|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Moja R planowana na jutro.
1. 150g homo 0% 2. 100g sera białego. 3. 200g piersi z kurczaka gotowanej, kalafior. 4. tuńczyk wsw. pomidor, ogórek. 5. wiejski lekki.
#3332 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
NNKT Węgli warzyw owoców i bardzo malo....ok.800kcal!!!!!!! !!
![]() |
#3334 |
Wtajemniczenie
|
ojej, przepaszam, nie zauwazylam
![]() ![]() potem sie wkleje z dzisiejszym ![]()
#3335 |
Wtajemniczenie
|
Przypominam się... Mój wczorajszy jadłospis na R, pozostał chyba sam jeden nie oceniony
![]() Mój dzisiejszy R: Niestety musze chyba bardziej ograniczyć jedzonko, bo w ciągu 3 tygodni nic nie schudłam... Ś: pół miseczki owsianki jabłko IIŚ: kromka chleba pełnoziarnistego, 1/2 wiesniaka light, 1/2 dużego pomidora, 2 ogórki gruntowe III Ś: serek homogenizowany naturalny, jabłko IV Ś: kromka chleba pełnoziarnistego, 1/2 wiesniaka light, 1/2 dużego pomidora, 2 ogórki gruntowe O:2 ziemniaki, gotowana fasolka szparagowa K: Tuńczyk w sosie własnym (1/2 puszki) z twarozkiem (1/3 kostki) ILE TO MOŻE MIEĆ KALORII? |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#3337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3338 |
Wtajemniczenie
|
No 3 cm w pępku, i po 2,5 cm w udzie....
Przytyłam w łydkach, a w reszcie partii ciała nic. Owsianka na mleku... :/ Śniadania składnikowo się powtarzają, dlatego że jestem od 8 do 16 w pracy, gdzie nie mam pola do popisu. W pracy jadam 3 posiłki... IIŚ, IIIŚ, IVŚ. Robię zakupy przed pracą, i staram się kupować takie rzeczy i tyle ile jestem w stanie zjeśc w ciągu jednego dnia pracy, tez z tego względu, że nasza lodówka w pracy jest stara i słabo działa, i sie po prostu psuja rzeczy. Nie chcę jeżdzic z siatkami jedzeni8a z domu, z tego względu że przedostanie się przez krakowskie korki zajmuje mi 40 minut na jazdę autobusem, a 20 na dojście... Jeśli chodzi o NNKT, to codziennie biorę jedna kapsulkę tranu, ona zawiera sporo tych tłuszczy.... Ok, powiedzcie mi co proponujecie, żeby moja waga nadal szła w dół... Oprócz 1 kg, na samym początku, to od 3 tygodni ani drgneła. |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stosujesz jakiś trening? Jesz często owoce? Często zdarza Ci się podjadać lub zjeść coś nieadekwatnego?
![]() |
#3341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Być może z powodu ćwiczeń. Zaczełam chodzić dużo po schodach, więcej chodzę na nogach, ćwiczę 8 minute abs, bums, legs... Na brzuch uda i pośladki... ale wszystko we własnym zakresie i domowym zaciszu... Owoce zjadam, i owszem, 2 jabłka dziennie... wczoraj zjadłam np: jedno jabłko i jedną nektarynkę. I tyle. Wydaje mi się że to nie dużo. Arbuzy uwielbiam i w weekend zjadłam 1/4. W tygodniu, raczej wogóle nie podjadam, no może czasem zdarzy mi się jakiś big milk. A w wekendy zawsze jeden dzień jest jakis taki odpuszczony. Ale wytłumaczę się tym, żę studiuję zaocznie i mam obecnie sesję... A tu podaję moje dokładne wymiary... skopiowałam z mojego innego watku. Kolejny poniedziałek... moje wyniki są następujące: (stan na dzień 30.06.2008) 3 tyg. temu/tydzień temu/dziś waga początkowa: 60/ 59 / 59 Cel: 55 Pas: 77 cm/ 76 cm / 78 cm Udo: 57 cm/54,5 cm / 53 cm Biodra: 97 cm/97 cm / 96 cm Łydka: 34,5 cm / 36 cm Talia: 66,5 cm / 66,5 cm Najgrubsze miejsce na brzuchu (podbrzusze): 83 cm / 80 cm Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2008-07-03 o 09:11 Powód: dodanie wymiarów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() ![]() S koktajl z bialka+owocow+blonnika+ml eko sojowe II jablko+baby bell lunch jogurt nat+jog niskoslodzony+blonnik+pla tki sojowe i otreby podw jablko+baby bell+cappuccino obiadokol wegetarianskie kielbaski 2 + brokuly
#3344 |
Raczkowanie
|
Utrzymanko
![]() 1). wieśniak 200g z miseczka truskawek Nescafe Frappe z mlekiem 0,5% 2). miseczka bobu 3) jakies 450g warzyw na patelnie podlanych oliwą z oliwek 4)miseczka truskawek z jogurtem naturalnym |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Raczkowanie
|
U:
I 50 g Bran Flakes z serkiem homogenizowanym naturalnym; cappuccino marcepanowe; marchewka. II Bułka żytnia z 50 g twarogu, posmarowane dżemem truskawkowym; kalarepa. III Kasza manna (30 g kaszy, 250 ml mleka) polane sosem borówkowym (80 g jogurtu naturalnego, borówki). Deser: ![]() IV Budyń waniliowy (20 g proszku, 250 ml mleka); 30 g migdałów. V Jajecznica z 2 jajek, kromka razowca; ogórek. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pon - 1400 wt - 1700 śr - 1300 czw - 1500 pt - 1400 sob - 1800 niedz - 1700 średnia wychodzi ok .1500 kcal. oczywiście sprawdza się to w przypadku ludzi, którzy te kalorie liczą ![]() a, i nie podjadaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno nie jem codziennie tej samej liczby kalorii... Według cm, może i trochę schudłam. Nic poczekam jeszcze z 2 tygodnie, jak nic się nie poprawi to będziemy mysleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Raczkowanie
|
witam. to moj pierwszy watek na dietetyce. nie jestem obeznana w temacie ale i tak prosze o ocene moich poczatków
![]() R I sniadanie: jajko na twardo, pomidor, 2 kromki ciemnego pelnoziarnistego pieczywa. II sniadanie: kanapka (chlep pelnoziarnisty ) z twarogiem odtluszczonym i rzodkiewką, III sniadanie: jablko i kiwi obiad: piers z kurczaka, salatka z salaty, pomidorów, ogorka, pestek dyni i oliwy z oliwek aa i kukurydzy kolacja: ciemny chleb z maslem orzechowym (to pewnie zle ale przed kolacja godzinne jezdzilam konno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
Utrzymanko? To chyba żarcik jest?
#3350 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
U (nienajzdrowsze :P)
1. Serek wiejski z siemiem lnianym, kawa z mlekiem (to takie śniadanie wstępne przed wyjściem do piekarni) 2. Gigantyczna grahamka z awokado i twarożkiem 3. 250g jagód, kilka malin, ogórek kiszony, kilka draży chałwowych 4. Gigantyczna grahmka z twarożkiem 5. Lody jagodowe 300ml, snickers, kilka orzeszków Kawa z mlekiem sojowym
![]() |
#3352 |
Raczkowanie
|
Witam, pierwszy raz zamieszczem swój post na forum, ale od dłuższego szczasu przeglądam wasze wypowiedzi. Od ponad 2 lat borykam się z problemem anoreksji, ale krytyczny moment mam już za sobą. Choć dalej mam niedowagę (48/173), myślę, ze jem normalnie, staram się przytyć od dłuższego czasu, ale waga stoi w miejscu i nie potrafię tego wyjaśnić. Zamieszczam swój jadłospis, który każdego dnia jest w miarę podobny. Byłabym bardzo wdzięczna za ocenę.
więc: IŚn:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Rozeznanie
|
Proszę o ocenę - jestem na R
![]() Dziś zjadłam za mało - wiem o tym. Śniadanie: Trochę mleka z garstką musli [nestle fitness, chociaż wiem, że nie są wcale takie fit ![]() II Śniadanie: Jabłko Obiad: Pieczony łosoś z koperkiem, mały pomidor Podwieczorek: Kromka pieczywa chrupkiego, cienki plasterek twarogu, trzy plasterki ogórka Kolacja [będzie] Ryba wędzona, pół kromki chleba razowego na miodzie z gruszkami, ogórek Mam takie pytanie - często piszecie, że owoc na II śniadanie to za mało, ale co do niego dodać? ![]() ![]() I jeszcze jedna rzecz - do czego i o jakiej porze mogę jeść pestki słonecznika,dyni, suszone owoce? I jeszcze jedno ![]() ![]() ![]() Z góry dzięki ![]()
![]() |
#3354 |
Zadomowienie
|
No wczoraj to samo aż wczoraj policzyłam jej kcal i wyszło 1400-500(chyba) napewno nie ponad 1550
![]()
#3355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do jadłospisu to mało. Cytat:
![]()
![]() |
#3357 |
Raczkowanie
|
Dzięki za ocenkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym piszesz, że do obiadu węgle - Nie łączy się tego z węglami A co do podwieczorku - podwieczorek jest przekąską, więc chyba dobrze ![]() Mimo wszystko - dzięki ![]()
#3359 |
Rozeznanie
|
REDUKCJA
śniadanie: kajzerka (148)+ ser twarogowy półtłusty(93x2) = 334 kcal II śniadanie: marchewka(15)+ jajko żółtko(69)+ 2 łyżeczki cukru(2x20) = 124 kcal obiad: sałata 7 liści(7)+ 2 łyżki śmietany12 %(2x21)+ szczypta soli, troszke octu (5)+ smażona pierś z kurczaka bez panierki (ok.190) =244 kcal podwieczorek/kolacja: kajzerka(148)+ 2plasterki szynki z indyka (2x21)+ herbata bez cukru(0) = 190 kcal RAZEM: 892 kcal Oczywiście w miedzyczasie piłam duuuzo wody mineralnej ![]()
#3360 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.