![]() |
#3301 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - część II
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3302 |
Wtajemniczenie
|
a ja na kaca bron boze nie moge nic jesc..oj blee..na szczescie kaca to mialam z...oj dawno temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, pętka Wy
![]() Ja własnie wrociłam z pracy i zjadłam sobie rosolek. Ja na kacu nic nie mogę jeść, muszę pić dużo czegokolwiek, najlepiej wody. Kupiliśmy tego laptopa ![]() ![]() Zabieram dzisiaj braciszka i jedziemy na kontrolę do dentysty ![]() A jutro jedziemy z TZtem do kamerzystki i fotgrafa, bo się umówiliśmy zobaczyć ich ofertę. Nie wiem kompletnie o co pytać, co jest istotne ![]() My też póki co gumki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mój TŻ postanowił, że do ślubu będziemy jechać czarnym porsche. Pomysł mi się podoba ![]() Mądra dziewczynka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a to wy sie tak bawicie ![]() ![]() ![]() co do pytan to nie wiem czy chcecie w jakosci juz HD?bo np moj TZ by chcial tylko to. wogole zapytac w jakich godzinach kamerowanie i fotografowanie,co do fotografowania w plenerze to czy wszedzie gdzie sobie zechcecie i czy np jak nocny plener to czy tez wchodzi w gre.ale to takie podstawy. ile trwa kaseta,ile kopii,zwrocic uwage na jakosc obrazu,dzwieku,czy np fotograf tez oferuje w tym pakiecie zdjecia na "papierze" czy tylko na plycie. oj tak nieskladnie popisalam ![]() Hajja Hawwa to wy juz nauki macie?o kurcze.ale przeciez one tez maja jakis swoj "termin waznosci". moj TZ chcial.ale ja powiedzialam "nie" poniewaz sadze ze skoro jeszcze nawet nie jestesmy zareczeni,nic nie dzialamy w kwestiach slubnych,nie zalatwiamy wiec nie ma sensu kompletnie.kto wie co jeszcze moze byc. zreszta nauki najlepiej robic gdzies pol roku przed slubem tak slyszalam. EDIT: Claris mi np zalezy rowniez na jednej kasecie z calego wesela.moze byc niezmontowana aby bylo wszystko co sie dzialo ![]() Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytam tak Twoje pytanka i w sumie na większość pytań znam odpowiedzi. wiem, że kręcą w HD, wiem, że od przygotowań do po oczepinach, nocny plener za dodatk. opłatą, dzienny w cenie; kaseta do 3 h, zdjęcia na papierze si. Zapytam o te kopie, bo nie wiem, takze dziękuję ![]() Cytat:
![]() edit: Elizka nam własnie też zależy na niezmontowanym materiale, to znaczy Tztowi bardziej- chce się kiedyś pobawić;p Mam nadzieję, że bez problemu to przejdzie, płyty przeciez możemy dać swoje Edytowane przez Claris Czas edycji: 2009-02-17 o 12:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Raczkowanie
|
a mi godzine temu TZ poslal MMS'a takiego slonika co sie tuli a na drugiej stronie 'kocham cie'
![]()
#3309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ile oni sie cenia? to takie podstawowe pytania.mysle ze takich szczegolnych pytan nie ma chyba ze ktos ma jakis "obraz" na swoja kasete to tam rozmawia czy by tak mozna zrobic czy cos.najwazniejsze zeby ladnie bylo zmontowane pod wasz gust i dobra jakosc.co do zmontowania zawsze mozna swoje pomysly jesli sa otwarci.. u mnie to mi i mojej mamusce najbardziej by zalezalo hehe.sadze ze fajne to jest bo z nagrania ktora trwa z 8-10 godzin uciecie na tylko ok 3 godziny to malo.a czasem bardzo fajne fragmenty sa wlasnie uciete. kiedys znajoma stwierdzila ze po co jej cale wesele jak pokazywane przez pol godziny np jak jakies ciotki jedza czy cos.ja przeciez to chce miec dla siebie,a jak ktos tego nie bedzie chcial obejrzec to ma tamta kasete. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
elizka razem to nas wyniesie 4000zł. Oglądaliśmy już demo filmów kamerzystki (przysłała nam płytę), tylko, że były na niej tylko teledyski typu plenerwowy, montaż zdjęć, przygotowania, stare kino itd. Mają też w ofercie parodię "widziały gały co brały". Polewkowe to jest. Są fragmenty starych polskich komedii i do tego podłożeni ludzie z wesela
![]() A co do fotograła, to współpracuje on z tą babką, nie widzieliśmy jeszcze zdjęć ani nic. Znamy tylko cenę, mam nadzieję, że zdjęcia będą jej warte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do kasety to widze ze bardzo pomyslowa.w moich okolicach nie widzialam takiej fajnej ![]() ahh jak zazdroszcze Ci tego ogladania ![]() Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny zaraz się posypię
![]() po jaką cholerę ja ich wczoraj wpuszczałam ![]() nic mi nie jest w zasadzie, ale nie mogę nic zrobić prócz prania ![]() ![]() ja też chce kamerzystę, też chce nauki przedślubne!!! chyba zapytam zaraz tżta czy może pójdziemy wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() My też gumki, a bez gumki zdarzyło nam się tylko 2 razy (miałam wtedy dni niepłodne). Obydwoje jesteśmy bardzo odpowiedzialni, więc nie pozwalamy sobie na częste chwile słabości ![]()
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Claris to widze ciekawa oferte znalezliscie ![]() a co do nauk one chyba maja "termin waznosci" 2-3 lata?i moim skromnym zdaniem jest sens na nie chodzic nie bedac jeszcze narzeczenstwem?hmm Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 13:07 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Wtajemniczenie
|
elizka - barszczyk sobie zrobię, jak się w sobie zbiorę by wstać
![]() a co do nauk - kurde, ja bym tak strasznie chciała tego uniknąć, ale nie wiem jeszcze jak ![]() ![]() Edytowane przez Aelitka Czas edycji: 2009-02-17 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja osobiście nie zamierzam nigdy brać tabletek. uważam je za ingerencje w nature kobiety. chyba że w okresie menopauzy zalecana jest hormonalna terapia zastępcza ale nawet wtedy nie decydowałabym się na nie. nie dość, że można zostać bezpłodnym to jeszcze po odstawieniu wraca się do "normy" do 6 miesięcy. i dopiero potem można zajść w ciąże. inaczej jest bardzo duże ryzyko poronienia. Aelitka to po ci Ci ślub kościelny? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj tak.w niektorych parafiach takie nauki to masakra...a wogole prowadzenie kalendarzyka,pytania o wspolzycie itd..i co tu odpowiadac.. sanrioo nawet jak Ty masz nieplodne dni plemniczek Twojego TZ-ta potrafi przetrwac pare dni :P wiec nigdy nic nie wiadomo. tym bardziej ja mam ciagle rozregulowany cykl wiec u mnie nic nie wiadomo. taka metoda dni plodne i nieplodne jest najbadziej do ... wsrod antykoncepcji. zreszta nawet najmniejszy stres czy zla dieta moze Tobie rozregulowac i jak Ci sie wydaje ze nieplodne to plodne. jedna koleznke mam teraz z brzuchem po takiej antykoncepcji...uwazala sie za najmadrzejsza i wogole a teraz wali glowa w sciane. tak jak i ze po okresie sa nieplodne (moja kolejna kolezanka jest zywym przykladem ze to tez nieprawda) faktem jest ze niektorym sie uda,innym nie.ja wole nie sprawdzafc znajac moje szczescie Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ahh powiem ci że też bym chciała tak sobie załatwiać te wszystkie sale, kamery ..itd ![]() a na kiedy macie ustalona date bo nie wiem
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Wtajemniczenie
|
a to jakoś nierozerwalnie związane? nie uważam, żeby wysłuchiwanie od księdza, jak powinno wyglądać moje małżeństwo i jak powinnam się zabezpieczać, jaki śluz oznacza dni płodne, a jaki bezpłodne, itp, itd.... od księdza, który w takich kwestiach ma znikome doświadczenie.... coś mi tu nie gra
![]() Cytat:
![]() tez nie wierzę w takie metody, tzn - może i one są skuteczne, ale zdaję się, że nie zawsze.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aeilitka to najgorsza forma anty. w koncu nie wiadomo jaka zywotnosc maja plemniki naszych TZ-tow haha poza tym wystarczy zle dieta,stres itd.. co do pytania przez sanrioo Aelitki . czy slub wtedy jest wazny i jest potega tylko przez te nauki? owszem nauki moga byc i sa wazne wtedy jesli jest mowienie o malzenstwie,o plusach, rodzinie.. ale nie wtedy jak ingeruja w moje śluzy itd.co ma jedno do drugiego. poczytaj nawet gdzies na forach co tam sie dzieje na takich naukach.nawet glupi formularz jest do wypelniania a tam jakies pytania "czy miales stosunek homoseksualny?' Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też o tym słyszałam, przez jakiś tam czas pary miały prowadzić wspólnie kalendarzyk, robić wykresiki, wpisywać temperatury w tabelki.... paranoja..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naturalne planowanie rodziny to nie antykoncepcja ![]() Cykl kobiety dzieli się na 3 fazy. I ta faza od początku okresu do pierwszego dnia wystąpienia jakiegokolwiek objawu płodności (śluz najczęściej) to faza przedowulacyjnej niepłodności względnej. Więc jeśli kobieta się niedokładnie obserwowała i myślała ze jak ma okres to nie może zajść w ciąze to ma zonka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A data nasza w suwaczku 02.10.2010r. ![]() ![]() elizka to jutro jedziemy to oglądać- dzisiaj dentist |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jak ja bym tak chciała.................. ......................... ......................... ........... ![]() no ale 2009,2010,2011...nawet nie ma co snic że w tych latach sie zmieszcze że slubem ![]()
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-02-17 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niee nie chodzi mi o te nauki przecież ![]() Aelitko w końcu się tym interesuję ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sanrioo Czas edycji: 2009-02-17 o 13:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Wtajemniczenie
|
sanrio - ja jestem wierząca, tylko w kwestii tej akurat formalności mam zdanie takie, a nie inne. i popieram elizke - co się mają mieszać w moje śluby. o duchowych kwestiach, relacjach między mężem i żoną, dialogiem... bardzo chętnie. ale z tego co wiem tego typu zagadnienia są rzadko poruszane
![]() a jak już zostaniesz tą babą z poradni to a wpadne tam do ciebie na nauki :P bo przecież gadam i gadam, a i tak wiem dobrze, że to nieuniknione... i mnie czeka pręczej czy później ![]() edit to ja się przyznam bez bicia, nie znam się na NPR, na kalendarzyku itp. wiem tylko ogólniki, nigdy się w to nie wgłębiałam. wyszłam z założenia, że nie chce się stresować, że to mało skuteczne... i pewnie duuużo lenia w tym było.... bo w sumie czemu się nie nauczę? sanrio wie tyle, ja też mogę ![]() Edytowane przez Aelitka Czas edycji: 2009-02-17 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wiesz co z ta wiarą bywa różnie każdy ma jakieś inne pojęcie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.