|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy
hej !! pije pokrzywe juz okoloroku z niewielkimi przerwami
jestem bardzo zadowolona .mam cere tłusta i powiem wam ,ze wizyta u kosmetyczki na oczyszczaniu co 2 mies byla nieunikniona , ostatnio bywam u niej nie na oczyszczaniu a raczej na nawilzaniu .cera mi sie pieknie poprawiła ,włosy mniej wypadaja i sa w duzo lepszej kondycji .własciwie moge powiedziec ,ze uzalezniłam sie od picia pokrzywy .pije ja rano i wieczorem .wyproznienia mi sie uregulowały ,nie to co wczesniej -zaparcia ciagłe!!teraz nawet po sutym obiadku czy kolacji zaraz siegam po pokrzywe zastanawiam sie jak długo mozna ja pic ?? czy aby nie przesadzam ?? miałam moze okolo roku kilka razy po 2 tyg przerwy pozdrawiam i goraco polecam pokrzywe .ja zaparzam w torebkach 10 min pod przykryciem .papa |
|
|
|
#3302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakiej firmy pijesz pokrzywe ? Dziewczyny mozna łaczyc pokrzywe z czerwona herbata ?
|
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
morellka1: moim zdaniem troche przesadzasz. Powinnaś pić 1 kubek dziennie przez 3 miesiace potem miesiąc przerwy. Jeżeli chcesz koniecznie 2 kubki dziennie to wtedy musisz odpowiednio skrócić czas picia czyli 1,5 miesiąca picia 1 miesiąc przerwy. Aha, i koniecznie powinnaś łykać witaminkę B
Wy tu piszecie , że nie lubicie smaku pokrzywy, a ja wręcz przeciwnie. Uwielbiam!
|
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi on wlasnie nie podchodzi
Pudelko pokrzywy lezy w domu a ja nie moge sie przemoc zeby zaczac ja pic Ale skoro takie ma dobrocznynne dzialanie, moze kiedys sie przekonam
|
|
|
|
#3305 |
|
Przyczajenie
|
Chętnie dołącze, jeśli można (;
Pierwsze dwa kubki za mną, po przeczytaniu kilku stron postanowiłam się ograniczyć do 1 kubka dziennie. Na pierwszy rzut poszła torebkowa z Herbapolu. Walkę z wypadającymi włosami czas zacząć. Do tego Seboradin balsam i lotion, Nizoral dla poprawienia stanu skóry głowy (bo swędzi jak.. nie powiem co) i odstawiam suszarkę. Zobaczymy, co z tego będzie ;d Bo już nie mogę patrzeć na te garście włosów, które zostają na grzebieniu... |
|
|
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smak ma tak delikatny ze mozna porowanac do miety. Ja tu po opiniach nt. smaku spodziewalam sie czegos takiego jak drozdze czy dziurawiec. Pkrzywka jest mniam mniam
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny mam pytanko odnoscnie pokrzywy to jakiej firmy polecacie ? I drugie czy ktoras z Ws niezauwazyla ze wiecej sie poci bo czytalam ze pokrzywa wzmaga potliwoisc...
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z takim pytaniem
![]() Czy suszycie może pokrzywę samodzielnie? Jeśli tak to zrywacie obojętnie jaką pokrzywę, czy jakieś wyselekcjonowane? Ja na wsi u dziadka widzę taką pokrzywę niską, której listki nie parzą oraz taką wysoką po której są bąble... Oczywiście nie chcę tego pić (do picia mam Herbapol w torebkach), ale chciałam sobie ususzyć do płukania głowy. Czy dać sobie z tym spokój?
|
|
#3310 |
|
Przyczajenie
|
zaczne jutro
) czego sie nie robi dla pięknych wlosów
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do odmian, to nie mam pojęcia
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3312 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
a nie mozna kupic w sklepie zielarskim lisci? albo poprostu gotowych herbatek pokrzywowych?
|
#3313 |
|
Przyczajenie
|
kupujemy w aptekach gotowe herbatki pokrzywowe albo w torebkach albo na wagę (chyba tak niektóre kupują). ja polecam herbapolu w torebkach
piję ją już od ponad 2 tyg ![]() co do pocenia: nie zauważyłam ale raczej nie występuje większe.
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczynam od dzisiaj picie pokrzywy
![]() Zobaczymy jak wpłynie na mnie ;>
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To za rok muszę pamiętać
|
|
|
#3316 |
|
Przyczajenie
|
aaa!! dziewczyny muszę Was przestrzec: ponieważ pokrzywa jest ostro moczopędna to należy pić innych płynów te co najmniej 2l dziennie. Inaczej mogą się pojawić u Was uderzenia gorąca (mi się pojawiły). jest to o tyle nie fajne, że troszkę się słabo po tym robi i od razu jest pot na czole.
Ale spoko od kiedy zaczęłam pić więcej płynów po za pokrzywą już jest wszystko ok ![]() trzymajcie się!! ![]()
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyne co mi się nie podoba, to zapach :|
Smak jest ok. Piję, piję i czekam na efekty ;]
|
#3318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Problem w tym, że ja nie lubię dużo pic :/. |
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak ja
![]() Czasami, szczególnie latem, muszę się zmuszać, żeby więcej pić. Chociaż latem, kiedy jest gorąco, jest dużo łatwiej niż zimą. Na mnie pokrzywka też działa moczopędnie, szczególnie na początku, kiedy zaczynałam ją pić albo po miesięcznej przerwie, ale potem jakoś przechodzi. Albo to ja się przyzwyczajam i nie zwracam uwagi
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na mnie pokrzywa działa tak niestety zawsze. A tak z innej beczki, to nigdzie pokrzywy znalezc nie mogę. Byłam w realu, tesco, sparze i nic. Musze się do biedronki wybrać, ale nie mam pojęcia czy tam znajdę. |
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz piłam pokrzywę Herbapolu, którą kupiłam w zielarskim i chyba pozostanę jej wierna ![]() A może spróbuj w jakiejś aptece? Nawet w niedzielę jakaś powinna mieć dyżur |
|
|
|
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
Oleczka87: w hipermarkecie to raczej pokrzywy nie kupisz
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam w Lewiatanie ;> Herbapolu
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
a ja jestem wlasnie po kubeczku pokrzywy po 1.5 przerwie, szczerze mowiac juz nie moglam sie doczekac
ale chyba musze kupic witaminke B i pic wiecej wody jezeli chcem przedluzyc moj romans z pokrzywka, co jeszcze polecacie jako dodatek do pokrzywki? : >
|
|
|
|
#3325 |
|
Przyczajenie
|
ja już ponad 5tygodni pije i powiem szczerze efekty są zniewalające ;D odrost ok3-4cm ;P
|
|
|
|
#3326 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3328 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Oooo, to drogo, jak ponad 4 zł, ja w zielarskim u siebie płacę 3 zł z groszami za Herbapol.
|
|
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Moge się przyłaczyć ? Od dziś zaczynam pić pokrzywke
|
#3330 |
|
Raczkowanie
|
Ja również od kilku dni piję pokrzywę
![]() Co do jej zbierania to znalazłam w internecie wiadomości o takiej treści: Liście pokrzywy można zbierać od maja do września. Najbardziej cenna jest tuż przed kwitnieniem. Pokrzywę zrywamy w rękawiczkach lub ścinamy nożem albo sierpem czy kosą, w dni pogodne. Dostawiamy na kilka godzin, aby zwiędła, gdyż traci wtedy swoje parzące właściwości. Do suszenia rozkładamy cienką warstwą. po wysuszeniu przechowujemy w płóciennych woreczkach lub papierowych torbach w suchych pomieszczeniach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

jestem bardzo zadowolona .mam cere tłusta i powiem wam ,ze wizyta u kosmetyczki na oczyszczaniu co 2 mies byla nieunikniona , ostatnio bywam u niej nie na oczyszczaniu a raczej na nawilzaniu .cera mi sie pieknie poprawiła ,włosy mniej wypadaja i sa w duzo lepszej kondycji .

Pudelko pokrzywy lezy w domu a ja nie moge sie przemoc zeby zaczac ja pic