Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-09, 11:37   #3331
luizka__
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13167137]Dostałam dzisiaj George cleo (30GG) i Ruby pink Fifi czarny (30FF)

o dziwo oba od biedy dobre - tzn fifi na styk baardzo mocno - ale zostaje ze mną, bo komplet za 110 zl i jeszcze taki ładny
Gorege bardzo ładnie kształtuje biust (nawet u mnie - a na mnie żadne balkonetki nie leżą:P) ale niestety fiszbiny duuużo za szerokie - wogóle ten biustonosz wyglądał jakby był ze 3 rozmiary za duże, no ale był wypełniony... może kiedyś spróbuję jeszcze z cleo bo widać mają potencjał :P ale na razie już kasiorki brak[/QUOTE]

gratuluję udanych zakupów staniki RubyPink bardzo mi się podobają (mialam przez chwilę jeden i to był najpiękniejszy stanik na świecie ), a George super kształtuje biust. Wkleisz zdjęcia?

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
takie fotki wystarczą?
wiec mierzyłam staniczek i przy dużym rozciągnieciu wychodzi 76, 3 cm
tak kupiłam go na bazarku, bo nie wydam od razu 200 zł na 2 staniki, a minimum 2 potrzebuje, ale mam zamiar jutro kupic jeszcze jeden w atlanticu

ja mam bikini 75 C;/
Na dodatkowych fotkach widać, że jednak nie jest ok
1. miseczka jest sporo za mała, za płytka - fiszbina powinna być jakieś 2 cm dalej, to ciałko pod pachą to też twój biust i powinno być zakryte.
2. obwód dużo za luźny - mimo zamałości miseczki Ci odstają. Zobacz co się stanie, jak ramiączka podciągniesz do góry o 2cm.

Rozumiem, że staniki kosztują sporo, ale naprawdę lepiej wydać więcej kasy i mieć jeden dobry stanik niż wydać mniej, a nie mieć żadnego dobrego. Nie musisz wcale kupować stanika za 200zł, 60-70zł jest już kwotą, za którą kupisz dopasowany stanik.
Stary 2009-07-09, 11:47   #3332
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
gratuluję udanych zakupów staniki RubyPink bardzo mi się podobają (mialam przez chwilę jeden i to był najpiękniejszy stanik na świecie ), a George super kształtuje biust. Wkleisz zdjęcia?

Na dodatkowych fotkach widać, że jednak nie jest ok
1. miseczka jest sporo za mała, za płytka - fiszbina powinna być jakieś 2 cm dalej, to ciałko pod pachą to też twój biust i powinno być zakryte.
2. obwód dużo za luźny - mimo zamałości miseczki Ci odstają. Zobacz co się stanie, jak ramiączka podciągniesz do góry o 2cm.

Rozumiem, że staniki kosztują sporo, ale naprawdę lepiej wydać więcej kasy i mieć jeden dobry stanik niż wydać mniej, a nie mieć żadnego dobrego. Nie musisz wcale kupować stanika za 200zł, 60-70zł jest już kwotą, za którą kupisz dopasowany stanik.
Ech czyli nie nadaje sie do chodzenia?
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 12:06   #3333
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
takie fotki wystarczą?
wiec mierzyłam staniczek i przy dużym rozciągnieciu wychodzi 76, 3 cm
tak kupiłam go na bazarku, bo nie wydam od razu 200 zł na 2 staniki, a minimum 2 potrzebuje, ale mam zamiar jutro kupic jeszcze jeden w atlanticu

ja mam bikini 75 C;/
już na tym zdjęciu z przodu wydawało mi się, że fiszbiny są za wąskie a obwód za szeroki, ale chciałam się upewnić, i zgadzam się z tym co napisała luizka__ miska za mała, fiszbiny nie celują w środek pachy tylko nawet przed pachę, a obwód wydaje się być za luźny

jeśli pasuje Ci 75C to może jednak powinnaś brać 70D/E, w pierwszym lepszym bieliźniaku kupisz stanik w takim rozmiarze w cenie do 50zł, obwody 60-65 ciężko dostać dlatego są droższe

Atalntica nie polecam, tam musiałabyś brać chyba 70E a nie wiem czy taki produkują, jeśli dla mnie na 68/82 było dobre 70C, no i są mocno rozciągliwe

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Ech czyli nie nadaje sie do chodzenia?
raczej nie, a chodziłaś już w nim? sprawdź czy nie masz przypadkiem śladów od fiszbin z boku na piersiach
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 12:32   #3334
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
już na tym zdjęciu z przodu wydawało mi się, że fiszbiny są za wąskie a obwód za szeroki, ale chciałam się upewnić, i zgadzam się z tym co napisała luizka__ miska za mała, fiszbiny nie celują w środek pachy tylko nawet przed pachę, a obwód wydaje się być za luźny

jeśli pasuje Ci 75C to może jednak powinnaś brać 70D/E, w pierwszym lepszym bieliźniaku kupisz stanik w takim rozmiarze w cenie do 50zł, obwody 60-65 ciężko dostać dlatego są droższe

Atalntica nie polecam, tam musiałabyś brać chyba 70E a nie wiem czy taki produkują, jeśli dla mnie na 68/82 było dobre 70C, no i są mocno rozciągliwe

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

raczej nie, a chodziłaś już w nim? sprawdź czy nie masz przypadkiem śladów od fiszbin z boku na piersiach
nie chodziłam jeszcze w nim
a bikini mam 75 C, bo nie zwracała uwagi na to, ze moze byc za luzne czy cos takiego...;/
czyli lepiej jak wybiore się do wykłego sklepu z bielizną niz do atlanticu?
musze to szybko załatwic bo we wtorek rano wyjezdzam na 2 tygodnie i wychodzi na to, ze nie mam żadnego dobrego stanika

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

niewiem gdzie isc po te bustonosze;/
moge wydac te 200 zł, ale nie moge zamówic przez internet, bo wyjezdzam i nie zdazy do mnie dotrzec
a z sklepów, które podane sa w 1 poscie, to nie ma mojego miasta
Stary 2009-07-09, 13:09   #3335
havana
Zadomowienie

Witam, dziewczyny!
Zacznę od tego, że ostatnio przybyło mi się parę kilo (z czego się cieszę, bo zawsze miałam niedowagę) i wyruszyłam na poszukiwania, by 70C zamienić na 70D. Jednak w mojej mieścinie równie dobrze mogłabym pytać panie ekspedientki czy widziały Yeti "eksluzywny" sklep Triumpha ominęłam szerokim łukiem. W jednym jedynym sklepie dostałam do wyboru dwa czarne i dwa kremowe(nie lubię białych) staniki, z których jeden okazał się w miarę kompatybilny. Teraz dochodzę do wniosku, że jest ciut przymały. Zmierzyłam się w końcu i wyszło mi co następuje:
pod biustem: luźno - 72, ciasno - 69
w biuście: wyprostowana - 89, w pochyleniu - 90

Wg tych wymiarów jeśli chodzi o polskie rozmiary elektroniczny brafitter pokazuje mi 60H, a tymczasem wg tabelki to jest rozmiar na 87 w biuście. Na dodatek kupowałam do tej pory obwody 70 i może nie były jakoś super dopasowane (bez wysiłku odciągam na jakieś 8cm), ale też nie jeździły mi po plecach - mam po zdjęciu ślad tuż poniżej łopatek, raczej na wysokości dolnej krawędzi miseczki. Więc bardziej bym się skłaniała do polskiego 65F/G i brytyjskiego 30E. Nie wiem już co myśleć, wizja odsyłania dziesiątek staników mnie przeraża...w dodatku z gotówką cieniutko, nie zamierzam co prawda robić sobie krzywdy wyrobem stanikopodobym, ale z próżnego i Salomon nie naleje... z przydatnych informacji może jeszcze to, że migrować u mnie zdecydowanie nie ma co.

Edytowane przez havana
Czas edycji: 2009-07-09 o 13:20
havana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:13   #3336
_Paulinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Paulinka_ Pokaż wiadomość
Prosiłabym o pomoc

pod biustem mierzone ściśle 71 cm
pod biustem bez ściskania 75
w biuście 85
w zwisie będzie 89
Przy moich wymiarach to 65E polskie czy angielskie by pasowało?
_Paulinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:27   #3337
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez havana Pokaż wiadomość
Witam, dziewczyny!
Zacznę od tego, że ostatnio przybyło mi się parę kilo (z czego się cieszę, bo zawsze miałam niedowagę) i wyruszyłam na poszukiwania, by 70C zamienić na 70D. Jednak w mojej mieścinie równie dobrze mogłabym pytać panie ekspedientki czy widziały Yeti "eksluzywny" sklep Triumpha ominęłam szerokim łukiem. W jednym jedynym sklepie dostałam do wyboru dwa czarne i dwa kremowe(nie lubię białych) staniki, z których jeden okazał się w miarę kompatybilny. Teraz dochodzę do wniosku, że jest ciut przymały. Zmierzyłam się w końcu i wyszło mi co następuje:
pod biustem: luźno - 72, ciasno - 69
w biuście: wyprostowana - 89, w pochyleniu - 90

Wg tych wymiarów jeśli chodzi o polskie rozmiary elektroniczny brafitter pokazuje mi 60H, a tymczasem wg tabelki to jest rozmiar na 87 w biuście. Na dodatek kupowałam do tej pory obwody 70 i może nie były jakoś super dopasowane (bez wysiłku odciągam na jakieś 8cm), ale też nie jeździły mi po plecach - mam po zdjęciu ślad tuż poniżej łopatek, raczej na wysokości dolnej krawędzi miseczki. Więc bardziej bym się skłaniała do polskiego 65F/G i brytyjskiego 30E. Nie wiem już co myśleć, wizja odsyłania dziesiątek staników mnie przeraża...w dodatku z gotówką cieniutko, nie zamierzam co prawda robić sobie krzywdy wyrobem stanikopodobym, ale z próżnego i Salomon nie naleje... z przydatnych informacji może jeszcze to, że migrować u mnie zdecydowanie nie ma co.
A może mieszkasz w takiej okolicy Śląska, że możesz się wybrać do sklepu stacjonarnego?
Na Śląsku jest ich trochę.
A jak nie, to może zacznij od tańszych firm, typu Curvy Kate.

Cytat:
Przy moich wymiarach to 65E polskie czy angielskie by pasowało?
Polskie 65E, angielskie 65DD (30DD).
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-09, 13:46   #3338
havana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
A może mieszkasz w takiej okolicy Śląska, że możesz się wybrać do sklepu stacjonarnego?
Na Śląsku jest ich trochę.
A jak nie, to może zacznij od tańszych firm, typu Curvy Kate.
Niestety, najbliższe jest mi Bielsko, a z tego co wyczytałam na lobby małobiuściastych o obwodach 65 tam nie słyszano.
havana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 14:12   #3339
_Paulinka_
Zakorzenienie

Ja chciałam zapytać czy ktoś się oreientuje jakie są ceny w Amazonce w Poznaniu, bo jutro najprawdopodobniej tam będę i chciałabym wiedzieć na ile sie przygotować. ;D
Stary 2009-07-09, 14:24   #3340
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
nie chodziłam jeszcze w nim
a bikini mam 75 C, bo nie zwracała uwagi na to, ze moze byc za luzne czy cos takiego...;/
czyli lepiej jak wybiore się do wykłego sklepu z bielizną niz do atlanticu?
musze to szybko załatwic bo we wtorek rano wyjezdzam na 2 tygodnie i wychodzi na to, ze nie mam żadnego dobrego stanika

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

niewiem gdzie isc po te bustonosze;/
moge wydac te 200 zł, ale nie moge zamówic przez internet, bo wyjezdzam i nie zdazy do mnie dotrzec
a z sklepów, które podane sa w 1 poscie, to nie ma mojego miasta
to że kupisz stanik za 200zł też nie znaczy, że będzie dobrze dobrany i że będzie dobrze leżeć, to wszystko zależy od modelu,
moim zdaniem lepiej kupić ciaśniejszy z trochę za dużą miseczką, niż luźniejszy z za małą,

najważniejsze żeby fiszbiny okalały całą pierś i celowały w pachy, żeby krawędź miseczki nie wbijała się w pierś i żeby ze luźny obwód nie podjeżdżał z tyłu, jeśli te warunki są spełnione to nie ma znaczenia z jakiej firmy jest stanik

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Ja chciałam zapytać czy ktoś się oreientuje jakie są ceny w Amazonce w Poznaniu, bo jutro najprawdopodobniej tam będę i chciałabym wiedzieć na ile sie przygotować. ;D
ja tam kiedyś kupowałam stanik za ok 50zł ale to było kilka lat temu tam chyba nie ma drogich firm typu Freya, Panache, więc myślę że poniżej 100zł, ale też nie wiem czy mają obwody 65, jeśli pójdziesz tam to zdaj potem relację bo też nie wiem czy warto tam iść

byłam za to w Yoshi koło Fontanny czekolady, mająm(>100zł) Freya, Panache, z tańszych (ok.70-100) Comexim, Dalia, Konrad

edit:
strona Yoshi: http://www.yoshi-lingerie.pl/pl/flashset.html

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-07-09 o 14:26
Stary 2009-07-09, 14:26   #3341
syyluusiiaa
Rozeznanie

dziewczyny rozmawialam z moja kumpela i ona mnie wysmiala jak powiedzialam jej ze mam rozmiar 65D ona powiedziala jak to jets mozliwe skoro ona mna duzo wiekszy biust odemnie i ma rozmiar C ... nie rozumiem tego ...
syyluusiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-09, 14:29   #3342
_Paulinka_
Zakorzenienie

Cytat:
to że kupisz stanik za 200zł też nie znaczy, że będzie dobrze dobrany i że będzie dobrze leżeć, to wszystko zależy od modelu,
moim zdaniem lepiej kupić ciaśniejszy z trochę za dużą miseczką, niż luźniejszy z za małą,

najważniejsze żeby fiszbiny okalały całą pierś i celowały w pachy, żeby krawędź miseczki nie wbijała się w pierś i żeby ze luźny obwód nie podjeżdżał z tyłu, jeśli te warunki są spełnione to nie ma znaczenia z jakiej firmy jest stanik

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

ja tam kiedyś kupowałam stanik za ok 50zł ale to było kilka lat temu tam chyba nie ma drogich firm typu Freya, Panache, więc myślę że poniżej 100zł, ale też nie wiem czy mają obwody 65, jeśli pójdziesz tam to zdaj potem relację bo też nie wiem czy warto tam iść

byłam za to w Yoshi koło Fontanny czekolady, mająm(>100zł) Freya, Panache, z tańszych (ok.70-100) Comexim, Dalia, Konrad

edit:
strona Yoshi: http://www.yoshi-lingerie.pl/pl/flashset.html
Mhm, na pewno zdam relacje jak coś. Mam wogóle nadzieje, że uda mi się tam dojechać. ;]
Stary 2009-07-09, 14:34   #3343
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez syyluusiiaa Pokaż wiadomość
dziewczyny rozmawialam z moja kumpela i ona mnie wysmiala jak powiedzialam jej ze mam rozmiar 65D ona powiedziala jak to jets mozliwe skoro ona mna duzo wiekszy biust odemnie i ma rozmiar C ... nie rozumiem tego ...
Na lobbym nazywa się to literkofobią - niech obejrzy zakładkę biust na żywo na stanikomanii - tam H nie równa się Huge. Dodatkowo pewnie ma zły rozmiar stanika.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 14:45   #3344
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
wytłumacz koleżance że miseczki A B C D itd to nie są stałe wielkości, więc nie ma czegoś takiego jak rozmiar C, jest 60C 65C 70C 75C itd i to są zupełnie różne rozmiary,
65D jest dużo mniejsze niż np 85D jak zmniejszamy obwód to miseczka idzie o 1-2 oczka w górę, czyli 65D jest mniej więcej wielkości 70B/C

poza tym koleżanka pewnie nosi źle dobrany stanik zapytaj ją o wymiary to pomożemy jej dobrać odpowiedni rozmiar

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-07-09 o 14:50
Stary 2009-07-09, 14:49   #3345
tulumka
Raczkowanie

Cytat:

Próbowałam uswiadomić moją mamę co do tych literek. Moja mama ma duży biust i na bank nosi zły rozmiar. Jej staniki wyglądają jak atrapy, a nie biustonoesze. Kupuje 95 D. Kiedy powiedziałam, że mój rozmiar to 60f/ff to zapyatała jak to?, bo przecież ma większy biust odemnie. Nie można patzreć tylko na literki, literka literce nie równa przy różnych obwodach. Wiem, truizmy piszę, ale tak mnie wkurza, że niektóre dorosłe kobiety nie wiedzą o co chodzi i katuja się złymi rozmiarami i nie dociera do nich ten fakt, boshe... Jeszcze będę moja teściową próbowała uświadomić, na razie robie podchody

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2009-07-09 o 14:50
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 14:54   #3346
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Próbowałam uswiadomić moją mamę co do tych literek. Moja mama ma duży biust i na bank nosi zły rozmiar. Jej staniki wyglądają jak atrapy, a nie biustonoesze. Kupuje 95 D. Kiedy powiedziałam, że mój rozmiar to 60f/ff to zapyatała jak to?, bo przecież ma większy biust odemnie. Nie można patzreć tylko na literki, literka literce nie równa przy różnych obwodach. Wiem, truizmy piszę, ale tak mnie wkurza, że niektóre dorosłe kobiety nie wiedzą o co chodzi i katuja się złymi rozmiarami i nie dociera do nich ten fakt, boshe... Jeszcze będę moja teściową próbowała uświadomić, na razie robie podchody
najlepiej zmierz mamę i kup jej stanik w dobrym rozmiarze, niektórzy muszą się przekonać nabiustnie żeby uwierzyć zabierz ją do sklepu albo kup przez internet żebyś mogła zwrócić jeśli nie będzie pasować rozmiar
Stary 2009-07-09, 15:06   #3347
Mirelkaaa
Zakorzenienie

dziewczyny a ile będe musiała zapłacic za stanik w sklepie 6 zmysł?
Stary 2009-07-09, 15:23   #3348
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
najlepiej zmierz mamę i kup jej stanik w dobrym rozmiarze, niektórzy muszą się przekonać nabiustnie żeby uwierzyć zabierz ją do sklepu albo kup przez internet żebyś mogła zwrócić jeśli nie będzie pasować rozmiar
Tak zrobię tylko problem taki, że ona nie chce prezentów. Bo po co wydawać stówę jak można 10zł na targu Na co ja odpowiadam, że jak chodzi po ciuchlanadch i wynajduje super ubranka dla mojego syna to może przecież zernąć na biustonosze i a nóż widelec będzie jej rozmiar.

Ostatnio kupiłam tango II plunge 28f i tango II balkonetkę 28e na dopasowanej. Plunge ok, trochę bułkuje, ale pewnie 28ff byłby troszkę za duży (mam freye eleanor pistacjową 28ff i tak troszke koronka u góry jest nie wypewłniona). Natomist balkonetka odesłana, bo za mała. Za oba zapłaciłam 203 zł, bo przesyłka gratis, także nawet ok.
Stary 2009-07-09, 15:47   #3349
Mirelkaaa
Zakorzenienie

a w ogóle przymierzyłam gorset, który miał za duże miseczki, po wygarnieciu do nich piersi miseczki są o wiele za małe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-09, 16:14   #3350
fifiorek
Wtajemniczenie

przejrzałam "conieco" i wybrałam kilka modeli:
http://duzabielizna.pl/shop/index.ph...-246-1-gorseks
http://duzabielizna.pl/shop/index.ph...a-475-gorsenia
http://duzabielizna.pl/shop/index.ph...i-060-gorsenia

szukam białego stanika a że to moje pierwsze zakupy po uświadomieniu to nie szaleje z progiem cenowym
na balkonetce nie znalazłam niczego odnośnie gorseni więc może któraś z was ma jakieś doświadczenie z tymi stanikami
dodam że chce wziąć rozmiar 70h przy wymiarach: 75/95
-----------------------------------------------------------------------
dopiero teraz przejrzałam rozmiarówkę żadnego z tych modeli nie kupie w tym rozmiarze

Edytowane przez fifiorek
Czas edycji: 2009-07-09 o 16:43
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 16:37   #3351
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak zrobię tylko problem taki, że ona nie chce prezentów. Bo po co wydawać stówę jak można 10zł na targu Na co ja odpowiadam, że jak chodzi po ciuchlanadch i wynajduje super ubranka dla mojego syna to może przecież zernąć na biustonosze i a nóż widelec będzie jej rozmiar.
a wiesz już jaki mama ma rozmiar? żeby nie szukała tego 'swojego'
Cytat:
Ostatnio kupiłam tango II plunge 28f i tango II balkonetkę 28e na dopasowanej. Plunge ok, trochę bułkuje, ale pewnie 28ff byłby troszkę za duży (mam freye eleanor pistacjową 28ff i tak troszke koronka u góry jest nie wypewłniona). Natomist balkonetka odesłana, bo za mała. Za oba zapłaciłam 203 zł, bo przesyłka gratis, także nawet ok.
lepiej kupić trochę za duży niż trochę za mały! trzeba zostawić trochę miejsca na migrację
eleanor jest chyba raczej dużomiseczkowa albo przynajmniej w tym fasonie często koronka się marszczy, ja myślę że tango 28ff byłoby dobre, może wklej zdjęcia w tym 28f

Cytat:
a w ogóle przymierzyłam gorset, który miał za duże miseczki, po wygarnieciu do nich piersi miseczki są o wiele za małe
tak to właśnie jest, jak się źle założy stanik to się wydaje za duży, najlepiej się pochylić i wtedy ładnie ułożyć biust w miseczkach, a potem odchylić fiszbiny z boku i zagarnąć piersi/tłuszczyk spod pach

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez fifiorek Pokaż wiadomość
przejrzałam "conieco" i wybrałam kilka modeli:
http://duzabielizna.pl/shop/index.ph...-246-1-gorseks
http://duzabielizna.pl/shop/index.ph...a-475-gorsenia
http://duzabielizna.pl/shop/index.ph...i-060-gorsenia

szukam białego stanika a że to moje pierwsze zakupy po uświadomieniu to nie szaleje z progiem cenowym
na balkonetce nie znalazłam niczego odnośnie gorseni więc może któraś z was ma jakieś doświadczenie z tymi stanikami
dodam że chce wziąć rozmiar 70F przy wymiarach: 75/95
na 95 w biuście jest polskie 70G wg tabelki

nie wiem jak z rozciągliwością Gorsenii, to 75 pod masz bardzo ciasno mierzone i na wydechu? może lepsze by było 65, ale chyba nie produkują, może coś z Mileny?
Stary 2009-07-09, 17:01   #3352
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz już jaki mama ma rozmiar? żeby nie szukała tego 'swojego'

lepiej kupić trochę za duży niż trochę za mały! trzeba zostawić trochę miejsca na migrację
eleanor jest chyba raczej dużomiseczkowa albo przynajmniej w tym fasonie często koronka się marszczy, ja myślę że tango 28ff byłoby dobre, może wklej zdjęcia w tym 28f

tak to właśnie jest, jak się źle założy stanik to się wydaje za duży, najlepiej się pochylić i wtedy ładnie ułożyć biust w miseczkach, a potem odchylić fiszbiny z boku i zagarnąć piersi/tłuszczyk spod pach

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

na 95 w biuście jest polskie 70G wg tabelki

nie wiem jak z rozciągliwością Gorsenii, to 75 pod masz bardzo ciasno mierzone i na wydechu? może lepsze by było 65, ale chyba nie produkują, może coś z Mileny?
a moje nowe bikini tez okazało się za małe miseczak D napewno bedzie na mnie za mała, musze miec 65E
Stary 2009-07-09, 17:07   #3353
tulumka
Raczkowanie

Heh na razie wiem, że ma 90 pod biustem, wymiar w biuscie pozostaje tajemnicą . Zmierzę ja w wolnej chwili. Potem wręczę stanik i niech mierzy. Jeśli będzie zły to się odeśle.

Fotki tango II plunge zamieszczę, ale teraz nie mam jak. Wiem, że lepiej większy, ale ja zostałam kompletnie bez staników i coś mi mówi, że narazie jestem na pograniczu f i ff. Jak zmigruje to będę celować w ff.

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2009-07-09 o 17:13
Stary 2009-07-09, 17:50   #3354
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh na razie wiem, że ma 90 pod biustem, wymiar w biuscie pozostaje tajemnicą . Zmierzę ja w wolnej chwili. Potem wręczę stanik i niech mierzy. Jeśli będzie zły to się odeśle.

Fotki tango II plunge zamieszczę, ale teraz nie mam jak. Wiem, że lepiej większy, ale ja zostałam kompletnie bez staników i coś mi mówi, że narazie jestem na pograniczu f i ff. Jak zmigruje to będę celować w ff.
do za małej miseczki nic Ci nie zmigruje bo jak ma zmigrować jeśli nadal nie ma miejsca, nawet jeśli będziesz wygarniać to będzie uciekać, ale jeśli to jest jedyny stanik w miarę dobrym rozmiarze pewnie i tak lepszy niż to co poprzednio nosiłaś
Stary 2009-07-09, 17:52   #3355
Elfia4
DOMator

Zaczęłam lekturę wątku po odnalezieniu linku w podpisie wirlandii, w której rozpoznałam Weronikę po metamorfozie (na duży plus).
Zmierzyłam się, policzyłam rozmiar na elektronicznym bra-fitterze i wyszło na to, że moje staniki nie są najgorzej dobrane. Po pierwszym (niedokładnym) pomiarze wyszło mi, że są idealne - 75C, ale kiedy zmierzyłam się drugi raz bardzo dokładniewyszło mi 70F, albo angielskie 3E/34D. No cóż angielskie 34D od m&s mam i muszę dokładnie wygarnąć piersi, żeby go wypełnić. 75C np. z esotique jest na mnie dobry, ale w takim razie będę musiała sprawdzić jak leży stanik o mniejszym obwodzie i większej miseczce.
Mam to szczeście, że moja mama pomagała mi kupować pierwsze staniki i zwracała uwagę jak leżą, mówiła o tym, żeby poprawić piersi po założeniu stanika, ułożyć je i dzięki temu uniknęłam w życiu staników, których fiszbiny kończyły się w połowie piersi i deformowały je zamiast formować. Nie toleruję takich, które powodują wałeczki i inne "dodatki" do swojej bytności. W efekcie wchodzę do przymierzalni z naręczem bielizny do mierzenia, a wychodzę ze sklepu z niczym, bo każdy ma jakąś chociażby malutką wadę.
I tak jak wy dziwię się koleżankom o większych biustach, że noszą miseczki B/C, bo boją się D
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 18:09   #3356
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
do za małej miseczki nic Ci nie zmigruje bo jak ma zmigrować jeśli nadal nie ma miejsca, nawet jeśli będziesz wygarniać to będzie uciekać, ale jeśli to jest jedyny stanik w miarę dobrym rozmiarze pewnie i tak lepszy niż to co poprzednio nosiłaś
Własnie nie byłam pewna jak to jest z ta migracją. Jeśli tak jest to już nie będę myśleć o 28f, ale o 28ff. Mam jeszcze eleanor (28ff) jak pisałam i comexim 60g. One są deko za duże. Z tym tango plunge to wzięłam rozmiar 28f, bo raz, że nie było ff, a dwa, że nie byłam pewna jaki mam rozmiar.

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2009-07-09 o 18:19
Stary 2009-07-09, 18:28   #3357
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Zaczęłam lekturę wątku po odnalezieniu linku w podpisie wirlandii, w której rozpoznałam Weronikę po metamorfozie (na duży plus).
Zmierzyłam się, policzyłam rozmiar na elektronicznym bra-fitterze i wyszło na to, że moje staniki nie są najgorzej dobrane. Po pierwszym (niedokładnym) pomiarze wyszło mi, że są idealne - 75C, ale kiedy zmierzyłam się drugi raz bardzo dokładniewyszło mi 70F, albo angielskie 3E/34D. No cóż angielskie 34D od m&s mam i muszę dokładnie wygarnąć piersi, żeby go wypełnić. 75C np. z esotique jest na mnie dobry, ale w takim razie będę musiała sprawdzić jak leży stanik o mniejszym obwodzie i większej miseczce.
Mam to szczeście, że moja mama pomagała mi kupować pierwsze staniki i zwracała uwagę jak leżą, mówiła o tym, żeby poprawić piersi po założeniu stanika, ułożyć je i dzięki temu uniknęłam w życiu staników, których fiszbiny kończyły się w połowie piersi i deformowały je zamiast formować. Nie toleruję takich, które powodują wałeczki i inne "dodatki" do swojej bytności. W efekcie wchodzę do przymierzalni z naręczem bielizny do mierzenia, a wychodzę ze sklepu z niczym, bo każdy ma jakąś chociażby malutką wadę.
I tak jak wy dziwię się koleżankom o większych biustach, że noszą miseczki B/C, bo boją się D
no to rzeczywiście miałaś szczęście, pogratulować mamy
wg tabelki powinno się brać miskę większą o 2 oczka, ale to już musisz sama sprawdzić, który będzie lepiej leżeć, w każdym razie lepsza da duża miseczka niż za mała
ja też wczoraj przymierzałam naręcze staników i wyszłam z niczym, bo tylko jeden był prawie dobry i szkoda mi było nawet 20zł na niego

Cytat:
Własnie nie byłam pewna jak to jest z ta migracją. Jeśli tak jest to już nie będę myśleć o 28f, ale o 28ff. Mam jeszcze eleanor (28ff) jak pisałam i comexim 60g. One są deko za duże. Z tym tango plunge to wzięłam rozmiar 28f, bo raz, że nie było ff, a dwa, że nie byłam pewna jaki mam rozmiar.
to teraz już wiesz że 28f jest za małe

a z migracją jest różnie, jedne ją mają, inne nie mają, jedne mają wcześniej inne później, zależy ile się ma tłuszczyku nie tam gdzie trzeba i czy się wygarnia i wmasowuje.
(ja jestem dość szczupła, nie jestem fanką przesadnego wygarniania i wmasowywania, więc na migrację nie liczę, chociaż przybyło mi 1-2cm z samego faktu że przestałam się ściskać pushupami )
Stary 2009-07-09, 19:15   #3358
201604211131
Konto usunięte

Red face Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Ojej, aż się zawstydziłam, dziękuję i polecam się na przyszłość
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 19:29   #3359
fifiorek
Wtajemniczenie

pół dnia dziś spędziłam żeby coś znaleźć i nic
nie mam już cierpliwości ... może kiedy indziej przysiąde
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 19:48   #3360
greenaurie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fifiorek Pokaż wiadomość
pół dnia dziś spędziłam żeby coś znaleźć i nic
nie mam już cierpliwości ... może kiedy indziej przysiąde
1. gdzie szukałaś? W "normalnych" sklepach prawdopodobnie nic nie dostaniesz, tam jest rozmiarówka 70-90 A-D...
zobacz tutaj > mapa dobrych sklepów
2. stanikologia nie jest nauką ścisłą. Nie zawsze tabelkowy rozmiar jest dobry, trzeba próbować, próbować, próbować!
3. nie poddawaj się, pomyśl, jak w tej chwili Twój biust cierpi

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości