Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-03, 20:31   #3331
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Vela tp tanio daliscie za pebble plus. .gdzie? Czy to z ta znizka?bo same cabriofix najtansze widzialam po 450-500?

Nam tez na sr dziś polozna polecala te siateczkowe..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No jak na ten fotelik i tę bazę to tanio ☺
My na warsztatach dostaliśmy wizytówkę do gościa który prowadził wykład o tych fotelikach - u nas był to P. Łukasz. On mówił wtedy że jak do niego napiszemy, imię, nazwisko i z jakich warsztatów to dostaniemy rabat. No i dostaliśmy prawie 500 zł, więc opłacało nam się jechać 160 km na tego Bezpiecznego Malucha 😀
Ten facet jest z firmy Dorel - tak mam na wizytówce

Stary 2017-04-03, 20:32   #3332
pannaanna_87
Zakorzenienie

Szkoda..ze u nas go nie bylo

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 20:36   #3333
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Szkoda..ze u nas go nie bylo

Ale mieliście wykład o tych fotelikach czy nie? Nic potem nie dostaliscie, żadnej wizytówki?

Stary 2017-04-03, 20:37   #3334
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja tutaj na wizazu mialam taki przypadek. Na slubnym dziewxyzna z nami pisala, slub planowala itp pozniejndo klubu dolaczyla. Tam byly zdjecia zalilysmy sie ito. I nagle ona pisze ze jej nazeczony gdzies tam zginal w wypadku. Dramat. Wszystkienprzezywamy bo sie zrzylysmy a sie okazalo ze nas caly czas ze wszyatkim w bambuko ribila...
Masakra. To jakieś zaburzenia osobowości chyba....

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 20:38   #3335
pannaanna_87
Zakorzenienie

Mielismy wyklad...jak się zapina..na co zwrocic uwage..itp dosc dlugo ale nic nie mowili..nic nie dali..nic nie losowalina szkoda

Stary 2017-04-03, 20:50   #3336
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Mielismy wyklad...jak się zapina..na co zwrocic uwage..itp dosc dlugo ale nic nie mowili..nic nie dali..nic nie losowalina szkoda

Ania jak chcesz to mogę Ci wysłać na priv dane do tego gościa, wątpię aby sprawdzał listy kto był dokładnie na warsztatach z imienia i nazwiska. Myślę że wystarczy napisać że ma się jego namiary właśnie z bezpiecznego malucha. Raczej nie będzie mu się chciało sprawdzać wszystkich nazwisk.
Może być też tak że on jako przedstawiciel handlowy tej firmy ma dla wszystkich takie rabaty. Myślę że nie zaszkodzi zapytać
Jak coś to pisz, wyślę Ci wizytówkę.

Stary 2017-04-03, 20:58   #3337
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Ja mam takie myśli, czy ona aby jest w ciąży na pewno. Mam chyba manie przesladowcza

ja co do jej osoby rownież

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:03   #3338
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Masakra. To jakieś zaburzenia osobowości chyba....

To jest chore jak dla mnie, ale powiem Ci, że takich ludzi nie brakuje wcale.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Na szkole rodzenia polozna mowila, aby ma poczatku nie wieszac niczego na lozeczku, nie wsadzac misikow itp. Dziecko sie bedzoe wyginalo i patrzylo co to, tym samym przybiera nienaturalna pozycje, spina brzuszek i to tez moze byc przyczyna kolek.

Co do Migotka, juz pisalam ze mam wrazenie nie ma 40 na karku... niby dorosla kobieta a zachowanie nastolatki. Niby mowi, ze martwi sie o malo ale wazniejsze jest to ze zjadla batonik niz wyniki badan albo ich brak... wazniejsze latanie kilka dni za puszeczka farby czy uznaniem reklamacji farby. Az dziw ze w ogole poszla tsh zbadac ale od czasu poprzedniej dyskusji ile.minelo, 2 miesiace?
A najbardziej mnie smieszy, jak w grudniu po szpitalu nie bylam przekonana co do zalecen mojego gina i ona mi wtedy napisala, ze na moim miejscu by poszla skonsultowac sie do innego lekarza
Mysle, ze nic nam nie odpisze. Tak bylo ostatnio ze zlala totalnie to co jej pisalismy i tlumaczylysmy

Moja mama ciagle pcha sie pod rzebra, juz mnie bola i siedziec sie nie da. Do tego nerwobol jakis mnie lapie.

Zoladek przestal bolec ale prawie do 14 bolala mnie prawa str brzucha, juz sie balam ze to wyrostek. Mam nadzieje ze to tylko jakas kolka w jelicie doszla.

U mnie dzisiaj caly dzien padalo.

Doradzcie co do pampersow. Mam ok 40 sztuk tych najmniejszych z pampersa, dostalam jako probki. Kilka sztuk dada i chce dokupic mala paczke babydream - 30 sztuk. Myslicie ze wystarczy? Bardzo oplaca sie kupic tez babydrwam 2: 3-6 kg ale.ma. dwie duże paczki dada w tym rozmiarze to myslicie ze vrac czy odpuscic sobie robienie zapasow?

W ogole polecam Wam majtki wielorazowe z canpolu. Pakowane po 2 sztuki, sa bardzo elastyczne, na SR tez je polecaly polozne. Mowily zeby absolutnie nie brac tych fizelinowych, mowily ze nie przepuszczaja powietrza a do tego upaly latem i odparzenia gotowe.
Też myślę, że nic nam nie napisze. Albo tylko, że wszystko jest ok, w normie czy coś w tym stylu.

Mnie też bolą zebra po prawej, jakby mi ktoś lewarkiem podnosił a jak próbuję się mocniej zgiac czy dłużej siedzę to czuję normalnie jak mój lokator się prezy w środku, prostuje i rozpycha. No i tyle z mojego siedzenia

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:04   #3339
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Odebrałam wyniki badań krwi i są dobre teraz w środę do ginki i koniec atrakcji na ten tydzień

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Ciekawe jak tam wyniki migotka z tarczycy

Super, że wyniki ok

A myślałam, że tylko ja mam takie zboczenie i cały czas myślę o tych jej wynikach...

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:04   #3340
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja co do jej osoby rownież
Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama ze swoimi małymi problemami hehe 😝

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:07   #3341
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Paula ehm..poczulam sie grubo..bo kazdy mowi ze jest ok..maly nawet a tu taka bomba 😂 jade jeszcze do rossmana i potem nadrabianie

Ty grubo?! Bez przesady! Nie możesz tak myśleć! To, że jedna osoba ci tak powiedziała, to naprawdę nic nie znaczy!

Tak samo Sarenka... jak przeczytałam, że ma dola, to się za głowę złapałam 😶 obie wyglądacie pięknie i bardzo szczuplo! Tylko brzuszek widać a to, że się nie mieścicie w niektóre ubrania? No cóż, jesteście przecież w ciazy ❤

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-03, 21:08   #3342
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Tunia kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Musze poszukać tam

Pisz potem jak po wizycie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
To kciuki ✊

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Dzwonila juz 2 razy ale nie odebralam.
No tesciowa to ostatnio juz przesadza. Teraz jejbsie sytuacja materialna polepszyla to jej woda sodowa uderzyla do glowy. Juz mowilam mojemu mężowi ze chyba ma miliony na koncie skoro tak gada 😁 i jeszcze dodalam ze zobaczymy jaka hojna bedzie jak wnuk sie urodzi 😁 moze podzieli sie tymi milionami 😁😂

I was nadgoniłam.
Mały waży 1270g i jest ułożony główką na dół.
Stópkami kopie po wątrobie
Ładnie ziewał i zasłaniał buźke rączką
A ja bakterii nie mam szyjka zamknięta i długa.
Kazano mu kupić sobie magnez ponieważ zaczęły mi się spięcia brzuszka, łydki nie są opuchnięte póki co

Z tego wszystkiego zapomniałam zapłacić. Zawsze płacił mąż a tu w połowie wizyty (po usg) wyszedł do pracy. Miał dzisiaj badania lekarskie do pracy i udało mu się być chociaz na usg. Więc ja wyszlam, zadzwoniłam do mamy, a że wracała akurat ze sklepu to się z nią zobaczyłam. Mama płaci za palmę na niedzielę a ja szok. Uświadomiłam sobie, że nie zapłaciłam i tak z mamą u ginekologa czekałam, aby zapłacić

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:16   #3343
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Obiecanki - cacanki, uwielbiam je Ja jak już coś komuś obiecam to się z tego wywiązuje bo zwyczajnie byłoby mi głupio, ale widać nie każdy tak ma. Szkoda...

My też wszystko raczej sami - dostaliśmy łóżeczko jedynie tak na start, bo maty czy karuzelę to na razie nie będziemy używać. No i ciuszki, to duża ulga finansowa muszę przyznać, choć i tak z kilka stów na ciuchy wydałam, bo mimo wszystko chciałam mieć coś nowego dla Blanki

Mnie zżerają te leki głównie - miesięcznie idzie mi ok. 150 zł, do tego wizyty i badania prywatne, to w miesiącu 650 zł lekką ręką. Ale wyprawka też swoje kosztuje, dzisiaj ze te wszystkie tekstylia 180 zł, od Hubiego kiedyś 200 zł, w Ikei 150 zł i tak się zbiera. A gdzie cała apteka jeszcze....
Piszę te wszystkie wydatki w tabelce, ciekawa jestem ile nas cała wyprawka wyniesie

Za to u mnie z teściami odwrotnie, oni kupują wszystko najtańsze i najgorsze jakościowo, twierdzą że po co buty za 200 zł jak można kupić na burku za 30 Ja tam się im nie wtrącam w wydatki, ale za każdym razem jak my coś kupimy czy to do domu czy do ubrania i pytają się o ceny to jest: Matko Boska co to takie drogie, a po co to, my kupiliśmy 10 razy taniej, itd.itd. Komentują ale w drugą stronę Panele do domu najtańsze, kostka na taras najtańsza, nie to że ich nie stać, tylko mają jakieś głupie przeświadczenie że po co wydawać jak ta jest tania i dobra.... A ja wolę czasami dopłacić za coś co mi się podoba i wiadomo lepsza jakość posłuży na dłużej.

Te nasze teściowe to powinny się tak zmiksować z tymi swoimi poglądami
Wydatków jest tysiąc, aż żałuję, że też nie wpisuje wszystkiego w jakiś notes, bo dopiero pewnie końcowa suma zrobi "wrazenie" 🙁 z drugiej strony może lepiej nie wiedzieć? 😉

Ja wychodzę z założenia, że tanie rzeczy najczęściej i tak wychodzą drogo. Szybciej się zużywają, niszczą, wiec częściej trzeba wymieniać. Czasem naprawdę warto zainwestować, dołożyć i kupić lepsze. No i są rzeczy, na których się nie oszczędza, ja mam tak na przykład z butami dla Leona albo z jakimis rzeczami czy sprzętami do domu. Pierwsze, bo wiem, jak ważne są pierwsze buty i nie zamierzam na nim eksperymentować, a drugie, bo mam wrażenie, że lepsza np pralka dłużej i lepiej posłuży.

Szkoda mi też, że tak Wam, tobie i Monice tak naobiecywali ci teściówie okropni 😶 jak już do czegoś się zobowiazuje to robie tak, żeby się z tego obowiązku czy obietnicy wywiązać. Smutne to trochę, bo człowiek sobie zaplanował wydatki, a tu i tak coś nadprogramowo wypadnie 😑

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Haha, nie to ja aż takich podejrzeń nie mam
Mnie się tylko wiek nie zgadza, jakby to była 16-latka to może bym się tak nie bulwersowała

Oj tam, przynajmniej jest u nas ciekawie i kolorowo
Dokładnie tak samo ostatnio pomyślałam, że tu może padło przejezyczenie i nie 36 a 16 lat właśnie...

Stary 2017-04-03, 21:18   #3344
pannaanna_87
Zakorzenienie

Vela spoko jak bedzie tak daleko to bede Ci pisac..ciekawa jestem a to potem przez neta zamawialas? U nas przedstawiciela nie bylo a ci ratownicy to może dlatego. Dzieki

Arletka no..wiesz..tak spojrzała na mnie ta polozna...ze ten brzuch taki wielki jakbym juz z 20 kg przybrala 😂 ale fakt faktem jak maz mi porobil fotki na naszej wycieszcze to widzialam ze sie ulewa tu i uwdzie
.jak się robi selfie to sie korzystniej wyglada 😂
Cos mi się oczy zamykają..lece spac bo jutro intensywny dzień: *

Stary 2017-04-03, 21:18   #3345
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
To jest chore jak dla mnie, ale powiem Ci, że takich ludzi nie brakuje wcale.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Też myślę, że nic nam nie napisze. Albo tylko, że wszystko jest ok, w normie czy coś w tym stylu.

Mnie też bolą zebra po prawej, jakby mi ktoś lewarkiem podnosił a jak próbuję się mocniej zgiac czy dłużej siedzę to czuję normalnie jak mój lokator się prezy w środku, prostuje i rozpycha. No i tyle z mojego siedzenia

Mnie zebra po prawej bolą od jakiegoś czasu. Tak typowo na boku. Jakby mi się naciagala ta strona. Jak się trochę rozciągne to jest lepiej.

Tunia super ze wyniki dobre no i z dzieckiem wszystko dobrze. Same dobre wieści

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:20   #3346
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
To tak jak ja..jak znowu zacznie się temat

Albo jak juz kupimy to powiem. .ze moja mama dala 2 tys na wozek..i tyle..i kazdemu bede o tym w kółko opowiadać.

Wlasnie dostalam slinotoku na nowa warke radler malina z cytryna...moze jak nakarmie malego...wypije szklanke takiej warki i za 2 godz znowu nakarmie to nic sie nie stanie 😂

A weź! Czemu mi tu o radlerach opowiadasz! Normalnie zabilabym za szklaneczke takiego smakowe go piwka albo kieliszek białego, schłodzonego winka 😍

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
Dziwne jesteście, co za różnica jakie tsh, skoro wyrzuty do tej pory pewnie zżerają, po zjedzonym batoniku... A potem płacz, bo dziecko KOLOS 2600g.

Wybaczcie, musiałam.

Swoją drogą aż się zaczynam bać środowego usg małej, bo zaraz będę w macu... A mcflurry jakby nie patrzył w boki jej pójdzie😆

Po tym mc flurry, to na bank przejdź na dietę oczyszczająca przynajmniej tygodniowa 😜 inaczej urodzisz kolosa!

Stary 2017-04-03, 21:20   #3347
pannaanna_87
Zakorzenienie

Tunia hehe kalafiorek ekstra. .ze wizyta udana

Stary 2017-04-03, 21:21   #3348
ewelinka2311
Wtajemniczenie

My się zmieścimy w sumie w jakoś w 3,5 tysiącu
Z tym ze ja ubranek niewiele kupiłam, a jak już to za jakieś grosze na licytacji czy lumpie.
Nie spisuje dokładnie wydatków, ale pamiętam co ile kosztowało bo w sumie zbiorowo większość kupowałam no i trochę innych rzeczy miałam po kimś

Edytowane przez ewelinka2311
Czas edycji: 2017-04-03 o 21:23
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:23   #3349
pannaanna_87
Zakorzenienie

No o arleta..spodenki 42 mowia same za siebie..ale wzięłam wygodniejsze..w czyms w lato trzeba Chodzic.
Pocieszam sie tym..ze dziś polozna mowila..ze ten tluszcz z bioder i plecow nie konieczne odklada sie z jedzenia..gromadzi się przez hormony..bo pozniej jest wykorzystywany do mleczka dla dzidziusia..oby tak bylo 😂

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-03, 21:24   #3350
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja tutaj na wizazu mialam taki przypadek. Na slubnym dziewxyzna z nami pisala, slub planowala itp pozniejndo klubu dolaczyla. Tam byly zdjecia zalilysmy sie ito. I nagle ona pisze ze jej nazeczony gdzies tam zginal w wypadku. Dramat. Wszystkienprzezywamy bo sie zrzylysmy a sie okazalo ze nas caly czas ze wszyatkim w bambuko ribila...
Serio? A myślałam, że takie historie to tylko w horrorach, albo programach typu "dlaczego ja" 😨😱

Stary 2017-04-03, 21:25   #3351
ewelinka2311
Wtajemniczenie

A powiedzcie mi jeszcze, tokso w ciąży jest obowiązkowa czy zalecana?

Stary 2017-04-03, 21:33   #3352
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
I was nadgoniłam.
Kazano mu kupić sobie magnez ponieważ zaczęły mi się spięcia brzuszka, łydki nie są opuchnięte póki co

Z tego wszystkiego zapomniałam zapłacić. Zawsze płacił mąż a tu w połowie wizyty (po usg) wyszedł do pracy. Miał dzisiaj badania lekarskie do pracy i udało mu się być chociaz na usg. Więc ja wyszlam, zadzwoniłam do mamy, a że wracała akurat ze sklepu to się z nią zobaczyłam. Mama płaci za palmę na niedzielę a ja szok. Uświadomiłam sobie, że nie zapłaciłam i tak z mamą u ginekologa czekałam, aby zapłacić

Tunia, gratulacje! Super informacje

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
A powiedzcie mi jeszcze, tokso w ciąży jest obowiązkowa czy zalecana?

Nie wiem w sumie. Raczej obowiązkowa 🤔 zalecana jest chyba cytomegalia 🤔

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
No o arleta..spodenki 42 mowia same za siebie..ale wzięłam wygodniejsze..w czyms w lato trzeba Chodzic.
Pocieszam sie tym..ze dziś polozna mowila..ze ten tluszcz z bioder i plecow nie konieczne odklada sie z jedzenia..gromadzi się przez hormony..bo pozniej jest wykorzystywany do mleczka dla dzidziusia..oby tak bylo 😂

Dużo się tego gromadzi niestety, ale urodzisz to szybko ci dużo spadnie i zanim się obejrzysz znowu będziesz szczuplutka pewnie 😉 dużo w organizmie tez się wody odkłada i to stąd tak samo 🙁

Stary 2017-04-03, 21:40   #3353
pannaanna_87
Zakorzenienie

No pewnie tak..a ta woda jeszcze przed nami..w te upaly..
Nic no...malo soli..duzo wody dobranoc

Stary 2017-04-03, 21:42   #3354
daiquiricubano
Zadomowienie

Ja tez się witam tak jak pisałam wczoraj po wizycie. Nie mogłam się jej doczekać, a tu buch! I zleciało 🙁 znowu trzeba będzie czekać 😭

U nas wszystko w porządku, tak jak mówiłam młoda "wisi" juz główka na dół (wyczulam ja juz dawno &#129303, szyjka długasna i twarda no i wszystko jest tak, jak należy 🤗 zaczęłam 29 tydzień a Malutka ma 1100 g. Jest jakby tydzień mniejsza niż przewidują normy (dla zainteresowanych - te "normalne normy"), ale jak porównałam z Leonem to on był na tym etapie tydzień do przodu, wiec równowaga w przyrodzie zachowana 😎😉 od tygodnia gdzieś odczuwam, ze napina mi się brzuch, ale to tak jak myslam macica trenuje przed finałem i jest to zupełnie normalne - około 10 takich bezbolesnych napięć w ciągu dnia nie powinno martwić. Chociaż jest to następna rzecz, jaka odróżnia moja ciążę obecna od poprzedniej, bo wcześniej tych skurczów nie odczuwałam 😉

Stary 2017-04-03, 21:46   #3355
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
I was nadgoniłam.

To ciut mniejszy od mojego 😍 ale i tak juz duzy 😊 no ale super bylo pewnie zobaczyc jak ziewa i zaslania buzke😍 ja mojego w takiej sytuacji nie widzialam.

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:46   #3356
marikaxp
Rozeznanie

O mamo doczytałam jestem na maxa wkurzona od wczoraj - pomalowała mi siostra wczoraj włosy i zamiast "średni brąz' wyszły czarne 😂 a do tego z przodu bardziej niż z tyłu. Niby nic takiego, alee miałam dziś sesje. I już się boje efektów. Pusta głowa 😖

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:47   #3357
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
No pewnie tak..a ta woda jeszcze przed nami..w te upaly..
Nic no...malo soli..duzo wody dobranoc

I tak nie mamy co narzekać, największe upały i tak już rozpakowane przeżyjemyw zeszłym roku w lipcu to kosmos był
Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Ja tez się witam tak jak pisałam wczoraj po wizycie. Nie mogłam się jej doczekać, a tu buch! I zleciało 🙁 znowu trzeba będzie czekać 😭

U nas wszystko w porządku, tak jak mówiłam młoda "wisi" juz główka na dół (wyczulam ja juz dawno &#129303, szyjka długasna i twarda no i wszystko jest tak, jak należy 🤗 zaczęłam 29 tydzień a Malutka ma 1100 g. Jest jakby tydzień mniejsza niż przewidują normy (dla zainteresowanych - te "normalne normy"), ale jak porównałam z Leonem to on był na tym etapie tydzień do przodu, wiec równowaga w przyrodzie zachowana 😎😉 od tygodnia gdzieś odczuwam, ze napina mi się brzuch, ale to tak jak myslam macica trenuje przed finałem i jest to zupełnie normalne - około 10 takich bezbolesnych napięć w ciągu dnia nie powinno martwić. Chociaż jest to następna rzecz, jaka odróżnia moja ciążę obecna od poprzedniej, bo wcześniej tych skurczów nie odczuwałam 😉

Tez mam takie napięcia mi powiedział ze jakby to było często i trwało długo to na pogotowie iść a tak to spokojnie. Na pewno nie mam 10 rasy dziennie, może z 2-3

Stary 2017-04-03, 21:50   #3358
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Vela spoko jak bedzie tak daleko to bede Ci pisac..ciekawa jestem a to potem przez neta zamawialas? U nas przedstawiciela nie bylo a ci ratownicy to może dlatego. Dzieki

Arletka no..wiesz..tak spojrzała na mnie ta polozna...ze ten brzuch taki wielki jakbym juz z 20 kg przybrala 😂 ale fakt faktem jak maz mi porobil fotki na naszej wycieszcze to widzialam ze sie ulewa tu i uwdzie
.jak się robi selfie to sie korzystniej wyglada 😂
Cos mi się oczy zamykają..lece spac bo jutro intensywny dzień: *

Ania gdzie Ci sie ulewa? Oszzzz Ty! Wygladasz cudownie!

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
A weź! Czemu mi tu o radlerach opowiadasz! Normalnie zabilabym za szklaneczke takiego smakowe go piwka albo kieliszek białego, schłodzonego winka 😍

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Po tym mc flurry, to na bank przejdź na dietę oczyszczająca przynajmniej tygodniowa 😜 inaczej urodzisz kolosa!

No ejjjjj......jak tak oiszecie o tym piwie to mam juz slinotok! Kurde nie pilam oiwa omdlugo przed zajscie a teraz mam taka ochote! I jeszcze kusicie kusicielki

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:57   #3359
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
I tak nie mamy co narzekać, największe upały i tak już rozpakowane przeżyjemyw zeszłym roku w lipcu to kosmos był

Tez mam takie napięcia mi powiedział ze jakby to było często i trwało długo to na pogotowie iść a tak to spokojnie. Na pewno nie mam 10 rasy dziennie, może z 2-3

Miałam dziś na zajęciach w SR- można mieć takie bezbolesne napięcia. Jeśli występują średnio co godzinę to ok- czyli ok 12 w ciągu dnia.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 22:01   #3360
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Nie no 10 to nie mam, może z 5-6, ale może ich być więcej, byle nie bolały 😊

Matko i córko, jak sobie przypomnę, jaką opuchnięte byłam z Leonem to aż mi się słabo robi. 2 lata temu lato tez było nieziemsko gorące, a ja i czerwiec i lipiec i sierpień i wrzesień walczylam z tym upałem i puchlam, puchlam, puchlam a żeby było śmieszniej, to w połowie sierpnia byłam świadkiem na ślubie, wiec wyglądałam, jak paczek w maśle 😨

Edytowane przez daiquiricubano
Czas edycji: 2017-04-03 o 22:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości