![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Darianna serdecznie gratuluję
![]() sparkly córki śliczne i jak radzą sobie z butlą ![]() Jolaoo jak zobaczyłam fotkę twojego niunisia to jakbym swoją widziała,strasznie podobne dzieci ![]() ![]() hanjah niestety kochana,ale dzieci ładnie śpią i sa aniołkami przez pierwsze dwa tygodnie,bo poprostu odsypiają poród,a potem się zaczyna ![]() ![]() ![]() To może też być kolka ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-06-22 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ważne pytanie: Czy miałyście jakieś brązowe (jasnobrązowe) plamienia przed porodem???
Darianna serdecznie gratuluję!!!!
#3333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ursull dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Rozeznanie
|
nie wygląda mi to na krew
#3335 |
Zakorzenienie
|
Diari wyglada na to,że za kilka godzin zaczniesz rodzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Rozeznanie
|
Martwi mnie tylko to, że wszędzie czytam i słyszę, że może wystąpić plamienie przed porodem, ale zabarwione krwią, a ja mam takie jasnobrązowe i wodniste
![]() |
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zadomowienie
|
Kochana poczekaj chwilkę,myślę że to plamienie jak się rozkręci zmieni barwę na krwiste...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że to raczej nie kolka, bo Dorotka płacze i marudzi tylko jak chce do cyca, a potem ładnie je i znów jest aniołkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Rozeznanie
|
Raczej to nie są wody, bo nie jest tego dużo. Wygląda to raczej jak takie plamienie pod sam koniec okresu. Sorry, że wam to tak wszystko opisuje, ale martwię się
![]()
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie,że nie budź na karmienie. Dorotka zgłodnieje,to na pewno sama się obudzi ![]() hanjah zapodaj jakąś nową fotkę córci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to zdjęcie z wczoraj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Rozeznanie
|
Poczytałam trochę w internecie i sie już mniej stresuję
![]() plamienie ustało na razie, wzięłam prysznic, sprawdziłam czy mam wszystko w torbie i czekam na dalsze objawy ![]() Hanjah minka Dorotki czadowa
#3348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Te ostatnie dni przed porodem są najgorsze...Ale będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dorianna25-gratuluję serdecznie ![]() Diari-trzymamy kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Rozeznanie
|
To ja jeszcze, żeby zabić czas, uaktualniłam listę
![]() ROZPAKOWANE NIKHA …………..Julianek 08.03.10 KASIOWA24…. Alexander 25.03.10 INDIRIA…………Lidia 27.03.10 SPARKLY……… Nadia i Iga 08.04.10 ANGKORCZ……Nikodem 22.05.10 MAGDUS25…… Julia 23.05.10 THEBESTME.… Aleksandra 02.06.10 HANJAH.………. Dorota 31.05.10 JOLA00…….……Oliver 14.06.10 DARIANNA25….Aleksandra 21.06.10 CIEZAROWKI DIARI……………….. 40tc …….24.06.10 ....ch - Fasolek ZOCHA23…………...37tc ….......?................ ch - Arek VEDMA………………35tc …….25.07.10 .....ch - Adas AWIKA……………….29tc …….09.09.10 .....dz - Maja 1985EWA……………29tc …….10.09.10 .....ch - Norbert ANILKADRO………31tc ?......13.09.10 .....dz - Jagódka AGADOROTA……..25tc .……10-12.10.10 ? - Fasolka SYSUNIA_D……….18tc .…….24.11.10 .......? URSULL………….....18tc .……25.11.10 .......? - Bianka lub Dorian BEATACC……………18tc……..28.11 .10…….? – Maja lub Mateusz ***LUNA……………13tc .…….23.12.10 .......? UWAGA………………8tc……….31.01.1 1….…? - Jacob Tomasz lub Nicole Izabella
Tomasz 04.07.2010 Edytowane przez Diari Czas edycji: 2010-06-23 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zadomowienie
|
Była położna...Denerwują mnie te wizyty
![]() Na moje pytanie o oczko,odpowiedziała,że to normalne,że czasem dzieci tak mają... ![]() ![]() Mamuśki ile ma być tych durnych wizyt??? No i teraz nie wiem czy iść z małym do GP czy poczekać jeszcze,że może mu przejdzie... ![]() Może któraś z mamuś miała problem z oczkiem,co??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Rozeznanie
|
Jola mojej koleżanki synek też tak miał i pediatra powiedział, że dziecko ma zatkany kanalik łzowy, dostała chyba jakieś lekarstwa i miała masować wewnętrzny kącik oka. Jak wpiszesz w wyszukiwarkę, to powinno pojawić się dużo informacji.
#3353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O jeny, 4100g... troche przerazajace, prawda? ![]() Darianna25: Gratulacje!!! ![]() Mam nadzieje, ze szybko odzyskujesz sily i ze obie z Mala dobrze sie czujecie? Minka fenomenalna ![]() Jaki masz ladny kocyk - sliczny kolor, moge spytac, gdzie kupowalas? Cytat:
![]() Moja bratowa miala problem z oczkiem u swojego synka - polecono jej przemywac oczko slabym roztworem zwyklej, czarnej herbaty (wlasciwosci antybakteryjne i tonizujace), ale gdy sie nie poprawilo, dostala kropelki od pediatry. Wiem, ze meczyli sie z tym oczkiem dosc dlugo... ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Rozeznanie
|
niestety w Polsce
![]()
#3356 |
Raczkowanie
|
witam mamuski Jolaoo Oliverek jest sliczniutki i jakie ma super jasne wloski
![]() Darianna GRATULACJE!!!!! wszystkiego dobrego dla Was,zuch mama ze dala rady naturalnie taka duza dziewczyne urodzic ![]() Sparkly male sa cudne!Diari trzymam kciuki ![]() ![]() a ja mam pytanie do mam-moja Julke wysypalo malutkimi chrostkami na buzi i glowie-wszyscy mi mowia ze to potowki i ze to normalne ale problem w tym ze ja jej nie przegrzewam,na dwor wychodzi w sukience z krotkim rekawkiem a spi w pajacyku bez kocyka,tyle tylko ze przy karmieniu sie troche zgrzewa..a do tego zauwazylam ze za uszkami ma strasznie sucha skore tzn takie platki jej sie odwijaja i jest tego cala masa-nie wiem czy jedno z drugim moze byc powiazane czy to jakach choroba,alergia?czy moze ja powinnam bardziej jej ta skore za uszami oliwkowac?a co do chrostek to one najpierw sa otoczone czerwona plamka,ktora potem znika ale te chrostki jej sie juz 5 dzien utrzymuja ![]() ![]() Jolaoo przez pierwsze 2 tygodnie przychodza polozne chyba co drugi dzien(u mnie tak bylo) a potem przez 2 tygodnie przychodzi hv raz w tygodniu,,wiem to denerwujace,polozne jeszcze w paru kwestiach mi pomogly ale hv tylko zawracaly glowe-siedzialy ok 1,5 godz i pytaly jak nam sie zyje w Uk i gdzie sie uczylismy jezyka ![]() ![]()
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hanjah boska ta Twoja Dorotka! ![]() Darianna, gratuluje. Duza ta Twoja Ola. ![]() Edit: Magdus, moja corka miala to samo. Polskie kolezanki straszyly mnie skaza bialkowa, ale to byl tradzik niemowlecy. I tez jej sie luszczylo za uszami. U nas te krostki wyraznie jasnialy jak wyszlysmy na dwor, na chlod. Ale to byl koniec pazdziernika... To podobno jest charakterystyczne przy tradziku niemowlecym, ze blednie jak ochlodzi sie skora. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2010-06-22 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 |
Raczkowanie
|
Czesc Kobitki.
Dawno tutaj nie bylo. Bardzo sie ciesze, ze coraz wiecej zostalo nas Mamusiami ![]() Jolaa odnosnie ropiejacego oczka to chyba jest dosc popularne, Alex tez tak mial i biedny nie raz sie bodzil ze sklejonym oczkiem. Do poloznej, hv nawet z tym nie ruszaj nie ma sensu , jak przemywane woda nie pomaga idz do gb to Ci przepisze antybiotyk do oczka , w naszym czasie po ok tyg pomoglo. Odnosnie wszelkich krostek , schodzacej skory itp.. te najnowsze Mamy minie ![]() A mam pytanie czy ktoras wie kiedy Malenstwo stabilnie siedzi? Pozdrawiam wszystkie rozpakowane i wciaz z brzuszkami |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolu-do mnie położna w ogóle nie przychodziła, bo długo leżałam w szpitalu i wszystkie te poporodowe sprawy miałam załatwiane na bieżąco. Za to co tydzień nawiedza nas HV, ale są to wizyty umówione na konkretną godzinę i trwają najwyżej 20 minut. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Raczkowanie
|
Darianna gratuluje serdecznie
![]() ![]() Odezwij sie jak najszybciej z raportem z porodu ![]() Hanjah, super jest ta minka ![]() A ja dzis jade do znajomej mojego tz. Ma troche sporzetow dla maluchow i chce je mi oddac, zobacze co to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.