Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-03, 15:28   #3301
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Ja kupowałam na epasmanterii i jeszcze mam zapasy
A na 18,20 dzisiaj lekarz

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Musze poszukać tam

Pisz potem jak po wizycie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 15:33   #3302
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Ja kupowałam na epasmanterii i jeszcze mam zapasy
A na 18,20 dzisiaj lekarz

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
To kciuki ✊

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
A bo siostry takie są czasami Nie ma co się denerwować. Jak jej przejdzie to przemyśli to i zadzwoni z przeprosinami
Moja wczoraj nazwała mnie foką, także tego

A teściowa to jakiś fenomen. Ciągle jej mało...wózek mało, samochód mało. Ja piernicze...faktycznie bawi się chyba w żony Hollywood

Szczerze to wolę to niż kąpanie tego kolosa Przynajmniej mniej śmierdzi jak wyschnie
Dzwonila juz 2 razy ale nie odebralam.
No tesciowa to ostatnio juz przesadza. Teraz jejbsie sytuacja materialna polepszyla to jej woda sodowa uderzyla do glowy. Juz mowilam mojemu mężowi ze chyba ma miliony na koncie skoro tak gada 😁 i jeszcze dodalam ze zobaczymy jaka hojna bedzie jak wnuk sie urodzi 😁 moze podzieli sie tymi milionami 😁😂

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 15:34   #3303
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż chciał ją spryskać dezodorantem ale stwierdziłam że jak wymieszamy to gówno z perfumem to dopiero się zaczadzimy
U nas o tyle dobrze że jak ta sierść jej wyschnie to całe to błoto się kruszy i łatwo można to wyczesać. Więc kąpiel i czesanie pomogły ale było hardcorowo

A dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy jak czyścicie pralkę octem, to wlewacie go do bębna czy tam gdzie wlewa się proszek?
I nastawiacie na 90 stopni tzn. pusty przelot?
dokładnie tak
90 stopni, ocet, i tyle.

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Ja juz mam wszystko po razie wyprane, niektore rzeczy dwa razy😉 jeszcze raz i prasowanko.
Powiem Wam dziewczyny ze po szpitalu widze ze nie ma co czekac na ostatnia chwile...
Po 3 razy pierzesz??

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Chodzi o dzialki. Tata chce podzielic i wstepnie pokazal ktora bedzie czyja. A ona ze za jej plecami to ustalilismy i ja sobie wybralam i udawalam ze nie. Kur....tata mnie pistawil przed faktem dokonanym- ja bede miec tą a ona tą, jakas bedzie dla brata a inna dla innej siostry. I oczywiscie pretensje bo ja wiem ktora to działka a ona nawet nie wie gdzie sa te dzialki ( o matko, dzialki byly kupione 20 lat temu 1 km od naszego domu a ona nie wie &#128562. Wkurzylam sie. Pewnie bedzie dzwonic i mnie przepraszac.
W ogole ostatnio to mnie wszyscy wkurzaja! Ostarnio jeszcze tesciowa....mowie jej ze samochod w naprawie wyjdzie nam pewnie ok 1.5 tys za naprawe a ona " tylko 1.5 tys?a to mało...." kur....rok temu w zamian za opieke nad chorym wojkiem ten jej przepisal duzy dom i ogromna dzialke( ktora obiecali nam przepisac- oczywiscie jak dostala to temat ucichl bo ma juz innne plany) , sprzedala 4pok.mieszkanie i teraz bogaczke udaje. A jeszcze 2 lata temu nie miala kasy na porządny perfum a terax 1.5 tys.to dla niej malo. Wrrrr....ale musialam sie wyzalic!!!

Szkoda ze się w trakcie już nie zorientowała że nie ma racji. Młodsza siostra?
Teściowa też agentka.

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Wlasnie mi polozna pow..ze chyba mam duzo wod bo brzuszek duzy jak na 30 tc 😝 także ten

A Ty biedna musisz nosić :p

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 15:50   #3304
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, idę w takim razie nastawić tą pralkę z octem

Ale wydałam dzisiaj kasy... 1340 zł

No ale tak: kupiłam fotelik Maxi Cosi Pebble Plus, i bazę isofix 2wayFix. Normalnie w sklepach kosztuje 1500 - 1600 zł, a ja zapłaciłam za nie 1100 zł za nówki więc cena i tak dobra
Wykorzystaliśmy ten rabat z Bezpiecznego Malucha 400 zł i jeszcze facet spuścił nam 100 zł bo wzięliśmy najdroższy fotelik i najdroższą bazę więc 500 zł zostało w kieszeni Tzn, nie zostało bo zrobiłam kolejne zakupy

Na allegro zamówiłam: ochraniacz do łóżeczka, przybornik na łóżeczko, 2 prześcieradła na przewijak, 2 prześcieradła do gondoli we wózku i rogala do karmienia.

Zostały mi same apteczne rzeczy po świętach i będziemy mieć już wszystko

Z tym fotelikiem to się wkurzyłam trochę, bo teściowie obiecali w listopadzie że dadzą na wózek, wózek ostatecznie kupują moi rodzice więc pomyślałam, że akurat ze strony teściów będzie na fotelik i bazę. Tak się zarzekali przez dwa miesiące że uzbierają, bo to pierwsza wnuczka, długo wyczekiwana. Niestety...przez 4 miesiące cisza, zapytałam męża tak delikatnie, powiedział że raczej nie ma na co liczyć bo nie mają kasy... Nie no jasne, teściu codziennie totolotek, piwa, zaczynają się grille, imprezy, na paczki papierosów wydaje ze 100 zł tygodniowo ale nie mają kasy. Wkur.....łam się i zamówiłam ten fotelik sama. Nie braliśmy takiego kosztu pod uwagę, trochę zaburzyło nam to wydatki, bo jeśli ktoś coś obiecuje to fajnie by było aby się wywiązał. Mogli już nic nie mówić, to inaczej byśmy to wszystko sobie poplanowali.

Jestem w ogóle ciekawa czy kupią cokolwiek Blance. Moja mama kupiła już i ciuszki i ręczniki, raz nawet jakieś leki bo akurat byłam bez kasy... A oni nic. Nie oczekuje kokosów ale może jakaś drobnostka by się przydała, no nie wiem... może głupio myślę.

Ostatnio mąż mi powiedział, że on chciałby tak raz na 2 tygodnie jechać do rodziców z Blanką ( i ze mną oczywiście) i zostać tam na dwa, trzy dni. Zapytałam a gdzie mała będzie spać. No i tu cisza bo nie ma gdzie... zapowiedziałam więc, że jeśli teściowie chcą abyśmy ich odwiedzali to niech przynajmniej kupią łóżeczko turystyczne za 150 zł. Na pewno nie będę sobie zaprzątać tym głowy.

Kurde myślałam że inaczej będzie to wyglądać. Odkąd brat męża się ożenił 7 lat temu to czekają na wnuka, za każdym razem o tym mówili, to był temat nr jeden, a jak ma się już pojawić to mam wrażenie że się wycofali i wszystko im jedno.
Takie smęty dzisiaj mnie naszły ...
Stary 2017-04-03, 16:12   #3305
monika860902
Zakorzenienie

Moja siostra jest rok mlodsza. Dzwonila i przepraszala. Wiec jej wybaczam. 😁
Vela...gdybym byla.moja tesciowa to bym napisala" 1340 zl? A to maloooo" 😁
No ale jestem soba i....kurde sporo kasy poszlo! Ile tej kasy idzie! Masakra! My tez wszystko sami musimy kupowac. Dostalam od kolezanki kilkanascie ciuszkow, od szwagierki troche wiecej i do tego karuzelke ale wiadomo ze nowe musielismy sami kupic. No i wszystko inne. Aaa..lozeczko mamy po moim bracie. W ogole w tym mies.to poszalelismy z wydatkami. Wole nie liczyc ile poszlo ale z samochodem pOszlo jakies 5 tys. 😩( na sam.mam odlozone te 1500zl wiec jeszcze tego nie wydalam)..i niech mi tesciowa powie ze malo to ją rąbne przez łeb.
No a widzisz.....na takich ludziach mozna sie przejechac. Najpierw obiecuja a potem maja to gdzies. Moj mąż zawsze mi powtarza " umiesz liczyc, licz na siebie". U nas tez kazdy czekal na wnuka, sie wypytywali itd.a jak jest w drodze to jeszcze na bezczela gadaja ze malo pieniedzy na niego wydajemy.
Tak jak oisalam piwyzej- tesciowa gadala mojemu mezowi ze jak tylko wujek na nich przepisze dom i dzialke to przepisza na nas czesc dzialki. Jak juz mają to juz zmienili plany. Kącik wypoczynkowy chcą robic. A z obiecanek nici.

Stary 2017-04-03, 16:14   #3306
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
dokładnie tak
90 stopni, ocet, i tyle.

Po 3 razy pierzesz??

Szkoda ze się w trakcie już nie zorientowała że nie ma racji. Młodsza siostra?
Teściowa też agentka.

A Ty biedna musisz nosić :p
Niektore rzeczy wrzucilam 3 razy. Ale tak to dwa razy lumpeksy

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 16:48   #3307
Daga825
Wtajemniczenie

Odebrałam wyniki badań krwi i są dobre teraz w środę do ginki i koniec atrakcji na ten tydzień

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Ciekawe jak tam wyniki migotka z tarczycy

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-03, 17:02   #3308
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja siostra jest rok mlodsza. Dzwonila i przepraszala. Wiec jej wybaczam. 😁
Vela...gdybym byla.moja tesciowa to bym napisala" 1340 zl? A to maloooo" 😁
No ale jestem soba i....kurde sporo kasy poszlo! Ile tej kasy idzie! Masakra! My tez wszystko sami musimy kupowac. Dostalam od kolezanki kilkanascie ciuszkow, od szwagierki troche wiecej i do tego karuzelke ale wiadomo ze nowe musielismy sami kupic. No i wszystko inne. Aaa..lozeczko mamy po moim bracie. W ogole w tym mies.to poszalelismy z wydatkami. Wole nie liczyc ile poszlo ale z samochodem pOszlo jakies 5 tys. 😩( na sam.mam odlozone te 1500zl wiec jeszcze tego nie wydalam)..i niech mi tesciowa powie ze malo to ją rąbne przez łeb.
No a widzisz.....na takich ludziach mozna sie przejechac. Najpierw obiecuja a potem maja to gdzies. Moj mąż zawsze mi powtarza " umiesz liczyc, licz na siebie". U nas tez kazdy czekal na wnuka, sie wypytywali itd.a jak jest w drodze to jeszcze na bezczela gadaja ze malo pieniedzy na niego wydajemy.
Tak jak oisalam piwyzej- tesciowa gadala mojemu mezowi ze jak tylko wujek na nich przepisze dom i dzialke to przepisza na nas czesc dzialki. Jak juz mają to juz zmienili plany. Kącik wypoczynkowy chcą robic. A z obiecanek nici.

Obiecanki - cacanki, uwielbiam je Ja jak już coś komuś obiecam to się z tego wywiązuje bo zwyczajnie byłoby mi głupio, ale widać nie każdy tak ma. Szkoda...

My też wszystko raczej sami - dostaliśmy łóżeczko jedynie tak na start, bo maty czy karuzelę to na razie nie będziemy używać. No i ciuszki, to duża ulga finansowa muszę przyznać, choć i tak z kilka stów na ciuchy wydałam, bo mimo wszystko chciałam mieć coś nowego dla Blanki

Mnie zżerają te leki głównie - miesięcznie idzie mi ok. 150 zł, do tego wizyty i badania prywatne, to w miesiącu 650 zł lekką ręką. Ale wyprawka też swoje kosztuje, dzisiaj ze te wszystkie tekstylia 180 zł, od Hubiego kiedyś 200 zł, w Ikei 150 zł i tak się zbiera. A gdzie cała apteka jeszcze....
Piszę te wszystkie wydatki w tabelce, ciekawa jestem ile nas cała wyprawka wyniesie

Za to u mnie z teściami odwrotnie, oni kupują wszystko najtańsze i najgorsze jakościowo, twierdzą że po co buty za 200 zł jak można kupić na burku za 30 Ja tam się im nie wtrącam w wydatki, ale za każdym razem jak my coś kupimy czy to do domu czy do ubrania i pytają się o ceny to jest: Matko Boska co to takie drogie, a po co to, my kupiliśmy 10 razy taniej, itd.itd. Komentują ale w drugą stronę Panele do domu najtańsze, kostka na taras najtańsza, nie to że ich nie stać, tylko mają jakieś głupie przeświadczenie że po co wydawać jak ta jest tania i dobra.... A ja wolę czasami dopłacić za coś co mi się podoba i wiadomo lepsza jakość posłuży na dłużej.

Te nasze teściowe to powinny się tak zmiksować z tymi swoimi poglądami
Stary 2017-04-03, 17:03   #3309
pannaanna_87
Zakorzenienie

Paula ehm..poczulam sie grubo..bo kazdy mowi ze jest ok..maly nawet a tu taka bomba 😂 jade jeszcze do rossmana i potem nadrabianie

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 17:05   #3310
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki badań krwi i są dobre teraz w środę do ginki i koniec atrakcji na ten tydzień

[/COLOR]Ciekawe jak tam wyniki migotka z tarczycy
Pewnie są w normie

Dobrze, że wyniki OK!
Stary 2017-04-03, 17:11   #3311
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Obiecanki - cacanki, uwielbiam je Ja jak już coś komuś obiecam to się z tego wywiązuje bo zwyczajnie byłoby mi głupio, ale widać nie każdy tak ma. Szkoda...

My też wszystko raczej sami - dostaliśmy łóżeczko jedynie tak na start, bo maty czy karuzelę to na razie nie będziemy używać. No i ciuszki, to duża ulga finansowa muszę przyznać, choć i tak z kilka stów na ciuchy wydałam, bo mimo wszystko chciałam mieć coś nowego dla Blanki

Mnie zżerają te leki głównie - miesięcznie idzie mi ok. 150 zł, do tego wizyty i badania prywatne, to w miesiącu 650 zł lekką ręką. Ale wyprawka też swoje kosztuje, dzisiaj ze te wszystkie tekstylia 180 zł, od Hubiego kiedyś 200 zł, w Ikei 150 zł i tak się zbiera. A gdzie cała apteka jeszcze....
Piszę te wszystkie wydatki w tabelce, ciekawa jestem ile nas cała wyprawka wyniesie

Za to u mnie z teściami odwrotnie, oni kupują wszystko najtańsze i najgorsze jakościowo, twierdzą że po co buty za 200 zł jak można kupić na burku za 30 Ja tam się im nie wtrącam w wydatki, ale za każdym razem jak my coś kupimy czy to do domu czy do ubrania i pytają się o ceny to jest: Matko Boska co to takie drogie, a po co to, my kupiliśmy 10 razy taniej, itd.itd. Komentują ale w drugą stronę Panele do domu najtańsze, kostka na taras najtańsza, nie to że ich nie stać, tylko mają jakieś głupie przeświadczenie że po co wydawać jak ta jest tania i dobra.... A ja wolę czasami dopłacić za coś co mi się podoba i wiadomo lepsza jakość posłuży na dłużej.

Tesciowie to mają takie zasady zakupów jak te zasady w przetargach hehe

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Pewnie są w normie

Dobrze, że wyniki OK!
Pewnie ma tsh tylko 6,5 hyhy ojej sama nie wiem czemu mnie to tak dręczy co ktoś ma, chyba się nudzę w chacie już

Stary 2017-04-03, 17:19   #3312
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie ma tsh tylko 6,5 hyhy ojej sama nie wiem czemu mnie to tak dręczy co ktoś ma, chyba się nudzę w chacie już

Muszę się przyznać że mnie to ciekawi 😀 Bo to aż nie do uwierzenia dla mnie że można tak olewać zdrowie swoje i dziecka. Poza tym cała opieka ciążowa naszego Migotka jest ciekawa, zupełnie inna niż nasza więc czytam to jak coś odkrywczego 😉

Stary 2017-04-03, 17:23   #3313
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę się przyznać że mnie to ciekawi 😀 Bo to aż nie do uwierzenia dla mnie że można tak olewać zdrowie swoje i dziecka. Poza tym cała opieka ciążowa naszego Migotka jest ciekawa, zupełnie inna niż nasza więc czytam to jak coś odkrywczego 😉

Ja mam takie myśli, czy ona aby jest w ciąży na pewno. Mam chyba manie przesladowcza

Stary 2017-04-03, 17:27   #3314
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam takie myśli, czy ona aby jest w ciąży na pewno. Mam chyba manie przesladowcza

ja piszę sobie czasami na takim miniblogu i tam też czytam innych i kiedyś była laska co udawała cudowny związek, życie, dziecko, normalnie szał, kilka lat to trwał ale w końcu się wydało i tłumaczyła że jakieś badania społeczne robiła czy coś w tym stylu :p juz w sumie nawet nie pamiętam jak to szło dokładnie
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 17:47   #3315
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

Haha, nie to ja aż takich podejrzeń nie mam
Mnie się tylko wiek nie zgadza, jakby to była 16-latka to może bym się tak nie bulwersowała

Oj tam, przynajmniej jest u nas ciekawie i kolorowo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-03, 18:08   #3316
pannaanna_87
Zakorzenienie

Monika nie dziwię się, ze się wkurzylas..siostra cos sobie ubzdurala a tesciowa szkoda slow..

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Vela wspolczuje wydatkow..bo jednal liczyliscie na pomoc z ich strony ale tak to jest...moja zas na urodzinach babci zapytala..kiedy jedziemy ten wozek ogladac..to jej juz pow..ze na pewno kupie nowy..(a niech sobie mysli co chce nawet jakbym kupila uzywany) ..cisza..ze nam cos daja..tylko o tym morzu sie chwalila no i w niedzielę kolejna wycieczke mieli..tez nam mogli zaproponowac ale po co..jak nie bylam w ciazy..nawet jak nie bylam zona meza..to co 2 tyg u nich obiad..odkad jestem w ciazy i zona..moze z 2 razy.. Moze jednak Twoi cos kupia..ale jak tesc przepije..przepali to sama wiesz.. :/

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Monia ja bym pewnie na bezczela zapytala..co z tym domem i dzialka ktora obiecali

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Vela pochwal się pozniej ochroniaczem..chcialam jakis maly tylkoz jednej strony i od glowki ale jakos nie moge sie odnaleźć w tym..tak samo orgabizery..one maja z reguly 60 na 60 a moja kolyska ma 90 to większość by organizer zaslanial wiec go oleje..

Stary 2017-04-03, 18:12   #3317
VelaLuca
Wtajemniczenie

Ania, stwierdziłam że już się nie będę tym przejmować. Powiem im tylko przy najbliższej okazji jak wypłynie temat że wózek moi rodzice kupują, nie omieszkam i nie odmówię sobie tej przyjemności
Jakoś damy radę. Mąż zarabia, ja też więc spokojnie wszystko sobie kupimy

Wiem tylko jedno, że na pewno nie będę chętna na odwiedziny jeśli okaże się że oni też wnuczkę mają głęboko w tyłku.

Jasne, jak mi wszystko przyjdzie to będę się chwalić

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2017-04-03 o 18:14
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:17   #3318
pannaanna_87
Zakorzenienie

To tak jak ja..jak znowu zacznie się temat

Albo jak juz kupimy to powiem. .ze moja mama dala 2 tys na wozek..i tyle..i kazdemu bede o tym w kółko opowiadać.

Wlasnie dostalam slinotoku na nowa warke radler malina z cytryna...moze jak nakarmie malego...wypije szklanke takiej warki i za 2 godz znowu nakarmie to nic sie nie stanie 😂

Stary 2017-04-03, 18:26   #3319
giovanemamma
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Dziwne jesteście, co za różnica jakie tsh, skoro wyrzuty do tej pory pewnie zżerają, po zjedzonym batoniku... A potem płacz, bo dziecko KOLOS 2600g.

Wybaczcie, musiałam.

Swoją drogą aż się zaczynam bać środowego usg małej, bo zaraz będę w macu... A mcflurry jakby nie patrzył w boki jej pójdzie😆

giovanemamma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-03, 18:28   #3320
monika860902
Zakorzenienie

Ale pospalam 😁obudzil mnie halas bo nowi sąsiedzi robia remont pod naszym.mieszkaniem.

Oo..Daga super ze wyniki ok. A o ktorej masz wizyte? Tez chyba mam w srode wiec juz doczekac sie nie moge.

Stary 2017-04-03, 18:32   #3321
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale pospalam 😁obudzil mnie halas bo nowi sąsiedzi robia remont pod naszym.mieszkaniem.

Oo..Daga super ze wyniki ok. A o ktorej masz wizyte? Tez chyba mam w srode wiec juz doczekac sie nie moge.

Na 14.40 dawno nie byłam, 4 tygodnie mijają. Strasznie nie mogę się doczekać i bardzo jestem ciekawa. Całe szczęście, że w tym czasie 2 razy była położna to chociaż wiem, że raczej wszystko gra

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
Dziwne jesteście, co za różnica jakie tsh, skoro wyrzuty do tej pory pewnie zżerają, po zjedzonym batoniku... A potem płacz, bo dziecko KOLOS 2600g.

Wybaczcie, musiałam.

Swoją drogą aż się zaczynam bać środowego usg małej, bo zaraz będę w macu... A mcflurry jakby nie patrzył w boki jej pójdzie😆

Jejku kolos, chciałbym, żeby mój już 2kg przekroczyl, jakoś byłabym spokojniejsza

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

W przyszłym tygodniu przyjeżdża moja zmora z Niemiec, teściowa i już jestem chora jak o tym pomyślę jesus..

Stary 2017-04-03, 18:51   #3322
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Oo wlasnie....prywatne prowadzenie ciazy to mnostwo kasy. Mi za same leki wskoczylo ponad 200 zl juz. No ale Vela to juz koncowka 😊 przezyjemy jakos 😊
Moja tesciowa tez zawsze.mowila jak cos kupilismy ze duzo wydaliśmy, nawet jak zobaczyla prezent od mojego meza czy to zegarek czy perfumy, wyoytywala sie ile to kosztuje to robila oczy i" ja to chyba nigdy takiego drogiego perfumu sobie nie kupie". A teraz? Masakra. Odbiło chyba 😁

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:

Ej ja tez sie zastanawiam.
Fajnie ze w koncu chce sprawdzic ale najgorsze jest to ze troche pozno- tak mi sie wydaje. Trzeba dzialac od razu.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Ania Twoja tesciowa tez ma mistrza. Mogla zapytac czy cos Wam dolozyc jak juz tak sie intersuje. Wrrr....no co za tesciowe..co my z nimi mamy...😁
Nomale jak.tak pisze to w sumie musze stwieerdzic ze zauwazylam iz ona bardzo martwi sie o Marcelka. Ostatnio jak jechalam do szpitala to dopiero nasteonego dnia dowiedziala sie ze nie zostalam w szpitalu i mowila ze sie bardzo martwila itp. I w ogole jak u niej jestem to mowi ze w domu nic nie mam robic, nie mam chodzic na zakuoy, jeszcze mowi mojemu mezowi aby mnie pilnowal abym duzo odpoczywala. No, to mi sie podoba bardzo 😃
I nie wiem ale xhyba jest zazdrosna o moje mlode rodzenstwo ( brat 10l, sis 14 i 18 lay), bo ostatnio powiedziala ze bede musiala ich ustawic aby za czesto nie.przychodzili do.nas !😲 nie no ten tekst mnie wkurzyl. Xo ona ma do mojego rodzenstwa. Krzywdy ani mi ani Marcelkowi nie zrobia. Ale nie przejmuje sie. Bede.mnie odwiedzax tak czesto jak chca 😁 w koncu maja 3 minutki do mnie 😁

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Aaa..co do dzialli to jak bedzie okazja to powiem ze od taty i Mamy dostalismy- obiecali nnam wiec slowo dotrzymali 😁

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:

Wybaczcie, musiałam.

😁
Kurcze ja tez jak jestem w miescie wjezdzam do maca i nie tylko na lody czy shake😁
No i nie mam takiej super figurki jak Wy. To chyba slonika powinnam urodzic 😂
Ale co tam. Przynajmniej jak zjem cos dobrego to Marcelek od razu fika 😊az chce sie od czasu do czasu cos rakiego zjesc 😊

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Na 14.40 dawno nie byłam, 4 tygodnie mijają. Strasznie nie mogę się doczekać i bardzo jestem ciekawa. Całe szczęście, że w tym czasie 2 razy była położna to chociaż wiem, że raczej wszystko gra

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Jejku kolos, chciałbym, żeby mój już 2kg przekroczyl, jakoś byłabym spokojniejsza

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

W przyszłym tygodniu przyjeżdża moja zmora z Niemiec, teściowa i już jestem chora jak o tym pomyślę jesus..

A ja bylam tydzien temu ostatnio 😊 a nasyeona wizyta- za tydzien?? Jutro pogadam.
Nie dziwie sie ze nie.mozwsz sie doczekax. Ja mam to samo. Odliczam dni do wizyt. Uwielbiam sluchac serduszka i patrzex na tego mojego malego szkraba.

Stary 2017-04-03, 19:21   #3323
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, idę w takim razie nastawić tą pralkę z octem

Ale wydałam dzisiaj kasy... 1340 zł

No ale tak: kupiłam fotelik Maxi Cosi Pebble Plus, i bazę isofix 2wayFix. Normalnie w sklepach kosztuje 1500 - 1600 zł, a ja zapłaciłam za nie 1100 zł za nówki więc cena i tak dobra
Wykorzystaliśmy ten rabat z Bezpiecznego Malucha 400 zł i jeszcze facet spuścił nam 100 zł bo wzięliśmy najdroższy fotelik i najdroższą bazę więc 500 zł zostało w kieszeni Tzn, nie zostało bo zrobiłam kolejne zakupy

Z tym fotelikiem to się wkurzyłam trochę, bo teściowie obiecali w listopadzie że dadzą na wózek, wózek ostatecznie kupują moi rodzice więc pomyślałam, że akurat ze strony teściów będzie na fotelik i bazę. Tak się zarzekali przez dwa miesiące że uzbierają, bo to pierwsza wnuczka, długo wyczekiwana. Niestety...przez 4 miesiące cisza, zapytałam męża tak delikatnie, powiedział że raczej nie ma na co liczyć bo nie mają kasy... Nie no jasne, teściu codziennie totolotek, piwa, zaczynają się grille, imprezy, na paczki papierosów wydaje ze 100 zł tygodniowo ale nie mają kasy. Wkur.....łam się i zamówiłam ten fotelik sama. Nie braliśmy takiego kosztu pod uwagę, trochę zaburzyło nam to wydatki, bo jeśli ktoś coś obiecuje to fajnie by było aby się wywiązał. Mogli już nic nie mówić, to inaczej byśmy to wszystko sobie poplanowali.

Jestem w ogóle ciekawa czy kupią cokolwiek Blance. Moja mama kupiła już i ciuszki i ręczniki, raz nawet jakieś leki bo akurat byłam bez kasy... A oni nic. Nie oczekuje kokosów ale może jakaś drobnostka by się przydała, no nie wiem... może głupio myślę.

Kurde myślałam że inaczej będzie to wyglądać. Odkąd brat męża się ożenił 7 lat temu to czekają na wnuka, za każdym razem o tym mówili, to był temat nr jeden, a jak ma się już pojawić to mam wrażenie że się wycofali i wszystko im jedno.
Takie smęty dzisiaj mnie naszły ...
Kojarzysz ile za sam fotelik zapłaciliście?
Ja sobie prowadzę excelika i wpisuję rzeczy które mam obiecane jako prezent, żeby widzieć na ile ewentualnie musimy się jeszcze przygotować.
Generalnie cała wyprawka wyszła nam 4200 zł już z pieluchami (a na nie trochę poszło jednak a nie wlicza się standardowo pieluch jednorazowych na pół roku do wyprawki). Wydaje mi się, że nie ma tragedii. Zobaczymy jak to wyjdzie ostatecznie.

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Niektore rzeczy wrzucilam 3 razy. Ale tak to dwa razy lumpeksy

Szalona

Cytat:

Ja zawsze mówię, że kupione tanio to często wydane dwa razy. Bo się szybko okazuje, że trzeba znowu kupić bo się popsuło, szybko zniszczyło itp. Ja zawsze szukam kompromisu między ceną a jakością.

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Paula ehm..poczulam sie grubo..bo kazdy mowi ze jest ok..maly nawet a tu taka bomba 😂 jade jeszcze do rossmana i potem nadrabianie

Rzeczywiście taki grubas z Ciebie- największy na forum :P

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 19:24   #3324
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie prowadzę excelika i wpisuję rzeczy które mam obiecane jako prezent, żeby widzieć na ile ewentualnie musimy się jeszcze przygotować.
Generalnie cała wyprawka wyszła nam 4200 zł już z pieluchami (a na nie trochę poszło jednak a nie wlicza się standardowo pieluch jednorazowych na pół roku do wyprawki). Wydaje mi się, że nie ma tragedii. Zobaczymy jak to wyjdzie ostatecznie.

Szalona

Ja zawsze mówię, że kupione tanio to często wydane dwa razy. Bo się szybko okazuje, że trzeba znowu kupić bo się popsuło, szybko zniszczyło itp. Ja zawsze szukam kompromisu między ceną a jakością.

Rzeczywiście taki grubas z Ciebie- największy na forum :P
Ja na razie nie licze ile wyszlo nam za wyprawke. Troche sie boje 😁

Stary 2017-04-03, 19:33   #3325
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
ja piszę sobie czasami na takim miniblogu i tam też czytam innych i kiedyś była laska co udawała cudowny związek, życie, dziecko, normalnie szał, kilka lat to trwał ale w końcu się wydało i tłumaczyła że jakieś badania społeczne robiła czy coś w tym stylu :p juz w sumie nawet nie pamiętam jak to szło dokładnie
ja tutaj na wizazu mialam taki przypadek. Na slubnym dziewxyzna z nami pisala, slub planowala itp pozniejndo klubu dolaczyla. Tam byly zdjecia zalilysmy sie ito. I nagle ona pisze ze jej nazeczony gdzies tam zginal w wypadku. Dramat. Wszystkienprzezywamy bo sie zrzylysmy a sie okazalo ze nas caly czas ze wszyatkim w bambuko ribila...
Stary 2017-04-03, 19:45   #3326
maajjaa88
Zadomowienie

Na szkole rodzenia polozna mowila, aby ma poczatku nie wieszac niczego na lozeczku, nie wsadzac misikow itp. Dziecko sie bedzoe wyginalo i patrzylo co to, tym samym przybiera nienaturalna pozycje, spina brzuszek i to tez moze byc przyczyna kolek.

Co do Migotka, juz pisalam ze mam wrazenie nie ma 40 na karku... niby dorosla kobieta a zachowanie nastolatki. Niby mowi, ze martwi sie o malo ale wazniejsze jest to ze zjadla batonik niz wyniki badan albo ich brak... wazniejsze latanie kilka dni za puszeczka farby czy uznaniem reklamacji farby. Az dziw ze w ogole poszla tsh zbadac ale od czasu poprzedniej dyskusji ile.minelo, 2 miesiace?
A najbardziej mnie smieszy, jak w grudniu po szpitalu nie bylam przekonana co do zalecen mojego gina i ona mi wtedy napisala, ze na moim miejscu by poszla skonsultowac sie do innego lekarza
Mysle, ze nic nam nie odpisze. Tak bylo ostatnio ze zlala totalnie to co jej pisalismy i tlumaczylysmy

Moja mama ciagle pcha sie pod rzebra, juz mnie bola i siedziec sie nie da. Do tego nerwobol jakis mnie lapie.

Zoladek przestal bolec ale prawie do 14 bolala mnie prawa str brzucha, juz sie balam ze to wyrostek. Mam nadzieje ze to tylko jakas kolka w jelicie doszla.

U mnie dzisiaj caly dzien padalo.

Doradzcie co do pampersow. Mam ok 40 sztuk tych najmniejszych z pampersa, dostalam jako probki. Kilka sztuk dada i chce dokupic mala paczke babydream - 30 sztuk. Myslicie ze wystarczy? Bardzo oplaca sie kupic tez babydrwam 2: 3-6 kg ale.ma. dwie duże paczki dada w tym rozmiarze to myslicie ze vrac czy odpuscic sobie robienie zapasow?

W ogole polecam Wam majtki wielorazowe z canpolu. Pakowane po 2 sztuki, sa bardzo elastyczne, na SR tez je polecaly polozne. Mowily zeby absolutnie nie brac tych fizelinowych, mowily ze nie przepuszczaja powietrza a do tego upaly latem i odparzenia gotowe.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 19:50   #3327
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

Wybaczcie, musiałam.

Jeśli Twoja mała będzie miała drugi podbródek, to wiedz że to nie od Twojego mleka ale właśnie od tych dzisiejszych McFlurrów

Cytat:
[/COLOR]W przyszłym tygodniu przyjeżdża moja zmora z Niemiec, teściowa i już jestem chora jak o tym pomyślę jesus..
Dużo siły życzę

Cytat:
Za Pebble Plus 560 zł

Ja tak sobie wpisałam fotelik i bazę jako prezent - no cóż, zapeszyłam

My na razie wydaliśmy na wyprawkę + ciuszki 2900 zł
A na wizyty, leki i badania poszło dokładnie drugie tyle, też 2900 zł
Coś czuje że do 10.000 zł dobijemy
Stary 2017-04-03, 20:17   #3328
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja tutaj na wizazu mialam taki przypadek. Na slubnym dziewxyzna z nami pisala, slub planowala itp pozniejndo klubu dolaczyla. Tam byly zdjecia zalilysmy sie ito. I nagle ona pisze ze jej nazeczony gdzies tam zginal w wypadku. Dramat. Wszystkienprzezywamy bo sie zrzylysmy a sie okazalo ze nas caly czas ze wszyatkim w bambuko ribila...
Jej masakra! Po co ludzie takie cos wymyslaja? Moze to jakus szpieg?😁

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Na szkole rodzenia polozna mowila, aby ma poczatku nie wieszac niczego na lozeczku, nie wsadzac misikow itp. Dziecko sie bedzoe wyginalo i patrzylo co to, tym samym przybiera nienaturalna pozycje, spina brzuszek i to tez moze byc przyczyna kolek.

Co do Migotka, juz pisalam ze mam wrazenie nie ma 40 na karku... niby dorosla kobieta a zachowanie nastolatki. Niby mowi, ze martwi sie o malo ale wazniejsze jest to ze zjadla batonik niz wyniki badan albo ich brak... wazniejsze latanie kilka dni za puszeczka farby czy uznaniem reklamacji farby. Az dziw ze w ogole poszla tsh zbadac ale od czasu poprzedniej dyskusji ile.minelo, 2 miesiace?
A najbardziej mnie smieszy, jak w grudniu po szpitalu nie bylam przekonana co do zalecen mojego gina i ona mi wtedy napisala, ze na moim miejscu by poszla skonsultowac sie do innego lekarza
Mysle, ze nic nam nie odpisze. Tak bylo ostatnio ze zlala totalnie to co jej pisalismy i tlumaczylysmy

Moja mama ciagle pcha sie pod rzebra, juz mnie bola i siedziec sie nie da. Do tego nerwobol jakis mnie lapie.

Zoladek przestal bolec ale prawie do 14 bolala mnie prawa str brzucha, juz sie balam ze to wyrostek. Mam nadzieje ze to tylko jakas kolka w jelicie doszla.

U mnie dzisiaj caly dzien padalo.

Doradzcie co do pampersow. Mam ok 40 sztuk tych najmniejszych z pampersa, dostalam jako probki. Kilka sztuk dada i chce dokupic mala paczke babydream - 30 sztuk. Myslicie ze wystarczy? Bardzo oplaca sie kupic tez babydrwam 2: 3-6 kg ale.ma. dwie duże paczki dada w tym rozmiarze to myslicie ze vrac czy odpuscic sobie robienie zapasow?

W ogole polecam Wam majtki wielorazowe z canpolu. Pakowane po 2 sztuki, sa bardzo elastyczne, na SR tez je polecaly polozne. Mowily zeby absolutnie nie brac tych fizelinowych, mowily ze nie przepuszczaja powietrza a do tego upaly latem i odparzenia gotowe.
Ja mam 1 paczke dada ok 20 szt i jeszcze z happy 4 paczki po 48 szt. Zastanawiam sie jeszcze aby kupic pampers 80 szt.. Aha wszystkie mam 1, tych 0 nie kupowalam.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Jeśli Twoja mała będzie miała drugi podbródek, to wiedz że to nie od Twojego mleka ale właśnie od tych dzisiejszych McFlurrów

Dużo siły życzę

Za Pebble Plus 560 zł

Ja tak sobie wpisałam fotelik i bazę jako prezent - no cóż, zapeszyłam

My na razie wydaliśmy na wyprawkę + ciuszki 2900 zł
A na wizyty, leki i badania poszło dokładnie drugie tyle, też 2900 zł
Coś czuje że do 10.000 zł dobijemy
Upsss...to ja nie licze lepiej 😃

Stary 2017-04-03, 20:24   #3329
VelaLuca
Wtajemniczenie

Monika nie licz - będziesz zdrowsza 😉

Stary 2017-04-03, 20:27   #3330
pannaanna_87
Zakorzenienie

Vela tp tanio daliscie za pebble plus. .gdzie? Czy to z ta znizka?bo same cabriofix najtansze widzialam po 450-500?

Nam tez na sr dziś polozna polecala te siateczkowe..

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Ja nie licze wyprawki...ale chyba nie duzonie wiem..odpada wozek..lozeczko.. Poki co same ☠☠☠☠☠☠☠ki..ciuchy..komoda ..kosmetyki w rossmanie.. Ale jeszcze sporo przede mna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości