|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Dla Cioci Wioli
![]()
#3302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]()
![]() |
#3303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ps. jaka Aliska słodziutka! takie maleństwo! normalnie cud, miód i orzeszki ![]()
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
Jaszczka - ja bym nie wracała
![]() Ehh no jak już masz chatę to szkoda nie wracać... a wyjeżdżając z góry zakładaliście powrót? Dzidzia - tęskno mi było ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Rozeznanie
|
widzialam ze w poczekalni swiatlo juz zgaszone wiec podsumowywujac mamy
![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-09-01 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
Jaszczka swietnie, ze dom zrobiony, pewnie nie mozesz sie doczekac!
Aliska slodziutka malutka o a mialo byc mniej wiecej a tu ewidentna przeewaga dziewczynek |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dzidzia - sliczne z was laseczki ![]() Anastazja, dzis znow przespala noc ![]() ![]() ![]() Zaraz zbieramy sie na szczepienie, a po tem moze do rodzicow pojedziemy, zobaczymy ![]() Milego dnia ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() karolcia - no właśnie! też się zastanawiam jak ludzie moga przeżyć za 1000 zł ( mając na utrzymaniu np dzieci). Moja mama w pracy ( jest urzednikiem ) ma czesto do czynienia z takimi przypadkami np. matka samotnie wychowujaca 5 dzieci za pensje 1000 zl plus socjal na kazde dziecko - 70 zl... Takie sa polskie realia, za granica natomiast za najnizsza krajowa ludzie normalnie sie utrzymuja, a pomoc od panstwa na dziecko dostaja na tyle wyzsza, ze lepiej nie porownujmy do naszych okolo 70 zl.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() sliczna jest ![]() Cytat:
![]() u nas nocka ladna. misiek po 3 zjadl i od razu zasnal. wstalismy o 6.40. no i jak narazie pierwszy raz od kilku dni nie ma ataku kolki rano ![]() wiolek jak uda mi sie zrobic fotki to sie pochwale ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Rozeznanie
|
witam mamusie.......
zaraz do Was wroce--bo bunia moja mala cos tam marudkuje...... ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- aaaa i byl u nas fotograf--jedna z fotek w avatarku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Rozeznanie
|
aniaa, siala i w ogóle dziewczyny kt zmagają sie z tym problemem jak często wasze dzieci mają gazy i kiedy i czy bardzo płaczą̣,
bo ja nie wiem czy nasze gazy są normalne czy moze wynikają z nietolerancji laktozy. chyba znowu musze poleciec do lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem z jaką częstotliwością on pierdzi, nie liczyłam
![]() Ale czasem miał takie "bolesne bąki" że zapłakał, pryyyk i płacz ![]() Nie wiem przez co, samo przeszło. Pobił rekord ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |||
Zadomowienie
|
jaszczka gratulacje musisz się strasznie cieszyć
![]() ![]() ![]() ![]() ja jak kiedyś sie dorobie domu ( hahaha jak wygram w totka ![]() ![]() ale perełeczka kochana i jak fajnie, że zdj z mamusią ![]() Cytat:
![]() aniaa22 ja się nie spotkałam ale ja nie chodzę na imprezy dzieciaczkowe ![]() ![]() a swoją drogą to ciekawie to musiało wyglądaś 6 dzieciaczków siedzących ( leżących ? ) koło siebie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale w nocy zawsze od razu po jedzeniu czyli po jedzonku jest zginanie nóżek i masowanie tymi nóżkami brzucha ( tak z 10 minut ) dopiero potem przebieranie pieluchy i wracam spać . a co do płaczu to wczesniej rozpaczliwie płakał i się strasznie prężył ( teraz też się czasem zdarza ) a odkąd daje bobotic w trakcie każdego jedzonka to jest to bardziej sękanie i jęczenie dzisiaj idę kupic herbatke koperkową i ja będe pić może cokolwiek pomoże bo małemu jak podawałam plantex to za każdym razem wyrzygał, zreszta tak samo jak próbowałam dać wodę to pił a po chwili bleeeee ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Rozeznanie
|
mój ma tak że właściwie po każdym jedzeniu po jakiejś godzinie, czy 1,5 (ale nie od razu) pręży się płacze, pierdzi, a przez to ma problem ze spaniem (tylko w nocy nie) no i to chyba nienormalne, nie wiem sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Zakorzenienie
|
witam
dzidzia Aliska poprostu cudna ![]() jaszczka wow, no to super. niech sie wam tam dobrze mieszka ![]() Siala, karolcia piekne nocki ![]() ja juz po pierwszym mini spacerku. Zosia nie byla chyba zadowolona. tzn bylo ok dopoki nie wrocilam do domu. wtedy nie wiedziala czy chce jesc, spac, czy jeszcze cos innego ![]()
#3316 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny. My wczoraj mielismy dopiero pierwsze szczepienie, ale Alex krzyczal, szok. Pozniej dosyc dlugo spal, ale jak sie obudzil to krzyk niesamowity, ciezko go bylo uspokoic. Dzisiaj na szczescie ok.
Straszne te historie opisujcie, wspolczuje mamom, ktore musza przez to przechodzic. Bol niewyobazalny. A u nas w telewizji pokazywali we wiadomosciach mame z Australii czy Nowej Zelandii, ktora 3 miesiace temu urodzila w szostym miesiacu blizniaki, i jedno dziecko umarlo. Lekarze polozyli jej tego dzidziusia na piersi, zeby sie mogla pozegnac. Dziecko mialo taki odruch, ze oddychalo, lekarze mowili, ze to normalne. A mama wziela na palec troche swojego mleka i dala malemu i on to zjadl. Wiem, ze to brzmi, jak nie prawdziwa historia, ale to mowilil we wiadomosciach i mowili, ze dziecko cudownie ozylo. Teraz ma ponad 3 miesiace i ma sie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Rozeznanie
|
U mnie tez jest taka sytuacja. Kupka raz gora dwa dziennie, pierdki, placz i prezenie. Dzis probuje dac malej do picia rumianek.
#3318 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja mam zamiar sprobowac wyjsc z moim zwariowanym psem i z malym w wozku. czekam az misiek zasnie i bedzie proba. najwyzej mi pies zwieje ![]() Siala a jak twoje zwierzaki reaguja na malego? nie pisalas chyba. jak kot? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale za każdym jedzeniem w ciągu dnia przeciągałam troszkę by jedzonko wypadło o 18:00 a kolejne o 21:00 i się udało, nie budzi się w środku nocy tylko już rano ![]() A o 21:00 zjadł tyle co zawsze czyli 120ml wody + 4 miarki mleka w proszku, więc po rozrobieniu wychodzi 130ml mleka ![]() Za to teraz mu zrobiłam więcej i kurde wciągnął bez zastanowienia ![]() Zwierzęta praktycznie cały czas są w niewoli :/ zamknięte w małym pokoju.. a przy kontaktach z małym - kot się go boi i trzyma się z daleka.. pies jest głupek taki i chce małego lizać ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
entertete
super sprawa chusta ![]() ![]() ![]() aniaa jesli chodzi o urodziny - czasem kiedy rodzice urzadzaja przyjecie to przygotowuje drobne upominki dla dzieci. np slodycze, balony itp. oczywiscie dostosowane do wieku gosci ![]()
#3321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja psina tez malego chce lizac. czasem po raczce jej pozwolimy, ale ona to mala jest a ty masz wiekszego psiaka chyba. Cytat:
aaa zapomnialam. Misiek dzis konczy 2 miesiace!!!!!!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my od wtorku jestesmy w domu ale nie mialam czasu zeby was odwiedzic wczoraj bylismy u ortopedy wszystko dobrze a wrecz super powiedzial ze maly ma bardzo dobrze rozwiniete biodra ze sa rozwiniete jak u 6 miesiecznego dziecka i ze maly szybcko bedzie chodzil jak to bedzie wygladalo w praktyce zobaczymy a no i wizyta 150zl ![]() wczoraj malego na godzine zostawilam u mamy bo pojechalam do niemiec na zakupy spozywcze dzwoni brat ze mam wracac bo maly placze gdzie bylam w szoku bo on poprostu nie placze przyjechalam wzielam go na rece od razu spokoj a po minucie usmiech chyba najzwyczajniej moje malenstwo tesknilo za mama ![]() ![]() kupilam sobie butki sa sliczne choc do najtanszych nie naleza w sumie maz powiedzial ze jak mi sie podobaja to mam sobie kupic wiec kupilam ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- aniaa zloz Misiowi zyczenia od cioci kasi i Hubcia ![]() ![]()
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misio dziekuje za zyczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
aniaa
buziaki dla Micha ![]() ![]() anoxa pokaz szybko buciki ![]() ![]() ![]()
#3325 |
Rozeznanie
|
aniu--zyczonka dla miska od nadinki--ona dzis 3 tygodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() sliczna fotka w avku. pokaz wiecej ![]() takie prezenty dostal misiek wczoraj. gryzak-grzechotke od rodzicow jubilata a rampers i przytulanke od znajomej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzialam twoje butki bo nadrabialam co nieco Cytat:
my tez troche poszalelismy z zakupami przede wszystkim malemu troche pokupowalam na 68 dobra wklejam butki i wczorajsze zdjecie mojego szczescia ![]() Załącznik 3381115Załącznik 3381116Załącznik 3381117
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki, znowu mnie wieki nie było... ale jakoś tak szkoda mi czasu na wizaż, nawet dzisiaj w nocy was nie miałam jak podczytać, bo tak to w miarę na bieżaco jestem... a tak to od dwóch dni nie wiem co i jak
![]() Moja mała śpi od ponad 2 godzin na brzuszku... ja zdążyłam sobie zrobić porządek w szafie, wyprasować stertę rzeczy, wypindrzyć się i wogóle ogarnąć chałupę... ale nie ma też Łucji, wróci dopiero ok 15 od teściów, wczoraj nockę u nich zaliczyła... Za dwa dni Julka kończy miesiąc... 26 września robimy chrzciny ![]() No i wkońcu za oknem się trochę wypogodziło, bo ostatnio tragedia była! I zdjęcia moich pociech! |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super fotki Basiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Aniu...
kurcze przyznam szczerze, że tęskno mi tutaj do Was... ale szkoda mi też czasu na siedzenie przed komputerem... tyle rzeczy jest do zrobienia w domu... i jak jest Łucja to fajnie się z nią pobawić gdy Julka śpi... też potrzebuje zainteresowania. No i jeszcze jak mąż z pracy wróci, to nim też trzeba się zająć hahaha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.