|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
My heart goes to you, rudo-zielona.Podobnie jak Ty sycze, a wszystko przez szpare miedzy 2 a 3, ktora robi sie coraz wieksza!
Wiedzialam, ze tak bedzie! 1ki i 2ki mam oplatane drucikiem ligaturowym, podobnie jak 4ki i 6ki. Przewidywalam, ze przez to miedzy pominietemi zebami powstana szpary. Maly ortodonta ze mnie ![]() surykata, zarazilas mnie! Czytalam rano Twego posta, a teraz sama czuje ze zbliza sie choroba!
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2009-10-20 o 21:28 |
|
|
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kathy uważaj - TO SŁYNNY AGENT TOMEK!!! UCIEKAJ!!! ![]() ![]() ![]() No a żeby nie tak do końca nie na temat - Rudo-zielona, trzymaj się, już niedługo ból minie |
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaśka zobaczyła jakieś auto ze rdza po bokach z niego wysiadł toro i chiał przyszpilić i niestety wywalił się prosto pod jej nogi po czym uśmiechnął się i niestety zęby dalej miał w fatalnym stanie w drodze powrotnej modliła sie zeby nie było korków i szybkim krokiem udała się do domu jak toro przywióżł ja pod dom i unikneła przy tym pocałunku
|
|
#3335 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14826218]A no to dobrze, że wszystko ok, bo już się bałam, że jakieś straszne komplikacje się pojawiły... U mnie też z tym hassem trochę dziwnie, tzn. przy przekręcaniu bolały mnie jedynki i przegroda nosowa, a podniebienie nie... w końcu po 21. przekręceniu ból nosa się strasznie nasilił, więc zadzwoniłam do orto, a ta powiedziała, żeby dalej nie rozkręcać. Efekt na dzień dzisiejszy jest taki, że mam zęby górne strasznie wysunięte do przodu, a z profilu wyglądam jakby mi szczękę dolną wessało w twarz... (przedtem były szczęki w równej linii) niezbyt to fajnie wygląda... no ale dziś mam wizytę i wszystko się dowiem jak to dalej będzie.
Trzymajcie kciuki [/QUOTE]Ciekawe...i co dziś powiedziała ortodontka. Wszystko ok?? Cytat:
A czemu tak dużo????.... to chyba jest z 1cm większa szczęka.... Szeroki hollywoodzki uśmiech będziesz miała.... ![]() Cytat:
AAAA.... ty zakłądasz 25.10.? To jest przecież niedziela... |
||
|
|
|
#3336 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To syczenie jest najgorsze, ale za to mam akczent Mariusza Maxa Kolonko.. W Twoim fachu to nawet wskazany jest amerykańszki akczent, czyż nie ![]() Cytat:
Trzymam się, ale tak mnie to wkurza strasznie... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3337 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, w moim fachu wskazany jest raczej akcent brytyjski, ale ja i tak zawsze mialam amerykanski. Jakie filmy taki akcent
![]() Agent Tomek?
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, możecie pisać bajki romantyczno-sensacyjne
Jutro jak wytrzeźwieje bardziej to napiszę co mi orto robił w buzi, powiem tylko tyle - najbolesniejsza wizyta w moim życiu!
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
rety ja zamiast ' co mi orto robil w buzi' przeczytalam - ' co mi toro robił w buzi'
wybaczcie to chyba z niewyspania
|
|
|
|
#3341 |
|
Raczkowanie
|
Tak wyczytałam że parę dziewczyn ma zamki metalowe mini...CatchyKathy...rudo-zielona....
czy to są zamki bezligaturowe czy też jakaś odmiana zwykłego metalowego aparatu?? |
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja orto zakłada je w standardzie. Podejrzewam, że większość z aparatek je ma.. Są ciut mniejsze niż zwykłe zamki ale i tak je widać, usta nie odstają i takie inne bajery
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i chłopaku
Mam pytanie tak na szybko, czy jeśli kryształowy aparat pożółknął to czy coś się z tym robi na wizycie kontrolnej?
|
#3345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na wizycie mogą Ci jedynie wymienić gumeczki.. ale całego zamka nie.. chyba, że zapłacisz za zamek
|
|
|
|
|
#3346 | |
|
Konto usunięte
|
Wg niej tak. Była zadowolona z efektu i powiedziała, że tak ma być z tą dolną szczęką. Jestem troszkę w rozterce... bo wg mnie nie wygląda to dobrze, no ale może jestem przewrażliwiona...
Miałam też nadzieję, że ją namówię na wcześniejsze ściąganie hassa.. przed świętami.. ale powiedziała, że powinno być 3 mies. stabilizacji i wcześniej to tylko na moją prośbę... więc jakoś wytrzymam te 3 miechy... i pozbędę się hassa dopiero po nowym roku. Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
yourenglish mi scuzi
![]() ja tez przeczytalam toro -to dlatego ze orto i toro z tych samych wyrazow sie skladaja, moze to jakis znak dla Cathy |
|
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno kryształ nie może pożółknąć... U Ciebie coś takiego się porobiło?
|
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten sam osad, który tworzy się na zębach. osadza się również na aparacie ![]() Wczoraj zakładałam górę i różnice w odcieniu widać gołym okiem. Zmieniam pasty na sileniejsze, podobno się doczyści. Jednak juz wiem, ze powinnam zalożyc metalowy
wróciłam ![]() Edytowane przez geonia Czas edycji: 2009-10-21 o 11:01 |
|
|
|
|
#3350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Od scusarsi..A u mnie w paszczy nuda.. Nic się nie dzieje, mam dość druta i najchętniej już bym się go pozbyła.. Ot jesienna deprecha zębiarska.. A wy tu patrzę gadacie jak najęte..
|
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
Geonia - To strasznie szybko Ci się odbarwił, ja mam górę od początku maja i (odpukać) jest ok, nawet jak we wrześniu założyłam dół, to nie było różnicy. Także mam nadzieję, że tak pozostanie
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...może nie jest to tragedia, ale coraz czesciej zastanawiam sie czy nie lepiej bylo zalozyć metal. Tym bardziej, ze moj orto ma mini zameczki i wszyscy pracownicy u niego prostuja zeby metalowcami i wyglada to fajnie..Cóz nie ma co gdybać, "pozamiatane". Kupuje inne pasty , osad jest podobno do usuniecia ![]() Mam straszna dendencję do osadzania kamienia ( zalezy od gęstości sliny) i tak niedlugo robie piaskowanie, to przy okazji i aparat sie wyczyści ![]() Wczoraj mialam zmieniany dolny łuk i aparat na gorze. Dól mnie wcale nie boli ( o dziwo), a gorne tak i jak zwykle głowa ![]() A jak Tam milutek u Ciebie zębiska?
|
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
geonia - spróbuj pasty blend-a-med 3d white luxe - ja ją używam na przemian z pomarańczowym elmexem, na pewno nie zaszkodzi - a może pomoże
![]() a co do moich ząbków - nuuuuuuuuuuda. Dół troszkę się wyprostował, ale kiełek nie ma miejsca i pewnie trzeba będzie coś wyrwać, widać na gołe oko. No i zdarzają się dni, że zęby bolą dosyć mocno. A jak tam u Ciebie, jak kolorowe gumeczki, reakcja ludzi?
|
|
|
|
#3355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam wymieniane 2 zamki po prawie 3-ch latach na górze (musiały być przeklejone) i szczerze mówiąc juz nie widzę różnicy a to niecały miesiąc chyba
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() penso che non è necessario corrigere tutti gli errori degli altri ![]() pisalam rano i niedobudzona bylam ![]() ciekawe co robił Cathy orto...
|
|
|
|
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
A ja wreszcie szczęśliwa bo już po wizycie u orto Drucik zmieniony na grubszy, gumki zmienione na nowe (też przeźroczyste, ale podobno mniej podatne na żółknięcie). I już czuję, że coś się dzieje ![]() I największy news dnia dzisiejszego: W PRZYSZŁY WTOREK ZAKŁADAM APARAT NA DÓŁ
|
|
#3360 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, wiem
Co nie zmienia faktu, że przez pierwszych kilka dni znowu pewnie będę marudzić i biadolić jak ja to okropnie nie wyglądam ![]() Udanego wyjazdu życzę
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

i unikneła przy tym pocałunku 
[/QUOTE]