![]() |
#3301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
No widocznie juz miala kogos innego. Znajomi anglicy powiedzieli nam, ze tak sie robi jak chce sie kogos pozbyc. A ze zamieszkala z nami dodatkowa para ( siostra tz z chlopakiem) to ten czynsz nie zrobil tak fizycznej roznicy co racezj ciezko go psychicznie przelknac i chcemy sie wyprowadzic. A klopotow nigdy z nia ani ona z nami nie miala, nie wiedzielismy sie wlasciwe od dnia podpisania umowy. Fakt, ze przez ten rok mielismy b. tani czynsz bo za 3 bedroom 455, ale zeby na 560?? hehh...zalamka, narazie zostajemy, ale juz na tyle ludzi kuchnia jest za mala, no i robia sie roznice zdan...kto i dlaczego czegos nie zmyl, itd.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Rozeznanie
|
Prawie zawsze tak jest, jak mieszka się z kimś.
My mieszkaliśmy przez 4 miesiące ze znajomymi, później przez pół roku z bratem mojego męża i powiedziałam nigdy więcej, od 4 lat mieszkamy sami i mam święty spokój.
#3303 |
Zadomowienie
|
Ja pozwolilam mojej kolezance ze studiow zatrzymac sie u nas na dwa tygodnie. Zamiast dwoch osob przyjechaly trzy, a z dwoch tygodni zrobilo sie... dziewiec!!!!
![]() A jesli chodzi o mieszkanie z bracmi - zarowno moimi jak i mojego męża - to nigdy nie bylo problemu, zdarzalo sie, ze ktos zajmowal na kilka miesiecy nasza druga sypialnie, ale to sa same fajne chlopaki, wiec nigdy nie narzekalam na dodatkowe towarzystwo ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Rozeznanie
|
Brat mojego męża, to taki maminsynek. W domu mama wszystko za niego robiła i chyba mu się wydawało, że u nas też nic nie będzie musiał robić. Teraz mieszka z dziewczyną i super się dobrali, obydwoje nic nie robią, syf taki, że masakra.
#3305 |
Raczkowanie
|
My z Mężem od marca poprzedniego roku mieszkamy z moim Bratem i jego beznadziejną żoną.Mieli się wyprowadzić w grudniu poprzedniego roku,a nadal tu są!!!Ona ciągle robi nam na złość.Przestawia mi wszystkie rzeczy.Traktuje mnie jak gówniarę i jakby to był jej dom (mimo tego,że to ja go kupiłam!!!).Ogląda TV do 2 nad ranem bardzo głośno mimo tego,że wie,że ja muszę o 6 rano wstać do pracy!!No i wie,że jestem w ciąży.Jeszcze rok temu sama była w ciąży i powinna wiedzieć jak to jest,jak trzeba odpocząc!!
Kilka miesięcy temu poprosiłam ich,żeby się wyprowadzili.Nie mam serca ,żeby zapytać Brata kiedy wreszcie to zrobią.Ale wiem,że muszę!!Nie wiem tylko jak... |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
Oj, ja też źle wspominam mieszkanie z obcymi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, co zrobić, od wczoraj cały czas mam wilgotną bieliznę, tak, że muszę nosić wkładkę. Nie jest ona jakoś strasznie mokra, ale dość wilgotna i nie są to upławy i zastanawiam się, czy nie jechać do szpitala, bo może tak powolutku sączą mi się wody? Może oni mogą sprawdzić czy to wody płodowe, czy coś innego.
#3308 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Odnośnie mieszkania "w komunie" ja się nie nadaję... ![]() Jak tylko przyjechaliśmy do UK wynajmowaliśmy pokój. Masakra była...Ja za bardzo lubię porządek i za stara jestem już chyba na takie "studenckie" życie. A tam wiadomo imprezy od piątku do niedzieli,ale do sprzątania nikogo... ![]() ![]() Wczoraj na wieczór miałam stan podgorączkowy ![]() I właśnie małż mi uświadomił,że tydzień temu już miałam skurcze ![]() O 1:37 w nocy mój Oliver skończy tydzień ![]() Darianna i jak ?? ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() Ja czułam jak mi się zaczęły sączyć...Powinnaś to poznać ![]() Może coś się zaczyna? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Raczkowanie
|
Diari, moze to juz? ja sie wlasnie tego obawiam, ze moge cos przegapic ;d Chcialam wszystkie mozliwe znieczulenia, ale coraz bardziej rozmyslam sobie, ze sporboje jak najdluzej wytrzymac...jesli ma dadza uradzic w wodzie...bo raczej na bol jestem nie az tak podatna...chyba
![]() Moj kiedys zapytal niesmialo czy moze bysmy wynajeli dom z jego siostra+chlopak, 2 siostra+chlopak, mama. yyyyy no ja juz wtedy wiedzilaam, ze to by byla kataastrofa. Ja potrzebowalam z nim pomieszkac sama sama, bez zadnych dodatkowych balastow, wiec powiedzialam, ze musi w takim razie juz teraz wybrac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://www.access-diagnostic-fertili...pack-126-p.asp
![]() |
#3311 |
Rozeznanie
|
Wolałabym, żeby ta woda chlusnęła porządnie, albo zaczęły się jakieś skurcze i wtedy wiedziałabym, że to już, a nie takie sączenie się (o ile to są wody, no, ale co innego mogłoby to być – kolor przeźroczysty i konsystencja wody). Zaraz idę obudzić męża i pojedziemy do szpitala.
Wiem, że to głupie, ale stresuje się też tym, że w szpitalu powiedzą, że panikuję i zawracam im głowę bzdurami ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Magdus znalazłam to wczoraj w internecie, obeszłam wszystkie apteki i niegdzie tego nie mieli, nawet o tym nie słyszeli ![]()
#3312 |
Zakorzenienie
|
U mnie tak właśnie chlusnęło
![]() A w szpitalu dwa razy nas chcieli odesłać do domu, ale wtedy akurat skurcze zaczynały się nasilać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Rozeznanie
|
Jestem z powrotem.
Ich zdaniem, to nie są wody tylko upławy, dziwne, bo upławy przez całą ciążę miałam i były inne. No, ale przecież oni znają się na tym, co robią, więc pozostaje mi tylko zaufać im. Z innych rzeczy to dowiedziałam się, że moja szyjka jest długa (2cm) i szczelnie zamknięta, niestety ![]()
#3314 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3315 | ||
Zakorzenienie
|
Hello,
Cytat:
Ja właśnie mialam całą ciążę uplawy, mokro jak nic.Od paru dni susza a wczoraj mi też poleciało, ze musiałam majtki zmieniać.Dziś chodze już z podpaską. Skurcze mam tylko jak ide do wc. Cytat:
Ja tez bym wolała żeby chlusnęło. Kurcze drogie te testy. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam: czym czyścicie noski swoich pociech?
Frida mnie przeraża, a gruszki nie mogę nigdzie znaleźć... Nie wiem czy nie sprowadzimy czegoś z Polski. Dorotka ma tak mały nosek, że niczym nie jestem go w stanie wyczyścić... |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wilgotny wacik skręcony w rulonik, zawartośc noska powinna się do niego przykleic. Taki sposób polecała moja hv. Gruszka nie mieściła się młodej w dziurce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gruszki sa za duże ale możesz je kupic w Tesco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gruszkę możesz kupić też w Boots i Mothercare
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis miałam zamiar na porodówkę się wybrac ale zrezygnowałam.
Spałam do 12.00.Po kolejnej wizycie w wc zobaczyłam upławy lekko zabarwione krwią.Już uradowana, ze coś się dzieje.Poszliśmy na spacer i po 3 godzinach pojawiły się skrzepy krwi i to konkretne.Za każdą wizytą w wc był różowy śluz .Niby się zbierałam na porodówkę ale mała się rusza, po kąpieli skurcze przeszły, skrzepów nie ma.Poczekam do jutra rana. Podobno skurcze nasilaja się wieczorem a rano może ich nie być i to oznacza tylko skurcze przepowiadające. Z drugiej strony taki różowawy śluz oznacza rozwieranie się szyjki macicy.Tak że juz niedługo. A chciałam dziś urodzić bo maż pracuje jutro od 9.00 do 20.00 i bede musiala do pracy dzwonić żeby go zciagnąć jakby co. |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-czy któraś z Was była już na wizycie u GP po 6 tyg. od porodu? Jak wygląda taka wizyta? O co lekarz pyta, co sprawdza?
Czym smarujecie maluchy przed wyjściem na słońce (czy w ogóle na spacer)? |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było. Niestety nie znajdę czasu, żeby wszystko nadrobić. Nie wiem, kto się już rozpakował, ale gratuluję.
Hanjah ja już byłam na tej wizycie. Lekarz sprawdził mój brzuch, bliznę po cc, spytał czy dalej krwawie, pogadalismy o antykoncepcji, karmieniu itp. Obejrzał dziewczynki, sprawdził bioderka, odruchy, dokładnie oglądał stópki i dłonie (nie wiem czemu ![]() Jak masz jakieś pytania, to najlepiej przygotuj sobie na kartce, bo później wylecą ci z głowy - przynajmniej ja zawsze tak mam. Do czyszczenia noska ja używam aspiratora firmy Otrivin, dostałam od teściówki z Polski. Jestem dość zadowolona. Próbowałam też gruszką, ale to była masakra. Aspirator o niebo lepszy. Przed wyjściem nie smarujemy niczym - lekarz nie kazał. Mówił tylko, żeby bezpośrednio na słońce nie wystawiać. Przynajmniej do 3. m-ca Pochwalę się moimi dziewczynami. Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-06-21 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zadomowienie
|
Jak tam samopoczucie w poniedzialkowy poranek?
Ups, spojrzalam na zegarek i wlasciwie to juz popoludnie ![]() Mamy juz wszystkie wieksze rzeczy dla malego, maz zapakowal je szczelnie w przeciwkurzowe worki , poczekaja jeszcze kilka tygodni zanim je wyciagne z firmowego kontenera i poustawiam w domu. Zostaly nam do kupienia drobiazgi, mysle, ze zajme sie tym przed samym porodem, jak juz sie bede nudzic w domu. Wczoraj bylismy na kolejnych zajeciach szkoly rodzenia i moj TZ o malo nie doprowadzil pani poloznej do palpitacji, oswiadczajac, ze on to chce caly czas widziec Adasia po porodzie, zeby go nam nie zamienili ![]() ![]() ![]() ![]() Darianna - mysle, ze teraz to juz nie potrwa dlugo. Hanjah - ja mam taki smieszny przyrzad, taka plaska niby-gruszke z 2 rodzajami nasadek - jedna jest do tych bardzo malutkich noskow. Niestety, dostalam to w prezencie, wiec nie wiem, gdzie zostalo kupione. No i oczywiscie jeszcze nie wyprobowywalam, wiec nie wiem, na ile jest skuteczne.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
![]() Darianna to już tuż tuż ![]() Ja dziś cały czas senna jestem. Może to pogoda, a może to jeszcze zmęczenie po weselu, na którym bawiliśmy się w sobotę ![]() Życzę miłego dnia mamuśki ![]()
#3325 |
Raczkowanie
|
Ja na szkole rodzenia sie nie zalpalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzien w porzadku ale wczoraj byl moj pierwszy raz kiedy przekonalam sie, ze golenie moze byc truudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
A myśmy dziś były na pobraniu krwi i już mamy wyniki-wszystko jest w normie
![]() ![]() Czy Wasze dzieci często mają czkawkę? Moja ma prawie codziennie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my mamy problem z oczkiem jednym...Ropieje...Jak byliśmy w szpitalu w sobotę mówiłam o tym położnej,ale ona zupełnie to olała...Kazała przecierać wacikiem przegotowaną wodą...Robiłam tak cały czas,ale wydaje mi się,że jeszcze bardziej się to pogłębiło...Czasem Oliver budzi się z całym zaklejonym okiem ![]() ![]() Ostatniej nocy mój mały skończył tydzień ![]() ![]() Dołączam fotkę ![]() Darianna i Diari jak samopoczucie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Raczkowanie
|
Jolaa jaki slodki ten Twoj maluszek, az mi sie pomyslalo, ze on ma zaledwie tydzien! A wyglada na takie zgrabnie uformowane bobo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tu wiadomość z wątku "Mamuś majowo-czerwcowych" ![]() "Dorianna25: Urodzona dziś o 6.01 Aleksandra ma 57 cm i 4100 g. Poród naturalny- gorszy od pierwszego. Jutro powinnam być w domu to więcej napiszę. Przekaż info dziewczynom. DARIA " Ogromne gratulacje ![]() ![]() ![]() Dużo zdrówka dla mamy i córci ![]() Dzielna mama,pewnie łatwo nie było...Ależ duża córcia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla kolejnej Mamusi
![]() ![]() A ja mam problem z córcią... wczoraj od 6 wieczorem ciągle wisiała na cycu... Trochę pojadła, odbiło się i zasypiała. Pospała może z 10-15 minut i znów w ryk... I tak do 1.30... Potem pospała do 5, o 6 też zjadła i w końcu śpi... Wczoraj gdzieś wyczytałam, że tak może być właśnie ok. 3 tygodnia życia dziecka. I żeby uzbroić się w cierpliwość... a mnie tej cierpliwości już po jednej nocy brakuje... Dziś ma przyjść hv to zapytam co to może być. Może jej ten katar przeszkadza... tż kupił na ebay gruszkę dla niemowląt-mam nadzieję, że dojdzie w ciągu 2-3 dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.