|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
co do włosów i zębów podczas karmienia to niestety prawda , moja bratowa prawie wyliniała a teraz mi rosną jak głupie więc może trochę mi zostanie przy karmieniu , nie dziwie się że babki je ścinaja później , mi sie zawsze wydawało że to z braku czasu na układanie długich włosów a tu jednak z przyczyn takich a nie innych je ścinają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o matko i córko ! jak ja tyle przytyje to mąż mnie wysadzi chyba ale jestem w 21 tc i przytyłam dopiero 2 kg ale to tylko dzieki euthyroxowi i mojej endokrynolog która dowala mi takie dawki żebym nie przytyła może przytyje tylko tyle ile bedzie wazyc dzidzia i wody plodowe ? ![]() Ok LAski a więc witam się w kolejnym dniu mojej choroby i niechcąc zapeszać od samego rana zakaszlnełam może ze 20 razy a nie 1200 jak w dni poprzednie , może ten nowy (jakże młody ) doktorek mnie uleczył moze to fioletowe gowienko ktorym płukam te gardełko pomaga , a może to ten Zinnat od Gina zaczął działać... a może wszystko na raz wczoraj miałam mega ciężki dzień , wypłakałam się rodzicom jak to mi źle i nie dobrze i Oni płakali ze mną przez telefon ... Dziś zadzwoniłam do Mamy i mówie jej że juz mi lepiej i że przepraszam za wczoraj a Ona mi mówi "Córcia nie chcieliśmy Ci wczoraj mówić ale żeśmy też płakali cały dzień bo Wuja A. dostał udar mózgu i leży w szpitalu .." zrobiło mi się piekielnie przykro i głupio bo ja ryczałam że mam kaszel a tu się okazuję że są milion gorsze rzeczy od tego , poczułam się jak by mnie ktoś trafił obuchem w łeb ...Mam nadzieje ze Wuja wyjdzie z tego calo bo za 3 dni mają komunie w domu a do tego on ma cała gospodarkę na głowie ... krowy , świnie , konie... nie wiem kto to teraz ogarnie ..
|
|
|
#3302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Malutkawspolczuje ja tego nie rozumiem po co rozstepy i po co to tycie jak przeciez powinno byc tak ze powinnysmy przytyc tyle co dzidzi ehhh
Te prawie 30 kg przerazilo mnie przeciez ja sie zalamie jak tyle bedzie |
|
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
łeb mi pęka ..
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Pogoda do dupy moze dlatego glowa peka
poloz sie odpocznij moze przejdzie, ja dzisiaj jakos nie mam humoru mowia ze ma tak padac bardzo i ma nas zalac...mnie predzej krew zaleje przez ten deszcz |
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobryyyy
![]() Zyga Efka kciuki zeby kaszlu jak najmniej było ![]() co do wyprawki to ja musze przejżec rzeczy po młodym, troche poodawałam, ale sporo mam wiec w lipcu wyciagne popatrze co mam , co trzeba dokupic i tyle ![]() na pewno dokupie pieluszki tetrowe z dwie nowe a reszte po Melku bede używała ![]() kurde juz sie ciesze na spacerki z wózkiem ![]() musze jakos organizacyjnie sie zmobilizowac bo małego maks do 8 musze do przedszkola odprowadzać -ciekawe ile razy sie nei wyrobimy hehehe ![]() co do wagi to moja kolezanka przytyła 30 kilo, ale ona strasznie szczupła i w ciązy wygladała po prostu normalnie ale po szybko wróciła do swojej wagi i figury i jest chudzinką
|
|
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
To mnie pocieszylas z ta waga
nie wiem skad sie bierze ta waga te 30 kg kiedys duzo cwiczylam i schudlam 6 kg i uwazalam ze jestem gruba. Chwile mialam spokoj i myslalam ze jest ok teraz wracaja mi mysli ze jestem gruba jak swinia to juz choroba.
|
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
co do rozstępów to ja juz w zadne kremy nie wierze... moja kolezanka wydala kupę kasy na kosmetyki z apteki w tym tez palmers i bio oil i ma okropne rozstepy
i mowi ze to ze zbielały to nie znaczy ze lepiej bo jak sie opali to strasznie widac bardziej myśle o jakism zabiegu po porodzie,widze ze tu jest polecany ten green peel... ale czy mi sie potem bedzie chcialo,czy bede miala kasę i siłę się zebrac? nie wiem...tym bardziej ze ten zabieg jest akurat bolesny a ja to jestem troche taka cipa więc mogę się posrać z bólu Ale myśle ze jak będe mieć kiedys napływ gotówki to coś pokombinuję.... A swoją drogą może są jakies witaminki dla kobiet karmiacych? bo ja się strasznie boję że włosy mi wylecą a mam bardzo cienkie i tak teraz akurat zadnych witamin nie biorę w ciązy,a mam wlosy,paznokcie,cere super i zęby też... ale przy karmieniu się boje
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-05-15 o 11:05 |
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
No roznie z tymi kremami jest masz racje
mojego meza kuzynka smarowala brzuch i tam jest ok nie ma rozstepow a bioder nie smarowala i tam ma... hymm chyba ciezko powiedziec czy to pomaga czy nie ale zawsze mozna probowac. Chyba to raczej genetycznie sie dzieje. Ja mam na piersiach ale to pozostalosci po dorastaniu teraz poki co nie ma nic. Jesli beda to potem bede zbierac na zabieg laserem i tyle widzialam ze ladnie likwiduje
|
|
|
|
#3310 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słyszałam że nie ciekawie ma być na południu ... dobrze że tak wczesniej alarmują może ludzie zdarzą się przygotować ...Pamietam jak 17 lat temu przejeżdzaliśmy przez jakis most na południu i za nami przeszła akurat fala i z mostu nie wiele zostało ... Zimy nie było a powodzie mają być to straszne ![]() Cytat:
no a kasa za ten zabieg to pewnie koszt dobrej wycieczki zagranicznej , chyba ze sie myle ?![]() Mi jakieś czerwone plamki wyszły w okolicy pępka ale to chyba uczulenie na ten antybiotyk bo swedzi jak cholera
|
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
Już po wyprawie do mechanika i teraz zajadam się truskawkami ze śmietaną i cukrem
mniam! co do wagi to u nas 22 tc, a ja jestem z wagą - 2kg więc mam nadzieję, że 27 mi nie dojdzie hihi z tą pępowiną dwunaczyniową mam nadzieję, że nic Milenie to nie zaszkodzi i wszystko będzie dobrze. |
|
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
ZygaEffka z tego co czytalam to nie bo dziewczyna usuwala tak rozstępy które miala juz 10lat... cena tez nie taka straszna,200-400zł jeden zabieg więc nie ma tragedi... a mój TZ mowi ze jestem niepowazna ze sie przejmuje tymi rozstępami i w ogole i pytam go to w czym pojde na basen? w stroju dla nurka? a on "no a czemu nie?
" no chyba go uduszę allckarola smaruje się od początku ciąży i mam rozstępy wiec pierd*** to za przeproszeniem... podobno ginekolodzy tez to potwierdzaja ze szkoda kasy na te kremy,ja zapytam przy okazji swojego gina bo sam ma dwójke dzieci
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma takich opadow zeby sie cos dzialo takze spokojnie
tak czy tak mnie nie zaleje mieszkam w takim miejscu ze jest ok. 4 lata temu chyba najwieksza powódź bo kazdy mowil ze w mojej okolicy tyle wody nie widzial no fakt bylo duzo. Moze i teraz ostrzegaja o powodziach co z tego jak nie poprawili walow i bedzie znow to samo. Mozliwe ze to po tych antybiotykach musisz uwazac na siebie i wracaj szybko do zdrowia. Mala nie myslalam o tym ale masz racje trzeba bedzie brac jakies witaminki po porodzie bo teraz jest super ladnie pieknie a potem...bedziemy wygadac jak siedem nieszczesc |
|
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę że mogłabyś napisać do niej PW i się dogadać jak to u niej wygląda ważne że macie dobrych lekarzy którzy w porę takie rzeczy wychwytują ja mam nadzieję że po moim połówkowym nie dowiem się niczego nie ciekawego , chociaż po chemii jaką zafundowałam mojej dzidzi to już sama nie wiem czego się spodziewać ...
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
z rozstępami nei pomoge bo ja cała ciąże nei miałam, jak urodziłam to na brzuchu miałam dwa ale po pewnym czasie znikneły, mam nadzijej ze teraz tez tak bedzie
jedyne czego sie boje ze przy porodzie wyjada mi hemoroidy jak z małym , poród wspominam fajnei ale ta dolegliwosć strasznei mnie wkurzała |
|
|
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
Paulinko moj gin chyba nie ma dzieci
z tego co wiem to ma narzyczona a dzieci nie mam pojecia. Ale spytam sie go na nastepnej wizycie jak to jest z tymi kremami
|
|
|
|
#3317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może sama sie zdecyduję na taki zabieg bo moje to juz mają z 10 lat jak nie więcej a ten twój no to ma nie zły żarcik hehe pamiętaj zabierz butle z tlenem ![]() Cytat:
|
|
|
#3318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
Zyga aj no w takim kraju jestesmy nic nie poradzimy szkoda mi tych ludzi bo co pare lat spotyka ich to samo.
Kurde nudno mi strasznie pada a ja sama siedze w biurze ehhh Dobrze ze mam Was
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46453645]
Fajne koleżanki Dobrze czasem posłuchać, że poród nie jest taki straszny jak go malują. Szczególnie dla takiej panikary jak ja która boi się samej kroplówki, a na myśl o cewnikowaniu to już [/QUOTE]mam identycznie... Cytat:
Dziękuję za troskę. Odpowiadam ponizej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Wczoraj miałam wizytę i całe szczęście! Chyba jakaś opatrzność nade mną czuwała, ze wzięłam ją po 3 tygodniach a nie po 4 tyg ![]() Wczoraj, nagle poczułam okropny ból po prawej stronie nad pachwiną - pisałam Wam. Nie mogłam unieść nogi... aż się łzy cisnęły. Leżenie pomagało a jak wstałam było to samo... ledwo udało się do kanapy doczłapać. Myślałam że może mala mi na coś uciska ale ona się przesuwała a ból nie ustępował chwilowy, mega silny, intensywny. Wystraszyłam się.No i pierwsze co to powiedziałam o tym lekarzowi. Na początku bał się czy to nie przepuklina, jednak nie - bo ból był nad pachwiną. Potem badanie szyjki, jest ok... i usg - może jajnik, jakieś naciągnięcie... Pytam się czy to może od kręgosłupa, ale dr wykluczył. W końcu zrobił mi usg nerek i się okazało, że w prawej nerce mam zastój a wyniki moczu w normie w ciąży macica skręca się na prawo (stąd swoje drogą to że pozycja na lewym boku jest korzystna) i prawdopodobnie uciska mi coś na przewody moczowe ![]() Mam brać urosept i nospę, mam nadzieję że przejdzie bo się już naczytałam strasznych rzeczy. Nerka musi pracować... Na szczęście dzisiaj jest lepiej choć to są takie ataki, jest dobrze a za chwilę ruszyć się nie mogę.Po za tym malutka ma się bardzo dobrze lekarz po raz kolejny powiedział, że ma śliczne stópki
|
||||
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
A mi właśnie moja fryzjerka która zauważyła że mi się włosy dużo poprawiły w ciąży(bo ja zawsze strasznie cieniutkie miałam) kazała się zapytać gina czy przy karmieniu piersią można brać te witaminy co w ciąży. Mówiła właśnie że strasznie dużo kobiet przychodzi do niej i żalą się że włosy wychodzą właśnie garściami.
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciesze sie ze z dzidzią ok , i dobrze ze miałaś tą wizytę ...a z nerkami nie ma żartów , uważaj na siebie kochana
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie ja po porodzie to juz godzine później z młodym po sali latałam , wszytko mogłam robić, jedynie te hemo mnie drazniły bo bolały cholery jak nei wiem Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Ana xlanderem jeździłam |
||
|
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a które mają problem z nerką? myślałam że zapalenie pęcherza któraś miała o nerce nie doczytałam. Cytat:
dzięki |
||
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
aa2 jakiego masz tego x landera ? bo ja bym chciała x move ale pewnie kupimy xa bo jest tanszy w zestawie a nosidełko (fotelik) kupimy chyba maxi cossi ale ten cabrio czy jakos tak .
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy u Was zawsze podczas usg podaje wagę dziecka? kurde bo mi nie podał... ale jestem zła, bo zapomniałam spytać ;/
A do tego na usg pisze 20w4d chyba się pomylił i mi złą datę om wpisał... bo w karcie ciąży jest już dobrze, tzn. 22,3 - dopiero w drodze zobaczyłam. Wrrr |
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Aniu to bardzo dobrze, że wizyta była wcześniej faktycznie. Dobrze, że wiesz co Cie bolało, i jesteś już w trakcie farmakologii. Wyspana.. Jednak w swoim łóżku ze swoim mężem jest najlepiej odpoczywać teraz ambitnie biorę się za pranie i sprzątanie. Ciekawe jak mi to pójdzie. miłego dnia |
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez brałam z fotelikiem ale kurde modelu nie pamietam maxi cossi a jaki dokladnei musze zerknac Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2014-05-15 o 11:57 |
|
|
|
|
#3330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży brałam witaminki Activ Mama z Doppelherz i tam było napisane,że też dla matek karmiących teraz mam Falvit i też jest napisane,że dla kobiet w ciąży i karmiących Cytat:
Ale super,że z małą wszystko dobrze A i mi podaje wagę dziecka ale to tak wiele do niej wagi nie przywiązuje,bo sam twierdzi,że nie zawsze jest wiarygodna tylko podaje dla mnie,bo patrzy tylko na wymiary dziecka
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-05-15 o 11:57 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

[/QUOTE]