Technik farmacji -warto? - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 13:04   #3331
kropelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Technik farmacji -warto?

jeśli jednak będzie ten octan to u mnie ponad 20 osob nie zdalo bo wiekszosc pisala zwykly prednizon, jeszcze ja swoja drogą spieprzylam ilosc masła wiec moze byc ciekawie...
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:13   #3332
Miss_misia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olkaq Pokaż wiadomość
moge ale on jest bardzo pokreslony..
A czy ja też mogłabym liczyć na takiego maila z tym kluczem? Z góry dziękuję bardzo bardzo ładnie )

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss_misia Pokaż wiadomość
A czy ja też mogłabym liczyć na takiego maila z tym kluczem? Z góry dziękuję bardzo bardzo ładnie )
Mój adres p.u.certus@gmail.com
Miss_misia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:18   #3333
ewemar
Przyczajenie

Bardzo proszę o przesłania tego klucza do czopków
ewelinka.polak@gmail.com
Dziekuje
ewemar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:23   #3334
kropelkaa
Zakorzenienie

teraz zaczynają się "ujawniać" i stwarzać konta osoby które tylko podczytywaly wątek
Stary 2011-06-16, 13:25   #3335
monia moja
Przyczajenie

Ja rowniez bede dozgonnie wdzieczna jesli bedziesz tak dobra i wyslesz mi twoj klucz do czopkow. bad.ada@interia.pl z góry dziekuje
monia moja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:43   #3336
Miss_misia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
teraz zaczynają się "ujawniać" i stwarzać konta osoby które tylko podczytywaly wątek
Teraz zaczynają się ujawniać osoby które do przedwczoraj sie uczyły a nie szukały gotowej recepty na Wizażu ;P Czy to przekreśla szanse na otrzymanie maila z kluczem?
Stary 2011-06-16, 13:48   #3337
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss_misia Pokaż wiadomość
Teraz zaczynają się ujawniać osoby które do przedwczoraj sie uczyły a nie szukały gotowej recepty na Wizażu ;P Czy to przekreśla szanse na otrzymanie maila z kluczem?
Ale ja nie powiedziałam tego ze złośliwością spokojnie to, że udzielaliśmy się na wątku nie znaczy, że się nie uczyliśmy tylko czekaliśmy na gotowce wiele razy wzajemnie sobie pomagaliśmy, stwierdziłam fakt, że wiele nowych osob teraz się pojawiło, bez żadnych złośliwości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 13:48   #3338
czaaarrrnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Ines nie zdradzaj mojego imienia;p hehe
mysle,ze klucz bedzie podobny do tego co mamy (wiesz do jakiego?)

wiem, wiem tylko zamiast diprofiliny była aminofilina. To prawie się nie różni chyba nie? nawet działanie podobne lub te same?
czaaarrrnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:49   #3339
miodova
Raczkowanie

Hmm.. jakbyś śledziła wątek od początku to może i wiedziałabyś, że wzajemnie dużo sobie pomogłyśmy, ja dzięki niektórym osobom dużo zrozumiałam i się nauczyłam, zawsze ktoś rozwiał moje wątpliwości, a przy tym miałam z kim porozmawiać o obawach..
Stary 2011-06-16, 13:54   #3340
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miodova Pokaż wiadomość
Hmm.. jakbyś śledziła wątek od początku to może i wiedziałabyś, że wzajemnie dużo sobie pomogłyśmy, ja dzięki niektórym osobom dużo zrozumiałam i się nauczyłam, zawsze ktoś rozwiał moje wątpliwości, a przy tym miałam z kim porozmawiać o obawach..
zgadzam się w 100%
naprawde wiele rzeczy których nie rozumiałam dzięki temu wątkowi i pomocnym osobom zrozumiałam i się nauczyłam i naprawde dziękuje
Stary 2011-06-16, 13:54   #3341
mirka21
Przyczajenie

oj a czy to ważne, jakie osoby? może najlepiej umieścić ten klucz w sieci, niech sobie potrzebujący ściągną

Edytowane przez mirka21
Czas edycji: 2011-06-17 o 01:56
mirka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 13:56   #3342
Miss_misia
Przyczajenie

Cytat:
Hej dziewczyny spokojnie, przecież nic nikomu nie zarzucam. Super, że sobie pomagałyście. Szkoda, że nie trafiłam wcześniej tutaj.
Stary 2011-06-16, 14:19   #3343
KoffanaKasiula
Przyczajenie

odplatnos napewo miala byc 100%, tego jestem pewna poniewaz byl lek gotowy!
KoffanaKasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:26   #3344
Hanna_Montana1
Przyczajenie

Jeśli można to też bym poprosiła o klucz
Będę bardzo wdzięczna,przynajmniej choć w połowie rozwieje to moje wątpliwości meduza209@wp.pl
Hanna_Montana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:29   #3345
fa_SOLA
Przyczajenie

Cytat:
octan
Dzięki, też wydaje mi się, że właśnie octan choć im dłużej myślę, zaczynają mnie brać obawy, że jednak czysty prednizon....
fa_SOLA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 14:37   #3346
miminka10
Raczkowanie

Cytat:
Na moje to nie bedzie oceniane bo mam klucz do bardzo podobnej recepty tylko zamioast diprofiliny jest aminophylina i tam nie ma w kluczu punktu za cene
Jeżeli to nie będzie problemem to również poproszę klucz monmic10@wp.pl
Z góry dziękuję
miminka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:40   #3347
kropelkaa
Zakorzenienie

a ja ceny nie wpisałam żadnej
Stary 2011-06-16, 14:52   #3348
anetterainbow
Raczkowanie

mam pytanko... nie umiem jakos tego znaleźć wsród tylu stron;p czy na egzaminie trzeba było napisać dawki prednizonu (z wykazu dawek) czy prednizonu octanu (z FP) ?

aha... a w założeniach trzeba było jakim sposobem zrobie czopki skoro chyba w pkt 6 kazali nam napisac jakim sposobem zrobimy?
anetterainbow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 15:03   #3349
olkaq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anetterainbow Pokaż wiadomość
mam pytanko... nie umiem jakos tego znaleźć wsród tylu stron;p czy na egzaminie trzeba było napisać dawki prednizonu (z wykazu dawek) czy prednizonu octanu (z FP) ?

aha... a w założeniach trzeba było jakim sposobem zrobie czopki skoro chyba w pkt 6 kazali nam napisac jakim sposobem zrobimy?
Moim zdaniem nie trzeba bylo poniewaz przy opisywaniu metody jaka robilas wiadomo czy uzylas ungwatora czy tez nie..

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
a ja ceny nie wpisałam żadnej
ja tez nie bo nie trzeba

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez czaaarrrnaaa Pokaż wiadomość
wiem, wiem tylko zamiast diprofiliny była aminofilina. To prawie się nie różni chyba nie? nawet działanie podobne lub te same?
tak
olkaq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 15:06   #3350
anetterainbow
Raczkowanie

a jak z tymi dawkami ? preniozon z wykazu czy prednizon octanu z FP?
Stary 2011-06-16, 15:07   #3351
farma4755
Raczkowanie

Cytat:
moge ale on jest bardzo pokreslony..
olkaq nie martw sie bedzie dobrze ..,mogłabyś wysłać na maila ten klucz oceniania czopków który posiadasz też dla mnie ? moj e-mail farma4755@wp.pl z góry dziekuje
farma4755 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 15:17   #3352
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia moja Pokaż wiadomość
Czesc. Powiedzcie mi prosze co w przypadku jesli obliczenia (np masla kakaowego, ilosci tabletek encortonu i ilosci diprofiliny) zrobilam w innym miejscu niz jest to przewidziane (poza tym nigdzie nie pisalo gdzie takie obliczenia maja sie znalezc, byla mowa jedynie gdzie zamiescic obliczenia dawek i ich porownanie z Fp). Boje sie ze mimo iz mam obliczenia zrobione dobrze nie uwzglednia mi ich bo sa w zlym miejscu. Co wy o tym myslicie, bo mi to spac nie daje...
Szczerze to nie wiem czy to ocenią. Bo to podobna sprawa jak np.:nie ponumerowana kartka,która nie będzie w ogóle czytana. Nam bardzo zwracali uwagę na to,żeby pisać wszystko tam gdzie tego chcą bo potem może być płacz. Obliczenia trzeba bylo umieścić bodajże w pkt.6

Cytat:
Napisane przez monia moja Pokaż wiadomość
ja rowniez mysle ze trzeba bylo uzyc tabletek bo inaczej po co podawaliby ich mase i ilosc substanci czynnej
Jeśli się nie mylę to w arkuszu było napisane,że należy skorzystać z tej tabelki do tabletek, więc jasna sprawa,że należało użyć tabl.

Cytat:
była podana podana substancja octan prednizonu..
Ale ja też jestem zdania, że z tabletek
haczykiem było też to, że było zapisane na recepcie w mg i nie każdy zamienił na gramy.. albo źle zamieniali
Wiesz, jak ktoś nie potrafił zamienić mg na g albo zrobił to źle to może i lepiej,żeby oblał i nie pracował w aptece Przecież to podstawa!

Cytat:
A wyobraźcie sobie co musi czuć osoba, która napisała całą pracę niebieskim długopisem?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 15:20   #3353
farma4755
Raczkowanie

U nas na egzaminie liczyli Encorton z tabletki trzema sposobami ..,i tak naprawde nie wiadomo co klucz uwzgledni .., ja wziełam 2 tabletki po 0.020g .., marwie sie .., i czekanie do 26 sierpnia dobija mnie
Stary 2011-06-16, 15:22   #3354
gosia00720
Przyczajenie

olkaq nieszkodzi że jest pokreślony jak mozesz to mi wyslij będę wdzięczna gosia00720@wp.pl
gosia00720 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 15:26   #3355
lufarma
Raczkowanie

Witam. Jeśli to nie problem również prosiłabym o ten klucz. Nie ukrywam, że bardzo mi pomoże, bo totalnie załamana jestem... Ech, z całego serducha dziękuję!!! lufarma1984@gmail.com

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

U mnie też, różne obliczenia, różne metody... Ja zapomniałam napisać o przesianiu rozdrobnionego proszku przez sito... Ale wszyscy rozpatrywali Encorton i oczywiście liczyli pod kątem tabelki.
lufarma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 15:28   #3356
farma4755
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia00720 Pokaż wiadomość
olkaq nieszkodzi że jest pokreślony jak mozesz to mi wyslij będę wdzięczna gosia00720@wp.pl
przyłączam sie do prośby
Stary 2011-06-16, 15:30   #3357
anetterainbow
Raczkowanie

jeju, to że zapomniałas przesiac nie oznacza, że nie zdasz. wiec po co pisac takie rzeczy?

ja np: nie przesiałam, w złej kolejności dałam proszki, ogrzewałam na płycie zamiast na łaźni, w założeniach nie napisałam maaaaase rzeczy, źle napisałam dawki prednizonu bo dałam z FP zamiast z wykazu i pełno pełno innych szczegółów za które mi odejmą więcej niż 25 pkt
Stary 2011-06-16, 15:33   #3358
farma4755
Raczkowanie

lufarma załamke to ja też mam obstawiałam mieszanke ..,a tu co ?!..,jestem jak ten czopek z recepty egzaminacyjnej
Stary 2011-06-16, 15:33   #3359
Miss_misia
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Technik farmacji -warto?

Dostała już któraś z was ten klucz czy tylko ja nie zasłużyłam?
Stary 2011-06-16, 15:39   #3360
lufarma
Raczkowanie

Piszę, bo dużo mam niedociągnięć, np, tabletek wyszło mi dużo za dużo, aż wstyd (źle podpisana proporcja) i o dziwo później mam łączną masę leku coś ponad 12 g... A do tego wszystkiego robiłam w ungwatorze, gdzie chwilę wcześniej podgrzewałam masło w parowniczce na łaźni wodnej... super, nie?... śmiech na sali...

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Nie nic do mnie nie doszło jeszcze

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

farma4755, łudzę się, że z opisów trochę punktów wleci... ale naprawdę czarno to widzę... Jak nie będą sprawdzać pod klucz, to leżę... Najgorsze, że tyle czasu i kasy na marne... A człowiek z roku na rok coraz starszy i coraz gorzej z uczeniem i coraz bardziej się wszystko przeżywa...
lufarma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości