![]() |
#3331 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Cytat:
Cytat:
![]() Jak u Was brzuch? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam z młodym u gina sama
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale i tak bym Helke brała bo chciałam się pochwalić ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3336 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
A brzuch dobrze, czasem pokrzyczy ale krótko, wieczorem czasem więcej ale do przeżycia, nie ma darcia japy na maksa. Ja już po prostu siadam, smaruje brzuszek, podaję co jakiś czas smoczka i czekam... Noszenie nic nie dawało więc szkoda moich sił... Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | ||
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W ogóle znalazłam dzisiaj psa na osiedlu, chihuahua mniejsza od moich kotów ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Elsabel
Smerfetka Ja przez 5 lat mówiłam NIGDY więcej dzieci ![]() O i mam drugie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
O które zaczynacie rutynę? Ja nie kapie codziennie więc jedynie przygaszone światło
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Btw. Jedna dziewczyna poradziła mi ze po takim odbijaniu przy karmieniu zeby po odłożeniu jeszcze odbić za chwilę jeśli dziecko się wierci i faktycznie mega się odbiło Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja się zastanawiam czy ja się w ogóle dobrze zajmuje małym. Myślicie że jakby go bolał brzuszek to nie uspokoilby się po butli? Mój dziś rano masakrycznie wył. Masuje brzuszek nic, dałam butlę i przestał płakać mimo że jadł z 30 min wcześniej. Mam wrażenie że on płacze tylko wtedy jak jest głodny (czyli wychodziłoby że bardzo często) bo zawsze butla załatwia sprawę płaczu i się uspokaja. Myślicie że to możliwe że nawet jak coś innego mu dolega niż głód to butla go uspokaja mimo że Nie jest glodny?
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus zauważyłam że tu jak dziecko płacze a jadło i ma sucho to brzuszek. A przecież może takie dziecko boleć np głowa bo noc ciężka albo cokolwiek.. Albo sryliard innych rzeczy. A mam wrażenie że jak płacze i się nie wie dlaczego to brzuszek jest odpowiedzią na wszystko.. ![]() Mój czas bez dzieci w tym tygodniu? Poczta i nadanie zwrotu z h&m ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
Mąż zaproponować wino na balkonie i kupil mi paczki czyli troskowypierda...lacze
![]() Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Poza tym z butli leci bez problemu i nie sądzę że dziecko chce jeść ten ulepek tak czesto. Cycka moze possać bez picia, butli nie wuec u mnie smoczek Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agata nie może wyć tylko z powodu brzuszka. A uspokaja się przy butli bo masz go blisko siebie, czuje się bezpiecznie itd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Dostojna peema.
|
Ja chyba za często Stasia przystawiam do cycka bo on się zawsze tak uspokaja xD no ale jak płacze to staram się nosić, rozmiawiac do niego, tulić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3348 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() Ale mam pytanie i zmartwienie trochę... mój Julian wczoraj cały dzień na dworze spał, rano był aktywny może 2 godziny a od 11 cały czas spał i budził się tylko na cycka i dalej spanie 🤨 a dzisiaj to samo. Przed cyckiem chciałam go rozbudzić to tak mu się oczy zamykaly że nie umiał wstać. Postekal tylko 2 minuty i znowu zasnal. Martwię się czemu on tak cały czas śpi. Miały tak wasze dzieciaki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3349 |
Żona Gargamel
|
Kurcze, z tymi dziećmi to wiecznie zmartwienia...
Mała robiła bardzo rzadko kupy, raz na tydzień, ostatnio się to troszkę zmieniło (co 2/3 dni) a od chyba 2 czy 3 dni jest kilka na dobę. Najpierw się ucieszyłam że będzie się na bieżąco wypróżniać i będzie spokojniejsza a teraz się martwię czy to nie biegunka bo wodnista ta kupa? Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3351 |
Wtajemniczenie
|
Napisalam ☠☠☠utny post i sie skasowal...
Co do tematu macierzynstwa to tylko w skrocie napisze ze kazda z nas wybiera na szczescie jak chce spedzic zycie. W tamtum roku na grillu i kolezanki jej maly(3lata) padl i spal w altance na sofie, dopiero o 1 w nocy sie zbieralismy do domu. Za to jej kolezanka tez tam obecna zerwala sie o 18 bo ona dziecku ruytyny nie zaburzy kapania, kladzenia o jednej godzinie spania i ze jak sen to w lozku. Dziecko tez lat 3. No dla mnie mega przesada, zeby wyjatkow nie robic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jadę np dłużej od karmienia a do domu mam więcej niż 10mon to się zatrzymuje i karmie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Wiec pytanie czy jej się chciało takiego tygodnia. Raz ze wiecznego płaczu i lament a dwa braku czaus dla siebie bo dziecko do 22 siedzi zamiast 20..Moja pracująca sąsiadka nie miała na to ochoty i ja jej się nie dziwię bo marudzacy 2-3 latek to gorzej niż płaczące niemowlę.. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3353 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
Faktycznie było więcej karmień przez ten upał, a wcześniej przy normalnych co 3h chyba była gęstsza. Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | ||
Zakorzenienie
|
super, pewnie już w domku
![]() [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86942105]Ja nie wietrze za bardzo, bo mały nie lubi byc rozebrany, 2 minuty może polezy, ale zaraz krzyczy. Póki co odparzen brak to się nie spinam. My po wspólnej drzemce, nie wiem kto kogo uspal ![]() ja wietrzę kilka razy dziennie, ale na zasadzie,że kładę go na podkładzie w łóżeczku jak ma dobry humor. Wtedy sobie leży, cieszy się i "gada" do naklejki na ścianie.Jak mu się znudzi to koniec ![]() Cytat:
![]() W końcu przyzwyczaisz się do tego,że już zawsze będziesz z tym maluchem,że zawsze będziesz o nim myśleć,kiedy nie będziesz obok. Ale im dziecko starsze tym łatwiej, bo po pierwsze prędzej je z kimś zostawisz, a po drugie przyzwyczaisz się do rozłąki. Ja na Twoim miejscu poszłabym na to wesele. Ale to ja. Ja mam teraz okrutne doły, często nie chce mi się umyć, umalować itp. ale zmuszam się.Wiem,ze gdybym siedziała w domu rozmemłana to tym gorzej by ze mną było. A tak to niemal codziennie organizuję sobie czas, staram się widywać z ludźmi i trochę mi lepiej. Trochę, czyli nie idealnie. Ale zawsze to jakieś pocieszenie. Przemyśl sobie to wesele. Umalowanie się, ubranie, wyjscie z domu do ludzi naprawdę mogą finalnie okazać się dla Ciebie zbawienne nawet, jesli teraz wydaje Ci się,że to zły pomysł. Cytat:
![]()
![]() |
#3355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Smerf, moja na kp robi 4-5 takich większych, i pierdyliard pomniejszych i kleksów. I sporo z nich jest wodnistych.
Położna jak była to mówiła że kupa książkowa, ale to wtedy się taka wieksza trafiła. Natomiast jak odgazowałam małą to szurnęła taka rzadka i spieniona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Dostojna peema.
|
Mój Stasio przez dwa dni teraz też bardzo dużo spal, w sumie tak od 10 do 16 było ciągle spanie z przerwami na cycek. Potem krótka drzemka około 18 i teraz była kąpiel, karmię i mam nadzieję,że około 21 pójdzie spać.
![]() |
#3358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wrwcsm do pampkow z Rossmann! Trzymajcie kciuki za duperke Helenity ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.