcie w łóżeczku ![]() My zakładamy ciuszki 74 ![]() a z imion to Marcin i Liliana ![]() anka muszę wypróbować butelki z kaszą. Tak mi się przypomniało że jak się opiekowałam takim półrocznym Michałkiem to on miał multum zabawek a i tak najbardziej lubił się bawić zakrętkami od słoików ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
mam problem. Nina nie chce pić z butelki. Po urodzeniu piła przez 2 dni z buteleczek Nan poźniej już tylko cyc, ale jak wychodziłam dała się nakarmić moim mlekiem z tej małej buteleczki. Później tak wyszło że nie próbowałam, a w upały chciałam podać wodę z butli i nie chciała zassać, wyginała się jakby to ją obrzydzało. I zawsze domagała się piersi. Chciałam podać herbatkę -ta sama reakcja. Od jakiegoś czasu walczę z nią o picie z butli i nic, nie pomaga przegłodzenie.. próbowałam kilku butelek m.in. avent, chicco, i inne badziewia, próbowałam kubka niekapka kurde nic nie działa. Pomocyyyy 1. nie wiem czy inwestować w jakieś butle, kolejne niekapki bo mała ma naprawdę duży wybór i wszystkim wybrzydza 2 Nie piszcie mi błagam że jak zgłodnieje to chwyci, wczoraj ja przegłodziłam przez 3 h, nic nie pomogło, darła się w niebogłosy jak butla znajdowała się w pobliżu jej twarzy ![]() 3 Moze zrezygnować z butli i zostać tylko na karmieniu z łyżeczki ? ![]() Za miesiąc mam wizytę u endokrynologa , wetnie mnie na 5-6 goidzin jak znam życie i co wtedy.. zupkę moge podac, ale fajnie byłoby ją zapić. Poza tym muszę pochwalić moje dziecko za powrót do ładnego spania w nocy, mniej histerii, więcej uśmiechu, i cudowne zachowanie na spacerach ![]() Cytat:
![]() Dla dziewczynki moje typy to Łucja i Inga a dla chłopaka nie mam. I nie wiem nawet czy będę miała jeszcze okazję wymyslać imie dla nastepnego dziecka ![]() Cytat:
Moja 1.5 h po całym słoiczku juz zapomniała że jadła i chce znowu ![]() A jutro pójdę zważyć kluskę.
![]() Edytowane przez Ag_nes Czas edycji: 2013-10-23 o 10:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zakorzenienie
|
Elusiek nie ma nic gorszego niż chory facet w domu
![]() diabli też planuje taką tablicę pamiątkową ![]() Elusiek ja soków nie podaję i nie mam zamiaru podawać. U nas jest 90 ml herbatki rumiankowej, a później woda woda woda. U nas na początku też był krzyk że za wolno łyżeczką macham ![]() ![]() My dziś się przestawiamy ze wszystkim o 20 min ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() na szybko nadrobiłam i spadam bo zaraz wpada koleżanka i idziemy na spacer ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Zakorzenienie
|
Agnes a jaką macie butelkę? u mnie Karola piła tylko z TT
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Daro stoi ale co jakis czas mu sie nozki ugna, ale sporadycznie go tak stawiam bi podobno dopoki nozki sie sie wyprostuja to moze jakies skrzywienie spowodowac. Diabli, nie wiem kurcze czy do pon.dojdzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3285 |
Zadomowienie
|
Jedziemy na 15:00 do pediatry, pogadamy o rozszerzaniu diety
![]() Dziewczyny a jak ktoś jest na kp, to niby od 6go miesiąca zalecane rozszerzanie diety, ale od 5go skończonego, czy 6go skończonego? ktoś będzie jeszcze czekał?
![]() |
#3286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3287 |
Zakorzenienie
|
Marchewka za nami, ja nie cierpię gotowanej marchewki, ale Paulinka była albo tak głodna albo zasmakowało. Nie wiedziałam ile można to dałam tylko 2-3 łyżeczki na początek i później cyc.
No i pytanie mam takie, teraz co dzień tyle samo i tak samo czy zwiekszać porcje? Kiedy posiłek papkowy zastepuje całkowicie cyca? Ile na 1 dzień dziecku dać? Tak jak Agnes cały sloiczek czy 1/2 czy ile. Jestem kompletnie zielona a lekarka mi powiedziała, że nie muszę jeszcze rozszerzać diety ale mogę. A jak? Według własnego uznania słoiczki 4+ ![]() A, te słoiczki to raz dziennie?
#3288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnes, a nie chcialabys doidy sprobowac? kolejne butelki to chyba slaby pomysl... Justi, ja se moge nie pozwalac mlodemu stawac. prostuje nogi i basta. nie uginaja mu sie, ale go mocno trzymam, wiec malo ciezaru jest na nogach. no ale nogi to ma mocne... gorzej z klata i ranionami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Clo napisz proszę jak to wygląda u was jedzenie warzywek przy kp? Zastępujesz posiłek czy dajesz razem z mleczkiem? I po czym poznać że tyle i dość?
![]() |
#3291 |
Zakorzenienie
|
xal, cyca mozesz zawsze zaproponowac po warzywach jako picie. najwyzej nie bedzie chciala
![]() a, no i najpierw dajesz te 3 lyzeczki, drugi dzien ciut wiecej mozesz i trzeci donanczasz sloik. potem np marchewa z ziemniakiem - mozesz dac nawet od razu pol sloika jak mala chce. probujecie potem innych warzyw i po 2 tyg cos z mieskiem. tylko ostrzegam -Flo mial po miesie problemy, wydzieral sie... chyba tego jeszcze nie trawi... w ogole taka akcje odstawil... ryk nie z tej ziemi! zanosil sie, zrobil bordowo niebieski, juz chcialam pogotowie wzywac... ale udalo sie go utulic i spi... ciekawe jak dlugo. nie mam pojecia co mu bylo... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3292 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do głodu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no u nas to samo, też sobie moge niepozwalać a i tak stoi:/ a siada nawte w foteliku ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- a i po słoiczku dostaje wodę w niekapku to weźmie kilka łyków ajakiś czas później woła o cyca ![]()
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-10-23 o 12:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam Was sobie trochę na spacerze
![]() Fajnie, że więcej osób zainteresowało się RB, mnie to bardzo zaintrygowało. Czekam teraz aż przyjdzie Księga RB a w międzyczasie czytam W głębi kontinuum. Dopiero zaczęłam czytanie i już się boję, że będę chciała cofnąć się w czasie i postępować zupełnie inaczej z moją Helcią ![]() Hela dała mi dziś popalić na spacerze. Najpierw pięknie spała a jak się obudziła to był taki ryk, prawie się zanosić zaczęła, wzięłam ją na ręce ale tak się strasznie rozwiało, że bałam się że ją mi przewieje i musiała cierpieć w wózku ![]() ![]() ![]() Zaraz będziemy wcinać marchewkę z ziemniakiem - dziś mamy małe opóźnienie przez wcześniejszy spacer. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Aha i w aptece farmaceutka powiedziała że teraz odradza się jakieś farmaceutyki (chyba inaczej to nazwała ale nie pamiętam ![]() ![]() Co do karmienia po piersi - u mnie nie przejdzie dawanie trochę piersi a potem słoiczka. Jak już dam pierś to mała będzie jadła tak długo jak chce bo jak zabieram to jest płacz i nie da się jej uspokoić. Więc po jedzeniu odczekuję mniej więcej 1,5 godziny, dzisiaj będzie mniej ![]()
#3296 |
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu
![]() ![]() U nas też nie ma mowy o butelce, poróbowałam dawać z trzech - Avent, Nuk i Medela Calma - to z tej ostatniej jak miała miesiąc to udało się TŻ ją nakarmić. Teraz kupiłam DoidyCup i mamy ćwiczyć picie z kubeczka. A odnośnie książki W głębi kontinuum - to nie jest żaden poradnik, to bardziej taka opowieść babeczki co wyjechała do takiego plemienia na jakiś czas i tą są jej obserwacje, których doznała mieszkając tam - dotyczy to właśnie wychowywania dzieci. Warto to przeczytać, bo to tak na prawdę są podwaliny RB - żeby było łatwiej zrozumieć RB i skąd takie a nie inne filary RB się wzięły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Wtajemniczenie
|
szlaaaaaag pocytowałam i mi wcięło, a tak ładnie nasz spacer opowiedziałam
![]() to streszczę tylko spacer bo reszty nie pamiętam co miałam pisać ![]() po 3 h nogi mi do d... włażą, źle z moją kondycją .... znaleźliśmy sobie nową zabawę, jak "rzucam" wózkiem na wszystkie strony i bujam na amortyzatorach to Młody się tak rechota że wszyscy się za nami oglądają, do tego odpowiednie dźwięki, patataj, ihaaaaaa i głupie miny to już w ogóle dziecko się chichra na całego ![]() ![]() nie spał na spacerze bo szalał, u złotnika i w banku nadawał jak katarynka, "aaa guuuu" "gliiiii" "daaaa .... daaaaa" i śpiewał sobie ![]() aa! też bez czapeczki byliśmy i tylko czekałam aż ktoś coś powie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
Vil Lili wyrosła ze wszystkich cienkich czapek, a jakoś nie mam weny żeby cokolwiek dokupić, więc nałożyłam kapelusz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Wtajemniczenie
|
ja wzięłam do torby czapeczkę ale nie miałam serca mu zakładać, miał body z długim rękawem i bluzę polarową i i tak rozpięty cały był
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słoiczek raz dziennie, zastepuje cyca chyba wtedy jak dasz cały, a jak dajesz 1/3 to pociśnij jeszcze pierś. Tak na moje oko. Cytat:
![]() Ach i mąż poróbował karmić, ale tez mu się nie udało. Nina zresztą u ojca na rękach potrafi szukać cyca.
![]() Edytowane przez Ag_nes Czas edycji: 2013-10-23 o 14:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.