|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX
Cytat:
umiem tylko kilka zrobić... pierścionek faaaaajny poza tym powiem szczerze - cena spora. można podobne spotkać w niższej cenie, w sensie że klasyczny krój ma. klub
|
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Naj nie ma nic w klubie
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrócilismy z tżtem od weta z Frunkiem, lekarz powiedział, że jeśli wszystko będzie tak jak do tej pory, to za 3 tyg. już mu będą ściągać szynę. Dzizas, oby tak było teraz ma tam przetokę i drenaż, który ściąga krew z krwiaka. A zaraz jedziemy z teściami (tak, tak z teściami, bo tż ich nie zna i się wstydził sam ze mną) porozwozić jakieś zaproszonka
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
To miłego rozwożenia
![]() ![]() Biedny piesio..taki upał a on tak cierpi
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba okazał to uciekając do Ciebie! teraz to już tylko kwestia czasu, a wszystko mu się zagoi. powodzenia dzis i ten... u mnie są dwie biedronki. jedna jest wielkości mojego biura i nie ma w niej NIC wartościowego. druga jest za daleko, by do niej iść na duże zakupy, a autem to się nie opłaca, bo co zaoszczędzę, to na benzynę wydam. to samo mam z Lidlem - po prostu jest za daleko. choć tu troszke inaczej, bo nabiał i chemię mam sprawdzoną z Lidla, a w Biedronce nie. A Kaufland blisko, też nie najdrożej, a mam tam wszyyystkooo. (np. Desperadosa kochanego ulubiony żel do higieny intymnej itp.).
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
bedzie dobrze z nim
![]() ![]() Papa ![]() Cytat:
![]()
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pierścionka to mnie tam cena nie rusza, czy kosztuje 300 zł czy 30 000 tys to i tak nie noszę złota, więc wszystko jedno. Cytat:
|
||
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho!
Claris, sukienka ślicznie dopasowana, normalnie mniamuśnie w niej wyglądasz będziesz śliczną PM-ką![]() Gwizdaczku, cieszę się, że M. jednak wypiszą! Skimosku, gratuluję Oby kolejny etap zakończył się sukcesem![]() Osz rety, wszystkiego najlepszego! Dużo uśmiechu, pociechy z męża i (ewentualnych) dzieciaczków no i spełnienia wszystkich marzeńTż wrócił wcześniej z pracy, ja za to później z praktyk i spotkaliśmy się prawie pod domem teraz mnie namawia, żebyśmy zrobili sobie maraton z Władcą Pierścieni dzisiaj...![]() za to go wysłałam po drineczki, może jakoś to zniosę dzięki nim ![]() aha, no i jeszcze coś w temacie wątkowym http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...ku-n40401.html
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Naj, czy ja wiem czy się nie opłaca jechać na zakupy do Owada...Myślę że gdybyście zrobili mega zakupy, to koszt by się Wam zwrócił. Mówię oczywiście o środkach toaletowych, artykułach w puszcze czy innych z długą data ważności. (typu słodycze, ryże itp.). Tak naprawdę to tylko owoce, warzywa, nabiał i mięso jest tej krótszej daty. Reszta przecież dłuższej więc można kupić znacznie więcej
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w osiedlowym na szczęście też są fajne promocje. ostatnio Cisowianka Perlage (czy jak jej tam) za 80 groszy była (0,7 l), no i różne takie się trafiają, więc źle nie jest a kasy niemalże brak ![]() a ten pierścionek, co dostałaś od p.o. meza, nie jest złoty? Cytat:
spróbuję z tą Biedroną pod koniec sierpnia (dostanę już - mam nadzieję - umowę o prace i wypłatę będe mieć tego samego dnia, co P., to łatwiej będzie zarządzać) P. jest źle nastawiony do Biedronki, jak wchodzi do niej ,to marudzi. nie kumam czemu. mówi, że to przez brak muzyki w tle poza tym od sierpnia dostanę prawie dwa razy tyle, co teraz, więc oszczędności muszą być - no przynajmniej ta nadwyżka, a mam nadzieję, że i większe a nie że ledwo co 200 zł się udaje ![]() dzięki raz jeszcze |
||
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Naj, o jedne ale konkretne mi chodzi
Zwłaszcza, gdy masz je gdzie schować Tym bardziej że chyba wiesz mniej więcej ile co miesiąc ci chodzi czego, więc możesz kupić albo tyle albo ciut więcej- najwyżej w następnym miesiącu kupisz mniej ![]() Ja robiłam takie zakupy sobie jak byłam w Krakowie- jedynie po to z krótką datą ważności latałam na osiedle. no i wiadomo pieczywo codziennie :P |
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, nic nie napisal na ten temat.... co niby mial pisac, ze zazdrosny jak para nie jestesmy
![]() ale napisal pozniej jak juz nad woda bylam, ze buziaka przesyla a ja mu dopiero odpisalam po powrocie - ale napisalam mu wcesniej, ze jade nad wode i ze nie mam nic na koncie i ze pisze mu zeby nie myslal, ze sie obrazilam jak nie odpisze na smsa bo dopiero z domu z neta odpisze ![]() ale super bylo - woda cieplutka, poplywalam troche - jutro jade tez z koleg i kolezanka jeszce poplywac
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Arrakis jak Ty mu sie słodko tłumaczyłaś
![]() ![]() ![]()
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedronka jest wkurzająca bo nie ma tam wielu produktów marek ktore lubie. |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
aaa wlasnie D. dop mnie dzwonil bo kolega go do Szklarskiej zaprasza w przyszlym tyg i dzwonil spytac czy to blisko - wiec najprawdopodobniej sie spotkamy w przyszlym tyg
wprawdzie zamiast nad wode to pojdziemy w gory ale tez super
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może dlatego, że moja srebrna obrączka jeszcze się nie zmatowiła. A co do Biedronki - ja akceptuję i niektóre rzeczy mi pasują. Szczególnie warzywa - ostatnio w sklepie osiedlowym zapłaciłam 2zł za pomidora (duży był, ale i po 8zł za kilogram, a w biedronce były po jakieś grosze) Przynajmniej w mojej okolicy się opłaca jeździć (jedną Stonkę mam niedaleko pracy )
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
hehe - no bo tak pomywslalam, ze on napisze, ja nie odpisze i on pomysli ze focha mam o cos - wiec mu napisalam, ze mnie nie bedzie wiec nie bede pisac
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nieodróżnianie białego złota od srebra jest po prostu wsiurskie (toteż jestem wsiurem ) Co do Biedronki - no właśnie... chciałabym kupić tanio ulubione produkty, a nie ich biedronkowe odpowiedniki, o. biedronkowe odpowiedniki mogę brać tego, czego ulubionego nie mam np. nie mam ulubionego mleka, więc mleko z Biedronki będzie dla mnie OK ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- arrakis, coś czuję, że marsz Mendelsohna usłyszysz szybciej niż my wszystkie
|
||
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello!!
![]() Ooo jaka Ty miła Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Laska ale ty smerfastycznie wyglądasz!!! Strasznie pięknie. Mraaauuu!! I ja chcę Cię widzieć z welonem,Według mnie świetny będzie taki nie za długi,max do łopatek. Ale będziesz śliczna ![]() Cytat:
![]() Szkoda,że nie robią tak codziennie,ale nawet raz za czas to miła niespodzianka ![]() ![]() Cytat:
![]() Najeczko i puścisz twego Lubego na ten wypad? ![]() A ja dzisiaj byłam u Księdza Ewangelickiego i jeszcze bardziej się wnerwiłam na KK |
||||
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
motyl a co sie stalo?
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, puszczę to źle powiedziane - nie mam nic przeciwko
jedyne wątpliwości miałam o kasę, ale mi je rozwiał. niech jedzie - ja popiszę magisterkę, mam nadzieję a potem za sobą zatęsknimy i będzie bościej niż bosko (poza tym cały tydzień mam okres, więc przynajmniej nie będę mieć zgryzu, że tu leci, a mnie się chce )kończę pracę, pa |
|
|
|
#3325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tylko na 1 dzień?![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
on tu podobno ma byc od wtorku do piatku
na 1 dzien to by sie nie oplacalo przyjezdzac taki kawal
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
No bo KK to wszystko komplikuje
![]() KEA nie ma nic przeciwko takim małżeństwom,nic nie utrudniają. A Ksiądz mi powiedział,że muszę prosić o dyspensę mojego Biskupa bo inaczej mój ślub nie zostanie uznany w KK. A o tę dyspensę też ciężko, bo nie dość,że każą mi przysięgać,że dzieci wychowam w wierze katolickiej a M. będą kazali podpisać,że przyjął to do wiadomości,to jeszcze podobno bardzo długo trzeba czekać na tę dyspensę i nie ma 100% pewności,że mi ją udzielą... Tak więc muszę w ciągu tego tygodnia pojechać do starej parafii i skołować akt chrztu oraz bierzmowania i potem jechać do nowej parafii,żeby Proboszcz w moim imieniu wysłał prośbę o tę dyspensę,a potem z M. mamy jechać gdzieś tam i podpisywać te papierki. No i następna sprawa to nauki. Zapytałam tego Księdza jak to u nich jest,a on mi na to,że nie mają jako tako nauk-mają tylko jedno spotkanie przed ślubem i (jak mi powiedział): "Nie pytamy Was,czy współżyjecie,czy będziecie mieć dzieci,czy jesteście zdrowi i możecie je mieć - my tylko chcemy wiedzieć czy się kochacie,chcecie być ze sobą i żyć po chrześcijańsku. Ale zapewne w KK to nie wystarczy i będą chcieli Was wysłać na nauki". Nie mówił tego wprost,ale widziałam,że jemu się nie podoba to,że KK tak ingeruje w intymne sprawy narzeczonych. Ogólnie to jest kupa i jak nie dostanę dyspensy to przechodzę do KEA... |
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przejść z KK współczuję. Co im da takie tworzenie przeszkód? Mam nadzieję, że uda się wszystko załatwić. |
|
|
|
|
#3330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
obyś dostała tą dyspense
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

umiem tylko kilka zrobić...

), to i te markowe są tańsze. Czy kawa Nescafe, czy proszek Persil. I to czasem sporo tańsze.
ulubiony żel do higieny intymnej itp.).

za to go wysłałam po drineczki, może jakoś to zniosę dzięki nim 

(duży był, ale i po 8zł za kilogram, a w biedronce były po jakieś grosze) Przynajmniej w mojej okolicy się opłaca jeździć (jedną Stonkę mam niedaleko pracy 

no i ma przetokę zrobioną, by to spływało, jutro z nim jadę na zmiane opatrunku i dostał też antybiotyk. Ale miał też dziś robiony rtg i dobrze się zrasta, także jesteśmy dobrej myśli, ale co się wycierpi to jego, oby tylko dobrze się to skonczyło. Przywiózł go tata na głupim jasiu i położylismy go na dwór, bo w domu gorąc, jak się ściemniło to tylko wstał zjeść i jakoś dowlókł się do mnie po drodze się wywalając i usiadł w swoim legowisku i nie umiał się położyć, spał na siedząco... Dopiero jak to zauważyłam to go jakoś położyłam
obyś dostała tą dyspense