|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Lucy, masakra...
![]() My zjedliśmy śniadanko, wypiliśmy kawę i zabieramy się za pakowanie prezentów dla dzieciaków siostry TŻta, bo jedziemy do nich popołudniu (TŻ się przebiera za mikołaja! |
|
|
|
#3302 |
|
Konto usunięte
|
Lucy
okropienstwo z tym weselem ![]() Czesc Melduje, ze urodziny mega udane, przed 5 zladowalismy do domu kurcze mamy tak dobre towarzystwo, ze nawet mi alkoholu nie brakowalo Tz dostal fajne prezenty, m.in super szary szal, ktory bede mu chyba podbierac choc najwiecej dostal whisky ![]() Ijaa M.dziekuje za zyczenia |
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lucy, masakra to 'wesele'. Swoją drogą zawsze mnie zastanawia co kieruje facetami którzy są z takimi laskami, które nawet im do słowa dość nie dadzą. Ja rozumiem, że mężczyźni nie lubią też taki bluszczy/przylep które tylko się kleją do nich, a o własnym zdaniu nie ma mowy, ale kurde takie hardcorowe spantoflenie (nowe słowo ;D) przez babę to dla mnie jakaś komedia. Dotka, jak Wasz romantyczny wieczór? Bo nasz bardzooooo udany. ![]() My to chyba do poprawy pogody/wiosny będziemy z TŻ weekendowymi śpiochami. Jak nie trzeba (czyt. do pracy) to wstać nie możemy. Do śniadanka była herbatka, to teraz czas na kawkę i trochę internetów dla relaksu.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-12-07 o 12:59 |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa, nasz też
|
|
|
|
#3305 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry! Przepraszam że nic nie pisałam ale miałam baardzo fajny i intensywny weekend, ale siedzę na lotnisku i juzw was nadrabiam szybciutko
![]() Podsumowując zrobiliśmy niecałe 20km, zwiedziliśmy Gdańsk i Sopot (nad morzem wietrzenie i słonecznie), całowaliśmy się pod jemiołą, odwiedziliśmy świąteczny jarmark i spędziliśmy przemiły wieczór z ludźmi z całej Europy. A i zjedliśmy pyszny gruziński obiad ![]() KASH bardzo się cieszę że dobrze się bawiliście! Jakiego koloru jest ten szal? IJAA hostel był absolutnie rewelacyjny, nazywa się Midtown i jest położony w samiutkim centrum. Rzadko jestem taka entuzjastyczna ale tym razem czułam się jak w domu - młoda i miła obsługa, piękne wnętrze i bardzo komfortowe, pyszne śniadanie. Mogliśmy zostawić plecak na cały dzień po wymeldowaniu, a jak wróciliśmy to też zostaliśmy godzinkę, dostaliśmy herbatę i gniazdka do podładowania telefonów. Obłęd. Plus rodzinna atmosfera i gadanie z obcokrajowcami. Lucy, mają mnóstwo turystów z Australii Wesele okropne, co za brak klasy...DOTKA jak Tz się sprawdził w roli mikołaja? ![]() MISS pokaż kolczyki Siedzę na lotnisku i zachwycam się zakupem last minute - skórzana prosta torebka, jednak nie kors ale chyba równie ładna ![]() Będę w domu około północy więc odezwę jutro w pracy. Ściskam was mocmo
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
O tu masz przepis:
http://pod-4.blogspot.com/2014/12/sw...e-muffiny.html Z tym weselem to masakra. Dobrze zrobiliście z tym sprzątaniem. A kolczyki o takie: http://instagram.com/p/wSNkSqnvAo/ Ja mu ostatecznie zegarek sprawiłam
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
lucyohlucy masakra to przyjęcie
mega dziwna sytuacja :Prise fajnie, że weekend się udał ![]() A moja sunia Amber obraziła się chyba, ze wczoraj nie dostała żadnego prezentu i dzisiaj przygarnęła sobie do legowiska mój super ciepły i super długi wełniany sweter... jak gotowałam to go ściągnęłam i położyłam na oparciu krzesła i musiał spaść. Ona go znalazła, zaniosła sobie do legowiska i oczywiście zrobiła na rękawie meeeeega dziurę, a potem na nim zasnęła No już musiałam jej do oddać, bo się nie da tej dziury naprawić. Przynajmniej mi nie szkoda, bo i tak już baardzo stary był, będzie powód do zakupów Nie wiem co ją napadło, bo nigdy nie zabierała ani nie gryzła rzeczy, chyba faktycznie się na mnie wkurzyła Teraz nosi go w pysku i się cieszy A wczoraj była moim prezentem ![]()
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej
Lecę Was nadrobić.Ale wypoczęłam
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Rise, to weekend udany, super!
![]() TŻ jako mikołaj sprawdził się super! Oczywiście siostrzenica go poznała, no ale ma 7,5 roku, to wiadomo. Za to młody (2,5 roku) nie poznał, a cieszył się, że hej ![]() I przyszedł tż, a młody od razu 'chodź dalej mikołaju, chodź dalej'. Zobaczył torbę z Zyg Zakiem z filmu "Auta" i 'ooooo, prezent masz dla mnie!'. Nie no, to dziecko to jest po prostu chodząca słodycz, adoptowałabym go z chęcią I przychodzi i 'ciocia, poczytasz mi bajeczkę?' no jak go nie kochać |
|
|
|
#3310 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry! Otwieram poranną zmianę wątkową i wiitam się z trasy do pracy. Ciągle niedospana, ale zadowolona
miło było się oderwać na weekend od rzeczywistości. Trójmiasto jest fajne, ale zgodnie stwierdziliśmy z Tztem że nie chcielibyśmy tam mieszkać, więc teraz z radością jadę na drugi koniec miasta do roboty Miłego poniedziałku, oby nam minął bezboleśnie
|
|
|
|
#3311 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
odpowiedź w tym samym poście ![]() Cytat:
) i mimo że to poniedziałek witam się w dobrym humorze i życzę wszystkim miłego dnia |
||
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chciałam pospać dłużej, ale pies przyszedł i lizał sobie cały czas łapki :P a jak już przestał i usypiałam to zaczęło mu w brzuchu głośno burczeć, bo i musiała już wstać :P Zaraz sobie zrobię jakieś śniadanie ale nie mam na nie pomysłu.
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziś chyba była ostatnia noc w salonie. Sypialnia odmalowana, mam nadzieję, że już dziś nie będzie dawać farbą i będzie można w niej spać. |
|
|
|
|
#3314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio stwierdziłam, że dzieci są jednak straszne.
Dwulatek siostry TŻa potłukł plastikową zabawką telewizor, cała ta szyba pobita... Trzylatek brata TŻa postanowił poskakać po desce klozetowej i ją połamał... Dobrze, że sobie nic nie zrobił.... |
|
|
|
#3316 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dzieci bywają mniej lub bardziej grzeczne ale na pewno nie nazwałabym ich strasznymi druga rzecz to też to jak są wychowywane przez rodziców oraz trzecia że dzieci w takim wieku to się raczej nie zostawia bez opieki (trzeba ich pilnować)
|
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo tego dwulatka to ja wprost uwielbiam. I uwierz, pod opieką były. Dwulatek ma starsze rodzeństwo (13/14 lat) i akurat z nimi był w salonie. Ale nikomu by nie przyszło do głowy że rzuci nową zabawką wprost w telewizor. Zapewne jakby rodzice z nim byli to by mogło się stać to samo. Z tym drugim to nie wiem jak było, wiem, że mają też rocznego synka. Podejrzewam, że jednego np. usypiali a drugi hasał. |
|
|
|
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
Ja staram się dobrze wychowywać, choć wiem, że popełniam błędy, czasem tracę cierpliwość jak po raz 100 mówię, nie wolno wchodzić na stół.
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widzę u kogoś dziecko, które ma 3, 4 lata i szaleje jak głupie, skacze wszędzie, podczas gdy ja psu powiem, że nie wolno włazić na sofę i tego nie robi no to sorry, ale z wychowaniem coś leży
Fakt, dzieci to dzieci, ale nie róbmy z nich takich niesamodzielnych ludzi. Jak ja miałam 4 lata to wychodziłam sama z domu, szłam do koleżanki i sama wracałam o czasie (mówiłam zawsze mamie koleżanki " jak duża wskazówka będzie na 6 to mam wrócić" ), żadnych szkód w domu nie porobiłam ani ja ani moja siostra, babcia nami się nie opiekowała, a mama musiała zostawiać nas samych w domu, bo musiała dziadkom pomóc w gospodarstwie i jakoś przeżyłam a jak miałam 8 lat to miałam siostrę i się nią zajmowałam jak rodziców nie było.Po prostu niektóre dzieci naprawdę są straszne :P |
|
|
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko 15 grudnia skończy 15 miesięcy. Ja nie wiem jak mam oduczyć wchodzenia na stół, biurko. Za każdym razem ściągam i mówię nie wolno.
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra TŻa też ściągała i mówiła aż w końcu pochowała krzesła, przynosili je tylko do posiłków. To zaczął włazić na inne rzeczy... Z czasem mu przeszło.
|
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
My biurko mamy koło kanapy i nie możemy tego zmienić, bo tak mamy kable. Raz już przestawialiśmy i dalej nie da rady pociągnąć. Myślimy zlikwidować ten kącik i kupić laptop.
|
|
|
|
#3323 |
|
Konto usunięte
|
dzieci są różne, sposoby wychowania też a i "wypadki chodzą po ludziach"
![]() Dagunia zrobiłam na imprezę te mini rollsy z tortilii i to był zdecydowany hit wieczoru
|
|
|
|
#3324 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, ale ma 15 miesięcy czyli tylko ponad rok i może jeszcze nie kumać. Ale jak dziecko ma 3 lata i wchodzi na żyrandol, a rodziców ma w nosie to już jest tego świadome i robi to z własnej woli.
|
|
|
|
#3328 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, potrzebuję kopa na rozpęd...
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

okropienstwo z tym weselem 
Melduje, ze urodziny mega udane, przed 5 zladowalismy do domu
kurcze mamy tak dobre towarzystwo, ze nawet mi alkoholu nie brakowalo 

Bo nasz bardzooooo udany. 
No już musiałam jej do oddać, bo się nie da tej dziury naprawić. Przynajmniej mi nie szkoda, bo i tak już baardzo stary był, będzie powód do zakupów