|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Jednak sobie dziś nie pojechałam . Po wczorajszym maratonie jestem wykończona . Pojade jutro , w sumie ostateczny termin jest jutro ale mam nadzieje , że wszystko bedzie ok . Dzis powolutku zaczęłam się uczyc historii , bo czas najwyższy
![]() Co do czesnego to w gdańsku chyba wszędzie podwyższają , bo moja koleżanka studiuje na prywatnej i tez jej podnieśli . Wkurza taka niepewność . Mam nadzieje , że juz wiecej nie bedą podnosic . A pierwszaki na prawie bedą za semestr płacić 700zł! ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
A moim zdaniem gramatyka w niemieckim jest stosunkowo prosta . Jedyne z czym trzeba sie uporać to te die , der , das itp. Czasy są bardzo proste , szyk zdań .. bułeczka z masełkiem ![]() ![]() A takie bycie ciągle na tym samym poziomie to wynik braku systematyczności , uczenia się tylko słówek i zwrotów [ no bo jezyk to tez gramatyka/czytanie/pisanie/słuchanie a nie tylko "jak sie masz?dobrze."] , brak współpracy z nauczycielem/lektorem , z kimś kto zna jezyk bdb i potrafi poprowadzić i wskazać nasze słabe strony . Jesli cały czas bedziesz sie uczyc sama to jesli bedziesz systematyczna i połozysz nacisk na wszystkie aspekty jezyka to dojdziesz do poziomu może B2 , bo dalej samemu jest baaardzo trudno . Nawet ten poziom B2 nie bedzie taki naprawde B2 , bo np mówienia się nie nauczy dobrze mówiąc do siebie . Ucząc się np w szkole , z dobrym nauczycielem , nauczysz się o wiele szybciej . Mi niemiecki wchodził bardzo szybko i bez większych trudności ale nie wiem czy chciałabym się tego jezyka uczyć .. te wyrazy na pół strony troche odstraszają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale to wszystko kosztuje - szkoła językowa czy prywatny nauczyciel... Pewnie godzina angielskiego z nauczycielem kosztuje ok. 40 zł ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3333 |
Zadomowienie
|
700zł/mc
![]()
![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Wysłałam aplikację na stanowisko sekretarki ![]() ![]() ![]() Byłam w UP i mogą mnie skierować na staż do banku (skierować - to nie znaczy, że ten staż dostanę, bank sam sobie wybierze stażystów). Tylko, że to praca od 9 do 18, sprawdziłam wszystkie możliwe autobusy i byłabym poza domem 7.20 - 20.40 ![]()
![]() |
#3335 |
Wtajemniczenie
|
Witam Poprawiaczki
![]() Co słychać? Coś nam się wątek zastał ![]() Ja dzisiaj nic nie robie ![]() ![]() Niedługo pewnie pójdę się opalać i tak nie mam co robić, nigdzie nie pojadę dopóki rekrutacje na medycznych się nie zakończyły, a w tej chwili już jest tak, że na dowiezienie dokumentów dają tylko dwa dni. Gdybym sobie teraz pojechała gdzieś choćby na trochę i przegapiła aktualizacje listy i dostała się na medycynę to byłoby nieciekawie ![]() ![]() O mamo! ![]() ![]() Dziewczyny odezwać się ![]()
![]() |
#3336 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja zaraz wyruszam na maraton po uczelniach ![]() ![]() ![]() Pogoda jakaś do bani , pochmurno ale tak parno , że szok . Jak mnie po drodze deszcz złapie to sie zastrzele ![]() Obmyśliłam plan dojazdu na jedna a później na druga uczelnie , no bo poza dniem dzisiejszym bede tak dojezdzac cały rok ![]() tramwajem 15 (spod zamego domu pod samą uczelnie WPiA ) 40 min ->na WE do Sopotu autobusem 117 (kawałek od uczelni na przystanek - jakies 10 min drogi ) 30 min . A ze na wykłady chce chodzic do dziennych (prawo) zeby czasem miec wolne weekendy to taka trasa była by niemal codziennością . Tragedia bez auta .. Chyba jednak wybiore inną opcje dojazdów : tramwajem 10 (3 min do przystanku) podróż 10 min ->SKM politechnika na wydział prawa 10min ->do sopotu SKM 10 min . A że SKM w dni powszednie często jezdzi wiec z dojazdami nie bedzie problemu . Tylko ze bede musiała kupic bilet miesieczny na tramwaje i na SKM , pewnie jakies 70 zł /mc .. Kurde , bez tego prawka i auta tyyyyle czasu sie traci ![]() ![]() No nic zmykam , bede pewnie jakos ok 15 jak dobrze pójdzie ![]() Miłego dnia ;*
![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chciałabym iść na ten staż do banku, ale wtedy nie mam po co składać papierów na studia, bo przez głupie dojazdy nie będę miała czasu się uczyć ![]() ![]() Zaraz idę do koleżanki. Zapomniałabym! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- SENNIK Matematyki uczyć się - dojdziesz do wielkiego bogactwa ![]() ![]() próbujesz rozwiązać zadanie matematyczne : przed urlopem dokładnie sprawdź swoje finanse, aby nie zabrakło Ci pieniędzy. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie masz się co martwić , uczyc musisz się tylko na cwiczenia [ i to nie wszystkie ] , z reguły nie są co tydzień . Nauki najwięcej jest przed sesją a tak to lightowo można się wyrobić . Własnie dotarłam do domu . Poszło gładko , pani na WE niesamowicie miła , puściała mi oczko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aaaaa muszę się uczyć na egzamin teoretyczny ma prawko ![]()
![]() |
![]() |
#3340 |
Zadomowienie
|
Naprawde , nie jest tak , że na zaocznych musisz się uczyc na kazdy zjazd . Wiem po sobie . Mój kierunek ma chyba najwiecej materiału na przerobienie a i tak większość zjazdów polegała na siedzeniu i słuchaniu . Zdarzyły się cwiczenia na które zawsze trzeba było być przygotowanym i materiału na kazde było sporo [ np rzym ] , na jednych była odpytka ale jak ktos nie umiał nie było konsekwencji [ np logika ] , na jednych facet straszył kolokwiami co cwiczenia a mielismy koło i zaliczenie [ np prawoznawstwo ] a na jeszcze innych stawiał oceny według własnego widzimisie i nic nie trzeba było umiec [ np historia powszechna ] . Na pocztku semestru są przewaznie tylko wykłady , na zaocznych cwiczen jest bardzo mało więc naprawde w trakcie roku nie czuje sie ze sie studiuje . Najgorzej jest w sesji . U mnie na roku są osoby które pracują 6 dni w tygodniu i dają rade . Dzienne to co innegio , tam częsciej trzeba byc przygotowanym . Ale rozumiem ze nie chcesz sie ładować w prace i szkołe . Po 1 semestrze zobaczysz ze nie jest tak zle . Najgorzej sie przestawic z trybu licealnego na studyjny
![]() A ja sącze piwko na ochłodę ![]() Mama wyjezdza na wakacje , ojciec znalazł prace i nie bedzie go całe dnie i nareszcie bede miała wolną chate i w spokoju zaczne sie uczyć ![]()
![]() |
![]() |
#3341 |
Konto usunięte
|
Niestety ani jedna osoba ( z 250) nie zrezygnowała z polonistyki wiec nie będę studentką. Byłam 15 na liście rezerwowych a teraz juz anwet listę zlikwidowali bo już więcej doboru nie będzie nawet jak ktoś zrezygnuje.
![]() Głupie 0,9 pkt ![]() Napisałabym odwołanie ale w momencie gdy przede mną jest 14 osób odwołanie chyba nie am sensu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jedna dziewczyna na n-k opisała mi wszystko dość dokładnie i rano są 4 h wykładów, a potem 3 godziny ćwiczeń. ![]()
![]() |
![]() |
#3343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem , ze bedziesz pracować ![]() Jesli co tydzien 3 godziny cwiczeń , w każdy weekend to i tak nauki nie jest za duzo , bo 1 cwiczenia z reguły trwają 3h więc przez tydzien przygotowac się do 1 cwiczen , nawet nie mając czasu nie jest jakimś wielkim wyzwaniem ![]() Troche cięzko niestety bedzie znalezc prace od 7-15 ale trzymam ![]() Ja do studiów i ich trybu jestem juz przyzwyczajona , ale jesli ktos dopiero zaczyna studiować to warto miec czas na nauke , bo to całkiem co innego niz nauka w LO . Durga - ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3344 |
Zadomowienie
|
Co tu taka grobowa cisza?
![]() |
![]() |
#3345 |
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero wróciłam z zakupów- nie wytrzymałam
![]() ![]() Dziewczyny jak u Was po wczorajszych burzach, wszystko w porządku? ![]() Gwiazda co się nie odzywasz? Zostawiłaś nas ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3346 |
Zadomowienie
|
U mnie burzy nie było tylko niekończący się upał . Ale jak oglądałam wiadomości , to jakaś masakra . I dziś znowu mają byc burze i nawałnice . Osoby mieszkające na południu mają przerąbane .
Ja sobie spałam godzinkę , a teraz czytam o Administracji z Historii Powszechnej ![]() nienawidze a d m i n i s t r a c j i . !!!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3347 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nebya jak tam kandydatko na medycynę? ![]() Cytat:
![]() ![]() Czyli wykuć 500 pytań na pamięć ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Durga Napisz odwołanie, nie masz nic do stracenia ![]() ![]()
![]() |
#3349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie wstawanie wcześnie rano to też katorga, a jeszcze codziennie to już w ogóle szczyt ![]() Nadal jestem daleko- z resztą nic nowego się nie wydarzyło, zastój jakiś z listami. W następnym tygodniu może się w końcu coś ruszy ![]() Dokładnie. Ja w tamtym roku pisałam, choć brakowało mi 9 pkt ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Apropo lekarzy to byłam dzisiaj u dermatologa i już wiem, że oni swoje bycie niemiłym mają w naturze. Już nie jednego widziałam i każdy tak jakby był zły na cały świat, a zwłaszcza na pacjentów, że dostała mu się ta specjalizacja ![]() ![]() Idę dziś na Harrego ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3351 | ||
Wtajemniczenie
|
Oj, chciałabym
![]() Wkurzające jest to, że w tym roku wszystko jest tak późno ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj idę na imprezę urodzinową do koleżanki ![]()
![]() |
![]() |
#3352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę prawo jazdy! kto mi zasponsoruje? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja chyba wezmę pożyczkę na lepszy niż za 3 tysiące, bo trochę się obawiam, że taki tani samochód mógłby się często psuć ![]()
![]() |
![]() |
#3354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Samochód za trzy tysiące to już całkiem dobry samochód ![]() ![]() ![]() Dziewczyny szukam tego mieszkania ale masakra ![]() ![]() Nija ja nie wiem, ale Ty chyba musiałam nonstop siedzieć na ogłoszeniach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A nie można podpiąć się do ubezpieczenia rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() A co do mieszkania - zupełnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja sobie wyobrażam ![]() ![]() ![]() EDIT: Właśnie mama uświadomiła mi, że jeżeli będę miała stłuczkę i samochód zapisany na tatę, to tata straci wszystkie zniżki na ubezpieczenie, które wypracował przez 20 parę lat ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3359 |
Zadomowienie
|
Za trzy tysiące można kupić całkiem fajny samochodzik
![]() ![]() Od 25 roku życia już ma się jakąś tam zniżkę na ubezpieczenie. Zawsze można też zrobić właścicielem kogoś z rodziny z większą zniżką, a siebie wpisać jako współwłaściciela. Nie ma się całej zniżki tego kogoś, ale lepsze to niż nic. A poza tym procenty lecą już na Twoje konto ![]()
![]() |
#3360 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Właśnie jem śniadanie, wstałam w miarę wcześnie po tej wczorajszej ' imprezie' bo to była taka impreza że szkoda gadać- wróciłam do domu koło 21. W skrócie nie dość, że nudno to jeszcze zostałam przy wszystkich podsumowana na temat mojej wagi przez chłopaka jubilatki- umiem się śmiać z siebie, ale to nie było śmieszne serio to było przykre i tyle. Z resztą szkoda słów, czasami myślę że ludzie mają z moim wyglądem większy problem niż ja ![]() I co mnie najbardziej wkurzyło- całe towarzystwo naśmiewało się z jednej dziwczyny, która tam z nami siedziała ![]() I jeszcze żeby było fajniej moja koleżanka zaprosiła prawie same pary, które na imprezie szumnie planowały sobie wyjazd w góry- czyli zero tematów z nimi do pogadania, bo nie jesteś w 'paczce'. Eh, dobra- było minęło. A co tam u Was? Widzę, że wielkiej planowanie kupna samochodu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.