Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 23:02   #3301
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Dla Cioci Wioli

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 23:13   #3302
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a właściwie to mogę się wam pochwalić - mój wymarzony dom już jest gotowy wszystkie papiery zostały już zatwierdzone i budynek został oddany do użytkowania! jestem taka szczęśliwa!!! 20 września lecimy do Polski i wreszcie zobaczę moją ukochaną kuchnię - sama ją zaprojektowałam, wybrałam kolory i materiały, ale nie widziałam jej jeszcze na żywo, tylko na zdjęciach... już się nie mogę doczekać
No cudnie moja droga. To już wiem gdzie spędzę pierwszą oficjalną imprezę odkąd mieszkam w Szczecinie- u Ciebie na parapetówie .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 23:18   #3303
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No cudnie moja droga. To już wiem gdzie spędzę pierwszą oficjalną imprezę odkąd mieszkam w Szczecinie- u Ciebie na parapetówie .
nie ma sprawy! jak tylko będę robić to czuj się zaproszona
ps. jaka Aliska słodziutka! takie maleństwo! normalnie cud, miód i orzeszki
Stary 2010-09-01, 23:27   #3304
Siala_Bala
Zakorzenienie

Jaszczka - ja bym nie wracała
Ehh no jak już masz chatę to szkoda nie wracać... a wyjeżdżając z góry zakładaliście powrót?

Dzidzia - tęskno mi było Aliska cudo

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 23:40   #3305
Basia84
Rozeznanie

widzialam ze w poczekalni swiatlo juz zgaszone wiec podsumowywujac mamy
42 dziewczynki i 30 chlopcow

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-09-01 o 23:43
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 00:19   #3306
niezawsze
Zakorzenienie

Jaszczka swietnie, ze dom zrobiony, pewnie nie mozesz sie doczekac!

Aliska slodziutka malutka

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
o a mialo byc mniej wiecej a tu ewidentna przeewaga dziewczynek

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 06:37   #3307
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam
Dzidzia - sliczne z was laseczki

Anastazja, dzis znow przespala noc popudka o 6 rano moja kochana coreczka
Zaraz zbieramy sie na szczepienie, a po tem moze do rodzicow pojedziemy, zobaczymy
Milego dnia
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-02, 06:47   #3308
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ciekawe co u Lazurki? Jeszcze jej tu nie było. A i jeszcze Kassha znikneła.

HD where are You?
też się zastanawiam co u nich

karolcia - no właśnie! też się zastanawiam jak ludzie moga przeżyć za 1000 zł ( mając na utrzymaniu np dzieci). Moja mama w pracy ( jest urzednikiem ) ma czesto do czynienia z takimi przypadkami np. matka samotnie wychowujaca 5 dzieci za pensje 1000 zl plus socjal na kazde dziecko - 70 zl...
Takie sa polskie realia, za granica natomiast za najnizsza krajowa ludzie normalnie sie utrzymuja, a pomoc od panstwa na dziecko dostaja na tyle wyzsza, ze lepiej nie porownujmy do naszych okolo 70 zl....
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 07:10   #3309
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
aniaa22 jak zastanawiasz sie jak to jest z ubezpieczeniem dziecka, to nie masz sie o co martwic, tutaj dzieci dostaja je bezplatnie od miasta, czesto oprocz tego dostaja tez jedzenie, na poczatku puszki z mlekiem modyfikowanym, potem jeszcze sloiczki, warzywa, itp. Ja mieszkam w New Jersey i Sylwia ma ubezpieczenie miastowe, to jest standard
dzieki

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
z żabką pisały ja się tylko przyglądałam a poza tym ja nie sprzątam tylko nalewam piwo sprzątałam kiedyś w Holandii (boshe to już prawie 10 lat temu ) - kasa też była niczego sobie no i tak jak piszesz już wolę nalewać to piwo i mieć za co godziwie żyć, niż robić w Polsce nie wiadomo co i biedować... smutne, ale prawdziwe...
chociaż czeka mnie powrót do kraju i bardzo się tego boję, bo po mojej "śledziologii" to nie mam za bardzo opcji z pracą... najwyżej zatrudnię się u brata bo właśnie kupił sklep, hehe

a właściwie to mogę się wam pochwalić - mój wymarzony dom już jest gotowy wszystkie papiery zostały już zatwierdzone i budynek został oddany do użytkowania! jestem taka szczęśliwa!!! 20 września lecimy do Polski i wreszcie zobaczę moją ukochaną kuchnię - sama ją zaprojektowałam, wybrałam kolory i materiały, ale nie widziałam jej jeszcze na żywo, tylko na zdjęciach... już się nie mogę doczekać
o widzisz cos mi sie pomieszalo
super ze juz dom gotowy. tez bym sie nie mogla doczekac na twoim miejscu

Cytat:
Dla Cioci Wioli
sliczna jest

Cytat:

u nas nocka ladna. misiek po 3 zjadl i od razu zasnal. wstalismy o 6.40. no i jak narazie pierwszy raz od kilku dni nie ma ataku kolki rano mam nadzieje ze juz nie wroca.

wiolek jak uda mi sie zrobic fotki to sie pochwale wogole sie nie spodziewalismy. to byly pierwsze urodzinki synka znajomych i kazde dziecko dostawalo prezent od nich. ja sie zdziwilam ale moze sie nie znam. slyszalyscie o czyms takim? zebym na przyszlosc plamy nie dala bo nikt mojego misia nie bedzie lubil
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 08:06   #3310
Xawmeli
Rozeznanie

witam mamusie.......
zaraz do Was wroce--bo bunia moja mala cos tam marudkuje......

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

aaaa i byl u nas fotograf--jedna z fotek w avatarku
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 08:42   #3311
entertete
Rozeznanie

aniaa, siala i w ogóle dziewczyny kt zmagają sie z tym problemem jak często wasze dzieci mają gazy i kiedy i czy bardzo płaczą̣,
bo ja nie wiem czy nasze gazy są normalne czy moze wynikają z nietolerancji laktozy.
chyba znowu musze poleciec do lekarza
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-02, 09:07   #3312
Siala_Bala
Zakorzenienie

Nie wiem z jaką częstotliwością on pierdzi, nie liczyłam
Ale czasem miał takie "bolesne bąki" że zapłakał, pryyyk i płacz
Nie wiem przez co, samo przeszło.

Pobił rekord jedzonko o 21:00, kolejne o 7:00

Stary 2010-09-02, 09:10   #3313
wiolek1
Zadomowienie

jaszczka gratulacje musisz się strasznie cieszyć no to liczę na fotki tej kuchni
ja jak kiedyś sie dorobie domu ( hahaha jak wygram w totka ) to na pewno też sama będę wszystko projektować ( w sensie wnętrza co i jak ma wyglądać )

Cytat:
Dla Cioci Wioli
ale perełeczka kochana i jak fajnie, że zdj z mamusią

Cytat:
uuuu a pamiętacie jak na poczatku się wydawało, że będzie więcej chłopaków

aniaa22 ja się nie spotkałam ale ja nie chodzę na imprezy dzieciaczkowe ale myślę, że jest to bardzo fajny pomysł jeżeli te rzeczy nie są bardzo drogie tylko w formie małego upominku

a swoją drogą to ciekawie to musiało wyglądaś 6 dzieciaczków siedzących ( leżących ? ) koło siebie bo chyba jeszcze za małe żeby sie ze soba bawić

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
witam mamusie.......
zaraz do Was wroce--bo bunia moja mala cos tam marudkuje......

aaaa i byl u nas fotograf--jedna z fotek w avatarku
śliczna proszę o wiecej a jak mała w roli modelki ? mój to by pewnie przespał, jak przychodzili znajomi w odwiedziny to zawsze zasypiał a jak tylko wychodzili to sie budził cfaniak mały

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
aniaa, siala i w ogóle dziewczyny kt zmagają sie z tym problemem jak często wasze dzieci mają gazy i kiedy i czy bardzo płaczą̣,
bo ja nie wiem czy nasze gazy są normalne czy moze wynikają z nietolerancji laktozy.
mój ma praktycznie po każdym jedzeniu a jak nie po jedzeniu zaraz to tak po godzinie - dwóch z niczego się bierze i zaczyna prężyć
ale w nocy zawsze od razu po jedzeniu czyli po jedzonku jest zginanie nóżek i masowanie tymi nóżkami brzucha ( tak z 10 minut ) dopiero potem przebieranie pieluchy i wracam spać .
a co do płaczu to wczesniej rozpaczliwie płakał i się strasznie prężył ( teraz też się czasem zdarza ) a odkąd daje bobotic w trakcie każdego jedzonka to jest to bardziej sękanie i jęczenie

dzisiaj idę kupic herbatke koperkową i ja będe pić może cokolwiek pomoże bo małemu jak podawałam plantex to za każdym razem wyrzygał, zreszta tak samo jak próbowałam dać wodę to pił a po chwili bleeeee
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 09:11   #3314
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
mój ma tak że właściwie po każdym jedzeniu po jakiejś godzinie, czy 1,5 (ale nie od razu) pręży się płacze, pierdzi, a przez to ma problem ze spaniem (tylko w nocy nie) no i to chyba nienormalne, nie wiem sama.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 09:17   #3315
itakasia
Zakorzenienie

witam
dzidzia
Aliska poprostu cudna
jaszczka
wow, no to super. niech sie wam tam dobrze mieszka
Siala, karolcia
piekne nocki

ja juz po pierwszym mini spacerku. Zosia nie byla chyba zadowolona. tzn bylo ok dopoki nie wrocilam do domu. wtedy nie wiedziala czy chce jesc, spac, czy jeszcze cos innego no ale zasnela o 9.30 i zobaczymy ile pospi
Stary 2010-09-02, 09:25   #3316
scoobs
Rozeznanie

Czesc dziewczyny. My wczoraj mielismy dopiero pierwsze szczepienie, ale Alex krzyczal, szok. Pozniej dosyc dlugo spal, ale jak sie obudzil to krzyk niesamowity, ciezko go bylo uspokoic. Dzisiaj na szczescie ok.
Straszne te historie opisujcie, wspolczuje mamom, ktore musza przez to przechodzic. Bol niewyobazalny. A u nas w telewizji pokazywali we wiadomosciach mame z Australii czy Nowej Zelandii, ktora 3 miesiace temu urodzila w szostym miesiacu blizniaki, i jedno dziecko umarlo. Lekarze polozyli jej tego dzidziusia na piersi, zeby sie mogla pozegnac. Dziecko mialo taki odruch, ze oddychalo, lekarze mowili, ze to normalne. A mama wziela na palec troche swojego mleka i dala malemu i on to zjadl. Wiem, ze to brzmi, jak nie prawdziwa historia, ale to mowilil we wiadomosciach i mowili, ze dziecko cudownie ozylo. Teraz ma ponad 3 miesiace i ma sie dobrze.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 09:33   #3317
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
mój ma tak że właściwie po każdym jedzeniu po jakiejś godzinie, czy 1,5 (ale nie od razu) pręży się płacze, pierdzi, a przez to ma problem ze spaniem (tylko w nocy nie) no i to chyba nienormalne, nie wiem sama.
U mnie tez jest taka sytuacja. Kupka raz gora dwa dziennie, pierdki, placz i prezenie. Dzis probuje dac malej do picia rumianek.
Stary 2010-09-02, 09:37   #3318
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
moj najbardziej ma problem rano miedzy 6 a 8 i potem wieczorem po 18. ale ogolnie caly dzien puszcza baki tylko ze wtedy tak normalnie nie placze i nie prezy sie przy nich. odkad daje bobotic jest lepiej bo wczesniej caly dzien mial problemy z gazami. ale jakos nigdy nie zwracalam uwagi czy po jedzeniu czy przed.

Cytat:

Pobił rekord jedzonko o 21:00, kolejne o 7:00
to jest nagroda dla ciebie za to ze sie tak z nim wymeczylas wczesniej cale dnie. marze choc raz o takiej nocy. a ile ci zjada o 21? kurde misiek chyba sie nie przestawi bo wczoraj dalam mu specjalnie jeszcze raz jesc po 21 (zwykle jak zje o 19 to juz zasypia potem na noc) i i tak o 3 mi wstal. jakby mial jakis pstryczek w sobie ktory w okolicach 3 w nocy go budzi na papu ale z ciebie szczesciara

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. My wczoraj mielismy dopiero pierwsze szczepienie, ale Alex krzyczal, szok. Pozniej dosyc dlugo spal, ale jak sie obudzil to krzyk niesamowity, ciezko go bylo uspokoic. Dzisiaj na szczescie ok.
Straszne te historie opisujcie, wspolczuje mamom, ktore musza przez to przechodzic. Bol niewyobazalny. A u nas w telewizji pokazywali we wiadomosciach mame z Australii czy Nowej Zelandii, ktora 3 miesiace temu urodzila w szostym miesiacu blizniaki, i jedno dziecko umarlo. Lekarze polozyli jej tego dzidziusia na piersi, zeby sie mogla pozegnac. Dziecko mialo taki odruch, ze oddychalo, lekarze mowili, ze to normalne. A mama wziela na palec troche swojego mleka i dala malemu i on to zjadl. Wiem, ze to brzmi, jak nie prawdziwa historia, ale to mowilil we wiadomosciach i mowili, ze dziecko cudownie ozylo. Teraz ma ponad 3 miesiace i ma sie dobrze.
no i takie historie mi sie podobaja ale radosc musiala byc mysle ze chyba nikt by sobie nie zmyslal takiej historii.
a ja mam zamiar sprobowac wyjsc z moim zwariowanym psem i z malym w wozku. czekam az misiek zasnie i bedzie proba. najwyzej mi pies zwieje

Siala a jak twoje zwierzaki reaguja na malego? nie pisalas chyba. jak kot?
Stary 2010-09-02, 09:46   #3319
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
moj najbardziej ma problem rano miedzy 6 a 8 i potem wieczorem po 18. ale ogolnie caly dzien puszcza baki tylko ze wtedy tak normalnie nie placze i nie prezy sie przy nich. odkad daje bobotic jest lepiej bo wczesniej caly dzien mial problemy z gazami. ale jakos nigdy nie zwracalam uwagi czy po jedzeniu czy przed.

to jest nagroda dla ciebie za to ze sie tak z nim wymeczylas wczesniej cale dnie. marze choc raz o takiej nocy. a ile ci zjada o 21? kurde misiek chyba sie nie przestawi bo wczoraj dalam mu specjalnie jeszcze raz jesc po 21 (zwykle jak zje o 19 to juz zasypia potem na noc) i i tak o 3 mi wstal. jakby mial jakis pstryczek w sobie ktory w okolicach 3 w nocy go budzi na papu ale z ciebie szczesciara

no i takie historie mi sie podobaja ale radosc musiala byc mysle ze chyba nikt by sobie nie zmyslal takiej historii.
a ja mam zamiar sprobowac wyjsc z moim zwariowanym psem i z malym w wozku. czekam az misiek zasnie i bedzie proba. najwyzej mi pies zwieje

Siala a jak twoje zwierzaki reaguja na malego? nie pisalas chyba. jak kot?
mój też jak pojadł o 19:00 to zasypiał juz snem nocnym i budził się o 3
Ale za każdym jedzeniem w ciągu dnia przeciągałam troszkę by jedzonko wypadło o 18:00 a kolejne o 21:00 i się udało, nie budzi się w środku nocy tylko już rano
A o 21:00 zjadł tyle co zawsze czyli 120ml wody + 4 miarki mleka w proszku, więc po rozrobieniu wychodzi 130ml mleka
Za to teraz mu zrobiłam więcej i kurde wciągnął bez zastanowienia i nie wiem czy mu robić więcej już czy jeszcze trzymać na tych 120ml.

Zwierzęta praktycznie cały czas są w niewoli :/ zamknięte w małym pokoju.. a przy kontaktach z małym - kot się go boi i trzyma się z daleka.. pies jest głupek taki i chce małego lizać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-02, 09:58   #3320
itakasia
Zakorzenienie

entertete
super sprawa chusta i widze ze masz tkana. jesli sie zdecyduje kupic swoja to chyba wlasnie taka, albo kolkowa tylko sie boje ze bedzie troche zimno jak sie jesien zacznie a jesli chodzi o gazy to u nas nie ma zadnej regularnosci. choc chyba najwiecej steka nad ranem. wydaje mi sie ze jest to spowodowane lezeniem cala noc, wiadomo ze wtedy gorzej schodza niz w dzien kiedy dziecko ma wiecej ruchu
aniaa
jesli chodzi o urodziny - czasem kiedy rodzice urzadzaja przyjecie to przygotowuje drobne upominki dla dzieci. np slodycze, balony itp. oczywiscie dostosowane do wieku gosci
Stary 2010-09-02, 10:09   #3321
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
mój też jak pojadł o 19:00 to zasypiał juz snem nocnym i budził się o 3
Ale za każdym jedzeniem w ciągu dnia przeciągałam troszkę by jedzonko wypadło o 18:00 a kolejne o 21:00 i się udało, nie budzi się w środku nocy tylko już rano
A o 21:00 zjadł tyle co zawsze czyli 120ml wody + 4 miarki mleka w proszku, więc po rozrobieniu wychodzi 130ml mleka
Za to teraz mu zrobiłam więcej i kurde wciągnął bez zastanowienia i nie wiem czy mu robić więcej już czy jeszcze trzymać na tych 120ml.

Zwierzęta praktycznie cały czas są w niewoli :/ zamknięte w małym pokoju.. a przy kontaktach z małym - kot się go boi i trzyma się z daleka.. pies jest głupek taki i chce małego lizać
no a na mojego to nie dziala bo i tak sie o tej 3 obudzi
moja psina tez malego chce lizac. czasem po raczce jej pozwolimy, ale ona to mala jest a ty masz wiekszego psiaka chyba.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
aniaa
jesli chodzi o urodziny - czasem kiedy rodzice urzadzaja przyjecie to przygotowuje drobne upominki dla dzieci. np slodycze, balony itp. oczywiscie dostosowane do wieku gosci
w sumie to takie drobiazgi (przynajmniej misiek dostal grzechotke z canpola). ja sie z tym spotkalam jak np starsze dzieci i jakies gry i zabawy i te upominki mogly wygrac wlasnie przy tych zabawach a tu tak poprostu na wejscie kazdy dostawal prezent. w sumie dzieciaczki za male na zabawy. misiek tylko taki lezacy a reszta siedziala albo raczkowala niektore juz chodzily.

aaa zapomnialam. Misiek dzis konczy 2 miesiace!!!!!!!! nie wiem kiedy to zlecialo
Stary 2010-09-02, 10:22   #3322
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
ooo a mialo byc mniej wiecej rowno ale moze i dobrze chlopcy beda mieli w czym wybierac

Cytat:

u nas nocka ladna. misiek po 3 zjadl i od razu zasnal. wstalismy o 6.40. no i jak narazie pierwszy raz od kilku dni nie ma ataku kolki rano mam nadzieje ze juz nie wroca.
trzymamy kciuki zeby nie wrocily

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
U mnie tez jest taka sytuacja. Kupka raz gora dwa dziennie, pierdki, placz i prezenie. Dzis probuje dac malej do picia rumianek.
mojemu malemu super rumianek pomaga duzo lepiej niz koperek wloski czy plantex po rumianku te pierdki sa takie delikatne

my od wtorku jestesmy w domu ale nie mialam czasu zeby was odwiedzic wczoraj bylismy u ortopedy wszystko dobrze a wrecz super powiedzial ze maly ma bardzo dobrze rozwiniete biodra ze sa rozwiniete jak u 6 miesiecznego dziecka i ze maly szybcko bedzie chodzil jak to bedzie wygladalo w praktyce zobaczymy a no i wizyta 150zl a i szczepienie mamy 7 wrzesnia

wczoraj malego na godzine zostawilam u mamy bo pojechalam do niemiec na zakupy spozywcze dzwoni brat ze mam wracac bo maly placze gdzie bylam w szoku bo on poprostu nie placze przyjechalam wzielam go na rece od razu spokoj a po minucie usmiech chyba najzwyczajniej moje malenstwo tesknilo za mama a i dzisiaj w nocy zjadl po 20 a obudzil sie o 5

kupilam sobie butki sa sliczne choc do najtanszych nie naleza w sumie maz powiedzial ze jak mi sie podobaja to mam sobie kupic wiec kupilam

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

aniaa zloz Misiowi zyczenia od cioci kasi i Hubcia
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 10:34   #3323
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
my od wtorku jestesmy w domu ale nie mialam czasu zeby was odwiedzic wczoraj bylismy u ortopedy wszystko dobrze a wrecz super powiedzial ze maly ma bardzo dobrze rozwiniete biodra ze sa rozwiniete jak u 6 miesiecznego dziecka i ze maly szybcko bedzie chodzil jak to bedzie wygladalo w praktyce zobaczymy a no i wizyta 150zl a i szczepienie mamy 7 wrzesnia

wczoraj malego na godzine zostawilam u mamy bo pojechalam do niemiec na zakupy spozywcze dzwoni brat ze mam wracac bo maly placze gdzie bylam w szoku bo on poprostu nie placze przyjechalam wzielam go na rece od razu spokoj a po minucie usmiech chyba najzwyczajniej moje malenstwo tesknilo za mama a i dzisiaj w nocy zjadl po 20 a obudzil sie o 5

kupilam sobie butki sa sliczne choc do najtanszych nie naleza w sumie maz powiedzial ze jak mi sie podobaja to mam sobie kupic wiec kupilam
noo wreszcie jestes super ze z bioderkami w porzadku Hubcio przyzwyczajony do mamusi to sie stesknil no i kolejny spioch na watku pochwal sie butkami

Misio dziekuje za zyczenia
Stary 2010-09-02, 10:42   #3324
itakasia
Zakorzenienie

aniaa
buziaki dla Micha:roza :
anoxa
pokaz szybko buciki, ja tez kupilam ostatnio, juz wklejalam. i super z bioderkami Hubcia prawda ze cudowne uczucie byc kims tak wyjatkowym dla dziecka?
Stary 2010-09-02, 11:01   #3325
Xawmeli
Rozeznanie

aniu--zyczonka dla miska od nadinki--ona dzis 3 tygodnie
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 11:09   #3326
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
aniu--zyczonka dla miska od nadinki--ona dzis 3 tygodnie
a to dla Nadinki od Micha

sliczna fotka w avku. pokaz wiecej

takie prezenty dostal misiek wczoraj. gryzak-grzechotke od rodzicow jubilata a rampers i przytulanke od znajomej
Stary 2010-09-02, 11:29   #3327
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa
anoxa
pokaz szybko buciki, ja tez kupilam ostatnio, juz wklejalam. i super z bioderkami Hubcia prawda ze cudowne uczucie byc kims tak wyjatkowym dla dziecka?
naprawde tak mi jakos dobrze z tym bylo jeszcze dzisiaj sie usmiecham z tego powodu choc gdy jechalam do domu to myslalam co sie moglo stac ze ten moj szkrab placze

a widzialam twoje butki bo nadrabialam co nieco

Cytat:

a to dla Nadinki od Micha

sliczna fotka w avku. pokaz wiecej

takie prezenty dostal misiek wczoraj. gryzak-grzechotke od rodzicow jubilata a rampers i przytulanke od znajomej
sliczne prezenty podobaja mi sie te rampersiki z h&m'u wogole cala ta seria z tymi potworkami mi sie podoba

my tez troche poszalelismy z zakupami przede wszystkim malemu troche pokupowalam na 68

dobra wklejam butki i wczorajsze zdjecie mojego szczescia
Załącznik 3381115Załącznik 3381116Załącznik 3381117
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 11:36   #3328
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej kobietki, znowu mnie wieki nie było... ale jakoś tak szkoda mi czasu na wizaż, nawet dzisiaj w nocy was nie miałam jak podczytać, bo tak to w miarę na bieżaco jestem... a tak to od dwóch dni nie wiem co i jak

Moja mała śpi od ponad 2 godzin na brzuszku... ja zdążyłam sobie zrobić porządek w szafie, wyprasować stertę rzeczy, wypindrzyć się i wogóle ogarnąć chałupę... ale nie ma też Łucji, wróci dopiero ok 15 od teściów, wczoraj nockę u nich zaliczyła...

Za dwa dni Julka kończy miesiąc... 26 września robimy chrzciny

No i wkońcu za oknem się trochę wypogodziło, bo ostatnio tragedia była!
I zdjęcia moich pociech!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 11:39   #3329
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

my tez troche poszalelismy z zakupami przede wszystkim malemu troche pokupowalam na 68

dobra wklejam butki i wczorajsze zdjecie mojego szczescia
Załącznik 3381115Załącznik 3381116Załącznik 3381117
sliczne te butki a Hubcio jaki fajniusi

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
I zdjęcia moich pociech!
super fotki Basiu
Stary 2010-09-02, 11:44   #3330
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziękuje Aniu...
kurcze przyznam szczerze, że tęskno mi tutaj do Was... ale szkoda mi też czasu na siedzenie przed komputerem... tyle rzeczy jest do zrobienia w domu... i jak jest Łucja to fajnie się z nią pobawić gdy Julka śpi... też potrzebuje zainteresowania. No i jeszcze jak mąż z pracy wróci, to nim też trzeba się zająć hahaha

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości