|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VIII
Feniks ma dylemat przeprowadzkowy.
Wyniknęła ostatnio dyskusja na forum rodzinnym, w wyniku której zaczęliśmy się zastanawiać na powrotem do Kołobrzegu. Na te chwilę są to tylko dywagacje, ale mogły by być realne. Otóż: Mieszkanie tam mamy, dzieci by chciały, zdrowsze powietrze, wsszytsko na miejscu - wszędzie można dojść pieszo. Tutaj, jest cała rodzina ( chociaż to czasami nie jest dobre ), ja mam tutaj pracę. Ciachulec nie ma ani tu ani tam. Tutaj jest wyższy poziom w szkołach, ale za to paskudny dojazd gdziekolwiek i 1,5 km do autobusu. Już nie wiem co robić, przeprowadzić się kolejny raz? kolejny raz zaczynać wszystko od nowa? Ale w przyzwoitych warunkach? Z dala od moich rodziców !!! ( największy plus ) Szukać pracy? Czy ciągnąć dalej tutaj, mieszkać na naszym stryszku i narzekać na druty wysokiego napięcia, nieustawne ściany i badziewne instalacje, ale cieszyć się obecnością bliskich i tym, że przynajmniej jedno z nas ma pracę. Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2009-05-02 o 15:10 |
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fav podobno kto nie ryzykuje ten nie ma... ale co jeżeli nie znajdziecie pracy w Kołobrzegu? Ciężko gdziekolwiek o prace teraz a są maluchy które muszą jeść, pić, trzeba je ubrać etc. ciężka decyzja... Może najpierw rozejrzeć się tam za pracą??? (ogłoszenia, powysyłać Cv...)
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Witam pięknie
Właśnie wróciłam z zakupów... Byłam na polowaniu jakiejś sukienki na latu i tuńki a wróciłam z kolejną parą butów
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaraz zaczynam przygotowania do wyjścia, miało być fajne spotkanie na luzie w kumpelskim gronie (i nienajbardziej wyszukanymi trunkami) a stanęło na... operze. Cóż, orzynajmniej będzie można zaszaleć z kreacją A kumpelska popijawa przesunie się na 23-cią.
|
|
|
#3245 |
|
Rozeznanie
|
już po karkówce z grilla..........jutro znów
![]() ![]() barbecue coś w sobie ma ![]() ![]()
|
#3246 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Po drugie Nie odróżniasz godności od obojętności. Po trzecie uczuciowość to nie to samo, co słabość. Po czwarte racjonalne myślenie nie jest jednoznaczne z "odsuwaniem wszystkiego od siebie". Po piąte oczywiście, że jesteś warta o wiele więcej, niż bana Cytat:
Tak na to nie patrzyłam, ale owszem, w tym ujęciu ja też praktykuję. A z tym dotykaniem stóp i przyciskaniem włosów do materaca to trafiłas w sedno. Z migrującym na moją stronę łóżna Miłym w sumie też. Cytat:
W sumie.... Gratuluję. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale rozumiem ten dylemat. Czasem bezpieczne schronienie wcale nie jest wygodne. czasem wygodne niekoniecznie daje nam poczucie bezpieczeństwa... przynajmniej przez jakiś czas. Przemyślcie to oboje. Może spróbujcie szukać pracy w Kołobrzegu na odległość i przenieść się dopiero, kiedy będziecie mieli jakiś punkt zaczepienia?
|
|
#3247 |
|
Konto usunięte
|
Sabb - napisałam mu że mam dość takiej zabawy w przeciąganie sprawy, że nie chcę czekać i że nie zasługuję na takie brzydkie traktowanie... Nagle ustawił sobie opis "
![]() ![]() "Sama już nie wiem co o tym myśleć... Ale skoro mu smutno z tego powodu, to czemu do licha tego nie napisze?? Raany mam mętlik ![]() Zuziunia posłała mi ebooka "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" ![]() Od dziś uczę się, jak być zołzą ![]()
|
|
|
|
#3248 |
|
BAN stały
|
ivanno, miło Cię widzieć
|
|
|
|
#3249 | ||
|
BAN stały
|
Gryxiu wróć......
zabrzmiało jak Lessie wróć Cytat:
ale podejmując decyzje musisz kierować się dobrem całej rodziny...widzisz same warunki już świadczą o tym by wrócić do Kołobrzegu. A jesli chodzi o poziom w szkołach to jesli dziecko chce sie uczyć to się nauczy Ja po raz 3 już zaczynam wszystko od nowa...i to czy tkwi się w tym samym miejscu czy w nowy to życie tak samo zaskakuje, bo nigdy nie wiesz co się wydarzy. Cytat:
![]() a nie pisze bo zamknął się w "jaskini" Ja nie wiem ale udało mi się wrzucić na luz jakoś...co będzie...czas pokarze a moje myślenie i zastanawianie sie co dalej i tak nic nie da... jak ma cos byc to będzie, jak nie to dalej zostaniemy przyjaciółmi |
||
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie muszę się uczyć, jak być zołzą, ja jestem zołzą....Mam przesrane
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3251 |
|
Konto usunięte
|
Jakie przesrane, masz wygodniej z chłopami
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3253 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Ivanno
Miło Cię widzieć Cytat:
![]() Ja myślę podobnie, jak to już wcześniej dziewczyny napisały - że na pewno warto szukać pracy na odległość, a nuż coś się uda, a nuż? Ale bałabym się rzucać na głęboką wodę, nie mając żadnego zaplecza Cytat:
![]() A co do piórarza, to zamierzam dowiedzieć się przynajmniej, czy jest zajęty, czy nie ![]() Notabene zgodnie z opowieściami rodzinnymi jako dziecię w wieku przedszkolnym i ciut starsze bez krępacji podrywałam facetów, potem dopiero jakoś straciłam te, khem, umiejętności... W tańcach też nie wykazywałam zahamowań, bo zdarzyło mi się pląsać nawet w kościele, kiedy organista zaczął grać. No dobra, miałam wtedy jakieś pięć lat ![]() Książę Gryksiu te opowieści okołoweselne nijak się mają do mego obrazu własnej osoby w wersji codziennej, zaręczam Ci
|
||
|
|
|
#3254 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się, jak w przedszkolu całowałam się (nie, żeby jakoś dogłębnie, khem, khem ) z większością kolegów z grupy (Miałam jakieś 6 lat). Ba! - to ja wykazywałam inicjatywęZuziu - jak ja to robię? Pytanie - czy ja coś w ogóle "robię" Ja po prostu jestem sobą. Nie pozwalam się oszukiwać, nie szanować, obrażać mężczyźnie. Jeżeli chce odejść - puszczam go - nie trzymam się go kurczowo. bo jak już niejednokrotnie pisałam, facet nie jest gwarantem mojego bezpieczeństwa, poczucia wartości. Cwaniaków wyczuwam na odległość, nigdy też nie daję się zdominować, ubezwłasnowolnić. Nie pozwalam się traktować jak głupia lalka , dodatek itd. I wyznaję świętą zasadę, że wolę być sama niż z byle kim. Mam jedno życie i nie dam go sobie zmarnować byle palantowi, tylko dlatego, żeby nie być samej. Tyle
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-05-02 o 17:03 |
|
|
|
|
#3256 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Hmm.. co do biustu to probowalam sama sie zorientowac, ale jedyna teoria, ktora sobie opracowalam to to, ze dobrze pieszczone rosna zreszta mialam juz jedna mala przerwe i faktycznie nic sie nie zmienily. Natomiast biust z miseczki b urosl mi do d w momencie gdy zaczelam wspolzyc z TZ, moze to obudzilo we mnie jakies hormony, od ktorych zalezy wielkosc sama do konca nie wiem, ale bardzo mi sie to podoba, bo wczesniej jednak troche maly szkielet przypominalam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To strasznie fajne, ze Twoja znajoma tak docenila Ciebie i postanowila napisac maila. To na pewno dodaje pewnej wiary w siebie![]() Cytat:
Witaj |
|||||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3258 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Działaj... działaj... ![]() Cytat:
Nie jestem zołzą. Jestem tylko człowiekiem z poczuciem godności. Buahahaha! Znów wyszedł mi tekst nadęty jak spanikowany rozdym. O tak, Madzik to ma w ogóle najwygodniej.
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3260 |
|
Konto usunięte
|
Mi urosły z A do B
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Ale chodzi o te dobre zołzy... ![]() ![]()
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma dobrych zołz. Zołza to zołza. Chyba, że jak naginając wypowiedź Sabb, dobra zołza to po prostu kobieta z godnością własną
|
|
|
#3262 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wydaje mi sie zeby zolze mozna bylo pokochac Moj Landryn, mowi czasem, ze jestek troche ksiezniczkowata i wymagam bardzo duzo zaangazowania z drugiej strony. Ale jego to kreci, bo wie, ze ma o co sie starac i ma ta swiadomosc, ze warto. Dlatego, ja mysle, ze facet musi miec swiadomosc wartosci i wyjatkowosci wlasnej kobiety bo inaczej starac sie nie bedzie chcial i zacznie wkoncu olewac. A ja nie wiem, jak malo trzeba w siebie wierzyc, aby na to olewanie sie zgadzac. To takie samoupokorzenie. |
|
|
|
|
#3263 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do przedszkola jako takiego nie chodziłam, ale całowanie w wieku jakichś pięciu lat zaliczyłam, a jakże - na jakimś spotkaniu u znajomych, którzy mieli ślicznego blond syna. I to ja chyba wykazywałam, khem, inicjatywę... Udało mi się też nastraszyć jakiegoś kolegę brata, już w wieku szkolnym, przysiadając się do niego coraz bliżej, aż biedak uciekł Cytat:
![]() A urośnięcia damskich artybutów zazdroszczę ![]() Nie zamierzam specjalnie kombinować - po prostu zadam stosowne pytanie kumpeli albo świadkowej. W końcu to, że ktoś mi się podoba ciut, to żaden dramat, do licha, do tego mogę im się przyznać Może to mało subtelne, ale chyba mam krasnoludzkie podejście do męsko-damskich zawiłości. Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zawsze miałam C a teraz to już czasem i w D się nie mieszczę....![]() [/color] J |
||
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Co do samej książki o zołzach - jej tezy sprowadzają się do " Szanuj siebie a będziesz szanowana przez faceta" i " Nie podawaj się samcowi na tacy"
Też mi odkrycie stulecia - mogłabym sama taką książkę napisać i zgarnąć kupę szmalu i posyłać wam wszystkim po flakonie ukochanych perfum, co miesiącOdkąd przestałam brać pigułki mój biust smętnie opadł
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-05-02 o 17:38 |
|
|
|
#3266 |
|
Konto usunięte
|
Princeska - więc jesteś zołzą
o to chodzi.. by mieć poczucie własnej wartości i godności..A co do samoupokorzenia... Wierz mi, że osoby z niskim poczuciem wartości wcale nie robią tego świadomie czy z masochizmu!! Po prostu tak im ktoś wbił jakimś zachowaniem czy słowem w głowę, że nie są dużo warte... To nie jest tak że "ooo pomyślę sobie że jestem beznadziejna i już"... A wiem co mówię, bo sama mam zerowe poczucie własnej wartości i wciąż muszę się tego uczyć by nie myśleć o sobie jak o kimś kto jest kompletnie do kitu... Madziczka - nawet jeśli to są wytarte frazesy o szacunku, to ja muszę je poczytać bo nikt mi tego nigdy nie mówił.... niestety. |
|
|
|
#3267 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moze faktycznie to jednak cos w sobie ma i czasem sie sprawdza, moze takie ogarniete zachwytem pieszczoty i komplementujace wyglad slowa faceta podnosza nasza samoocene, a to wplywa na wiekszy rozwoj tych czesci ciala, ktore sa bardzo na ten dotyk wrazliwe, a u kobiety to chyba piersi wlasnie najbardziej, przez co moze osiagaja swoj maksymalny wzrost ale sobie opracowalam teorie![]() ![]() Bo tu niszowy facet jest potrzebny Zadne pigulki, facet
|
|
|
|
|
#3268 | |
|
BAN stały
|
Od razu "zaniedbałeś"
Sprawdzam po prostu, czy metoda "Pokaż, że ci nie zależy, a ona oszaleje" działa Tutaj Od trzech godzin pod balkonem stoję ![]() ![]() Myślę podobnie, jak dziewczyny - wybadałbym grunt pod kątem pracy i dopiero wówczas decydował, co dalej Ale to tylko moje rozmyślania ![]() Cytat:
![]() I to w tango, do którego nie trzeba dwojga
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Pracuję nad tym
![]() Ale, że niby co - do masowania? Gryksiu - ja ci już tłumaczyłam,że u mnie ta metoda NIE DZIAŁA. Olewasz? - zostaniesz olany
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-05-02 o 17:51 |
|
|
|
#3270 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ja uwazam natomiast, ze sa dwa rodzaje ludzi. Tacy, ktorzy zacisna zeby, beda walczyc dalej i nie pozwola sobie w kasze dmuchac i tacy, ktorzy przyjma poze ofiary i beda czekaly na rozwoj wypadkow, przygotowujac sie psychicznie na to, ze kolejny raz zaboli, ale powiedza wtedy: "to nie moja wina, ja mu jej/jemu ufalam" albo cokolowiek innego co zwolni ich z odpowiedzialnosci za wlasna glupote albo naiwnosc i pozwoli poprostu uzalac sie nad wlasnym okrutnym losem. A przeciez nie raz ktos takiemu czlowiekowi powiedzial, ze powinien zmienic swoje postepowanie, na pewno nie raz szczerze mowil, ze na czyms moze sie bardzo zawiesc albo stracic. Brak wiary w siebie nie jest wina osob trzecich. Jest tylko i wylacznie wina osoby, ktora tej wiary nie posiada. Dla mnie jest nawet glupota. Bo skoro najpierw pozwalalabym robic z siebie kretynke to jakim prawem moglabym miec zal do kogos kto ja ze mnie zrobil? Przeciez sama mu dalam na to zgode. Uwazam, ze to co napisalam mam prawo powiedziec, bo nie raz ktos ta kretynke ze mnie robic chcial, nie raz moglam zwalic wine za cos na kogos, bo wkoncu mu wierzylam czy ufalam, ale nie. Bo jezeli cokolwiek takiego sie stalo to ja na to wydalam zgode, czasem z glupoty, ale drugi raz juz jej nie popelnilam. Sama jestem bardzo naiwna, za mocno ludziom ufam, ale zrobic z siebie "smietka" nikomu nigdy bym nie pozwolila, bo zasluguje na duzo. Nawet bardzo duzo. I ta wiara w to pomaga mi walczyc o swoje i nie tylko swoje szczescie. Bo pomaga mi tez walczyc z wlasnym ojcem o szczescie mojej mamy i siostry. Wiec nie wierze w to, ze ktos moze wplywac na czyjes poczucie wartosci, bo gdyby tak bylo, to ja przez mojego ojca juz dawno bylabym nikim w swoim mniemaniu. A uwazam, ze jestem kims. Nawet bardzo wartosciowym kims. Cytat:
Do masowania, bo tak czule to tylko facet, no moze jeszcze druga kobieta potrafi
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

podobno kto nie ryzykuje ten nie ma... ale co jeżeli nie znajdziecie pracy w Kołobrzegu? Ciężko gdziekolwiek o prace teraz
a są maluchy które muszą jeść, pić, trzeba je ubrać etc. ciężka decyzja... Może najpierw rozejrzeć się tam za pracą??? (ogłoszenia, powysyłać Cv...)

), ale cóż, mam taką naturę że nie umiem zobojętnieć!! Jestem uczuciowa i nie potrafię tego wyłączyć.

nie to żebym nie lubiła swojego ale kilkoma cm więcej bym nie pogardziła!