|
|
#3331 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VIII
No ja jestem bardziej nienormalna, bo mam sporo ponad 25, ale pracuję nad powrotem do normy
Lubię swoje kilogramy, ale mój kręgosłup i i te inne w środku są chyba innego zdania. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pytasz o różne rzeczy, ale gdy ktoś próbuje pokazać Ci inny punkt widzenia niż Twój własny to jest źle. Mam wrażenie,że odpowiadanie na Twoje posty w tonie innym niż potakujący, to rzucanie grochem o ścianę. Wróciłam objedzona i odpoczęta Przywiozłam pomysły na wiele nowych smaków Za to nie przywiozłam żadnego flakonika, bo nic mi się nie spodobało na tyle żeby kupić.
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-05-03 o 12:24 |
||||
|
|
|
#3332 |
|
Raczkowanie
|
Princesko, Paollinko
Mysle ze kazdy ma swoje demony. Niektorzy potrafia o tym rozmawiac niektorzy nie. Ja potrafie walczyc gdy robie to dla kogos. Gdy mam cos zdobyc dla siebie nie potrafie tupnac noga, postawic na swoim - pozwalam aby zdarzenia dzialy sie bez mojego udzialu. Tak jak Paollinka, czekajac az chlopak do niej zagada. A jesli okno z wiadomoscia sie nie otworzy? Z czasam coraz trudniej znalesc wspolny temat aby zagaic rozmowe. Ostatnio pozytywnie doladowala mnie moja sasiadka, pani w starszym wieku. Ma mnostwo problemow z sasiadami, co podumowala to tak - nie mialam w zyciu wiele strapien a jakies przeciez muszac byc. wiec trafili sie uciazliwi sasiedzi, a ona akceptuje ich takimi jacy sa. Ja juz mialam troche utrapien w zyciu, i tak sobie tlumacze ze teraz moze byc tylko lepiej. Odleglosc od rodzicow pozwala mi spojrzec na przeszlosc z dystansem. Nie dziele juz rodziny na zlych i dobrych, wiem ze nie kazdy potrafi poprowadzic swoje zycie zgodznie ze swoich zyczeniem. Alkoholicy i narkomani sa, moim zdaniem, przykladami tego. La Gata PS. mysle ze scent bar jest w stanie zniesc wiekszosc tematow, nie warto drzec o to kotow. ja nie sledze wszystich watkow, a tylko dyskusje ktore mnie interesuja. zreszta niektore z moich pytan nigdy nie doczekaly sie odpowiedzi, bo jakos nie znalazla sie bratnia dusza ktora by poprowadzila. z drugiej strony nie spedza mi to snu z powiek ![]() PS2. pisanie WIELKIMI LITERAMI wyraza gniew. mysle ze poruszony temat zasluguje na nie wiecej niz zwykla dyskusje Edytowane przez la gata Czas edycji: 2009-05-03 o 12:26 Powód: Naglowek |
|
|
|
#3333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z pewnością wiele przeszłaś, byłaś wsparciem dla mamy i siostry, jednak z czasem może się okazać, że musiałaś udźwignąć zbyt wiele jak na osobę w Twoim wieku, stąd pojawił się ten termin (DDA). To jest tak, że teraz jesteś w pogotowiu, gotowa zmierzyć się z wszelkim złem, walczyć o osoby które kochasz, podejmować decyzje i chronić, ale później, powiedzmy po latach, kiedy już opuścisz rodzinny dom, opadnie napięcie i stan pogotowia związany z ojcem, mama z siostrą będą w bezpiecznym miejscu, coś może w Tobie pęknąć. Różnie to się może objawiać, np. u niektórych osób manifestuje się to niezrozumiałym dla innych dążeniem do wywoływania napięć, kłótni, tak jakby podświadomie szukało się tych samych doznań co przed laty. Sam człowiek się z tym męczy, bo wie, że rani bliskie osoby, tak samo jak kiedyś sam był raniony przez pijącą osobę i kółko się zamyka, u innych będzie to nieustanne popadanie w skrajności (np. emocjonalne), wyrobienie przekonania że trzeba zawsze i wszędzie trzymać pieczę nad bliskimi osobami, bo inaczej wszystko się rozpadnie jak domek z talii kart. Oczywiście przedstawiłam tu jakiś prosty, oogólniony schemat, różnie się to manifestuje u różnych ludzi, wiadomo, ale mniej więcej rzecz zamyka się w fakcie, że osoba wyrastająca w domu gdzie miał miejsce problem alkoholowy opuszcza ten dom mocno zraniona. I rana ta, choć może wydawać się zabliźniona, ciągle w środku tkwi jak drzazga, chodzi o to, żeby być świadomym skąd później pewne zachowania (wybory, samopoczucie) mogą wynikać i udać się po pomoc. Ale jak napisałam, jesteś silną osobą, bardzo dojrzałą na swój wiek, życzę Ci więc żebyś wygrała tę walkę bez zadraśnięcia na duszy!
|
|
|
#3334 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
La Gata - pisałam dużymi literami bo byłam poirytowana...
|
|
|
|
|
#3335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na foty sklepu, jak dajesz rade? wysypiasz sie? x Cytat:
Podpisuje sie pod slowami Madziczki. Baba pisze to, co od zawsze wiadome. Moze niektorym pomoze otworzyc oczy na cos ale ja to sie momentami czulam zazenowana czytajac te wypociny. Ja sie podlamuje ale ogolnie wyznaje zasade 'zesraj sie a nie daj sie' - tak poetycko ![]() I czy ja jestem zolza, bijacz czy cokolwiek to nie wiem... Ale wiem, ze na facecie swiat sie nie zaczyna i nie konczy. Czasem boli ale jak WSZYSTKO - moja z czasem. Czasem boli bardziej kiedy na sile faceta kolo siebie trzymasz niz po tzw odcieciu sie. Wczoraj od rana do wieczora poza domem. Roczek Emily minal szybko, objadlam sie ciastek z biota smietana, posmialam z dzieciakow. Wydawalo mi sie, ze byslismy tam 5 godzin... Bylismy 2 i pol ![]() Chaos. Wrocilismy do Simona i polozylismy sie 'na chwile'. Obudzilismy sie po 2 godzinach ![]() A w nocy spalam kolejne 12 godzin. Snila mi sie matura heh. Dobrze, ze to za mna! Musze sie zebrac i spadam na miasto. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Edytka czasem reaguje impulsywnie - owszem ale nie o to chodzi, ze masz tanie zapachy. Wg mnie chodzilo jej o to, ze na innych watkach o perfumach sie nie udzielasz. Jak mnie na to podforum wsyslo to mialam kilka flaszek na krzyz i wiekszosc bez ladu i skladu. Perfumy pomogly mi sie ogarnac i teraz wiem, co lubie. I jakie zapachy wybieram. Zreszta - tanie, drogie - co to ma za znaczenie Wazne, ze pieknie pachnie, prawda?Tylko podroby sa w zlym tonie
|
|||
|
|
|
#3336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki nakaz (??) byłby z deczka niedorzeczny. Także pisz Paollino, pisz! Bo fajnie się to czyta!PS: A od czasu do czasu możesz wrzucić coś na "Czym dziś pachniesz Wizażanko" i tego typu zarzuty przestaną mieć jakiekolwiek uzasadnienie
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-05-03 o 13:12 |
|
|
|
|
#3337 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z coraz bardziej rosnącym zadziwieniem obserwuję natychmiastowe efekty tej metody ![]() Cytat:
![]() Ale na wielkie wyjścia mam parę 1-2 ml rezerw czegoś lepszego ![]() Kocham Was wiecie? ![]() |
||
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez nie kupujesz zapachow dla marki, kupujesz te, ktore Ci sie podobaja. Widzisz - wspomniany Dior - sa zapachy, ktore kocham a sa takie, ktore niespecjalnie mi sie podobaja. Wiec nie moglabym nalozyc byle czego Diora, zeby tylko pachniec jakims Diorem
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, w którym miejscu coś takiego napisałam?
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-05-03 o 13:44 |
|
|
|
|
#3340 |
|
Konto usunięte
|
Ale nie Ty Vesenko
I już nie piszmy o tym - burza uspokojona Co do zapachów Avon-owskich - wyszły teraz nowe perfumy 60's nutą bardzo podobne do Extraordinary czy miejscami Tresselle Seduction - uwielbiam śliwkę w perfumach, że nie wspomnę o pieprzu, piżmie i innych ostrych nutkach... Jednym słowem - zapach z charakterem... Czasem dziwny i drażniący na pierwszy "niuch", ale potem oryginalny i niepowtarzalny..
|
|
|
|
#3341 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Moim zdaniem już od dawna ![]() Cytat:
![]() Wśród moich ulubieńców są też zapachy Ori i Avonu, prawdę mówiąc niektóre są lepsze niż wysokopółkowe. Gdyby ktoś mi kazał wybierać między Extraordinary i takim np. Addict Shine Diora to zagłosowałabym na Avon ![]() Czy pisanie o perfumach w Scent Barze to off top?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś mi polecić ciśnieniowy ekspres do kawy, taki do domu? Żeby kawa była pyszna, ale żeby cena też była rozsądna
Na rynku wybór jest ogromny, sprzedawcy najczęściej polecają to, z czego mają akurat dodatkowe profity, a mi się marzy po prostu dobra kawa z rana
|
#3343 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
U siebie zaobserwowalam jedynie cos takiego, ze bedac np. na imprezach, na ktorych pijemy, czesto mam wrazenie, ze ktos przesadza, ze nie powinien az tyle.... Oczywiscie nie mowie, o tym, ale w srodku zaczynam sie bac. Mam jednego kolege, o ktorego boje sie powaznie, sam zreszta przyznal mi sie podczas jednej z rozmow, ze on czuje, ze to juz jest problem. przeraza mnie to, bo on jest w moim wieku. narazie jedyna pomoc, na jaka wpadlam to rozmowa z nim, duzo rozmow. to chyba troche dziala, ale tylko wtedy gdy jestem obok. zaobserwowalam, ze gdy mnie nie ma bo np. mam sie spoznic, albo nie moge na jakas impreze przyjsc to on juz wtedy pije Najgorsze jest to, ze ja ten problem widze, koledzy bagatelizuja.Cytat:
wiem po sobie, do momentu, w ktorym nie bylam z Kamilem, nie ufalam nikomu na tyle aby sie otworzyc. Z nim jestem 2,5 roku, dopiero ten czas pozwolil mi w miare ustabilizowac emocje i to wszystko ogarnac na tyle, na ile tylko moge. ale wychodze z zalozenia, ze choc w domu czesto musze walczyc za trzy osoby, to jestem czlowiekiem i czasem musze poplakac bo inaczej mozna byloby zwariowac. tylko, trzeba miec tego kogos, przy kim mozna plakac, a on lzy bedzie wycieral.Nie mozesz tego trzymac w sobie Cytat:
Naszczeszcie moj chlopak, jak juz zreszta pisalam, jest naprawde inny, jakby byl przeciwienstwem mojego ojca i daje mi to wszystko, czego gdzies tam po drodze zabraklo. Na pewno nie zapomne o pewnych rzeczach nigdy, ale on przynajmniej pomoze i pomaga ten bol ukoic i sprawic, ze zamiast zlosci czy zalu czuje obojetnosc i mam ta swiadomosc, z moje zycie bedzie wygladalo zupelnie inaczej. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3344 |
|
Rozeznanie
|
Princesko.........
![]() ![]() j esteś wielka![]() możesz ![]() ![]() ale nie musisz........ja tylko znam ludzi, którym wygadanie się pomogło.....tylko ze mogą wygadać się komuś bliskiemu z przeżyć, wypłakac w sweter, rękaw ..czasem nastolatki w grupie wsparcia jeśli wiedzą że ich przezycia są podobne, wiedzą że mogą zwierzycć sie a ich odczucia, uczucia.zostaną zrozumiane..czasem ktoś woli płakać tak by nikt nie wiedział, nie widział....każdy człowiek próbuje się uporać na swój sposób.....dobrze mieć kogoś bliskiego
|
#3345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się mieszczę jeszcze w mój ulubiony rozmiar, to jest dobrze. Poza tym mój TŻ woli puchate dziewczyny czasem nawet wspomina, że jakbym ciut przytyła źle by nie było, a wręcz odwrotnie ![]() Cytat:
To teraz czekam na nowe przepisy na blogu ![]() Cytat:
Paczula i kakao zawsze pobudza moją wyobraźnię, śliwka zresztą też Cytat:
![]() Z tego co piszesz, wynika że jesteś bardzo silną i inteligentną dziewczyną. Napewno sobie poradzisz ze wszystkim, w przyszłości też.. Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2009-05-03 o 15:52 |
||||
|
|
|
#3347 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz mi bardzo pomoglo to, ze mam to zrozumienie, ale zeby sie zaczac zwierzac musialam zaufac, a to nie jest latwe. Dlatego ja w radzeniu sobie z tymi problemami wybralam wsparcie faceta, ktory rozumie. Dopiero po czasie zrozumialam, ze podswiadomie szukalam w nim cech, ktorych brakowalo w ojcu, chyba dlatego go pokochalam, ze on daje mi to, czego zawsze brakowalo. Cytat:
Cytat:
Kurcze, jutro juz matura
|
|||
|
|
|
#3348 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3350 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3351 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3352 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dzisiejsze wieczorem wypiję za maurzystów
Wczoraj jakos zmęczyłam żubrówkę-mało poszło,więc moze dzisiaj malutki drineczek
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2009-05-03 o 18:16 |
|
|
|
#3353 |
|
Rozeznanie
|
ja trzymam kciuki też
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj wieczorem chyba nie będę pić procentów - no, chyba że stojące w lodówce pojedyncze piwo za maturzystów i za zdrowie Sałatki i Sabbath
- ale wiem już, co będę jadła.Serki korycińskie z żytnim chlebkiem w wersji eco ![]() Ale, ale, wcześniej muszę zrobić piętnastominutowy zestaw brzuszków w ramach wracania do formy
|
|
|
|
#3355 |
|
BAN stały
|
Cały dzień jem i dalej mam apetyt że słonia bym zjadła
cos mi sie porobiło że po @ dostaje mega apetytu...czizes |
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
za mnie też jeden kciuk możecie trzymać chociaż?
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
Za wszystkie maturzystki
Połamania piór!!! |
|
|
|
#3358 |
|
BAN stały
|
Princessko, rozwydrzona - przycwaniakuję teraz trochę
ale wezmę jutro świeżo zakupiony karnet na open'era (po który rano się wybieram) w zęby i też będę mocno trzymać kciuki! A za mnie proszę we wtorek, środę i czwartek
|
|
|
|
#3359 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Wtajemniczenie
|
Za wszystkie nasze Wizażanki, które już niedługo będą pociły się na maturze
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:![]() :kci uki:![]() :kciu ki:![]() :kciuk i:![]() :kciuki :
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

Lubię swoje kilogramy, ale mój kręgosłup i i te inne w środku są chyba innego zdania. 

Sabb. Zuziunia, hecate, Gothic, Aragonte, Agnysko, Madzik, Betty i wszystkie inne wizażo-maniaczki
Taki nakaz (??) byłby z deczka niedorzeczny. Także pisz Paollino, pisz! Bo fajnie się to czyta!

z żytnim chlebkiem w wersji eco