|
|||||||
| Notka |
|
| Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Dziewczyny używające kwas hialuronowy, trzymacie go w lodówce?
|
|
|
|
#3332 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
Nie
OT Ja mam z BU, on ma chyba ma konserwant; z kolei ten z mazideł, albo samokręcony z proszku bez konserwantu chyba trzeba trzymać w lodówce W końcu znalazłam sposób na róże z EDM (dotychczas mi znikały - przy normalnej ilości albo jak dawałam więcej-to miałam nienaturalne rumieńce) pędzel odpowiedni, mam Stippling Brush z coastal i to jest cudo do różu, szczerze polecam
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pędzel to osławiony Duo Fiber ![]() dziś na szybko maznęłam się Perfectem w charakterze pudru i na to na całą twarz dałam Natural lucent - fajny efekt, takiej zdrowej skóry z delikatnym glow ale bez drobinek, podoba mi się |
|
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
Doszło do mnie zamówienie z 13.04
|
|
|
|
#3336 |
|
Rozeznanie
|
Ja chciałam dodać od siebie, że doszłam w ramach eksperymentów, że korektor BISQUE wymieszany z korektorem INTENSIVE FAIR cudnie kryje moje cienie pod oczami. Sunlight niestety nie sprostał temu zadaniu. Mieszam w proporcji pół na pół
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kwas hialurownowy z Mazideł, i owszem trzymam go w lodówce - zresztą tak też jest napisane na etykiecie.
![]() Przyszła do mnie paczuszka. ![]() ![]() ![]() Chyba za mocno spsikałam pędzel (flat top Jutro do tego na spokojnie zasiądę. PS. Dziewczyny, wychodzi na to, że FAWN będzie dla mnie kolorem odpowiednim. Myślę jeszcze nad zakupem pełnowymiarowego różu. Z reguły raczej tego typu kosmetykow nie używam, więc jestem w tej kwestii zielona. Mój odcień to FAWN, z racji kwaszenia unikam wystawiania buzi na słońce, mam włosy blond, i zielone oczy. Szukam delikatnego, dyskretnego różu. Co polecacie?
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
Yaminishi, dziś jeszcze raz przyjrzałam się Fawnowi i Fairly Summer. Podtrzymuje to, co mówiłam wczoraj - Fairly Summer jest ciemniejszy od Fawn i dużo bardziej neutralny, na mnie wygląda nawet troszkę pomarańczowo
choc byc może oba nałożone na całą twarz dają podobny efekt... Mnie jest to ciężko stwierdzic, bo oba są dla mnie zdecydowanie za ciemne Nie chciałabym Cię wprowadzic w błąd.Może pastereczka lub jakiś inny ekspert pomoże Ci lepiej
|
|
|
|
#3339 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() porównałam przed chwilą Fawn i Fairly Summer (Int.) w świetle dziennym i różnica jest ogromna ![]() Fawn to jasna żółć, a Fairly Summer jest ciemniejszy (o 1-2 tony) i bardziej wchodzi w pomarańcz, niż żółć zrobiłabym fotkę, ale aparat padł ![]() a kwas hialuronowy z BU trzymam w lodówce
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-04-21 o 15:41 |
|
|
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
Ozanna, Sunprince bardzo Wam dziękuje za szczegółowy opis i fatygę
Z waszych opisów wynika, że Fairly Summer na pewno będzie dla mnie za ciemny i zbyt brzoskwiniowy.
|
#3341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://img117.imageshack.us/my.php?image=dscn8926.jpg oto kawałek mego lica ![]() generalnie chodzi też o te zaczerwienione lekko policzki i nos przczytałam opinie którejs z Was, że korektor zielony jednak odznacza sie pod podkładem i dlatego chyba z niego zrezygnowałam bardzo was prosze o pomoc |
|
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
yaminishi, metoda: zakup podczas promocji i płacenie później zadziałała czy anulował się kod? Bo ciekawa jestm
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Wklejam zdjęcie moich skarbów. Później zrobię lepsze (to robiła siostra). Są na nim te gratisowe cienie
![]() Rozi dopiero teraz przeczytałam twoją wiadomość, chyba ci czytam w myślach i wcześniej wkleiłam
Edytowane przez rozwielitka Czas edycji: 2009-04-21 o 17:57 Powód: podwojny post |
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładne zgrabne zamówienie.ciekawe czy te świąteczne cienie różnią się od bożonarodzeniowych. Znalazłam sleigh ride zachomikowany, porównam przynajmniej szarości |
|
|
|
|
#3346 |
|
Organizatorka
|
KS222
golden light buff light neutral beige light medium (wg mnie ten )orektor multi intensiv roz mocny dosc wzielas, ale jest super i na usta sie nadaje ![]() + mietowy trzeba dawac z umiarem, najlepiej omiatac pedzlem jak pudrem, nie pamietam kto, ale ktos w trikach mieszal mint z primerem i na buzie siup- super sposob Własnie dostałam przesylkę: w samplach jest POŁOWA proszku, w duzych tez z 10% brakuje..... no cóż..... heh.... w mini 2,5g na pudelku.... i tez nie caly... doarmowe cienie sa inne niz w kolekcji zimowej- tamte byly perlowe teraz zielony jest matowy w kolorze świerku srebrzystego szary jest jasno szary jak popiół fioletowy jest matowy z dotknieciem perly kolor czysty fiolet, po nalozeniu jasny wzielam ten zestaw brazow i dwa jasne zaskakująco ładne, pierwszy wanilia z brzoskwinią drugi jak kawa inka ze zlotem ![]() pozniej reszta testow Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-04-21 o 18:54 Powód: + |
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę o pomoc w doborze koloru
![]() Dotychczas wydawało mi się, że Fawn jest dla mnie dobry, nałożony delikatnie i w małych ilościach na twarz wygląda ok... ale nie wiem czy jestem obiektywna. Na wszystkich trzech zdjęciach są te same kolorki w forule intensive: Fawn, Linen i Fairly light neutral( za ciemny zdecydowanie). Może macie jakiś pomysł?
|
|
|
|
#3348 |
|
Konto usunięte
|
Linen
Fawn za jasny, FLN za ciemny Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-04-21 o 19:15 |
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1198066 6]Linen
Fawn za jasny, FLN za ciemny[/QUOTE] tylko, że linen nałożony na całą buzie odznacza się od szyi...
|
|
|
|
#3350 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Linen jasnością jest ok, ale chyba powinnaś mieć trochę różu w podkładzie. Może Perfect albo Multitasking?
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Pati23 moge prosic o zdjecie ze zblizeniem cieni?
|
|
|
|
#3352 |
|
Organizatorka
|
lukrecja a mialas najjasniejsze z bezy? mysle ze cos by moglo byc
tzn drugi
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Konto usunięte
|
Sunkissed Fair?
![]() On jest ze 2-3 tony ciemniejszy od Linen.
|
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
To już uzależnienie - leci do mnie paletka i wlaśnie zamówiłam kolejne 2 cienie i sample, jakbym faktycznie zużywała to w takich ilościach.
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
#3356 |
|
Raczkowanie
|
Lukrecja222, Sandy Fair może byc już za jasny... może Perfect lub Ivory?
trzeba było wcześniej krzyczec, dorzucilabym Ci do paczki ten Ivory a już wysłałam...
|
|
|
|
#3357 |
|
Organizatorka
|
tak Sunprince , cofam beż sunkissed- zacmilo mnie, za ciemny
|
|
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęcia zrobione z lampą inaczej wogóle nie wychodzą przy moim świetle. Ale się nakombinowałam, żeby zmniejszyć rozmiar pliku. Dopiero teraz zauważyłam, że nie mam zainstalowanego mojego ulubionego programu-zmniejszacza
![]() Zapomniałam dopisać, że u mnie sample są wypełnione po brzegi proszkiem i duże opakowania też (to tak a propos wcześniejszych wypowiedzi). Pozatym strasznie mi się podoba w dużych opakowaniach ta przekręcana połówka zapobiegająca wysypywaniu. A martwiłam się, że będzie problem z zabieraniem proszku do pracy. Edytowane przez pati23 Czas edycji: 2009-04-21 o 20:35 |
|
|
|
#3359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ivory sobie zamówie, uwielbiam zamawiać próbki ![]() Pastereczko, to w co w takim razie celować mniej więcej?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.